Je, stvarno je jaka ta drzava kad ju je srbija razbila na koloiko ono djelova? I jebo kartu di nije ucrtan splitEmericzy » wrote:Pravi je grijeh bio razbijati Austrougarsku, a ne glupu Jugoslaviju. Koja je to država bila!
Najljepše more, najljepše planine, najplodnija dolina, hrpa naroda, jezika, svega. Golemo tržište, svjetski utjecaj. Bratstvo i jed... Čekaj, negdje sam pogriješio.
Zašto se raspala Juga?
E to virujem, i ne samo austrijanci, vec i mnogi drugi. I to je jedan od najvecih problema hrvata, sta ne misle svojom glavom, vec dozvoljavaju tim austrijancima da im stoljecima vladaju, govoreci im da u to ne treba ulagat. Najbolji primjer imamo danas, lipo nam ti austrijanci salju pare, ali uvjetuju da ne ulazemo u industrijalizaciju i proizvodnju vec u javnu potrosnju. DebiliEmericzy » wrote:Mislim si, koje bi se teške milijarde sad tukle na jadranskom turizmu, majketi... Zamisli, divan Jadran, a uređen kao Austrija... Tko to može platiti?
Ma dobro, ali nacelno ju je srusio jedan hitac u sarajevu...Emericzy » wrote: Da, baš ju je Srbija vlastoručno razbila. Svih onih stotinu jadnika što pobjegoše na Krf.
A što da rade? Krasna zemlja, a na njoj hrpa divljaka koja ne zna ni što će sa zemljom ni što sa sobom i čim ih pustiš na miru posvađaju se međusobno kao idioti i zaduže do grla.Euklid » wrote:Eto kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare
Pretvorise nas u robove i kmetove, skratili plemstvo za glave i sad cemo im se jos i klanjat sto su sebi sagradili kule i zamkove.
Na nasem znoju i krvi.
A isto nam spremaju opet...
Hajde, da čujem, što smo to mi u povijesti sami napravili, a što je do dana današnjeg ostalo i još uvijek valja? Od materijalnih stvari ja znam za ono nešto Meštrovića, crkvu Sv. Blaža u Zagrebu i još desetak zgrada hrvatskih arhitekata Moderne i kajjaznam, ono što je od starohrvatske romanike ostalo u središnjoj Dalmaciji. Hajde, i ovo što onaj Zadranin arhitekt radi tamo u zadnjih dvadesetak godina i sto vrijedi, priznajem. I što još? I opet, ne računam tu Dubrovnik, on je ionako posebna priča, King's Landing.
Eto vidis da nikad nije trebalo izlazit iz juge. Potpuno nesamostalni za samostalni zivotEmericzy » wrote: A što da rade? Krasna zemlja, a na njoj hrpa divljaka koja ne zna ni što će sa zemljom ni što sa sobom i čim ih pustiš na miru posvađaju se međusobno kao idioti i zaduže do grla.
Hajde, da čujem, što smo to mi u povijesti sami napravili, a što je do dana današnjeg ostalo i još uvijek valja? Od materijalnih stvari ja znam za ono nešto Meštrovića, crkvu Sv. Blaža u Zagrebu i još desetak zgrada hrvatskih arhitekata Moderne i kajjaznam, ono što je od starohrvatske romanike ostalo u središnjoj Dalmaciji. Hajde, i ovo što onaj Zadranin arhitekt radi tamo u zadnjih dvadesetak godina i sto vrijedi, priznajem. I što još? I opet, ne računam tu Dubrovnik, on je ionako posebna priča, King's Landing.
E jebote, baš smo se ulaskom u Jugu dali u dobre ruke... Ako je itko još gori od Hrvata, što je pitanje, to su Srbi. Nadaren i drčan narod, ali lud sto gradi. Lud kao sedam ludih zajedno. Ja ih jako volim i puno sam s njima prijateljevao i potucao se Srbijom od nemila do nedraga (a i od mila do draga) ali ne bih s njima živio ni za što na svijetu.miky0 » wrote:Eto vidis da nikad nije trebalo izlazit iz juge. Potpuno nesamostalni za samostalni zivot
Pa sto kad nas nitko drugi nije zelio posvojitEmericzy » wrote: E jebote, baš smo se ulaskom u Jugu dali u dobre ruke... Ako je itko još gori od Hrvata, što je pitanje, to su Srbi. Nadaren i drčan narod, ali lud sto gradi. Lud kao sedam ludih zajedno. Ja ih jako volim i puno sam s njima prijateljevao i potucao se Srbijom od nemila do nedraga (a i od mila do draga) ali ne bih s njima živio ni za što na svijetu.
