To i jest tvoj problem. Što si napamet uvjeren. A napamet nije dovoljno. Sorry. Možda jest ako si Hawking, ali ti konkretno nisi Hawking.nodens » wrote: Možeš ti pričati što god hoćeš, no ja sam i ovako napamet uvjeren
Puno mlađi partneri ili ne baš?
nodens » wrote:socijalni pritisak da se bude u 'okvirima' ljudi onda internaliziraju do te mjere da zbilja misle da ih 'ne privlače' mlađi ljudi.
Odakle si taj socijalni pritisak izvukao, jebote? Gdje se on, molim te, u praksi vidi? Ako išta, socijalni nam pritisak govori da je mlado lijepo, a staro ružno. Nemoj sad izmišljati, e da bi nekakve poene u debati zaradio.
Socijalni pritisak je obrnut od ovoga što ti govoriš. I on je ljude kondicionirao i većina misli upravo kao ti -- da je 25-godišnjakinja vrhunac sex-appeala.
Ono što ja govorim je da je to glupo. Da čovjek koji ima oči i pamet ne mora nasjesti nondensovštini, nego može malo naučiti o emotivno-seksualnoj gastronomiji i zaploviti u malo finije sfere od jebanja curica koje bi htjele biti Scarlett Johansen.
I ja mislim da neće. Previše si uvjeren u svoja neutemeljena razmišljanja da bi štogod pametno naučio, a što se protivi tvojim stavovima. Kad si sam sebi pametan, tu nema učenja. Kao i većina, bit ćeš čitav život osuđen sliniti za 25-godišnjakinjama.Sorry, ali ja to ne vjerujem. Iskreno sumnjam da će mi se ikad prestati sviđati 25-godišnjakinje.
To je OK. Lijepe su 25-godišnjakinje. Ali, kužiš, lijep je i onaj frižider od Gorenja koji je Pininfarina dizajnirao. Lijep je i ovaj najnoviji HTC One smartphone. Ali neću se baš silno uzbuditi na njih. Ako hoću, trajat će par minuta.
Evo ti primjera na TV.
Gledam, recimo, ovu dansku seriju, Borgen. Glavna glumica je lijepa žena od, štajaznam između 35 i 40. Što ju dulje gledam izgleda sve bolje i bolje i bolje i bolje. A žena se i ne trudi zračiti sex-appealom. Nimalo. Istiovremeno serija prati i mladu lijepu i jebozovnu TV-novinarku, građenu kao uh... uh... Koju čak i vidimo koji put golu, a često u najosnovnijem donjem vešu. Cura je čak i pametna i šarmantna. Sve ima što treba.
Ali nikako, baš se nikako ne mogu vidjeti s njom u krevetu. To je ludo dijete, impulzivno, uvjereno da sve zna a zapravo pojma nema. Nema ni jedne jedine bore na licu, zaboga. Život ju ni dotaknuo nije. Što bi to bilo na njoj uzbudljivo osim design by IKEA? Glavnoj glumici nije ni do koljena.
Mlade žene mogu imati, a često i imaju, ružna tjelesa.nodens » wrote:
Odgovorio sam da je to zato što žene imaju lijepa tijela. A imaju lijepa tijela zato što je to dojam onog primordijalnog centra u mozgu koji me nagovara na prokreaciju, i slijedom toga, 'lijepa tijela' su tijela mladih žena, a ne onih u menopauzi.
Četrdesetogodišnjakinje mogu imati zanosna tijela.
Daj se odluči, jel ti presudna estetika ili plodnost. Jer ti ih povezuješ na način da plodnost uvjetuje ljepotu. A nije tako, znaš i sam.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Malo sam presložila
U doba kada se instant s pripremanja kave i juhe preselio na instantno zadovoljenje svih mogućih želja i potreba, nije čudno da mnogi ne razumiju ovo o čemu govoriš.
Ljubav nije impuls. Ljubav je stanje. Zaljubljenost može biti trenutačna, ali ljubav ne. Ljubav je puno širi pojam od seksualnosti, samo što se danas najčešće raspravlja samo o seksualnosti, što i ne čudi, jer je sve živo medijski seksualizirano (pogledati samo reklamnu industriju).
Ljubavi treba vrijeme i privrženost. Samo, vrijeme i privrženost ne donose obrtaj kapitala (u širem i užem smislu), pa se ljubav zbog toga danas minorizira i sve se svodi na instant zadovoljenja nagona (FF i slične inačice), bezbroj rasprava o seksualnim pozama i tehnikama, pomagalima... a o ljubavi gotovo ništa.
Kroz isključivo seksualni odnos očekujemo trenutačno zadovoljenje koje možemo dobiti od druge strane - ono, ja tebi, ti meni. Bilo je super! Pusa! Bok!
