Ima li sreće bez seksa?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
nodens

Post 15 May 2014, 13:12

Bara huda » wrote: Mozda je sretan kad je nesretan pa zato stalno potencira nesretnost da bi zapravo bio sretan. :ne zna:
Samo sto je u stanju 'nesvijesti' pa ne zna da je njegova nesretnost ono sto ga usrecuje. :ne zna:
Problem s ovom logikom jest što nekako ... 'sugerira' da je valjda sreća svakome na dohvat ruke, samo treba posegnuti. :ne zna: Pa onda ako ne posegne, onda se čudimo zašto ne, kad mu je pred nosom. :cerek:

nodens

Post 15 May 2014, 13:13

No, odlutali smo od teme.

Ja bih pitao - ima li seksa bez sreće? :rofl:
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 15 May 2014, 13:16

nodens » wrote:
Problem s ovom logikom jest što nekako ... 'sugerira' da je valjda sreća svakome na dohvat ruke, samo treba posegnuti. :ne zna: Pa onda ako ne posegne, onda se čudimo zašto ne, kad mu je pred nosom. :cerek:

Pa, znaš, vrlo često i je tako...
Čovjek se ne ćuti sretnim dok se u njemu ne probudi demon nesreće ..Nije ni svjestan (ili samosvjestan, ti ispravi) svoje sreće dok ju ne izgubi..

Nekome nije dovoljna "triska" u životu, nekima treba dobra zidarska da se suoči sa svojom srećom koja nažalost tad već bude bivša... :ne zna: :tuzni:
kurvanjski avatar, a
nodens

Post 15 May 2014, 13:30

Chilimama » wrote: Pa, znaš, vrlo često i je tako...
Čovjek se ne ćuti sretnim dok se u njemu ne probudi demon nesreće ..Nije ni svjestan (ili samosvjestan, ti ispravi) svoje sreće dok ju ne izgubi..

Nekome nije dovoljna "triska" u životu, nekima treba dobra zidarska da se suoči sa svojom srećom koja nažalost tad već bude bivša... :ne zna: :tuzni:

Strogo uzev, to baš i ne proturiječi onom što sam ja rekao.

Ako je netko 'nesretan', ali onda izgubi još nešto, što je dotada uzimao zdravo za gotovo - pa postane još nesretniji - to ne znači nužno da je prethodno 'zapravo bio sretan'.

Nego samo znači da stupnjeva nesretnosti ima jako mnogo.
Donna Sole

Post 15 May 2014, 14:29

Ne proturiječi, što bi proturiječilo. Ne može mene neko uvjerit da jesam/nisam sretna ako ja imam svoje neko drugo uvjerenje..Neke život nauči jednoj stopi a neke drugoj stopi vrednovanja...a kako i sam veliš, vrrednovanje sreće i nesreće je vrlo osobno i jako jako relativno..
kurvanjski avatar, a
Bara huda

Post 16 May 2014, 21:34

nodens » wrote:
Pardonček. Ciljao sam na 'nesamosvijest'. Mala djeca i životinje imaju svijest (nekakvu), ali nemaju samosvijest.

Čovjek kad se napije također ima smanjenu samosvijest, recimo.

A ljudi često koriste izraz 'pijan od ljubavi'... :cerek:
Samosvijest.....jel to ono da sam sebe vidis vrijednim? Svijest o vlastitoj vrijednosti?

Ne znam kako alkohol djeluje na vlastito vidjenje svoje vrijednosti ali ljubavno pijanstvo utice pozitivno. Obicno se ima dojam da je cijeli svijet tvoj i da ti nitko nista ne moze.
Dok se, jelte, ne otreznis.

Gledanje sebe kroz tudje oci, onog u koga si zaljubljen i kad vidis da te gleda ko nesto vrijedno djeluje ko Red bull sa Jegermeisterom. Krila i to. :cerek:
Sve ti dodje da se sam u sebe zljubis kako si lijep i pametan. :D
Bara huda

Post 16 May 2014, 22:52

nodens » wrote:

Strogo uzev, to baš i ne proturiječi onom što sam ja rekao.

Ako je netko 'nesretan', ali onda izgubi još nešto, što je dotada uzimao zdravo za gotovo - pa postane još nesretniji - to ne znači nužno da je prethodno 'zapravo bio sretan'.

