Zašto se raspala Juga?

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 May 2014, 02:08

Sjarel » wrote:Da partizan, ali nije recimo francuski pokret otpora kao simbol imao zvjezdu, nego ovo. :zubo: Partizan je općenitiji pojam od implementator puta ka komunizmu. :o
ma da, ali bilo je kolko ono francuskih za vrijeme rata? taj njihov pokret otpra nije bio mali, ali nemojmo sad pretjerivat.
s druge strane, na podrucju jugoslavije (pa nesto i sire ako cemo administrativno uzet u obzir neku istru i jos ponegdje nesto :zubo: ), u tadasnjoj opcoj situaciji, evropskoj, a mozda nesto i sire, tadsanja polticka opcija koja je djelovala pod imenom kpj, uspjela se nametnut i organizirat kvalitetan otpor, zamjetljiv na svjetskoj razini, koliko god ga se htjelo i onda, a i sada omalovazit.
i jebiga, ta kapeju je imala petokraku na kapama i tog tita koji je to vodio. nije imala kriz na kapama. kriz je bio u ikonografiji suprotne stane. a jebiga kad je, kad je tako. mozemo mi sad tu hodat na trepavicama i govorit da nije tako, ali, ono.. to je bit malo, ono, vise nego zapizdit.. :D
petokraka je bila onda svima jasan simbol na kojoj je netko strani. ne znam kako se misli ukinut taj simbol i ujedno slavit ili simbolicno slavit neki tamo dan pobjede, tj skoro da se ne kaze..jesu oni pobijedili, neka im, ali mi sada naposlijetku, iako smo izgubili, vladamo, jebo simbol, mi znamo sto smo i ko smo i sta ocemo.. :D

Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 02 May 2014, 02:18

..a unda » wrote: pa najprije treba malo to razradit sto se tice totalitarnih sustava. nije tu bas sve najcistije, niti se tom, nekom demokracijom mogu neke stvari opravdat.
Nije to do demokracije... ako si neki sustav uzima za pravo da mijenja/uređuje baš sve dijelove života pojedinca i grupe i još je nekontroliran, onda je totalitaran.
ima tu svasta, treba tu bit malo oprezan, a sto se tice jugoslavije, mislim da ce bit i nemoguce.
nema tu neke bas ravnoteze u smislu.. e, ako cemo zabranit kukasti kriz, onda cemo i petokraku, pa cemo onda sve to izjednacit kao isto, a neki simboli ce onda bit sami po sebi eskulpirani kao jedini dobri postojeci.

tim slijedom i automatizmom ide i kriz, to ti je garant.
Pod križem nisu rađeni problemi, odnosno svi su ih imali, ako je bilo problema mačevali su se križevima. Ne postoji baš događaj koji bi jednostrano diskvalificirao križ i time maknuo neki događaj. Križeva ima posvuda, na svim stranama ikad u svim situacijama ikad. Tako da tako kažem, križ nije benigni nego maligni problem... :zubo: :gorit ću u paklu: :mama:

Zvjezda, svastika i slične stvari su relativno lagano odvojive i granice su im jasne, a kako većina ljudi, mislim, na to gleda kao na nešto negativno, tragične trenutke povijesti, mislim da ih ne žele baš. To ne znači izjednačavanje ili opravdanje jednim ne, drugo ne ili govor koje je ne bolje. Jednostavno oznake puteva kojima ne treba ići... sad jel' provalija pod 90 stupnjeva ili 12 stupnjeva je drugi problem.
jebe se vatikanu i za hrvatsku i za stepinca, on se oce oprat od neke povijesne uloge i postat pobjednik nakon sedamdeset godina i tako se malo rekuperat i polako vatikan to gura, polako, mic po mic, pametno on to igra, jer da krene to malo dinamicnije, uocljivije, nastanu tu sranja u cas.. do uckura.
Ja mislim da Vatikan nije ni ratovao. Usred fašističke države nije mogao ostati neokrznut, ali sad da je on bio na strani fašizma na razini na kojoj je to bila NDH pa da je i Stepinac bio fašist kao Pavelić teško.