Za razliku od toga, ljubav je prožimanje, kada više nema podjele na davanje i primanje, već se radi o zajedničkom proživljavanju (i) seksualnosti. Ako mogu s glazbenom prispodobom - ljubav je kao akord - nema skladnog zvuka ako sve note nisu usklađene.
Zbog toga smatram da velika razlika u godinama može rezultirati snažnom privlačnošću, ali rijetko kada, uistinu rijetko, rezultira skladnom ljubavlju, budući da su rijetko ispunjene komponente za skladan ljubavni akord iliti, da se vratim Emericzyju, rijetko kada pruža 'bogatu trpezu'.
Emericzy » wrote:Gle, ljudska prehrana ima dvije komponente -- nutricionističku i hedonističku (ili gastronomnsku). Ti govoriš kao da seks ima samo jednu, koja bi odgovarala toj nutricionističkoj. Zaboravljaš na gastronomiju.
E sad, to zadovoljstvo možeš graditi od šnite kruha i šnite špeka, a možeš biti zahtjevniji, pa kreirati jelo od nekoliko finih, pažljivo izbalansiranih komponenti, pažljivo sljubljenih, pravilno obrađenih, precizno serviranih, a možda i sukladnih trenutku, okolišu, atmosferi... I opet, djeca najviše vole pomfrit, kečap i bečki odrezak. Odrasli obično preferiraju nešto kompleksnije.
Veoma lijepa, slikovita i uspješna usporedba prehrane i (ne samo) seksualnih odnosaDakle, doživljaj užitka u drugoj osobi (a koji uključuje seks) moguć je u golemom rasponu kvantitete i kvalitete. Svatko si nađe mjesto na toj paleti koje mu odgovara. Sastojke koji mu odgovaraju. Pripremu i serviranje.
Tako da tvoje teoretiziranje da je puno toga (npr. spol) nevažno ima neke osnove, ali takav pristup daje štur, ogoljen i mehanički doživljaj. Obrnuto, ako ti je puno toga važno i na puno toga obraćaš pažnju -- osobito na one ne-fizićke komponente -- raste vjerojatnost za značajniji, dublji i komkpleksniji doživljaj. U kojemu je seks možda najvažniji ali nikako jedini element.
Postavljaš seks kao cilj, ali on nije cilj, nego sredstvo. Cilj je zadovoljstvo. Užitak s drugom osobom.
Nije slučajno da se seks povezuje s ljubavlju, koja svemu daje poseban sjaj i ugođaj i dubinu.
U doba kada se instant s pripremanja kave i juhe preselio na instantno zadovoljenje svih mogućih želja i potreba, nije čudno da mnogi ne razumiju ovo o čemu govoriš.
Ljubav nije impuls. Ljubav je stanje. Zaljubljenost može biti trenutačna, ali ljubav ne. Ljubav je puno širi pojam od seksualnosti, samo što se danas najčešće raspravlja samo o seksualnosti, što i ne čudi, jer je sve živo medijski seksualizirano (pogledati samo reklamnu industriju).
Ljubavi treba vrijeme i privrženost. Samo, vrijeme i privrženost ne donose obrtaj kapitala (u širem i užem smislu), pa se ljubav zbog toga danas minorizira i sve se svodi na instant zadovoljenja nagona (FF i slične inačice), bezbroj rasprava o seksualnim pozama i tehnikama, pomagalima... a o ljubavi gotovo ništa.
Kroz isključivo seksualni odnos očekujemo trenutačno zadovoljenje koje možemo dobiti od druge strane - ono, ja tebi, ti meni. Bilo je super! Pusa! Bok!
Za razliku od toga, ljubav je prožimanje, kada više nema podjele na davanje i primanje, već se radi o zajedničkom proživljavanju (i) seksualnosti. Ako mogu s glazbenom prispodobom - ljubav je kao akord - nema skladnog zvuka ako sve note nisu usklađene.
Zbog toga smatram da velika razlika u godinama može rezultirati snažnom privlačnošću, ali rijetko kada, uistinu rijetko, rezultira skladnom ljubavlju, budući da su rijetko ispunjene komponente za skladan ljubavni akord iliti, da se vratim Emericzyju, rijetko kada pruža 'bogatu trpezu'.
