Tomislav Karamarko, lik i djelo - prilozi za hagiografiju

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Jan 2014, 22:45

Tea Tree » wrote: Slučajno su našli naftu, a mi nismo ni slučajno. I jebi ga, tko nađe - njegovo je. :D

I nemoj se ložit da naša voda vrijedi kao njihova nafta. Nije voda baš toliko vrijedna niti je rijetkost.
Tocno, nego mi reci sto je ono bilo s nasim mirovinskim fondom :misli: :lol:

Tea Tree

Post 09 Jan 2014, 22:55

Euklid » wrote:Jasta da smo sposobni.
Ali kad to dosegne ovako kataklizmicke razmjere kao kod nas onda ipak vrijedi razmisliti nije li nam netko pomogao... :misli:
Ma tko bi nam pomogao? :D Uzdaj se u se i u svoje kljuse.
Dam se kladiti da sje svaki član Trkeljanja barem čuo za 5 ljudi, a koji nisu javne osobe, za koje može reći da su u tom smislu "sposobni".

Što se tiče demografije i Šterca, ne mogu ne misliti, a skoro sam i uvjerena, da su svi njegovi radovi o demografskoj slici Hrvatske i inače njegovi stavovi po tom pitanju, koji bi trebali biti znanstveni, zapravo poprilično ideološki obojani.
Ne vjerujem da je išta drugo moguće kod čovjeka koji je u politici i to u strankama koje najviše stavljaju naglasak na takve stvari i koji se trudio biti uključen u takva djelovanja.

I kad si već spomenuo njega, kod kojeg je prisutan strah (zasad neću reći paranoja :zubo: ) da će doći do supstitucije stanovništva, a koju si i ti naglasio, a onda je miky spomenuo Norvešku, šta mislite o useljenicima u Norveškoj?
Boje li se oni te supstitucije i zašto to dopuštaju?
Šveđani i Danci su još otvoreniji po tom pitanju.
A nije ni da prosječne skandinavske obitelji imaju po 4 djece.
miky0
ST Leader

Post 10 Jan 2014, 15:33

I sad sam se sitija jos neceg teice,

Sta bi bilo da smo mi ustvari norveska, a da su norvezani hrvati? Nije vajda da vjerujes kako bi mi bili pametni, a oni poglupavili?
nodens

Post 10 Jan 2014, 18:02

Tea Tree » wrote:Slučajno su našli naftu, a mi nismo ni slučajno. I jebi ga, tko nađe - njegovo je. :D
Nema zapravo nekog osobitog razloga zašto bi to *uvijek* moralo vrijediti.

Moglo bi se reći da diljem povijesti zapravo i nije vrijedilo. Tj. jest, ali samo u početku; a dalje se primjenjivao fundamentalniji princip - tko jači, njegovo.

Netko bez puške može do sutra objašnjavati nekom s puškom, da je on 'prvi našao'. :zubo: Mo'š mislit' koliko će to jako mnogo značiti ovom s puškom. :rofl:

(Dabome, vrijedi i ona 'dva loša ubiše Miloša'. Ili, ako imaš 12 metaka u puški, 14 nenaoružanih ljudi su 'jači' od tebe LOL. Sve ovo čitaj metaforički...)

Tea Tree » wrote:I nemoj se ložit da naša voda vrijedi kao njihova nafta. Nije voda baš toliko vrijedna niti je rijetkost.
Ovo je kratkovidno razmišljanje. Nafta je resurs koji je ograničen, koji se troši, i koji će se potrošiti. Proces nastanka nafte traje jaaaaako dugo vremena, što znači da kad potrošimo naftu koja danas postoji - bit ćemo doslovno prisiljeni tražiti nešto drugo. Zapravo, to drugo već traže, i nalaze.

S druge strane, proces obnavljanja svježe vode je dosta brži, ne traje milijune godina, nego se stalno odvija. No međutim, problem nastaje kad potrošnja svježe vode ide brže nego njen proces prirodnog obnavljanja. AKO se ta asimetrija i dalje bude povećavala, pa svježa voda postane sve rjeđa i rjeđa - sasvim je zamislivo da u određenoj budućnosti svježa voda doslovno postane vrijednija od nekakve tamo nafte.