Nego samo znači da stupnjeva nesretnosti ima jako mnogo.
Pa i stupnjeva srece ima puno. Od tihog zadovoljstva do euforije.
Samo sto ljudi obicno euforiju osjecaju kao 'srecu' a vec i male kolicine 'nesrece' im tesko padaju.

Recimo da volis lijepo vrijeme (ili nelijepo, ko Splenda) ....kad bude takav dan, to neces osjetiti kao 'srecu' nego kao nesto normalno. Ali ruzan dan ces osjecati kao ispizdjenost radi vremena.
nodens

Post 16 May 2014, 22:58

Bara huda » wrote: Samosvijest.....jel to ono da sam sebe vidis vrijednim? Svijest o vlastitoj vrijednosti?
Ne, to je 'samopoštovanje'.

Samosvijest je svijest o vlastitoj svijesti (svjesnosti). To je ono kad kažeš 'ja jesam' :eek: - nemamo spoznaja da neka druga životinja ima takvu 'jasnu spoznaju' svoje individualnosti, kao što to imaju ljudi...

Iako je malo čudno o tome razmišljati, jer ta samosvijest nije nešto baš 'binarno'. Mala djeca već od 2 godine imaju neku rudimentarnu 'samosvijest' no ona u sljedećih par godina prolazi još nekoliko interesantnih koraka...

Bara huda » wrote:Ne znam kako alkohol djeluje na vlastito vidjenje svoje vrijednosti ali ljubavno pijanstvo utice pozitivno. Obicno se ima dojam da je cijeli svijet tvoj i da ti nitko nista ne moze.
Dok se, jelte, ne otreznis.
To mi je prilično nejasan fenomen. :ne zna: Kak' se može imat dojam da je 'cijeli svijet tvoj'? Pa rekoh, to mogu zamisliti jedino pod utjecajem mnogo tih kemikalija kao u alkoholu i drogi, koje efektivno smanjuju razinu samosvijesti. Ne kužim kako 'zaljubljenost' može imati takav utjecaj? Zar čovjek izgubi sposobnost racionalnog razmišljanja tada? :misli: I koliko takvo bitno smanjena sposobnost racionalnog promišljanja traje? :misli: Prilično teško zamislivo stanje... :ne zna:

Bara huda » wrote:Gledanje sebe kroz tudje oci, onog u koga si zaljubljen i kad vidis da te gleda ko nesto vrijedno djeluje ko Red bull sa Jegermeisterom. Krila i to. :cerek:
Sve ti dodje da se sam u sebe zljubis kako si lijep i pametan. :D
Hmm znači zaljubljenost je povezana i s velikim stupnjem (privremene?) narcisoidnosti? :misli:
Beau

Post 16 May 2014, 23:09

Bara huda wrote: Sve ti dodje da se sam u sebe zljubis kako si lijep i pametan. :D
:rofl: :rofl: predobra si.
Bas tako, da :D
Bara huda

Post 16 May 2014, 23:33

nodens » wrote:
Ne, to je 'samopoštovanje'.

Samosvijest je svijest o vlastitoj svijesti (svjesnosti). To je ono kad kažeš 'ja jesam' :eek: - nemamo spoznaja da neka druga životinja ima takvu 'jasnu spoznaju' svoje individualnosti, kao što to imaju ljudi...

Iako je malo čudno o tome razmišljati, jer ta samosvijest nije nešto baš 'binarno'. Mala djeca već od 2 godine imaju neku rudimentarnu 'samosvijest' no ona u sljedećih par godina prolazi još nekoliko interesantnih koraka...
Filozofija i ja si nismo preveliki prijatelji. Onak....postujemo se ali smo si na Vi. :D

Nu sto kaze o samosvijesti internet.

– Samosvijest je osjećaj vrijednosti, dobar osjećaj o sebi koji ne ovisi o osobnim postignućima. Naime, velika je razlika između samosvijesti i samopouzdanja. Samopouzdanje ovisi o našim postignućima, o stvarima koje radimo, a samosvijest je ono što jesmo, neovisno o stvarima koje činimo. Samosvijest raste u djetetu ako je ne uništimo.

