O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
MightyMe

Post 22 Dec 2013, 21:24

..a unda » wrote: ..pa argumentiraj sam sebi. radi se o politickom, stranackom izboru. kakve veze to ima sa homoseksualnoscu ili izbacivanjem nekog iz drzave jer je druge neke nacionalnosti?

milanovic je nije izbacio iz drzave, nije joj oduzeo nikakva prava..osim, jasno, ako kolaricka nije imala tu nekih drugih interesa koje je mogla putem te stranke ostvarit..mislim, ne znam.
to su unutar stranacki obracuni. sutra je mozda opet prime natrag. preksutra mozda kolaricka bude i presjednica es de pea, ko zna. ja ne vidim tu nista bas tragicno i dramaticno..
Ja san komentira ovaj dio:
Tea Tree » wrote:Pa cuj, ako je to sve tako kako ona kaze i ako se ona ne slaze s time, zasto bi uopce htjela ostati u tako groznoj stranci?:
Tu se ne govori o izbacivanju, nego o ponašanju samog pojedinca bez utjecaja trećih osoba.
Koga će on izbacivat iz stranke me čisto boli kurac. To je njegova stvar i stvar njegove stranke. I slažem se da to nije isto kao i izbacivanje od negdje drugdje. Međutim, koji se kurac ima itko miješat u ičija čuvstva i htjenja?

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 22 Dec 2013, 21:29

..a unda » wrote: ..pa argumentiraj sam sebi. radi se o politickom, stranackom izboru. kakve veze to ima sa homoseksualnoscu ili izbacivanjem nekog iz drzave jer je druge neke nacionalnosti?

milanovic je nije izbacio iz drzave, nije joj oduzeo nikakva prava..osim, jasno, ako kolaricka nije imala tu nekih drugih interesa koje je mogla putem te stranke ostvarit..mislim, ne znam.
to su unutar stranacki obracuni. sutra je mozda opet prime natrag. preksutra mozda kolaricka bude i presjednica es de pea, ko zna. ja ne vidim tu nista bas tragicno i dramaticno..
Koje priglupo obrtanje teza :facepalm:

Prvo ste govorili da zašto sama nije otišla iz takve stranke a Majti vam je povukao finu analogiju da zašto Srbi i pederi ne odu iz takve države... :kava:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Tea Tree

Post 22 Dec 2013, 21:31

Euklid » wrote: ovdje se slobodno moze postavit pitanje zasto bi neko bio u ovoj državi, ako ta država vise ne ispunjava necije kriterije.
radi se o državi, nesto kao o autu, suknji, statusu nekom..nema to veze s ovim sto govoris...
Zato sto ne biras drzavu u kojoj ces se roditi, odrasti, zapoceti neki zivot. Opcenito, drzavljanstvo nije ni priblizno podlozno izboru i odabiru, kao sve nabrojano pa i stranacka pripadnost.
Pocela sam objasnjavati ocigledno. Vrijeme mi je da odustanem. :trk:
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 21:35

Tea Tree » wrote: Zato sto ne biras drzavu u kojoj ces se roditi, odrasti, zapoceti neki zivot. Opcenito, drzavljanstvo nije ni priblizno podlozno izboru i odabiru, kao sve nabrojano pa i stranacka pripadnost.
Pocela sam objasnjavati ocigledno. Vrijeme mi je da odustanem. :trk:
Ajde onda objasni zašto jedna demokratska stranka, hadezeovskim stilom, izbacuje člana bez prava na žalbu i obranu?

I zašto se taj član ne bi borio za svoju stranku da se promjeni na bolje? :misli:
Tea Tree

Post 22 Dec 2013, 21:35

Euklid » wrote:

Prvo ste govorili da zašto sama nije otišla iz takve stranke a Majti vam je povukao finu analogiju da zašto Srbi i pederi ne odu iz takve države... :kava:
Aj reci, sad me stvarno zanima jel stvarno mislis ovo ili se zajebavas, trolas ili nesto slicno?
Emericzy

