Zmaj021 » wrote:
ako i jest, nije to od juče, niti je vezano samo za fifu.. interesantno je kako u američkom fudbalu sudija ima pravo da pogleda snimak nejasne situacije.. zašto se tamo ne daje mogućnost (pre)slobodnog sudijskog uvjerenja.. čini se da nema fudbalskog aktera bez putra na glavi

..ma jest, naravno, nije od jucer, ali fifa tu ima dosta velike ovlasti. jebiga, biznis je to, lova je to, mora se to nekako kontrolirat. .

vidis da se mijesa i u nacionalne politike. jebote, ujedinjene nacije i vijece sigurnosti su nista prema fifi.
inace, protiv sam svih tih tehnologija u nogometu koje ce nam kao pokazat sto je istina. suci su sastavni dio igre, njihove greske su sastvani dio igre, to je nesto s cim se treba pomirit. ili bi se trebalo pomirit.. inace, ta igra gubi svoj smisao, uostalom, kao sto ga je mislim i izgubila. ali, eto, to sto bi trebala bit kao neka kvaliteta i igra, to se diskrecijsko pravo zloupotrebljava radi necijih udruzenih i organiziranih financijskih interesa i ko zna cega jos..ukratko,kriminal.

to odavno vise nije igra i sport, nego najobicniji biznis, a i politika je stoga ili bez stoga, duboko suucesnicki penetrirala u taj biznis. mislim, di ce politika nego di je lova..
uostalom mislim

.. da profesionalni nogomet treba proglasit profitnom djelatnoscu, trebaju se registrirat kao tvrtke, ne kao neke udruge gradjana koje ce jos must lovu iz proracuna, gdje ce se prat pare, od nacionalnih liga pa do saveza i eto, kladionica..
nema tu nikakve drustvene koristi, samo drustvenog zla.
mislim, dosta ti je podatak da je u splitu najveca i najorganiziranija udruga gradjana.. torcida. e, pa adio pameti.. stas vise govorit. eto ti kulture.