Ali da ne filozofiram, idem na konkretno. :D
To mi je prilično nejasan fenomen. :ne zna: Kak' se može imat dojam da je 'cijeli svijet tvoj'? Pa rekoh, to mogu zamisliti jedino pod utjecajem mnogo tih kemikalija kao u alkoholu i drogi, koje efektivno smanjuju razinu samosvijesti. Ne kužim kako 'zaljubljenost' može imati takav utjecaj? Zar čovjek izgubi sposobnost racionalnog razmišljanja tada? :misli: I koliko takvo bitno smanjena sposobnost racionalnog promišljanja traje? :misli: Prilično teško zamislivo stanje... :ne zna:
Traje kako kad. Ona euforicna obicno ne dugo. Bar meni ne. :ne zna:
Zaljubljenost se i objasnjava kao djelovanje kemijskih supstanci, mislim da su radili neka istrazivanja i ispada da je mozak stimuliran na istom mjestu u oba slucaja....zaljubljenosti i drogiranosti.

Sto potakne zaljubljenost ne znam, mozda miris, feromoni, osjecaj koji ti pobude necije rijeci, pogled....tako nesto.
Racionalno razmisljanje jest donekele smanjeno, zapravo, ti znas razumom da nije to tako kako ti se cini ali osjecas da je. Pa ti je opet fino. :cerek:

Znas onu Vilinsku kraljicu iz Sna ljetne noci? Kad joj je Puk nakapao carobni napitak u oci pa se zaljubila u magarca. Vidjela je ona magarca ali joj je on bio prekokrasno lijep. E, to ti tako ide.
Sto vidis i sto osjecas nije u skladu.

Hmm znači zaljubljenost je povezana i s velikim stupnjem (privremene?) narcisoidnosti? :misli:
Hmm....prije bi se reklo da zaljubljenost privremeno pusti urodjenu narcisoidnost ( da ne kazem samosvijest ili samopostovanje :zubo: ) s lanca na kojem je drzimo.
Ljudi vecinom vole sebe i misle da je ono sto rade ispravno. Ali nekako to nije pristojno javno isticati pa se prave Toše. Dok se ne zaljube. Onda su si bas haj. :cerek:
nodens

Post 17 May 2014, 01:25

Bara huda » wrote:Filozofija i ja si nismo preveliki prijatelji. Onak....postujemo se ali smo si na Vi. :D

Nu sto kaze o samosvijesti internet.

– Samosvijest je osjećaj vrijednosti, dobar osjećaj o sebi koji ne ovisi o osobnim postignućima. Naime, velika je razlika između samosvijesti i samopouzdanja. Samopouzdanje ovisi o našim postignućima, o stvarima koje radimo, a samosvijest je ono što jesmo, neovisno o stvarima koje činimo. Samosvijest raste u djetetu ako je ne uništimo.
Ok, to je neka specifičnost hrvatskog jezika... hr wikipedija pod 'samosvijest' uistinu i redirektira na 'samopoštovanje' :misli: što će reći da ja tu riječ (samosvijest) de facto pogrešno koristim.... već godinama LOL

Mislim na onaj engl. 'consciousness' - iako mi ni taj termin ne paše, jer i životinje su svjesne *nečega* - ono, percipiraju stvarnost oko sebe, znači svjesne su stvarnosti oko sebe.

A ja ciljam na onu ljudsku sposobnost da budu 'svjesni same činjenice da su svjesni'. Ono kad kažeš 'ja postojim, ja jesam, evo ja upravo razmišljam'... Descartesov 'cogito, ergo sum'. :cerek: To ja nazivam 'samosvijest', jer mi nekako paše takva tvorba riječi samo-svijest, tj. svijest-o-svijesti.

Bara huda » wrote:Traje kako kad. Ona euforicna obicno ne dugo. Bar meni ne. :ne zna:
Zaljubljenost se i objasnjava kao djelovanje kemijskih supstanci, mislim da su radili neka istrazivanja i ispada da je mozak stimuliran na istom mjestu u oba slucaja....zaljubljenosti i drogiranosti.
:ne zna: Ja to i dalje ne kužim. Previše ima lijepih cura na svijetu da bih se 'zaljubio' u samo jednu od njih. :rofl: Teško mi zamislit da ako se 'zaljubim' u jednu, da neću primijetit npr. da je neka druga još ljepša, LOL.

