Ma ovdi ti nitko ništa ne razumi osim tebe.nodens » wrote:
Nisam ja bitan... puno bitnije je to što ti uopće ne razumiješ što je demokracija, niti kako dolazi do 'ljudskih prava' - a toga nisi ni svjesna.
Ako ti tako kažeš...
Što je obitelj?
Vidim da se voliš prepucavati bezveze... no razmisliti o prirodi demokracije je nešto ipak teže, zar ne?ex anais » wrote:Ma ovdi ti nitko ništa ne razumi osim tebe.
Jesi li čitala Orwellovu 'Životinjsku farmu'?
Smatraš li ti da čin umakanja kurca u pičku donosi nekakav intelektualni uvid?Euklid » wrote: tako ti je to kod nas
o jebanju u šupak ili o seksualnim perverzijama najviše zna neko ko ga još ni u pičku nije umočio...
A gle, onda i svaki pas nakon određene dobi 'zna' o seksu i perverzijama više nego ja.
Pa ti vidi koliko ti to zvuči suvislo.
nema šanse da mu (eventualna) buduća povjeruje da mu je prva. naprosto je preiskusan
Ali zato ima šanse da posumnja da je gay.BoDerek » wrote: nema šanse da mu (eventualna) buduća povjeruje da mu je prva. naprosto je preiskusan
ex anais » wrote:
Ali zato ima šanse da posumnja da je gay.I koprofil.
Zamisli, leže nakon seksa, on joj petlja po kosi i nježno šapne na uho: A što misliš o koprofiliji?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Naravno. Automatski postaješ 27,4% pametniji a sivim stanicama se otvaraju neslućeni horizonti
Ajde i od tebe jedna pametna...nodens » wrote:A gle, onda i svaki pas nakon određene dobi 'zna' o seksu i perverzijama više nego ja.![]()
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ili politika...
Gotovo uvijek možeš pronaći neku proceduralnu pogrešku ili potpisi nisu prikupljeni u skladu sa zakonskim odredbama ili su, jednostavno, neustavni...
A jel ovaj referendum (smiješna mi je riječ...ima li neka hrvatska?
- Euklid
- old school
ex anais » wrote:
Ali zato ima šanse da posumnja da je gay.I koprofil.
Zamisli, leže nakon seksa, on joj petlja po kosi i nježno šapne na uho: A što misliš o koprofiliji?
A u kua...
- Euklid
- old school
Dobro, nemoj sad cjepidlačit.karambol » wrote:
Ili politika...![]()
Gotovo uvijek možeš pronaći neku proceduralnu pogrešku ili potpisi nisu prikupljeni u skladu sa zakonskim odredbama ili su, jednostavno, neustavni...
A jel ovaj referendum (smiješna mi je riječ...ima li neka hrvatska?) ustavotvorni ili zakonodavni?
Naše poimanje demokracije je jedno a stvarnost nešto sasvim drugo...
Ako si ti dokaz tih neslućenih horizonata razumijevanja, nekako mi se ne žuri s tim.Euklid » wrote:Naravno. Automatski postaješ 27,4% pametniji a sivim stanicama se otvaraju neslućeni horizonti![]()
Euklide... zadovolji se time da si ti jebao, a ja nisam... zbilja nije potrebno da još zamišljaš da si 'pametniji' od mene.Euklid » wrote:Ajde i od tebe jedna pametna...
... fašist, fašistoidna budala, klerofašist, govnar, zadrt, malouman, lizač, katoliban, .... što li sve nisam pročitao na temama, ... uz to najava pokušaja nekakvog oktroiranog ustava, ... to bi ja sve sažeo u kratki jubito isječak, ... 
- Euklid
- old school
Pametno sinko, samo polako...nodens » wrote:
Ako si ti dokaz tih neslućenih horizonata razumijevanja, nekako mi se ne žuri s tim.![]()
Prvo sve dobro prouči i prostudiraj pa onda počni razmišljat da li bi se šta moglo umočit...
Za mene ne brini, moj početni stadij je bio kriminalno nizak tako da mi ni ovih 27,4% nije puno pomoglo...