Post 22 Dec 2013, 21:36

..a unda » wrote:..ko mi jos jedno bude reako da sam pametan, poslat cu ga ukurac. sifra..auk. :D

da sam imalo pametan sad bi vi ovdje pisali o meni i zvali poreznu upravo da provjeri otkud meni tolki novci i zasto sam jedan dan isao na veceru s karamarkom, drugi dan s milanovicem, treci dan s bozanicem, cetvrti s obmam, peti s putinom, sesti dan su dosli pitat za savjet rotscildovi.. i svi me oni hvale.. :zubo:
Ne. to bi značilo da si sposoban i željan slave. a mi svi znamo da si pametan i samozatajan.
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 21:37

Tea Tree » wrote: Aj reci, sad me stvarno zanima jel stvarno mislis ovo ili se zajebavas, trolas ili nesto slicno?
Ne, najozbiljniji sam.

Gadi mi se ovaj tvoj nastup, ne sviđa joj se stranka pa neka lijepo sama ode iz nje.

Isto tako se razne Tomašićke i Markićke odnose prema Srbima i pederima, nije im lijepo ovdje - pa neka odu.

Treba se boriti. A ne odlaziti...
Emericzy

Post 22 Dec 2013, 21:41

Tea Tree » wrote: Sve to shvacam, ali mislis da je ne bi ista sudbina cekala da je to napravila u bilo kojoj drugoj stranci i ne samo u Hrvatskoj?
Sve primjedbe i zamjerke mogla je iznositi unutar stranke. U medijima drvljem i kamenjem po sustavu kojeg je dio i onda se cuditi kad te iskljuce iz sustava. :D
Sad jebi ga, to sto je njoj malo nezgodno osnovati najnoviju i jos jednu u moru politickih stranaka, ne znaci da bi se trebalo pokazati razumijevanje za takav postupak.
Da. Ona je to iznosila i unutar stranke. I nije bilo ni drvlje ni kamenje. Stranačke strukture to nisu primale sa zanimanjem, a kamo li s odobravanjem. SDP se svojedobno ponosio unutrašnjom demokracijom... Svojedobno.
Tea Tree

Post 22 Dec 2013, 21:42

Euklid » wrote:
Ajde onda objasni zašto jedna demokratska stranka, hadezeovskim stilom, izbacuje člana bez prava na žalbu i obranu?

I zašto se taj član ne bi borio za svoju stranku da se promjeni na bolje? :misli:
Zato sto se ne bori za boljitak drvljem i kamenjem u medijima. Time se nanosi steta stranci. Ako moze djelovanjem unutar stranke okrenuti kormilo u smjeru kojeg smatra boljim - super!
Ako vecina ljudi u toj stranci ne dijeli njeno vidjenje, moze se prilagoditi ili otici.
Za ovo sto je napravila bi dobila pedalu iz bilo koje stranke i iz bilo koje firme.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Dec 2013, 21:42

Whereabout » wrote:Onoliko koliko sam vidjela i koliko se razumijem u aritmetiku, Klauški je u potpunosti u pravu u gore linkanom tekstu. Možda je i najveća stvar s tim izbacivanjem pitanje lojalnosti i (muške?) taštine, i to nije prvi put da vidim da se na taj način održava vlast.

Ono što sam do sad primijetila kod Kolarić je da nikog nije vrijeđala (koliko znam), forumaškim rječnikom bila je konstruktivna, ali joj je put presječen. I to na grub i neadekvatan način. Sličan princip je bio i s Mirelom Holy.

Ništa, njoj u čast od jučer imam novi potpis (drugi dio koji nije crvene boje). :o
meni tu ima puno nepoznatih varijabli da bih mogao u vezi kolaricke povezat u jedan izraz. aritmeticki.

vec neko vrijeme imamo samo aleksandrinu stranu, samo nju mozemo cut. ne znam je, ne znam sto radi, znam da se kandidirala za zagreb, nesto se spominjala u vezi holi, ali jos mi nije jasna tu njena uloga.
ono s cim je nagazla na zulj, a mozda i neoprezno iskocila..a kozda, kazem, ne znam.. i najmjerno iskocila, to je bilo u vezi perkovica.

