visekratni klon » wrote:Stvar je u tome što ljudima paše da to puše. Uklapa im se u imidž. I to je sve. Očito sam precijenila neke. Kič i konzumerizam u svom najjeftinijem obliku. Svi su neki aktivisti, stalno se za nešto bore, otpale im ruke i noge od borbe, jedva lajkaju.
Mislim, šta nije kul staviti tu žensku na wall? Prezentiraš sebe time. Naravno, kao kompletna budala, ali nema nikog da skuži, a i ako skuži, taj ništa ne zna, masa je već oduševljena. Glavno da se radi o revoluciji i slobodi, čini mi se da su to podosta profitabilne riječi.
..ma mozda profitabilne.. moguce je sasvim. ali meni tu prije ima nesto od inflacije. ili spinanja, tj mislima koje su povodljive, vrlo je lako proturit neku drugu funkciju kroz formu rijeci. denoatcije se mijenjaju i to zaista bezobzirno. grubom silom. svojataju se.
pa kod nas imas najbolji primjer kako se zeli sve izokrenut naopacke i u tom neredu i zbunjenosti uspostavis neku svoju matricu kojih se ljudi drze..drze se za bilo sto sto im se ucini sigurno, jer pocinju sumnjat u sebe, misle da su oni krivi za nesto, da su o ni nesto pogresno razumjeli.
tako da kod nas danas imas pojam desnicar kao neko ravnopravno opredjeljenje. ono, demokratsko. ali sto je to hrvatski desnicar? koje to vrijednosti on stuje? kakve to slobode?
i onda, kad se nesto neizbjezno mora nazvat fasizmom, onda se tog fasizma odrice i to na nacin da se uvijek spomene u spoju s famoznim komunizmom i da se kaze..jest, ali je i komunizam kao ifasizam*..totalitarizam.

uopce nije bitno sto komunizam nitko nije ni vidio ni cuo, ali ako se dovoljno puta spomene,ond aje valjda bio, mora da je bio, a ako je bio, a ocito jest, jer mora da je bio, onda je to totalitarizam i to upravo zato jer je i fasizam totalitarizam.
..i citava je to konstrukcija i zavrzlama samo da bi se moglo rec da ako neko moze prepoznat totalitarizam, onda mora bit da se radi o nekom ko je demokratski, pluralisticki, humanisticki dug koji jako cijeni slobodu nadasve te pravdu, jer ne moze netko tko je nepravedan sudit o necemu, to moze samo onaj ko je na pravoj strani.
..a to sto je obukao kaput na krivu stranu da se vlasi ne dosjete, to nije bitno, bitno je polnavljat neke stvari dok ne postanu istina, realnost, cinjenica.. a jednom kad postanu cinjenica, gospe sinjska ne moze vise to vratit natrag..
tako ti je slicno i sa ukrajinom, s tim sto je tamo sve nekako malo sireg, veceg znacaja. ako nista drugo ima koncentrirano tamo trenutno atoma toliko da jedna obicna nepaznja, a ne namjera moze napraviti citavoj evropi nesto prema cemu je ova neka ekonomska kriza raj.
sjetimo se cernobila.. nije ukrajina bas tako daleko.
mnogi bi hili sretni da se danas o rusiji radi kao o toj, jel, komunistickoj drzavi, ali avaj. cisti cistacti kapitalizam.

cekam samo kako ce se rusi prozvat. trenutno se spominje invazija, to znaci da bi mogli bit agresori. ali malo je to, slabo. treba jos nekako okitit. komunisti nisu, totalitaristi nisu..ali, mogaobi se lagano pocet uvodit pojam fasizma pa vidjet oce li proc.
ne znam.. mozda budu pravoslavci? ..ono, pravoslavni agresori ( a dasta ce pravoslavac bit nego agresor).. ma ukratko, cetnici, eto..
a ovo sto nasi bucaju, radi se tu i o nekoj vrsti svjesnosti te blizine i na neki nacin o mogucoj involviranosti hrvatske u citavu tu pricu.. ipak je hrvatska u natou, jel.
zato sam i spomenuo prije da mi nije nemoguce da u nekom stadiju, ako to sve tamo krene odlucnije i odrjesitije..da hrvatska posalje taj neki kontigent na crno more, a slicnosti bi onda za zadnjim boravkom hrvata na crnom moru u okviru nekih zajednickih snaga, bile prevelike.
simbolicne u ukupnoj nekoj masi zbivanja i ucestvovanja, ali prevelikog znacaja za hrvatsku.
tako da mislim da se sve to podsvjesno nekako sluti da bi sve ovo moglo imat i nekog odraza i na nas i ljudi jednostavno ovdje su zbunjeni, ne znaju sto mislit, a misle da bi trebali nesto mislit, htjeli bi nesto znat jer im ovdje nesto ne stima, ali ne da im ne stima u vezu rusa i ukrajine.. ne stima im nesto u vezi njih samih..slute nesto, kazem, a to sto slute nije bas nesto ono, super.
a apropo vizavi ampasan ovog moguceg boravka hrvatske vojske tamo..pa taman u okviru vojnog kaplelana ili vojnog medicinskog osoblja.. nije nemoguce da se to bude trazilo od hrvatske ili da se hravtska bude htjela nesto brcit.
sto se mene tice prema tim vojnicima, nije me briga, znaju sta riskiraju i kolko su placeni.. radi mene nijedan od njih nije trebao ic u afganistan, a jos manje da ce trebat ic u ukrajinu.
mislim, pusem na ladno, tj unaprijed, tu vec meni zajebancija prestaje, time se hrvatska otvoreno stavlja na jednu stranu i na stranu necega, ne zna ni ona cega i zato pogotovo tu ne bi trebala bit, nego neka se povuce koliko god moze dalje od toga, neka se posveti svojoj stalici, kravici i enka ovo prodje bez nje i bez pusickinih dociranja kojima je puhala u zeravicu, ne znam kolko se od tog njenog puvanja vatra rasplamsala, ali se vidilo da je puvala.. zazgarbelala se kolko je puvala, a mogla je mirno stajat doma i bavit se svojim poslima u kuci kojih i onako ima preko glave..
* ono je bila greska u pisanju, ali svidja mi se.. ifasizam.