Gdje ću ja biti pametniji od tebe, čovječe božji???nodens » wrote:
Ako si ti dokaz tih neslućenih horizonata razumijevanja, nekako mi se ne žuri s tim.![]()
Euklide... zadovolji se time da si ti jebao, a ja nisam... zbilja nije potrebno da još zamišljaš da si 'pametniji' od mene.Što će ti to, uostalom? Pa evidentno ne donosi pičke samo po sebi, čemu onda jal? Bez veze.
Pa ti si veći intelekt od Mile Kekina, kao što reče...
A ja da živim 3 života ne mogu postići značaj koliko jedan njegov pjesmuljak a kamoli doseć tvoju razinu.
Ne sekiraj se ti oko toga ništa...
- Euklid
- old school
A gdje to?Karl Jozef » wrote:... fašist, fašistoidna budala, klerofašist, govnar, zadrt, malouman, lizač, katoliban, .... što li sve nisam pročitao na temama, ... uz to najava pokušaja nekakvog oktroiranog ustava, ... to bi ja sve sažeo u kratki jubito isječak, ...
majti..ja npr hocu referendum kojim ce se donijet..ili pokusat donijet odluka da ti ne dises. ono..neka majti ne dise, zabranite mu zrak, hocu da to udje u ustav..ili bilo gdje i kako, ali na kraju price ocu da ti prestanes disat. eto, demokratski hocu. demokratskom voljom. referenduskom voljom..ili kojom vec hoces legalnom voljom te stoga i praksom..MightyMe » wrote: To je i moje mišljenje. Referendum je po definiciji demokratski ma koliko god neka skupina smatrala da je jedan ishod toga neprihvatljiv, nazadan ili nešto treće. Međutim tamo ispod jednog videa piše: "Referendumskom se inicijativom pokušava nasiljem nad demokracijom lezbijke i gejeve proglasiti građanima drugog reda..."
Pa mi nije bilo jasno kako referendum ili referendumska inicijativa može biti nasilje nad demokracijom kad ovisi o toj demokraciji u svakom svom segmentu. Od raspisivanja do donošenja odluke.
naime, ovo sto ti govoris moze se sasvim dovoljno interpretirati na nacin da je demokracija ono..po onoj..kad dva vuka i ovca odlucuju sto ce vecerat, pa eto, naprave referendum.
najveci problem ovog referenduma bila je njegova definicija. moralo se spojiti nespojivo, tj..s jedne strane se trebalo prikazati da je taj referendum izraz zelje za slobodom, sto bi znacilo da su necije slobode ugrozene i da se stoga bori za te slobode demokratskim nekim putem, a cak se i svojata tehnika direktne demokracije..s druge strane postoji interes kojim se zaista zeli nekom uskratiti neke slobode, ali to se ne smije otvoreno reci, pa se onda ide nekim pozitivizmom, kao..za obitelj, za brak koji je zajednica muskarca i zene. dakle, iako je zelja bila reci ne brak pederima, islo se na da brak heteroprivilegiranima.
pravne posljedice su jasne. takav zakon, tj takva ustavna odredba moze, a ja mislim da ce i imati u slucaju da se to u ustav uvede, konkretne zakonske posljedice i to u vise smjerova. to bi bila jedna kontrolna tocka, uporisna, kazem, tocka, na osnovu koje se mogu donositi i razvijati razne prakse koje nikako nisu demokratske.
e, sad, koji, ciji su to interesi? ako se vidi koje politicke opcije i koji politicki pristup zeli te i takve sad ustavne promjene, onda je sve skupa nesto jasnije.
tj, toliko jasnije da nema tu vise prostora za neke teorije igara, za spinanja, za dogovore.. ovdje se radi o zescem udaru, o zescem interesu koji je na sve spreman samo da se neke stvari ne doznaju i da se neke privilegije i moc zadrze i da se kontrolira ne samo drzava, nego i ta demokracija i to mozda bas zato jer tebi u vezi te demokracije nije nesto jasno.
