Hajka na Index.hr

Koliko para, toliko muzike
ali

Post 02 Feb 2014, 19:42

Zanimljivo je da se na Indexu oko 14 sati i 50 minuta, možda i ranije, dok je Stankovićeva emisija još trajala i dok Jasmina Jovev nije ni izgovorila sve što je...da je na Indexu već stajao članak, očito pripremljen i napisan ranije.

:kava:

Zanimljivo je i da HRT na svim vijestima nakon Nedjeljom u dva kao udarnu vijest nadugo i naširoko poklanja pažnju tom slučaju i nekakvom popisu salame i sira kao ekskluzivu dok istovremeno se u PG županiji dešava katastrofa (bez pretjerivanja) o kojoj uopće ne govore osim pri kraju emisije kao usputnoj informacijici o nekoj egzoti.

:kava:

Hajka na Ind...pardon Linića?

Imam dojam da Matija igra i za HDZ ako treba sve samo ne bi li se spasio od Linićeve šape.
Zanimljivo.

ali

Post 02 Feb 2014, 19:51

Tu je SS, nek se nađe ako tko bude trebao dokaz
http://www.zaslike.com/files/4ph5rfovpnbzppmcma1m.jpg

Pisalo je "objavljeno prije 2 sata" :dosje x:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 02 Feb 2014, 19:56

Zelis rec da afere nema :lol:
ali

Post 02 Feb 2014, 20:05

miky0 » wrote:Zelis rec da afere nema :lol:
Mislila sam da si manje jednouman.
Whereabout

Post 02 Feb 2014, 20:06

Ovo što piše na tom SS (vidljivi dio) su identične riječi koje je Jasmina Jovev izgovorila u emisiji. Barem koliko mene sjećanje služi, a dobro mi ide pamćenje konstrukcija i redoslijeda misli. Znači to nije moglo biti napisano ranije, osim ako je Jovev naučila napamet govor ili čitala.

Edit: "objavljeno prije dva sata" je moglo nastati tako da je tad objavljena kratka informacija koju se zatim nadopunilo tijekom emisije doslovnim citatima i možda promijenilo naslov, a ostalo je staro vrijeme. To je sad ovaj članak.
.
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 20:31

ali » wrote: Mislila sam da si manje jednouman.
Jebiga, mozda je koristenje mobitela (a tu sam ipak uskracen za ove linkove) tako da sam jednostavno malouman, pa te molim da mi poblize objasnis sto si tila rec.

Btw, ja sam vec oko podne zna da ce u NU2 gostovat svjedok afere. Index je objavio i jedan radijski kanal (mislim radio dalmacija) :ne zna:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2014, 20:46

Srećom, u 23:05 je repriza na 4. programu, tako da nije teško utvrditi tko tu serenda, a tko ne... :kokice: ...

Ajmo, pripremite blato, rukavice & pičke... :rofl:
ali

Post 02 Feb 2014, 20:55

Whereabout » wrote:Ovo što piše na tom SS (vidljivi dio) su identične riječi koje je Jasmina Jovev izgovorila u emisiji. Barem koliko mene sjećanje služi, a dobro mi ide pamćenje konstrukcija i redoslijeda misli. Znači to nije moglo biti napisano ranije, osim ako je Jovev naučila napamet govor ili čitala.

Edit: "objavljeno prije dva sata" je moglo nastati tako da je tad objavljena kratka informacija koju se zatim nadopunilo tijekom emisije doslovnim citatima i možda promijenilo naslov, a ostalo je staro vrijeme. To je sad ovaj članak.
Ne, screenshot i cijeli taj unaprijed napisan članak je od 14 i 50, tada je već pisalo "objavljeno prije 2 sata".

Miki, kako objašnjavaš da je Index objavio što Jasmina Jovev govori u emisiji uživo prije nego je to izgovorila?
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 21:20

ali » wrote: Ne, screenshot i cijeli taj unaprijed napisan članak je od 14 i 50, tada je već pisalo "objavljeno prije 2 sata".

Miki, kako objašnjavaš da je Index objavio što Jasmina Jovev govori u emisiji uživo prije nego je to izgovorila?
Jednostavno. Rekla im je sta ce govorit Aci, Novoj, RTLu,... :D
Whereabout

Post 02 Feb 2014, 21:31

ali » wrote: Ne, screenshot i cijeli taj unaprijed napisan članak je od 14 i 50, tada je već pisalo "objavljeno prije 2 sata".

Kako si utvrdila da je obavljeno nešto što nije izgovorila do tog trenutka? Ona se u emisiji pojavljuje oko četrdesete minute emisije, sad sam bacila oko i uho na emisiju na zahtjev s gore stavljenog linka i ona do pedesete minute govori sve što je na tvojem skrinšotu. Ne znam što je na ostatku skrinšota, ali tehnički je možda naprosto stvar u editiranju vijesti.