:cerek:

Mikiju i kompaniji je trebala mala pomoć... :rofl:
miky0
ST Leader

Post 10 Jan 2014, 18:41

Svak cast majstore :S
Tea Tree

Post 10 Jan 2014, 21:55

Pa zdravo! :ckzubo:
nodens » wrote:
Nema zapravo nekog osobitog razloga zašto bi to *uvijek* moralo vrijediti.
Nema. Nema ni osobitog razloga zašto bi uvijek *moralo* vrijediti, kao ni zašto bi uvijek moralo *vrijediti*. :D
(zajebavam te malo, više od milja)

Moglo bi se reći da diljem povijesti zapravo i nije vrijedilo. Tj. jest, ali samo u početku; a dalje se primjenjivao fundamentalniji princip - tko jači, njegovo.

Netko bez puške može do sutra objašnjavati nekom s puškom, da je on 'prvi našao'. :zubo: Mo'š mislit' koliko će to jako mnogo značiti ovom s puškom. :rofl:

(Dabome, vrijedi i ona 'dva loša ubiše Miloša'. Ili, ako imaš 12 metaka u puški, 14 nenaoružanih ljudi su 'jači' od tebe LOL. Sve ovo čitaj metaforički...)
A da, jest. Norvežanima se baš posrećilo. Em su našli na svom teritoriju, em nije nitko naišao s puškom. Kasnije, kad se pročulo nikome se nije dalo ići gore u taj led radi nafte. Jebo naftu i njih, eto im je. Ma sigurno su šupci.

Ovo je kratkovidno razmišljanje. Nafta je resurs koji je ograničen, koji se troši, i koji će se potrošiti. Proces nastanka nafte traje jaaaaako dugo vremena, što znači da kad potrošimo naftu koja danas postoji - bit ćemo doslovno prisiljeni tražiti nešto drugo. Zapravo, to drugo već traže, i nalaze.

S druge strane, proces obnavljanja svježe vode je dosta brži, ne traje milijune godina, nego se stalno odvija. No međutim, problem nastaje kad potrošnja svježe vode ide brže nego njen proces prirodnog obnavljanja. AKO se ta asimetrija i dalje bude povećavala, pa svježa voda postane sve rjeđa i rjeđa - sasvim je zamislivo da u određenoj budućnosti svježa voda doslovno postane vrijednija od nekakve tamo nafte.

Mikiju i kompaniji je trebala mala pomoć... :rofl:
A jesi pomogao. :vidiga:

Možda će tako budućnost izgledati, možda ćemo se voziti na struju, možda ćemo se teleportirati, a možda su u šumi.

Kad i ako se dogodi ta budućnost, alaj će se obogatiti oni Hrvati koji je dočekaju. :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 Jan 2014, 22:27

Tea Tree » wrote: I kad si već spomenuo njega, kod kojeg je prisutan strah (zasad neću reći paranoja :zubo: ) da će doći do supstitucije stanovništva, a koju si i ti naglasio, a onda je miky spomenuo Norvešku, šta mislite o useljenicima u Norveškoj?
Boje li se oni te supstitucije i zašto to dopuštaju?
Šveđani i Danci su još otvoreniji po tom pitanju.
A nije ni da prosječne skandinavske obitelji imaju po 4 djece.
Nisi pažljivo čitala.

Skandinavci koje spominješ nemaju poražavajuću migracijsku bilancu kao mi.

Njihovo stanovništvo ne napušta svoj prostor, bar ne u nekoj značajnoj mjeri.

Ako ti ne želiš prihvatiti činjenicu da mnogo mladih u zadnje vrijeme napušta Hrvatsku a pritom nemamo više ni približne stope nataliteta kao nekada koje bi mogle popuniti tu :ne zna: prazninu onda ja ne znam šta više da ti kažem...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Bara huda

Post 10 Jan 2014, 22:52

miky0 » wrote:I sad sam se sitija jos neceg teice,

Sta bi bilo da smo mi ustvari norveska, a da su norvezani hrvati? Nije vajda da vjerujes kako bi mi bili pametni, a oni poglupavili?
Miki, kako to da se mocni svjetski urotnici nisu obrusili na Norvesku nego na ovo nase sroti...bogatstvo?
Sta im se ne bi onda bolje isplatilo suptilno rovarit, raselit i porobit one koji imaju pinku a ne nas koji nikad ni nismo bili ekonomska (a ni neka druga) sila? :ne zna:

