O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 31 Oct 2013, 02:38

Ima li netko tko je oduvijek bio za sdp i godinama ljudima objašnjavao ovo što ti meni objašnjavaš i govorio da su oni jedina opcija ako ne želimo da hdz dođe na vlast, biti razočaran tim sdp-om? Eto, samo to mi odgovori. Ima li?
I ako ima, čime ga to svrstava uz bok hadezeu?

Ovo drugo, šta misliš, ako daju ostavku, što će bit? Jasno je meni šta će bit. I grozim se toga. Ali što imamo uopće? Ako cijela moć ove vlade ovisi o jebenom referendumu, ako joj se tresu gaće od toga, onda smo ionako u govnima. Ne znam zašto misliš da će biti lakše ako se formalno dokaže i kaže ono što svi ionako znamo i protiv čega se ova vlada ni očito itko ne može boriti.

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 31 Oct 2013, 02:44

visekratni klon » wrote:Ima li netko tko je oduvijek bio za sdp i godinama ljudima objašnjavao ovo što ti meni objašnjavaš i govorio da su oni jedina opcija ako ne želimo da hdz dođe na vlast, biti razočaran tim sdp-om? Eto, samo to mi odgovori. Ima li?
I ako ima, čime ga to svrstava uz bok hadezeu?

Ovo drugo, šta misliš, ako daju ostavku, što će bit? Jasno je meni šta će bit. I grozim se toga. Ali što imamo uopće? Ako cijela moć ove vlade ovisi o jebenom referendumu, ako joj se tresu gaće od toga, onda smo ionako u govnima. Ne znam zašto misliš da će biti lakše ako se formalno dokaže i kaže ono što svi ionako znamo i protiv čega se ova vlada ni očito itko ne može boriti.
moram brzo jer moram ic lec.
naravno da moze bit razocaran, ali..razocaranje je stvar ocekivanja, a ocekivanja su cesto nadmasivala mogucnosti.
tako da, razocaranje je dio vjerovanja, ne dio analitike..

svrstava ga uz bok hadezeu ako ponavlja ono sto hadeze govori. treba malo razmislit i vidjet sta i zasto ne stima i sta i zasto se moze tu poduzet, a ne mantrat hadezeove spikurde pikurde..

to sta ce bit, to sutra..ima par varijanti i kombinacija. i ima jos jedna koja ce bit najvjerojatnija. :kokice:

naravno d asmo u govnima..dugo vremena smo u govnima, ne znam odakle bas sad ta neocekivana vidljivost govnarske pucine.. :kokice:

pf, jasno da se treba borit. mislim, o tome uopce ne zelim pricat. ono..jel..
visekratni klon

