O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 29 Oct 2013, 20:53

..a unda » wrote: kako to mislis..ulupat na privatnike? ono, kao na todorica? ..na debeljaka? davat im poticaje?
i ti bi sada ovu vladu pribio na kriz zato jer su one vlade spiskale lovu na sebe i kupovale tebe i te tvoje dsz brojeve bacajuci lovu u crnu rupu?

koja je to industrija o kojoj govori dsz? di je? sta je do sada radila? kako? za koga? zasto nisu te miljarde do sada ulupane u tu industriju? ili mozda jesu?

ova vlada moze i mora bit odgovorna za svoje postupke, ali ne moze bit odgovorna za tudje. bolest se razvijala intezivno najprije deset godina, pa je u par godina sanirano nesto, pa kad se saniralo, recidiviralo je narednih osam godina. i sad bi ti povukao crtu i rekao..ono sto je bilo, ne postoji, amo se pravit kao da pocinjemo iz pocetka.
e, pa ne pocinjemo iz pocetka, nego iz debelog terminalnog minusa koji ima i dalje trend srljanja bez obzira koja vlada bila. i sad bi ti u dvije godine, nepune..nakon sto se pola godine potroseno da se uopce vidi, specificira, napravi bilanca o kojem stupnju dugovanja se uopce radi, da se uopce vidi u kakvim smo sranjima i sta se moze poduzeti, ti bi se bacio pred te brojke, pred trend i rekao bi im..stani.
pa to..ne znam kome je to uspjelo bez vanrednog stanja, nereda, policijskih satova..

mislim, briga mene, ova vlada cuva sebe, kao i svaka druga, nisu oni tu radi nas, nego radi sebe, oce ostat na vlasti i to po definiciji i smislu politickom, ali sljedeca vlada ti nece radit nista drugo sto i ova, niti ce ista bolje bit, pa ni te dsz brojke, pa taman da za sat vremena bude smjena.

inace, da nije bilo ove vlade, mirovina ne bi bilo vec lani u desetom mjesecu.. nisu se oni tako lako odrekli vlasti bezveze i utrapili je esdepeu. :kokice:
ali, govoreci o mirovinama, tu svi zaboravljaju jedan, jel odnos, da se tako izrazim. i nitko ne kritizira ono sto je na djelu, sad, u praksi.. i to ne samo sa umirovljenicima. i to radi i ova vlada i ona vlada i radit ce sljedeca vlada, a nitko o tome da prozbori i rijec od velikih bundzija..

ali, vidjevsi sto ti pises, da sam ja vlada i da vidim ja vecina takvih kao ti, rekao bih..ma jebo ti ovu..veleizdaja, di je..ma daj je amo, to je jos jedini patriotski cin koji mi je preostao za napravit.. :raspa:
Ne govorim o poticajima kakva imaju todorici i slicni, vec o kreditiranju malih poduzeca i obrtnika na nacin koji sam ranije objasnio.

Koje su vlade mene kupovale i bacale u crnu rupu? Mislis na brodogradnju? Pa to i ova vlada radi sa brodosplitom, i to u godini dana s pola miljarde kuna.

Inace, ocito ne znajuci moj modus operandi po forumima, ja sam davao kritiku svim proslim vladama, a to cu radit i buducim ako budu imale isti model funkcioniranja tereteci malog i srednjeg poduzetnika.

DSZ govori o industriji opcenito na terotoriju RH, u koju spadaju i mali obrtnici, i koji su osudjeni na propast zbog linicevog nacina oporezivanja, sto je u konacnici rezultiralo krahom investicija iz svijeta, sto nas je stavilo na zacelje ovog planeta.

Pravdajuci svoju nesposobnost nesposobnoscu predhodnih meni ne znaci apsolutno nista, jer oni nisi uzabrani da bi pizdili o tom, vec da stvar konacno pocnu popravljat, a to ne rade nikako.

S obzirom da si rekao da po predhodnoj vladi mirovina nebi bilo, ne stoji iz jednog jednostavnog razloga. A taj je da je u njihovo vrijeme proracun bio puniji, i deficit manji nego pod ovom vlascu. I s tim uopce ne branim vladu kosorice, jer sam u to vrijeme nju smatrao najgorom u povijesti. No, milanovic me demantirao.

Necu dalje komentirat tvoj post, jer ispada da pravdam druge veleizdajnike, a to mi ne pada napamet.

Jedino bi jos dodao da bi ja, da sam na vlasti, lustrirao sve stranke koje su sudjelovale u vlasti, i celnicima, ministrima i zastupnicima koji ne mogu dokazat postenim radom svoju imovinu istu i oduzeo.

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 29 Oct 2013, 21:09

..a unda » wrote: ..os mi objasnit sta je klauski ustvari rekao? imam dojam da kad pise za dvajstectr, da se prikljanja publici koja cita dvajscetr, a oni su ocito mlogo pametniji od mene.. :kokice:

baj d vej, apropo i usput, nemam nikakvih probelma s tim da novinari pisu ono sto se zeli pro..procita..stogod.
dapace, mislim da je to njihov zadatak i obaveza, osim toga..racuni se moraju placat nekako.. jest se mora. :kokice:
Šta šta je rekao?
Da ministri malo previše koriste izraze kao kreteni, idioti, retardirani...
a da im pri tom nije jasno ili se prave da im nije jasno ili su blago retardirani pa im ni ne može biti jasno da je referendum izravna volja naroda i kao takav obvezujući. Mislim, ono... jebote... ko djeci u vrtiću im se mora crtati.

Ajd, vidim da su povukli kočnicu i odustat će (napokon) od bitke u kojoj im je poraz zagarantiran.

E, sad, to što se referendumom u Ustav mogu ugraditi diskriminatorske, mračnjačke, srednjovjekovne i bilo kakve imbecilne odredbe to je ono što ja tupim da demokracija nije za polupismene i neobrazovane.

