Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 02 Mar 2014, 21:18

visekratni klon » wrote:E jebiga, lakše mi se informirati nego tebe dekodirati. :zubo:
Vidim, arteist stavlja support Ukraine, dakle, ljevičarske fronte su i dalje ujedinjene u podršci Ukrajini. Nemoguće da su svi tako ludi i slijepi, nešto je tu složenije, jebemu, morat ću ić čitat vijesti po redu, a nemam vremena.
:tuzni:
Tebe ustvari zanima sta se to u ukrajni nesto natezu ljevicari-desnicari? U ovoj revoluciji su pobjedili desnicari, ustase, ovaj neonacisti jer su igrali na nacionalnu koheziju, suprostavljajuci se rusima (janukovicu). No, ona budala od onog boksera se malo zaletila jer je vajda ocaram filmovima poput komandosa i ramba, mislija da on moze sam ruse izboksat i potrat kuci, ali rusi rekli NE, pa sad budala zove svoje domoljube na samoubilacki rat. Budala. Nista cudno za desnicara :cerek:

Mozemo stavit neku paralelu izmedju nas i njih, dakle i kod nas desnicari dolaze na vlast zbog izgubljene zokijeve politike, navodno lijeve, samo za (NE)srecu, nama rusi nisu tako blizu, jer bi se malo prosetali kroz nas. Doduse, nije iskljuceno, jos ako se ustanovi da i mi imamo stagod plina ili nafte u dubinama naseg jadrana.

Ovom prigidom postavljam 2 pitanja bolje upucenima:

1. Jeli ko zna, sto je trebalo bit s ovom odmetnutom ukrajinskom autonomnom pokrajnom 2042 godine?

2. Koji je interes Turske u uplicanje u sukob oko ove pokrajne?

visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:28

Ma zanima me zašto onda naši ljevičari podržavaju tu revoluciju, evo mozgam i ne mogu dokučiti i nisam našla tekst koji to objašnjava.
Jasno mi je da su tamo fašisti uzeli glavnu riječ, ali bih voljela čuti objašnjenje iz usta nekog ljevičara koji piše- support Ukraine da kaže što to on support. Taj dio nikako da pohvatam. Ok, unda se ruga s tim, ali oću znati njihove razloge, a vidim samo glupave lajkove i još gluplje parole.
Ako netko ima link na neki tekst s ovih ljevičarskih portala, neka mi da, ako je netko pisao nešto tipa "Bravo Ukrajina", čisto da vidim.

Već sam nervozna. :gaah:

Ako mi sad netko krene odgovarati nešto deseto... :gaah: :zubo:
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:29

Nije vrag da je podržavaju samo zato što je u pitanju- revolucija? Pa nisu baš takvi simpletoni, ne?
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:30

Ili je podržavaju jer žele da se i u nas tako nešto desi pa makar pod cijenu ustaša koje kolo vode s Markićkom na čelu? Jel u tome bit ljevičarskog supporta Ukrajine, jel to?
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:39

Ako ima i public raspravâ na fejsu, linkajte i to. :zubo:
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:52

Aha, kapiram, protiv Putina su i za slobodu :lol: pa pod bilo koju cijenu. Tako bi i ovdje bili protiv vlade pod bilo koju cijenu. Pod cijenu fašista. Da. To je to. Jesu, simpletoni su.

:facepalm:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Mar 2014, 21:53

visekratni klon » wrote:Ma zanima me zašto onda naši ljevičari podržavaju tu revoluciju, evo mozgam i ne mogu dokučiti i nisam našla tekst koji to objašnjava.
Jasno mi je da su tamo fašisti uzeli glavnu riječ, ali bih voljela čuti objašnjenje iz usta nekog ljevičara koji piše- support Ukraine da kaže što to on support. Taj dio nikako da pohvatam. Ok, unda se ruga s tim, ali oću znati njihove razloge, a vidim samo glupave lajkove i još gluplje parole.
Ako netko ima link na neki tekst s ovih ljevičarskih portala, neka mi da, ako je netko pisao nešto tipa "Bravo Ukrajina", čisto da vidim.

