Nije ih nijednom spomenuo.Beau » wrote: Ajde bogati uvatili ste se amerike i zdravstva iako je stoput objasnio da mu se to ne svidja.
Podrzava model skandinavskih zemalja, al to vas ne zanima jer onda ne bi mogli tako frajerski pametovat
Sociokapitalistička prepucavanja
-
visekratni klon
Tako je, druže!miky0 » wrote:
Zec, aj reci tim 45 miljuna ljudi u americi koji nemaju zdrastveno osiguranje da im nije zdravstveno bas bajno, ali da im nije ni tako lose. Pa mi reci sta su ti rekli.
S obzirom da si direktno pljunila u lice najugrozenijim ljudima, red je da prihvatis pravila igre po tvom nacinu rjesavanja problema:
Ti svoje zdrastveno osiguranje placaj, a ja cu se za svoju besplatnu zdrastvenu skrb borit do kraja jer smatram da drzava to mora uradit svojem uprihodovcu. Dakle, ja nisam tu radi drzave, vec je drzava tu radi mene. A te svoje kapitalisticke fore u kojoj je drzavi skupo placat moje zdravlje ni ne zasluzuje postojat, vec bi je svim silama trebalo nuklearkom razjebat.
Nismo fašisti da bi nam vampirska, nikada zadovoljena država bila preča od naših života!
DOLJE DRŽAVA!!
Na kraju krajeva, država će bit, ali neće bit nas...
I pazi tog bokca, optimista - on bi u kapitalizmu potpisivao ugovore i očekivao da ga neće zajebat...visekratni klon wrote:Znala sam da će te jednom koštati zarez.![]()
![]()
Trebalo je umjesto zareza pisati europske EU države (iako čemu europske i EU??) i Norveška, Island... jer je ovako ispalo da nabrajaš eu države.
Nekad ne staviš zarez, a ovaj put si ga stavio kad ne treba.
I da, molim te prestani pisati Francuske, Kanadske i Hrvatske.Malo slovo, malo.
Kako nije? Finsku je spomenuo jos u samom startuvisekratni klon wrote:
Nije ih nijednom spomenuo.![]()
![]()
A sad i norvesku.
Ter je rekao sjeverna evropa
Francusku je spominjao cesce, ok.
Al svejedno, to je sve oke
Ne seri.Beau » wrote: Ajde bogati uvatili ste se amerike i zdravstva iako je stoput objasnio da mu se to ne svidja.
Podrzava model skandinavskih zemalja, al to vas ne zanima jer onda ne bi mogli tako frajerski pametovat
Izvoli pročitat temu, pa onda pametovat.
Jebala te tvoja džedajska intuicija, to kod zemljaka Nikole Tesle ne prolazi
Na tržištu se pojavio novi pravopis, jezik se mora razvijati i tako to, nabijem pravopis.I da, molim te prestani pisati Francuske, Kanadske i Hrvatske.Malo slovo, malo.
Ae. Nisam spominjao te države, ali sam valjda deset puta spomenuo Njnjemačku, Ffrancusku, Kkanadu, Austriju... mislim i te su ok.Beau wrote: Ajde bogati uvatili ste se amerike i zdravstva iako je stoput objasnio da mu se to ne svidja.
Podrzava model skandinavskih zemalja, al to vas ne zanima jer onda ne bi mogli tako frajerski pametovat![]()
Jel' nisam spominjao ove gore, jel' nisam xy puta rekao da govorim o pravu na slobodno tržište, ekonomsku slobodu jel' nisam direktno pitao zašto misli da virim iz guzice amerima, a ne kKanađanima da moj frend može imati 2x15 strojeva i tamo, pa je rekao da njih nisu spašavali pa sam dao primjer Ffrancukse, Njnjemačke itd.visekratni klon wrote: Nije ih nijednom spomenuo.![]()
![]()
![]()
Jel' bila ona rečenica o boljem, jeftinijem, bržem sustavu uz štajaznam glagol
Ne mislim da je toliko nejasno napisano.
Jebote, da možemo sad zarađivat ekvivalent te love, za par godina bi nam živo puco kurac za penziju.miky0 » wrote:
Slazem se, porezima su mu omogucili da stekne za starost, zato je jugin sistem svemirski brod za ovo sranje od danas.