Ako ja tebe dobro berem, ti mislis da je ajmo rec, 100-200 Hrvata iz Hrvatske namjerno dovelo do ovog stanja a sve po nalogu nekih drugih mocnika i to zato da ti mocnici dodju do nase zemlje i vode.
Zasto to nisu pokusali s Norveskom?
Kao zemlja, krasna je za zivit, pogotovo za one koji vole zimu, snijeg i duge noci. Osim sto je jako skupa. :D

Samo sto su tamo ljudi drugacijeg mentaliteta i zivotnih vrijednosti. Mali, obicni ljudi a takvi su im i politicari. Vrijedni su i radisni, viskoh moralnih i etickih nacela, u takvoj sredini nije jako tesko postovati zakone koji su za dobrobit vecine. Brinu se o buducim generacijama, sparaju lovu, firme u koje ulazu moraju biti isto takve. Ne ulazu u fime koje se bave proizvodnjom alkohola, duhana, oruzja, udio zena u vladajucoj strukturi firme mora biti maltene polovican ( ravnopravnosti radi :D ) ekoloske norme vrlo visoke, da nema skandala i sumnjivih poslova (koliko mi se cini, i farmaceutske firme su im na crnoj listi iz tog razloga) i tako to.
Zivot je tamo skup, sa lovom koji imaju u zalihama mogli bi lako poplacati polovinu pa da ljudi imaju vise, ali to ne rade. i nitko se od obicnog pucanstva ne buni protiv toga. Stovise, ni ne pada im na pamet da bi moglo bit drugacije.

Oni ce subvencionirat grijanje stala jer u tom kraju gdje je to potrebno te bi stale bile prazne da ne omoguce uvjete potrebne za uzgoj stoke, ali zato imaju i ljude koji ce zivjeti i raditi u takvim klimatskim prilikama.

Hrvtska je zanemariva u svjetskim razmjerima, vecina ljudi izvan Evrope nikad nije ni cula za Hr.
Ajde, ovaj nas je nedavni rat malo 'izreklamirao' ( doduse, vise Bosnu jer je bila i udarnija vijest na svjetskim tv stanicama) ali da nije toga bilo, malo tko bi i znao gdje smo.
Kad sam u Kini htjela nekom Kinezu rec od kuda sam, onda sam rekla da sam iz zemlje iz koje je Marko Polo. Za njega Kinezi znaju ( jer je dio nihove povijesti i veza sa Evropom) pa bar otprlike znaju gdje me mogu smjestiti. :D
I ne, nije samo do loseg obrazovanja, prije do velicine i znacaja Hrvatske u svijetu.

I sad bi neki svjetski mogul ( ili par njih) bacilo oko bas na nasu bogomdanost.
Ne bi da smo svi univerzalni donori bubrega pa ajde de, raselit nas oce i uzgajat za rasadjivanje, ali ovakvi kakvi jesmo rekla bih da su sretniji da se drzimo tu di smo jer za drugo....malo morgen.. :D
Euklid
old school

Post 10 Jan 2014, 23:08

Pa koji su kua onda u zadnjih 1000 godina stalno na nas atakirali kojekakvi Mađari, Avari, Saraceni, Normani, Tatari, Turci, Austrijanci, Talijani, Nijemci, Francuzi, Rusi, Srbi, Crnogorci... kad smo toliko neatraktivni? :misli:

Jebote, lakše bi nabrojo one koji nas nisu dirali...
Bara huda

Post 10 Jan 2014, 23:08

Tea Tree » wrote:Pa zdravo! :ckzubo:

Nema. Nema ni osobitog razloga zašto bi uvijek *moralo* vrijediti, kao ni zašto bi uvijek moralo *vrijediti*. :D

A da, jest. Norvežanima se baš posrećilo. Em su našli na svom teritoriju, em nije nitko naišao s puškom. Kasnije, kad se pročulo nikome se nije dalo ići gore u taj led radi nafte. Jebo naftu i njih, eto im je. Ma sigurno su šupci.

Možda će tako budućnost izgledati, možda ćemo se voziti na struju, možda ćemo se teleportirati, a možda su u šumi.