Mislim, ak narod hoće ozakonit spaljivanje vještica na lomačama, segregaciju crnaca, Židova, Srba, homoseksualaca, Renaulta...
odstranjivanje klitorisa, nošenje burke, zabranu nošenja burke...
onda će se morati nositi s posljedicama vlastitih odabira.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 29 Oct 2013, 21:10

miky0 » wrote:Jedino bi jos dodao da bi ja, da sam na vlasti, lustrirao sve stranke koje su sudjelovale u vlasti, i celnicima, ministrima i zastupnicima koji ne mogu dokazat postenim radom svoju imovinu istu i oduzeo.
Ako se raja ikad digne na kuku i motiku ovo bi trebalo provesti momentalno i bez iznimke...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 29 Oct 2013, 21:59

miky0 » wrote: Ne govorim o poticajima kakva imaju todorici i slicni, vec o kreditiranju malih poduzeca i obrtnika na nacin koji sam ranije objasnio.
nisi nista objasnio. ili, to sto si objasnio je nista.
kreditirana su mala poduzeca i obrti stalno. izlazilo im se u susret svakojako. dijelili su se krediti i sakom i kapom. i ne samo kreditima, lova je isla leva, leva..
jasno, onom ko je blize oltaru bio.
konzulitraj taj dsz, pa ces vidjet kolko love je islo u kreditiranje tih malih poduzeca, obrta..koji baj d vej, puno njih je steklo imetke na osnovu toga sto su utajivali poreze, naknade, etc..
Koje su vlade mene kupovale i bacale u crnu rupu? Mislis na brodogradnju? Pa to i ova vlada radi sa brodosplitom, i to u godini dana s pola miljarde kuna.
pa sta nisi onda hadezu nosio dsz i pricao im o trendovima?
zasto nisi? bilo ti je dobro..ili bolje nego sad? zasto ti je bilo dobro?

mislim, jes ti pri sebi..jle ti znas kolko je od tudjmana pa na dalje utrpano u skver. i zasto?
sta je to novo ova vlada zapocela sa skverom, a da vlada vec prije nije potpisala i nista po tom potpisanom nije napravila, osim jos vise stete. sta su to bivse vlade radila sa skverom i zasto?
i sad, kad je ova vlada ide ispostovat ono sto je potpisano, jer ako nista drugo, manje ce love tako izgubit, a usput se odjednom i to naglo stvorila evropa i rekla ili ili..i to ili ili je doslo na izvrsenje odmah na pocetku ove vlade i taj se uvjet ispunio, ti sad, nakon svega i od svega, vidis jedino ovu vladu i pola miljarde tih kuna.
pa ono, daj se prekrsti i saberi.
mislim, ja bih isto volio da je tu lovu ova vlada dala meni, a ne ni tebi, ni skveru, jedina lova na ovom svijetu koja nije bacena je ona koja se meni da. pa da.
Inace, ocito ne znajuci moj modus operandi po forumima, ja sam davao kritiku svim proslim vladama, a to cu radit i buducim ako budu imale isti model funkcioniranja tereteci malog i srednjeg poduzetnika.
ma koji mali i srednji poduzetnik, jebote i mali i sredni i veliki poduzetnik. poduzetnici su ljudi, ne lova. kao nemas ljudi, ako ti ljudi krepaju, pa mozes ti sada stavit malo i srednje poduzetnistvo u zrak, objesit i vodat turiste i pokazivat im.
pa ne mos od onog kokota na dimnjaku pocet radit kucu..
DSZ govori o industriji opcenito na terotoriju RH, u koju spadaju i mali obrtnici, i koji su osudjeni na propast zbog linicevog nacina oporezivanja, sto je u konacnici rezultiralo krahom investicija iz svijeta, sto nas je stavilo na zacelje ovog planeta.
..ma koje smo to investicije iz svijeta i kad imali.. imali smo, ali ih je linic potjerao. :rofl:
nisu te poduzetnike neke ubili porezi, nego neplacanja.
da krah.. krah od nicega su dva kraha? :D
Pravdajuci svoju nesposobnost nesposobnoscu predhodnih meni ne znaci apsolutno nista, jer oni nisi uzabrani da bi pizdili o tom, vec da stvar konacno pocnu popravljat, a to ne rade nikako.
upravo su se malo pravdali prethodnima i to ne nesposobnoscu predhodnih, nego necim puno gorim.
tj, jos se uvijek ustrucavaju..ne pravdat, nego otvoreno o tome govorit i to glasno, bez ikakvog obzira da ce ljude uhvatit panika.
trebali su cim su doznali o cemu se radi, taj sok napravit. tu su pogrijesili sto nisu, ali..recimo da imaju jos vremena..ne puno, ali imaju. bolje sad, nego da se pravdaju i iznose cjelokupnu sliku nakon sto izgube vlast, pravdajuci se onda s tim da su bili odgovorni i da su to napravili u interesu hrvatske. s tim dijelom bastine racanizma se uopce & potpuno ne slazem. sta se ima tu tajit? i zasto?
S obzirom da si rekao da po predhodnoj vladi mirovina nebi bilo, ne stoji iz jednog jednostavnog razloga. A taj je da je u njihovo vrijeme proracun bio puniji, i deficit manji nego pod ovom vlascu. I s tim uopce ne branim vladu kosorice, jer sam u to vrijeme nju smatrao najgorom u povijesti. No, milanovic me demantirao.
ono, vise mi je dosadilo isto pricat..zasto je deficit bio manji? kad je bio manji? po kojoj bilanci? od kada je ova bilanca sad, od kada? od prije godinu dana..sest mjeseci? kako im je proracun bio puniji, kad? kad dolaze obaveze na naplatu nakon njihovog proracuna milosti punog?
mirovine su bile dva puta upitne vec za vrijeme sukera. kosoricina vlada je za sobom ostavila pustos.. strniste. kako su i di su isle i zasto i za sto su isli onih 800 miljuna i prve obveznice 2012.?
ono, ne smije linic dizat poreze, ne smije naplacivat poreze, ne valja kad otpusta, ne valja kad naplacuje, ne valja kad se zaduzuje, ne valja kad se ne zaduzuje, ne valja kad smanji nelikvidnost, ne valja kad ne smanji nelikvidnost, ne valja kad nadje pare za mirovine, ne valja kad ne nadje pare za mirovine, ne valja kad navali na banke, ne valja kad ne navali na banke..sta onda treba radit? pa dobro je rekao za sebe da je debil, mislim, ono..
mislim, ovdje ga nitko ne napda zbog onog zbog cega bi ga trebao napadat..
Jedino bi jos dodao da bi ja, da sam na vlasti, lustrirao sve stranke koje su sudjelovale u vlasti, i celnicima, ministrima i zastupnicima koji ne mogu dokazat postenim radom svoju imovinu istu i oduzeo.
ja ne bih nista lustrirao. lustracija nikada nije sluzila nicemu, premisticna je.
ne mozes im oduzet imovinu, ne mozes ih procesuirat jer su oni ti koji donose zakone tako da je sve po zakonu sto su stekli. uglavnom. aj ih tuzi, pas vidjet.
oni imaju politicku odgovornost, a za nju ih se jebe, kao sto se i meni jebe za tu njihovu odgovornost..
ako je najgore sto ti se moze desit, izgubit vlast i trpit politicke kritike, smjene..ja bi je tako gubio jedno.. pet puta mjesecno, ako ikako moze..nikad jeftinije. :kokice:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 29 Oct 2013, 22:00

