Sociokapitalistička prepucavanja

Koljite se i gložite!
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 17:03

visekratni klon » wrote:Nije baš tako, postoji tu i element indoktrinacije koja danas postoji, a onda je nije bilo. Ne kažem ja da su onda ruže cvale i da nije bilo krkanluka, jest, isto tako bio je užasan sistem prema gejevima, međutim nije se forsirala žena majka kraljica nego žena radnica. A to je bitno.
A i to s "užasnim sistemom" za pedere je isto bedastoća. Koliko je to ljudi u Jugi najebalo zbog pederluka? Osim toga, treba pogledati kako se u isto doba prema njima odnosio taj bajni Zapad.

Jel to možda pričamo o zagrebačkom Đukici kojeg su s Golog Otoka odveli na streljanje u Blajburg, a?

visekratni klon

Post 06 Mar 2014, 17:05

judolino » wrote: A i to s "užasnim sistemom" za pedere je isto bedastoća. Koliko je to ljudi u Jugi najebalo zbog pederluka? Osim toga, treba pogledati kako se u isto doba prema njima odnosio taj bajni Zapad.

Jel to možda pričamo o zagrebačkom Đukici kojeg su s Golog Otoka odveli na streljanje u Blajburg, a?
A ne znam, mislim u smislu da nije bilo parada, istospolnog partnerstva koje je legalizirano i to. To za Zapad si u pravu.
Moguće je da bi da je ostala Juga izborili svejedno ovo danas.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 17:20

Zekoslawa » wrote: Ne seri ti i odjebi s koprofagijom. I je, sereš i ne seri. I govno. I sranje. I tako još sto puta. U pizdu materinu više ti i Majkl Kolins i hamburgeri. :facepalm:

Tamo ima i bilo je raznoraznih organizacija i institucija koje nude usluge besplatno ili po povoljnijim cijenama. Što od toga dobiješ, drugi je par rukava. Je li humano? Nije, dabome. Al nisu humani ni razni Ognjeni Šimići, o, nisu. Parsto tisuća dolara za liječenje je par godišnjih američkih plaća. Parsto-par tisuća maraka/eura koliko su razni Šimići tražili (ili još gore, očekivali, ali ti to ne smiju reći) su par godišnjih hrvatskih plaća. Isto govno, drugo pakovanje. Nemoj tražiti od mene dokaze da nam je navodno besplatno zdravstvo bilo korumpirano u vražju mater jer jebiga, nisu postojale fiskalne blagajne za kuverte, viskije, kave i ina sranja bez kojih ti se bilo bolje ne pojavljivati. :zubo:
1. Ne znam o kakvim to ustanovama prićaš. Možeš li precizirati, dati neke podatke?

2. Za kojekakve Šimiće je kriva donekle i sama raja. Kad prvi put odeš specijalistu na razgovor i pokloniš mu bocu viskija, daješ mu do znanja da si spreman platiti dodatnu cijenu.
Ja nisam platio ni lipe - a operiro me hadezeovac!!!! :raspa:

A što se tiče par godišnjih plaća, očito bi u društvene faksove obavezno trebali uvesti nižu aritmetiku:
Doktor opste medicine zaposlen u Sjedinjenim Americkim Drzavama zaradjuje oko 8.200 $ mesecno u proseku, dok stomatolog zaradjuje cak 2 000 $ manje. Prosecna plata inzenjera I profesora je oko 4.650 $ mesecno. Pilot, nastavnik I kompjuterski programer zaradjuju oko 4.100 %, a fizioterapeut, racunovodja I medicinska sestra od 3.200 do 3.500 $ mesecno. Stjuardesa oko 3.000 $, a vatrogasac, postar, rudar I automehanicar od 2.500 do 2.700 $. Administrativni radnik I prodavac zaradjuju oko 1.900 $, vozac autobusa oko 1.600 $, a recepcioner oko 100 $ manje od njega.
http://saznajlako.com/2012/07/21/prosec ... u-americi/

Zanimljivo, stjuardesa treba za operaciju koja košta pol milje dolara raditi samo gotovo 14 godina, s tim da u međuvremenu živi od zraka, a račune joj plaćaju anđeli.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 Mar 2014, 17:54

..a unda » wrote: ..ma, bilo je jos tvojih onih nekoliko postova na koje sam ti.. ne znam, valjda trebao odgovorit, ali eto, na temi o ukrajini, pa nekako, nije mi bas bilo sarmantno, a osim toga neke stvari je tesko sebi priznat, pa nisam bas htio ispast agresivan.. :D
A dobro već ćemo zaposlit nekoga da moderira pa će prebaciti. :o
mislim, ne znam bas da sam zagovarao besklasni sustav. po marksovom nekom konceptu..koji je baj d vej sasvim stabilan ili dovoljno stabilan, dobro utemeljen, vrlo logicno se doslo do tog besklasnog drustva.
Ne znam, meni to nije logično, ni malo. Ljudi su prirodno različiti, različitih afiniteta, mogućnost itd. određene usluge, proizvodi, sposobnosti su vredniji od drugih i posljedično nužno se stvaraju klase u ekonomskom, a i svim ostalim smislovima... Ne znam uopće kako je moguće da besklasno društvo funkcionira. Dolje se spominje humanizam. Humano društvo u kojem nitko ne gladuje, nitko prislilno ne ostaje neobrazovan, zdravstveno neosiguran, bez nekog smještaja itd. naravno da, ali za to ne treba tako ograničavajuća društvo, tako ograničena ekonomija.
ali to i nije bas najbitnije. tu mozda mogu bit malo problematicne metode, jer ako se uocio uzrok problema, naravno da se mislilo.. sto se ceka, amo to pokusat ubrzat, u cemu je problem, itd.. tj, ako se vidi uzrok problema, zasto te probleme sto prije ne otkloniti, smanjiti, umanjiti?
Ajde recimo da idemo ubrzati, ali mi nije jasno zašto to društvo mora poništiti cijeli sustav da bi onda izgradilo nešto zdravije. Ajde recimo da je kapitalizam odnosno neki njegovi djelovi rak pa onda se djeluje na to i liječi, fizički ukloni... ali ne ubije se cijelo tijelo pa eto nema više ni tog raka.