Recimo da je i bio fašist 41'. Sigurno od recimo 43' nadalje nije, a i prije. Pa ako ga se proglašava svecem onda se valjda proglašava svetim ono što je postalo od tog čovjeka, a postao je antifašist i to se slavi, to što je ostao postojani antikomunist mu je dodatni plus. :D
a grupe.. to su sad, ono, klasika. ti socijalizmi, komunisticke ideje, u svom nekom principu, pocelu su antikapitalisticke, antikorporacijske stovise, a kad pricamo o korporacijama, tesko je tu prije ili poslije ne doc do fasizma.
A što je tebi fašizam? Jel' tebi to sve što bi htijelo biti bolje od nečega drugoga ili na uštrb nekog drugoga, eksploatirajući tuđe neznanje, nemoć i slično? Mislim, ako je, onda kako biti ne-fašist?
visekratni klon

Post 02 May 2014, 02:26

Sjarel » wrote: križ nije benigni nego maligni problem... :zubo:
Neka se ovo citira. :raspa:
Karlinjo

Post 02 May 2014, 02:34

..a unda » wrote: petokraka je bila onda svima jasan simbol na kojoj je netko strani. ne znam kako se misli ukinut taj simbol i ujedno slavit ili simbolicno slavit neki tamo dan pobjede, tj skoro da se ne kaze..jesu oni pobijedili, neka im, ali mi sada naposlijetku, iako smo izgubili, vladamo, jebo simbol, mi znamo sto smo i ko smo i sta ocemo.. :D
Istina, ne kažem da petokraka nije jasno označavala stranu, samo i poslije rata, 50,60...90 isto tako je jasno označavala stranu. Koliko mi je poznato to nije strana koje je sljednica današnje EU. :o More kapitala su recimo Njemci potrošli za jedinstvo i teško da će se dopustiti da netko iznutra ruje protiv kapitalističkog bratstva. :zubo:

A dobro ajde, radi dana pobjede, ako vadimo Edeka, možemo i zvjezdu, da se prošeta. :zubo:
Karlinjo

Post 02 May 2014, 02:35

visekratni klon » wrote: Neka se ovo citira. :raspa:
Mrš. :kava:
visekratni klon

Post 02 May 2014, 02:37

Sjarel » wrote: Mrš. :kava:
:vidiga:

Idem leć, unda plahtira, sutra ću pročitati što ste drobili. :zubo:
Karlinjo

Post 02 May 2014, 02:38

Laku noć. :D
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 03:22

Sjarel » wrote: Nije to do demokracije... ako si neki sustav uzima za pravo da mijenja/uređuje baš sve dijelove života pojedinca i grupe i još je nekontroliran, onda je totalitaran.
a pa ne znam bas. malo je to definicija cudna. ko zna sta ce bit totalitarizam za trideset ili sto godina.
ne volim bas ovakve analogije, ali ond amozemo rec i da su bolnice totalitaristicke.
malo bolja bi bila analogija u obliku pitanja..kako to da korporacije imaju izrazito piramdalnu stgrukturu organizacije i da na njoj pociva kapitalizam?

ako neko drustvo uvede na neki rok ili u nekom svom podrucju vanredno stanje, jel to totalitarizam? zatso se ti problemi ne rijese demokratskim putem?
ili, sto je ondasnja kapeju trebala napravit, u ondasnjoj situaciji, ne samo unutarnjoj, nego i u kontekstu? rec demokrscanima, evo vam stalica kravica, sta je bilo bilo je, pa vi sad se demokratski obracunajte i naplatite ako to vec zeli, pa sta bude?

mislim, ulazimo u pitanja sloboda i to na podrucje gdje su te slobode ogranicene nekom silom, voljom, i to doslovno, u smislu..ili ce bit kako ja hocu ili ce to kako ti hoces bit nezakonito.

