O porezima i Linicu

Koljite se i gložite!
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 07 May 2014, 00:50

..a unda » wrote: ili, mozda jednim detaljem mogu opisat..npr, ovaj zadnji referendum..ili mozda onaj moguci buduci, cirilicni.. sto ti mislis da je to? ili, da si ti premijer, sto bi ti mislio da je to? aj, iskreno..
mislim, kako ces vladat, a ne daju ti vladat? kako se tu uopce ponasat? odmah odustat ili..sta? i ako je..sta.. kako to sta napravit?
Da sam ja premijer. Ja bi pokušao razumjeti situaciju i biti na neki način lukav, ne nasilan. Evo sad mi pada na pamet glasovanje o nečemu tijekom drugog vatikanskog koncila. Prijetilo je da to neće proći, a načelno se htjelo da prođe. Onda je papa odlučio promjeniti pitanje i umjesto jeste li za nešto okrenuo na jeste li protiv nečega.

U tom stilu, uz prvi referendum bi dodao još pitanja jeste li za zabranu MPO, jeste li za zabranu upisa vanbračne djece u škole... bezveze sad izmišljam. Dodao bih još dva tri pitanja koja bi suptilno pojasnila da je jedna stvar osobna vjera, religija... a drugo kad to postaje stvarni zakon. Uz naravno mudri argument da je pametno više pitanja odjednom rješavati, a to su ključna životna pitanja građana RH --- Divide et impera :mudri: :E

Slično i za ćirilicu. Dodao bi pitanje jeste li za ukidanje višejezičnosti u RH, uz kampanju turisti ovo, ono. Rusima ćemo povećati troškove viza, puta bla bla bla... Dakle nekakva mudra sabotaža ne ovo brute force vrijeđanje. Uglavnom takva bi nekakva taktika bila. Ovdje se sva mudrost svela na to, ako to zabranimo jel' to znači da ona u Levitskom zakoniku, sekularna, buh, bla.... katolibani, nazdni, glupani...

U toj Bibliji ono je Salomon htio rascjepit dijete i čini se nije bio skroz lud. :D Mislim, tj. poprilično sam siguran da bi teže bilo u klerikaliziranoj državi nominalnim katolicima nego ateistima. Oni su navikli na naopako.
pa kod nas je to tocno i ne radi se bas o eksperimentu. :D ..ja bih isao cak i malo dalje, ali mozda poslije o tom.. a ako je tako kako ja nesto docukavam, ne pise nam se nikako dobro. ok, barem ne meni. :D
Se bu ok. Nigda ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu. :zivili: :zubo:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 May 2014, 00:56

visekratni klon » wrote:Bolje i Jaca nego Kamararko. :zubo:
..bolje. :D

..jaca je bila u nekako slicnoj situaciji kao sad milanovic. da je ona dobila izbore, imala bi dvije ili tri mogucnosti, a nijedna ne bi bila dobra za nju.
mozda godinu dana u vrh glave bi se mogla jos nesto slepat , a onda bi se trebala uhvatit posla kojeg se uhvatio milanovic. ne bi kraj druge godine docekala kao premijerka, a mi bi imali vanredna stanja, policijske satove, eu bi bila odgodjena i tako te stvari.. :kokice:
visekratni klon

Post 07 May 2014, 00:58

Ja nju pamtim kao curicu koja trčkara Obami s torbicom. Ne mogu je doživjeti kao ozbiljnu političarku, nikako. Ali i takva blentava je bolja od ovih hoštaplera koji dolaze.
Milanović, kad bi imao još koji mandat bi uspio nešto popraviti, uvjerena sam u to.
MightyMe

Post 07 May 2014, 01:03

..a unda » wrote: ..jaca je danas rekla da je linic isao ca, ali da ko ce poslat ca milanovica? naucila se jaca da moze na vlast jedino ako neko ide ca i nju postavi. prvi put joj je to uspjelo sa sanaderom, sad misli da ce i milanovic ic ca i postavit nju za premijerku. ono, sto ne bi jaca pokusala..ako ne pokusa, nece nista ni bit. :zubo: :D
Ta žena još nije dobila izbore. :D
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 01:06

Sjarel » wrote: Da sam ja premijer. Ja bi pokušao razumjeti situaciju i biti na neki način lukav, ne nasilan. ..
dakle, sta bi ti mislio da je to? :D
kako je on to bio nasilan? milanovic nasilan?
i te kako je on dobro razumio situaciju i razumije je, ali sto je trebao napravit? uc u dijalog s crkvom? zasto? kako, ono.. zasto? u vezi cega? pa ko vlada ovom drzavom?