Uvođenje sustava demokracije koji je neovisniji o kapitalu primjerice prijedlog mislim M. Tuđmana :D je bio 100 izbornih jedinica s po jednim osobno biranim zastupnikom, možda produženi mandat ili skraćeni, dva predstavnička doma kao nekakvi osigurači, jak ili slabi predsjednik... blago korigiranje društva ne potpuna promjena i to prisilna. Bez represije socijalistički sustav ne može opstati to je valjda eksperimentalno pokazano i sad taj neki ekstra profit umjesto da ide u zaradu kreativnih ljudi ide u plaćanje održanja sustava raznim policajcima, vojnicima, obavještajcima... :D
..i tu sad opet imamo malo grananja problema, otpora, dodatnih komplikacija jer se nitko ne zeli odreci stacene moci. npr imamo tu i religije ili u nasem blizem slucaju.. crkva. :D
Ma Crkva se ne može odreći moći ni da hoće. Njena moć nije od ovog svijeta. :zubo: Oni takoreć nemaju mandat odreći se svoje službe. :o
ako cemo se slozit da je humanost nesto dobro, jel, nesto pozitivno. :D
Ma slažemo se, samo ono trebalo bi definirati tu humanost nešto točnije, štajaznam škola 3% proračuna, hrana 10%, dokolica 20%, kriminala 0.2 promila... to humanost je nešto dobro je isto kao i patka je nešto dobro... ima sto recepata kako patku napravit da bude dobra. :D
nije ostala na devetnajstom stoljecu kako bi se htjela prikazat od nekih kojima je i osamnajsto stoljece jos uvijek teska avangarda. :D
Ne znam takve. :o
ta amerika je npr donedavno bila sasvim funkcionalno rasisticka zemlja. bez eufeminiziranja, ono, otvoreno rasisticka. i to kao supersila. jedna supersila, centralna ili najvaznija tocka na svijetu, najslobodnija, naj ovo, naj ono, a kad tamo.. rasisticka.
S jednom razlikom ona je posjedovala unutarnji potencijal da se sama od sebe bori s tim. U stalnoj je "revoluciji" Crnci, homoseksualci, sufražetkinje... ove druge ideje nemaju mogućnost te unutarnje samoobnove. :o Nakon instalacije i poštelavanja datuma sve ostalo se očitava kao kontrarevolucionarni virus. Recimo obnavljanje u Jugi i promjene dolazile su iz "političkog slobodnog tržišta", antagonizma Srba i Hrvata uz dovoljnu zastupljenot i ekonomsku slobodu u vidu količine doprinesenog da se ne mogu zanemariti. Toga koliko znam u Poljskoj, Mađarskoj itd. nije bilo, sustav se mogao samo trošiti i trošiti sam na sebe dok se nije istrošio u svakom smislu.
ekonomske slobode, sto god ti pod tim podrazumijevao danas, ne postoje. to je vrlo zgodna sintagma, lako se za nju uhvatit, ali ne postoji.
Pod njom ne podrazumjevam ništa složenije od toga da možeš svojim novcem, vremenom, talentima raspolagati kako oćeš do granice dok drugome ne štetiš, a ne smatram da štetiš ako u isto vrijeme daješ u redu plaće, prava itd., a pritom si basnoslovno bogat.
ne zelim uopce sad (nije es a de :D ) govoriti jel to dobro ili nije i za koga, nego je najvaznije to priznati, reci kako stvari, jel, stoje, javno i, naravno, slobodno reci o kojim pravilima igre se tu radi.
Ja se mogu složiti da je kineski radni dan u odnosu na naš zapadni patnja, ali nisam siguran da je u odnosu na njihovu uobičajenost. Štajaznam moji preci su bili sretni s poslovima, radničkim mjestima koja su ispod minimuma nečega što bih želio za sebe jer su se htjeli maknuti od zemlje i rizika koji ona nosi. E sad objektivno i jedno i drugo su patnja kad ja gledam sada, ali dali je to tako bilo njima - ne znam. Kao i ostali sustavi i kapitalizam u smislu akumulacije, ide od generacije do generacije, svaka bi trebala živjeti nešto bolje od prethodne.
a pravila su ta neka, eto, nazivaju se ekonomske slobode. rekao si negdje prije da nisi za stopostotnu tu neku slobodu, jel ekonomska, kakva li je, nekih 80-20 odnos.
zasto takav odnos, zasto ne 50-50? ..20-80.. 90-10 ili sto posto na stranu ekonomskih sloboda? pa jel zelimo slobodu? zelimo. pa zasto onda ta sloboda ne bi bila stopostotna?
mislim, ono, jesi li za slobodu ili nisi?
Broj je bio slučajan kao Pareto podjela kažu često funkcionira. Poanta je u onome malo gore napisanome da ekonomska, kao i ostale, slobode idu dok drugima ne štete. Ako smo društvena bića dio slobode treba dati policiji, dio nekakvom okviru tržišta. Tih 20% je za podešavanje, možda u SADu je 95/5 u Njemačkoj baš tih 80/20 u Hrvatskoj 70/40. Glavno je da je makar 51/49 u korist slobode... to je kao neka donja granica. :D