Pod križem nisu rađeni problemi, odnosno svi su ih imali, ako je bilo problema mačevali su se križevima. Ne postoji baš događaj koji bi jednostrano diskvalificirao križ i time maknuo neki događaj. Križeva ima posvuda, na svim stranama ikad u svim situacijama ikad. Tako da tako kažem, križ nije benigni nego maligni problem... :zubo: :gorit ću u paklu: :mama:
pa mislim, ono..radjeni su. i to u stoljetnom kontinuitetu. necemo sad ic takvim lukavstvom pa zabranjivat krug i trokut i kvadrat.
kriz kao krscanski simbol nije bas nesto za pohvalit se. nisam ja izmislio in hok signo vinces.
to ej oznaka pripadnosti jednoj sili, nista drugo. politickoj sili da budem precizniji.
mislim, ja nisam rekao da se zabrani slovo, vokal u, ali znamo o cemo pricamo, jelda?
Zvjezda, svastika i slične stvari su relativno lagano odvojive i granice su im jasne, a kako većina ljudi, mislim, na to gleda kao na nešto negativno, tragične trenutke povijesti, mislim da ih ne žele baš. To ne znači izjednačavanje ili opravdanje jednim ne, drugo ne ili govor koje je ne bolje. Jednostavno oznake puteva kojima ne treba ići... sad jel' provalija pod 90 stupnjeva ili 12 stupnjeva je drugi problem.
granice su im jasne kao i krizu i polumjesecu. kad na vatikanu bude polumjesec, onda mozemo pricat o slicnim stvarima. :D

mozemo onda rec da je sve provalija, a ono sto nije d aje to razum. amo onda nac simbol za razum. nema ga. gdje je? :D

Ja mislim da Vatikan nije ni ratovao. Usred fašističke države nije mogao ostati neokrznut, ali sad da je on bio na strani fašizma na razini na kojoj je to bila NDH pa da je i Stepinac bio fašist kao Pavelić teško.
pa i inace jedna od karakteristika svecenicke kaste jest da ne nosi oruzje. mislim, ono, barem u nekim zapadnim okvirima iako bi se mozda nekako mogle mozda opravdat i te neke saolinske skole i vjestine i ako izuzmemo neke obrede. ono, oltar,jel, ne potice bas ta rijec iz nekog stola koji je sluzio da se na njemu igra briskula i treseta, krvav se na njemu posao radio. :D
ta je karakteristika bila nekako uvjet da pristupi vodjenju drustva kao onaj drugi dio, neratnicki, ali uvijek se tu radilo o guranju nekoga pred sobom tko ima oruzje i takvu vrstu moci.
krscanstvo je ako po nicem drugom, poznato po ratnom huskanju i intezivnoj involviranosti u ratne sukobe.
tesko d aje mogla crkva bit u tom sad ratu neokrznuta, ali sto se tice hrvatke, nije, pars pro toto, trebala ni odlikovanja od te drzave primat.
ono, vrlo mizerabl ponasanje, nema se cime er ka ce, ai vatikan citav, bas puno ponosit svojum ulogom u drugom svjetskom ratu.
kalkulirala je, gledala svoje interese i dejure priklonila nacizmu i fasizmu.
mislim, jos je samo trebala i oruzje u ruke uzet.. :D

veci dio klera, kaptol, taj dio er ka cea, sasvim je bio na strani endeha. i to vrlo lukavo. znalo se sve sto se smjera jos i prije 41., ne moze se rec da je vatikan bio zatecen, znao je on i za logore i za sve, ali nije bacio anatemu na fasizam i nacizam, tj nije napravio ono sto je mogao, a ja vjerujem i trebao.lavirao je negdje gledajuci sto ce se desit i kako izvuc korist, vrlo oportunisticki stav, nekako u koliziji s onim u sto se vjeruje.
jasno da stepinac nije bio pavelic, ali ga je podrzavao u dovoljnoj mjeri da se moze rec da ga je podrzavao. a nije morao. htio je.
govoriti tu o nekom njegovom suprotstavljanju fasizmu, bilo bi smijesno da nije preopasno za ovo drustvo. uvjeravanje, pristajanje na stepincev antifasizam nije nista drugo nego neka vrsta potiskivanja, a potiskivanje nikada nije urodilo necim dobrim.