Već sam nervozna. :gaah:

Ako mi sad netko krene odgovarati nešto deseto... :gaah: :zubo:
sta ti oces..da ti se ovdje javi putin i bus? ..obama, stogod, isto je.. :D

ma koji nasi ljevicari? koje lijevo, sta lijevo? kao prvo, rusija je kapitalisticka zemlja. ukrajina je kapitalisticka zemlja. amerika je kapitalisticka zemlja. njemacka je kapitalisticka zemlja. fasizam je tu, ono, nusprodukt.. ako ga je vec bilu tu negdje, jos bolje.. bravo, ukrajina.. :zubo: :D

iako, pa i nije bas sve to tako jednoobrazno. ima tu nekih detaljica, ne znam kolko su vazni. u moskvi se jos uvijek glasno slavi pobjeda crvene armije. na zapadu se dan pobjede obiljezava vojnickim hodocascem u lurd.. :zubo:
..jos malo pa ce se slavit kao dan privremenog poraza.. :zubo:

mislim da je ovo sta sada gledamo, drugi dio drag nach osten. ili.. kapital maht fraj.. :zubo:

ti oces znat njihove razloge? pa sta te briga? ne znaju oni ko im glavu nosi. to bi najradje islo na majdan, naduvalo se, zagrlilo i pivalo.. vi ar d vooooorld.. u indi buda bar verziji i seralo svoje selfije od tamo po fejspuku.
ono, ispada da je nasa nova ljevica odlucila bit konzumisticka klasa. imaju ajfone sa cegevarom na skrinu. :zubo: :D

cekam samo kad ce bozanic ili papa zavapit prema nebu na nekoj misi za molitvu za ukrajinski narod. uskrs, uskrs bi taman mogao upast ko narucen.
eno su nedavno u ukrajini i katolicku televiziju pokrenuli. tamo je masa prakticnih ateista i nekih formalnih grkokatolika, trziste je to citavo jedno novo, prazno, spremno da ga se ispuni.. :zubo:
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 21:56

..a unda » wrote: sta ti oces..da ti se ovdje javi putin i bus? :D
A šta ne bi? :raspa:
ma koji nasi ljevicari? koje lijevo, sta lijevo? kao prvo, rusija je kapitalisticka zemlja. ukrajina je kapitalisticka zemlja. amerika je kapitalisticka zemlja. njemacka je kapitalisticka zemlja. fasizam je tu, ono, nusprodukt.. ako ga je vec bilu tu negdje, jos bolje.. bravo, ukrajina.. :zubo: :D
E, good point. :zubo:
ti oces znat njihove razloge? pa sta te briga? ne znaju oni ko im glavu nosi. to bi najradje islo na majdan, naduvalo se, zagrlilo i pivalo.. vi ar d vooooorld.. u indi buda bar verziji i seralo svoje selfije od tamo po fejspuku.
ono, ispada da je nasa nova ljevica odlucila bit konzumisticka klasa. imaju ajfone sa cegevarom na skrinu. :zubo: :D
:rofl: :rofl: :rofl:
Sve je proizvod i brend, a što nije, ima da postane. :zubo:
cekam samo kad ce bozanic ili papa zavapit prema nebu na nekoj misi za molitvu za ukrajinski narod. uskrs, uskrs bi taman mogao upast ko narucen.
eno su nedavno u ukrajini i katolicku televiziju pokrenuli. tamo je masa prakticnih ateista i nekih formalnih grkokatolika, trziste je to citavo jedno novo, prazno, spremno da ga se ispuni.. :zubo:
:rofl: :rofl: :rofl: :S

Papa se već oglasio povodom Ukrajine. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 Mar 2014, 22:00

visekratni klon » wrote:Nije vrag da je podržavaju samo zato što je u pitanju- revolucija? Pa nisu baš takvi simpletoni, ne?
lijepo sam ti rekao.. bitno je da je muving. aj procitaj malo poljake i desnicare i ljevicare sta pricaju o ukrajini.

a mozda ovi nasi ljevicari misle da ako ukrajinci nose crno crvene zastave da je to neki anarhisticki djir, a kad ono.. lokalni fasiticki folklor.. :zubo: ..o, boze.. kako je lako svasta danas prodat.. :facepalm:
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 22:01

..a unda » wrote: lijepo sam ti rekao.. bitno je da je muving. aj procitaj malo poljake i desnicare i ljevicare sta pricaju o ukrajini.

a mozda ovi nasi ljevicari misle da ako ukrajinci nose crno crvene zastave da je to neki anarhisticki djir, a kad ono.. lokalni fasiticki folklor.. :zubo: ..o, boze.. kako je lako svasta danas prodat.. :facepalm:
Ne znam, ja se stvarno nisam nešto informirala, ali svejedno sam iznenađena, koliko glup moraš biti... :D
Jedan napiše, petnaest lajka, a sve kao pametni ljudi, obrazovani, VSS. :facepalm:
miky0
ST Leader

Post 02 Mar 2014, 22:04

Exy, ja stvarno ne znam zasto ljevicari podrzavaju tu revoluciju, cak i nisam siguran koliko si u pravu, jer ja ka ljevicar jesam protivnik revolucije u ukrajni, a jesam za revoluciju ovdje. Dobro, ja sam malo drugaciji od standardnih gabarita, ali nema veze.

