Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
karambol

Post 11 Jun 2013, 16:27

ex anais » wrote:A kad će taj referendum, odnosno jel postoji ikakva šansa da se prvo donese ono da se o pizdarijama ne odlučuje na referendumu ili će rulja čekati da kriminalci dođu na vlast opet pa usput progurati i zabranu pobačaja gratis? :kokice: Nisam točno upoznata s procedurom.
aaa...ipak je ustavotvorni... :D

Sabor je dužan raspisati ustavotvorni referendum ukoliko to zatraži 10 posto od ukupnog broja birača u Hrvatskoj, a nakon što Ustavni sud, na eventualni zahtjev Sabora, provjeri jesu li ispunjeni uvjeti za održavanja referenduma.

No...

Klub zastupnika SDP-a želi da u Ustav uđe zabrana svih referendumskih pitanja, koja na bilo koji način ograničavaju ljudska prava ili ravnopravnost građana

Ali...

Nema pravno utemeljenog niti pravednog načina da aktualna vlast spriječi referendum koji je zatražilo 20 posto birača Hrvatske ili više od 700 tisuća ljudi.

I tak... :zubo:

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 11 Jun 2013, 16:27

ex anais » wrote:
A znam. I dalje ne kužim što se ekipa tako uzrujava kad će uskoro sve bit po starom. I gore. Jer Sanader osim što je lopov je bio mila majka što nas čeka. :zubo: Sad ćemo imati i lopove i ekstremiste. Nah, odoh u dućan, ne vrijedi o tome uopće.
Kakav narod takva vlast, takav i referendum...

Bolje nismo ni zaslužili.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Eks

Post 11 Jun 2013, 16:28

karambol » wrote:
aaa...ipak je ustavotvorni... :D

Sabor je dužan raspisati ustavotvorni referendum ukoliko to zatraži 10 posto od ukupnog broja birača u Hrvatskoj, a nakon što Ustavni sud, na eventualni zahtjev Sabora, provjeri jesu li ispunjeni uvjeti za održavanja referenduma.

No...

Klub zastupnika SDP-a želi da u Ustav uđe zabrana svih referendumskih pitanja, koja na bilo koji način ograničavaju ljudska prava ili ravnopravnost građana

Ali...

Nema pravno utemeljenog niti pravednog načina da aktualna vlast spriječi referendum koji je zatražilo 20 posto birača Hrvatske ili više od 700 tisuća ljudi.

I tak... :zubo:
E, i?
Uspjet će, šta ste se prepali vi neki. Uspjet će i to i onda nitko više Pošju pravdu ne smije zaustavit. :mudri:

Sad sam zatrolala pa odoh. :zubo:
nodens

Post 11 Jun 2013, 16:28

Euklid » wrote:Pa ti si veći intelekt od Mile Kekina, kao što reče...
... nisam, samo sam rekao da nije teško biti veći intelekt od Mile Kekina. :zubo: I zbilja nije.

ex anais » wrote:A kad će taj referendum, odnosno jel postoji ikakva šansa da se prvo donese ono da se o pizdarijama ne odlučuje na referendumu ili će rulja čekati da kriminalci dođu na vlast opet pa usput progurati i zabranu pobačaja gratis? :kokice: Nisam točno upoznata s procedurom.
A tko odlučuje što su 'pizdarije'?

Tesla, Einstein?

Mile Kekin? :facepalm:

ex anais, euklid? :misli: :rofl:
Eks

Post 11 Jun 2013, 16:29

Nodens, naravno. :raspa:
karambol

Post 11 Jun 2013, 16:33

ex anais » wrote:
E, i?
Uspjet će, šta ste se prepali vi neki. Uspjet će i to i onda nitko više Pošju pravdu ne smije zaustavit. :mudri:

Sad sam zatrolala pa odoh. :zubo:
Nemam pojma, ali...

Ustav kaže i ovo...

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Hrvatski ustav ne primjenjuje sustav numerus clausus u pogledu zabranjenih osnova diskriminacije, već je moguće antidiskriminacijskim zakonodavstvom širiti dosege ove odredbe.

Pa i ovo. U istom članku iliti glavi... :D

Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju.