ne znam koliko je jos prostora ostalo da drzava, tj ova vlas na neki nacin ne reagira, ali je bezobzirno dovedena pred zid, a s njom i dosta ljudi, dosta. ..previse ljudi.
zato sam i prije rekao da je ovaj referendum igranje s vatrom, nismo mi ni francuska, ni amerika, ni njemacka i bez obzira kako taj referendum bude zavrsio, vatru, odgovornost za to igranje i rasplamsavanje vatre, imaju formalno inicijatori ovog referenduma i njihov bekgraund u vecoj ili manjoj sjeni, bez obzira sto konstantno laviraju negdje izmedju prava, demokracije, zrtve i nasilja.
vec sada ce bit potrebni napori da se saniraju dosadasnje stete nastale ovom peticijom, a nakon referenduma, kazem, bez obzira kako bude zavrsio, ti napori ce bit vrlo veliki i dugotrajni.
ukratko, vjerovao ti ili ne, sve ovisi o tebi i tvojoj odluci. hint.. odluka kojom mislis da si se povukao od odluke, isto je odluka.
nakon tog referenduma nista vise nece bit isto, a o tebi ce ovisiti hoce li to biti na zalost ili na srecu. ..o tebi ce ovisiti sto ces ti misliti da je zrak koji dises..
A kad će taj referendum, odnosno jel postoji ikakva šansa da se prvo donese ono da se o pizdarijama ne odlučuje na referendumu ili će rulja čekati da kriminalci dođu na vlast opet pa usput progurati i zabranu pobačaja gratis?
Nisam točno upoznata s procedurom.
- Euklid
- old school
To bi tek bio porazex anais » wrote:A kad će taj referendum, odnosno jel postoji ikakva šansa da se prvo donese ono da se o pizdarijama ne odlučuje na referendumu
koji bi ovima dao neslućena krila...
A znam. Ali bi i bila nekakva poruka. Ja sam svjesna da će Karamarko samo što nije, a onda nam svima jednorog presveti pomogao. Svima kojima se nekakva sloboda mili za sve, a ne samo odabrane.
- Euklid
- old school
A ježi ga, sami smo htjeli demokraciju. Sustav u kojem 3 debila vrijede više od Tesle i Einsteina zajedno...ex anais » wrote:
A znam. Ali bi i bila nekakva poruka. Ja sam svjesna da će Karamarko samo što nije, a onda nam svima jednorog presveti pomogao. Svima kojima se nekakva sloboda mili za sve, a ne samo odabrane.
..a unda » wrote:majti..ja npr hocu referendum kojim ce se donijet..ili pokusat donijet odluka da ti ne dises. ono..neka majti ne dise, zabranite mu zrak, hocu da tu odje u ustav..ili bilo gdje i kako, ali na kraju price ocu da ti prestanes disat. eto, demokratski hocu. demokratskom voljom. referenduskom voljom..ili kojom vec hoces legalnom voljom te stoga i praksom..
I onda meni netko govori o 'slippery slope'.
Na referendumu ne možeš postaviti pitanje je koje doslovno u suprotnosti s ostatkom Ustava. To bi bila očita kontradikcija - nije moguće 'poštivati' pravni akt koji je iznutra proturječan. (Iako i toga ima, LOL)
No, osim te čisto logičke začkoljice, sve se može staviti u Ustav. Ni ti, ni kojekakvi drugi pametnjakovići nemaju ni mandat, ni legitimitet samovoljno određivati što se smije pitati na referendumu, a što ne smije. Nego jedino postojeći Ustav, tj. ustavni sud, i to ne na temelju svog 'mišljenja' o ispravnosti nečega - nego samo na temelju tog postojećeg Ustava.
A znam. I dalje ne kužim što se ekipa tako uzrujava kad će uskoro sve bit po starom. I gore. Jer Sanader osim što je lopov je bio mila majka što nas čeka.Euklid » wrote:
A ježi ga, sami smo htjeli demokraciju. Sustav u kojem 3 debila vrijede više od Tesle i Einsteina zajedno...
-
- Information
-