Ono sta sam primjetija s velikog foruma, uglavnom ljevicari podrzavaju putina, a desnicari se guze amerima.
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 22:05

miky0 » wrote:Exy, ja stvarno ne znam zasto ljevicari podrzavaju tu revoluciju, cak i nisam siguran koliko si u pravu, jer ja ka ljevicar jesam protivnik revolucije u ukrajni, a jesam za revoluciju ovdje. Dobro, ja sam malo drugaciji od standardnih gabarita, ali nema veze.

Ono sta sam primjetija s velikog foruma, uglavnom ljevicari podrzavaju putina, a desnicari se guze amerima.
Čudno. Sad sam još zbunjenija, ovo s velikog foruma. Mislim da su svi jednostavno popizdili. :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 02 Mar 2014, 22:10

visekratni klon » wrote:
Čudno. Sad sam još zbunjenija, ovo s velikog foruma. Mislim da su svi jednostavno popizdili. :ne zna:
A sve oslo ukurac :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 02 Mar 2014, 22:14

visekratni klon » wrote:
Ne znam, ja se stvarno nisam nešto informirala, ali svejedno sam iznenađena, koliko glup moraš biti... :D
Jedan napiše, petnaest lajka, a sve kao pametni ljudi, obrazovani, VSS. :facepalm:
..ma jebemu onog..

neki dan mi je ovo osvanulo na fejsu. sa komentarima, ono.. ukrajina, sloboda, podrska, plac, kukanje, vapaji..

evo i sad ti meni reci sta je ovo? mislim.. mos se zajebat jedan put. mos se zajebat i drugi put. mos se zajebat i treci put. ma mos se zajebat i cetvrti put i past na neke emocije, ali pitam se.. dokle.. dokle?

ovo je klasicni primjer najobicnije povrsne propagande. ono, doslovno za mase, za masovni prosjek neki potenciran virtualnim emocijama. ne treba uopce bit toliko filmski pismen da se to uoci. i nije uopce problem u tome sto je ovo propagandni spot. problem je u tome sto toliku kolicinu jeftinoce, kica, iskoristavanja ljudi jos uvijek puse usprkos svemu. ili mozda upravo zbog svega. i to znaci d ace stalno pusit, uvijek? :D

i jos kazu da internet informira. sakrile se te informacije negdje. sve je teze do njih doc.. :D
visekratni klon

Post 02 Mar 2014, 22:23

Stvar je u tome što ljudima paše da to puše. Uklapa im se u imidž. I to je sve. Očito sam precijenila neke. Kič i konzumerizam u svom najjeftinijem obliku. Svi su neki aktivisti, stalno se za nešto bore, otpale im ruke i noge od borbe, jedva lajkaju.
Mislim, šta nije kul staviti tu žensku na wall? Prezentiraš sebe time. Naravno, kao kompletna budala, ali nema nikog da skuži, a i ako skuži, taj ništa ne zna, masa je već oduševljena. Glavno da se radi o revoluciji i slobodi, čini mi se da su to podosta profitabilne riječi.
..a unda
Undaminator

Post 02 Mar 2014, 23:14

visekratni klon » wrote:Stvar je u tome što ljudima paše da to puše. Uklapa im se u imidž. I to je sve. Očito sam precijenila neke. Kič i konzumerizam u svom najjeftinijem obliku. Svi su neki aktivisti, stalno se za nešto bore, otpale im ruke i noge od borbe, jedva lajkaju.
Mislim, šta nije kul staviti tu žensku na wall? Prezentiraš sebe time. Naravno, kao kompletna budala, ali nema nikog da skuži, a i ako skuži, taj ništa ne zna, masa je već oduševljena. Glavno da se radi o revoluciji i slobodi, čini mi se da su to podosta profitabilne riječi.
..ma mozda profitabilne.. moguce je sasvim. ali meni tu prije ima nesto od inflacije. ili spinanja, tj mislima koje su povodljive, vrlo je lako proturit neku drugu funkciju kroz formu rijeci. denoatcije se mijenjaju i to zaista bezobzirno. grubom silom. svojataju se.