Ja mislim da bi moglo biti zanimljivo... :zubo:
nodens

Post 11 Jun 2013, 16:38

ex anais » wrote:Nodens, naravno. :raspa:
Moje pitanje je bilo ozbiljno. Tko, zbilja, odlučuje što su to pizdarije? Očito da misliš da 'rulja' to ne može - tko onda?

Ja osobno očito ne odlučujem ništa - pa zaboga, ne mogu se odlučiti ni za umakanje kurca u pičku :rofl:
Euklid
old school

Post 11 Jun 2013, 16:39

nodens » wrote:
... nisam, samo sam rekao da nije teško biti veći intelekt od Mile Kekina. :zubo: I zbilja nije.

Aštajaznam, kad si spomenuo da nije teško biti veći intelekt od Mile Kekina a prije toga si rekao da je u njega pileći mozak, pomislio sam da želiš reći kako si pametniji od njega.

A sad ipak veliš da nisi... :misli:

Žao mi je da se smatraš manjim intelektom od nekoga s pilećim mozgom :crying:

Eto, stvarno mi je žao da sam sebe tako omalovažavaš. Mislio sam da si pametniji... :ne zna:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 11 Jun 2013, 16:42

izgleda da nije nitko upoznat dovoljno sa procedurom, tj zna se ko je donosio procedure i ko najbolje zna proceduralne rupe u njima.

ako cemo gledat tajming, onda je nije zgorega primijetiti kad je krenula akcija za-neke-obitelji peticija. nije zgorega ni primijetiti da se ocito unaprijed znalo da postoje neke ustavne nesuglasice oko 2/3 sabora, oko ingerencije predsjednika, neke nejasnoce, nepreciznosti, konflikti unutar zakona mozda cak, tako da se taj prostor iskoristi kao neki medju prostor kroz koji se moze nesto provuci.

dalje, sad bi trebalo vidjeti kakva je daljnja procedura, tj vrijeme od predaje potpisa petivije, do raspisivanja referenduma..ako se, jel, mozda ne uspije naci isti neka kontra nepreciznost i nesuglasica..i ako se bude zeljela naci.
kad kazem procedura, onda prije svega mislim na vrijeme koje je potrebno da se sve to poslozi, odluci, a tu onda govorimo i o mogucnosti da ova vlast mozda uspije ili bude zeljela sto je moguce vise otezati, ne bi li nekako dobila na vremenu..za, ne znam, mozda neke svoje te kontra procedure, za neke nacine da se sprijeci ogromna polarizacija i napetost koju ce taj referendum izazvati.

po meni, postoje dva nekakva nacina koji su nasi vrli demokratski referendumasi zamislili. prvi je..terba se sjetiti karamarka i njegovih rijeci, njegovog planiranja kad ce krenuti u rusenje ove vlade, tj prema raspisivanju vanrednih izbora.
sigurno se tu ne radi samo o ovom referendumu, ali ce tajming bit organiziran tako da se taj referendum uskladi sa procesom trazenja vanrednih izbora. tu sad svasta moze jos bit, evo, vec se naslucuje, spominje neka ustavna kriza, a trebalo bi pratiti i neke druge tocke, politicke, ekonomske, koje mogu isto tako doci do tih kriznih tocaka..tj, jedna se kriza vec uspjela umjetno izazvati, a sad treba nesto i sreca karamarkova odraditi i tu ce bit, mislim, isto jedna od ..ne pretjerujem..realne, opasnosti, ne neke politicke, ove one..nego ako kreten procijeni da je dovoljno jak i umisli da je kao neki mesija, predvodnik neke, ne znam, demokracije, nekog njegovog kurcapalca..