Recimo da je i bio fašist 41'. Sigurno od recimo 43' nadalje nije, a i prije. Pa ako ga se proglašava svecem onda se valjda proglašava svetim ono što je postalo od tog čovjeka, a postao je antifašist i to se slavi, to što je ostao postojani antikomunist mu je dodatni plus. :D
a cuj, kasno..kasno, sto da ti kazem. kad je vidio kako se stvari okrecu, poceo je stvarat drugaciju sliku. ali i tada, jos uvijek je u mjeri i primjerom bio uz taj rezim. to je doba kad se vec sasvim dobro znalo kako ce neke stvari zavrsit i sad su se trazili novi saveznici, nova rjesenja.
taj salto mortale iz fasizma u antifasizam je mijenjanje kape da prezivis,ali nastavio je gurat dalje neke svoje zamisli koje su eto, odjednom, cudom nekim postale demokratskim i rodoljubnim.
mislim, po istom principu bi se i hitler nekako mogao proglasit svecem da se 43. poceo nekako mijenjat, retoriku, ponasanje cak, da je poceo naglo pricat s pticama ili tako nesto, ono da se maknuo i otisao u tibet na duhovne vjezbe, a rat prepustio nekom drugom.
stepinac je svetac radi onoga nakon 45. , a da se opravda ono prije 45. on je mucenik tog, jel, komunizma, ne nacizma ili fasizma kad je dobivao odlikovanja. mislim, o cemu pricamo? :D

A što je tebi fašizam? Jel' tebi to sve što bi htijelo biti bolje od nečega drugoga ili na uštrb nekog drugoga, eksploatirajući tuđe neznanje, nemoć i slično? Mislim, ako je, onda kako biti ne-fašist?
nekako opcenito, najvise mi se svidja sinklarova definicija fasizma gdje on kaze da je fasizam kapitalizam plus ubojstvo.
u nasoj verziji, lokalnije jel, a mozda i u spanjolskoj verziji, mogao bih rec da je fasizam crkva plus oruzje. misim, pod takvim ga uvjetima poznajemo.

ta eksploatacija neka, ne mora bit nuzno fasizam, moze ne znam bit.. robovlasnistvo, ali ako se organizira na nekoj nacionalnoj bazi i/ili korporativnoj bazi, tj u tom nekom vidu strukturnog funkcionalizma, onda sigurno mozemo govorit o fasizmu. :kokice:
Karlinjo

Post 02 May 2014, 06:58

..a unda » wrote: ne volim bas ovakve analogije, ali ond amozemo rec i da su bolnice totalitaristicke.
Dabome i više manje svi osim gospon Zadre oće čim prije van iz njih. :zubo:
malo bolja bi bila analogija u obliku pitanja..kako to da korporacije imaju izrazito piramdalnu stgrukturu organizacije i da na njoj pociva kapitalizam?
Mislim da je piramidalna struktura skoro pa biološka svojstvenost, takav način vladanja je optimalan. Kako kapitalizam počiva na tome, onda je i on na neki način u skladu s ljudskom prirodom, a to se u konačnici vidi u tome da u ovoj ili onoj formu ne propada stoljećima, samo se tu i tamo mora napraviti generalka. :o :D

