Politička korektnost

Sve od javnog i tajnog interesa
Tea Tree

Post 16 Oct 2011, 22:35

ElliQuinn » wrote: Drugovi, za mnom! - na to misliš?
Pa mislim na "onoga" koji koristi svaku priliku da istakne da se on borio za ovu državu i da neće sad tu neki srat po svemu i govoriti kako u ovoj državi ima budala i ništa ne valja. I on bi odmah na Goli otok s takvima, samo da može.
I Dežulovića je tu ubrojio. O, da! :rofl:

aisling

Post 16 Oct 2011, 22:36

Sad kad se skroz skrenulo s teme samo čekam kad će netko doć i napisat gospodična, evo opet pišete idiotarije i stavit ključ.
Happy Easter!
Eks

Post 16 Oct 2011, 22:37

aisling » wrote:Sad kad se skroz skrenulo s teme samo čekam kad će netko doć i napisat gospodična, evo opet pišete idiotarije i stavit ključ.
Gospodo i drugarice, svaku temu zatrkeljate. :E
Tea Tree

Post 16 Oct 2011, 22:39

aisling » wrote:Sad kad se skroz skrenulo s teme samo čekam kad će netko doć i napisat gospodična, evo opet pišete idiotarije i stavit ključ.
Ooo, pardon, u pravu ste, gospodičina. :D

Pa eto, bilo bi više nego dovoljno prestati razlikovati gospođice (gospodičine) i gospođe, nešto kao u engleskom jeziku. Jer se to ipak odnosi na bračni status ma koliko mi šutjeli o tome.
A u nekom formalnom razgovoru je potpuno nebitan (bar meni) bračni status gospođe s kojom pričam.

Stvarno mislim da neću moći umjesto: gospođo Horvat, možete li mi reći blablabla početi koristiti: Marija, možete li mi reći blablaba
Herp
Nikki Gauda

Post 16 Oct 2011, 22:40

Ajde neka i ja jednom u životu klonki i jevgeniji zatrolam podforum crvenilom, da nije vajka obrnuto :D :D :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
aisling

Post 16 Oct 2011, 22:42

Ma ne bunim se ja nit vas špotam, samo mi se javio taj osjećaj iščekivanja ključa. Sjećanja :D
Happy Easter!
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 16 Oct 2011, 22:42

aisling » wrote:Ma ne bunim se ja nit vas špotam, samo mi se javio taj osjećaj iščekivanja ključa. Sjećanja :D
Ovdje se u postovima crvene samo kartončići u gornjem desnom kutu koji govore da je post još nepročitan.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Eks

Post 16 Oct 2011, 22:43

Tea Tree » wrote: Jer se to ipak odnosi na bračni status ma koliko mi šutjeli o tome.
A na što aludira oslovljavanje neznanke imenom? :confused:
Aludira na bračni status... hm. E, i? Ako aludira na godine, ne valja, ako aludira na status ne valja, ali ako se obraća kao da smo ovce pasli, onda valja. Jel samo ja tu vidim kvaku? :rofl:
Nasilno ispravljanje krivih drina patrijarhata sad ispada zbilja groteksno u tim pretjerivanjima.
schmokljan

Post 16 Oct 2011, 22:44

Tea Tree » wrote: :rofl: Samo da budem sigurna, ovo se na Dežulovića odnosi? :rofl:
Naravno.

