Tomislav Karamarko, lik i djelo - prilozi za hagiografiju

Koljite se i gložite!
Tea Tree

Post 05 Jan 2014, 21:28

miky0 » wrote:
Ne, mi smo njihove igracke, kako npr. ovaj filmic prikazuje

Ne mogu sad pogledati filmić, ali vidim da je o GMO. O čemu je točno film? Misliš da nam mijenjaju DNA ili tako nešto?
Ne znam ništa o tome, daj ajde, ne budi škrt, daj malo detalja. :cerek:
Ne znam, jos nismo imali slucaj da ne slusaju. Kad se to dogodi, a po svoj prilici nece, cu ti javit :)
Kako znaš? :ne zna:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Jan 2014, 22:08

Tea Tree » wrote: 1.Ne mogu sad pogledati filmić, ali vidim da je o GMO. O čemu je točno film? Misliš da nam mijenjaju DNA ili tako nešto?
Ne znam ništa o tome, daj ajde, ne budi škrt, daj malo detalja. :cerek:

2.Kako znaš? :ne zna:
1.Ma ne, taj sam filmic uzeo kao primjer, nije on nista posebno, vec sam ga slucajno uzeo iz maca. A zelio sam s njim rec kako smo mi ljudi zapravo pokusni kunici istinskim nasim sefofima i vlasnicima nasih zivota...Uf jebote, lud sam sto posto :D

2.Pa vidim po prilozenom.
Tea Tree

Post 05 Jan 2014, 23:28

Tko su šefovi i vlasnici života? Jebi ga, ovako sve na kapaljku nešto daješ informacije. Teško je tako pričati. :ne zna:

Ma ne vidiš po priloženom ništa. Izvrdavaš. Vidim da ti znaš nešto o tim tajnim društvima i sve, ali sad te frka nastaviti o tome. :raspa:
Tea Tree

Post 05 Jan 2014, 23:29

Kar, a i Baro, dajte malo ljepše vi pitajte mikyja, možda se vama otvori. Meni neće.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 05 Jan 2014, 23:30

Danas je bila na Dnevniku anketa o predsjedničkim izborima i ispada 51% Josipović, Kolinda mislim 17% i Bandić 10% glasova, što će reći nemate straha :zubo: Ivo bu još pet godina predsjednik, ok vjerojatno će mu netko pojest koji postotak neće biti u prvom krugu, ali bit će.
miky0
ST Leader

Post 05 Jan 2014, 23:38

Tea Tree » wrote:Tko su šefovi i vlasnici života? Jebi ga, ovako sve na kapaljku nešto daješ informacije. Teško je tako pričati. :ne zna:

Ma ne vidiš po priloženom ništa. Izvrdavaš. Vidim da ti znaš nešto o tim tajnim društvima i sve, ali sad te frka nastaviti o tome. :raspa:
Ma ne znam ja nista :D, samo mislim da me ti malo onako ufino podjebavas. Jesam li u pravu?
Tea Tree

Post 05 Jan 2014, 23:41

Nisi. :ne zna: Krenuo si od poštara. Nije mi bilo jasno o čemu pričaš pa sam pitala. Još uvijek nisi razjasnio pa pitam i dalje.
Možda ću te i podjebavati kad/ako dođe vrijeme za to. :zubo:

Zasad sam znatiželjna što zapravo misliš i otkud ti te ideje.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 05 Jan 2014, 23:59

Kar Jozef wrote:Danas je bila na Dnevniku anketa o predsjedničkim izborima i ispada 51% Josipović, Kolinda mislim 17% i Bandić 10% glasova, što će reći nemate straha :zubo: Ivo bu još pet godina predsjednik, ok vjerojatno će mu netko pojest koji postotak neće biti u prvom krugu, ali bit će.
A Markicka 3%.