Post 31 Oct 2013, 02:45

Aj aj sutra ćemo. Lijep avatar. :D
MightyMe

Post 31 Oct 2013, 08:21

Tea Tree » wrote: Ne radi se o tome. Ti si se poveselio i plješćući podržao ideju da vlada odstupi pa zbog čega god. Jer misliš da su to sve ego triperi i ostalo.
Radi se o ovome:
Nisan se ja poveselija, nego samo kažen da zoka nije dovoljno čovik kad nešto triba savjesno napravit.
..a unda wrote:
pa vidjet cemo, ne znam. ja mislim sto mislim, ne znam kako oni misle. ko zna, mozda se izjasne po ovoj tocki.
ono sto je cinjenica, ako je tako kao sto ti kazes, jest da ni kvalitativno ni kvantitativno nisu ni do koljena bivsoj vlasti sto se tice neimanja obraza i savjesti.
oni su bili ono..hevi djuti profesionalci. ovi su amateri. a ipak, oni su ostali dva mandata. a izgleda da bi opet mogli uskoro jos koji odradit. doktore, sto to govori o nama?
..a za ove je i pola mandata puno, a citav jedan je ono..uf, jebote, ajte ca vise. doktore..cujete li nas zov, sto to govori o nama, o nasem psihickom stanju? koja je dijagnoza? tko smo mi? gdje smo to mi? gdje je nestala nasa zecja rupa? tko je jeo iz nasih posudica, spavao u nasim kreveticima? :kokice:
To je istina, ovima njihova govna počinju smrdit, al se pokušavaju pravit da nije ništa, dok onima sto puta veće sranje nije smrdilo. :D
..a unda wrote: ovo nije korekcija demokracije, ovaj 1/12. to je cisto izazivanje krize i pokazivanja ko je u ovoj drzavi pravi gazda.
ova vlada, to joj je duznost da bude gazda. ne mogu bit dva gazde, a u ustavu pise da je jedan gazda, a ustavni sud kaze da nije vlada gazda.
mislim ono, sta se nije cekalo da se donese zakon, pa se onda, kako je red, podnijela tuzba ili sta ono..ocjena ustavnosti zakona? pa nek ide u proceduru i nek ustavni sud odluci, nek se izjasni, nek preuzme odgovornost, a nek ne metilja.
ali, ne..kaze se vladi ovako..usprkos onoga sto ti oces radit, e pa neces to radit. radit ces strogo u okvirima onoga kao da smo mi na vlasti i za to ces preuzet odgovornost. ili tako ili nikako..a to mozemo napravit zato jer smo jaci od ove drzave. ustvari mi i jesmo drzava i drzava mora znat gdje joj je mjesto. nema tu sekularizama, pizdarija, nevjeronauka..suti, radi i kuco, inace letis. vezi konja di ti gazda kaze..
Članak 1, stavak 2 Ustava Republike Hrvatske kaže ko je gazda.
Stavak 3 istog članka ti precizira kako gadza ureduje okolo.

Po mom skromnom tumačenju ( :zubo: ) jedini razlog zašto postoji Sabor je taj šta više svi ne stanemo na nekakav Forum i tamo pizdimo, ono, Atena šema i to. :D

E da, i bitna razlika između nas i Švice je ta šta, ja mislin, da tamo parlamentarci imaju obvezujući mandat. Šta ja mislin da bi se i u nas tribalo uvest. I za odlučivanje o takvim stvarima bi triba služit referendum, a ne za ove semantičke pizdarije. Jer sami oni to neće nikad napravit. Nakon početnog kuršlusa i organiziranja referenduma za opoziv svakog jebivjetra stvari bi se malo stabilizirale pa bi pazili da rade u interesu države. A i predsjedniku bi da ovlasti da može raspisat referendum za raspuštanje sabora ako misli da ne rade u interesu naroda. Jer je ovako samo fikus. Ako ne to, bar uvest dvodomni parlament, mislim da bi i to bila malo zdravija situacija.
Tea Tree

Post 31 Oct 2013, 09:16

MightyMe » wrote: Nisan se ja poveselija, nego samo kažen da zoka nije dovoljno čovik kad nešto triba savjesno napravit.
Nije covik, okle njega medju ljudima. :zecorolleyes:

Zamisli da sam ti dala moju pokojnu Mazdu i 20 litara goriva i kazem ti aj Majti iz Zagreba do Splita, da vidimo kakav si sofer. Mazda je bila stara 20 godina, otisle karike, sto je utjecalo na glavu motora. U zadnjim danima trosila je 15+ litara. Po putu se vozim uz tebe, bacam ti balvane pod kotace, jaja po sajbi pa ti se sve razlije, zalijepi. Prethodno sam izvadila osigurac pa brisaci ne rade, a ni kocnice bas ne hvataju od prve.
Vozis ti tako polako prema Splitu, gledas da sto manje saltas brzine da ustedis gorivo, boris se s balvanima, a cesto i ne vidis sta je pred tobom jer su ti razlivena jaja po sajbi. Ne mozes upalit brisace, a ako stanes da to obrises, potrosit ces jos goriva kojeg ionako nemas za doc do Splita, jer ono, kreni stani, sve to dodatno trosi.
Za to vrijeme ti ja vicem sta je, Majti, ne znas vozit, a? Dabome da ne znas pa pogledaj se samo. Nikakav si sofer, a da si covik to bi i priznao. Eto, nisi u stanju odvozit od Zagreba do Splita.
: pobjedonosno toboze razocarana faca svisoka:

To je istina, ovima njihova govna počinju smrdit, al se pokušavaju pravit da nije ništa, dok onima sto puta veće sranje nije smrdilo. :D
Koja govna, zapravo cija?
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 31 Oct 2013, 16:50

'if you fall, i'll be there' (floor)
MightyMe

Post 31 Oct 2013, 17:29

Tea Tree » wrote: Nije covik, okle njega medju ljudima. :zecorolleyes:

Zamisli da sam ti dala moju pokojnu Mazdu i 20 litara goriva i kazem ti aj Majti iz Zagreba do Splita, da vidimo kakav si sofer. Mazda je bila stara 20 godina, otisle karike, sto je utjecalo na glavu motora. U zadnjim danima trosila je 15+ litara. Po putu se vozim uz tebe, bacam ti balvane pod kotace, jaja po sajbi pa ti se sve razlije, zalijepi. Prethodno sam izvadila osigurac pa brisaci ne rade, a ni kocnice bas ne hvataju od prve.
Vozis ti tako polako prema Splitu, gledas da sto manje saltas brzine da ustedis gorivo, boris se s balvanima, a cesto i ne vidis sta je pred tobom jer su ti razlivena jaja po sajbi. Ne mozes upalit brisace, a ako stanes da to obrises, potrosit ces jos goriva kojeg ionako nemas za doc do Splita, jer ono, kreni stani, sve to dodatno trosi.
Za to vrijeme ti ja vicem sta je, Majti, ne znas vozit, a? Dabome da ne znas pa pogledaj se samo. Nikakav si sofer, a da si covik to bi i priznao. Eto, nisi u stanju odvozit od Zagreba do Splita.
: pobjedonosno toboze razocarana faca svisoka:
A ja ti na to kažen ko jebe tebe i tvoju mazdu, nisan ja toliki mazohist. :ne zna:
Koja govna, zapravo cija?
Pa njihova jer sve je trči laži. Nemaju muda ni za šta. Jer ako krenu oštro možda će izgubit izbore. Jedina iznimka je Linić. Umisto da su počeli kako triba bave se pizdarijama. U početku je bia onaj skandal da neće smanjivat plaće sebi i Predsjedniku ili tako nešto pa su bili kontra toga jer je to, tobože, populizam. A nisu ništa konkretnije napravili. Ustvari da, jesu, smanjili su rektorima plaće .
Euklid
old school

Post 31 Oct 2013, 20:29

jeste izrezbarili svoju bundevu?
niste još?

evo ideje...

Image

(Powered by frubar.net)
Tea Tree

Post 31 Oct 2013, 23:29

MightyMe » wrote: A ja ti na to kažen ko jebe tebe i tvoju mazdu, nisan ja toliki mazohist. :ne zna:
Ma mislim, možeš i tako, zašto ne? To je bolje za tebe, zapravo. Još uvijek tučem glavom u zid što nisam otišla odavde kad sam mogla; sad me neće ni u bijelom svijetu ovako staru.