No, ti ovdje tu tobožnju 'heteroseksualnost' gledaš kao black box, kao neku nenadjebivu kozmičku činjenicu. Mene, s druge strane, zanima što to zaista *znači* biti heteroseksualan. Pa kažem - to mi znači ložiti se na lijepa ženska tijela. A razlog za to loženje vidim u prilično jednostavnoj evolucijskoj psihologiji. No jedno od obilježja te iste evolucijske psihologije jest upravo to da se radi o ženskim tijelima u razdoblju plodnosti - i zaista, to se poklapa s introspekcijom. Ne privlače me osobito ni nerazvijene curice, ni žene u menopauzi.Emericzy » wrote: Nema za tebe slijepca. Čovjek koji vidi zna da u slojevitoj osobi može biti i krivih, nepotrebnih i odbojnih slojeva. Recimo, ako si hetero, onda ti je sloj istog spola nezanimljiv ili čak odbojan. I voila! više ti slojeviti produhovljeni striček od 55 nije nimalo zanimljiv osim kao partner za debatu o politici ili Khuenu Hedervarryju, a slojevita produhovljena dobro držeća se teta od 55 može ti izgledati jebozovno.
Taj pritisak si mogao vidjeti, primjerice, u exinom postu gdje je prilično eksplicitno pokazala da starčeke koji se lože na mlade cure smatra 'perverznjacima'. I to je prilično raširena pojava.Emericzy » wrote:Odakle si taj socijalni pritisak izvukao, jebote? Gdje se on, molim te, u praksi vidi? Ako išta, socijalni nam pritisak govori da je mlado lijepo, a staro ružno. Nemoj sad izmišljati, e da bi nekakve poene u debati zaradio.
Ne slažem se. Nema potrebe da neku činjenicu koja evidentno proizlazi iz samog temelja biologije i evolucije, idem 'objašnjavati' nekakvim društvenim utjecajima i kondicioniranjem. Osim toga, sjećam se sam sebe još od djetinjstva, u kojem posve sigurno nisam bio pod utjecajem nekakvih holivudskih standarda ljepote. Nego sam reagirao 'prirodno', onako kako mi je prirođeno.Emericzy » wrote:Socijalni pritisak je obrnut od ovoga što ti govoriš. I on je ljude kondicionirao i većina misli upravo kao ti -- da je 25-godišnjakinja vrhunac sex-appeala.
Tvoja emotivno-seksualna gastronomija pak pati od zjapećih rupa, recimo ta gore, gdje postuliraš nekakvu 'heteroseksualnost' iako te uopće ne zanima ŠTO zaista, uopće, znači ta tobožnja 'heteroseksualnost'.Emericzy » wrote:Ono što ja govorim je da je to glupo. Da čovjek koji ima oči i pamet ne mora nasjesti nondensovštini, nego može malo naučiti o emotivno-seksualnoj gastronomiji i zaploviti u malo finije sfere od jebanja curica koje bi htjele biti Scarlett Johansen.
Filozofija nije isto što i biologija, no filozofija koja doslovno ignorira biologiju - loša je filozofija.
Perhaps that's my lot in life.Emericzy » wrote:I ja mislim da neće. Previše si uvjeren u svoja neutemeljena razmišljanja da bi štogod pametno naučio, a što se protivi tvojim stavovima. Kad si sam sebi pametan, tu nema učenja. Kao i većina, bit ćeš čitav život osuđen sliniti za 25-godišnjakinjama.
Tvoje tvrdnje će biti mnogo uvjerljivije kad se počneš ložiti na produhovljene gospodine od 50.Emericzy » wrote:To je OK. Lijepe su 25-godišnjakinje. Ali, kužiš, lijep je i onaj frižider od Gorenja koji je Pininfarina dizajnirao. Lijep je i ovaj najnoviji HTC One smartphone. Ali neću se baš silno uzbuditi na njih. Ako hoću, trajat će par minuta.
Ti ovdje sad radiš lažnu dihotomiju, ili kako se to ono zove, logičku bifurkaciju? Ja uopće nisam rekao da su meni 'sve' 25-godišnjakinje jebozovne, a valjda čim lupi u 45, izgubi i zadnju mrvicu sex-appeala.Emericzy » wrote:Gledam, recimo, ovu dansku seriju, Borgen. Glavna glumica je lijepa žena od, štajaznam između 35 i 40. Što ju dulje gledam izgleda sve bolje i bolje i bolje i bolje. A žena se i ne trudi zračiti sex-appealom. Nimalo. Istiovremeno serija prati i mladu lijepu i jebozovnu TV-novinarku, građenu kao uh... uh... Koju čak i vidimo koji put golu, a često u najosnovnijem donjem vešu. Cura je čak i pametna i šarmantna. Sve ima što treba.
Niti sam rekao da meni osobno činjenica nečijeg sex-appeala na prvi pogled, predstavlja alfu i omegu. Naprotiv, predstavlja samo taj prvi impuls, a poslije se naravno može dogoditi svašta, npr. može mi postati doslovno (psihološki) odbojna uslijed nečega. Znači, u ovom pasusu što si napisao, ne postoji ništa s čime se ne slažem. ALI, taj pasus ničim ne poriče ono što sam ranije napisao, o 'izvoru' sex-appeala itd. Rekoh, kad se naložiš na muškarca od 50, onda mi se javi, pa ću razmotriti pobliže tvoje tvrdnje.