Toliko o njenom potencijalu... :rofl:
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 00:08

Tea Tree » wrote:Nisi. :ne zna: Krenuo si od poštara. Nije mi bilo jasno o čemu pričaš pa sam pitala. Još uvijek nisi razjasnio pa pitam i dalje.
Možda ću te i podjebavati kad/ako dođe vrijeme za to. :zubo:

Zasad sam znatiželjna što zapravo misliš i otkud ti te ideje.
Cuj, da bi se mogli razumit, moramo bit na istim valovima. Ovako, meni su izrazito zanimljivi alternativni tekstovi u kojima neku stvar gledas i s druge perspektive.

Evo za primjer, kako gledas na ovaj text kojeg je Euklid na drugoj temi zalijepio?

http://www.hr/kako-je-propao-div-zvan-n ... oft-kupio/

Dakle, meni uopce nije jasno kako postoje ljudi koji vjeruju da je demokratskim putem nekom pojedincu data mogucnost upravljanja nekakvom drzavom. Ok, pustimo ovo jada od nase drzave, uzmimo za primjer sjedinjene drzave, dakle imamo najjacu vojnu silu na svijetu, i na njihovim izborima se bira covjek koji ce upravljat tom masinerijom. Oprsosti mi, ali nikako ne pusim foru da taj covjek (predsjednik) ista moze napravit po svom nahodjenju a da je u raskoraku s onima (tajnim drustvima) koji ga kontroliraju/postavljaju/smjenjuju na tu i s te pozicije. Nije da nema i tih situacija, ali se onda dogodi slucaj JFK na primjer.

Sto se tice nase politicke zbilje, ono sto sam zelio rec je ovo:

Nasem predsjedniku se dirigira iz londona, berlina, amerike i kine sto mora provest, a to je u njihovom interesu, a ne u nasem. To ne znaci nuzno da ce englez, njemac, amer ili kinez bolje zivit, vec nekakve poslovne grupacije iz tih sredista ostvarit svoje interese, koji i ne moraju bit nuzno protivnim nasim interesima. No, do sad sve sto je uradjeno, nije napravljeno u interesu nas, tako da...Razmisljaj malo, ali razmisljaj tako da na svaku tvoju prestpostavljenu misao o necem sto mislus da je istina, mozda postoji istina na drugoj strani, daleko d one za koju si mislila da je. Za primjer, ajmo se malo pozabavit sefom sjeverne koreje. Od tamo dolaze vijesti kako ludjak prijeti americi nuklearnim ratom, a ta vijest dolazi iz americkih medija, sto moze bit laz. Mozda je korejac zapravo rekao da amerima zeli poslat cvijece. Ono sto zelim rec, svaku vijest ne uzimam zdravo za gotovo.

Sve u svemu, ne znam kako ces na ovo gledat ti, ja gledam na to kako sam napisao.

Ni Unda mi nije ravan po ovoj kobasici :cerek:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 00:08

Zamislite da Markićka bude predsjednica. :horor:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 00:22

miky, ne radi (skoro) nijedan predsjednik sve baš po vlastitom nahođenju i kako mu se sprdne. I taj predsjednik je samo dio onoga što kolokvijalno zovemo državni aparat, koliko god on bio visoko pozicioniran.

I ok, eto ti biraš vjerovati da postoji pored one servirane nam istine još neka alternativna istina, koja se skriva od javnosti. Ako se skriva od javnosti, kako ti znaš za to?

I odgovor ti je preopćenit. Kažeš da neke poslovne grupacije ostvaruju svoje interese raznim pritiscima na npr. predsjednike. Ok, sad si ti to tako postavio pa bi ti netko mogao reći da postoji mogućnost da je tako.

Ali ono što meni nekako strši iz tvog napisanog je da ti smatraš da je u svakoj varijanti točna samo ta alternativna istina, a da se javnosti redovitu serviraju dezinformacije.

