U principu se slažem s tobom, međutim, ono što naša vlada još uvijek može i mora prioritirati je visoka stopa nezaposlenosti. To pod jedan. Pod dva, da državni službenici istupe iz stranačkog i drže se striktno stručnog stroja. Pod tri, javna potrošnja se mora smanjiti pošto-poto...a unda » wrote:sto se mene tice, hrvatska, njena vlada, gradjani, ne mogu o nicem znacajnom za svoju sudbinu vise odlucivat, barem ne institucionalno ili u nekim slicnim okvirima.
skora buducnost kako god okrenem..osim ako se ne pronadju neka znacajnija nalazista nafte ili zlata, a nece, nije drustveno i ekonomski nikako svjetla, obecavajuca ili kako se to vec naziva.
stovise, dosta toga ide svaki dan sve gore i to vidljivo, bez nekih prelaza. ovdje se radi doslovno o prezivljavanju ove neke ekonomije dan po dan, nikave snage za bilo kakav reprogram ili dogovor nemamo i ja sam potpuno za to da drzava bilo gdje, na bilo kojem trzistu i po bilo kojoj cijeni se zaduzi, koliko god moze..kazem, nije bitno kod koga.. kod zapada, rusa, kineza, saudijske arabije i pristajat na sve ustupke.
stovise, narocito bih se okrenuo rusima npr.
jedino tako bi mogli stvoriti neki ekonomski pritisak koji ce imati i svoju politicku funkciju koji ce opet imati svoj neki ekonomski efekt ili pogodnosti s neke druge strane, da netko s druge strane odrijesi kesu razmisljajuci cisto ekonomski, u obliku tih mozda interesa, nadajuci se da je po danasnjim trzisnim cijenama jeftinije cetiri i po milijuna ljudi kupit, nego ih unistit, cak i ako se troskovi tu smanje iduci na kartu da ce tih cetiri i po milijuna ljudi rado sami sebe unistit misleci da je to dzabe.
Dalje, poreski sustav se mora stabilizirati i konsolidirati, rupe u istom zakrpiti.
Na žalost, Hrvatska i generalno zemlje bivše Juge, godine od otcjepljenja do danas su protraćili kroz lošu politiku, lošu monetarnu politiku i loše poteze, tako da ćemo se još dugo gicati u ovom lošem snu.
Na ostali dio komentara referirat ću se večeras.