Kod piramide i najniži slojevi moraju biti dovoljno jaki da izdrže sve, oni su zajedno najjači, dok vrh te piramide zajedno nije najjači, ali najdalje vidi. Taj međuodnos je simbioza korisna svima. Kad se gornji dio piramide udeblja previše, a onda vrh propadne, treba ga izbrusiti, ali i dalje može raditi, ali ako se piramida okrene za 180 stupnjeva, može tako stajati samo ako je netko iz vana pridržava, recimo da je zavezana za dvije tri ove normalne piramide. :D E sad bi ti neki, crveni vragovi, :zubo: od piramide stvarali kocku, ne znaš ko bi gori, ko bi doli pa onda postane sve svejedno i onda štaš nego radit švicarski sir od nje. Nekakve piramide unutar kocke. :o :D
ako neko drustvo uvede na neki rok ili u nekom svom podrucju vanredno stanje, jel to totalitarizam? zatso se ti problemi ne rijese demokratskim putem?
ili, sto je ondasnja kapeju trebala napravit, u ondasnjoj situaciji, ne samo unutarnjoj, nego i u kontekstu? rec demokrscanima, evo vam stalica kravica, sta je bilo bilo je, pa vi sad se demokratski obracunajte i naplatite ako to vec zeli, pa sta bude?
Vanredno stanje ne može trajati 50 godina, godina ili dvije je previše. I to vanredno stanje je totalitarizam, ali prihvatljivi jer je ograničen. Početak, kraj, margine poznati... Tada se ne rješava demokratski jer je opasnost prevelika, a vrijeme za potrebne odluke prekratko da bi se efikasno demokratski rješavalo probleme, ali tako je za ograničeni, prebrojivi broj problema. Sustavima koje zovemo totalitarnim, vidiš samo početak, nema vidljivog kraja, a margine, pitaj boga gdje su.

A glede ondašnjeg stanja... pa...

Nemoguće je da ljudi koji su uspostavljali taj sustav nisu točno znali za probleme koji će se javiti, između kojih naroda, zbog čega... sve. S obzirom da su imali apsolutnu vlast, više nisu imali vanjskih neprijatelja mogli su državu organizirati kako su htjeli, prvo su trebali glavni grad izmjestiti na neko treće mjesto. Dodatno trebali su kontrolirano dopustiti stvaranje drugih stranaka. Dakle, deustašizacija plus dozvoliti neke stranke, izbori nisu morali biti odmah, kroz pet, šest godina. Nisu trebali uopće dirati religiju, točno su znali da će to biti ogroman problem, ali eto osiljeni dobivenom vlašću krenuli su s gušenjem po tom pitanju, ideologija prije svega... Mislim, trebali su sa štajaznam faznim pomakom od godinu dana slijediti razvoj Zapadne Njemačke, Italije i slično. :zubo:

Ako se neki proces odvija nakon postavljenih početnih uvjeta, onda su si komunisti zbog samoživosti postavili najgore moguće uvjete, one koji vode u nestabilnost sustava i ta tvorevina u kojoj je gotovo svatko imao barem jednu ozbiljnu zamjerku, bilo zbog narodnosti, vjere, ekonomije, položaja unutar države itd. nije mogla opstati. Odmah su si stvorili više problema nego što itko može riješiti...
mozemo onda rec da je sve provalija, a ono sto nije d aje to razum. amo onda nac simbol za razum. nema ga. gdje je? :D
Razum je suma svih razuma koji su ovakvi i onakvi, razumni ljudi bi trebali u obzir uzimati sve simbole i onda kao takvi biti simbol razuma, ono baš zapravo, logičko zaključivanje, nesputano i tako to. Ljudi koji negiraju određene simbole kao a priori nevaljale, ne mogu biti simboli razuma. Kako je danas, barem u javnosti, sve polarizirano, sve se više manje sastoji u dokazivanju čiji je "razum" veći, dakle nema baš razumnih ljudi, onda ni simbola razuma. Treba pričekat da se rode neki novi simboli razuma. :o :D Evo pada mi sad na pamet Ivan Supek kao primjer simbola razuma, tako neki ljudi. :o