Stopostotna sloboda je jedan drugi sustav, anarhizam, a ja za njega nisam. :o Granica kapitalizma je na tih nekih 80/20. :D
dakle, sto se ceka? cemu strah, cemu laganja, zavaravanja, iako ne s istim startnim pozicijama, neki ce bit daleko ispred drugih, ali pravila ce za sve bit ista i nema poslije kukanja.
To ti tako jer pretpostavljaš da ja, dobro lako za mene, ostali kojima se ne sviđa socijalizam (ne socijalna država, nego socijalizam) ekonomsku slobodu vidim kao korumpiran, pljačkaško-laktaški, manipulativno-utlilitaran sustav. To uopće nije tako, nego baš tako kako ti kažeš sve transparentno i jasno tko kad i od kud pa ako tako može imati 2x15 strojeva i posljedično svoje Kumlerove dvore, a što ću mu ja eto mu ih. A rkc ima bezgranično kapitala kako god okrenuo, nepresušnu nišu, ako već tako materijalistički gledaš na fenomen religije. Ako ništa drugo, svatko se treba roditi i umrijeti, a i nekad mu treba neke utjehe. Sad može se pokušati zabraniti rođenje, ali smrt teško, a i nesretnost. :o
visekratni klon wrote:Zašto bi netko imao ono što nije izlaktario, popoku? :tuzni:
Koja je razlika između toga da ti uostalom i ja kao nekakvi, nadam se, budući radnici - ta radnička klasa idemo za svoje strojeve koji su u vlasništvu mog frenda Pere ili nekave fantomske zajednice. Zašto je moj frend laktaš, ako je nabavio stroj, riskirao i možda za 10 ili 15 godina bude imao dovoljno za dokoličarit koliko ga volja. Kupio zupčanike, letvice, elektro motor, kupio ih 15, ali ne može kupiti drugi život pa iznajmi tvoj i za to ti pošteno plati kao što bi ti i to fantomsko društvo pošteno platilo.
judolino » wrote: I kako uopće raspravljati s tobom?
Mirno i polako... :zubo:
Ma koji su to kapitalisti vratili sredstva u proračun ili će to tek vratiti s kamatom? Kome?
Evo recimo ovaj link. Ne da mi se sad sve tražiti, ali dio je vratio dio je vratio većinu u samim novcima, ali treba uzeti u obzir da ovi koji nisu vratili su proizvodne djelatnosti tako da je sačuvan dio radnih mjesta što je posredno dobit jer smanjilo se oportunitetne troškove.
Država je otela lovu građanima da bi spasila bogataše.
Ček ti stvarno misliš da bi vlasnici tih banaka, auto industrije itd. osobno propali da im država nije pomogla, da bi i jedan dan gladovali ili što. Misliš da im ne bi ostalo dovoljno kapitala da te onda uništene tvornice kupe natrag. Spašavanje im je ostavilo i odgovornost, nisu mogli pobjeći. Kapital im je ostao "zaglavljen". U slučaju stečaja rasprodali bi što se rasprodati da, svoje troškove pokrili, eventualno dobit izgubili, a ona im je ovako i onako uračunata u rizike. Dakle u suštini stečaj bi ih samo spasio odgovornosti.
Najsretniji bih bio da te netko oubuče u uniformu i šutne u Bliski Istok, pa da ti tamo neki mudžahedin objasni da nije lijepo Amerikancima viriti iz guzice.
Uopće ne virim. Virim iz guzice čini mi se, na tom sam stupnju razvoja štajaznam... zdravorazumskog principa da je slobodno tržište još jedna od sloboda. Nebitan je SAD. Što ne kažeš da virim iz Kanadske guzice ili Francuske. :D
judolino » wrote: Koja to konkurencija može jeftinije, bolje i brže?
Daj samo jedan primjer na cijelom jebenom, kurčevom svijetu, u bilo kojem povijesnom razdoblju. Hajde.
Ne znam što sad misliš pod povijesno razdoblje... ali uvijek konkurencija donese bolje, brže, kvalitetnije. Recimo ratna tehnologija je primjer, šta ne, ako se gleda nešto vezano za razdoblje... U vrijeme dominacije neke sile, nema neke inovacije... povećanjem ekonomske slobode dolazi do ohrabrivanja i eto tane xy teže, zx dalje doleti, tenk preciznije puca... dakle konkurencija. Ok to je rat, to je zlo, ali i u normalnom životu. Kafić, otvori se drugi kafić i eto ti jeftinije i bolje kave. Primjer iz RL. Otvorio se novi kafić, a oni nabavili vanjske grijalice, dekice, podloške za stolice i umjesto nadrkanog konobara, dvije konobarice... e sad možda su to ovako i onako htjeli, ne znam. Istina kava je poskupila malkoc, ali tek do razine konkurencije, a kvaliteta se popravila znatno.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 18:44

Aj Karl ne seri, razgovarali smo o medicinskoj skrbi, jebali te kafići.

