miky0 » wrote:
Jebemu, kako ne vidis da se raspadaju? Jeli linic dolazi iz rijecke frakcije? Je. Jeli to uz zagrebacku najjaca sdpeova struja? Je. Dakle, sto slijedi ako rijecka struja stane iza linica, a zagrebacka (kako se zve onaj mali, sad se ne mogu sitit njegova imena, onaj s B...

) ne savim uz milanovica. Di je onda zoki?
ako ovo, ako ono..
ko zna kakva je i sto je to rijecka frakcija i kolko ih je.
bernardic? mislis na bernardica, bandicevu diku?
za sada se moze tu govoriti o mnogocemu, ali o nekom raspadu, malo je to ono, pretjerivanje.
sve ce se vidjet i znat. kad dodje do stani pani, budi ti bez brige, postat ce oni slozni samo tako. a oce li ko otpast, a mozda oce, ali nema tu govora o raspadu.
a zoki ce bit di ce bit. tehnicki nekako, ne kazem da je nemoguce, ali malo bi to bilo komplicirano valjda da sad, u ovom trenutku milanovic ne bude predsjednik stranke, a ostane na celu vlade.
to sto bi netko htio da radi toga on da ostavku neku, do je drugi par postola. to bi i karamarko htio.
malo sve ovo ima sarenije neke pristupe. naime, svaka vlada koja bi dosla kad je dosla, sad zadnja, bila bi u problemima. recimo da je to/ovo neka reformatorska vlada, nazovimo je tako, mozemo je slobodno nazvat tako nakon populistickih histerija u obliku hadezea i pravilo je neko da reformatorske ili te neke slicne vlade koje moraju cupat drustvo iz neceg, tesko dobiju drugi mandat.
kazem, ova vlada nema jos puno toga napravit ili ne moze jos puno toga napravit. spomenuo bih sad, evo, ovo sto linic govori, uvodjenje tog poreza na nekretnine.. to bi mozda bio po meni jedan od glavnih razloga zasto je linic morao odstupit, jer ako je u tome bio tvrdoglav i ustrajan, to bi automatski znacilo kraj ove vlade ili s ovim mandatom ili cak i prije roka.
koliko god npr ja mislio da je to trebalo posto poto uvest, ocito to nije pametan politicki potez za nekoga ko oce ostat na vlasti ili cak pokusat se odrzat i u drugom mandatu.
ipak, jos je sve na vrijeme, pa je na vrijeme uvest i taj porez i pocet ga relizirat, narocito ako se vidi da su sanse za ostanak na vlasti male, paond ai onako nemas sto puno izgubit, a osim toga postoje i drugi pritisci na ovu vladu, drugi smjerovi i frontovi i referendumi koji se bacaju pod noge ovoj vladi.
naime, mislim da u esdepeu pocinje hvatanje pozicija i neke, jel, platforme, dogovora, neke pripreme da se udje u predizbore i da se zadrzi na vlasti i oko toga ce se najvise sad radit u esdepeu. nikakve druge neke velike reforme se ne mogu uvodit, ovo u vezi poreza i prireza i placa i odnosa s crkvom, discipliniranje crkve ce se najvjerojatnije ostavit za moguci drugi mandat, a sada ce se samo gurat i odrzavat ovo sto je do sada pokrenuto, drzat gard i cekat rezultate te neke, ocekivane valjda, i eto, preslozit se nekako i tako docekat nove izbore.
eto, mogu shvatit tu taktiku, iako bi po meni trebalo ic nesto beskompromisnije, manje taktizirat i odlucnije se odnosti prema nekim, jel, pojavama, pa tako i pojavama u esdepeu. time bi dosta dobili na vjerodostojnosti.