Mislim, dobra je bila moja Mazda kakva je Hrvatska danas. :zubo:

Ali odi onda, boli te kurac za ovo tj. Mazdu, bit ćeš negdje gdje će ti biti dobro ili barem bolje nego ovdje i nemoj se nervirati oko ovakve nesposobne vlade. :ne zna:
MightyMe

Post 31 Oct 2013, 23:32

Oću, oću, uteć ću, ne brini. :)
Tea Tree

Post 31 Oct 2013, 23:38

MightyMe » wrote:Oću, oću, uteć ću, ne brini. :)
:top:
Ali nemoj onda glasati kao dijaspora. Nemoj, bogati. :zubo:
MightyMe

Post 31 Oct 2013, 23:41

Još se nisan udostoji glasat ovako, a kamoli ću ka dijaspora. :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 01 Nov 2013, 11:02

..a unda » wrote: nisi nista objasnio.
Jesam, i to u kratkima crtama, smatrajuci da je dovoljno. Vjerojatno krivo smatram.
..a unda » wrote:
kreditirana su mala poduzeca i obrti stalno. izlazilo im se u susret svakojako. dijelili su se krediti i sakom i kapom.
Vidi se po stanju u gospodarstvu kako su se kreditirala i po kojoj kamati (mislim da ne moram objasnjavat koliko je malih obrtnika otislo u kuki), premalo i nedovojno. Napisat da im se islo ususret svakojako, moze rec samo onaj tko nema pojma o realnom stanju u gospodarstvu. Da objasnim, ovdje ne govorim o firmama koje su koristili hdzeovci i esdepeovci za punjenje svojih crnih trorbi, vec govorim o malim i obicnim smrtnicima.
..a unda » wrote:
jasno, onom ko je blize oltaru bio.
Eto vidis da znas i ti.
..a unda » wrote:
konzulitraj taj dsz, pa ces vidjet kolko love je islo u kreditiranje tih malih poduzeca, obrta..koji baj d vej, puno njih je steklo imetke na osnovu toga sto su utajivali poreze, naknade, etc..
To nije posao DSZa, vec drzavnog inspektorata ili DORHa. DZS te podatke nema, jer oni kometniraju samo brojeve.
..a unda » wrote:

pa sta nisi onda hadezu nosio dsz i pricao im o trendovima?
zasto nisi? bilo ti je dobro..ili bolje nego sad? zasto ti je bilo dobro?
A odakle tebi da nisam? Imas moje komentare od prije nekoliko godina na indexu, 24sata, velikom forumu, pa onda pricaj. I nije mi bilo dobro. Molim bez nesuvislih i neutemeljenih upadica.
..a unda » wrote:
mislim, jes ti pri sebi..jle ti znas kolko je od tudjmana pa na dalje utrpano u skver. i zasto?
Znam, no, to neminja cinjenicu od onog sto ja govorim. Za napomenu, ja govorim da tvoji nisu nista drugo nego ove koje prezires, samo imaju drugi znakovni predznak.
..a unda » wrote: sta je to novo ova vlada zapocela sa skverom, a da vlada vec prije nije potpisala i nista po tom potpisanom nije napravila, osim jos vise stete. sta su to bivse vlade radila sa skverom i zasto?
i sad, kad je ova vlada ide ispostovat ono sto je potpisano, jer ako nista drugo, manje ce love tako izgubit, a usput se odjednom i to naglo stvorila evropa i rekla ili ili..i to ili ili je doslo na izvrsenje odmah na pocetku ove vlade i taj se uvjet ispunio, ti sad, nakon svega i od svega, vidis jedino ovu vladu i pola miljarde tih kuna.
pa ono, daj se prekrsti i saberi.
O ovom nema smisla ista kazat, jer si sam reka da je ovo nastavak lose politike prosle vlade, te si cak jos rekao da je europa tako naredila da tako mora bit, jer je tako naredila, sto zaci da europa nije tako naredila, to se nista nebi prominilo i opet bi to bio nastavak lose politike. Sto ja upravo i tvrdim. I kradeze i kukuleleovci nemaju pojma upravljat gospodarstvima ove zemlje. Tesko ti je to priznat?
..a unda » wrote:
mislim, ja bih isto volio da je tu lovu ova vlada dala meni, a ne ni tebi, ni skveru, jedina lova na ovom svijetu koja nije bacena je ona koja se meni da. pa da.
S obzirom da podrzavas politiku vladajucih, taj novac dat tebi, bi bio bacen novac.
..a unda » wrote:

..ma koje smo to investicije iz svijeta i kad imali.. imali smo, ali ih je linic potjerao. :rofl:
[/quote][/quote][/quote][/quote]

Nakon gore objasnjenog procesa, buducim politickim elitama, ne bi pala napamet ista pomisao.
miky0
ST Leader

Post 01 Nov 2013, 11:03

Nemam pojma zasto je dio posta normalan, a drugi nenormalan.
..a unda
Undaminator

Post 01 Nov 2013, 18:30

miky0 » wrote:..

Nakon gore objasnjenog procesa, buducim politickim elitama, ne bi pala napamet ista pomisao.
..jos dva ovakva kvota i mozda ce im sta past na pamet.. :D
..a unda
Undaminator

Post 01 Nov 2013, 18:39

MightyMe » wrote:..
Članak 1, stavak 2 Ustava Republike Hrvatske kaže ko je gazda.
Stavak 3 istog članka ti precizira kako gadza ureduje okolo.
..je, pise (ne znam sta i ne da mi se citat), al pise i hund..

ti nikada nisi cuo da jedno pise, a drugo se radi? jesam li vec pricao moje svjedocanstvo kad su njih par pricali o nekom kao biznisu, neke investicije, nekretnine, nesto..ono, teska muljaza (citaj..kriminal) i jedan kaze, odvjetnik, jel..da, ali kako cemo, pise u zakonu da..
..jedan od ovih drugih ga prekine i kaze..ja cu to napravit, mene se ne tice sta pise u zakonu, nego sta ne pise..
Po mom skromnom tumačenju ( :zubo: ) jedini razlog zašto postoji Sabor je taj šta više svi ne stanemo na nekakav Forum i tamo pizdimo, ono, Atena šema i to. :D
eto, vidis..
bez obzira sta pise i sta ne pise i jel to sto ti mislis, tumacis, u redu.. bitno je ovo sto si rekao.. po mom tumacenju. :kokice:
.. Ako ne to, bar uvest dvodomni parlament, mislim da bi i to bila malo zdravija situacija.
vec je postojao. umjesto da se ide na smanjivanje kurbokracije, ti bi je jos povecavao.. :kokice:
MightyMe

Post 02 Nov 2013, 10:34

..a unda » wrote: eto, vidis..
bez obzira sta pise i sta ne pise i jel to sto ti mislis, tumacis, u redu.. bitno je ovo sto si rekao.. po mom tumacenju. :kokice:
To san reka jer ostavljan mogućnost da nisan u pravu, a ne da je to tako. :kokice:
vec je postojao. umjesto da se ide na smanjivanje kurbokracije, ti bi je jos povecavao.. :kokice:
E znan da je postoja. I ne mora značit da je ovo nužno povećavanje. Ograničiš broj ovih na maksimalno 100, a onaj drugi da ima 50 jebivjetra i eto, imaš ih još manje nego danas. :kokice:
Tea Tree

Post 03 Nov 2013, 08:57

Beau » wrote:
A glede zaljubljenosti, jel bi im to tolko pripisivali, ono bas samo njima, i da lepi zoka nije tolko lep.
Upickumaterinu, danas vise ni zgodan nije lako bit :tuzni:

Joooj, kako mi je ovo promaknulo! :rofl: :S

Mada, znam ih koji su Sanadera smatrali zgodnim. :tuzni: Kod nas je uobičajeno da političari izgledaju k'o kripli pa ako nije baš kripl ispada zgodan. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 03 Nov 2013, 14:49

Evo s velikog foruma procitah da vlada ozbiljno razmislja o prijevremenim izborima. Navodno jutarnji objavio vijest, a na njihovom portalu nis nisam nasao. Mozda ima netko neki link?
Beau