meni je jedino zao sto nije to doveo na cistac, ali i on je svjestan sto bi to znacilo. mislim, milanovic je bio nasilan radi jedne recenice jednog skolskog predmeta? pa nemojmo se salit.. :D
a ocekujemo da njegova vlada se u hvati u kostac s nekim problemima, a nije ni zinuo na vlasti, odmah mu se dalo do znanja ko je gospodar u kuci. :D
i onda je milanovic nasilan.. :D

Se bu ok. Nigda ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu. :zivili: :zubo:
pa cuj, slazem se, nista ne treba tragicno gledat. nije ni rat nesto bas ono, uzas koji se tu i tamo dogadja. :D
nekak vec bu, nakon neceg kaj bu.. :D
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 01:08

MightyMe » wrote: Ta žena još nije dobila izbore. :D
pa kazem ti. ako je jednom uspjela tako doc na vlast, zasto ne bi i drugi put. :D
Karlinjo

Post 07 May 2014, 01:16

..a unda » wrote: dakle, sta bi ti mislio da je to? :D
kako je on to bio nasilan? milanovic nasilan?
i te kako je on dobro razumio situaciju i razumije je, ali sto je trebao napravit? uc u dijalog s crkvom? zasto? kako, ono.. zasto? u vezi cega? pa ko vlada ovom drzavom?
Verbalno. Recimo ta jedna rečenica. Imao je krizu + dobivenu vlast nakon HDZ-a, imao je moment da je mogao dobrano raditi na recimo tim navodno lošim vatikanskim ugovorima... ne on se godinu dana zajebava s 1/4 jednog kolegija od nekoliko sati.

A u dijalog s crkvom svatko treba ući. Zato jer nominalno preko 2/3 građana je to tema. Naprosto ne možeš ignorirati povezanost 2/3 građana s nečim pa da je i klub čitača bajki. Hrvatsko društvo je takvo da uz poslodavce, sindikate, civilne udruge i crkva je faktor. Tko to pokuša zanemariti ne vidi baš. Crkvena infrastruktura je tolika da je suludo, što je ono bilo, odbiti primiti nekog biskupa što je već bilo ono s Jovanovićem.
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 01:33

visekratni klon » wrote:Ja nju pamtim kao curicu koja trčkara Obami s torbicom. Ne mogu je doživjeti kao ozbiljnu političarku, nikako. Ali i takva blentava je bolja od ovih hoštaplera koji dolaze.
Milanović, kad bi imao još koji mandat bi uspio nešto popraviti, uvjerena sam u to.
..ma, kako rec..meni je svejedno, ne moze meni milanovic nista popravit. ne znam uopce ko od tih politicara moze, ali onako, pokusavajuci gledati sa strane, recimo da je nekako kulminacija ili kriza sad negdje u ovom radoblju.. to se vec ima koja godina predvidjalo i ono, to je to, cisto tehnicki nekako gledano, sumnjam da se moze nize i da jos moze oko te tocke dalje stagnirat, tj ostaje mozda jos koji mjesec ili dva te neke inercije koja ce pokazivati negativne efekte i pocet ce sve to ic nekako na gore, tj pocet ce se penjat ta funkcija, i u opcoj percepciji ce bit vidljiv boljitak.. sto se tice te ekonomske strane, pa onda bi se to trebalo ogledat i na ostale procese.
nekako sad smo tu negdje na minimumu funkcije, cak bih rekao da smo je zericu i prosli.

mislim, pod uvjetom da sve ostalo ostane kako jest, tj da ne dodje do pojave nekih endogenih varijabli, sto nije nemoguce jer je sada najlakse ostvarit neke ciljeve i najzesce ce se sada negdje udarat po ovoj vladi.
npr, u hadezeovom slucaju, to je vrlo logicno. najprljaviji dio posla je ova vlada odradila, krivulja je usponu, ali se i ova vlada nekako iscrpila. sad bi samo je trebalo dobro zveknut po glavi, doc na vlast i taman negdje u osmi, deveti mejsec pocet ubirat prve konkretne plodove tog rasta i proglasit to svojom zaslugom.
iskreno, da sam ja na milanovicevom mjestu i pod uvjetom da to nije i bila neka zamisao, ali..necu sad o tome, dakle, nakon svega to sam prosao, i nakon iskustva sa slicno igrom za koju je posluzila ona vlada 2000., tako olako to prepustit hadezeu, da se izvuce, da tako profitira kurbanjski ponovno..ma ne bih, nema sanse. zaostrio bih do kraja, pa jebalo majku, nek ide onda sve kvragu ako treba, ne mos uvijek ispadat pizda.. :D
MightyMe