Kad i ako se dogodi ta budućnost, alaj će se obogatiti oni Hrvati koji je dočekaju. :D
a ne, ne, mocnici su kao djeca citali o Hogaru Strasnom pa im ostalo u podsvjesti da se s njim i potomcima mu ne valja bakcat.
Di si kad vidla strip o Kraljevicu Marku? :ne zna:
:zubo:

A sto je jos gore, mozda smisle nacin dobivanja pitke vode koliko im treba pa smo tek onda vriti. :eek:
Euklid
old school

Post 10 Jan 2014, 23:14

Evo će i Imunološki zavod sasvim slučajno propasti...
Bara huda

Post 10 Jan 2014, 23:22

Euklid » wrote:
Nisi pažljivo čitala.

Skandinavci koje spominješ nemaju poražavajuću migracijsku bilancu kao mi.

Njihovo stanovništvo ne napušta svoj prostor, bar ne u nekoj značajnoj mjeri.

Ako ti ne želiš prihvatiti činjenicu da mnogo mladih u zadnje vrijeme napušta Hrvatsku a pritom nemamo više ni približne stope nataliteta kao nekada koje bi mogle popuniti tu :ne zna: prazninu onda ja ne znam šta više da ti kažem...
A trebaju li se onda Hrvati plodit samo sa Hrvaticama ili je dovoljno da imaju Hr drzavljanstvo?

Ljudi napustaju svoj rodni kraj jer misle da ce im drugdje biti bolje, neki cak i riskiraju utapljanje u moru jer nemaju puno za izgubit. Ili je i to posljedica urote koja se zeli docepati njihove sirotinje?

Migracije stanovnistva su posljedica slabe mogucnosti zivota tamo gdje jesu a ne posljedica tajnih urota.
Kako Zidovi nisu nestali s lica zemlje a nije da se nije zdusno radilo na tome? :ne zna:

Uostalom, to zivljenje i ne mrdanje iz mjesta rodjenja je prije zaglupljujuce nego sto bi bilo korisno za covjeka.
Znam da je plemenski mentalitet u Hr izrazen, ali bas micanje iz takvog okruzenja doprinosti pozitivnom rastu duha i uvazavanju razlicitosti.
Bara huda

Post 10 Jan 2014, 23:34

Euklid » wrote:Pa koji su kua onda u zadnjih 1000 godina stalno na nas atakirali kojekakvi Mađari, Avari, Saraceni, Normani, Tatari, Turci, Austrijanci, Talijani, Nijemci, Francuzi, Rusi, Srbi, Crnogorci... kad smo toliko neatraktivni? :misli:

Jebote, lakše bi nabrojo one koji nas nisu dirali...
Lijepe i plodne zene? :ne zna: :D

Ali ovo ti daje nadu u buducnost....ako su toliko skakali ( i naskakivali) na Hrvate i Hrvatice a jos Hrvatska ni propala dok mi zivimo, onda ce bit da smo zilava sorta.
Koju nije lako zatrt. :D

Uostalom, ako cemo se vracat u povijest ( sto je omiljena zabava u Hrvata, uz mjerenje ko ima veci :D auto, jelte ) koliko je Hrvata doslo tu u onoj seobi pred koje stoljece a koliko ih je danas?
I sto je sa ljudima koji su tu zivjeli prije dolaska? :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 11 Jan 2014, 06:18

Tea Tree » wrote:Pa zdravo! :ckzubo:

Ja ne mogu sa 100postotnom sigurnoscu tvrdid tko i u kojoj mjeri prodaje norvesku naftu. Znam da se nafta u cijelom svijetu prodaje u $, opet zato jer su ovi s puskom tako naredili.

Jedina razlika izmedju nas i njih je ta (kako ja ko laik vidim) je ta sta su oni sacuvali ogroman postotak u svoju korist. Dakle, razkika izmedju norvezana i nas je u tome sto su oni potencijal nafte iskoristili, a mi potencijal vode nismo, a niti cemo ga iskoristit. Jer kako vidimo, rjesavamo se svega u korist duga.