Kako da ti kažem, krenuo si od jedne pretpostavke i na nju nadogradio drugu i treću i tako, malo po malo si otišao predaleko, a sve temeljiš na nekoj početnoj pretpostavci. Imaš li ikakav dokaz, indiciju barem, da je to tako kako kažeš?
Ili ti se sviđa misliti da ne bu tebe niko jebal i da si ti njih prozreo i znaš da stalno nešto maslaju pa mora bit i da je sve što ti govore laž? :D

Neki konkretan primjer bi dobro došao za ovo što kažeš za Josipovića npr. Koje točno interesne skupine putem njega utječu na koje konkretno postupke Milanovića i Karamarka? Kako to izgleda u praksi?
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 00:29

Ne znam nista, sve sam pretpostavio, a mozda cu jednog dana nesto konkretnije napisat kad mi muda narastu, ili ne budem zivija ovdi. Sto znaci, nikad :D

Sorry :crying:
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 00:31

Nisi mi rekla, sta ti se cini o onom tekstu kojeg sam ti linkao?
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 00:34

miky0 » wrote:Nisi mi rekla, sta ti se cini o onom tekstu kojeg sam ti linkao?
Taj link ne radi, ček da nađem gdje je to Euklid stavio, možda tamo radi.
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 00:39

Tea Tree » wrote: Taj link ne radi, ček da nađem gdje je to Euklid stavio, možda tamo radi.
Evo pogledaj ovdi, zadnji post na ovoj temi

viewtopic.php?f=6&t=2174&p=256376#p256376
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 00:52

Našla, pročitala.

Čuj, taj tekst, kao i tvoj post, ide istim putem. Autor je nešto "prokljuvio" ili kako kaže "složio kockice", nadogradio na to jedno, drugo, treće.
Nemam dokaze da to nije tako, ali tko ima dokaze da jest? Znaš što se kaže za pretpostavke inače? :D

Ne mogu skužiti o kojim vremenskim razdobljima se radi, ali bih rekla da se radi o dovoljno velikima da bi bilo isplativo.

Negdje u zaključku sam autor teksta kaže ovo:
Naravno, ovo sada iz temelja mijenja situaciju na tržištu smartfona i za očekivati je kako će ostali proizvođači Windows Phone uređaja ubrzo odustati od daljnje suradnje s Microsoftom. LG je to već uradio, a od nedavno se mogu čuti glasine kako će istim putem ići i HTC.
Ako je doista cilj Microsofta bio taj, onda bih rekla da su dali dreku pljusku. :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 01:08

Tea Tree » wrote:Našla, pročitala.

Čuj, taj tekst, kao i tvoj post, ide istim putem. Autor je nešto "prokljuvio" ili kako kaže "složio kockice", nadogradio na to jedno, drugo, treće.
Nemam dokaze da to nije tako, ali tko ima dokaze da jest? Znaš što se kaže za pretpostavke inače? :D

Ne mogu skužiti o kojim vremenskim razdobljima se radi, ali bih rekla da se radi o dovoljno velikima da bi bilo isplativo.

Negdje u zaključku sam autor teksta kaže ovo:

Ako je doista cilj Microsofta bio taj, onda bih rekla da su dali dreku pljusku. :ne zna:
100 ljudi, 100 cudi

Ne samo da je autor slozio kockice, vec je objavio cinjenice. Eto sad, imamo primjer kako kompanija razjebe jacu kompaniju zbog odredjenih interesnih skupina, pa gdje nece jace drzave razjebat slabije?

Ja kontam da ti to kontas, ali ne kontam da u tome ne vidis nista cudno, pa cak i toliko da ako se slozi odredjeni konsensuz vladara da npr. najvise koristi mogu dobit od Markicke, da ce se zahvalit ivi i nju nagradit titulom :zubo: , pa makar imala sad samo 3%.
Bara huda

Post 06 Jan 2014, 01:18

Idem spat, kasno je ali jos da pitam mikija...povrsno sam citala pa ako nije na mjestu pitanje, skuzaj miki.

Koja je svrha tih tajnih oranizacija, klanova, vodja, cega vec?
Ako misle pobit narod vulgaris, dovest do njegovog izumiranja pretjeranim iskoristavanjem, nece li i oni onda ostat bez prihoda?
Ne rezu li onda sami sebi granu na kojoj sjede? :ne zna:
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 01:21

Ali gdje je taj interes i profit Microsofta u tome svemu? :ne zna: Autor nagađa da je mogao postojati, ali u konačnici interes ni on čak ne vidi.
I nije objavio neke činjenice za koje nitko osim njega nije znao već je na temelju dostupnih mu informacija iskonstruirao priču. Što ne znači da ta priča drži vodu.