Baš i nije bilo tako. Bila je to poprilična zavjera, e da bi nas se Srbija dokopala. Mi smo probali bez njih, čak i formirali svoju državu, ali je lukavi Srbin vješto manipulirao. I iskoristio za nas nepovoljne međunarodne okolnosti. Da nismo odbili svoju vlastitu vojsku (guglaj životopis generala Boroevića) možda smo mogli opstat. Doduše, zajedno sa Slovencima, što možda i nije najveća sreća koja te može zadesiti u životu...miky0 » wrote:
Pa sto kad nas nitko drugi nije zelio posvojitjedino oni, malo udreni ka i mi. Svaka ptica svome jatu leti
Možda sad dobijemo boljeg gazdu. Će se vidi.
Ti vjerujes u zavjereEmericzy » wrote: Baš i nije bilo tako. Bila je to poprilična zavjera, e da bi nas se Srbija dokopala. Mi smo probali bez njih, čak i formirali svoju državu, ali je lukavi Srbin vješto manipulirao. I iskoristio za nas nepovoljne međunarodne okolnosti. Da nismo odbili svoju vlastitu vojsku (guglaj životopis generala Boroevića) možda smo mogli opstat. Doduše, zajedno sa Slovencima, što možda i nije najveća sreća koja te može zadesiti u životu...
Možda sad dobijemo boljeg gazdu. Će se vidi.
Nazalost se vidi kakvo je socijalno stanje gradjana danas, kad se sve vise i vise ljudi priklanja donedavno omrazenom diktatoru
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tisu ... 43486.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tisu ... 43486.aspx
U BEOGRAD je u nedjelju stiglo nekoliko desetaka autobusa iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od Slovenije i Hrvatske do BiH i Makedonije, s poštovateljima koji žele odati počast doživotnom predsjedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josipu Brozu Titu, koji je umro na današnji dan 1980. godine u bolnici u Ljubljani.
Unatoč jakoj kiši, u mimohodu do Kuće cvijeća, u parku kompleksa nekadašnje rezidencije predsjednika SRFJ, od 10 sati je nekoliko tisuća ljudi s cvijećem, vijencima, transparetima, nekadašnjim državnim i partijskim zastavama, te s porukama poštivanja Titu.
Unatoč kontroverzama i prijeporima među povjesničarima i suvremnicima Titova doba oko njegove uloge u komunističkim zločinima, Memorijalni centar “Josip Broz Tito” i Kuću cvijeća svake godine na dan Titove smrti 4. svibnja i 25. svibnja kad se u bivšoj Jugoslaviji slavio dan mladosti, pohode tisuće ljudi iz bivše SFRJ odajući poštovanje Titu, kojeg ubrajaju među naijstaknutije lidere i državnike jedne epohe.
Njegovo ime se, osim uz komunistički i partizanski pokret, te antifašističku borbu koja je tijekom Drugog svjetskog rata presudno utjcala na ustrojstvo i postojanje bivše SFRJ, vezuje i za osnivanje Pokreta nesvrstanih. Taj pokret je bio svojverstan balans između Istoka i Zapada, što je u tadašnjim međunarodnim okolnostima imalo veliki značaj.
Titovom pogrebu u Beogradu 8. svibnja 1980. godine nazočilo je više od 200 visokih dužnosnika, šefova država ili vlada i visokih izaslanstava iz 127 zemalja.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Tvornice, industrijske komplekse, rafinerije, naftovode, željezare, hidroelektrane, termoelektrane, nuklearne elektrane, hotele, turističke objekte i odmarališta u svakom primorskom selu koje ima iole dobru plažu, banke, financijske institucije, sveučilišta, knjižnice... puno toga što su bivši gospodari, uz par iznimaka, propustili izgraditi u prošlim stoljećima u kojima su iznijeli puno više bogatstva sa svojeg feuda nego što su ovdje uložili...Emericzy » wrote: A što da rade? Krasna zemlja, a na njoj hrpa divljaka koja ne zna ni što će sa zemljom ni što sa sobom i čim ih pustiš na miru posvađaju se međusobno kao idioti i zaduže do grla.
A vidimo danas opet iznose milijarde putem banaka, kompanija, hotela...