Oću reć, simbol razuma mora biti živ i promjenjiv, ništa zapisano, naslikano, nije razumno, samo s vremenom još postaje i nerazumno. Recimo naslikani korzet on je nekad bio nešto poželjno, lijepo, u vrijeme kad se slikalo, danas je više manje fetiš, onda recimo, pao mi na pamet taj Kapital, sigurno je i on nekada bio razumno štivo, :zubo: ali recimo kad danas netko misli da implementiranje toga vodi razumu, to je nerazumno, reklo bi se nekakav fetiš. Navlačiti danas za opću upotrebu taj Kapital je kao navlačiti korzet, dakle - mislim da je Jugoslavija morala propasti. :o :D
ono, vrlo mizerabl ponasanje, nema se cime er ka ce, ai vatikan citav, bas puno ponosit svojum ulogom u drugom svjetskom ratu.
kalkulirala je, gledala svoje interese i dejure priklonila nacizmu i fasizmu.
Mislim da se ne ponosi nešto posebno. Bilo je svačega. Ja mislim da je KC bila odgovorna u odnosu na cjelokupnu situaciju. Imamo enciklike Non abbiamo bisogno, onda Mit brennender Sorge. S obzirom na to da su pripadnici obiju strana imali ogroman broj katolika, kršćana još i više nije baš tako jednostavno bilo samo zauzeti stranu. Nekakvim žestokim izjavama samo se je ljude u toj situaciju moglo izložiti stvarnim progonima... nije to bila jednostavna situacija. Mislim što bi to značilo priklonila se nacizmu i fašizmu. Koji su elementi priklanjanja. Dolje kažeš fašizam ti je kapitalizam + ubojstvo. Ti misliš da je opravdano, da ne kažem razumno tvrditi da je Vatikan priželjkivao kakva ubojstva, podržavao ih, poticao...
mislim, po istom principu bi se i hitler nekako mogao proglasit svecem da se 43. poceo nekako mijenjat, retoriku, ponasanje cak, da je poceo naglo pricat s pticama ili tako nesto, ono da se maknuo i otisao u tibet na duhovne vjezbe, a rat prepustio nekom drugom.
Italija je tako nekako postala antifašistička. :D
stepinac je svetac radi onoga nakon 45. , a da se opravda ono prije 45. on je mucenik tog, jel, komunizma, ne nacizma ili fasizma kad je dobivao odlikovanja. mislim, o cemu pricamo? :D
To je istina, mučeništvo mu je priznato zbog komunizma, mislim da to KC ne negira. Ali isto tako jasno je da je bio u zatvoru zbog svog antikomunizma, ne fašizma. Da je bio fleksibilniji mogao je puno bolje proći. Vjerojatno se ne bi za njega znalo kao ni za biskupa Šarića koji je bio ustaša da ne govorim o drugim groznim tipovima povezanim na ovaj ili onaj način s Crkom.

Ajde recimo bio je fašist, a onda je uvidio da je fašizam loš i od onda se bori protiv totalitarnih režima. Dakle prošao je cijeli jedan proces transformacije. Koji fašist se recimo danas može hraniti Stepincem? Ne može se preskakati njegove govore iz 43' ili kad već, prema tome ne može mu Stepinac biti uzor za fašizam ako je to problem. Doduše za antikomunizam može. :o Tako da ja mislim da se ne treba brinuti da crkva njegovim proglašenjem na neki način amnestira fašizam.
Pero

Post 02 May 2014, 08:04

miky0 » wrote:
Uopce nije bitna druga strana, jer je po ustavu svaka republika mogla odlucit potpuno samostalno :D Aj laku noc :D
Lijepo, i svaka je republika, potpuno samostalno odlučila da hoće izaći iz Jugoslavije. Ljudi eto poludili, i zaključili da neće bit skupa i da će tako riješiti sve svoje probleme, nacionalno pitanje, priklonit će se bajkama zapada i tako to. :zubo: I onda je bilo 4 godine rata, radi tumačenja Ustava na različite načine. :cerek: :zubo: I na kraju, kada je i jedna autonomna pokrajina dobila ospice, ko ovi na Krimu, nastao je opet pičvajz. :)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 02 May 2014, 10:41