drugi nacin je.. redovni izbori koji su negdje za..kolko ono..godinu i po dana? e, sad, ako dodje do otezanja u vezi referenduma, ove vlasti, nekih zakonskih odugovlacenja ili nekih drugih pozadinskih igara, opstrukcija na drugim podrucjima, realizacije zakona i drzave na drugim podrucjima (jedan detaljic..npr, evo, citam da drzava crkvi ne da povrat neke zemlje oko makarske), npr uvodjenja fiskalnih i financijskih disciplina u nekom organizacijama koje misle da drze drzavu za jaja, i mogu ih stiskat svim i svacim, karamarkom, referendumima itd..dakle, moguce je da to odgadjanje referenduma bude trajalo do trenutka do kojeg se nece moc odgadjat :zubo:, a to bi moglo, nakon sto se isrpe sve mogucnosti, taman bit negdje za godinu dana ili nesto vise, ali jos uvijek sasvim znacajno upotrebljivo u politicke i predizborne svrhe.

e, sad, to ej sto se samo ovog tice, ima jos toga u lepezi ponude, pa cak i to sto govoris, za abortus. bit ce tu jos svasta.. :kokice: :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Jun 2013, 16:49

nodens » wrote: No, osim te čisto logičke začkoljice, ..
..opet ti o logici. bit ce ti se i ona gadi. :D

kurba o postenju, nodens o logici gadjenja.. :D

ja mislim da je logika za tebe isto sto i seks. cuo si da postoji, ali.. :zubo: :D
MightyMe

Post 11 Jun 2013, 16:51

..a unda » wrote: majti..ja npr hocu referendum kojim ce se donijet..ili pokusat donijet odluka da ti ne dises. ono..neka majti ne dise, zabranite mu zrak, hocu da to udje u ustav..ili bilo gdje i kako, ali na kraju price ocu da ti prestanes disat. eto, demokratski hocu. demokratskom voljom. referenduskom voljom..ili kojom vec hoces legalnom voljom te stoga i praksom..
Ja ne vidim gdje je problem u tom referendumu. Kvaka je u tome što demokracija koliko toliko funkcionira(A kažu da funkcionira bolje od svih dosada oblika vlasti) zato što se na demokratski način donosi puno ispravnih odluka. I zato ne vjerujem da bi ikad prošao takav referendum. Jer da su prolazili takvi referendumi, nikad ne bi demokracija bila "civilizirani" oblik vlasti. A ako u nekom svemiru prođe, isto ne bih imao previše protiv zbog toga što je očito da se moji ideali i svjetonazori toliko razlikuju od ostalih da mi uopće ne bi bilo napeto disat. Ne mogu sam na čitavom svijetu živjet zato jer smo mi, ljudi, društvena bića.
naime, ovo sto ti govoris moze se sasvim dovoljno interpretirati na nacin da je demokracija ono..po onoj..kad dva vuka i ovca odlucuju sto ce vecerat, pa eto, naprave referendum. :D
Mislim da ne može. Jer su svi ljudi iste ciljeve, nema a priori lovca i lovine. Ova tvoja priča bi mogla jedino bit u ekstremnim situacijama u kojima je sama egzistencija u pitanju. A opet, očekujem da se u tim ekstremnim situacijama pojavi empatija pa da se to riješava na način koji je najpovljniji za obe strane. I taj prag "ekstremnosti slučaja" u kojem se pojavljuje takva empatija je zapravo, po meni, mjera razvijenosti društva.
ukratko, vjerovao ti ili ne, sve ovisi o tebi i tvojoj odluci. hint.. odluka kojom mislis da si se povukao od odluke, isto je odluka.
nakon tog referenduma nista vise nece bit isto, a o tebi ce ovisiti hoce li to biti na zalost ili na srecu. ..o tebi ce ovisiti sto ces ti misliti da je zrak koji dises.. :kokice:
To mi je skroz jasno. I u sebi sagledavam poslijedice sve tri odluke koje mogu donijeti: +, -, AB. Ali u isto vrijeme me beskrajno rastužuje što raspisujemo referendum o takvim stvarima, umjesto da se napravi peticija koja bi npr. omogućila preferencijalno glasovanje na svim izborima na kojima to ima smisla. Mislim da bi to bilo nešto što bi drastično povećalo demokratičnost države. To bi bio ogroman korak prema naprijed zbog toga što bi se smanjio utjecaj sastavljača lista koji te liste sastavljaju s obzirom na svoje interese, a ne na interese demokracije.