Koji konsenzus vladara (izvan Hrvatske) bi mogao imati interes od Markićkinih 3%? I kakav interes?
Beau

Post 06 Jan 2014, 09:35

Ne bi li netko tko istinski vjeruje u ovo sto miki prica na koncu trebao prestat pratit politiku, nervirat se, kritizirat vladu, a bogami i glasat na izborima?
Jer mi smo obicne lutke i ne mozemo nista :ne zna:

Osim toga, ti ljudi, ti najveci od najvecih koji dirigiraju i vladaju u pozadini...to su valjda ljudi bogovi koji su nepogresivi. Svaki tajni plan i interes koji skuju, valjda se ostvaruje ko podmazan. Jer te zavjere uvijek tako zvuce. Ono, petogodisnji plan s ubacivanjem krtica da se ne bi izjalovio? Izjalovi se tjedni plan, a di nece ovaj :rolleyes:

Ja mislim da vi malo precjenjujete ljudski rod :giggle:

Da, postoje ljudi koji mogu losim odlukama, nenamjerno, unistit uspjesne i velike firme, drzave. To cak mogu bit i jako pametni ljudi. Zasto je to nekim ljudima neprihvatljivo? :ne zna:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Jan 2014, 10:30

Cekaj malo.

Covjek iz Microsofta dodje na celo Nokije, sjebe ju i zatim Microsoft kupi Nokiu a vama je sve slucajno... :misli:

Ne govorimo o Rudi Cajevcu nego kompaniji koja je godinama dominirala trzistem mobilnih uredjaja.
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 11:24

Bara huda » wrote:Idem spat, kasno je ali jos da pitam mikija...povrsno sam citala pa ako nije na mjestu pitanje, skuzaj miki.

Koja je svrha tih tajnih oranizacija, klanova, vodja, cega vec?
Vladat, a s vladanjem povecavaju svoju egzistenciju do maximuma. Dakle, svoju osobnu korist.
Bara huda » wrote:
Ako misle pobit narod vulgaris, dovest do njegovog izumiranja pretjeranim iskoristavanjem, nece li i oni onda ostat bez prihoda?
Hoce, zato i ne mora bit nuzno iskoristavanja do smrti i pobijanja velikih masa, vec je poanta u potpunoj kontroli, tj. drzat ce te do krajnjih izdrzljivih granica koje kao ososba mozes izdrzat a da ne puknes. Neki nazalost i neizdrze, pa se razbole, rak, srce,...i odapnu, a za neke narode ih uopce i nije briga, pa ih puste da umru od gladi, kao npr. u africi.
Bara huda » wrote:
Ne rezu li onda sami sebi granu na kojoj sjede? :ne zna:
U konacnici da, ne zato jer oni zapravo zele sebe unisitit, vec je to zakon prirode. Profit ce na kraju razjebat ovaj planet nekim novim ratom do unistenja, a onda proces ponovo pocinje ispocetka. Pa sva velika carstva su se samounistila, tj. unistila su se iznutra.
Tea Tree

Post 06 Jan 2014, 11:34

Euklid » wrote:Cekaj malo.

Covjek iz Microsofta dodje na celo Nokije, sjebe ju i zatim Microsoft kupi Nokiu a vama je sve slucajno... :misli:

Ne govorimo o Rudi Cajevcu nego kompaniji koja je godinama dominirala trzistem mobilnih uredjaja.
Ako je to sve skupa tako jasno, zasto su u Nokii dopustili da Elop dodje na celo firme? Dotadasnji celni ljudi su po toj logici morali znati daleko vise o tim interesnim skupinama nego npr. ti koji to citas na portalima.
I mislis li da je stvarno nemoguce da Microsoftov covjek donese losu poslovnu odluku, da lose procijeni? Ovo sto Beau kaze. Jesu li ti ljudi bas nepogresivi pa da sve cega se dotaknu pretvaraju u zlato ili se i njima dogadjaju zajebi?
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 11:44