"Nisam nikada ni četao, Christkinda mi, uvijek sam bio smrtno ozbiljan, dragi gospodine ZgSashu, ZgSashice moj. Jebo sad hiljadu forumaša, samo mene pusti.", molit će i vapiti, ali kad Hrvatsku dirneš forum ne oprašta.
Tea Tree

Post 16 Oct 2011, 22:46

ex_anais » wrote:
A na što aludira oslovljavanje neznanke imenom? :confused:
Aludira na bračni status... hm. E, i? Ako aludira na godine, ne valja, ako aludira na status ne valja, ali ako se obraća kao da smo ovce pasli, onda valja. Jel samo ja tu vidim kvaku? :rofl:
Nasilno ispravljanje krivih drina patrijarhata sad ispada zbilja groteksno u tim pretjerivanjima.
Ma jok, brate, mislim da si me nešto pogrešno razumjela. Nisam nipošto za to da nepoznate ljude oslovljavam imenom. Ja to ne mogu ni pod prijetnjom Golog otoka.
(Pod prijetnjom novčanih sankcija bih razmislila. :rofl: )
Tea Tree

Post 16 Oct 2011, 22:47

schmokljan » wrote:
Naravno.

"Nisam nikada ni četao, Christkinda mi, uvijek sam bio smrtno ozbiljan, dragi gospodine ZgSashu, ZgSashice moj. Jebo sad hiljadu forumaša, samo mene pusti.", molit će i vapiti, ali kad Hrvatsku dirneš forum ne oprašta.
:rofl: :rofl: :s
Eks

Post 16 Oct 2011, 22:47

Tea Tree » wrote:
Ma jok, brate, mislim da si me nešto pogrešno razumjela. Nisam nipošto za to da nepoznate ljude oslovljavam imenom. Ja to ne mogu ni pod prijetnjom Golog otoka.
(Pod prijetnjom novčanih sankcija bih razmislila. :rofl: )
Ma ne ide to tebi, samo sam se nadovezala.
aisling

Post 16 Oct 2011, 22:48

Sve je to stvar navike zapravo. Poštovanje se osim riječima iskazuje i na neke druge načine. Bilo mi je jako čudno kad sam počela raditi u jednoj povećoj kompaniji gdje su svi na first name basis, bez obzira na funkciju. Stranci bi me redovito ispravljali kad bi krenula sa Mr. ili slično, al moram priznati da je domaćima to pasalo zapravo.

I gospodična i samo nečije ime se može uklopiti u rečenicu koja je itekako pristojna i puna poštovanja, vrag je u tome što se zapravo rijetko tko stvarno poštuje pa onda i jedno i drugočesto zvuči posprdno i svakako.
Happy Easter!
Herp
Nikki Gauda

Post 16 Oct 2011, 22:49

schmokljan » wrote:
Naravno.

O poše, sutra mi istječe rok u knjižnici a Christkind još na nahtkastlu :horor: dobro da me potcjeti.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
schmokljan

Post 16 Oct 2011, 22:58

Herp » wrote:
O poše, sutra mi istječe rok u knjižnici a Christkind još na nahtkastlu :horor: dobro da me potcjeti.
Je li čemu?

On topic: U Hrvatskoj je trenutno debilana - ispadi primitivizma, pomiješani s najgorom malograđanštinom, a to dvoje kao vode rat. A usto ulazimo u Europu koja je i sama u ausvinklu. Neće nam biti lako. Političku korektnost promiču malograđani. U trenucima kada im pogoduje.
Melody

Post 16 Oct 2011, 23:04

Lastan » wrote:Eno je, čitam u novinama, u EU prihvaćena direktiva prema kojoj se ženama ne treba obraćati ni kao gospođama ni kao gospođicama, jer da je to – seksistički. Nego im se treba obraćati – imenom.

Na stranu što se time zapravo umanjuje distanca, čime se povećava prisnost i smanjuje pristojnost; mene trenutno nešto više od gluposti same direktive (i jedva čekam one kojima je to baš super :zubo:) zanima (još imbecilniji) fenomen političke korektnosti, koji se u ovom slučaju počeo pretvarati u novogovor (newspeak).
Ili je to samo neka nova pristojnost, a ne novogovor?
Bez neke gorljivosti i "hurraaaaa" osjećaja u vezi s ovom direktivom koja me se tiče kao i lanjskog snijega, mislim da treba razlikovati političku korektnost (usiljenu) od konačnog iskorjenjivanja retardiranih tradicija koje se održavaju samo zato što su tradicije i zato što su stare. I tradicije su. :D