Još malo logičkih bifurkacija.Perzefona » wrote: Mlade žene mogu imati, a često i imaju, ružna tjelesa.
Četrdesetogodišnjakinje mogu imati zanosna tijela.
Daj se odluči, jel ti presudna estetika ili plodnost. Jer ti ih povezuješ na način da plodnost uvjetuje ljepotu. A nije tako, znaš i sam.
Ništa što sam ja napisao do sada, nije u kontradikciji s ovim gore. Naravno da (neke) mlade žene imaju ružna tijela, a (neke) starije mnogo ljepša.
No, nekako sam prilično uvjeren da žena od 45 koja ima ljepše tijelo od mnogih 25-godišnjakinja - imala je još ljepše tijelo s 25.
Drugim riječima, ne moram se uopće 'odlučiti', jer to što ti navodiš nisu 'alternative'. Nego je i jedno i drugo istina.
Plodnost ne 'uvjetuje' ljepotu jer taj mehanizam nije, niti može biti 'savršen'. Kao što najukusnija hrana, čak ni u prirodi, ne mora *nužno* biti i najzdravija. Ali to je svejedno prilično slab argument da ukusnost hrane nema nikakve veze s njenom energetskom i nutricijentskom vrijednošću. Valjda je 'ukusnost' nekakva bogomdana činjenica koja nema veze ni sa čim nego samo s ljudskim nepcem? Isto vrijedi i za plodnost. Mehanizam kojim muški mozak 'registrira' plodnost i femininost, nije savršen, jer ne može ni biti savršen. No u principu se radi upravo o tome: karakteristikama koje sugeriraju femininost i plodnost. Čak i ova propaganda o kojoj govori Emericzy, uglavnom naglašava upravo to. Zašto se žene depiliraju? Pa jer je dlakavost obilježje testosterona, a testosteron je suprotan od femininog. Stoga, što je žena manje dlakava, to je veća vjerojatnost da se zbilja radi o (plodnoj) ženi, a ne recimo muškarcu.
Inače, zadnjih godina je postojala i ta poplava guranja manekenki koje izgledaju kao štake. Nisam baš primijetio da takva propaganda ima utjecaja na muški osjećaj za žensku ljepotu - ima doduše na ženski, baš zato što nemaju odgovarajuće 'žlijezde', što bi rekao Neron. No muškima se i dalje više sviđaju žene koje ne izgledaju kao kost i koža, bez obzira na napore onih pedera u svijetu modnih dizajnera.
Ti bi trebala pročitati kompletni Emericzyjev opus... možda bi stekla tada malo bolji uvid u njegove tvrdnje.azizi » wrote:U doba kada se instant s pripremanja kave i juhe preselio na instantno zadovoljenje svih mogućih želja i potreba, nije čudno da mnogi ne razumiju ovo o čemu govoriš.
No, ne bih ti kvario doživljaj, idi pa čitaj.
Enivej, pa ja se čak slažem s ovim što si gore napisala.
Što je žena dlakavija, to je mlađa. I plodnija.nodens » wrote:Zašto se žene depiliraju? Pa jer je dlakavost obilježje testosterona, a testosteron je suprotan od femininog. Stoga, što je žena manje dlakava, to je veća vjerojatnost da se zbilja radi o (plodnoj) ženi, a ne recimo muškarcu
S obzirom na to da se žene depiliraju tek nekoliko zadnjih desetljeća, pravo je čudo da se nakotilo toliko ljudi i da je itko donedavno uopće htio ševiti žene koje su mahom bile dlakave.
Upravo je dlakavost intimnog područja obilježje ženske zrelosti i plodnosti.
Jesi li znao da pubis ćelavi s godinama kao i muška ćela? I šta ćeš sad reć? Gusto i bujno žensko runo muškarcima je bilo privlačno i napaljivo, dok im žene nisu isprale mozak jer su njima prethodno mozak isprale modna i kozmetička industrija.
I testosteron je ženama itekako važan i koristan hormon i potreban hormon.
Slažem se s 97% ovog što si gore napisala, čisto te obaviještavam, da znaš da ništa od toga nije u kontradikciji s onim što sam ranije napisao.Perzefona » wrote:Što je žena dlakavija, to je mlađa. I plodnija.
S obzirom na to da se žene depiliraju tek nekoliko zadnjih desetljeća, pravo je čudo da se nakotilo toliko ljudi i da je itko donedavno uopće htio ševiti žene koje su mahom bile dlakave.
Upravo je dlakavost intimnog područja obilježje ženske zrelosti i plodnosti.