to mi moze rec da je perkovic situacija puno erogenija nego sto se to misli, a zasto je erogenija, mogu samo nagadjat..nesto u vezi pandorine kutije gdje je na kocki nesto vise i od perkovica i od..svaceg neceg.
a tu radi neceg kolaricka se nije htjela povuc. e, sad sto je tu toliko vazno da se ona nije htjela povuc?
mislim, ko kaze da je kolaricka nevinasce? za milanovica, kako vidim, nitko ne misli da je neki demon. a sad, jel moze postat, ne znam..sumnjam.

nadalje, koliko je to bilo vazno da se ona izbaci iz stranke, moze jos reci da je u es de peu, unutar njega, stanje nesto klimavije nego sto bi mozda trebalo bit ili nego sto se misli.
nije nemoguce da se u ovom trenutku, u trenutku ove vlade, vrlo nervozno gleda na svako znacajnije odstupanje koje moze ugrozit stabilnost stranke, jer..koliko toliko, obzirom na poziciju, udari na vladu iz vana, nekako se uspijevaju amortizirati, e ali ako se vlada nekako zeli destabilizirati iznutra, ako se to tako shvati, to je onda vec malo, jel..u ovoj situaciji nije to bas nesto pozeljno.
ponavljam opet, nemam informacija nego ovo okolo, ali jednostavno sumnjam da milanovic ili netko drugi nije s njom popricao nakon njenog perkovic istupa. sumnjam da se nije s njom pokusalo razgovarat, ali ocito kolaricka u necemu nije htjela popustit, a cisto sumnjam da je ona samo htjela da se otvoreno i javno ili stranacki javno prica o nekim stranackim problemima zato jer ona ljubi slobodu misljenja i demokraciju.
jos tu moraju bit neki interesi, nesto.. mora bit.. :kokice:
a opet, pi arovka je to, a po nekoj mojoj konstituciji, bez obzira koje on stranke ili boje bio, cim je meni u blizini neki pi arovac, odmah dizem stitove koji vrte rutinu.. podijeli sa dva, oduzmi dvadest, pa to joj jednom sa dva podijeli i onom sto ostane nadodaj ono sto ti je pr izbjegao rec. :D
Tea Tree

Post 22 Dec 2013, 21:43

Euklid » wrote:
Ne, najozbiljniji sam.

Gadi mi se ovaj tvoj nastup, ne sviđa joj se stranka pa neka lijepo sama ode iz nje.

Isto tako se razne Tomašićke i Markićke odnose prema Srbima i pederima, nije im lijepo ovdje - pa neka odu.

Treba se boriti. A ne odlaziti...
:zec:
Whereabout

Post 22 Dec 2013, 21:44

Hahaha, ja samo čekam - čekam i veselim se - kad će se preći na propitkivanje Kolarićkine "agende". Naime, kao što znamo, svugdje gdje postoji kritika, postoji i agenda, nije li tako? Ili barem neki psihički poremećaj, karakterna mana, jednostavno mora biti. Holy se još dobro i izvukla, nisu je dugo valjali po blatu.

Ovo sa Srbima i pederima je ne sasvim uspješna analogija, ali je pogođena utoliko da gađa u točno taj plitki argument da je stvar riješena izlaskom iz stranke - stvar je tek počela tim momentom kad netko sam odstupi ili ga izbace. Kao, ne sviđa ti se, izađi - i što smo dobili s tim? Što je novo? Osim poručivanja da je to napravljeno jer se može (izbaciti nekog), da je to upozorenje za ubuduće, da se to može i vjerojatno hoće dogoditi nekom drugom, kao što Klauški spominje.

I to nisu za javnost relevantna pitanja? Koji politolog bi to potpisao, baš me zanima?
.
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 21:51

Tea Tree » wrote: :zec:
Samo se ti lupaj. I trebaš s obzirom na ono što si napisala.