I da se još malo bolje pojasnim, ne mislim da je demokracija savršena. Ali ako već živimo u demokraciji, čiji je temelj demos, narod, onda mi se gadi ikakvo ograničavanje moći naroda ili još gore, ne poštivanje volje većine naroda ma kako ona loša bila za mene ili bilo koga drugoga.
MightyMe

Post 11 Jun 2013, 16:57

karambol » wrote:
Nemam pojma, ali...

Ustav kaže i ovo...

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Hrvatski ustav ne primjenjuje sustav numerus clausus u pogledu zabranjenih osnova diskriminacije, već je moguće antidiskriminacijskim zakonodavstvom širiti dosege ove odredbe.

Pa i ovo. U istom članku iliti glavi... :D

Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju.

Ja mislim da bi moglo biti zanimljivo... :zubo:
Meni se čini da uopće neće bit zanimljivo jer već u Obiteljskom zakonu stoji ista takva rečenica. Ako već postoji takva odredba i Ustavni sud nije zaključio da je to protuustavno ne vidim nikakvo ograničenje da se ta ista odredba doslovno prepiše u bilo kakav drugi akt bio to Ustav ili Pravilnik o kućnom redu. Tako da mi ta argumentacija ne stoji. Jer se ništa dodatno ne zabranjuje niti mijenja. Mijenja se samo činjenica da će takvu rečenicu biti puno teže izbaciti iz Ustava nego iz bilo čega drugog.
nodens

Post 11 Jun 2013, 17:05

..a unda » wrote:..opet ti o logici. bit ce ti se i ona gadi. :D

kurba o postenju, nodens o logici gadjenja.. :D

ja mislim da je logika za tebe isto sto i seks. cuo si da postoji, ali.. :zubo: :D
Iskreno se nadam da se u seks razumiješ bolje nego u logiku. Za tvoje dobro.
karambol

Post 11 Jun 2013, 17:08

MightyMe » wrote: Meni se čini da uopće neće bit zanimljivo jer već u Obiteljskom zakonu stoji ista takva rečenica. Ako već postoji takva odredba i Ustavni sud nije zaključio da je to protuustavno ne vidim nikakvo ograničenje da se ta ista odredba doslovno prepiše u bilo kakav drugi akt bio to Ustav ili Pravilnik o kućnom redu. Tako da mi ta argumentacija ne stoji. Jer se ništa dodatno ne zabranjuje niti mijenja. Mijenja se samo činjenica da će takvu rečenicu biti puno teže izbaciti iz Ustava nego iz bilo čega drugog.
Biti će zanimljivo, onome tko voli takvu vrstu nadjebavanja, gledati manipulacije, virtuoznosti i tumačenja, logiku i budalaštine koje će se pojavljivati u borbi između nekog Šeksa i nekog Grbina...ili nekog trećeg...
Ima tu brdo materijala za čupanje iz konteksta raznih članaka, rečenica...

Recimo...

Članak 40.

Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja.

ili...

Članak 22.

Čovjekova je sloboda i osobnost nepovrediva.

Nikomu se ne smije oduzeti ili ograničiti sloboda, osim kada je to određeno zakonom, o čemu odlučuje sud.

ili...

Članak 14.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Skoro bi se moglo reći da moš šta oš, ako si dobar manipulator i imaš dobru medijsku potporu... :zubo:
MightyMe

Post 11 Jun 2013, 17:11

karambol » wrote: Skoro bi se moglo reći da moš šta oš, ako si dobar manipulator i imaš dobru medijsku potporu... :zubo:
Više manje je to to. :D
Whereabout

Post 11 Jun 2013, 17:13

MightyMe » wrote: Ja ne vidim gdje je problem u tom referendumu. Kvaka je u tome što demokracija koliko toliko funkcionira(A kažu da funkcionira bolje od svih dosada oblika vlasti) zato što se na demokratski način donosi puno ispravnih odluka. I zato ne vjerujem da bi ikad prošao takav referendum. Jer da su prolazili takvi referendumi, nikad ne bi demokracija bila "civilizirani" oblik vlasti. A ako u nekom svemiru prođe, isto ne bih imao previše protiv zbog toga što je očito da se moji ideali i svjetonazori toliko razlikuju od ostalih da mi uopće ne bi bilo napeto disat. Ne mogu sam na čitavom svijetu živjet zato jer smo mi, ljudi, društvena bića.