Jesi li znao da pubis ćelavi s godinama kao i muška ćela? I šta ćeš sad reć? Gusto i bujno žensko runo muškarcima je bilo privlačno i napaljivo, dok im žene nisu isprale mozak jer su njima prethodno mozak isprale modna i kozmetička industrija.
I testosteron je ženama itekako važan i koristan hormon i potreban hormon.
Meni recimo posve obrijan mons veneris i labia majora izgleda 'čudno', ne sviđa mi se. A opet, ne sviđa mi se ni čitava šumetina tamo.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Kilavom kurcu svaka dlaka smeta.nodens » wrote: Meni recimo posve obrijan mons veneris i labia majora izgleda 'čudno', ne sviđa mi se. A opet, ne sviđa mi se ni čitava šumetina tamo.![]()
I pica ćelavica također...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Aha, kad je u pitanju privlačnost zrelih žena, onda ne mogu. Jer biologija kaže da su mlađe žene nagonski i instinktivno jebozovnije i to je onda tak.nodens » wrote:Ja ne poričem postojanje i značaj tih kulturnih faktora, nego samo tvrdim da ti kulturni faktori ne mogu samo tako doslovno 'izbrisati' one biološke.
Ali kad je u pitanju depilacija ženskih dlaka (koju si, btw. ti prvi spomenuo računajuć da će ići tebi u prilog), onda mogu. Premda biologija kaže da su bujno obrasle privlačnije, kultura to može prebrisati. Jer si ti tako rekao. Ajde, dobro.
A zašto je tebi bitno da činjenicu što se i starci ševe etiketiraš kao biološku ili kulturološku?
I zašto uopće ne dovodiš u pitanje biološku utemeljenost privlačnosti starijih muškaraca ženama? Pa oni će prije krepati i ostaviti nejač. Al nije ti uopće upitna njihova privlačnost ženama, valjda ju smatraš biološki ispravnom.
Seksist!
Perzefona » wrote:Aha, kad je u pitanju privlačnost zrelih žena, onda ne mogu. Jer biologija kaže da su mlađe žene nagonski i instinktivno jebozovnije i to je onda tak.
Ali kad je u pitanju depilacija ženskih dlaka (koju si, btw. ti prvi spomenuo računajuć da će ići tebi u prilog), onda mogu. Premda biologija kaže da su bujno obrasle privlačnije, kultura to može prebrisati. Jer si ti tako rekao. Ajde, dobro.
Po čemu biologija 'kaže' da su bujno obrasle 'privlačnije'? Ne kaže ništa slično. Dovoljno je da ima dlaka, to pokazuje valjda 'zrelost', iako ni u to nisam uvjeren, jer se 'zrelost' mnogo bolje detektira putem grudi, zaobljenosti bokova, potkožnom masnoćom koja daje karakterističnu 'mekoću' ženskoj koži itd. Po kojoj logici bi trbealo vrijediti da 'što više dlaka na mons venerisu, to bolje'? Daj to malo obrazloži, nisam na takvo što naišao. Osim ako ciljaš na ono kako dlake s godinama opadaju. Tu vrijedi isto ovo što i gore; nema smisla da o 'godinama' sudiš na temelju tako jedne trivijalne činjenice, kad postoje mnogo bolji tjelesni pokazatelji starosti tog tijela. Kao što rekoh, taj mehanizam nije 'savršeno dizajniran' kao zupčanici nekakvog starinskog sata, nego je tu mnogo toga maglovito. Evolucija ni inače nije baš usporediva 'dizajnu'. I opet kažem, ovo gore što si navela nije nikakva kontradikcija, samo ti se možda čini tako.
Ne vidim o kakvom etiketiranju govoriš. Ja ne govorim o ševljenju, nego o impulsima. To su dvije bitno različite stvari. Ja isto imam impulse, pa se svejedno ne ševim. Zato što čovjek ima sposobnost, što god netko o njoj mislio - raditi suprotno svojim impulsima. Životinje tu sposobnost nemaju, one uvijek rade ono što im najjači impuls u tom trenutku kaže da rade.Perzefona » wrote:A zašto je tebi bitno da činjenicu što se i starci ševe etiketiraš kao biološku ili kulturološku?
BTW, možda se svejedno i sve ljudsko ponašanje može objasniti već nekakvim 'impulsima', samo nešto složenijima, recimo.
Ovo si doslovno učitala iz ničega, ja to gore nisam napisao. Ne vjerujem da su mladim ženama naročito privlačni muškarci od 70 godina, jel, koji bi lako mogli odapeti i ostavit nejač. Oni od 50, s druge strane, ako se dobro drže... je li tebi privlačan, recimo, Jon Stewart?Perzefona » wrote:I zašto uopće ne dovodiš u pitanje biološku utemeljenost privlačnosti starijih muškaraca ženama? Pa oni će prije krepati i ostaviti nejač. Al nije ti uopće upitna njihova privlačnost ženama, valjda ju smatraš biološki ispravnom.