Pero » wrote: Lijepo, i svaka je republika, potpuno samostalno odlučila da hoće izaći iz Jugoslavije. Ljudi eto poludili, i zaključili da neće bit skupa i da će tako riješiti sve svoje probleme, nacionalno pitanje, priklonit će se bajkama zapada i tako to. :zubo:
Tocno.
Pero » wrote:
I onda je bilo 4 godine rata, radi tumačenja Ustava na različite načine. :cerek: :zubo: I na kraju, kada je i jedna autonomna pokrajina dobila ospice, ko ovi na Krimu, nastao je opet pičvajz. :)
Samo se maloumnici mogu vadit na ustav, kad u ustavu jasno i nedvosmisleno pise da se svaka federativna republika moze odlucit na samostalnost. Samo, bez rata nema zarade. Pa prije par stranica sam linkovima dokazao cinjenice.
..a unda
Undaminator

Post 03 May 2014, 10:59

..i sta sad ako mmf..jel su sve te drzave u nekom aranzmanu s njim ili nisu.. a na ovaj ili onaj nacin opet jesu, ako mmf kaze..ma jebite se vi, kao sto je to rekaoi jugoslaviji?

ona jugoslavija se imala na sto raspast, a sad? mozda opet rat i.. na sto ce se sad te drzave raspast? :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 03 May 2014, 11:44

..a unda » wrote: ..i sta sad ako mmf..jel su sve te drzave u nekom aranzmanu s njim ili nisu.. a na ovaj ili onaj nacin opet jesu, ako mmf kaze..ma jebite se vi, kao sto je to rekaoi jugoslaviji?
Ma blazena juga kad vidis ove, sramota spomenut da su drzave :giggle: :lol:
..a unda » wrote:
ona jugoslavija se imala na sto raspast, a sad? mozda opet rat i.. na sto ce se sad te drzave raspast? :D
Na korporacije stranog kapitala, a mi na robove bez ikakva prava :mudri:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 May 2014, 13:20

Zemljama bivše Jugoslavije prijeti dužničko ropstvo: Javni dug dosegnuo 90 milijardi:

To je samo javni dug a on čini tek jedan dio ukupnog duga.

Kad bi se pogledao ukupni vanjski dug svih bivših republika brojke bi bile totalno poražavajuće.

Ovdje je brojač vanjskog duga samo RH koji trenutno pokazuje cirka 53 milijarde €. Sad na to nadodajte unutarnji dug države koji je davno prešao 10 milijardi € i sve će vam biti jasno.

Ako je točno da se Juga raspala zbog prezaduženosti i neodrživog ekonomskog sustava onda od nas neće ostati ni kamen na kamenu.

Naravno, nit se Juga raspala iz gospodarskih razloga nit ćemo se mi pretvoriti u prah i pepeo.

Izgubit ćemo Istru i tu i tamo još ponešto a unda ćemo se možda priupitati da koji nam je kua bio...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Emericzy

Post 03 May 2014, 13:55

Pravi je grijeh bio razbijati Austrougarsku, a ne glupu Jugoslaviju. Koja je to država bila!

Image

Najljepše more, najljepše planine, najplodnija dolina, hrpa naroda, jezika, svega. Golemo tržište, svjetski utjecaj. Bratstvo i jed... Čekaj, negdje sam pogriješio.
Donna Sole

Post 03 May 2014, 13:58

ko da sad nismo u proširenoj verziji toga.. :misli:
kurvanjski avatar, a
Emericzy

Post 03 May 2014, 14:00

Mislim si, koje bi se teške milijarde sad tukle na jadranskom turizmu, majketi... Zamisli, divan Jadran, a uređen kao Austrija... Tko to može platiti?
Emericzy

Post 03 May 2014, 14:02

Chilimama » wrote:ko da sad nismo u proširenoj verziji toga.. :misli:
Nismo, Chili; vidiš da odustaju od toga i razilaze se kao rakova djeca. Svako nešto šuruje na svojoj strani umjesto da daju Merkelici da to sredi kako spada.
Donna Sole

Post 03 May 2014, 14:03

Ne ide li se u tom smjeru? Mislim ono, eu fondovi, a turisti all inclusive, lova ostaje u Austriji i Njemačkoj a Hrvati crnče...
ili ne crnče?
kurvanjski avatar, a
Emericzy