..a unda » wrote: dakle, sta? ova vlada ce radit ono sto se odluci na referendumima? pa koji kua onda izbori?
tj, vladat ce usprkos izborima, po nacelima referenduma, ali zato imaju odgovornost oni, a ne oni koji stoje iza referenduma??
Vlada ima odgovornost za ono što je napravila. Referendumi i njegov ishod ovakav ili onakav je direktna volja građana pa prema tome ne trebaju preuzimati odgovornost. Ako se ne slažu s time trebaju odmah ići s prijedlogom promjene toga i pokušati skupiti većinu u Saboru, trebaju vlastitim sredstvima, ugledom i dijelom državnim sredstvima pojašnjavati što je što, organizirati kroz stranku javne osobe u kampanji...

A u konačnici, da - vlast će raditi ono što se odluči na referendumima. Bilo "izbornim" ili ovakvim izvanrednim, a mi ćemo se naučiti odgovornosti za državu i koje posljedice nose koje odluke.
Euklid
old school

Post 29 Oct 2013, 22:06

..a unda » wrote:
ne mozes im oduzet imovinu, ne mozes ih procesuirat jer su oni ti koji donose zakone tako da je sve po zakonu sto su stekli. uglavnom. aj ih tuzi, pas vidjet.
naravno da se može

samo ne (trenutno) zakonskim putem, dugotrajnim i beskorisnim suđenjima...

nego, jelte, revolucionarnim :raspa:

jel neki buržuj tamo negdje 45., 46. rekao čekajte malo, nije po zakonu...
..a unda
Undaminator

Post 29 Oct 2013, 22:30

Euklid » wrote: Šta šta je rekao?
Da ministri malo previše koriste izraze kao kreteni, idioti, retardirani...
a da im pri tom nije jasno ili se prave da im nije jasno ili su blago retardirani pa im ni ne može biti jasno da je referendum izravna volja naroda i kao takav obvezujući. Mislim, ono... jebote... ko djeci u vrtiću im se mora crtati.

Ajd, vidim da su povukli kočnicu i odustat će (napokon) od bitke u kojoj im je poraz zagarantiran.

E, sad, to što se referendumom u Ustav mogu ugraditi diskriminatorske, mračnjačke, srednjovjekovne i bilo kakve imbecilne odredbe to je ono što ja tupim da demokracija nije za polupismene i neobrazovane.

Mislim, ak narod hoće ozakonit spaljivanje vještica na lomačama, segregaciju crnaca, Židova, Srba, homoseksualaca, Renaulta...
odstranjivanje klitorisa, nošenje burke, zabranu nošenja burke...
onda će se morati nositi s posljedicama vlastitih odabira.
to je tumacenje ustavnog suda. ustavni sud je, jel, dio politike, ne pravosudja. ustavni sud uopce nije smio dopustit ovaj referendum. ali, dopustio ga je. kao politicko tijelo.
kako se mijenja ustav? jel su bitniji referendum ili izbori? sto je cemu korekcija i kad? jel moze onda sabor, ako referendum prodje i ako se ustav promijeni, dvotrecinskom vecinom opet promijeniti ustav? mogu, ako nadju dvotrecinsku vecinu. a nemaju je.
i to je neko nanjusio i iskoristio. zasto? nikakav brak krak, nego zato jer ovim ova vlada, ako se ne dosjeti necega, a nece i ne moze, ne vidim kako, mora odstupiti, jer nema podrsku rodjenih zakona, rodjenog birackog tijela.
ako odstupi, ne valja, reci ce se da su pobjegli i hrvatska propada, ostaje u memli za najmanje sljedecih dvadeset godina u celicnom stisku kaptola i hadezea..ako se ne dogodi nesto egzogeno, na sto hrvatska ne moze utjecati.
moze ostat na vlasti i odradit svoj mandat kao de fakto tehnicka vlada, jer je njihov izbor ponisten drugom voljom, koja je..ne znam sad, vjerojatno manjinska u odnosu na izbore, ali ajd, necemo sad apsolutno gledat, enivej, prisiljena je radit nesto sto nece, tj nesto za sto nije birana ili je birana za nesto drugo, a ne zato, dakle u tom slucaju cak nema ni biracku podrsku, niti tu referendumsku, ako referendum prodje.
dakle, kako god okrene izgubila je.
po meni, ako se vec tako ide djonom..i to ne politckim djonom, nego zesce, nekom drustvenom eskalacijom, ne znam kako bih je nazvao eufemisticno, onda treba vidjet nakon referenduma, zavisno o rezulatu, da li ici na povjerenje vlade (povjerenje naroda, sta li) ili ne i da li raspisati vanredne izbore, a ja mislim da bi bilo dobro raspisati ih, ako referendum prodje.
vladaa koja ne moze raditi svoj posao, za koju nema biracke, narodne volje da radi svoj posao, mora otici.
ili, ne znam, bucam, raspisati referendum o povjerenju ovoj vladi, s tim ako prodje referendum da joj se onda prizna kao da je u saboru dvotrecinska.
ako sabor i vlada nisu sposobni zakonima urediti drzavu, zastititi sve svoje drzavljane, ako narod ne zeli da svi njeni drzavljani imaju ista prava, onda takva vlada nema sta trazit. i ne samo vlada, ali o tome sad necu..