Mislim da ne može. Jer su svi ljudi iste ciljeve, nema a priori lovca i lovine. Ova tvoja priča bi mogla jedino bit u ekstremnim situacijama u kojima je sama egzistencija u pitanju. A opet, očekujem da se u tim ekstremnim situacijama pojavi empatija pa da se to riješava na način koji je najpovljniji za obe strane. I taj prag "ekstremnosti slučaja" u kojem se pojavljuje takva empatija je zapravo, po meni, mjera razvijenosti društva.

I da se još malo bolje pojasnim, ne mislim da je demokracija savršena. Ali ako već živimo u demokraciji, čiji je temelj demos, narod, onda mi se gadi ikakvo ograničavanje moći naroda ili još gore, ne poštivanje volje većine naroda ma kako ona loša bila za mene ili bilo koga drugoga.
Mislim da može pomoći ista argumentacija koja se koristi protiv postojanja smrtne kazne u nekim demokracijama. Postoje područja života, ili život sam, na koje ničije intimno uvjerenje (ili povijesna i tradicijska zabluda generirana takvim uvjerenjima) ne smije imati presudan i konačan utjecaj. S obzirom da je dokazano da kategorija braka nije ugrožena širenjem na veći broj ljudi i drugačiji sastav ljudi, kao što se ne povećavaju ni društveni ili državni troškovi takvim postupkom, preostaju jedino intimna uvjerenja. Taj referendum bi bio ustupak nečijim intimnim uvjerenjima koja su se odlučila nametnuti (s kojim već ciljem i interesom) ostalima pa i dosadašnjoj političkoj praksi, i definitivno nepotreban trošak.
.
karambol

Post 11 Jun 2013, 17:15

Whereabout » wrote:
Mislim da može pomoći ista argumentacija koja se koristi protiv postojanja smrtne kazne u nekim demokracijama. Postoje područja života, ili život sam, na koje ničije intimno uvjerenje (ili povijesna i tradicijska zabluda generirana takvim uvjerenjima) ne smije imati presudan i konačan utjecaj. S obzirom da je dokazano da kategorija braka nije ugrožena širenjem na veći broj ljudi i drugačiji sastav ljudi, kao što se ne povećavaju ni društveni ili državni troškovi takvim postupkom, preostaju jedino intimna uvjerenja. Taj referendum bi bio ustupak nečijim intimnim uvjerenjima koja su se odlučila nametnuti (s kojim već ciljem i interesom) ostalima pa i dosadašnjoj političkoj praksi, i definitivno nepotreban trošak.
Vidiš...to je dobro.
MightyMe

Post 11 Jun 2013, 17:16

Kako definirat ta područja? Da se dogovorimo šta se ne bi tribalo dirat? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Jun 2013, 17:23

MightyMe » wrote: Ja ne vidim gdje je problem u tom referendumu. Kvaka je u tome što demokracija koliko toliko funkcionira(A kažu da funkcionira bolje od svih dosada oblika vlasti) zato što se na demokratski način donosi puno ispravnih odluka. I zato ne vjerujem da bi ikad prošao takav referendum. Jer da su prolazili takvi referendumi, nikad ne bi demokracija bila "civilizirani" oblik vlasti. A ako u nekom svemiru prođe, isto ne bih imao previše protiv zbog toga što je očito da se moji ideali i svjetonazori toliko razlikuju od ostalih da mi uopće ne bi bilo napeto disat. Ne mogu sam na čitavom svijetu živjet zato jer smo mi, ljudi, društvena bića.
e, bas tu je problem sto ti ne vidis problem. :D
sad sta smo mi, sta je svemir, o tom potom, ali..ako mozemo govoriti da je u ateni bila demokracija, znamo da je sokrat zavrsio rai i zbog toga slicno kao sto si ti sad rekao. :D
nemojmo ni zaboravit koja je bila optuzba. formalna, neformalna, ali..optuzba. :kokice:
i to prije dvije i po tisuce godina. i mi danas imamo referendum, nakon dvije i po tisuce godina da bi se tim civiliziranim oblikom vlasti opet doslo doslo gdje se bilo. ok, ali na marketinskoj razni, masovno izrazeniji, tako da taj tvoj dobrovoljni pristanak na prestanak disanja nitko ne bi ni zapazio, a pozeljan je..ono, idelano. stvarno idealan oblik vlasti. :D
baj d vej, jel znas da je sokrat bio odlican vojnik? :kokice: ..bas bih danas malo volio popricat s njim, sta on misli..taman na trkeljanju ili preko skajpa.. :kokice:

majti, demokracija nije ideal..nije vrijedna toga. pitaj sokrata. :D
ne da ne moze, nego je to to. :D predator je predator, ovca je ovca, pa u koji god kontekst to ti htio stavit. ovdje se radi o egzistencijalnim stvarima. predator ne zeli izgubiti svoje pozicije, moc, privilegije, nego zeli da demokratski ovca pristane na zrtvu.
tu ej samo pitanje definicije ko ce sve bit sutra ovca, prepoznat kao ovca.
i jos nesto..kazu u lici..ko se ovcom pravi, vuci ga pojedu. :D
a ti sad radi koncenzuse i nastoj plivat misleci da nece doc red na tebe jer ces se nekako prilagodit.. :D

majti, moze se tebi gadit sto god zelis, ali..gadjenje nije bas neki objektivni, racionalni osnov za bilo sta. nekom se gade tripice, nekom blitva.
dakle, govorimo o nekim drugim stvarima koje nastojimo kontrolirati ili, ako nam rade smetnju nekako se s tim nositi, jer gadjenje je sasvim dobar motiv i opravdanje za uspostavljanje vlastite ugode, tj tamo gdje je sve po tvom, po bilo koju cijenu. bilo cega. bilo koga. bilo koliko koga.
ili, vidi ovako. imamo gramaticka pravila. neka recenica moze biti izrecena u okviru tih gramatickih pravila..ono, potpuno gramaticki nekako..besprijekorna. ali, ne mora imati nikakvog smisla. nikakvog. apsolutno nikakvog. nikakvu funkciju ta recenica ne mora imat.

dakle, po toj tvojoj samoprijegornoj demokraciji, daj malo, pretpostavi, spekuliraj..sto sve moze jedan narod, tj vecina naroda odluciti i jel ti mislis da postoje neke pojave koje bi trebalo nekako ograniciti, suzbiti, prevenirati ili jednostavno, prepustas se na milost i nemilost vecine, pa ma kakva ona bila? :kokice:
Zekoslawa

Post 11 Jun 2013, 17:26

Sokrat je bija linčina i samo je laprda. I žena mu je pizdila zbog toga, pa je navodno bil oštrokondža. :o
Euklid
old school

Post 11 Jun 2013, 17:28

Whereabout » wrote:
Mnoga su intimna uvjerenja usađena u Ustav pa jedno više manje ne igra neku ulogu... :ne zna:
Whereabout

Post 11 Jun 2013, 17:29

Euklid » wrote: Mnoga su intimna uvjerenja usađena u Ustav pa jedno više manje ne igra neku ulogu... :ne zna:
Na primjer?
.
..a unda
Undaminator

Post 11 Jun 2013, 17:29

nodens » wrote:
Iskreno se nadam da se u seks razumiješ bolje nego u logiku. Za tvoje dobro.
..izvod, nodens, izvod.. gdje je? amo turinze, radja, radja.. :kokice: :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Jun 2013, 17:32

Zekoslawa » wrote:Sokrat je bija linčina i samo je laprda. I žena mu je pizdila zbog toga, pa je navodno bil oštrokondža. :o
sokrat je bio obican trol. trolcina. najbolji trol svih vremena. na onom forumu bi mislim uspio ostavit dva i po posta.. :D

a da je ona bila ostrokondza, a je, je. sto posto mu je govorila.. a mogla sam se fino udat za anaksimena, heraklita..za jonca nekog.. :gaah:

:D
..a unda
Undaminator

Post 11 Jun 2013, 17:33

.. ne znam odakle se storio ovaj post sta sam ga sad izbrisao.. :ne zna:
  • Information