Komentirali smo članak koji je iz 2014...a unda » wrote: je, pristali su, ali kad? 2012-te?
u babicevoj prici vise se radi o egzistenciji, nego o integritetu nekom. prvo, nije to neki bas tako samoubilacki postupak, jer babic vjerojatno ima rjesenje kako te dugove, ne znam koliki su, pokrit, ai ako ne pokrije, uvijek moze stec kapital zrtve kojim ce ponovno nesto pocet radit ili gradit.
ukratko, mislim da je babic sebe malo preozbiljno shvatio.
Znači ovo je tema o Indexu pa se tu sad igramo kućnih psihologa na tu temu? Ok.
Koja ministrica?ma, ti audiji su ono, ne znam.. odraz nas. al kapone je pao radi poreza, a ovi nasi padaju radi auta. mi volimo aute, jebi ga. kad govorimo o necijem uspjehu, onda nam je primjer za to.. on je u godinu dana kupio audija, mercedesa ili nesto drugo..
ti audiji mogu bit neka stavka i ne izoliriana tocka, ali sigurno nije takav sustav ili kolicina kojim bi smo mi htjeli opravdat neke nase volje ili razmisljanja.
mislim, ona negdje gore ministrica dala je ostavku jer je kupila carape na karticu sluzbenu, ocemo o tome pricat, ocemo o tome pricat gdje smo mi to i zahvaljujuci kome?
i jos kad cujem, vidim.. oni kupuju audije, a toliko djece.. ono, to je vec preslo mjeru kad te neko oce radit budalom. kad ne znas sta ces, udri na sentimente, a di ces u nasem mentalitetu vecu brigu, pozrtvovnost, nego za djecu. zato je i dajemo masovno na vjeronauk. zato i pristajemo na kapitalizam, kompetitivnost, frku, utrku, nadajuci se da ce bas nase dijete bit dovoljno agresivno da pobijedi..![]()
Pročitala sam - i cajke čekam...i daljke cekam sto bi moglo bit najzanimljivije u vezi tih audija, kako je jedan detalj ostao nezamijecen, ali.. briga koga, bitno je da su oni sebi.. ej, sebi kupili audije, a djeca nam imaju nas za roditelje.. e, ako to nije nepravda, ne znam sto je.
Nisam vezana, objasnila sam (valjda). Mislim da se indeks dosta dobro snalazi s istinom, barem ako bih išla pregledavati linkove koje smo postavljali na ovoj temi, ali vidjet ćemo.ne znam odakle si tako vezana za indeks.. malo to sve preosobno shvacas, cini mi se.
indeks je jedan od medija na trzistu i snalazi se kako zna. ne znam jel trebam crtat ili sta?
jel ovo drustvo zivi od afera, traceva, poznanstava, saveznistava ili se trudimo da nesto bude kolko tolko po nekom zakonu dok namne dodje vrijeme da jasno vidimo cija pravda valja, cija informacija valja vise i gdje je to istina?
Zanimljivo. Zvuči poznato. Kao neki obrazac koji se i inače ponavlja.da, babic sve vise histerizira i sve se vise indeks pretvara u ivanu orleansku, u nekoj je kao misiji istine
s tim radi babic puno gore po sebe, nego netko drugi. jednostavno, gubi kontrolu i gubi vjerodostojnost, gubi informaciju, tjera namjerno prema krizi informacije i okrece se populistickim mehanizmima.
ako tako nastavi, za pola godine ce mu svi govorit da je propuvao. treba stat na balun malo i uozbiljit se vidjet i on sta oce.
i sam nekako, ne znam zasto, ali cini mi se da i on sam vidi da je pretjerao, ali vise ne moze stat, zalaufao se i ego mu ne da da odustane, on oce sad ic do kraja, pa taman se srusio svijet, vlada, sve oko njega, stogod..![]()
Imaš informacije o tome u slučaju Indexa?pa puno primjera ima. npr medijski je da se neke informacije ne objavljuju po saznanju, nego sluze kao nacin pritiska. trgovine.. pregovora neki bi rekli, ja bih rekao da se radi o obicnoj ucjeni, sto reket i jest ustvari.