Drvlje i kamenje, veliš, bacala je... :rofl: :rofl: :rofl:
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 21:54

Tea Tree » wrote: Zato sto se ne bori za boljitak drvljem i kamenjem u medijima. Time se nanosi steta stranci. Ako moze djelovanjem unutar stranke okrenuti kormilo u smjeru kojeg smatra boljim - super!
Ako vecina ljudi u toj stranci ne dijeli njeno vidjenje, moze se prilagoditi ili otici.
Za ovo sto je napravila bi dobila pedalu iz bilo koje stranke i iz bilo koje firme.
Koliko si puta spomenula riječi žalba i obrana? :misli:
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 22:02

A što misli članstvo u SDP-u vidjeli smo na unutarstranačkim izborima zagrebačke organizacije gdje je Bernardić (kojem je pomagala i Kolarićka, a kojeg Zoka ne može smisliti) hametice potukao Milanovićeve pulene već u prvom krugu.

Milanović je trenutno toliko mizeran da ne da nema šanse na sljedećim parlamentarnim izborima
nego ne bi prošao ni na unutarstranačkim esdepeovskim izborima da se održe sutra...
..a unda
Undaminator

Post 22 Dec 2013, 22:07

Euklid » wrote: ovdje se slobodno moze postavit pitanje zasto bi neko bio u ovoj državi, ako ta država vise ne ispunjava necije kriterije.
radi se o državi, nesto kao o autu, suknji, statusu nekom..nema to veze s ovim sto govoris...
ali nije tako. ne moze se izjednacavat stranka sa drzavom. ili mozda moze?

mi na drzavljanstvo ili seksualnu orijentaciju, nismo bas bili nesto puno u mogucosti birat ili nekako svjesno utjecat.
ne postoji bas neko pravilo da sa punoljetnoscu ili nekom dospjelom poslovnom sposobnoscu idemo na neki salter prijavit se po pitanju nacije i seksulane opredjeljenosti.

sa politikom, strancarenjem je sasvim druga prica. sa izvidjacima je sasvim druga prica. sa sportskim klubovima je sasvim druga prica. sa klubovima pusaca lula je sasvim druga prica.
dodjes i uclanis se.

ovi ovdje imaju svoje statute, nestatute, interese i sasvim je jasno da ako netko vidi da to nije to ili da to nije vise to, da kaze..dovidjenja.
mislim, nije bas rijetko da je netko promijenio po tri, pet stranaka, pa onda ne znam, mozda se opet vratio u prvu stranku.
niti je bas rijetko da je netko izbacen iz neke stranke radi neceg ili usprkos neceg. pa opet primljen natrag.

ono sto je ovdje mozda vaznije, jest to da se radilo o nekoj marginalnoj stranci, nitko se ne bi puno obazirao, ali ovdje imamo stranku i predsjednika stranke, koji je ujedno i predsjednik vlade, dakle, on ima odgovornost, njegov je potpis na drzavnim dokumentima, on sutra ide u zatvor mozda ili ako raja popizdi, na neko stablo i ne znam bas, nisam siguran o kakvoj se tu stranackoj demokraciji radi ili bi se radilo.
jel su se vec prije dogovorili ko ce bit predsjednik, potpredsjednik, ovaj, onaj stranke, kome je sta zaduzenje i kolika mu je i gdje odgovornost? valjda jesu. i onda zaletis se i picis..i jebiga, netko otpadne.. :D
hocu rec, ako je kolaricki toliko stalo do neceg, cemu toliko uvlacenje javnosti u taj njen..ili ciji je vec problem?
sto ona time postize? sto ona time ili ovim zeli postici?

uostalom, ponavljam, ne bih se uopce cudio da se ona vrati u stranku i da se izljubi srdacno s milanovicem i da to osvane u svim medijima.
malo sam, ono, oprezan kad treba zauzimati neciju stranu kad se dvoje u vezi posvadjaju. cujes jednu stranu, zauzmes njegovu stranu i to ono, srcano, a oni se, pizduni, poslije pomire, nakon sto sam ja vatru citavu izrigao na neprijateljsku stranu u toj vezi.. :D

ja cu jos malo sacekat. politika je to. sta ja znam koja ce sutra slika osvanut i ko ce se na njoj s kim ljubit i grlit.. :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 22 Dec 2013, 22:11

Emericzy » wrote: Kakiš. (Da budem fin.) Hajde, pokaži te nove ljude, da ih vidimo. Tko su? Kakvu imaju biografiju? Što znaju o politici? Čime su se dokazali?
Ja duboko vjerujem da bi ti puno bolje i pametnije vodio ovu drzavu od zokija&co. Ako ja vjerujem u tebe, zasto ti ne vjerujes?
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 22:14