Bara huda » wrote:Sto potakne zaljubljenost ne znam, mozda miris, feromoni, osjecaj koji ti pobude necije rijeci, pogled....tako nesto.
Racionalno razmisljanje jest donekele smanjeno, zapravo, ti znas razumom da nije to tako kako ti se cini ali osjecas da je. Pa ti je opet fino. :cerek:
Čak i nakon što to prođe tako nekoliko puta? I n+1. put opet 'osjećaš da je, iako znaš da nije'? Kako misteriozno....

Bara huda » wrote:Znas onu Vilinsku kraljicu iz Sna ljetne noci? Kad joj je Puk nakapao carobni napitak u oci pa se zaljubila u magarca. Vidjela je ona magarca ali joj je on bio prekokrasno lijep. E, to ti tako ide.
Sto vidis i sto osjecas nije u skladu.
Inconceivable. :rofl:

Bara huda » wrote:Hmm....prije bi se reklo da zaljubljenost privremeno pusti urodjenu narcisoidnost ( da ne kazem samosvijest ili samopostovanje :zubo: ) s lanca na kojem je drzimo.
Ljudi vecinom vole sebe i misle da je ono sto rade ispravno. Ali nekako to nije pristojno javno isticati pa se prave Toše. Dok se ne zaljube. Onda su si bas haj. :cerek:
Nemam pojma što je 'ispravno'. :ne zna: Nagađam, ali zbilja mi se ne čini da onak, žešće brijem na tu nekakvu ispravnost. Dijelom je to i zato što je moje ponašanje apsurdno, a apsurd je teško i racionalizirati, a i emocionalno uz njega 'pristati'. Zapravo, s apsurdom se teško i identificirati...
nodens

Post 17 May 2014, 01:33

Beau » wrote: :rofl: :rofl: predobra si.
Bas tako, da :D
I kolko puta ti treba da naučiš kak stvari stoje? :o :rofl:

Nego, evo što ja zovem 'samosvijest'. Ovaj ovdje fenomen - metacognition. To je u korijenu onog što neki zovu 'sapience' - a po tome smo kao vrsta dobili ime. Homo sapiens. Majmun koji zna 'metamisliti' - misliti o tome da misli, biti svjestan toga da misli, biti svjestan čijenice svoje svjesnosti.
nodens

Post 17 May 2014, 01:41

A paz tek ovo... meta-emotion - toga imam gomilu :rofl:
Euklid
old school

Post 17 May 2014, 12:33

Nakupovao se tartufa.

Vidjet cemo sta ce bit...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Donna Sole

Post 17 May 2014, 12:49

Euklid » wrote:Nakupovao se tartufa.

Vidjet cemo sta ce bit...
oš reć da nema seksa?
kurvanjski avatar, a
Euklid
old school

Post 17 May 2014, 13:19

Tartufi ce promijeniti sve...
Beau

Post 17 May 2014, 13:59

nodens wrote:
I kolko puta ti treba da naučiš kak stvari stoje? :o :rofl:
Moglo bi bit da sam napokon naucila.
I nije neka sreca : ontopicna:
Tea Tree

Post 17 May 2014, 17:34

Samo da prijavim da me stanja zaljubljenosti nisu nikad dovela do drugačije percepcije sebe. Možda nisam bila dovoljno (puta) zaljubljena. :o

I dalje je bilo dana kad sam imala bad hair day, a i onih drugih kad sam se bolje osjećala i bolje si izgledala. Ne sjećam se euforije u pogledu doživljavanja sebe.
Euklid
old school

Post 18 May 2014, 18:18

Možda je kod tebe ovako:

The Mistake

:S
Margarita

Post 19 May 2014, 09:10

Tea Tree » wrote:Samo da prijavim da me stanja zaljubljenosti nisu nikad dovela do drugačije percepcije sebe. Možda nisam bila dovoljno (puta) zaljubljena. :o
O, ja budem puna sebe. Koja sam ja faca, ej, koja sam ja faca. Sve mogu, znam i hoću.
Ali od alkohola mi je mrkli mrak. Ništa ne mogu, ne znam i neću. Samo bih plakala (šta plakala, vrištala) i imala samoubijajuće misli, i ništa nema smisla, uzaludno je, beznadno, crnilo nad crnjacima.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
nodens