da sam na mjestu ove vlade, tako bih postavio stvari ovih mjesec dana. ikmate referendum imate to, imate to, imate to, ali onda imate i odgovornost, e pa sad vi izadjite na taj referendum, nemojte izac, glasajte ovako ili onako, ali..u slucaju tom i tom, sto se ove vlade tice, bit ce tako i tako, jer ce to znacit to i to, pa se vi sad bavite demokracijom, teokarcijom ili cime vec sto zelite po vasoj slobodnoj volji..
eto.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 29 Oct 2013, 23:03

Kar Jozef » wrote: Vlada ima odgovornost za ono što je napravila.

nema. to je prvi slucaj. u ovom slucaju ima odgovornost za ono to nije napravila, tj za sto je onemogucena da napravi.

ima. to je drugi slucaj. u ovom slucaju ispada da je njena odgovornost bila u namjeri da nesto napravi..u buducnosti, dakle, ne u proslosti. dakle, vlada ima u ovom slucaju ima odgovornost za ono sto ce napraviti, kondicionalno nekako, ako mogu tako blesavo rec, ali blesavo je ocito sve, od ove drzave pa na dalje..na manje..

enivej, po obje odgovornosti, odgovorna je i mora otic.
Referendumi i njegov ishod ovakav ili onakav je direktna volja građana pa prema tome ne trebaju preuzimati odgovornost. Ako se ne slažu s time trebaju odmah ići s prijedlogom promjene toga i pokušati skupiti većinu u Saboru, trebaju vlastitim sredstvima, ugledom i dijelom državnim sredstvima pojašnjavati što je što, organizirati kroz stranku javne osobe u kampanji...
o da, i te kakvu odgovornost ce preuzet gradjani..i te kakvu. i neka. i to treba odmah, cisto, bistro i glasno rec da ne bi bilo poslije..nismo znali.
onaj ko ima slobodu, ima i odgovornost. izlaskom, neizlaskom, glasanjem ovakvim ili onakvim na tom referendumu, davanjem potpisa za taj referendum, ako si dao, nije bitno sad, preuzeo si odgovornost, svoj dio odgovornisti za sve posljedice koje ce iz moguceg referendumskog mijenjanja ustava proisteci.
neces valjda rec da nemas?

nema prijedloga promjena toga..kasno je. koja sad sredstva, sta, koje kampanje.. nema objasnjavanja, nema tu vise dijaloga, gotovo je..to je volja naroda i aj ca..

A u konačnici, da - vlast će raditi ono što se odluči na referendumima. Bilo "izbornim" ili ovakvim izvanrednim, a mi ćemo se naučiti odgovornosti za državu i koje posljedice nose koje odluke.
meni se ne da bit odgovoran za sranja za koje su uimeobiteljovci poceli. nema se tu sta ucit vise. trebalo se odavno naucit da crkva ne vodi drzavu.
ovim referendumom, ako prodje, kaptol je formalno vladar hrvatske, a ova vlada, ako i malo drzi do nekih civilzacijskih premisa, ne smije dopustiti sebi da bude marionetska vlada. mora odstupiti i stovise, mora obavezno doci do vanrednih izbora sa jasnom politickom profilacijom stranaka. pa da se jednom napokon zna u kakvoj drzavi zivimo i sto mozemo ocekivati.
Euklid
old school

Post 29 Oct 2013, 23:18

a, gle... ako većina građana želi katoličku džamahiriju i tu svoju želju artikulira bilo referendumima, bilo izborima... unda ćemo imati katoličku džamahiriju

koliko god se ti ili ja ili sav civilizirani svijet tome čudili i suprotstavljali

demokracija nije koncipirana da ugađa tvojim željama i svjetonazorima...
Tea Tree

Post 29 Oct 2013, 23:24

Beau » wrote:Unda :S
:top:

Moj unda, ja bih rekla da je to što pričaš očigledno svima, ali evo, nekako nije; sve ne mogu vjerovati da nije. Ne treba raditi dubinska snimanja da bi bilo vidljivo, čini se. Samo mi se čini, da.
visekratni klon

Post 29 Oct 2013, 23:51

Netko stvarno misli da to sranje neće proć? :zubo:

Osvrniti se oko sebe, dobro se osvrniti. Ne da će proći nego će biti tek nešto manji postotak nego katolika u ovoj prčvarnici. A onda... emigrirati. Kad već nije legalno onu babu dobro natamburati. :raspa:

I ne samo da vlada treba otić, to je mizeran potez, treba ovu državu rasformirat i stavit je u službu Vatikana, možemo se zvati Hrvatoliban.
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 00:50