To što je pisalo da je vijest koja evidentno govori o tek emitiranoj emisiji objavljena još prije dva sata može značiti da je novinar koji je radio članak i transkript editirao staru vijest od prije dva sata (možda samo kratku najavu te iste emisije) i zamijenio je novim tekstom tijekom same emisije (kao i stavio novi naslov). Vidiš i da se sad taj tekst više ne zove tako nego drugačije (linkala sam gore kako sad izgleda članak). Dakle, to "prije dva sata" je tehnički izvedivo i nije dokaz da je tekst pisan unaprijed (osim ako si u 12.50 vidjela identičan tekst). Ali može značiti da se tekst koji je bio na tom URL-u (koji si skrinšotala) editirao.
.
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 21:36

Odgovorno tvrdim da u 12.50 taj text nije bio na indexu, vec su bila nagadjanja oko cega ce se govorit.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2014, 21:53

Ajmo sad malo leteće tanjure, oćemo li, a? :kokice:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 Feb 2014, 21:57

pa moguce je to sto ti kazes. ne vidim tu neki problem,osim mozda babiceve nestrpljivosti, kolegijalne polunekorektnosi, a i moguce je da se radi o nekom dogovoru.

a mozda samo brzo presklipaju, tipkaju.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 Feb 2014, 22:33

ali » wrote:..
Hajka na Ind...pardon Linića?

Imam dojam da Matija igra i za HDZ ako treba sve samo ne bi li se spasio od Linićeve šape.
Zanimljivo.
e, ovo bi bilo vrijedno razmatranja.

sumnjam da babic igra za hadeze, tj igra za bilo koga, a najvise za klikove.

ne znam kako je bas indeks dosao do pomocnika, ali sve je tu moguce, svakakvi izvori, a da sad on igra za hadeze, ne znam..

on jednostavno gleda ovdje sebe i malo je zaigrao, pokusao se nesto izborit za sebe, malo iskoristit situaciju.
meni isto nisu jasne bas te paviceve spone kojima je vezan za neke vlasti ili svake vlasti, a mozda se tu ne treba isto puno mistificirat, lova je u igri, epeha nije bas mali i neutjecajan i..eto, trguje pavic.
jasno da je babic onda popizdio, jer osjeca da je pavic nekakav zeus, a on sam nekakav vol.

ipak, moguce je da je babic iskoristen, svjestan on toga bio ili ne, ali.. o tom potom, treba on sad rjesavat svoje probleme, a makar, eto i..kao nekom ucjenom, malo mi to na to daje, a malo i testira sebe koliko ustvari on kotira.
ako se o tome radi, jako se kocka.

kazem da je iskoristen jer se i meni cini da se nekako sve vise suzava oko linica. on je br 1 neprijatelj razni raznih oporbi i moci u sjeni, a mozda imaju saveznike i esdepeu, pa im se trenutno interesi nekako ispreplicu sto se linica tice..

linic se postavio van ideologije, milanovica je lakse nekako kontrolirat, a linica.. tvrd je, ima velike ovlasti tamo gdje se ne zeli i sve se sad cini mi se koncentrira na linica kao na najjacu kariku u vladi i ako ona popusti ide domino efekt i u najboljem slucaju tehnicka ce bit ova vlada do kraja mandata, ako ne odigra nesto drugo, ako ne izmisli nesto.

evo ovako te ukratko.. na stranu sad babic i indeks, to nije bitno..dva su velika protuudara izvedena u zadnje dvije godine..dva, zajedno sa sad, linicem..
prvi je bio referendum za promjenom ustava. ogroman se tu posao napravio, razvukle se snage ove vlade, testiralo trziste, svasta, svasta se napravilo..

sad je vrijeme da ova vlada krene u realizaciju fiskalne politike do kraja, a nije bas tu puno toga ostalo. ono sto je ostalo, ono najvece, to je porez na nekretnine i onaj popularno nazvan porez na crkvu, uvodjenje reda u obaveze crkve prema drzavi, a za to treba prethodno napravit koji predkorak, nacet proces, a u medjuvremenu financijski disciplinirat crkvu s onim sto se moze i kako se moze.
tu je linic krucijalna tocka. ne vidim bas nikoga drugoga tko bi mogao tuda rezolutno krenut, proces ce se usporit do te mjere i roka da ce se eventualnom promjenom vlasti prestat razmisljat o tome ili su moguce neke kozmeticke mjerice, ono.. da izgleda kako se radi tu o necijem razumijevanju, o necijoj dobroj volji i da nova vlast time prikupi koji bod kojim ce alamatat okolo da bi se stekao dojam da je odvojena od crkve.