Post 19 May 2014, 10:08

Euklid » wrote:Možda je kod tebe ovako:

The Mistake

:S
:eek: počne kao manjeviše tipični humor i onda... :eek:

Pitanje za žene ovdje: je li moguće se 'zaljubiti' u ovu debelu mješinu? :zubo:

S obzirom da na svijetu ima mnogo debelih (a i ružnih, glupih i svakakvih drugih ljudi oba spola) - s kime se zapravo seksaju svi ti ljudi? :misli: :o :ne zna: :rofl:

Margarita » wrote: Ali od alkohola mi je mrkli mrak. Ništa ne mogu, ne znam i neću. Samo bih plakala (šta plakala, vrištala) i imala samoubijajuće misli, i ništa nema smisla, uzaludno je, beznadno, crnilo nad crnjacima.
Meni je tako bez alkohola. :no:
Margarita

Post 19 May 2014, 10:48

nodens » wrote: Meni je tako bez alkohola. :no:
A, onda, probaj se napiti.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Beau

Post 19 May 2014, 10:55

Tea Tree » wrote: I dalje je bilo dana kad sam imala bad hair day, a i onih drugih kad sam se bolje osjećala i bolje si izgledala. Ne sjećam se euforije u pogledu doživljavanja sebe.
imam i ja bad hair dayeva. (iskreno, njih bi imala i da se brad pitt i johnny depp tuČu za mene svakodnevno :zubo:)
ali, podnošljiviji su.
Beau

Post 19 May 2014, 11:07

Margarita » wrote: O, ja budem puna sebe. Koja sam ja faca, ej, koja sam ja faca. Sve mogu, znam i hoću.
ja sam takva i od alkohola. pogotovo od alkohola :o
barem sam nekad bila. tko zna na šta bi to sad ličilo da se napijem :misli:
Bara huda

Post 19 May 2014, 11:38

nodens » wrote:
Ok, to je neka specifičnost hrvatskog jezika... hr wikipedija pod 'samosvijest' uistinu i redirektira na 'samopoštovanje' :misli: što će reći da ja tu riječ (samosvijest) de facto pogrešno koristim.... već godinama LOL

Mislim na onaj engl. 'consciousness' - iako mi ni taj termin ne paše, jer i životinje su svjesne *nečega* - ono, percipiraju stvarnost oko sebe, znači svjesne su stvarnosti oko sebe.

A ja ciljam na onu ljudsku sposobnost da budu 'svjesni same činjenice da su svjesni'. Ono kad kažeš 'ja postojim, ja jesam, evo ja upravo razmišljam'... Descartesov 'cogito, ergo sum'. :cer ek: To ja nazivam 'samosvijest', jer mi nekako paše takva tvorba riječi samo-svijest, tj. svijest-o-svijesti.
Skuzila sam na sto mislis ali mi se ne cini bitnim za praksu o kojoj pricamo.
Tipa... postojim li ili samo mislim da postojim, jesam li sretan ili mislim da sam sretan, jesam li zaljubljen ili mislim da sam zaljubljen ili sam u nesvijesti ili pri svijesti...ne cini mi se da je vazno kad se osjecas kako se vec osjecas. Onda trebas hendlati to sto osjecas....je li to stvarno ili neki matrix...koga briga.
Tu si di si i kako nisi ni za tu di si, snalazi se najbolje kako znas. :D

Ako se osjecas nesretno (sto mi se cini da je kod tebe slucaj) onda ti takve stvari imaju smisla samo ako ces doci do spoznaje da zapravo nisi nesretan nego da mislis da si nesretan a ustvari nisi nista.