Post 07 May 2014, 01:41

A šta se s Merkelicon triba zakačit? Šta mu je to tribalo u životu? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 01:58

Sjarel » wrote: Verbalno. Recimo ta jedna rečenica. Imao je krizu + dobivenu vlast nakon HDZ-a, imao je moment da je mogao dobrano raditi na recimo tim navodno lošim vatikanskim ugovorima... ne on se godinu dana zajebava s 1/4 jednog kolegija od nekoliko sati.
nije mogao. ono, nije mogao. vatikanski ugovori su proces, dugi proces, jednostavno, neisplativo i neproduktivno bi bilo gubit sada na to vrijeme i energiju.
nisu to navodno losi ugovori, tj jest stetan ugovor za drzavu hrvatsku. ta jedna recenica ili dvije, pa to i jest dozivljeno kao udar na te ugovore, tj kao pocetak procesa za revizijom tih ugovora i radi toga i jest bio kontraudar u obliku hrasta, markicke i referenduma, a sta bi tek bilo da se krenulo politcki, pravno i ne znam kako jos to staviti u neku agendu ove vlade..pa ne bi prezivjela pola godine.
i neka, ostajem pri tome da je trebalo i to napravit, pa da se onda sve bude vidljivo, ali ova valjda je odlucila ici, riskirati soft taktikom.
po meni, to je jedna kardinalno pogresna odluka,ali ova vlada je ocito racunala na drugi mandat kada je valjda htjela pocet otvoreno nacimat i to pitanje, kada je racunala da ce iz ove krize, koju jest nasljedila, oporavljat spaljenu zemlju koja joj jest namjerno ostavljena. onda dovest u red i odnose crkve i drzave i pocet disciplinirat i crkvu.
..npr, znam vrlo dobro tko najvise slavi odlazak linica. :D

A u dijalog s crkvom svatko treba ući. Zato jer nominalno preko 2/3 građana je to tema. Naprosto ne možeš ignorirati povezanost 2/3 građana s nečim pa da je i klub čitača bajki. Hrvatsko društvo je takvo da uz poslodavce, sindikate, civilne udruge i crkva je faktor. Tko to pokuša zanemariti ne vidi baš. Crkvena infrastruktura je tolika da je suludo, što je ono bilo, odbiti primiti nekog biskupa što je već bilo ono s Jovanovićem.
zasto treba uc u dijalog s crkvom? tko to treba uc? mislim, zasto? za 3/3 gradjana glavna tema je kruh i buducnost, bliska buducnost, a ne zagrobna neka. :D
dusznost drzave nije da svoje gradjane ufurava i da podrzava citanje bajki. situacija u kojoj se mora unutar jedne drzave razgovarat ili tocnije pregovarat ili jos tocnije... slusat crkvu, a da se ta drzava jos zove demokratskom i/ili republikom, ono, totalno je suludo, u nacelu je suludo.
ok, osim ako necemo gledat interes ostanka na vlasti, pa tu nac neku pragmu, ali ko onda tu vlada? drzava nema sta pregovarat sa crkvom, crkva mora slusat drzavu i postovat njene zakone, a ne bit drzava unutar drzave ili mijenjat zakone neke drzave po svom ukusu i interesima. ono, o cemu mi pricamo?
nema razgovora crkve i drzave. drzava procjenjuje sto je najbolje za njene gradjane, ne crkva. drzava ima odgovornost,vlada ima odgovornost..kako moze ova drzava uc u dijalog s nekim tko odbija svaku odgovornost od sebe?
ono, crkva je prekrdasila, perevrsila je mjeru dobrog ukusa, mislim da joj se bolje pokrit usima dok je jos na vrijeme.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 02:08

MightyMe » wrote:A šta se s Merkelicon triba zakačit? Šta mu je to tribalo u životu? :kokice:
pa ne vidim da se zakacio nesto. mi nismo njemacki vazal, sto god merkelica mislila o hrvatskoj.

