Da sam ja premijer. Ja bi pokušao razumjeti situaciju i biti na neki način lukav, ne nasilan. Evo sad mi pada na pamet glasovanje o nečemu tijekom drugog vatikanskog koncila. Prijetilo je da to neće proći, a načelno se htjelo da prođe. Onda je papa odlučio promjeniti pitanje i umjesto jeste li za nešto okrenuo na jeste li protiv nečega...a unda » wrote: ili, mozda jednim detaljem mogu opisat..npr, ovaj zadnji referendum..ili mozda onaj moguci buduci, cirilicni.. sto ti mislis da je to? ili, da si ti premijer, sto bi ti mislio da je to? aj, iskreno..
mislim, kako ces vladat, a ne daju ti vladat? kako se tu uopce ponasat? odmah odustat ili..sta? i ako je..sta.. kako to sta napravit?
U tom stilu, uz prvi referendum bi dodao još pitanja jeste li za zabranu MPO, jeste li za zabranu upisa vanbračne djece u škole... bezveze sad izmišljam. Dodao bih još dva tri pitanja koja bi suptilno pojasnila da je jedna stvar osobna vjera, religija... a drugo kad to postaje stvarni zakon. Uz naravno mudri argument da je pametno više pitanja odjednom rješavati, a to su ključna životna pitanja građana RH --- Divide et impera
Slično i za ćirilicu. Dodao bi pitanje jeste li za ukidanje višejezičnosti u RH, uz kampanju turisti ovo, ono. Rusima ćemo povećati troškove viza, puta bla bla bla... Dakle nekakva mudra sabotaža ne ovo brute force vrijeđanje. Uglavnom takva bi nekakva taktika bila. Ovdje se sva mudrost svela na to, ako to zabranimo jel' to znači da ona u Levitskom zakoniku, sekularna, buh, bla.... katolibani, nazdni, glupani...
U toj Bibliji ono je Salomon htio rascjepit dijete i čini se nije bio skroz lud.
Se bu ok. Nigda ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu.pa kod nas je to tocno i ne radi se bas o eksperimentu...ja bih isao cak i malo dalje, ali mozda poslije o tom.. a ako je tako kako ja nesto docukavam, ne pise nam se nikako dobro. ok, barem ne meni.