Zakljucak: Norvezani su imali, a i dalje imaju svoju vladu, dok mi imamo marionetske vlade.
miky0
ST Leader

Post 11 Jan 2014, 06:43

Bara huda » wrote: Miki, kako to da se mocni svjetski urotnici nisu obrusili na Norvesku nego na ovo nase sroti...bogatstvo?
Sta im se ne bi onda bolje isplatilo suptilno rovarit, raselit i porobit one koji imaju pinku a ne nas koji nikad ni nismo bili ekonomska (a ni neka druga) sila? :ne zna:

Ako ja tebe dobro berem, ti mislis da je ajmo rec, 100-200 Hrvata iz Hrvatske namjerno dovelo do ovog stanja a sve po nalogu nekih drugih mocnika i to zato da ti mocnici dodju do nase zemlje i vode.
Zasto to nisu pokusali s Norveskom?
Kao zemlja, krasna je za zivit, pogotovo za one koji vole zimu, snijeg i duge noci. Osim sto je jako skupa. :D

Samo sto su tamo ljudi drugacijeg mentaliteta i zivotnih vrijednosti. Mali, obicni ljudi a takvi su im i politicari. Vrijedni su i radisni, viskoh moralnih i etickih nacela, u takvoj sredini nije jako tesko postovati zakone koji su za dobrobit vecine. Brinu se o buducim generacijama, sparaju lovu, firme u koje ulazu moraju biti isto takve. Ne ulazu u fime koje se bave proizvodnjom alkohola, duhana, oruzja, udio zena u vladajucoj strukturi firme mora biti maltene polovican ( ravnopravnosti radi :D ) ekoloske norme vrlo visoke, da nema skandala i sumnjivih poslova (koliko mi se cini, i farmaceutske firme su im na crnoj listi iz tog razloga) i tako to.
Zivot je tamo skup, sa lovom koji imaju u zalihama mogli bi lako poplacati polovinu pa da ljudi imaju vise, ali to ne rade. i nitko se od obicnog pucanstva ne buni protiv toga. Stovise, ni ne pada im na pamet da bi moglo bit drugacije.

Oni ce subvencionirat grijanje stala jer u tom kraju gdje je to potrebno te bi stale bile prazne da ne omoguce uvjete potrebne za uzgoj stoke, ali zato imaju i ljude koji ce zivjeti i raditi u takvim klimatskim prilikama.

Hrvtska je zanemariva u svjetskim razmjerima, vecina ljudi izvan Evrope nikad nije ni cula za Hr.
Ajde, ovaj nas je nedavni rat malo 'izreklamirao' ( doduse, vise Bosnu jer je bila i udarnija vijest na svjetskim tv stanicama) ali da nije toga bilo, malo tko bi i znao gdje smo.
Kad sam u Kini htjela nekom Kinezu rec od kuda sam, onda sam rekla da sam iz zemlje iz koje je Marko Polo. Za njega Kinezi znaju ( jer je dio nihove povijesti i veza sa Evropom) pa bar otprlike znaju gdje me mogu smjestiti. :D
I ne, nije samo do loseg obrazovanja, prije do velicine i znacaja Hrvatske u svijetu.

I sad bi neki svjetski mogul ( ili par njih) bacilo oko bas na nasu bogomdanost.
Ne bi da smo svi univerzalni donori bubrega pa ajde de, raselit nas oce i uzgajat za rasadjivanje, ali ovakvi kakvi jesmo rekla bih da su sretniji da se drzimo tu di smo jer za drugo....malo morgen.. :D
A odakle ti to da se svijestski urotnici nisu obrusili na norvesku? Odgovor je jedino koliko su im to norvezani dopustili. Po vidjenom, ne puno.

Da, dobro beres, hrvati su imali nepoznat broj veleizdajnika, i zato samostalno neupravljamo svojom drzavom kako spada. Ili kao norvezani.

Istina ja da smo mi kurac od ovce za ista, pa i za svijetsko gospodarstvo, no to opet nije razlog loseg vodjenja drzave, jer sam bio i ja u kini, i razgovarajuci s nekolicinom poslovnjaka su me kroz razgovor pitali koliki smo, i koliko nas ima, na sto su se oni slatko nasmijali i rekli da nas ima koliko ih stane u jednu njihovu ulicu, te su mi jos rekli da nam se blago koliko nas je malo i lako za vodit, hranit i upravljat od strane vlasti, na sto sam se ja grohoto nasmijao.

Eto boldao sam ti ono sto i sama prepoznajes kao njihovu vrlinu, a nama manu. I o tom nacinu poimanja zivota upravo govorim kao neprimjerenom kako mi, tj. nasi politicari upravljaju ovom sakom jada.
Euklid
old school

Post 11 Jan 2014, 09:15

Bara huda wrote: ...a jos Hrvatska ni propala dok mi zivimo...