'if you fall, i'll be there' (floor)
I to je nešto, spomenik kulture, koji ćeš s ponosom pokazivati? O čemu ti pričaš? Pa to je infrastruktura. Svatko to ima. Kao da si silno ponosan što imaš zahod doma. Kajjaznam, meni je to nekako normalno. Ne bih se time hvalio. Pogotovo kad svega toga više jedva da ima, sve se raskrčmilo i/ili propalo.Euklid » wrote:Tvornice, industrijske komplekse, rafinerije, naftovode, željezare, hidroelektrane, termoelektrane, nuklearne elektrane, hotele, turističke objekte i odmarališta u svakom primorskom selu koje ima iole dobru plažu, banke, financijske institucije, sveučilišta, knjižnice... puno toga što su bivši gospodari, uz par iznimaka, propustili izgraditi u prošlim stoljećima u kojima su iznijeli puno više bogatstva sa svojeg feuda nego što su ovdje uložili...
Kako svi vi odgovarate kako vam odgovara. Kad sam ja govorio da se juga raspala zbog urote prvenstveno iz vanka potpomognute s unutarnjim neprijateljima, onda je bilo, miki govori pizdarijeEmericzy » wrote: Neke da. Ne vjerujem u one globalne. Ovih sitnijih ima koliko hoćeš.
- Euklid
- old school
Eto, mi nismo imali. Bar ne u nekoj značajnijoj mjeri.Emericzy » wrote: I to je nešto, spomenik kulture, koji ćeš s ponosom pokazivati? O čemu ti pričaš? Pa to je infrastruktura. Svatko to ima. Kao da si silno ponosan što imaš zahod doma.
To je kad ti vladaju sposobni Austrougari, Talijani, Turci...
A kad dođu nesposobni Hrvati onda se sve to lijepo izgradi.
Cijela BiH nije imala ni jedno jedino sveučilište sve do socijalističkog razdoblja...
Da. Jebala te urota od koje u dvadeset godina nekakve koristi ima samo par sitnih kompanija. Kužiš, invazija Iraka, e, to je, dragi moj, urota. Okrenu se stotine i tisuće milijardi. Grabljenje Krima. To je urota. Preuzimanje Afrike od strane Kineza. To su urote, a ne ovo kokošarenje koje imamo u bivšoj Jugi.miky0 » wrote:
Kako svi vi odgovarate kako vam odgovara. Kad sam ja govorio da se juga raspala zbog urote prvenstveno iz vanka potpomognute s unutarnjim neprijateljima, onda je bilo, miki govori pizdarije
To su poslovi, a ne ovaj amaterizam kod nas. Vidiš tko je konkretno imao koristi. Pa doslovno nitko na svijetu značajan nije kod nas ugrabio ništa. Koja je značajna svjetska kompanija ostvarila značajnu zaradu na raspadu Juge? Koja je država ostvarila stratešku, financijsku ili teritorijalnu prednost? Hajde, da te čujem. Ja takvu ne znam.
da, naravno, postojala je hrpa malih lokalnih urota, u to ne sumnjam. Jednu je vodila Crkva za osvajanje Hrvatske. Jednu je vodila Udba za kontinuirano uhljebljenje svojih ključnih ljudi. Jednu je vodio Milošević za osobnu moć, a malkice iz neronsko-kaligulijanske ludosti. Jednu je vodio Janša iz svojeg napoleonskog kompleksa. Jednu su vodili islamisti za osvajanje vlasti, te srca, duša i novčanika dijela BiH. Jednu je vodila grupica ustašofilnih gangstera, e kako bi i mafija mogla imati svoju državu. Ali to je sve kokošarenje. To je ravno borbi za prevlast sukobljenih obitelji nad dokovima New Yorka.
Da čujem pamet6an odgovor. Koja je značajna svjetska kompanija ostvarila značajnu zaradu na raspadu Juge? Koja je država ostvarila stratešku, financijsku ili teritorijalnu prednost?
S Jugom se sjajno moglo poslovalo. Fiat, Dow Chemicals, Westinghouse, vojna industrija, sve je radilo lijepe, uspješne i profitabilne poslove. I radilo bi još bolje da se sve skupa nije raspalo. Sasvim suprotno od raspada, svi su se na Zapadu i Istoku trudili da Juga opstane. I jebali su u zdrav mozak svakoga tko ju je rasturao. Već si zaboravio kako je to izgledalo. Ili nikada nisi ni znao.
Nakon što se cijela ta rahitična konstrukcija ipak raspala sitni operateri su napravili sitne profite. Domaći uglavnom za vrijeme rata, strana sitnež većinom puno poslije raspada. Niti jedan jedini od poslova koje su stranci napravili u Hrvatskoj poslije raspada ne bi bio nemoguć da je Juga ostala cjelovita, ali da je kao i sve ostale komunističke zemlje osim dvije-tri poludjele prešla na kapitalizam. Dapače, zarada bi na takvim poslovima bila višestruko veća.
hajde, kaži, da te čujem, zašto velike kompanije zaobilaze Jugu, a posebice Hrvatsku i Sloveniju? Zašto u nas ne posluju bitne svjetske kompanije? Nego samo kokošari? Kakva je to čudna zavjera bila?