Tea Tree » wrote: Pa dobro, de nas prosvijetli. Koji su to novi ljudi koje EPH tako vjesto skriva?
Gdje su i sta cekaju?
Dakle, postoje neki ljudi sposobniji i pametniji od bilo kojeg poznatog nam politicara, a k tome su voljni baviti se vodjenjem drzave i politikom, ali nista ne poduzimaju? Zasto?
Pa trebalo bi im biti pis ov kejk smijeniti sadasnju garnituru. :ne zna:

Evo, najavljuje se oprost duga gradjanima koji su prezaduzeni. Sto s time?
Vjerojatno, ma sigurno, ima primjedbi i zamjerki iako je receno da su gradjani prezaduzeni i da se nista nije poduzelo po tom pitanju.
Pa da cujem. :raspa:
Zelis rec da je zoki najpametniji clan naseg drustva??? Ono stvarno :ne zna: Stvarno mislis da u drzavi ne poatoje pametniji i strucniji ljudi od spomenutog diktatora? (btw, danas mi je izgledao nafiksan, aki to je samo moje misljenje)
..a unda
Undaminator

Post 22 Dec 2013, 22:19

Euklid » wrote:

dakle, pogresna analogija. u esdepeu je kolaricka..ili je bila. ona se s necim nije slagala. dobro, ne slaze se. e onda je ona popizdila i rekla da ako se s njom ne slozi da je njena stranka ustvari hadeze. i ostala je u toj stranci, vise ne zna ni ona sama jel to hadeze ili esdepe.
sta bi ti napravio? za dispet bi ostao u toj stranci protiv koje si? :D

ta njena ideja, kritika, ocito nije ostala samo na tome, ocito se tu radi o nekoj igri moci unutar stranke, ocito su tu neke frakcije, struje, a baj d vej, jel se i tebi mijesaju prezimena bandic i bernardic?
meni se jako mijesaju. ali ono, jako.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 22:22

..a unda » wrote: pa ima svrhe govorit utoliko da se govori i da se mozda kroz tu prasumu mozda nesto uspije nekako iskristalizirat..
..ali, evo, za primjer.. koja razlika je izmedju karamarkove kritike ova vlade i tvoje?

drugo, sdp=hdz. odmah cu ti rec, tu moze bit donekle istine, ali ne na nacin na koji ti ili jos neki ili tko vec, govore.
tj, bilo koju stranku u saboru danas mozemo izjednacit s ostalim strankama.
a ako cemo vec nacimati teorije nekih urotica, onda bi i tu trebalo bit malko precizniji i postavit neke hipoteze barem, vidjet o cemu bi se tu moglo radit i zasto.
ali cemu ic toliko daleko ili siroko, kad se ne moze procitat medju politckim recima ni sadasnja situacija.

postoje neke..neki zadani okviri, relanost, problemi, situacija..i kako neka stranka mozda zeli nekako promijeniti tu situaciju, pokrenuti ili okrenuti neki proces, isto tako se te stranke, kad dodju na vlast, moraju i prilagodjavat toj situaciji, zadovoljit neke date okolnosti sad, da bi ih se mozda moglo promijenit sutra.
sve su to procesi, puno je tu interesa, a ako cemo malo preozbiljno sve to gledat, onda ima i neke odgovornosti, pa i rizika.. i to ne samo rizika osobnog.

vlada, bilo koja, upravlja nekom lovom, moze s njom sta oce, doslovno. dok se aktiviraju neki mehanizmi, demokratski, nedemokrastki, ode vec ta lova nekom sto puta.

dakle, treba ipak malo gledat drugacije na neke nase stranke, jer jedno je najprije sam sebi bradu napravit, a drugo je osisat narod kao ovce i poslati ih rat da zagnjojavaju, dat nekom drugom skare i govorit..on ih je osisao, on, on je kriv..a dolazi zima i di je ta nova vuna na vama koju je on, taj kome smu utrapili skare, obecao da ce vam narast do poda, za sto trebaju najmanje cetri godine, ali jebiga, zima je, treba vune sada..