..a unda » wrote: o da, i te kakvu odgovornost ce preuzet gradjani..i te kakvu. i neka. i to treba odmah, cisto, bistro i glasno rec da ne bi bilo poslije..nismo znali.
Ae.
onaj ko ima slobodu, ima i odgovornost. izlaskom, neizlaskom, glasanjem ovakvim ili onakvim na tom referendumu, davanjem potpisa za taj referendum, ako si dao, nije bitno sad, preuzeo si odgovornost, svoj dio odgovornisti za sve posljedice koje ce iz moguceg referendumskog mijenjanja ustava proisteci.
neces valjda rec da nemas?
Nisam potpisao niti namjeravam biti za to da uđe ta odredba u Ustav, ali da Vlada može manipulirati referendumom glasovao bih da uđe i to zato da budem dio izazivanja krize jer totalitarna vlast nije moj izbor.
nema prijedloga promjena toga..kasno je. koja sad sredstva, sta, koje kampanje.. nema objasnjavanja, nema tu vise dijaloga, gotovo je..to je volja naroda i aj ca..
Ima što da ne. Države i sustavi, dolaze i prolaze, zašto bi jedno konkretno pitanje bilo tako fatalno. Ako danas krenu za deset godina nešto će bit. Ja vjerujem u evolucije ne revolucije. Ono linjanje, svako malo se dio starog odbaci dio novog naraste i tako u vijeke vjekova, još si dovoljno svoj, a obnavljaš se. :D

Nisam baš za deus ex machina promjene, više za promjene linjanjem. :o
meni se ne da bit odgovoran za sranja za koje su uimeobiteljovci poceli. nema se tu sta ucit vise. trebalo se odavno naucit da crkva ne vodi drzavu.
ovim referendumom, ako prodje, kaptol je formalno vladar hrvatske, a ova vlada, ako i malo drzi do nekih civilzacijskih premisa, ne smije dopustiti sebi da bude marionetska vlada. mora odstupiti i stovise, mora obavezno doci do vanrednih izbora sa jasnom politickom profilacijom stranaka. pa da se jednom napokon zna u kakvoj drzavi zivimo i sto mozemo ocekivati.
Zašto marionetska vlada? Kako se očituje to upravljanje državom?
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 01:22

Kar Jozef » wrote: Nisam potpisao niti namjeravam biti za to da uđe ta odredba u Ustav, ali da Vlada može manipulirati referendumom glasovao bih da uđe i to zato da budem dio izazivanja krize jer totalitarna vlast nije moj izbor.
pa manipulira se izborima, pa zasto ne bi referendumom. ali, ne radi se o tome.. ovdje se manipulira referendumom iz sjene, s jakom politickom moci, ali koja ne zeli odgovornost, nego samo beneficije. e, pa nije fer..
nek ta moc izadje na politcko trziste i nek dila svoje ideje.
Ima što da ne. Države i sustavi, dolaze i prolaze, zašto bi jedno konkretno pitanje bilo tako fatalno. Ako danas krenu za deset godina nešto će bit. Ja vjerujem u evolucije ne revolucije. Ono linjanje, svako malo se dio starog odbaci dio novog naraste i tako u vijeke vjekova, još si dovoljno svoj, a obnavljaš se. :D
Nisam baš za deus ex machina promjene, više za promjene linjanjem. :o
ma nema. pa necemo valjda jest i glodat istu kokos tri puta? jebe se mene sta ce bit za dvadeset godina kad sam prije dvadeset godina bio dalje nego sada. neke stvari su trebale bit odavno apsolvirane.
uostalom, spominjat ovu vladu u totalitarnom kontekstu, u revolucionarnom kontekstu i to jos kad vidis ove uimenesto koji su demokratski luk nabacili, malo mi je ono..smijesno.

uostalom, pitaj znanost jel ona evoluirala ili se revolucionirala. mos i povijest pitat. nije panta rhei plivanje u bari u krug.
mislim, nema tu dijaloga vise. to nije dijalog, to je prezvakavanje..cisto gubljenje vremena.
Zašto marionetska vlada? Kako se očituje to upravljanje državom?
ma jos gore nego marionetska. pa jel moram opet crtat? ocituje se tako da vlada koja formalno ima jedan pristup, program, koncept za dobrobit naroda kojim vlada, mora izvrsavati program protiv kojeg je, dakle, izvrsavati drugu neku volju s kojom se ne slaze i jos za to preuzeti odgovornost.
mislim, zasto bi to itko radio? ..to je bit lud. :kokice:
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 01:25

Al to jedno pitanje će uništiti nečijih dvaist godina života, jebemu. :( Ono, neka stvarna i konkretna osoba će patiti zbog toga. Nečije dijete, možda čak dijete roditelja koji je stavio to u ustav svojim glasom. Šta će mu poslije i promjena i sistemi ... A ako to ne prođe, neće biti stvarne ljudske patnje, tek bijesa i povrijeđenih ega Markićke i ekipe. Nije isto, jebiga, nije.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2013, 01:30

šta je par stotina ljudskih sudbina naspram direktne demokracije na djelu....
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 01:33

Euklid » wrote:šta je par stotina ljudskih sudbina naspram direktne demokracije na djelu....
Jebiga. Nekad sam bijesna i najradije bih izlupala babetinu, a onda me lupi tuga. Ono, ljudski životi su u pitanju. Ja ne znam ako netko i ne poznaje nekog geja, kako mu naprosto nije jasno da je riječ o ljudskim pravima koje ta babuskara želi oduzeti i to je jasno pokazala nedavno da nikad nije bila riječ o nazivu, nikad. To je zlo od žene, ja nemam druge riječi za to. Za nju spasa nema. Samo se nadam da će bar dio tih ljudi što su to potpisali bogpitaj zašto, progledati i ostaviti se tuđih posla jer nisu njihova, a mogla bi bit jer nitko ne zna kome je svome doma presudio, sigurno im djeca neće priznati što su kad ih čuju.