BTW, u linkanom članku piše da su porezni obveznici profitirali, ali ne vidim na koju foru.
Je li im tko vratio lovu, jesu li im smanjili poreze, jesu li ih oslobodili plaćanja poreza?
kako su to porezni obveznici profitirali?

Američka guzica zato što braniš američke muljaže, a ne kanadske ili francuske.
Karlinjo

Post 06 Mar 2014, 19:14

Mislio sam općenito gdje konkurencija pomaže...

U zdravstvu ne pomaže kod skupih problema.

I uostalom zašto stalno o toj medicinskoj skrbi. Niti sam rekao da treba biti komercijalna, dapače više puta sam spomenuo da je solidarnost ok. Sve što sam komentirao je slobodno tržište kao pravo. Ispada kao da je zdravstvo razlog da nema slobodnog tržišta općenito.
BTW, u linkanom članku piše da su porezni obveznici profitirali, ali ne vidim na koju foru.
Pa dobili su natrag što su uložili, nisu im se povećali porezi, ostala su radna mjesta, općenito sačuvali su ekonomiju od veće katastrofe, što to nije profit. Biti štajaznam 5 godina u krizi umjesto 10...
Američka guzica zato što braniš američke muljaže, a ne kanadske ili francuske.
Ne znam gdje. Sve što sam rekao vrijedi i za Kanadu ili Francusku ili bilo koju državu koja ne redistribuira. Nigdje nisam rekao ništa protiv solidarnosti. Sav prigovor je protiv toga da neko fantomsko društvo određuje koliko čega meni treba i što ja mogu, koliko i kome prodati. Moj frend može 2x15 strojeva imati u Kanadi i Francuskoj prema tome... :ne zna:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 20:07

Karl, opet jebeš po tavanu.

Napisao si da je moguća jeftinija, bolja i brža medicinska skrb od državne.

Branio si američke muljaže, nisu Kanada i Francuska tako spašavale svoje profitere.

Evo, čitajte malo kamo vodi vrli kapitalizam u koji smo se uvalili:

http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... -krastavca

I da, još nešto: lijepo te molim link na kojemu se može pročitati da je SAD vratio pare poreznim obveznicima! Gdje, kad i kako, molim lijepo!
visekratni klon

Post 06 Mar 2014, 20:18

Sjarel » wrote: Humano društvo u kojem nitko ne gladuje, nitko prislilno ne ostaje neobrazovan, zdravstveno neosiguran, bez nekog smještaja itd. naravno da, ali za to ne treba tako ograničavajuća društvo, tako ograničena ekonomija.
To smo imali u socijalizmu. Sad više nemamo. Nema nijedna zemlja koje spominješ. Nijedna.
Ajde recimo da idemo ubrzati, ali mi nije jasno zašto to društvo mora poništiti cijeli sustav da bi onda izgradilo nešto zdravije. Ajde recimo da je kapitalizam odnosno neki njegovi djelovi rak pa onda se djeluje na to i liječi, fizički ukloni... ali ne ubije se cijelo tijelo pa eto nema više ni tog raka.
A možda je društvo tijelo, a kapitalizam rak.
Uvođenje sustava demokracije koji je neovisniji o kapitalu primjerice prijedlog mislim M. Tuđmana :D je bio 100 izbornih jedinica s po jednim osobno biranim zastupnikom, možda produženi mandat ili skraćeni, dva predstavnička doma kao nekakvi osigurači, jak ili slabi predsjednik... blago korigiranje društva ne potpuna promjena i to prisilna. Bez represije socijalistički sustav ne može opstati to je valjda eksperimentalno pokazano i sad taj neki ekstra profit umjesto da ide u zaradu kreativnih ljudi ide u plaćanje održanja sustava raznim policajcima, vojnicima, obavještajcima... :D
Nisam čitala nakon M. Tuđmana. :D

A sad ide u zaradu kreativnih ljudi? Moš mislit. :D
Pod njom ne podrazumjevam ništa složenije od toga da možeš svojim novcem, vremenom, talentima raspolagati kako oćeš do granice dok drugome ne štetiš, a ne smatram da štetiš ako u isto vrijeme daješ u redu plaće, prava itd., a pritom si basnoslovno bogat.
To ne piše više ni u slikovnicama. :zubo:
Jedan od milijun je koji je pošten, a basnoslovno bogat, da ne kažem da je i to bogatstvo zaradio isključivo na račun nečije patnje, sistema koji je omogućuje. Nema čistog bogatstva. Zato možda se neki pokušavaju oprati kroz humanitarke, ako nije u pitanju tek poza i brendiranje sebe.
Ja se mogu složiti da je kineski radni dan u odnosu na naš zapadni patnja, ali nisam siguran da je u odnosu na njihovu uobičajenost. Štajaznam moji preci su bili sretni s poslovima, radničkim mjestima koja su ispod minimuma nečega što bih želio za sebe jer su se htjeli maknuti od zemlje i rizika koji ona nosi. E sad objektivno i jedno i drugo su patnja kad ja gledam sada, ali dali je to tako bilo njima - ne znam. Kao i ostali sustavi i kapitalizam u smislu akumulacije, ide od generacije do generacije, svaka bi trebala živjeti nešto bolje od prethodne.
Hoćeš reći da oni koji žive drukčije od zapadnjaka i zbog zapadanjaka zapravo uživaju u tome? :ne zna:
Mislim, i ženama je bilo normalno ribat pod i ne izlaziti iz kuće, ali šta smo trebali, pustiti da tako ostane jer su one na to navikle?