:
Ne, uopce pa nije... :rofl:
Tea Tree

Post 11 Jan 2014, 09:19

Bara huda » wrote:
a ne, ne, mocnici su kao djeca citali o Hogaru Strasnom pa im ostalo u podsvjesti da se s njim i potomcima mu ne valja bakcat.
Di si kad vidla strip o Kraljevicu Marku? :ne zna:
:zubo:
A zašto nije bilo stripa o Kraljeviću Marku? Jer su okupatori učinili sve da to onemoguće, a nesposobne vlade nisu poradile na tome. :zubo:
A sto je jos gore, mozda smisle nacin dobivanja pitke vode koliko im treba pa smo tek onda vriti. :eek:
Ne trebaju ništa smislit, imaju oni već vode daleko više nego mi. U Norveškoj postoji najmanje 450.000 slatkovodnih jezera.

Pa jebeš mi sve ako pola tih jezera nije bilo u Hrvatskoj, povijesno gledano. I onda ih neki okupator prodao ovim Hogarima čim su mu se opako iskezili. :gaah:
Mislim, nemoguće da još netko ima toliko vode. :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 11 Jan 2014, 10:06

Dobro, norveska je pametnija jer ima vise vode i vise nafte od nas, i zato je uspjesnija.

Dobro, albanija je pametnija jer je trenutno uspjesnija od nas, a nema nit nafte, a vode mozda li-la.

Dakle, ja zelim tezit cim boljem, jer cu postat austrija, a vi ne zelite tezit nicem, i zato smo na dnu.

Dobro, nema veze, igrat cemo lotto, i tu i tamo dobit koje stratesko ulaganje :)
nodens

Post 11 Jan 2014, 10:58

Tea Tree » wrote:Nema. Nema ni osobitog razloga zašto bi uvijek *moralo* vrijediti, kao ni zašto bi uvijek moralo *vrijediti*. :D
No, i što onda znači 'tko nađe, njegovo'? :ne zna:

To vrijedi ako se svi dogovore da tako vrijedi. Tj. ne svi, nego oni 'relevantni', jel. Oni u koje npr. ni ti ni ja ni miky ni euklid ne spadamo. :zubo:

(a ni bara huda :cerek: )

Tea Tree » wrote:A da, jest. Norvežanima se baš posrećilo. Em su našli na svom teritoriju, em nije nitko naišao s puškom. Kasnije, kad se pročulo nikome se nije dalo ići gore u taj led radi nafte. Jebo naftu i njih, eto im je. Ma sigurno su šupci.
Ništa od ovog boldanog nisam rekao, inače, tako da nisam siguran što pokušavaš ironizirat LOL. Nisam pobornik nekakvih luckastih teorija zavjere, inače.

Naravno da danas ne možeš tek tako puškom oteti nešto od drugog. Jer je cijeli svijet povezan, svi sve vide i međusobno se mjerkaju, tko će koga. To je delikatni balance of power, nitko se ne usudi baš previše izazivati vraga. Ništa slično nije vrijedilo npr. u doba Džingis Kana - taj je jednostavno pičio okolo, pljačkao, silovao i ubijao kako mu se svidjelo, jer nije bilo nikoga ni u blizini ni u daljini, koga se bojao i tko mu je išta mogao.

Tea Tree » wrote:Možda će tako budućnost izgledati, možda ćemo se voziti na struju, možda ćemo se teleportirati, a možda su u šumi.
No, pa sve je to spekulativno, naravno. :ne zna: Nisam ni tvrdio suprotno. Ali opet ne shvaćam koji je tvoj point; ljudi koji žele opako zaraditi itekako razmišljaju o budućnosti, pripremaju se za nju. Ne žive svi od danas do sutra k'o ja, nego rade dugoročne planove, čak ima i ljudi koji planiraju duže od onog što realno mogu pretpostaviti da je njihov životni vijek. (što meni inače nije jasno, što ikoga briga što će biti nakon što on umre...)