Post 03 May 2014, 14:40

Chilimama » wrote:Ne ide li se u tom smjeru? Mislim ono, eu fondovi, a turisti all inclusive, lova ostaje u Austriji i Njemačkoj a Hrvati crnče...
ili ne crnče?
Da. Pa uvijek je tako bilo. I u Jugi. Ako si htio štogod bolje, crnčio si u Njemačkoj ili gdje već. Bolje to sto puta nego sjediti tu svoj na svome i nemati posla i bit gladan.

Nismo mi za državu. Državu treba autsorsati onima koji se time bave. za nas je šutit i radit ako je gazda dobar. A vanjski je gazda uvijek bio bolji od domaćeg. I danas je. Vidiš da svi hoće raditi kod stranca, i u Hrvatskoj. Najbolji uvjeti, najbolje plaće... Kao što nismo za državu, tako nismo ni za gazdovanje.
..a unda
Undaminator

Post 03 May 2014, 23:27

Emericzy » wrote:Pravi je grijeh bio razbijati Austrougarsku, a ne glupu Jugoslaviju. Koja je to država bila!

[img]httpp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Austria1914physical.jpg[/img]

Najljepše more, najljepše planine, najplodnija dolina, hrpa naroda, jezika, svega. Golemo tržište, svjetski utjecaj. Bratstvo i jed... Čekaj, negdje sam pogriješio.
cuj, romantiziras sad ti. svaka drzava je najljepsa upravo prije nego sto nestane. :D

pa i mlecani, u svojoj dekadentnoj fazi, to isto nije bilo tako lose. dalo se s njima prcat, razgovarat, slusali su.. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 May 2014, 23:29

Emericzy » wrote:Mislim si, koje bi se teške milijarde sad tukle na jadranskom turizmu, majketi... Zamisli, divan Jadran, a uređen kao Austrija... Tko to može platiti?
bila bi isto strava. sta si se ti uhvatio jadrana i turizma? :D

zamisli zagreb da je ostala austrija, zamisli tu turizma, pusti ti jadran.. :D
Emericzy

Post 04 May 2014, 06:55

..a unda » wrote: bila bi isto strava. sta si se ti uhvatio jadrana i turizma? :D

zamisli zagreb da je ostala austrija, zamisli tu turizma, pusti ti jadran.. :D
To da ne pričam...

Gle, kad se radi turistički razgled Zagreba, znaš li što se pokazuje? Ono što je ili projektirao ili sagradio ili financirao Austrijanac ili Nijemac ili Mađar ili Židov. U cijeloj povijesti Zagreba za turiste, jedine stvarno velike osobe koje se spominju a da su hrvatskog roda su Ivan Meštrović i Josip Jelačić. Hajde, Preradović, njemački književnik koji je bio tako silan Hrvat da je hrvatski naučio tek kao odrasli čovjek i to na nagovor prijatelja. I ona dvojica 'junaka' koje je car dao skratiti za glavu jer su bili toliki domoljubi da su se htjeli prodati sultanu, jebote.

Bakacs-Erdody, Hedervary, Lubynski, Bolle, Strossmayer, Lenuci, Šenoa, Lisinski (a.k.a. Fuchs), Fernkorn... to su imena o kojima se govori. Hrvati su, kako kaže Chilimama, crnčili.

Nagradni zadatak. U zagrebačkoj katedrali na jednom od najstarijih dijelova urezano je moje ime. Kao još jedna ilustracija tko je, zapravo, gradio Zagreb. Tko pronađe, plaćam mu pivo.
Euklid
old school

Post 04 May 2014, 10:03

Eto kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare

Pretvorise nas u robove i kmetove, skratili plemstvo za glave i sad cemo im se jos i klanjat sto su sebi sagradili kule i zamkove.
Na nasem znoju i krvi.

A isto nam spremaju opet...
'if you fall, i'll be there' (floor)
  • Information