pa kod nas imas najbolji primjer kako se zeli sve izokrenut naopacke i u tom neredu i zbunjenosti uspostavis neku svoju matricu kojih se ljudi drze..drze se za bilo sto sto im se ucini sigurno, jer pocinju sumnjat u sebe, misle da su oni krivi za nesto, da su o ni nesto pogresno razumjeli.

tako da kod nas danas imas pojam desnicar kao neko ravnopravno opredjeljenje. ono, demokratsko. ali sto je to hrvatski desnicar? koje to vrijednosti on stuje? kakve to slobode?
i onda, kad se nesto neizbjezno mora nazvat fasizmom, onda se tog fasizma odrice i to na nacin da se uvijek spomene u spoju s famoznim komunizmom i da se kaze..jest, ali je i komunizam kao ifasizam*..totalitarizam. :D
uopce nije bitno sto komunizam nitko nije ni vidio ni cuo, ali ako se dovoljno puta spomene,ond aje valjda bio, mora da je bio, a ako je bio, a ocito jest, jer mora da je bio, onda je to totalitarizam i to upravo zato jer je i fasizam totalitarizam.
..i citava je to konstrukcija i zavrzlama samo da bi se moglo rec da ako neko moze prepoznat totalitarizam, onda mora bit da se radi o nekom ko je demokratski, pluralisticki, humanisticki dug koji jako cijeni slobodu nadasve te pravdu, jer ne moze netko tko je nepravedan sudit o necemu, to moze samo onaj ko je na pravoj strani.
..a to sto je obukao kaput na krivu stranu da se vlasi ne dosjete, to nije bitno, bitno je polnavljat neke stvari dok ne postanu istina, realnost, cinjenica.. a jednom kad postanu cinjenica, gospe sinjska ne moze vise to vratit natrag.. :D

tako ti je slicno i sa ukrajinom, s tim sto je tamo sve nekako malo sireg, veceg znacaja. ako nista drugo ima koncentrirano tamo trenutno atoma toliko da jedna obicna nepaznja, a ne namjera moze napraviti citavoj evropi nesto prema cemu je ova neka ekonomska kriza raj.
sjetimo se cernobila.. nije ukrajina bas tako daleko.
mnogi bi hili sretni da se danas o rusiji radi kao o toj, jel, komunistickoj drzavi, ali avaj. cisti cistacti kapitalizam. :D
cekam samo kako ce se rusi prozvat. trenutno se spominje invazija, to znaci da bi mogli bit agresori. ali malo je to, slabo. treba jos nekako okitit. komunisti nisu, totalitaristi nisu..ali, mogaobi se lagano pocet uvodit pojam fasizma pa vidjet oce li proc.
ne znam.. mozda budu pravoslavci? ..ono, pravoslavni agresori ( a dasta ce pravoslavac bit nego agresor).. ma ukratko, cetnici, eto.. :D

a ovo sto nasi bucaju, radi se tu i o nekoj vrsti svjesnosti te blizine i na neki nacin o mogucoj involviranosti hrvatske u citavu tu pricu.. ipak je hrvatska u natou, jel.
zato sam i spomenuo prije da mi nije nemoguce da u nekom stadiju, ako to sve tamo krene odlucnije i odrjesitije..da hrvatska posalje taj neki kontigent na crno more, a slicnosti bi onda za zadnjim boravkom hrvata na crnom moru u okviru nekih zajednickih snaga, bile prevelike.
simbolicne u ukupnoj nekoj masi zbivanja i ucestvovanja, ali prevelikog znacaja za hrvatsku.
tako da mislim da se sve to podsvjesno nekako sluti da bi sve ovo moglo imat i nekog odraza i na nas i ljudi jednostavno ovdje su zbunjeni, ne znaju sto mislit, a misle da bi trebali nesto mislit, htjeli bi nesto znat jer im ovdje nesto ne stima, ali ne da im ne stima u vezu rusa i ukrajine.. ne stima im nesto u vezi njih samih..slute nesto, kazem, a to sto slute nije bas nesto ono, super.