Ako meni ne treba biti bitno jesi ti oženjen ili nisi, jesi li gospodčić ili gospodin, ne vidim razlog zašto bi meni, koja sam ti radna kolegica, zubarka, oli teta u dućanu u kojem kupuješ kruh, bilo nametnuto da kažem jesam li gđa ili gđica i šta to konkretno o meni govori, osim što možda jesam ili nisam avejlbl za brak i jebidbu. Čekaj, zapravo, za jebidbu je potpuno svejedno :zubo:

Oslovljavanje žene po bračnom statusu je retardirano, zastarjelo i potpuno nefunkcionalno, i bit će mi drago ako ga u nekom drugom, ljepšem univerzumu maknu. Ne volim to, ne sviđa mi se i ne služi ničemu osim diskriminaciji, bilo da su godine, bilo da je bračni status u pitanju :ne zna:

Oduvijek mi je išlo na živac, ali nije mi nikad palo na pamet da će ga ekšli ukinut :misli:

Ipak je to tradicija :o
aisling

Post 16 Oct 2011, 23:06

Melody, štima. Koji je domaći naziv za Ms?
Happy Easter!
klonka

schmokljan » wrote:"Nisam nikada ni četao, Christkinda mi, uvijek sam bio smrtno ozbiljan, dragi gospodine ZgSashu, ZgSashice moj. Jebo sad hiljadu forumaša, samo mene pusti.", molit će i vapiti, ali kad Hrvatsku dirneš forum ne oprašta.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Niste normalni. :cerek:
gonj špadi
Eks

Ja ne pamtim imena. Slabo ih pamtim. Kako da oslovim neku ... ovaj, neku... ah, da, ženu? Ženo?

Ženo, ispala vam je torbica.
Ej Vi, ispade vam nešto.
aisling

Post 16 Oct 2011, 23:07

ex_anais » wrote:Ja ne pamtim imena. Slabo ih pamtim. Kako da oslovim neku ... ovaj, neku... ah, da, ženu? Ženo?
Poštovana. :D

A onda ona odgovori: šta pošto? Tiš mene zvat kurvom??? :mad:
Happy Easter!
klonka

Post 16 Oct 2011, 23:07

ex_anais » wrote:Ja ne pamtim imena. Slabo ih pamtim. Kako da oslovim neku ... ovaj, neku... ah, da, ženu? Ženo?
To ti je seksistički. Ne smiješ praviti razlike između spolova. Kako ti znaš da je to žena, a ne transić? :kava:
gonj špadi
Eks

Post 16 Oct 2011, 23:09

aisling » wrote: Poštovana. :D

A onda ona odgovori: šta pošto? Tiš mene zvat kurvom??? :mad:
A kako ću znati jel poštovana? Ne poštujem nikoga apriori. :rofl:
klonka wrote: To ti je seksistički. Ne smiješ praviti razlike između spolova. Kako ti znaš da je to žena, a ne transić? :kava:
Eto na.
Ej, ti, čuješ? Dobro, ovo mi već ima štih mjesta i vremena gdje živim. :rofl:
Eks

Post 16 Oct 2011, 23:10

Možda damo? Dama može biti i transić.
Melody

Post 16 Oct 2011, 23:11

aisling » wrote:Melody, štima. Koji je domaći naziv za Ms?
Ne znam, ali sumnjam da ćemo mi to ukidati u skorije vrijeme, a također sumnjam da će mene pitati da dam naziv :o

A kad bi me se pitalo, to bi naravno bilo: "drugarice Melody!" :raspa:

Bez zajebancije.
klonka

Post 16 Oct 2011, 23:14

ex_anais » wrote: Ej Vi
Ovo mi je vrh. :cerek: :s
gonj špadi
  • Information