Imali smo proporcionalno našem tadašnjem ekonomskom i kulturnom razvoju. Kasnije smo, kao i svi drugi, imali više. kako to nećeš shvatiti? Koga god pogledaš, doživio je golemi razvoj između 1945. i 1990. Apsolutno svatko. Ni po čemu Jugoslavija nije prestigla nikoga. Jest, postigla je fantastičan napredak kao i svatko drugi. I 1930. bila je zaostala vukojebina u usporedbi s Italijom i Austrijom i Mađarskom, pa čak i Grčkom, kao što je bila u usporedbi sa tim zemljama zaostala vukojebina 1955. i 1975. i 1995. i dan-danas. Odnosi su ostali isti. Nismo ostvarili značajan napredak u odnosu na Italiju. Nismo ostvarili značajan napredak u odnosu na Mađarsku, ni Češku ni Poljsku. Nismo ostvarili značajan napredak u odnosu na Grčku. O Austriji neću ni govoriti. Kojem je kurcu onda služio glupi socijalizam i glupa Juga? Što su to oni napravili što nitko drugi nije? Znaš što? Sve su pripremili za raspad i klanje 1991. Eto, to su napravili. Ostali, zanimljivo, koji nisu imali Jugu, nisu se klali.Euklid » wrote:
Eto, mi nismo imali. Bar ne u nekoj značajnijoj mjeri.
To je kad ti vladaju sposobni Austrougari, Talijani, Turci...
A kad dođu nesposobni Hrvati onda se sve to lijepo izgradi.
Cijela BiH nije imala ni jedno jedino sveučilište sve do socijalističkog razdoblja...
- Euklid
- old school
Nisam se vratio nego su me ugurali prebacujući s druge, slične teme na ovu...Pero » wrote:Kao što sam pretpostavljao, Euklid se ipak vratio nakon oproštajnog pisma.Možda ipak saznam, prije objavljivanja knjige, tko su sve bili agenti.
Možda ga Emer povuče za jezik?
![]()
- Euklid
- old school
A kad ćeš ti shvatiti da nismo imali iste startne pozicije kao ostali na zapadu?Emericzy » wrote: Imali smo proporcionalno našem tadašnjem ekonomskom i kulturnom razvoju. Kasnije smo, kao i svi drugi, imali više. kako to nećeš shvatiti? Koga god pogledaš, doživio je golemi razvoj između 1945. i 1990. Apsolutno svatko. Ni po čemu Jugoslavija nije prestigla nikoga. Jest, postigla je fantastičan napredak kao i svatko drugi. I 1930. bila je zaostala vukojebina u usporedbi s Italijom i Austrijom i Mađarskom, pa čak i Grčkom, kao što je bila u usporedbi sa tim zemljama zaostala vukojebina 1955. i 1975. i 1995. i dan-danas.
Da nismo imali dovoljno ni inžinjera ni arhitekata, ni financijskih stručnjaka, ni sveučilišnih kadrova, ni najobičnijih stručnih radnika jer smo zahvaljujući tvojim austrougarima bili slijepo crijevo monarhije koje je služilo samo za izvlačenje resursa i novačenje topovskog mesa za brojne ratove koje su vodili?
Da se nismo stoljećima bogatili iskorištavajući nebrojene kolonije?
Da se nismo napljačkali zlata i kojekakvog blaga tijekom 2 svjetska rata?
Da smo krenuli ne od 0 nego od -100?
I sad bi ti da budemo veći i jači od Velike Britanije?
Emericzy » wrote: Nismo ostvarili značajan napredak u odnosu na Mađarsku, ni Češku ni Poljsku.
O čemu ti pričaš, pobogu?
Pa jedna Češka je prije rata bila bar pola stoljeća ispred nas.
A zatim su i Česi i Mađari i Poljaci su vrlo brzo počeli gledati na nas kao na Disneyland kojom smo ih brzinom forfarali.
Služio je da od zaostale, seljačke tvorevine vrlo brzo postanemo moderno industrijsko društvo.Emericzy » wrote:Kojem je kurcu onda služio glupi socijalizam i glupa Juga? Što su to oni napravili što nitko drugi nije?
Da izgradimo i tvornice i institucije koje su tvoji mili austrougari propustili izgraditi ne bili nas što duže zadržali vezane za zemlju.