Tea Tree » wrote:Kad i ako se dogodi ta budućnost, alaj će se obogatiti oni Hrvati koji je dočekaju. :D
Ili vjerojatnije, neki drugi koji će to na vrijeme pokupovati. :zubo:
karambol

Post 11 Jan 2014, 20:13

Kaj sad? Sve je to krasno, al di je tu Karamarko u priči? :zubo:

Bara huda

Post 11 Jan 2014, 23:45

miky0 » wrote:
A odakle ti to da se svijestski urotnici nisu obrusili na norvesku? Odgovor je jedino koliko su im to norvezani dopustili. Po vidjenom, ne puno.
A onda su to neki slabunjavi urotnici ako odustaju cim im netko ne da na prvu. :ne zna:
To ispada ko slabunjavo musko koje vjeruje zenskom necu, hihihi... ne dam, nemoj....hihihii :D
Ali ok, ako je tebi lakse vjerovat u svjetsku urotu protiv Hrvata koji su slaba karaktera pa samo puste da ih guzi kako ko hoce, onda vjeruj.
Da, dobro beres, hrvati su imali nepoznat broj veleizdajnika, i zato samostalno neupravljamo svojom drzavom kako spada. Ili kao norvezani.
Meni to prije lici na samoopravdanje vlastitih negativnosti nego sto bi se radilo o stvarnoj uroti i prisili od strane nekih nepoznatih mocnika. :ne zna:
Istina ja da smo mi kurac od ovce za ista, pa i za svijetsko gospodarstvo, no to opet nije razlog loseg vodjenja drzave, jer sam bio i ja u kini, i razgovarajuci s nekolicinom poslovnjaka su me kroz razgovor pitali koliki smo, i koliko nas ima, na sto su se oni slatko nasmijali i rekli da nas ima koliko ih stane u jednu njihovu ulicu, te su mi jos rekli da nam se blago koliko nas je malo i lako za vodit, hranit i upravljat od strane vlasti, na sto sam se ja grohoto nasmijao.
A jesi vidio kako vecina Kineza zive?
Koja je to sirotinja u odnosu na nas?
One ducane prema kojima nasa okupljalista otpada djeluju ko robne kuce? :D

Eto boldao sam ti ono sto i sama prepoznajes kao njihovu vrlinu, a nama manu. I o tom nacinu poimanja zivota upravo govorim kao neprimjerenom kako mi, tj. nasi politicari upravljaju ovom sakom jada.
Pa to ti je to, mi smo nasi politicari, nasi politicari su mi. :D
Kakvi urotnici, kakvi bakraci? :ne zna:

Jest, svi bi mi bili norveske visoke svijesti i morala ali samo ako se ne bi nas osobno doticalo.
Nego tamo nekih drugih.
Pa da se mislimo sad odrec neceg ( ili puno toga) da bi nasim potomcima ( mozda i kosokim :D ) bilo bolje.

Ajde reci...stranka sa programom....
sve penzije izravnat na 300 €
place drzavnih zaposlenika neka budu...ajde...500 €, nema dodataka na place, nema kolektivnih ugovora- snadji se kako znas
socijala se ukida
zdravstveno svedeno na primarnu zastitu, oces vise - plati pa se lijeci
oces vise od srednje skole, plati pa se obrazuj
Kao bonus bi moglo bit da su place politicara sve iste..ajmo rec....100 €.. jer tko se zeli baviti politikom treba to raditi iz altruizma i zelje za boljitkom drugih a ne osobne koristi :rofl:

Novci se preusmjeravaju na vracanje dugova ( jebiga, trosilo se vise nego se moglo, treba to vratit ) i na ozivljavanje proizvodnje. Pa ce se rezultati vidjet za koje desetljece. Jer ko prisi, vrat lomi.
Nisu ni dugovi nastali odjednom. :ne zna:

I sta ti mislis, koliko bi % glasova takav program dobio?
Bara huda

Post 11 Jan 2014, 23:49

karambol » wrote:Kaj sad? Sve je to krasno, al di je tu Karamarko u priči? :zubo:

Kako di?
Pa karat ce nas Marko. :ne zna:
Ili vec neki urotnik Karamarkovim posredovanjem. :ne zna:
Nomen est omen! :mudri:
:D
Bara huda