nadalje, treba bit tu malo oprezan, jer.. socijaldemokracija i jest zamisljena kao djelovanje unutar nekog kapitalistickog okvira i kao takva, moze se nacelno kritizirarat, ali i upitat sto se onda socijaldemokracijom uopce zeli.
mislim.. i meni je bakunjin vrlo simpa.
s druge strane, kod nas, najvecu korist od izjednacavanja esdepea i hadezea imaju radikalno desne strancice i ideje. to su ti kao neki treceputasi, zagovornici kao nekih trecih putova, koji su ustvari samo oblici fasizma, demokratskog kao nekog fasizma, puzajuceg, populistickog, religioznog, itd..

dakle, kad se izjednacava, treba rec zasato ih se izjednacava, jer sasvim je drugacije kad jedan srp npr napise ili cak jos uvijek vrlo sumnjivi laburisti.. sdp=hdz, a savim drugo kad je to poruka hrasta ili nekih pravasa, domovinaca, strazi, vidzilanterije neke, itd.

bez obzira koliko se htjelo nesto dobronamjerno mozda porucit, ta je poruka poruka za okret u desno, jer je vecina tako raspolozena i ona ce tu poruku shvatit na svoj nacin.

sve ovo sto ti ovdje govoris, meni samo potvrdjuje da je lijeva neka misao (pustimo za sad stanje van hrvatske), potpuno nedorecena, neformulirana, zastarjela. ne zna ni gdje se nalazi, ni cime raspolaze, ni kako i cime dalje hoce.
sve dok se ne okupi nekako dovoljno jako lijevo, socijalisticko jezgro, organizacija, stranka koja ce na politckoj vagi hrvatske zauzeti potpuno prazno mjesto i tako poceti ostvarivati neku politicku ravnotezu, sve ce te lijeve misli biti pod skutima es de pea.

a da se profiliraju takve stranke, po meni, to je moguce..ili najlakse moguce samo rastom utjecaja i snage esdepea ili socijaldemokracije u hrvatskoj, pa ce se onda prirodnim nekakvim putem ili politickom neko centrifugalnoscu, izdvojiti u taj neki interes.

a ovako, kritiziranje necega sto jedva opstoji, to su potpuno promaseni potezi..ma ne samo promaseni, nego to je voda na mlin onoga koji zeli zgazit sve sto ima prefiks..soc.
Nemoj me usporedjivat s karamarkom pliz, on kao napada zokija svake prijestupne i pritom moli boga da se to nikad ne dogodi zamjena uloga, jer zna da bolji od njega ne moze bit, moze bit isti ili gori.

Ali mi nemoj govorit da medju mladjom populacijom visokoobrazovanih ljudi ne postoji kapacitet za upravljanje ovom drzavom. Znas u cemu je problem? Linija manjeg otpora, e to je ovaj jebeni narod, pa pogledaj samo sebe i svoje fanove s ovog topica koji govore da je zoki najbolji od ponudjenih, a ja duboko vjerujem da si ti puno bolji i pametniji od tog idiota.
..a unda
Undaminator

Post 22 Dec 2013, 22:27

MightyMe » wrote: Ja san komentira ovaj dio:

Tu se ne govori o izbacivanju, nego o ponašanju samog pojedinca bez utjecaja trećih osoba.
Koga će on izbacivat iz stranke me čisto boli kurac. To je njegova stvar i stvar njegove stranke. I slažem se da to nije isto kao i izbacivanje od negdje drugdje. Međutim, koji se kurac ima itko miješat u ičija čuvstva i htjenja?
..pa dobro, ok, ali priznaj da je malo cudno bit u stranci, ostat u stranci za koju bas i nisi siguran sta radi.
mislim, ono..na njenom mjestu ja bih rekao..ma jebite se vi, a kolaricka kaze.. e ja sad bas hocu bit u ovoj stranci, pa koja je, bas hocu.
tebi to nije malo tjudno? :kokice:
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 22:35

Bara huda » wrote:

A ono... sta sad da ti kazem....jebiga...nisi. :ne zna:
Pozalio si se ko i svaki drugi privatnik/poljoprivrednik/ radnik koji nije uspio i kojeg je drzava sjebala u tome.