Koja je razlika između toga da ti uostalom i ja kao nekakvi, nadam se, budući radnici - ta radnička klasa idemo za svoje strojeve koji su u vlasništvu mog frenda Pere ili nekave fantomske zajednice. Zašto je moj frend laktaš, ako je nabavio stroj, riskirao i možda za 10 ili 15 godina bude imao dovoljno za dokoličarit koliko ga volja. Kupio zupčanike, letvice, elektro motor, kupio ih 15, ali ne može kupiti drugi život pa iznajmi tvoj i za to ti pošteno plati kao što bi ti i to fantomsko društvo pošteno platilo.
Već sam objasnila da me ne zanima društvo koje njemu to omogućuje nauštrb nekih normalnih beneficija- a takvo je svako kapitalističko, već sam sve objasnila, vrati se unazad gdje si spominjao frenda i čitaj ponovno. A i nije neka tajna da ne simpatiziram okorjele kapitaliste i njihov sistem- ja se za svoju guzicu mogu pobrinuti i platiti svoju protezu/rak/operaciju noge, a ti crkni stoko lijena što nisi bio poduzetan kao ja. :ne zna:
Odurni su mi na bazičnoj ljudskoj razini. Živo mi se jebe što su takvi patili u socijalizmu, ono, cry me a river.
Ukinuli smo tvornice, sveli ljude koji su proveli cijeli ili pola radnog vijeka u istima na ljude bez dostojanstva, kopače po kontejnerima da bi se neki fićfirić mogao bogatiti. Da bi neka sebična guzica mogla popovati o tome da si svatko može priuštiti dobar život- naravno sitnim slovima ako je dovoljno ovo ili ono jer ako sebična guzica može hej mogu svi. Neka ponove te guzice to onima što skapavaju od gladi, onima bez posla koje nijedan više poslodavac neće zaposliti jer mu je draže zaposliti nekog od 22 godine nego 42 godine i jer ljude gleda kao jeftinu radnu snagu, a ne kao ljude i radnike- ta je riječ izgubljena sa ogavnim nam socijalizmom, pardon komunizmom.
To je ta moja i tvoja uljuđena Hrvatska.
Gledaš to u nekakvim laboratorijskim uvjetima, kako bi trebalo biti idealno u teoriji, ali tako nije u praksi, naprosto nije.
Znam ja ljude kojima je bilo super i u onom i u ovom sistemu i koji bi rođenu majku prodali da uspiju, ali oni mi nisu dokaz ničega nego koliko ljudsko biće može biti lišeno prefiksa ljudsko, ja govorim o običnim ljudima koji su ostali bez svega da bi se fukare poput mog susjeda busale ustaškim budnicama jer se onomad zbog toga pendrečilo- to je ta famozna sloboda.
A ekonomska je sloboda da si neka frajlica može ići napraviti piercing na zubalu i iskeširati za to od svoje menađerske plaće ili se pregledavati kod privatnog doktora jer su državni oh so fuj i socijalni.
Za to smo se borili.
Pazi, kad bi ovo društvo moglo funkcionirati tako kako ti kažeš, da zaista imamo sve što smo imali onda, da imamo ekonomsku sigurnost i još bonus sve ove prohtjeve, pa jebe mi se onda hoće li tvoj frend imati petsto strojeva i hoće li si netko isisavati mast iz guzice kod naaajboljeg plastičnog kirurga, ali dok to ide nauštrb srednje klase, neka odjebu u troskocima.
Karlinjo

Post 06 Mar 2014, 20:28

judolino » wrote:Karl, opet jebeš po tavanu.

Dakle moj citat je sljedeći od kud je ovo počelo:
Slažem se da zdravstvo i školstvo trebaju biti solidarni i obvezno uplaćivan solidarni dio, ali konkurencija ako može jeftinije, bolje, brže - može. :o
bez lažne patetike, prihvaćam da sam nerazumljiv dok pišem, ali meni ova moja rečenica zvuči kao da sam rekao da solidarnost treba biti, ali ako netko može jeftinije, brže, bolje - može. Ne znam koliko je jasno ali ta moja rečenica znači otprilike - država kaže 13% plaće HZZO i imamo to što imamo, netko kaže da daje to isto za 12% ja kažem - neka posluje.

Ako se već moram osvrnuti na to što kažeš. Mislim da brža i bolja može biti, ali ne i jeftinija. Ako izgleda kao da mislim da može biti i jeftinija, ne mislim - povlačim to. :o
Branio si američke muljaže, nisu Kanada i Francuska tako spašavale svoje profitere.
Evo Francuskog, a evo ovdje ima Njemačke, UK... nije to bilo tako davno da bi zaboravili em spašavanje njihovih banaka, em spašavanje državnih financija u Grčkoj, Španjolskoj...