mislim da se radi o tome i ako se radi o tome, ja sam za zaostrenje, podizanje dinamike. tu se vec radi o slozenim politickim koordinacijama i odlukama i mislim da bi milanovic trebao krenut sad za koji mjesec do kraja, bez odustajanja na pola puta. nema sad vise nista izgubit.
moguce je zatisje do petog mjeseca, ali ako se odluci da se taj preostali fisklani dio odradi, treba jos neke predradnje i radnje obavit, pripremit jos malo teren, a to nece proci..ne moze proci neregistrirano i sigurno ce vidjet onaj koga zanima, tko je najveca interesna stranka, razvoj situacije.
ovako, popularno, mi cemo najbolje to moc vidjet usporedjujuci neke izjave, podatke o tim porezima i intezitet napada na linica.

linic je tu idealan. milanovica se nema bas za sto napast bez da se napadace optuzi za neki udar ili oktroiranje, dosta je onako, jel.. njanjkavog nastupa, a kad reagira djeluje cak i uvrijedjeno, jos mu izlete emocije vanka.
linic, medjutim, s njim se rjesava puno toga. sva ce paljba sljedeci period bit koncentrirana na njega.

i nemojmo zaboravit da je otpao cacic, pustimo sad sto ja ili mi mislimo o njemu, ali jedini uz linica koji je imao onako, jel.. energican i uporan stajling, kao i linic, kad se uhvati neceg to napravi..
nemojmo nikako zaboravit i jos dvije varijable koje mogu imat utjecaja, ali tu se vec radi o stvarima van hrvatske.
da, da.. meni isto sve vise ovo pocinje izgledat kao hajka na linica. :kokice:
Whereabout

Post 02 Feb 2014, 22:58

miky0 » wrote:Odgovorno tvrdim da u 12.50 taj text nije bio na indexu, vec su bila nagadjanja oko cega ce se govorit.
Meni je to i logično. Nisu oni baš takvi amateri i to je medij koji se objavljuje i apdejta iz sekunde u sekundu (nije to kao kad je u jednim tiskanim novinama izašla recenzija koncerta koji se još nije dogodio). Čak i da današnja emisija nije bila uživo, novinarski bi bilo nezanimljivo (a urednički pogotovo, Stankoviću sigurno) i nekorektno unaprijed napisati i objaviti tekst koji bi se sastojao od gotovo svih relevantnijih izjava gošće. Najava emisije da, ali ovo nema logike. Što se brzine tipkanja tiče, pa to je najmanji problem, a editiranje vijesti je posebno tehničko pitanje. No, ako je netko vidio prije 14 ili 14.40 izjave od Jovev natipkane i objavljene, neka se javi. To što su oni u ratničkom pohodu na Linića ne znači da ovo s "unaprijed napisanom vijesti" nije ipak (tehnički objašnjiva) slučajnost odnosno konstrukcija.

I sad kad sam ovo napisala, evo i dokaza za to - gledam Indexov forum ispod tog članka i c/p-am za ovu svrhicu nekoliko komentara forumaša:

13:09 Najava najave objave skandala. Sad smo nestrpljivi.
13:09 Ocito je u pitanju Lovrić-Merzel, cim se spominje jedna od najsiromasnijih zupanija
13:19 Tema će vjerovatno biti Sisačko moslavačka Marina i Stankovićeva kolegica novinarka koju je Marina izbacila na ulicu.Predvidivo.

Treba još? :zubo:
.
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 23:04

Whereabout » wrote:
Meni je to i logično. Nisu oni baš takvi amateri i to je medij koji se objavljuje i apdejta iz sekunde u sekundu (nije to kao kad je u jednim tiskanim novinama izašla recenzija koncerta koji se još nije dogodio). Čak i da današnja emisija nije bila uživo, novinarski bi bilo nezanimljivo (a urednički pogotovo, Stankoviću sigurno) i nekorektno unaprijed napisati i objaviti tekst koji bi se sastojao od gotovo svih relevantnijih izjava gošće. Najava emisije da, ali ovo nema logike. Što se brzine tipkanja tiče, pa to je najmanji problem, a editiranje vijesti je posebno tehničko pitanje. No, ako je netko vidio prije 14 ili 14.40 izjave od Jovev natipkane i objavljene, neka se javi. To što su oni u ratničkom pohodu na Linića ne znači da ovo s unaprijed napisanom vijesti nije ipak slučajnost odnosno konstrukcija.

I sad kad sam ovo napisala, evo i dokaza za to - gledam Indexov forum ispod tog članka i c/p-am za ovu svrhicu nekoliko komentara forumaša:

13:09 Ocito je u pitanju Lovrić-Merzel, cim se spominje jedna od najsiromasnijih zupanija
13:19 Tema će vjerovatno biti Sisačko moslavačka Marina i Stankovićeva kolegica novinarka koju je Marina izbacila na ulicu.Predvidivo.

