O porezima i Linicu

Koljite se i gložite!
Natlitug

Post 17 Jan 2014, 15:09

A pa tebe ću morati dvaput kvocnuti.. Naime, sad sam na arbajtu pa imam vremena samo za ovaj pasus
..a unda » wrote:sto se mene tice, hrvatska, njena vlada, gradjani, ne mogu o nicem znacajnom za svoju sudbinu vise odlucivat, barem ne institucionalno ili u nekim slicnim okvirima.
skora buducnost kako god okrenem..osim ako se ne pronadju neka znacajnija nalazista nafte ili zlata, a nece, nije drustveno i ekonomski nikako svjetla, obecavajuca ili kako se to vec naziva.
stovise, dosta toga ide svaki dan sve gore i to vidljivo, bez nekih prelaza. ovdje se radi doslovno o prezivljavanju ove neke ekonomije dan po dan, nikave snage za bilo kakav reprogram ili dogovor nemamo i ja sam potpuno za to da drzava bilo gdje, na bilo kojem trzistu i po bilo kojoj cijeni se zaduzi, koliko god moze..kazem, nije bitno kod koga.. kod zapada, rusa, kineza, saudijske arabije i pristajat na sve ustupke.
stovise, narocito bih se okrenuo rusima npr.
jedino tako bi mogli stvoriti neki ekonomski pritisak koji ce imati i svoju politicku funkciju koji ce opet imati svoj neki ekonomski efekt ili pogodnosti s neke druge strane, da netko s druge strane odrijesi kesu razmisljajuci cisto ekonomski, u obliku tih mozda interesa, nadajuci se da je po danasnjim trzisnim cijenama jeftinije cetiri i po milijuna ljudi kupit, nego ih unistit, cak i ako se troskovi tu smanje iduci na kartu da ce tih cetiri i po milijuna ljudi rado sami sebe unistit misleci da je to dzabe. :kokice:
U principu se slažem s tobom, međutim, ono što naša vlada još uvijek može i mora prioritirati je visoka stopa nezaposlenosti. To pod jedan. Pod dva, da državni službenici istupe iz stranačkog i drže se striktno stručnog stroja. Pod tri, javna potrošnja se mora smanjiti pošto-poto.
Dalje, poreski sustav se mora stabilizirati i konsolidirati, rupe u istom zakrpiti.
Na žalost, Hrvatska i generalno zemlje bivše Juge, godine od otcjepljenja do danas su protraćili kroz lošu politiku, lošu monetarnu politiku i loše poteze, tako da ćemo se još dugo gicati u ovom lošem snu.

Na ostali dio komentara referirat ću se večeras.

"Da znate da je ukusan ovaj Pantelija."
blue
Asgard

Post 17 Jan 2014, 15:15

Euklid » wrote:Želiš reći, opet će sve biti kao u Austro-Ugarskoj? :giggle:
S trenutnom perspektivom, bilo bi super da nam je kao u Austro-Ugarskoj :zubo:

Pročitala sam undin post :mirko:
unda jel, ukratko :zubo: hoćeš reć da se trebamo satrat do ibera (mislim, u tom smjeru se i krećemo, nije greda :D ) i onda zamolit nekog da nas posvoji i drži ko svoje kmetove?
Složila bi se. Glasam da na posvoji Švedska ili Njemačka :top:
Tea Tree

Post 17 Jan 2014, 15:56

blue » wrote: Glasam da na posvoji Švedska ili Njemačka :top:
Također. :D
Ali nekako ne vjerujem da postoji interes. :tuzni:
blue
Asgard

Post 17 Jan 2014, 16:04

Tea Tree » wrote: Također. :D
Ali nekako ne vjerujem da postoji interes. :tuzni:
A nije iz dragosti, nego ako sam skužila što je unda napisao, zato što je isplativije imati roba, nego ne imati roba, iako ga trebaš hraniti i oblačiti.
Tea Tree

Post 17 Jan 2014, 16:33

blue » wrote: A nije iz dragosti, nego ako sam skužila što je unda napisao, zato što je isplativije imati roba, nego ne imati roba, iako ga trebaš hraniti i oblačiti.
Ma nisam ni mislila da je iz dragosti, ali ne mogu ne misliti da smo prilično neisplativi čak i kao robovi. :tuzni:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Jan 2014, 16:56

blue » wrote: Pročitala sam undin post :mirko:
unda jel, ukratko :zubo: hoćeš reć da se trebamo satrat do ibera (mislim, u tom smjeru se i krećemo, nije greda :D ) i onda zamolit nekog da nas posvoji i drži ko svoje kmetove?
Složila bi se. Glasam da na posvoji Švedska ili Njemačka :top:
pa ne bas, iako imam simpatija za tu vrstu izlaska iz agonije. :zubo:

nekako.. mislio sam na to da uopce imamo priliku, da mozemo dozivjet, prezivjet do tog trenutka da se i formalno nudimo kao kmetovi i robovi njemcima npr, bez ikakvih obmana i sebe i pokusaja obmanjivanja drugih.