I sad ja pitam. Pretpostavimo da je sve to tako. Jel' to razlog da se uvede socijalizam... mislim možda je i do ponoći postanem socijalist. :o
I da, još nešto: lijepo te molim link na kojemu se može pročitati da je SAD vratio pare poreznim obveznicima! Gdje, kad i kako, molim lijepo!
Vratili su tamo gdje porezni obveznici drže zajedničke novce, u budžet. Od kud su ih i uzeli.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Mar 2014, 20:52

judolino » wrote:Karl, opet jebeš po tavanu.

Ko ovo nije do sad shvatio nikakve litanije mu neće pomoći...

„Europska unija nije zastupnička (parlamentarna) demokracija, nego neoliberalna federalna diktatura korporativnih interesa. Neoliberalni kapitalizam sa svojom politikom i ideologijom isključivo oplođuje kapital na strani privilegirane bogate manjine nasuprot sve siromašnije većine. To je ekonomsko-politička doktrina koja zagovara podvrgavanje svih aspekata društva tržištu i logici profita.Takva EU politika radi u korist sitne gospodarsko-političke elite i korporacija na štetu većine građana. Neoliberalna se politika kroz institucije EU provodi na različite načine i obuhvaća sve sektore ekonomije i društva. Osim toga, nije ograničena samo na države članice EU, nego i na države-pristupnice, kojima se neoliberalna politika, u još strožem obliku nego u starijim državama-članicama, nameće kao uvjet ulaska u EU.“
'if you fall, i'll be there' (floor)
Karlinjo

Post 06 Mar 2014, 20:53

visekratni klon » wrote: To smo imali u socijalizmu. Sad više nemamo. Nema nijedna zemlja koje spominješ. Nijedna.
Europske EU države mislim imaju, Švicarska, Norveška, Island.
A možda je društvo tijelo, a kapitalizam rak.
Neki njegovi dijelovi poput metastazirajuće gramzljivosti, ali baš cijeli sustav. Ti meni prodaš, ja tebi bez države kao posrednika. Uostalom u kapitalizmu država može kontrolirati da se ne pojave monopoli i slične stvari.
Nisam čitala nakon M. Tuđmana. :D
Pa mudar je on čovjek. Kuži se u te interese i to. :o Svađao se je sa starim u ono vrijeme, to mu je valjda plusić u CVu. :zubo:
Nema čistog bogatstva. Zato možda se neki pokušavaju oprati kroz humanitarke, ako nije u pitanju tek poza i brendiranje sebe.
Ja ovo nikako da shvatim. Ja sada kupim još pet računala, naučim raditi animacije, radim animacije za nekakve reklame, zaradim i što ja sad od koga kradem. Izradim software za kasu, ponudim ga župnom uredu :zubo: i tako 100 komada. Koga ja tu pljačkam.

Ili prevođenje. Uzmem besplatnu knjigu s archive.org, prevedem, tiskam 100 primjeraka prodam zaradim, skužim tržište za opskurne knjige, tražim tu pet prevoditelja dam im 50% s 30% platim troškove, 20% uzmem sebi i koga ja tu kradem ili izrabuljem.

Sto primjera tako. Pa nije poslovanje samo tisuću radnika za 2500kn uz 16 sati rada.
visekratni klon

Post 06 Mar 2014, 20:59

Ne kradeš ti nikoga, ali neravnoteža mora postojati da bi se ti bogatio s jedne strane, a netko se negdje pokrivao kartonom. Pa na toj se neravnoteži zasniva cijeli kapitalizam. Da se svatko snađe kako zna i umije i da se svakom da koliko prema sposobnostima odnosno snalažljivosti navodno zaslužuje. Kažem navodno jer je u praksi to čisti nonsense.

Da ne spominjem sad pogone u zemljama trećeg svijeta.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 21:08

Sjarel » wrote: Dakle moj citat je sljedeći od kud je ovo počelo:

bez lažne patetike, prihvaćam da sam nerazumljiv dok pišem, ali meni ova moja rečenica zvuči kao da sam rekao da solidarnost treba biti, ali ako netko može jeftinije, brže, bolje - može. Ne znam koliko je jasno ali ta moja rečenica znači otprilike - država kaže 13% plaće HZZO i imamo to što imamo, netko kaže da daje to isto za 12% ja kažem - neka posluje.

Ako se već moram osvrnuti na to što kažeš. Mislim da brža i bolja može biti, ali ne i jeftinija. Ako izgleda kao da mislim da može biti i jeftinija, ne mislim - povlačim to. :o
Okej.
Evo Francuskog, a evo ovdje ima Njemačke, UK... nije to bilo tako davno da bi zaboravili em spašavanje njihovih banaka, em spašavanje državnih financija u Grčkoj, Španjolskoj...
So vot? Američka izmišljotina.
I pokazatelj da cijeli svijet odlazi u kurac.
I sad ja pitam. Pretpostavimo da je sve to tako. Jel' to razlog da se uvede socijalizam... mislim možda je i do ponoći postanem socijalist. :o
Pa sad, jebiga, do jučer si bio klerofašist... :raspa:

Sve kak me znaš raspizdit, koji put znaš i saslušat, jebiga...
Vratili su tamo gdje porezni obveznici drže zajedničke novce, u budžet. Od kud su ih i uzeli.
Javi se kad uplatiš nekaj u budžet, genije.
Zbog te financijske injekcije država se zadužila još više i nema šanse da bude na dobitku. Pogotovo zato što nije poduprla proizvodnju, nego kamatare, lihvare i lešinare.
Za koju pičku materinu nisu tako riješili spasiti Detroit - nekoć živi grad, sa živim ljudima?
Ne, bilo je jednostavnije preseliti proizvodnju u Aziju, a Amere ko jebe...
i sad taj isti, glupi Amer želi ratovati tza to govno od sistema, braniti davno nestali san... :misli:

Eto, iste takve ideje kote se i u ovom brabonjku od DRŽAVE, DRŽAVE, AHAHAHA, SVRŠ, SVRŠ, POGLAVNIK, KRALJEVI, BULA PIĆKE MATRE, TROBOJNICA, VRHOVNIK, AHAHAHAH, SVRŠ, SVRŠ...TUĆE TOMSON KALAŠNJIKOV A I MARIJA... ZAKLAĆEMO DVA-TRI JANJETA...

Jebiga, meni se to gadi ko i oni zizitopovci iz prikolica u močvari, jebeš ga...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 21:16

Sjarel » wrote: Europske EU države mislim imaju, Švicarska, Norveška, Island.
Ajde, budi čovek pa siđi do reke i udavi se kad te se već keva nije ratosiljala abortusom.

EU države... :zvrko: :bonk: :rofl:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Mar 2014, 21:40

Steta sto se ranije nisam uspio javit, ali sad se mogu referirat na karovog prijatelja sa jednim strojem ili s 2x15 u jugi.

Dakle, nije bilo prepreke barem osamdesetih za 2x15, jer je jedan zlatar s istarskog podrucja ulozio u veliku proizvodnju za proizvodnju nakita, u kojoj je tada bilo zaposleno preko 20 ljudi, dok je u idtom periodu drzavni tehnicar u splitu zaposljavao oko 30 ljudi. U kolicini robe su bili li-la, a godisnja dobit mu je prelazila 2 miljuna DEMa. I to u jugi. Toliko o tom strasnom komunizmu. Dobro, znam po pricama starijih da je 50tih, 60tih bilo jebeno.

Inace, bavljenje obrtnistva u jugi nije bilo nemoguce, a niti nesto nadnaravno, i ne znam zasto bi se tim ljudima branilo besplatno zdravstvo, kad su sa niskim poreznim opterecenjem uplacivali u ondasnji zdrastveni sustav. Jedino koja je tim ljudima ucinjena nepravda je ta da nisu imali pravo na penzijsko/mirovinsko osiguranje.

Inace, kad vec govorimo u ovoj temi o drugim stvarima, red je da se barem malo vratimo na temu topica.

Jeste li vidili na sto se referira Putin kad obrazlaze zasto se Krim mora odvojit? Kosovo. Ako moze kosovo, moze i krim. Posteno.

I duzan sam jedan odgovor zekoslavi, samo da pronadjem njezin post.
Beau

Post 06 Mar 2014, 21:49

Reci cu samo da se u mnogocemu slazem sa sjarelom :o
Ali s onim sto je stvarno napisao, a ne s onim sto vi mislite, ili bi htjeli, da je napisao :rofl:
Karlinjo

Post 06 Mar 2014, 21:58

judolino » wrote: Ajde, budi čovek pa siđi do reke i udavi se kad te se već keva nije ratosiljala abortusom.

EU države... :zvrko: :bonk: :rofl:
Ne znam na što se smiješ jel' to što misliš da sam napisao EU države pa poslije ove koje to nisu. Tu je opravdanje da je to zarez pa dalje nabrajanje, nekakav nastavak. :o

A ako općenito na EU države misliš, zaboravio sam napisati Sjeverno Europske. Razmišljao sam što ide velikim ili malim slovom :zubo: i zaboravio napisati. :o Uostalom najmanje gladi i svega na svijetu je u EU tako da ono, nisam daleko od istine. :o
Beau wrote:Reci cu samo da se u mnogocemu slazem sa sjarelom :o
Ali s onim sto je stvarno napisao, a ne s onim sto vi mislite, ili bi htjeli, da je napisao :rofl:
:mirko: Evo, nu malo... :o

[spoiler]Image[/spoiler]
miky0 » wrote: Dakle, nije bilo prepreke barem osamdesetih za 2x15, jer je jedan zlatar s istarskog podrucja ulozio u veliku proizvodnju za proizvodnju nakita, u kojoj je tada bilo zaposleno preko 20 ljudi, dok je u idtom periodu drzavni tehnicar u splitu zaposljavao oko 30 ljudi. U kolicini robe su bili li-la, a godisnja dobit mu je prelazila 2 miljuna DEMa. I to u jugi.
Od kud mu pare za tako nešto... :unda:
miky0
ST Leader

Post 06 Mar 2014, 22:01

Zekoslawa » wrote:nije američki sustav bajan, ali te priče kako je tamo netko umro na operacijskom stolu jer nema zdravstveno... Nije to baš tako, u najmanju ruku.
Zec, aj reci tim 45 miljuna ljudi u americi koji nemaju zdrastveno osiguranje da im nije zdravstveno bas bajno, ali da im nije ni tako lose. Pa mi reci sta su ti rekli.