Meni ne treba, meni je sve jasno, mada sam malouman :lol:
Whereabout

Post 02 Feb 2014, 23:10

miky0 » wrote:
Meni ne treba, meni je sve jasno, mada sam malouman :lol:
Gore je pisalo jednouman, kod ali, odluči se. :kava: :p
.
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 23:13

Jedno... ili malo... uman mi ima isto znacenje :misli: :cerek:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2014, 23:18

Gledam Nu2, jebem ti radoznalost.

BTW, ako se ikada besramno obogatim, angažirat ću neku agenciju za preskliping da mi sažme sadržaj Undinih plahtetina... :madkava:
Volim čitat, ali brate, ovaj je sjebo Balzaka i njegove mucavce...
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 02 Feb 2014, 23:45

Babiću se može natovarit svašta
ali da igra za HDZ to je nonsens.
Da ne kažem nodens.

Babić naprosto igra protiv gamadi i štetočina...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 02 Feb 2014, 23:53

judolino » wrote:Gledam Nu2, jebem ti radoznalost.

BTW, ako se ikada besramno obogatim, angažirat ću neku agenciju za preskliping da mi sažme sadržaj Undinih plahtetina... :madkava:
Volim čitat, ali brate, ovaj je sjebo Balzaka i njegove mucavce...
..sta je sad koji kua... samo da ti je grintat. aj tvitaj, jebo te plahta da te jebo.. :D

stil mi je antipreskliperski. nema dzaba. nema ukratko. :zubo:
pa sta si isao gledat nu2 kad sve znas. nest ti price. osim toga, jos ce se to povlacit i novi detalji ce izlazit na vidjelo.
babic je u pohodu, ima misiju kakvu odavno nije imao. ne da pare. niko nece da da pare, pa nece ni on.
tj jos se nekima i daju pare, a on opet van svega toga. ono, opet. pa dokle vise, pskamumatrina, kad cu ja vise doc na red.. kaze babic. :D

i nadalje, meni nije nista tu bas cudno ako je indeks prije ili nekako ono, sumnjivo istovremeno objavio unaprijed ili poluunaprijed sta je ova rekla. novinari su to, vijesti malo, anjih puno. svasta i svakako se tu dila.

ali, za dobrobit trenutnog dijela topika, da barem to razjasnimo. eto, jel onda indeks imao istu informaciju kad i stankovic.
ili cak prije mozda?

jel nesto od nekud likalo il je bilo mozda neke suradnje, nesto..? ne znam, ono u stilu..aj ti stankovicu, ja ne mogu od smija, vec sam dosta izlozen, rasirimo malo frontu.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 02 Feb 2014, 23:55

Euklid » wrote:Babiću se može natovarit svašta
ali da igra za HDZ to je nonsens.
Da ne kažem nodens.

Babić naprosto igra protiv gamadi i štetočina...
da, bit ce da i dzabe to radi.. :D

oce covjek mijenjat svijet na bolje i to ti je citava njemu nagrada.. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 03 Feb 2014, 00:06

..a unda » wrote: da, bit ce da i dzabe to radi.. :D

oce covjek mijenjat svijet na bolje i to ti je citava njemu nagrada.. :D
Da je njemu tolko do para koliko sugeriraš davno bi se dogovorio s Todorićem da malo smanji doživljaje.

Mislim, dok je bio jedini koji je razotkrivao Sanadera onda je bio ok.

Sad kad razotkriva esdepeovsko smeće odmah ne valja... :vidiga:
'if you fall, i'll be there' (floor)
ali

Post 03 Feb 2014, 10:08

Whereabout » wrote: I sad kad sam ovo napisala, evo i dokaza za to - gledam Indexov forum ispod tog članka i c/p-am za ovu svrhicu nekoliko komentara forumaša:

I to dokazuje što :ne zna:

SS Indexa, od jučer, za vrijeme trrajanja NU2. Obratiti pažnju na posljednji komentar:
Image

Ovo je kasnije skrinšotan isti komentar, samo da se vidi u koliko je točno sati nastao (14:54)
Image

NU2, trenutak kad Jovev izgovara posljednju rečenicu iz članka (14:55)
Image

Pa ajde, neka je i članak objavljen u 14:55 a ne 14:54, meni je i dalje u najmanju ruku - indikativan ( čak i ukoliko Indexovi novinari zbilja jako brzo tipkaju) takav tretman relativno bezvezne afere. Ne sjećam se kada je zadnji put bio neki događaj kojeg su ekskluzivno prenosili u realnom vremenu (i to prenosili događaj, ne pisali transkript u realnom vremenu), možda Sanaderova ostavka :misli:
  • Information