Post 12 Jan 2014, 00:09

nodens » wrote:
No, i što onda znači 'tko nađe, njegovo'? :ne zna:
To ti znaci ovo sto je jedan pametni trkeljas malo nize rekao :D
Naravno da danas ne možeš tek tako puškom oteti nešto od drugog. Jer je cijeli svijet povezan, svi sve vide i međusobno se mjerkaju, tko će koga. To je delikatni balance of power, nitko se ne usudi baš previše izazivati vraga
. Ništa slično nije vrijedilo npr. u doba Džingis Kana - taj je jednostavno pičio okolo, pljačkao, silovao i ubijao kako mu se svidjelo, jer nije bilo nikoga ni u blizini ni u daljini, koga se bojao i tko mu je išta mogao.
Izvucimo sad i Aleksandra Makedonskog, Gaj Julije Cezara, Napoleona i jos kojeg mrtvaca pa da vidimo ko je imao veceg. :D
Utjecaja, naravno.
No, pa sve je to spekulativno, naravno. :ne zna: Nisam ni tvrdio suprotno. Ali opet ne shvaćam koji je tvoj point; ljudi koji žele opako zaraditi itekako razmišljaju o budućnosti, pripremaju se za nju. Ne žive svi od danas do sutra k'o ja, nego rade dugoročne planove, čak ima i ljudi koji planiraju duže od onog što realno mogu pretpostaviti da je njihov životni vijek. (što meni inače nije jasno, što ikoga briga što će biti nakon što on umre...)
Eh, da su faraoni bili ko ti, nikad piramide ne bi vidle svjetlo dana.
:D
miky0
ST Leader

Post 12 Jan 2014, 11:43

Bara huda » wrote:
A onda su to neki slabunjavi urotnici ako odustaju cim im netko ne da na prvu. :ne zna:
To ispada ko slabunjavo musko koje vjeruje zenskom necu, hihihi... ne dam, nemoj....hihihii :D
Ali ok, ako je tebi lakse vjerovat u svjetsku urotu protiv Hrvata koji su slaba karaktera pa samo puste da ih guzi kako ko hoce, onda vjeruj.
Ali nisam rekao da su ti urotnici odustali od okupacije norveske, vec da se nisi norvezani skinuli do gola, kao mi.
Bara huda » wrote:

Meni to prije lici na samoopravdanje vlastitih negativnosti nego sto bi se radilo o stvarnoj uroti i prisili od strane nekih nepoznatih mocnika. :ne zna:
Mozda tako djelujae, ali mi ne pada napamet pravdat veleizdajnike. Pa mislim da je to po mom osvrtu itekako jasno :D
Bara huda » wrote:

A jesi vidio kako vecina Kineza zive?
Koja je to sirotinja u odnosu na nas?
One ducane prema kojima nasa okupljalista otpada djeluju ko robne kuce? :D
Dakako da je dio naroda daleko iza nas, ali je poanta u tome da se taj dio naroda rapidno smanjuje, dok se u nas standard dobrostojecih gradjana rapidno smanjuje.
Bara huda » wrote:

Pa to ti je to, mi smo nasi politicari, nasi politicari su mi. :D
Kakvi urotnici, kakvi bakraci? :ne zna:
Taj program bi dobio nulu, i to nije sporno, no poanta je u tom da se ovdje treba dogodit revolucija u vidu diktautre u kojoj narod nema sto birat, a da revolucionari postave stvari na svoje mjesto kako zagovaram :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 12 Jan 2014, 12:02

miky0 » wrote:Drage virtualne prijateljice,

Bara, nisam se uvrijedio nista, jer nije sramota propast, sramota je ne pokusat uspjet. No, ja nisam usao u biznis da bi zgrnio lovu preko noci, nego da kroz svoj hoby kojeg sam pretvorio u posao, normalno zivim. Svoj prvi automobil je bila skodilak felicia od 400 DEMa mjesecno, a od dobiti kroz nekoliko mjeseci sam kupio stroj uz koji sam zaposlio prvih dvoje ljudi. Nikakav megaloman, niti sam se razbacivao u lude rashode.

No da ne sirim pricu previse, zasto smatram da su na snazi protuhrvatski interesi, cu iznijet nekoliko nepobitnih cinjenica:

- Rjesavanje banaka
- Pljackanjem svih vitalnih drzavnih firmi
- Rasprodajom istih
- Stvaranjem 500 000 nezaposlenih
- Unistenje proizvodnje
- Stvaranjem parazita
- Nepoduzimanjem vladajucih o demografskoj slici drzave
- Unistenjem imunoloskog zavoda
- Unistenjem Indexa, kao jedinog koji o problemima govori

Ovo nije teorija urote, ovo su cinjenice

P.S...Pisem s mobitela kad ne kvotam. Kad kvotam, tad sam na toplapu :cerek:
Aj mali ne seri! :rospija:
Kad su marke nestale iz opticaja, još ti je mama guzu brisala!
Ak misliš lagat, bolje pređi u fašiste, to je njihova primarna vještina. :madkava:
  • Information