nodens » wrote:
A kakve veze ima prošlost, zapravo? Evo zamisli da si imala 4 duže veze i 86 usputnih ljubavnika do sada, sve jedan bolji od drugog.

Što bi 'danas' to promijenilo na stvari? Mislim, danas - kad je ono prije, što god bilo, stvar prošlosti. Što bi ti danas to vrijedilo?

A ako i inače misliš da vrijedi - onda što te sprečava da od sad pa na dalje ugrabiš svaku priliku?

Nameće se onda zaključak da ili ni nemaš prilika kakve bi htjela imati, ili pak imaš nekakve čudne psihološke blokade. Evo za mene vrijedi i jedno i drugo.

Moram priznati da se slažem s ovime, osim ovog zaključka na kraju.
Ne mora se to odnositi na nekakve veze, švalere, štoliveć, može se odnositi na bilo što.
Nejasno mi je kako bih iz ove pozicije mogla žaliti što nisam radila prije X godina nešto što mi se tada nije radilo. Recimo u mladosti nisam mogla smislit vino ni ribu, a danas volim i jedno i drugo. I tada su mi svi govorili kako je to fino i ne znam što propuštam, ali ne mislim da sam išta propustila. Tada mi to nije bilo fino pa sam se eventualno mogla siliti da jedem i pijiem nešto što mi je grozno (jer će mi za 15 godina doć da mi to bude fino). Ali čemu to?
Mogla bih eventualno žaliti što nisam imala priliku putovati kamperom prije dvadesetak godina jer mi se to tada činio vrh zabave. Danas mi se čini kao poprilična gnjavaža i nikako to ne bih danas htjela, ali bi bilo zgodno da sam mogla to realiizirati onda kad sam imala volje i drukčije na to gledala.
Pa eto, zašto bi netko žalio što nije imao više veza i švalera ili švalerki u mladosti, ako mu očigledno tada nije bilo do toga?