I mora postojati način da se ljude zaštiti od tog zlog zakona jer je suštinski zao, nešto što oduzima nekom prava je pakost.
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 01:43

..a unda » wrote: pa manipulira se izborima, pa zasto ne bi referendumom. ali, ne radi se o tome.. ovdje se manipulira referendumom iz sjene, s jakom politickom moci, ali koja ne zeli odgovornost, nego samo beneficije. e, pa nije fer..
nek ta moc izadje na politcko trziste i nek dila svoje ideje.
A mislim ok, ako će i druge NGO izaći na izbore. Mislim ako je ideja da su glasovi u društvu samo oni s ovom ili onom razinom izbornog mandata onda svi moraju. Mislim kako i uostalom zašto isključiti crkvu, a ne neku drugu organizaciju?
uostalom, spominjat ovu vladu u totalitarnom kontekstu, u revolucionarnom kontekstu i to jos kad vidis ove uimenesto koji su demokratski luk nabacili, malo mi je ono..smijesno.
Ja se slažem da su ovi U ime obitelji nešto slično kao Muslimanska braća u Egiptu, ali to što su oni takvi ne znači da ovi mogu ne poštivati Ustav. Jednostavno moraju biti pametniji i naći bolja rješenja. Ne znam prošla vlada je je što ono uvela u zakon nekakvu crticu koja je učinila ustav* besmislenim, ovi su mogli uvesti štajaznam, kao što recimo postoji odredba o štićenju materinstva, mogli su ubaciti nešto o štićenju zajednice muškarca i žene i tako kao što zaštita materinstva ne spriječava poboljšavanja prava očeva ili roditeljstva ovo nebi isključivanje nečega trećega. Pametni ljudi bi izmisliti pametna i mudra riješenja.

* referendum
uostalom, pitaj znanost jel ona evoluirala ili se revolucionirala. mos i povijest pitat. nije panta rhei plivanje u bari u krug.
To su druga područja djelovanja neusporediva. Znanost, makar ova prirodna je nešto drugo, neusporedivo s ovime. Povijest zbog toga je i nasilna i nikako mira. Glede povijesti, ako treba biti revolucije onda treba biti nešto ovako.
mislim, nema tu dijaloga vise. to nije dijalog, to je prezvakavanje..cisto gubljenje vremena.
Znači, revolucija onda? U čemu se sastoji?
ma jos gore nego marionetska. pa jel moram opet crtat? ocituje se tako da vlada koja formalno ima jedan pristup, program, koncept za dobrobit naroda kojim vlada, mora izvrsavati program protiv kojeg je, dakle, izvrsavati drugu neku volju s kojom se ne slaze i jos za to preuzeti odgovornost.
mislim, zasto bi to itko radio? ..to je bit lud. :kokice:
OK ovo pitanje, ali općenito. Što je to drugo što Vlada mora izvršavati, a ne želi?
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 01:55

visekratni klon » wrote:Al to jedno pitanje će uništiti nečijih dvaist godina života, jebemu. :( Ono, neka stvarna i konkretna osoba će patiti zbog toga. Nečije dijete, možda čak dijete roditelja koji je stavio to u ustav svojim glasom. Šta će mu poslije i promjena i sistemi ... A ako to ne prođe, neće biti stvarne ljudske patnje, tek bijesa i povrijeđenih ega Markićke i ekipe. Nije isto, jebiga, nije.
Sve promjene traju. Revolucije nikad ne promjene nešto samo nasilno promjene paradigmu, a onda opet kroz slično vrijeme rade promjene ako ikad i uspiju. Meni je lijepo kako je to u promišljenim državama kad se nešto ne mora na silu. Točno se vidi kako postotak odobravanja raste i prava se povećavaju, a konstantno je objašnjavanje. Napamet govorim, postotak je 10% maknemo to iz kaznenih djela, postotak je 40% registrirano partnersto, postotak 60% uvedemo brak, 90% izjednačimo sve.

Tjeranje društva da se brže privikava nego može izaziva baš ovo, netko reagira, ako u isto vrijeme može računati na pomoć moćne organizacije eto ti ovoga. Osim toga tu je pitanje suštine i nazivlja.

Ja nikako da u glavi dođem do toga da je brak zajednica dvoje ljudi i da nema ama baš nikakve razlike između zajednice mž i ostalih, opet vrlo lagano mogu zamisliti i smatrati da je ok da treba postojati način reguliranja zajednice dvoje ljudi ili petero ljudi, ali sada oni s druge strane prave ludima ljude tjerajući ih da ne vide tako (barem meni) očitu razliku između višespolne i jednospolne zajednice uz argumentaciju tipa... sterilni par, što to meni znači što tamo netko i slično.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2013, 02:02

visekratni klon » wrote:
Jebiga. Nekad sam bijesna i najradije bih izlupala babetinu, a onda me lupi tuga. Ono, ljudski životi su u pitanju. Ja ne znam ako netko i ne poznaje nekog geja, kako mu naprosto nije jasno da je riječ o ljudskim pravima koje ta babuskara želi oduzeti i to je jasno pokazala nedavno da nikad nije bila riječ o nazivu, nikad. To je zlo od žene, ja nemam druge riječi za to. Za nju spasa nema. Samo se nadam da će bar dio tih ljudi što su to potpisali bogpitaj zašto, progledati i ostaviti se tuđih posla jer nisu njihova, a mogla bi bit jer nitko ne zna kome je svome doma presudio, sigurno im djeca neće priznati što su kad ih čuju.