S obzirom da si direktno pljunila u lice najugrozenijim ljudima, red je da prihvatis pravila igre po tvom nacinu rjesavanja problema:

Ti svoje zdrastveno osiguranje placaj, a ja cu se za svoju besplatnu zdrastvenu skrb borit do kraja jer smatram da drzava to mora uradit svojem uprihodovcu. Dakle, ja nisam tu radi drzave, vec je drzava tu radi mene. A te svoje kapitalisticke fore u kojoj je drzavi skupo placat moje zdravlje ni ne zasluzuje postojat, vec bi je svim silama trebalo nuklearkom razjebat.
Beau

Post 06 Mar 2014, 22:03

Sjarel wrote:
Ne znam na što se smiješ jel' to što misliš da sam napisao EU države pa poslije ove koje to nisu. Tu je opravdanje da je to zarez pa dalje nabrajanje, nekakav nastavak. :o

A ako općenito na EU države misliš, zaboravio sam napisati Sjeverno Europske. Razmišljao sam što ide velikim ili malim slovom :zubo: i zaboravio napisati. :o

:rofl: :rofl: :karl:

Fala na kolacu, al ne smijem, dvije kile sam dobila sad od krafni :rofl:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 22:04

Beau » wrote:Reci cu samo da se u mnogocemu slazem sa sjarelom :o
A koji si ti sad kurac, Vidoviti Milan?
Ja umem da čitam slova i da ih oblikujem u rečenice.
Ako on misli nešto drugo, nek ode još desetak godina u školu pa napiše što je zapravo htio reći.
miky0
ST Leader

Post 06 Mar 2014, 22:06

Kar, Svicarska, Norveska i Island nisu clanice EU.

A odakle onom liku pare, pa vajda ih je zaradio. Da, u jugi ih je zaradio.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 06 Mar 2014, 22:07

miky0 » wrote:Steta sto se ranije nisam uspio javit, ali sad se mogu referirat na karovog prijatelja sa jednim strojem ili s 2x15 u jugi.

Dakle, nije bilo prepreke barem osamdesetih za 2x15, jer je jedan zlatar s istarskog podrucja ulozio u veliku proizvodnju za proizvodnju nakita, u kojoj je tada bilo zaposleno preko 20 ljudi, dok je u idtom periodu drzavni tehnicar u splitu zaposljavao oko 30 ljudi. U kolicini robe su bili li-la, a godisnja dobit mu je prelazila 2 miljuna DEMa. I to u jugi. Toliko o tom strasnom komunizmu. Dobro, znam po pricama starijih da je 50tih, 60tih bilo jebeno.

Inace, bavljenje obrtnistva u jugi nije bilo nemoguce, a niti nesto nadnaravno, i ne znam zasto bi se tim ljudima branilo besplatno zdravstvo, kad su sa niskim poreznim opterecenjem uplacivali u ondasnji zdrastveni sustav. Jedino koja je tim ljudima ucinjena nepravda je ta da nisu imali pravo na penzijsko/mirovinsko osiguranje.

Inace, kad vec govorimo u ovoj temi o drugim stvarima, red je da se barem malo vratimo na temu topica.

Jeste li vidili na sto se referira Putin kad obrazlaze zasto se Krim mora odvojit? Kosovo. Ako moze kosovo, moze i krim. Posteno.

I duzan sam jedan odgovor zekoslavi, samo da pronadjem njezin post.
Ma kakva, kurac, nepravda?
Plemenito socijalističko društvo učinilo mu je uslugu da se može šlepati na društveni zdravstveni sustav.

E, da mu još ne bi i penziju platili. Odabrao je raditi sa strane, nek si sa strane smisli od čega će živjeti u starosti. :raspa:
visekratni klon

Post 06 Mar 2014, 22:07

Znala sam da će te jednom koštati zarez. :facepalm: :rofl: :karl:

Trebalo je umjesto zareza pisati europske EU države (iako čemu europske i EU??) i Norveška, Island... jer je ovako ispalo da nabrajaš eu države.
Nekad ne staviš zarez, a ovaj put si ga stavio kad ne treba. :rofl:

I da, molim te prestani pisati Francuske, Kanadske i Hrvatske. :mama: Malo slovo, malo.
Beau

Post 06 Mar 2014, 22:09

judolino wrote: A koji si ti sad kurac, Vidoviti Milan?
Ja umem da čitam slova i da ih oblikujem u rečenice.
Ako on misli nešto drugo, nek ode još desetak godina u školu pa napiše što je zapravo htio reći.
Ajde bogati uvatili ste se amerike i zdravstva iako je stoput objasnio da mu se to ne svidja.
Podrzava model skandinavskih zemalja, al to vas ne zanima jer onda ne bi mogli tako frajerski pametovat :frajer:
miky0
ST Leader

Post 06 Mar 2014, 22:10

judolino » wrote: Ma kakva, kurac, nepravda?
Plemenito socijalističko društvo učinilo mu je uslugu da se može šlepati na društveni zdravstveni sustav.

E, da mu još ne bi i penziju platili. Odabrao je raditi sa strane, nek si sa strane smisli od čega će živjeti u starosti. :raspa:
Slazem se, porezima su mu omogucili da stekne za starost, zato je jugin sistem svemirski brod za ovo sranje od danas.
  • Information