Jebo vas patak munjene, nije uopce bitno sta on favorizira, vec sta kritizira, a kritizira upravo jedan skandinavski model kojeg smo nekad imali na nacin da brani americki model koji nam se uvoziBeau » wrote: Ajde bogati uvatili ste se amerike i zdravstva iako je stoput objasnio da mu se to ne svidja.
-
visekratni klon
Di je sad taj unda da kaže da ni skandinavski model nije idealan- mislim d je to jednom rekao, da nema humanog kapitalizma.
Nego, pravopis. Nisam ti rekla da imena država pišeš malim slovom nego pridjeve. To je ono francuski, ali Francuska.

Nego, pravopis. Nisam ti rekla da imena država pišeš malim slovom nego pridjeve. To je ono francuski, ali Francuska.

judolino wrote: Ne seri.
Izvoli pročitat temu, pa onda pametovat.
Jebala te tvoja džedajska intuicija, to kod zemljaka Nikole Tesle ne prolazi
Procitala sam temu
I pizdite bezveze, ko kakvi penzici, samo da pozdite
Kar, sretno
-
visekratni klon
Da se i ja složim s tobom nakon sdp-hdz eskapada.miky0 » wrote:
Jebo vas patak munjene, nije uopce bitno sta on favorizira, vec sta kritizira, a kritizira upravo jedan skandinavski model kojeg smo nekad imali na nacin da brani americki model koji nam se uvozi
Da. Bit je kod njega u kritici socijalizma, a prihvaćanju barem nekih dobrih strana američkog kapitalizma dok je socijalizam fuj fuj osim eto besplatnog školstva i zdravstva. Nije baš objektivno.
Ajde gdje sam ja to branio model iz SADa?miky0 » wrote: Jebo vas patak munjene, nije uopce bitno sta on favorizira, vec sta kritizira, a kritizira upravo jedan skandinavski model kojeg smo nekad imali na nacin da brani americki model koji nam se uvozi
-
visekratni klon
Kad je unda hvalio besklasni sistem ponudio si mu primjer kako i u kapitalizmu ima pravice, odnosno kretanja kroz klase.
znači od jednog pravednog sistema ti si mu dao za usporedbu jednu narakaradu.
Zna sam da sam i tebi ima nesto rec:visekratni klon » wrote:
Da se i ja složim s tobom nakon sdp-hdz eskapada.![]()
Da. Bit je kod njega u kritici socijalizma, a prihvaćanju barem nekih dobrih strana američkog kapitalizma dok je socijalizam fuj fuj osim eto besplatnog školstva i zdravstva. Nije baš objektivno.
Prvi put se slazem sa Exacom!!!
-
visekratni klon
Ma jasno il' si s njim ili s nama.miky0 wrote: Kritizirajuci jugoslovenski.
Joj daj kakva nakarada. U kapitalizmu ima pravice više nego u bilo kojem drugom sustavu kroz povijest. Kretanje kroz klase je činjenično najlakše u SADu itd. itd.visekratni klon » wrote:Kad je unda hvalio besklasni sistem ponudio si mu primjer kako i u kapitalizmu ima pravice, odnosno kretanja kroz klase.
Da i ja dodam nešto: bit je u tome da masa današnjih klinaca interpretura socijalizam kao Staljinove gulage, a kapitalizam ko Diznilend, Kristline lipicance koje joj je kupio Blejk ili mogućnost da jedan Hussein Obama koga su odveli 1798. iz Afrike danas može biti precjednik...visekratni klon » wrote:
Da se i ja složim s tobom nakon sdp-hdz eskapada.![]()
Znaš kako bi to reko moj desetar iz JNA?
- Pročitala si ti moj kurac!
-
visekratni klon
Odustajem.Sjarel » wrote: Ma jasno il' si s njim ili s nama.Postoji u svijetu nekoliko glavnih modela. Svi socijalistički proizvode osiromašenje i represiju. Kapitalizam gotovo uvijek donosi slobode. Osobne, grupne itd. tako da ono... Kapitalizam ne znači anarhiju nekakvih povampirenih bogataša...
Joj daj kakva nakarada. U kapitalizmu ima pravice više nego u bilo kojem drugom sustavu kroz povijest. Kretanje kroz klase je činjenično najlakše u SADu itd. itd.