Post 03 Nov 2013, 16:01

Ne vidim na linku, tko potpisuje taj clanak?
Euklid
old school

Post 03 Nov 2013, 16:20

rezovi, rezovi, rezovi...

režu i gdje treba i gdje ne treba... samo ne tamo gdje su morali prvog dana... divovsku birokratsku hobotnicu...
Zekoslawa

Post 03 Nov 2013, 18:23

Jelena Lovric.
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2013, 19:50

miky0 » wrote:Evo s velikog foruma procitah da vlada ozbiljno razmislja o prijevremenim izborima. Navodno jutarnji objavio vijest, a na njihovom portalu nis nisam nasao. Mozda ima netko neki link?
..vlada cita trkeljanje.. :cheer:

miki, na onaj tvoj post sam ti odgovorio, ali..tesko je to editirat, dva dana za to treba, pa kad editiram ono sto ti je tako lijepo ispalo u postu da se ne zna ko pije, a ko placa..saljem. :D
..a unda
Undaminator

Post 03 Nov 2013, 20:32

Euklid » wrote: rezovi, rezovi, rezovi...

režu i gdje treba i gdje ne treba... samo ne tamo gdje su morali prvog dana... divovsku birokratsku hobotnicu...
problem je u tome sto gdje god zarezao..ne valja. sto god napravio, okrenut ce se protiv tebe.

tesko mi je sad koristiti ove rijeci, izgledaju pre..prenesto..preozbiljne ili pretjerane, ali radi se ovdje o nesto vise strategije nego sto izgleda, radi se nesto vise o nasoj buducnosti i to ne bas nekoj dalekoj, nego sto izgleda.
ok, svaki pad vlade, vanredni izbori, znace neke aanomalije ili neke trusne periode u nekom drustvu, ali to je za neka drustva, stabilnija drustva..necu rec normalno, ali te smjene vlasti dosta bezbolno prolaze, u sali i zajebanciji cak. ono, padne vlada, ali se to ne odrazava nesto na svakodnevni, vanpolticki zivot.
kod nas je to malo jebenije. cak ne mogu rec ni..polariziranije.
kod nas nema lijevo desnog polariteta. na jednoj strani imas dominaciju crkve, nacional socijalizma, fasizma koja se maskirala u neku kao demokrscansku ulogu i s druge strane sve ostale opcije. liberalcice, socijaldemokrate, laburistice, neke narodnjake, zelene, puno tih ideja i raznovrsnosti, tako da kazem..svaka sa nekom profiliranom svojom idejom i pristupom, ali da bi dosle na vlast i koliko toliko zastititi svoja opredjeljena i programe ili moraju koalirati medju sobom ili se moraju prikloniti mracnoj strani koja ih po definiciji zeli zatrti.

tako da..da sam na milanovicevom mjestu, imao bih ozbiljne dileme ne o sada radi sada, nego o sada radi sutra.
koju god odluku donese, morat ce bit radikalnija negos to je do sada to esdepe radio. ne mogu rec da se on sam doveo, tj da je samo on sam sebe u tu situaciju doveo.. dobrim dijelom je i vrlo lukavo doveden.
recimo ovako..po meni..ili ce se na neki nacin morat..procistit, da ne kazem raspast ili ce morat krenut ljevije.
ok, ima i treca opcija da se nekako rekonsolidira i pripremi zastitu sebe za ono sto ce, milim, doci..ali to vec radi dvadeset godina.
a to za nas ostale smrtnike ukratko znaci, jebiga.. drugaciji pristup onome sto smatramo organizaciji i samoorganizaciji.
ne znam, ja bih podrzao ovu vlast da se i ona odluci kontrirat, eskalirat. ova vlada mora shvatiti da ne moze prepustit eskalaciju samo jednoj strani, jer to onda i nije eskalacija nego zulum, i to onda nazivati odgovornoscu. :kokice:
  • Information