a ako se zakacio, neka, ko je jebe. sta merkelica to pitanje nije povlacila energicno dok je hadze bio na vlasti? a nije da nije imala vremena. mislim, ono, ko je jebe duplo.. sto se mene tice ne treba uopce dolazit u hrvatsku, ona meni ne treba, treba hadezeu i dolazi ovdje rusit ovu vladu.
da je milanovic imalo pametan, smislio bi joj neku psinu kad bude dosla ovamo. ja bih nasao nacina da je tako ponizim da bi se to pricalo jos desetljecima po diplomatskim kuloarima i uslo bi kao zanimljiva anegdota prilikom predavanja na diplomatskim skolama gdje bi se studenti generacijama smijali i njemackoj i merkelici.

ono, dok je ziva na spomen hrvatske bi se zagrcnula.. :D
Karlinjo

Post 07 May 2014, 02:25

..a unda » wrote: ..npr, znam vrlo dobro tko najvise slavi odlazak linica. :D
Miki. :zubo:
zasto treba uc u dijalog s crkvom? tko to treba uc? mislim, zasto? za 2/3 gradjana glavna tema je kruh i buducnost, bliska buducnostm, a ne zagrobna neka. :D
Nije glavna tema, al' nekim je ljudima to važno... pa ono, red je. :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 07 May 2014, 08:18

..a unda » wrote:
ostaje mozda jos koji mjesec ili dva te neke inercije koja ce pokazivati negativne efekte i pocet ce sve to ic nekako na gore, tj pocet ce se penjat ta funkcija, i u opcoj percepciji ce bit vidljiv boljitak...krivulja u usponu...
Jebote led, ti sve ludji i ludji. Ma kako si samo zakljucio da je ostalo jos misec-dva kaosa, a onda stupa eldorado? I koja je to krivulja u usponu :misli: :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 09:21

Sjarel » wrote: Miki. :zubo:
pa i ne bas. tj sve zavisi od mikijevih ambicija. da mu je ovo bas trebalo, pa i nije. i opet, ok, zavisi od toga sto je htio, ali ako je htio ono sto govori, neki oporavak, kretanje put izlaska iz krize, ojacat stranku, ovo mo bas i nije trebalo..
Nije glavna tema, al' nekim je ljudima to važno... pa ono, red je. :zubo:
ako je to nekim ljudima vazno, onda tu vaznost, te potrebe rjesavaju u crkvi, ne u drzavi.
red je da crkva slusa drzavu, ne obrnuto. to je red. mislim, takav red bi trebao bit. suprotan red, gdje crkva dominira, moze postojat, ali to nije onda svjetovna, sekularna drzava. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 09:33

miky0 » wrote:
Jebote led, ti sve ludji i ludji. Ma kako si samo zakljucio da je ostalo jos misec-dva kaosa, a onda stupa eldorado? I koja je to krivulja u usponu :misli: :ne zna:
..isto kao sto sam zakljucio da ce pik krize bit ovo proljece. i to ne samo ja. :D

i nisam rekao da je ostalo jos mjesec dva kaosa. jos uvijek ima svega, ali nema kaosa. kaos bi mogao tek bit, ali za to ova vlada nece bit odgovorna.

krivulja izvlacenja iz ove ekonomske krize . i ponavljam, u slucaju da endogeni procesi ne ojacaju, a i egzogeni neki..ne znam, da ne dodje do neke opce frke opet ili neki vulkan ako ne rukne, neki meteorit ne udre, amerikanci uvedu tockice umjesto dolara.. :D

mislim, moguce je da to krene sve skupa jos vise nizbrdo, ali onda ce dolovno bit fajt for jor lajvs, a za to nece bit odgovorna ova vlada. ono, nece, ne moze bit.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 07 May 2014, 09:38

..a unda » wrote: ..isto kao sto sam zakljucio da ce pik krize bit ovo proljece. i to ne samo ja. :D

i nisam rekao da je ostalo jos mjesec dva kaosa. jos uvijek ima svega, ali neka kaosa. kaos bi mogao tek bit, ali za to ova vlada nece bit odgovorna.

