Sve ti vec pise na 1. stranici ove temeEmericzy wrote: Gle, daj to pogledaj s druge strane. Tko se protivio raspadu? Znaš li ikoga osim Srba, koji su imali svoj, za nas ne baš jako pozitivan motiv da ju žele u jednom komadu. Doslovno u jednom; Srbija od Tokija do Milvokija. Ja se ne sjećam da se itko borio da Juga opstane. Misliš li ti stvarno da postoji svjetska zavjera koja je raznorodne Jugoslavene, koji se baš ni oko čega nisu mogli sporazumiti i nisu imali čak ni burek i ćevape zajedničke, uspjela sve redom tako fantastično zaluditi da nisu shvaćali da su u krasnoj zemlji u kojoj im je divno?
Gle, u povijesti nitko nikada, koliko znam, nije uspio zaluditi neki narod kojemu je bilo dobro. Nikad. Hitler je zaludio već izluđen i namučen narod. Mussolini isto tako. Mao Zedong isto. Lenjin isto. Narod kojemu je dobro ne uzima kuku i motiku u ruke i ne ruši oko sebe niti kolje susjeda.
Što je to onda, kakvo svemirsko luđaštvo, natjeralo stanovnike divne Jugoslavije da odjednom pomisle da nije divna? I to nekoliko puta, sa sve jačim djelovanjem. Jer nije se Juga tresla samo 1991. Bilo je i prije svega i svačega i svaki je put bivalo sve jače.
Onaj ko je odlucio ovladati ovim prostorima (ponovo) je nasao instrumente kako da to ucini.
Meni je jasno da je tebi drago iz sentimentalnih razloga da se Juga raspala kako bi tvoji sunarodnjaci ponovo ovladali bar nekim resursima i drzali nas u podredjenom polozaju kao sto su to cinili i stoljecima prije.
Pa evo i to nesretno CO, teskom mukom osnivali su August Senoa i mnogi drugi hrvatski rodoljubi, kao i 1. hrvatsku stedionicu i slicne institucije, da bar nesto na ovom tlu bude hrvatsko u tim teskim stoljecima.
Al evo, vratili se vi (ne mislim pritom samo na tvoje) i sad ponovo hocete da sve bude vase. Pod krinkom demokracije i slobode jer silom niste vise mogli.
No pasaran!