S tim da ako je istina ovo sto pise, da si ti pred 10-12 godina znao kako ce to zavrsit, da si pisao pisma i dobivao odgovore koji su ti to potvrdili i opet nisi ni kurcem ni imovinom mrdnuo da se probas izvuc iz nadolazeceg dreka dok je to bilo lakse, te ne cini osobom koja bi bila garancija uspjesnog izvlacenja iz govana danas. Makar i igrao svaki dan tenis sa Chavezom. :zubo:

Jebemu, ako si ribar i ides lovit ribu na po kanala, pa vidis da ce nevera, da se skupljaju oblaci i da se cuti u vonj nevolje u zraku, onda valjda kupis tunju sta prije mozes i palis motore prema obali, a ne ostajes na otvorenom i ufas se u svetog Niku. :ne zna:

Ti si tu opisao svoj krizni put i nista vise, za sve si okrivio povisenje poreza i trosarina sto je tvoj proizvod ucinilo preskupim za kupovinu i sad mislis da bi ti bio dobrostojeci miki samo da nije bilo poreznih davanja.
To ti je recept i sada, tvoja vizija spasa cijelog sistema u Hr. jer mislis da bi ljudi najednom poceli trosit ko nespaseni kad bi cijene bile manje. Pogotovo nakit od plemenitih kovina bi dobro isao. :D

Uz onu o uvozu kineskih generala i kojeg voda za streljanje i onda pobit tajkune i nasljednike pa kad nikog ne bude tko bi naslijedio njihovu imovinu, drzava bi konacno dosla u posjed onog sta je nepravedno dala. Sto bi, valjda, prosljedila privatnicima i ostalima na upravljanje i eto love ko blata.

Zoki i kumpanji mu su nasli sta su nasli, jesu se vatali za glavu i mislili...sta mi je to trebalo, ili su samouvjereno odmahnuli rukom misleci...pidin je to dim za nas....to se ne zna a nije ni bitno. Rade kako znaju. I kako mogu, uzevsi u obzir s kim imaju posla.

Jesu li mogli drugacije...svakako da jesu.
Mozda su mogli ukinut sindikalne podruznice i proglasit ugovore i dodatke na placu nevazecima, ukinut zdravstveno osiguranje starijima od 70 godina ( ionako slaba korist drustvu od njih, samo dobijaju mirovine iz proracuna ), ukinut djecje doplatke, pomoc nezaposlenima, poticaje seljacima, nabacit koju desetinu tisuca ljudi iz administracije na biro, i jos nesto sto mi ne pada sad na pamet ali bilo bi tu manevarskog prostora. :zubo:

Ali...ostaje pitanje bi li to bilo bolje i bi li stvarno pridonjelo ekspresnom oporavku gospodarstva koje bi vec u 4 godine (koliko traje madat) postalo zdravo i stabilno.

Hrvatska trosi vise nego sto zaradjuje, sto ne bi bio toliki problem da ne trosi puno, puno, punooo vise. I nisu to samo auti zupanicama i gradnja nadstresnice na Maksimiru. Drustvena potrosnja je opcenito prevelika, to je to jedan vrtlog koji vuce na dno ali nikako doc do tog dna pa krenut prema gore.
Stvar se krpala nekako kreditima, ali sad je vec i to postalo zajebano jer kredit za otplacivanje kamate je samo dodatna lova i kamata koju treba vratit.

Evo, da si ti ko mali poduzetnik zadrzao sve te ljude i dizao kredite da ih ranis i oblacis, pa opet kredit da platis kamatu na onaj bivsi kredit sta si digo...kako bi to izveo?