I mora postojati način da se ljude zaštiti od tog zlog zakona jer je suštinski zao, nešto što oduzima nekom prava je pakost.
Šta ćeš?
U takvom svijetu živimo, gdje većina nameće svoje uzuse i standarde svima ostalima.
Ja bih volio hodati gol naokolo.
Ali mi većina ne da. Kažu da je nepristojno. I zato su napisali zakone koji štite njihov svjetonazor od mene. A to što time ne bih nikome naštetio i to što silno patim i što mi odjeća pravi zdravstvene probleme... nikog nije briga :tuzni:
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 02:11

Kar Jozef » wrote: Sve promjene traju. Revolucije nikad ne promjene nešto samo nasilno promjene paradigmu, a onda opet kroz slično vrijeme rade promjene ako ikad i uspiju. Meni je lijepo kako je to u promišljenim državama kad se nešto ne mora na silu. Točno se vidi kako postotak odobravanja raste i prava se povećavaju, a konstantno je objašnjavanje. Napamet govorim, postotak je 10% maknemo to iz kaznenih djela, postotak je 40% registrirano partnersto, postotak 60% uvedemo brak, 90% izjednačimo sve.

Tjeranje društva da se brže privikava nego može izaziva baš ovo, netko reagira, ako u isto vrijeme može računati na pomoć moćne organizacije eto ti ovoga. Osim toga tu je pitanje suštine i nazivlja.

Ja nikako da u glavi dođem do toga da je brak zajednica dvoje ljudi i da nema ama baš nikakve razlike između zajednice mž i ostalih, opet vrlo lagano mogu zamisliti i smatrati da je ok da treba postojati način reguliranja zajednice dvoje ljudi ili petero ljudi, ali sada oni s druge strane prave ludima ljude tjerajući ih da ne vide tako (barem meni) očitu razliku između višespolne i jednospolne zajednice uz argumentaciju tipa... sterilni par, što to meni znači što tamo netko i slično.
Pa to ti je kao s muškarcima i ženama. Postoje vrlo očite razlike, ali to ne znači da ne trebaju biti ravnopravni.

Što se tiče ovog, to je izrazito štetna odredba i država mora naći način da zaštiti one čija se prava nastoje kršiti. Budući da se Markićka vrlo jasno konačno izjasnila da nije stvar samo u nazivu nego i o pravima i sad joj smeta i drugi zakon koji veze nema s nazivom brak, e onda znamo na čemu smo i ako to uđe u Ustav, mi automatski postajemo i službeno nazadna država u kojoj je napredak zaustavljen na vrlo dugo vrijeme, dovoljno dugo da sjebe živote. Ja se s tim ne mogu pomiriti. Ne u ime nekakvog legitimiteta. To nije smjelo doć na referendum, nije.
visekratni klon

Post 30 Oct 2013, 02:12

Euklid » wrote: Šta ćeš?
U takvom svijetu živimo, gdje većina nameće svoje uzuse i standarde svima ostalima.
Ja bih volio hodati gol naokolo.
Ali mi većina ne da. Kažu da je nepristojno. I zato su napisali zakone koji štite njihov svjetonazor od mene. A to što time ne bih nikome naštetio i to što silno patim i što mi odjeća pravi zdravstvene probleme... nikog nije briga :tuzni:
:rofl:

A štaš, euklide, surov je svijet obučenih. :tuzni: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2013, 02:31

Kar Jozef » wrote: A mislim ok, ako će i druge NGO izaći na izbore. Mislim ako je ideja da su glasovi u društvu samo oni s ovom ili onom razinom izbornog mandata onda svi moraju. Mislim kako i uostalom zašto isključiti crkvu, a ne neku drugu organizaciju?
:facepalm:

..pa jel meni ovo trebalo..jel ja moram predavanja ovdje drzat o onom sto je ocito. ti to mene zajebajes? :D
druge organizacije nisu religija.

pa piskamumatrina, jel u nekim ustavima, zakonima, deklaracijama, statutima stoji da je crkva odvojena od drzave ili da je ngo odvojen od drzave.
u kojem ustavu stoji da je neka drzava odvojena od unde.
pa valjda se ne stavlja bez razloga da je to i to odvojeno od crkve. pa nije valjda zato jer se crkva ne zeli petljat u vlast?

jel unda najveci vlasnik nekretnina u hrvatskoj? jel unda potpisao undine drzavne ugovore sa radicem? jel unda prica sa tosonom i sanaderom za kolko toson nece pivat? jel unda nabavljao oruzje odnosno skupljao lovu? jel undi daju koju kunu kad kaze da su nekom grijesi oprosteni? jel unda za svoju uslugu ne treba izdat racun? jel ministarstvo financija ne zna za undu koliki su mu prihodi? jel u skolama ima predmet..undizam.. undonauk? ..gdje se uci da je unda onaj koji jest i jebiga, tako je to pa ti pivaj. jel se u tim skolama uci ono..kredo kvija unda?
e, pa ne uci. e, pa nema potrebe da se u nekom zakonu izricito navede da je unda ili neki ngo odvojen od drzave? zapitaj se zasto?

koja to ngo ima svoju vladu, zastavu, diplomaciju, banke?