Ti kao da hoces osjecaje objasniti iskljucivo na fizicki nacin, imas ovaj receptor, na njega djeluje to i to, onda se desava sto se vec desava. Sto je ok za nas ljude obzirom da je nas svijet materijalan i da smo nauceni stvari objasnjavati kroz fizicke stvari pa su nam drugi nacini nezamislivi.
Sto ne znaci da ne postoje, samo ih jos nismo skuzili. A mozda ni necemo jer smo mi sami materijalni pa eto...nije nam dano da shvatimo. :ne zna:

Bara huda » wrote:T

:ne zna: Ja to i dalje ne kužim. Previše ima lijepih cura na svijetu da bih se 'zaljubio' u samo jednu od njih. :rofl: Teško mi zamislit da ako se 'zaljubim' u jednu, da neću primijetit npr. da je neka druga još ljepša, LOL.
Kakve to ima veze? :misli:
Zasto bi zaljubljivanje trebalo bit konacno i nepromijenjivo?
Osjecaji se mijenjaju, recimo....umre ti pas kojeg si volio (ili mislio da volis ali si imao dobar osjecaj uz njega) i tuzan si u pocetku jako, za godinu dana manje a za 10 godina ces se sa sjetom sjetiti psa ali intenzitet osjecaja je otupio.

Euforija zaljubljenosti je jaka, znam da je tebi nezamislivo jer nisi osjetio, ali drugi jesu pa su napisali koju rijec o tome, naslikali nesto, cmoljili uz casu i flasu ili samo osjecali osjecaj. :D
Za nih je to stvaran osjecaj ali za tebe ne moze biti jer ti je nepoznat (nikad spoznat, nemas svijest o tome :D ) a shvatiti nepoznato je....tesko.
Mozes im vjerovati ili ne. Ali ces bar uvijek imati razlog za trkeljanje.

To kao da ti pokusavas sretnom covjeku koji nikad nije osjetio nesretnost objasniti sto je nesretnost. Nemoj sad ici u to da ne postoji covijek koji nije osjetio 'nesretnost' eto...ti kazes da ne znas jesi li osjetio srecu a silom zelis da ti se objasni.

I tvoja 'zaljubljenost' u zgodne cure u tramvaju nije ona prava jer bi inace bio stalno sretan.
Neki ljudi toliko vole taj osjecaj zaljubljenosti da ga nastoje sto cesce dozivjeti. Onako....zaljubljive su naravi. :D

Bara huda » wrote:S

Čak i nakon što to prođe tako nekoliko puta? I n+1. put opet 'osjećaš da je, iako znaš da nije'? Kako misteriozno....
Ae, tako nekako.

Recimo da ti je hladno....pokrijes se dekom pa ti je toplo. Drugi put kad ti je hladno obuces trenirku. Sljedeci vunene sokne i biljac.
Svaki put si se ugrijao na drugi nacin a razumom znas da bi ti bilo isto da si uvijek koristio isto. Toplinu si osjetio svaki put, sto ju je proizvelo je manje bitno.

Bara huda » wrote:Z

Inconceivable. :rofl :
:D
Meni je zamislivo da je tebi nezamislivo.
Ali desava se, pisana rijec potvrdjuje praksu.
Cak je Shakespeare pisao o tome. :rofl:

Bara huda » wrote:Hmm....prije bi se reklo da zaljubljenost privremeno pusti urodjenu narcisoidnost ( da ne kazem samosvijest ili samopostovanje :zubo: ) s lanca na kojem je drzimo.
Ljudi vecinom vole sebe i misle da je ono sto rade ispravno. Ali nekako to nije pristojno javno isticati pa se prave Toše. Dok se ne zaljube. Onda su si bas haj. ::

Nemam pojma što je 'ispravno'. :ne zna: Nagađam, ali zbilja mi se ne čini da onak, žešće brijem na tu nekakvu ispravnost. Dijelom je to i zato što je moje ponašanje apsurdno, a apsurd je teško i racionalizirati, a i emocionalno uz njega 'pristati'. Zapravo, s apsurdom se teško i identificirati...
Kakvo ti je to apsurdno ponasanje? :misli:
Ako se koliko-toliko uklapas u okolinu, da ljudi bas ne bjeze od tebe, onda ipak radis ispravne stvari za koje mislis da ce ti pomoci u tome iako ih ti ne bi radio....sto se tice tebe i irvasa. :D

Ali nisam tu mislila na to nego da ljudi sebe lako opravdaju za svoja djela. Cak i za nedjela. :zubo:

Kako dodjes do toga da u svakom oblacicu pise da odgovaras na dio mog posta?
Ovako kako sam ja napravila ispada da pricam sa irvasom. :D
  • Information