od svedske smo daleko jedno.. ne znam, druga planeta, a ako vec trebam birat, sta cu, meni su taljani blizi, ipak sam dio mediteranskog, a ne habsbursko-teutonskog kruga.. s taljancima barem mos dobro pojest i popricat..nista kumpiri, kobasice i lomljenje jezika.. jedini koji lomi jezik s taljanskim je raspudic. stas, on ce uvijek sanjat njemacku. :D
..a unda
Undaminator

Post 17 Jan 2014, 16:59

blue » wrote: A nije iz dragosti, nego ako sam skužila što je unda napisao, zato što je isplativije imati roba, nego ne imati roba, iako ga trebaš hraniti i oblačiti.
malo je to drugacije nego sto mislis, danasnje ropsko pravilo je da sam sebe oblacis i ohranis. sutra ce se ti robovi morat i genetski unaprijed radjat sa tri bubrega npr.. kad proda, tj kad mu uzmu dva, da mu nesto ipak ostane da moze funkcionirat kao rob.. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 17 Jan 2014, 17:00

Tea Tree » wrote: Ma nisam ni mislila da je iz dragosti, ali ne mogu ne misliti da smo prilično neisplativi čak i kao robovi. :tuzni:
pa isplativi smo. njemacka satnica..osam i po eura. hrvatska, 15 kuna i to ako.. :kokice:
cuj, jeftinije nego kmetovi, pa i robovi.. :kokice:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Jan 2014, 17:52

..a unda » wrote: jeftinije nego kmetovi, pa i robovi.. :kokice:
:top:

to je taj neokolonijalizam i neoimperijalizam
koji dolazi tiho, šta dolazi? sami ga pozivamo,
te mirno i spokojno vlada a da mu nije potrebno ni oružje ni žandari...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Emericzy

Post 17 Jan 2014, 18:18

Euklid » wrote:
:facepalm:

sjedni, emer, 1...
Hajde, da čujem, kakvu to ti veliku bunu Hrvata protiv Austrije znaš. Jebote, pa Hrvati su lojalno zatirali tuđe bune protiv Austrije, a ne da bi se sami bunili.
Emericzy

Post 17 Jan 2014, 18:27

Natlitug » wrote: Da se razumijemo, nijedan okupator mi nije drag, ali neosporivo je da su nam austrougari izgradili ceste i prugu, turci kanalizaciju, mostove, kupatila.
Samo se ne slažem da je vlast bila u našim rukama jer nije. Bila je u rukama Beča.
Naravno. Nikad mi u povijesti nismo imali vlast u hrvatskim rukama. Imali smo uvijek neke mrve u sjeni velikih gazdi. Za legendarnih hrvatskih "kraljeva" možda najviše, iako je i to bilo jako uvjetno i upitno.

Hrvatski udio u vlasti za Austrije i nije bio tako mali. Mogli smo puno toga, sve dok se nismo pačali u 'veliku politiku' i austrijske trgovačke interese. Slično je bilo i u Jugoslaviji.

Sad u teoriji, formalno gledano, imamo suverenu vlast, ali u praksi se ona i dalje svodi na simboliku. Dakle, neovisnost nemamo ni sada i nikada ju nismo ni imali. U mnogim je aspektima ona danas manja nego ikad.

Mislim, nije da to meni fali. Što bismo mi s neovisnošću, sve da ju i dobijemo? Biste li vi neovisnost predali u ruke, štajaznam, Milanovića? Grčića? Vrdoljaka? HDZ-a?
Emericzy

Post 17 Jan 2014, 18:35

Natlitug » wrote:ono što naša vlada još uvijek može i mora prioritirati je visoka stopa nezaposlenosti.
Da, trebala bi. Ali, ona ne zna kako. A pitanje je može li uopće.

Mislim, kako se danas uopće igdje podiže nezaposlenost, a da to ne bude u državnom sektoru, dakle da se zapošljava na teret državnog proračuna?