Seksist!
Inače, bacider pogled na ovu interesantnu listu human universals.
Ovo je popis stvari za koje Brown tvrdi da su zajedničke svim ljudskim kulturama (koje zna).
Jedna od njih je i
- husband older than wife on average
Čime to objašnjavaš? (da ne bude opet zabune, to gore nije *zakon*, nego jednostavno statistička, kros-kulturalna činjenica. Ne znači da ne postoje brojni suprotni slučajevi.)
Ovo je popis stvari za koje Brown tvrdi da su zajedničke svim ljudskim kulturama (koje zna).
Jedna od njih je i
- husband older than wife on average
Čime to objašnjavaš? (da ne bude opet zabune, to gore nije *zakon*, nego jednostavno statistička, kros-kulturalna činjenica. Ne znači da ne postoje brojni suprotni slučajevi.)
Nodens, evo na primjeru jedne moje poznanice da ti objasnim o cemu se radi:
Ima 50 godina i srecu s genima tako da bore skoro uopce i nema. Tijelo odlicno. Ali unatoc nedostatku bora i skoro savrsenom tijelu, ima nesto u njenom nastupu, drzanju sto odise zreloscu njenih godina. Kad je vidis ne mislis da je mladja nego sto jest nego mislis da je u izvrsnom "stanju" za svoje godine.
Ja sasvim lako mogu razumjeti muskarce koji bi upravo nju pozeljeli za svoju partnericu, umjesto neke jednako zgodne od 25 godina. Bas zato sto ova od 25 nema niti po naravi stvari moze imati tu zrelost kojom odise i koja joj daje taj sarm i privlacnost.
To je jedan od slojeva koji nekome moze biti presudan kod odabira partnera.
Zato sam prije bila rekla da trebas malo bolje poznavati ljude, susretati, (u)poznavati, da bi vidio izbliza i takve zene pa posljedicno razumio zasto su bas one nekome prvi izbor.
Ima 50 godina i srecu s genima tako da bore skoro uopce i nema. Tijelo odlicno. Ali unatoc nedostatku bora i skoro savrsenom tijelu, ima nesto u njenom nastupu, drzanju sto odise zreloscu njenih godina. Kad je vidis ne mislis da je mladja nego sto jest nego mislis da je u izvrsnom "stanju" za svoje godine.
Ja sasvim lako mogu razumjeti muskarce koji bi upravo nju pozeljeli za svoju partnericu, umjesto neke jednako zgodne od 25 godina. Bas zato sto ova od 25 nema niti po naravi stvari moze imati tu zrelost kojom odise i koja joj daje taj sarm i privlacnost.
Zato sam prije bila rekla da trebas malo bolje poznavati ljude, susretati, (u)poznavati, da bi vidio izbliza i takve zene pa posljedicno razumio zasto su bas one nekome prvi izbor.
Koji si ti jebeni ružni seksist! Toliko si ogrezao da i ne vidiš o čemu pišeš.nodens » wrote: Ne vjerujem da su mladim ženama naročito privlačni muškarci od 70 godina, jel, koji bi lako mogli odapeti i ostavit nejač. Oni od 50, s druge strane, ako se dobro drže... je li tebi privlačan, recimo, Jon Stewart?
Žena od 40 već je u pedklimaksu i nepojebljiva, a njezin je pandan muškarac od 70?
Sedamdeset? Pa jebote!
Aha, žene su kulturne, oujea, kod njih prevladavaju kulturne uvjetovanosti, a muškarci su spontana, biološka bića.
Ne znam tko je Jon Stewart i neću ni guglat. Dovoljno me raspizdilo što pedesetogodišnjaka misliš da bi se moglo smatrati privlačnim jednako kao i dvadesetpetogodišnjaka, dok za žene to, dakako, ne vrijedi nakon tridesete.
Perzefona » wrote: Koji si ti jebeni ružni seksist! Toliko si ogrezao da i ne vidiš o čemu pišeš.
Žena od 40 već je u pedklimaksu i nepojebljiva, a njezin je pandan muškarac od 70?
Sedamdeset? Pa jebote!Jel ti palo na pamet da su dvajspetogodišnjaci što se samog seksa i seksualne privlačnosti tiče, potentniji, izdržljiviji, napaljeniji i napaljiviji i ženama privlačniji od 45-godišnjaka? I da ima više biološke opravdanosti za žene privučene 25-godišnjacima, nego obratno?