Ne, to su pripremili ovi tvoji kako bi se vratili na svoje stare pozicije.Emericzy » wrote: Znaš što? Sve su pripremili za raspad i klanje 1991. Eto, to su napravili. Ostali, zanimljivo, koji nisu imali Jugu, nisu se klali.
Kao što i vidimo prema onome ko je preuzeo sve što vrijedi u svoje ruke a ostalo potaracao kako bi nam mogao prodavati svoje proizvode.
Kao da ne znaš da je glavni impuls dolazio upravo iz Njemačke, Austrije, Mađarske i Italije.
Učinili su navlas istu stvar kao i 41. sa svojim ustaško-četničkim marionetama.
Naravno, sve pod pokroviteljstvom SAD-a koji je bio u globalnoj ofanzivi protiv komunizma.
Dakle upravo naših starih gospodara koji su to postali opet...
Meni je milo sto si se vratio.
Malo djeluje neozbiljno kad se tako nafunji, demonstrativno pobere igracke i ode.
Istocna Njemacka se znatno ekonomaki oporavila otkad je promijenjeno drustveno uredjenje.
Privatizacija istocnonjemacke ekonomije nije provedena lopovski kao kod nas a bila je vrednija od nase.
Nasa sposobnost se ocituje u lopovskom mentalitetu a to je slab put do opcenitog napretka i uspjeha.
Malo djeluje neozbiljno kad se tako nafunji, demonstrativno pobere igracke i ode.
Nemam sad vremena kvotat i cjepkat ali samo hocu rec da je Njemacka gadno stradala u ratu, bila razrusena, placala ratne odstete godinama, musko radno sposobno stanovnistvo desetkovano, ratni invalidi, zarobljenici....i opet je uspjela postati ekonomski ono sto jest danas.Euklid » wrote:
A kad ćeš ti shvatiti da nismo imali iste startne pozicije kao ostali na zapadu?
Da nismo imali dovoljno ni inžinjera ni arhitekata, ni financijskih stručnjaka, ni sveučilišnih kadrova, ni najobičnijih stručnih radnika jer smo zahvaljujući tvojim austrougarima bili slijepo crijevo monarhije koje je služilo samo za izvlačenje resursa i novačenje topovskog mesa za brojne ratove koje su vodili?
Da se nismo stoljećima bogatili iskorištavajući nebrojene kolonije?
Da se nismo napljačkali zlata i kojekakvog blaga tijekom 2 svjetska rata?
Da smo krenuli ne od 0 nego od -100?
I sad bi ti da budemo veći i jači od Velike Britanije?![]()
![]()
O čemu ti pričaš, pobogu?
Pa jedna Češka je prije rata bila bar pola stoljeća ispred nas.
A zatim su i Česi i Mađari i Poljaci su vrlo brzo počeli gledati na nas kao na Disneyland kojom smo ih brzinom forfarali.
Služio je da od zaostale, seljačke tvorevine vrlo brzo postanemo moderno industrijsko društvo.
Da izgradimo i tvornice i institucije koje su tvoji mili austrougari propustili izgraditi ne bili nas što duže zadržali vezane za zemlju.
Ne, to su pripremili ovi tvoji kako bi se vratili na svoje stare pozicije.
Kao što i vidimo prema onome ko je preuzeo sve što vrijedi u svoje ruke a ostalo potaracao kako bi nam mogao prodavati svoje proizvode.
Kao da ne znaš da je glavni impuls dolazio upravo iz Njemačke, Austrije, Mađarske i Italije.
Učinili su navlas istu stvar kao i 41. sa svojim ustaško-četničkim marionetama.
Naravno, sve pod pokroviteljstvom SAD-a koji je bio u globalnoj ofanzivi protiv komunizma.
Dakle upravo naših starih gospodara koji su to postali opet...
Istocna Njemacka se znatno ekonomaki oporavila otkad je promijenjeno drustveno uredjenje.
Privatizacija istocnonjemacke ekonomije nije provedena lopovski kao kod nas a bila je vrednija od nase.
Nasa sposobnost se ocituje u lopovskom mentalitetu a to je slab put do opcenitog napretka i uspjeha.
Evo vam jedna genijalna teorija urote. Vrlo lijepo argumentirana. Nemam joj zamjerke.
Mislim, ne vjerujem ja ni njoj, ali je najelegantnija do sada:
http://radiogornjigrad.wordpress.com/20 ... -hrvatska/
Mislim, ne vjerujem ja ni njoj, ali je najelegantnija do sada:
http://radiogornjigrad.wordpress.com/20 ... -hrvatska/
-
- Information
-