Gdje se to više uopće značajnije diže stopa nezaposlenosti? Kome trebaju radnici? I u kolikom broju?

Apsolutno jedino što meni pada na pamet je uklanjanje svih mogućih prepreka samozapošljavanju. Ljudi su inventivni i smislili bi za sebe i nemoguće. Za čovjeka-dva uvijek se lokalno nešto smisli. Ali da bi se to postiglo, političari to moraju shvatiti (a neće) i moraš ubiti sindikate (što do sada nije u potpunosti uspjelo, iako oni sami sebi svako malo pucaju u nogu).
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 17 Jan 2014, 21:08

Emericzy » wrote: Hajde, konačno da na ovom forumu netko napiše nešto smisleno o hrvatskom gospodarstvu! :S

To vam je, gospodo, to. Nema više osnove za opopravak.

Nema za nas više izlaza. Sorry. Jednostavno smo se predaleko zaletili, vrata iza nas su se zalupila, nemamo ključ, zvono ne radi...

Ako ste dovoljno mladi, bjež'te. Ako imate djecu, planirajte ih nekako katapultirati preko granice.

Tu će biti raj za umirovljenike i zamka za turiste, u većinskom vlasništvu kojekakvih kapitala, a Hrvati će marno i u nemalom broju raditi kao recepcioneri, maseri, vodiči, animatori, pedikeri, pomoćni kuhari, konobari, kurve, čistači plaže, mariachi i slično. Mislim, nije ni to skroz loše kad (ili ako) malo smanjiš iluzije i ambicije.
Jebeš ga, čovjek bi stavrno mogao pomisliti da je Pavelić kurac od izdajnika naspram ove nove bipolarne garniture.

Jebote, stvarno smo otišli u kurac.

P. S.
Pičko jedna, nisi mi niš rekel za prevod... :raspa:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 17 Jan 2014, 21:10

Pička li vam materina - forum oživio!
I bez Kara i bez Zečice - ili možda baš zato?

Oću 2 litre rakije!
Euklid
old school

Post 17 Jan 2014, 21:20

Emericzy » wrote: Hajde, da čujem, kakvu to ti veliku bunu Hrvata protiv Austrije znaš. Jebote, pa Hrvati su lojalno zatirali tuđe bune protiv Austrije, a ne da bi se sami bunili.
Pojma nemam, ti si sam iz čista mira počeo spominjati bune
a sad bi da ti ih ja nabrajam... :misli: :rofl:
visekratni klon

Post 17 Jan 2014, 21:51

Zašto su porezi veliko slovo, a Linić malo, je li to nešto konceptualno?
Euklid
old school

Post 17 Jan 2014, 21:54

Image

(Powered by frubar.net)
visekratni klon

Post 17 Jan 2014, 21:55

Euklid » wrote:Image

(Powered by frubar.net)
Ajukurac. :rofl:
Euklid
old school

Post 17 Jan 2014, 21:56

visekratni klon » wrote:
Ajukurac. :rofl:
Ajti...
visekratni klon

Post 17 Jan 2014, 21:57

Euklid » wrote: Ajti...
Aj Karmela. :zubo:
Euklid
old school

Post 17 Jan 2014, 23:02

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 18 Jan 2014, 00:01

visekratni klon » wrote:Zašto su porezi veliko slovo, a Linić malo, je li to nešto konceptualno?
Namjerno, vidit ces na gotovo svim mojim postovima imena/prezimena politicara s malim slovima. Zasluzili su da ih gadjam govnima... :)
Emericzy

Post 18 Jan 2014, 07:20

judolino » wrote: Pičko jedna, nisi mi niš rekel za prevod... :raspa:
Tako je briljantno mogao prevesti samo netko tko je tekst intimno proživio! :S
Emericzy

Post 18 Jan 2014, 07:22

Euklid » wrote:
Pojma nemam, ti si sam iz čista mira počeo spominjati bune
a sad bi da ti ih ja nabrajam... :misli: :rofl:
Kaj si mi onda dal kulju? Jebote, kao da ih se nisam dovoljno nadobivao u školi. U gimnaziji su zbog mene taj proces morali automatizirati. Profesori su dobili carpal tunnel syndrome.
Euklid
old school

Post 18 Jan 2014, 09:27

Emericzy wrote: Kaj si mi onda dal kulju? Jebote, kao da ih se nisam dovoljno nadobivao u školi. U gimnaziji su zbog mene taj proces morali automatizirati. Profesori su dobili carpal tunnel syndrome.
:rofl:

zapisat cu si ovo... :D
  • Information