-
visekratni klon
Bome, kako se opisuje kapitalizam na temi ja bih si ga poželjela da kojim slučajem ne živim u njegovoj divljijoj inačici. :jednorozi:judolino » wrote: Da i ja dodam nešto: bit je u tome da masa današnjih klinaca interpretura socijalizam kao Staljinove gulage, a kapitalizam ko Diznilend, Kristline lipicance koje joj je kupio Blejk ili mogućnost da jedan Hussein Obama koga su odveli 1798. iz Afrike danas može biti precjednik...
Pa jel' nema tih sloboda u Japanu, Južnoj Koreji, Europi pa gdje god su došli ostavili su za sobom bolje nego što su zatekli. Jel' isto to i sa Poljskom, Mađarskom, Sjevernom Korejom, Čehoslovačkom, Istočnom Njemačkom... Uostalom i od Jugoslavije su učinili najbolji socijalizam. 
-
visekratni klon
Sad je kapitalizam odgovoran i za to kakav je bio jugoslavenski socijalizam?
U pozitivnom smislu odgovoran? 
:retoričko pitanje:
:retoričko pitanje:
Ma joj, braco, kapitalizam ne donosi nikakvu slobodu, samo kaj je to teško objasniti ljudima koji misle da je bogatstvo u imanju predmeta.Sjarel » wrote: Ma jasno il' si s njim ili s nama.Postoji u svijetu nekoliko glavnih modela. Svi socijalistički proizvode osiromašenje i represiju. Kapitalizam gotovo uvijek donosi slobode. Osobne, grupne itd. tako da ono... Kapitalizam ne znači anarhiju nekakvih povampirenih bogataša...
Joj daj kakva nakarada. U kapitalizmu ima pravice više nego u bilo kojem drugom sustavu kroz povijest. Kretanje kroz klase je činjenično najlakše u SADu itd. itd.
Evo ti domaća zadaća: pogledaj Klub boraca, a ako osjetiš veliki nalet entuzijazma, pročitaj Imati li biti od Ericha Fromma.
Problem s tobom je što braniš pravo na NEPOTREBNO. Ti misliš da je problem u društvu kao brani tebi ili meni da imamo četrnaest kupaonica u kući s osamdeset spavaćih soba. Ja mislim da je problem u nama, jer nismo shvatili da nećemo nikad ni u ući u sve te silne sobe.
Karl, jebo ga ti, ti sebe toliko obezvrjeđuješ i ponizuješ da je to za plakati.
Pa što si ti, koji kurac? Ono što imaš? Ili si ljudsko biće, jedinstveno u svemiru, koje će ionako prdnut u čabar ko i svi drugi, bez obzira na imetak?
Zar treba protraćiti taj jedinstveni i neponovljivi dar života (ovo govorim kao ateist) tako da slijediš vlastitu pohlepnu, bonvivansku guzicu, umjesto da se aktivno družiš s drugim primatima željnim ljubavi, pažnje, dodira i zajebancije, a koji su pritom suprotnog spola (ovo govorim kao heteroseksualac)?
Pizdarije po obicaju govoris. Jugoslavenski model nije proizvodio siromahe, vec je proizvodio dobitke, a koje je kapitalizam pretvorio u siromahe. Kapitalizam nikakve slobode ne omogucuje, vec zarobljuje. U socijalizmu znas da nesto ne mozes imat, i nisi rob neceg, u kapitalizmu te navuku na nekakav produkt, ispiju ti krv na slamku, a onda ti tu slobodu oduzmu. Dakle, o kojoj slobodi govoris?Sjarel » wrote: Ma jasno il' si s njim ili s nama.Postoji u svijetu nekoliko glavnih modela. Svi socijalistički proizvode osiromašenje i represiju. Kapitalizam gotovo uvijek donosi slobode. Osobne, grupne itd. tako da ono... Kapitalizam ne znači anarhiju nekakvih povampirenih bogatasa
Ma to je kretanje činjenični kurac!Sjarel » wrote: Ma jasno il' si s njim ili s nama.Postoji u svijetu nekoliko glavnih modela. Svi socijalistički proizvode osiromašenje i represiju. Kapitalizam gotovo uvijek donosi slobode. Osobne, grupne itd. tako da ono... Kapitalizam ne znači anarhiju nekakvih povampirenih bogataša...
Tko je od bogatih obitelji u SAD osiromašio? Tko?
Pogledaj jebene predsjednike, katastrofa... Sve izdanci bogataša.
Jebeš takvu demokraciju, to je kurčevi feudalizam!
-
- Information
-