Aha, žene su kulturne, oujea, kod njih prevladavaju kulturne uvjetovanosti, a muškarci su spontana, biološka bića.![]()
Ne znam tko je Jon Stewart i neću ni guglat. Dovoljno me raspizdilo što pedesetogodišnjaka misliš da bi se moglo smatrati privlačnim jednako kao i dvadesetpetogodišnjaka, dok za žene to, dakako, ne vrijedi nakon tridesete.
Amen!
Osobno, još uvijek mi se sviđaju malo stariji.
Još sam premlada da trošim dvajspetogodišnjake.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Ako pod 'seksist' misliš da vidim i prepoznajem određene statističke razlike u spolovima, kao i različitosti koje proizlaze iz evolucijske psihologije - onda jesam 'seksist'.Perzefona » wrote: Koji si ti jebeni ružni seksist! Toliko si ogrezao da i ne vidiš o čemu pišeš.
Sedamdeset? Pa jebote!Jel ti palo na pamet da su dvajspetogodišnjaci što se samog seksa i seksualne privlačnosti tiče, potentniji, izdržljiviji, napaljeniji i napaljiviji i ženama privlačniji od 45-godišnjaka? I da ima više biološke opravdanosti za žene privučene 25-godišnjacima, nego obratno?
Aha, žene su kulturne, oujea, kod njih prevladavaju kulturne uvjetovanosti, a muškarci su spontana, biološka bića.![]()
Meni inače 'seksist' znači nešto posve deseto, to je filozofski, etički termin koji je povezan s *vrednovanjem* ljudi, u etičkom smislu, a ne u ovom strogo evolucijskom. A u tom slučaju, nisam 'seksist' jer imam generalno problem s idejom 'vrijednosti' ljudi, kako ženskih, tako i muških. Evolucija je za mene naprosto 'objektivna činjenica', a ne nešto iz čega crpim ideju vrijednosti. Zapravo mi se kompletna evolucija, tj. priroda i sve skupa, čini bezvrijedna.
To čisto da malo zagrebem po tom čuvenom 'seksizmu'.
A inače, koliko god to tebe revoltiralo, moji primjeri su u redu. Muškarac od 70 je pandan ženi od 50; zato što je žena od 50 već vrlo vjerojatno u menopauzi, a muškarac od 70 vrlo vjerojatno ne bi dočekao da mu djeca odrastu. Dakle, evolucijski gledano, to je pandan - teško mi vjerovati da inteligentnoj ženi takva gola biološka činjenica može proizvoditi emocionalnu reakciju s kojom se ne može nositi. Ergo, zajebavaš me.
Muškarac od 50, s druge strane - ako se dobro drži, ne izgleda kao starac, a s druge strane ima brojne komparativne prednosti poput socijalnog statusa, uspješnosti, slave, bogatstva, utjecaja, moći, čega god, iz čega se može intuitivno nešto zaključiti o kvaliteti njegovih gena pa tako i njegovih hipotetski potomaka - sasvim je usporediv nekoj ženi od 25 u naponu 'plodnosti'. Opet, to nije nikakav 'seksizam' jer ja to ne govorim u etičkom, vrijednosnom smislu, nego čisto biološkom.
BTW, zaboravio sam pitat - kako misliš 'više biološke opravdanosti nego obratno'? Što obratno?Perzefona » wrote:Sedamdeset? Pa jebote!Jel ti palo na pamet da su dvajspetogodišnjaci što se samog seksa i seksualne privlačnosti tiče, potentniji, izdržljiviji, napaljeniji i napaljiviji i ženama privlačniji od 45-godišnjaka? I da ima više biološke opravdanosti za žene privučene 25-godišnjacima, nego obratno?
Ja ne govorim o 'odabiru partnera'.Tea Tree » wrote:Nodens, evo na primjeru jedne moje poznanice da ti objasnim o cemu se radi:
Nego govorim o seksualnom nagonu - dakle, nekoj primordijalnoj mužjačkoj reakciji na ženke, a ne o racionalnim konstruktima kakva je ideja 'životnog partnera'. Primjer za tu 'reakciju' ćeš se lako sjetiti, znaš onu jednu u pripijenoj suknji u onoj rupi, kako se ono zove, uvijek zaboravim.
Inače, nisi izdvojila sve postove s kojima je počela ova linija rasprave; naime - počelo je od nečega što je judolino napisao, a ja na to odgovorio. Ovo s 25-godišnjakinjama je samo spin-off toga o čemu smo ranije pričali.
Baš i upravo to želim reći.nodens » wrote:Ne želiš valjda reći da je biološki logičnije da žena bude više privučena 25-godišnjakom spram 45-godišnjaka, nego da muškarac bude više privučen 25-godišnjakinjom spram 45-godišnjakinje? Pliz reci da ne tvrdiš to.