Tea Tree » wrote:Ali gdje je taj interes i profit Microsofta u tome svemu? :ne zna: Autor nagađa da je mogao postojati, ali u konačnici interes ni on čak ne vidi.
I nije objavio neke činjenice za koje nitko osim njega nije znao već je na temelju dostupnih mu informacija iskonstruirao priču. Što ne znači da ta priča drži vodu.
Profit ne znaci nuzno da taj koji nesto ulaze, pa nakon odradjenog ima na bankovnom racunu xy €, jer je dobro poznata cinjenica da u novcanici od 100€ nama trzisne vrijednosti u proizvodnji te paprirnate novcanice niti 30 centi. Dakle, profit moze bit: ovladavanjem teritorja, pokazivanjem moci onom kojeg unistavas, preuzimanjem njegovih robova, ovladavanjem nekretnina, ovladavanjem resursa, itd.... Ovo nabrojano ne znaci kao nuzan odgovor za microsoft-nokia, vec opcenito.

Sto se tice gorespomenutih kompanija, meni je najprihvatljivija teorija pokazivanjem moci onom kojeg unistavas. Te interesne skupine su s tim postupkom mozda htjele dat do znanja skandinavcima, ili konkretno fincima sto im se moze dogodit ako ne pristanu na neke njihove uvjete, jer je isto tako poznata cinjenica da je finska bogata prirodnim resursima.
Tea Tree » wrote:
Koji konsenzus vladara (izvan Hrvatske) bi mogao imati interes od Markićkinih 3%? I kakav interes?
Centri moci vrlo jednostavno mogu imat zadatak za hrvatsku otprilike ovakav:

- Zelimo ovladat njihovom vodom
- Zelimo ovladat njihovim nekretninama na obali
- Zelimo ovladat jadranskim morem, jer je bogata plinom
- Zelimo ovladat njihovom zemljom, jer nas moze neiscrpno hranit
- Zelimo ovladat njihovom likom, jer je mozda prebogata naftom
- Zelimo ovladat njihovim narodom, jer su super uspjesni robovi i poslusnici kakve svijet nije do sad vidio
....

I onda postave te uvjete kandidatima za predsjednika, i pitaju ih, tko ce ispstivat gore navedene uvjete. I npr. Markicka se naguzi, i ovi kroz medije u godinu dana od nje naprave najpozitivniji lik u povijesti ovog naroda, a od protukandidata naprave najvece smece.

P.S., uzeo sam markicku kao primjer, ali to se tako radi. Dobro, naravno da za sve ove moje teze nemam nikakve dokaze, i da je ovo moja masta napisala :)
miky0
ST Leader

Post 06 Jan 2014, 11:50

Beau » wrote:Ne bi li netko tko istinski vjeruje u ovo sto miki prica na koncu trebao prestat pratit politiku, nervirat se, kritizirat vladu, a bogami i glasat na izborima?
Jer mi smo obicne lutke i ne mozemo nista :ne zna:

Osim toga, ti ljudi, ti najveci od najvecih koji dirigiraju i vladaju u pozadini...to su valjda ljudi bogovi koji su nepogresivi. Svaki tajni plan i interes koji skuju, valjda se ostvaruje ko podmazan. Jer te zavjere uvijek tako zvuce. Ono, petogodisnji plan s ubacivanjem krtica da se ne bi izjalovio? Izjalovi se tjedni plan, a di nece ovaj :rolleyes:

Ja mislim da vi malo precjenjujete ljudski rod :giggle:

Da, postoje ljudi koji mogu losim odlukama, nenamjerno, unistit uspjesne i velike firme, drzave. To cak mogu bit i jako pametni ljudi. Zasto je to nekim ljudima neprihvatljivo? :ne zna:
Mozda sam ja tu da probudim uspavanu svijest kod vas, i zajedno se suprostavimo manipulatorima/vladarima kao lenjin carskoj obitelji...To sto govoris o planskoj buducnosti mi nema veze, jer onaj koji kroji te planove ima viziju svog osobnog napretka kroz dnevne, tjedne, kalendarske vremenske oblike. :D
  • Information