ali » wrote:..
Hajka na Ind...pardon Linića?
Imam dojam da Matija igra i za HDZ ako treba sve samo ne bi li se spasio od Linićeve šape.
Zanimljivo.
e, ovo bi bilo vrijedno razmatranja.
sumnjam da babic igra za hadeze, tj igra za bilo koga, a najvise za klikove.
ne znam kako je bas indeks dosao do pomocnika, ali sve je tu moguce, svakakvi izvori, a da sad on igra za hadeze, ne znam..
on jednostavno gleda ovdje sebe i malo je zaigrao, pokusao se nesto izborit za sebe, malo iskoristit situaciju.
meni isto nisu jasne bas te paviceve spone kojima je vezan za neke vlasti ili svake vlasti, a mozda se tu ne treba isto puno mistificirat, lova je u igri, epeha nije bas mali i neutjecajan i..eto, trguje pavic.
jasno da je babic onda popizdio, jer osjeca da je pavic nekakav zeus, a on sam nekakav vol.
ipak, moguce je da je babic iskoristen, svjestan on toga bio ili ne, ali.. o tom potom, treba on sad rjesavat svoje probleme, a makar, eto i..kao nekom ucjenom, malo mi to na to daje, a malo i testira sebe koliko ustvari on kotira.
ako se o tome radi, jako se kocka.
kazem da je iskoristen jer se i meni cini da se nekako sve vise suzava oko linica. on je br 1 neprijatelj razni raznih oporbi i moci u sjeni, a mozda imaju saveznike i esdepeu, pa im se trenutno interesi nekako ispreplicu sto se linica tice..
linic se postavio van ideologije, milanovica je lakse nekako kontrolirat, a linica.. tvrd je, ima velike ovlasti tamo gdje se ne zeli i sve se sad cini mi se koncentrira na linica kao na najjacu kariku u vladi i ako ona popusti ide domino efekt i u najboljem slucaju tehnicka ce bit ova vlada do kraja mandata, ako ne odigra nesto drugo, ako ne izmisli nesto.
evo ovako te ukratko.. na stranu sad babic i indeks, to nije bitno..dva su velika protuudara izvedena u zadnje dvije godine..dva, zajedno sa sad, linicem..
prvi je bio referendum za promjenom ustava. ogroman se tu posao napravio, razvukle se snage ove vlade, testiralo trziste, svasta, svasta se napravilo..
sad je vrijeme da ova vlada krene u realizaciju fiskalne politike do kraja, a nije bas tu puno toga ostalo. ono sto je ostalo, ono najvece, to je porez na nekretnine i onaj popularno nazvan porez na crkvu, uvodjenje reda u obaveze crkve prema drzavi, a za to treba prethodno napravit koji predkorak, nacet proces, a u medjuvremenu financijski disciplinirat crkvu s onim sto se moze i kako se moze.
tu je linic krucijalna tocka. ne vidim bas nikoga drugoga tko bi mogao tuda rezolutno krenut, proces ce se usporit do te mjere i roka da ce se eventualnom promjenom vlasti prestat razmisljat o tome ili su moguce neke kozmeticke mjerice, ono.. da izgleda kako se radi tu o necijem razumijevanju, o necijoj dobroj volji i da nova vlast time prikupi koji bod kojim ce alamatat okolo da bi se stekao dojam da je odvojena od crkve.
mislim da se radi o tome i ako se radi o tome, ja sam za zaostrenje, podizanje dinamike. tu se vec radi o slozenim politickim koordinacijama i odlukama i mislim da bi milanovic trebao krenut sad za koji mjesec do kraja, bez odustajanja na pola puta. nema sad vise nista izgubit.
moguce je zatisje do petog mjeseca, ali ako se odluci da se taj preostali fisklani dio odradi, treba jos neke predradnje i radnje obavit, pripremit jos malo teren, a to nece proci..ne moze proci neregistrirano i sigurno ce vidjet onaj koga zanima, tko je najveca interesna stranka, razvoj situacije.
ovako, popularno, mi cemo najbolje to moc vidjet usporedjujuci neke izjave, podatke o tim porezima i intezitet napada na linica.
linic je tu idealan. milanovica se nema bas za sto napast bez da se napadace optuzi za neki udar ili oktroiranje, dosta je onako, jel.. njanjkavog nastupa, a kad reagira djeluje cak i uvrijedjeno, jos mu izlete emocije vanka.
linic, medjutim, s njim se rjesava puno toga. sva ce paljba sljedeci period bit koncentrirana na njega.
i nemojmo zaboravit da je otpao cacic, pustimo sad sto ja ili mi mislimo o njemu, ali jedini uz linica koji je imao onako, jel.. energican i uporan stajling, kao i linic, kad se uhvati neceg to napravi..
nemojmo nikako zaboravit i jos dvije varijable koje mogu imat utjecaja, ali tu se vec radi o stvarima van hrvatske.
da, da.. meni isto sve vise ovo pocinje izgledat kao hajka na linica.