a apropo vizavi ampasan ovog moguceg boravka hrvatske vojske tamo..pa taman u okviru vojnog kaplelana ili vojnog medicinskog osoblja.. nije nemoguce da se to bude trazilo od hrvatske ili da se hravtska bude htjela nesto brcit.
sto se mene tice prema tim vojnicima, nije me briga, znaju sta riskiraju i kolko su placeni.. radi mene nijedan od njih nije trebao ic u afganistan, a jos manje da ce trebat ic u ukrajinu.
mislim, pusem na ladno, tj unaprijed, tu vec meni zajebancija prestaje, time se hrvatska otvoreno stavlja na jednu stranu i na stranu necega, ne zna ni ona cega i zato pogotovo tu ne bi trebala bit, nego neka se povuce koliko god moze dalje od toga, neka se posveti svojoj stalici, kravici i enka ovo prodje bez nje i bez pusickinih dociranja kojima je puhala u zeravicu, ne znam kolko se od tog njenog puvanja vatra rasplamsala, ali se vidilo da je puvala.. zazgarbelala se kolko je puvala, a mogla je mirno stajat doma i bavit se svojim poslima u kuci kojih i onako ima preko glave.. :D

* ono je bila greska u pisanju, ali svidja mi se.. ifasizam. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 Mar 2014, 11:51

:kokice:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 03 Mar 2014, 14:25

..a unda » wrote: uopce nije bitno sto komunizam nitko nije ni vidio ni cuo, ali ako se dovoljno puta spomene,ond aje valjda bio, mora da je bio, a ako je bio, a ocito jest, jer mora da je bio, onda je to totalitarizam i to upravo zato jer je i fasizam totalitarizam.
Možda nigdje nije bio komunizam što on znači komunistima i kako ga oni vide, ali je jasno da gdje god se instalirao otprilike iste odnosno slične posljedice nosi. Tako da ono, možda treba naći neko novo ime za to što komunisti misle da je komunizam jer kako su svi koji su došli na vlast interpretirali taj komunizam dosta je slično. Sad eto, dozvoljavam, možda su svi krivo shvatili što to je i kako treba. :D Možda treba osnovati nekakav Vatikan za komunizam, mjesto gdje će se pravilno interpretirati nauk. :o :zubo:

---

U ostalim vjestima: Kinezi kažu da razumiju Ruse i nastalu sitaciju, Njemci kažu - ma može se to riješiti, nećemo valjda zbog toga biti posebno grubi... :D

A CNN propaganda. Postavljaju anketno pitanje: koliko Ukrajinaca želi da se Ukrajina pripoji Rusiji, onda na temelju toga izvode zaključak da ni na Krimu Rusi nemaju potporu. :D Onda zovu neku profesoricu s nekog thik tanka koja kaže: na Krimu čak 40% ljudi nisu Rusi i takve smicalice. Sve je puno riječi invazija, okupacija... bla bla bla.

Dobro ajde imaju neke čudnovate novinare s terena, makar na ovoj međunarodnoj verziji CNNa koji govore da doduše ima vojnika oko vladinih zgrada i to, ali je sve mirno i vojnici iako imaju oružje nemaju municije itd.
miky0
ST Leader

Post 03 Mar 2014, 14:50

Ajmo malo prosirit temu,

Krim je za ukrajnu izgubljen, a jos je pitanje i koiliko ce teritorija Ukrajna uopce sacuvat, kako i na koji se to nacin moze reflektirat na Bosnu? :ne zna:
karambol

Post 03 Mar 2014, 14:53

miky0 » wrote:Ajmo malo prosirit temu,

Krim je za ukrajnu izgubljen, a jos je pitanje i koiliko ce teritorija Ukrajna uopce sacuvat, kako i na koji se to nacin moze reflektirat na Bosnu? :ne zna:
Bosna nema neki značajniji poluotok. Mene više brine potencijalna okupacija Istre... :D
miky0
ST Leader

Post 03 Mar 2014, 14:58

karambol » wrote:
Bosna nema neki značajniji poluotok. Mene više brine potencijalna okupacija Istre... :D
Kako nema? A RS?
Euklid
old school

Post 03 Mar 2014, 21:15

Image

(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ne bastard kao Tarr
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post 12 Mar 2014, 18:12

Image
Podijeljenost Kijevske Rusije
Čuvaj se senjske ruke
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 21:25

Cestitam stanovnicima krima na vlastitom izboru i pravu na samoopredjeljenje.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=734159
Pero

Post 16 Mar 2014, 21:32

Jel ono nekad davno bilo da će Ukrajinci vratiti Rusiji sve bojeve glave, a da će netko zauzvrat jamčiti sigurnost i teritorijalnu cjelovitost. Il sam ja štogod pobrkao? :zubo:
  • Information