Ako se radi o nagonu za općenjem, onda baš to želim reći. Sam si to puno bolje rekao ovdje:
Govorim o instinkivnoj ženkinoj reakcji na mužjaka kako i ti.Ja ne govorim o 'odabiru partnera'.
Nego govorim o seksualnom nagonu - dakle, nekoj primordijalnoj mužjačkoj reakciji na ženke, a ne o racionalnim konstruktima kakva je ideja 'životnog partnera'
Ili, oh i ups, ženke nemaju takve reakcije. One trebaju novac i društveni status i sigurnost.
A 'nagon' za općenjem je što? Bogomdana, kozmička činjenica koja strši u vakuumu i nema baš nikakvo evolucijsko, biološko objašnjenje?Perzefona » wrote: Baš i upravo to želim reći.![]()
Ako se radi o nagonu za općenjem, onda baš to želim reći. Sam si to puno bolje rekao ovdje:
Joj Perze, kak se bezveze inatiš.Perzefona » wrote: Govorim o instinkivnoj ženkinoj reakcji na mužjaka kako i ti.
Ili, oh i ups, ženke nemaju takve reakcije. One trebaju novac i društveni status i sigurnost.
Gdje sam ja rekao da žene nemaju takve reakcije? Naravno da imaju. Naravno da su i mladi muškarci u naponu snage, seksualno 'interesantni' ženama - ne sjećam se da sam igdje rekao nešto suprotno tome. Tj. nisam rekao ništa, zato što ne razumijem baš najbolje kako ta ženska seksualnost uopće funkcionira. Možda ne kužim ni mušku, nego samo projiciram
Ono što ti, čini se, poričeš iz čiste tvrdoglavosti, jest da kod muškaraca ne postoji fenomen doslovno ekvivalentan menopauzi. Kvaliteta sperme svakako opada s godinama, ali ne postoji nikakav 'kvantni skok' (tj. kvantni pad LOL) koji je usporediv menopauzi. Saberi se i integriraj, zbilja je djetinjasto da nešto takvo očito ne želiš priznati iz čisto emocionalnih razloga.
O tome je već pisala Bara. Potraži to.nodens » wrote: Ono što ti, čini se, poričeš iz čiste tvrdoglavosti, jest da kod muškaraca ne postoji fenomen doslovno ekvivalentan menopauzi. Kvaliteta sperme svakako opada s godinama, ali ne postoji nikakav 'kvantni skok' (tj. kvantni pad LOL) koji je usporediv menopauzi. Saberi se i integriraj, zbilja je djetinjasto da nešto takvo očito ne želiš priznati iz čisto emocionalnih razloga.
Budući da nemam vremena i da sam žena i mjesto mi je u kuhinji, a i tvrdoglav si i prgav, morat ću biti kratka i vulgarna: gle, žena u menopauzi ne može rađati. Muškarac u tim godinama više ne može jebati. (Mislim da nisam nikad do sad na forumu, osim u frazama tipa psovke, upotrijebila taj glagol, al ti si me natjerao.) Inznimke rodilja i žena koje do šszdesete menstruiraju odgovaraju brojčano potentnim muškarcima u tim godinama.
I onda ti dođeš ovamo govoriti o privlačnosti starih muškaraca i neprivlačnosti isto tako starih žena.
Žena u menopauzi može se ševiti. Impotentni muškarac ne može. Al da, menopauza je užasna katastrofa naspram sitnice kakva je impotencija.
TAko da se slažem da to nije ekvivalentno.
Nisam ni ja mislila na životnog partnera. Mislila sam na onu prvu, inicijalnu privlačnost. Ono što će nekome biti privlačno kao cjelina.nodens » wrote:
Ja ne govorim o 'odabiru partnera'.![]()
Nego govorim o seksualnom nagonu - dakle, nekoj primordijalnoj mužjačkoj reakciji na ženke, a ne o racionalnim konstruktima kakva je ideja 'životnog partnera'. Primjer za tu 'reakciju' ćeš se lako sjetiti, znaš onu jednu u pripijenoj suknji u onoj rupi, kako se ono zove, uvijek zaboravim.![]()
Ona u pripijenoj haljini u onoj rupi (Kolaž se zove i nije rupa nego najbolji kafić u Zagrebu, samo da znaš
Pa jest, ali se iz toga razvio materijal za ovu temu. Ono od čega je počelo bi eventualno bio materijal za neku drugu temu.Inače, nisi izdvojila sve postove s kojima je počela ova linija rasprave; naime - počelo je od nečega što je judolino napisao, a ja na to odgovorio. Ovo s 25-godišnjakinjama je samo spin-off toga o čemu smo ranije pričali.
Hoćeš i to da prebacim u drugu temu?
-
- Information
-