krivulja izvlacenja iz ove ekonomske krize . i ponavljam, u slucaju da endogeni procesi ne ojacaju, a i egzogeni neki..ne znam, da ne dodje do neke opce frke opet ili neki vulkan ako ne rukne, neki meteorit ne udre, amerikanci uvedu tockice umjesto dolara.. :D

mislim, moguce je da to krene sve skupa jos vise nizbrdo, ali onda ce dolovno bit fajt for jor lajvs, a za to nece bit odgovorna ova vlada. ono, nece, ne moze bit.. :kokice:
Ma jok, di ce ova vlada bit kriva. Ova vlada je nevina ka kurva s djardina :facepalm: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 09:44

miky0 » wrote:
Ma jok, di ce ova vlada bit kriva. Ova vlada je nevina ka kurva s djardina :facepalm: :zubo:
nece bit za kaos kriva, ako bude kaos. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 07 May 2014, 09:53

..a unda » wrote: nece bit za kaos kriva, ako bude kaos. :kokice:
Ma jok, ja i moja pokojna baba smo krivi :facepalm: :zubo:
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 07 May 2014, 10:03

miky0 » wrote:
Za baku neću tvrdit , nisam sigurna ali za tebe, sebe, njega njih svih po redu od jednog do drugog građana, seljaka, radnika i neradnika Hrvatske tvrdim da snose krivnju..
svi forumaši, fejsbukaši, sportaši, političari, njihovi glasači, neglasači, ignoranti , upleteni, neutralni...svi
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 10:13

miky0 » wrote:
..pa moguce, zasto ne, ne znam detalje.. :zubo: :D

ova vlada je sprijecila kaos, a kolko ce ga jos uspijet sprijecavat.. nadam se da hoce. a cijena nije mala..

koliko to sve ima smisla, o tom mozemo pricat. za mene nema. i ova vlada i sve prije, vrlo su se agresivno i bezobzirno ponasale prema meni, podlo rekao bih, ali nisu te vlade pale s neba, kao prvo, a kao drugo, ovo pricam onako, sa strane, kao da zivim na madagaskaru. :D
..sto u neku ruku i nije bas najpogresnija usporedba. :D
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 10:16

Chilimama » wrote:
Za baku neću tvrdit , nisam sigurna ali za tebe, sebe, njega njih svih po redu od jednog do drugog građana, seljaka, radnika i neradnika Hrvatske tvrdim da snose krivnju..
svi forumaši, fejsbukaši, sportaši, političari, njihovi glasači, neglasači, ignoranti , upleteni, neutralni...svi
..e, tako nekako. zvuci presiroko, ali tako nekako. sto dalje od sebe krivnju, to bolje.. :D

ali, eto, politika ima i tu funkciju, politicku odgovornost. kao sto smo delegirali neke druge stvari, interese, tako delegiramo i krivnju. :D
miky0
ST Leader

Post 07 May 2014, 10:16

Chilimama » wrote:
Lijepo od tebe sto priznajes odgovornost, ali mene ne uvlaci u kolektivnu odgovornost, jer ju ne priznajem. Sto sam ja konkretno kriv? Koju sam ja to krivu odluku donio u zivotu, a da je rezultirala kolapsom drzave? Ne moras se mucit, trazeci odgovor. Ni jednu jedinu!. Niti imam takvu mc utjecaja poput korumpiranih i veleizdajnickih politicara :bicedobro:
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 10:22

miky0 » wrote:
Lijepo od tebe sto priznajes odgovornost, ali mene ne uvlaci u kolektivnu odgovornost, jer ju ne priznajem. Sto sam ja konkretno kriv? Koju sam ja to krivu odluku donio u zivotu, a da je rezultirala kolapsom drzave? Ne moras se mucit, trazeci odgovor. Ni jednu jedinu!. Niti imam takvu mc utjecaja poput korumpiranih i veleizdajnickih politicara :bicedobro:
:rofl:

nisam kriv, nisam kriv.. :gaah: :D

cuj, najprije, kao clan neke stranke, ako si clan stranke neke, odmah u startu imas vecu odgovornost neku u odnosu na nekog ko nije clan nikakve stranke. jebiga, ti bi htio samo zasluge. e, pa ne ide to tako.. :D
..a unda
Undaminator

Post 07 May 2014, 10:24

..jebate, s cim to rokaju, dovde se cuju eksplozije sa zirja.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 07 May 2014, 10:25

..a unda » wrote: :rofl:

nisam kriv, nisam kriv.. :gaah: :D

cuj, najprije, kao clan neke stranke, ako si clan stranke neke, odmah u startu imas odgovornost neku o odnosu na nekog ko nije clan nikakve stranke. jebiga, ti bi htio samo zasluge. e, pa ne ide to tako.. :D
Je je, u pravu si, iako moji nisu nikad participirali u vlasti :facepalm:
  • Information