Vlada ima te svoje " ljude" (koji su istovremeno i glasaci) i ne moze ih pustit da idu kamo ih noge nose a ni pobit da joj ne smetaju sa svojim zahtjevima.
Nego se mora bakcat sa svima njima i slusat ih kako oce, oce, oce....svoja prava bez da trunku promisle kakvu odgovornost imaju zauzvrat.
Nego se cudom cude sto trebaju placat porez. :ne zna:

Tako da...gadno je to....nije lako ekonomizirat doma kad nema love ali je lakse ekonomizirat nekom drugom koji isto tako nema love, ali, jebiga....nije mi. :D
Govorim istinu, cuj, ti sad meni govoris da ako sam znao, sto nisam na vrijeme izasao iz igre? A kako kad sam se zaduzio i kupio stroje njemacke tehnologije tada zadnje cudo tehnike Arno Lindera koje me kostalo xy DEMa?

One moje sale s kineskim forma su moja zabava, koju s vremena na vrijeme puknem, jer smatram da veleizdajnici jedino tako mogu bit kaznjeni.

Opcenito si ti mene krivo procjenila, nadam se slucajno. Ja ne zelim nikakve privilegije za sebe, vec hocu ono sto ima moj kolega u turskoj, brazilu, francuskoj, njemackoj i skandinavskim zemljama, i necu nabrajat azijske zemlje, a to je rad i zivit od tog rada. Svi mogu, samo u bananama ka sta je grcka, italija i hrvatska sa svojim milanovicima ne mogu. I onda si jos ljuta na mene :facepalm:
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 22:40

Tea Tree » wrote:
Procitajte ovo sto puta ako treba, isprintajte, polijepite po doma, u autu.
:moli:
Citajuci tebe, sin velikog vodje, moze zalit sto se nije rodio u- Hrvatskoj.
miky0
ST Leader

Post 22 Dec 2013, 22:41

Whereabout » wrote:Onoliko koliko sam vidjela i koliko se razumijem u aritmetiku, Klauški je u potpunosti u pravu u gore linkanom tekstu. Možda je i najveća stvar s tim izbacivanjem pitanje lojalnosti i (muške?) taštine, i to nije prvi put da vidim da se na taj način održava vlast.

Ono što sam do sad primijetila kod Kolarić je da nikog nije vrijeđala (koliko znam), forumaškim rječnikom bila je konstruktivna, ali joj je put presječen. I to na grub i neadekvatan način. Sličan princip je bio i s Mirelom Holy.

Ništa, njoj u čast od jučer imam novi potpis (drugi dio koji nije crvene boje). :o
U potpunosti se slazem s napisanim.
Euklid
old school

Post 22 Dec 2013, 22:42

..a unda » wrote: dakle, pogresna analogija. u esdepeu je kolaricka..ili je bila. ona se s necim nije slagala. dobro, ne slaze se. e onda je ona popizdila i rekla da ako se s njom ne slozi da je njena stranka ustvari hadeze. i ostala je u toj stranci, vise ne zna ni ona sama jel to hadeze ili esdepe.
sta bi ti napravio? za dispet bi ostao u toj stranci protiv koje si? :D

ta njena ideja, kritika, ocito nije ostala samo na tome, ocito se tu radi o nekoj igri moci unutar stranke, ocito su tu neke frakcije, struje, a baj d vej, jel se i tebi mijesaju prezimena bandic i bernardic?
meni se jako mijesaju. ali ono, jako.. :kokice:
Opet priglupo obrtanje teza :facepalm:

Kolarićka nije protiv stranke.

Ona je čvrsto ZA stranku. I to onakvu kakva bi trebala biti. Socijalna i demokratska, ne.

A protiv je načina na koji ju Kim Il Sung vodi.

I protiv je šutnje kad nepogrešivi vođa griješi.

A u slučaju Perković ne da je pogriješio nego ga je debelo zasro.
Tu je sve i krenulo s Kolarićkinom kritikom. Jer želi dobro svojoj stranci.

A dobro se ne postiže šutnjom i okretanjem glave kad šef izvodi bijesne gliste.

Bandić i Bernardić su ti na istoj liniji?
Zato je valjda Milanović svesrdno podržavao Bandića, tada već duboko ogrezlog u brojnim aferama, na lokalnim izborima dok je ovaj još bio u SDP-u.
I zato je uklonio Bernardića uoči zadnjih izbora i postavio Ostojića koji nije nije ima nikakve šanse.

Ne, nikako mi se ne mješaju prezimena Bandić i Bernardić.
Više mi se mješaju Milan i Zoran...
  • Information