mislim, ono..kaptol..jadni, mali siroti ngo koji putem malog karamarkica, sanaderica i male markicke masu zastavicicama, stiscu sakice u ljutnjici prema nepravdici i vicu ..iju, iju..
o proslosti, cuj..necu, ali zaista necu, ono..
daj nemoj me zajebavat, molim te.. :D
Ja se slažem da su ovi U ime obitelji nešto slično kao Muslimanska braća u Egiptu, ali to što su oni takvi ne znači da ovi mogu ne poštivati Ustav. Jednostavno moraju biti pametniji i naći bolja rješenja. Ne znam prošla vlada je je što ono uvela u zakon nekakvu crticu koja je učinila ustav besmislenim, ovi su mogli uvesti štajaznam, kao što recimo postoji odredba o štićenju materinstva, mogli su ubaciti nešto o štićenju zajednice muškarca i žene i tako kao što zaštita materinstva ne spriječava poboljšavanja prava očeva ili roditeljstva ovo nebi isključivanje nečega trećega. Pametni ljudi bi izmisliti pametna i mudra riješenja.
ne znam ja kakva su muslimanska braca, ali znam da je ovaj uimeobitelji referendum katolibanski.
ustav mora postovat svacija prava osim onih diskriminatorskih..ili negativno diskriminatiorskih, nemoj me sad picajzlasto hvatat za rijec. ustavno pravo i ustavna obaveza ovog ustavnog suda je bilo da odjebe ovaj referendum. ne samo jer ustavni sud hrvatske nije ustavni sud vatikana..koji valjda i nema ustav, pa je eto, malo zamolio za tehnicku pomoc vazalsku hrvatsku, nego zato jer se radi o diskriminaciji. ovo je 2013. godina, ne 1813.
zasto su potrebna ta dovijanja i te neke formulacije i komplikacije, ubacivanje necega malo ovdje, malo ondje..cemu ta nadjebavanja?
dodjes, potpises, pecat, potpis..to je brak. jel tako tako je, aj ca, nit sam se smija kad sam te vidija, nit cu plakat kad ides ca, idemo dalje rjesavat probleme, sta se sad tu ima pricat..o cemu, mislim? sta?

To su druga područja djelovanja neusporediva. Znanost, makar ova prirodna je nešto drugo, neusporedivo s ovime. Povijest zbog toga je i nasilna i nikako mira. Glede povijesti, ako treba biti revolucije onda treba biti nešto ovako.
ma, nisam ni otvarao..ti se linjaj ako oces i nek se zemlja linja oko sunca. ma i tehnologija nek se linja. :D
Znači, revolucija onda? U čemu se sastoji?
ne znam u cemu se sastoji jer ne znaci. spomenes revoluciju i onda mene pitas zasto si ti spomenuo revoluciju. :D
OK ovo pitanje, ali općenito. Što je to drugo što Vlada mora izvršavati, a ne želi?
npr, volju koja ce se izraziti ovim referendumom, a koja bi mogla bit nesto drugo od onog sto zeli ova vlada i za sto se zalaze.
jel ti to mene stvarno ne zajebajes? :D
Karlinjo

Post 30 Oct 2013, 05:23

..a unda » wrote: ..pa jel meni ovo trebalo..jel ja moram predavanja ovdje drzat o onom sto je ocito. ti to mene zajebajes? :D
druge organizacije nisu religija.

pa piskamumatrina, jel u nekim ustavima, zakonima, deklaracijama, statutima stoji da je crkva odvojena od drzave ili da je ngo odvojen od drzave.
To znači da crkva ne može propisivati zakone, nema sama po sebi pravo participirati direktno u vlasti, država ju nema obvezu financirati, ne može provoditi svoje sudstvo... u kratko nije neka paralelna vlast ili da postoji četverodioba vlasti. Ta napisana odvojenost postoji iz povijesnih razloga jer su države kroz povijest crkvi delegirali razne ovlasti od školstva, zdravstva, pravosuđa, diplomacije... u nekom trenutku to je revolucijom poništeno i ta odredba se širila i širi, a odredba je tu da se spriječi vraćanje u takvu situaciju kao što je u Ustavu npr. i odredba: obnavljanja jugoslavenskoga državnog zajedništva jer se pokazalo štetno takvo udruživanje po napredak. Dakle naglašavaju se štetni oblici zajedništva. Ne zabrana ovog ili onog djelovanja, propovjedanje, udruge s nekim predznakom itd. Recimo REKOM da je zaživio bi bio primjer isto tako mješanja NGOa kontra Ustava, odnosno delegiranja sličnog ovom gore navedenom crkvenom, čak i bez zastave i banke.

Meni nije sad zanimljivo pitanje referenduma, jer se ni meni ne sviđa, nego zašto se napada ustavni sud koji se sastoji od nekih ljudi koji su valjda ucjenjeni od kaptola štoliveć... zašto ne napadaš Vladu što je omogućila takvu vrstu referenduma, što nije do sada promjenila zakon... Kao da napadaš policiju što je uhitila nekoga zbog štajaznam konzumiranja marihuane iako je neko mišljenje da to ne bi trebalo jer nije štetno kažu pametni ljudi... da što oni ne štite građane. :azdaja:
Euklid
old school

Post 30 Oct 2013, 09:21

@unda

Nikako da shvatis da ako vecina gradjana zeli da Hrvatska bude nazadna, diskriminatorska, rasisticka, mracnjacka, srednjevjekovna, crkvenofeudalna, klerofasisticka... da ce tako i biti.

Koncept demokracije nije vladavina pameti, inteligencije, progresivnosti, ne...

Evo ti najbolji primjer iz zadnjeg desetljeca proslog stoljeca.
Je li vecina gradjana odlucila da se odrice vlasnistva nad sredstvima za proizvodnju, da zeli izrabljivacki kapitalizam, socijalnu nepravdu, stigmatiziranje nehrvata, otimacinu, upliv crkve u sve sfere zivota... da ne nabrajam dalje?
Je.

Jesu visekratno glasovali za onoga koji je obecavao 200 bogatih obitelji, naslikavao se i likovao s Kuharicem, izjavljivao da je sretan sto mu zena nije ni Zidovka ni Srpkinja, oteo radnicima firme i dao ih tajkunima, uveo feudalizam u Hrvatsku, vratio crkvi veleposjede...?

Jesu.

Hoce li sutra opet glasovati za one koji se kunu u lik i djelo te osobe?

Hoce.

Pa sta bi ti onda?
  • Information