Zašto biste/ne biste bili u vezi sa sobom?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:04

Emericzy » wrote: Prema tome, nitko neće izgubiti ništa (osim možda ljubitelji verbalnih okršaja) ako se ubuduće budemo ignorirali.
Deal. :top:
Gazda wrote:
A ti misliš da su ljudi u drugim gradovima manje uskogrudni? Da si možda izašla iz njega, vidjela bi da tvoj grad i nije tak poseban kak si voliš misliti.

Sad podjebavam, ali nisam mogao odoljeti :D
Mrš. :rofl: :D
Znam da nije poseban, ali je ipak zercu posebniji od šta ja znam Rijeke pa čak i Zagreba. :D Ali dobro, to nije neka poštena usporedba.

Gazda

Post 07 Jun 2013, 11:13

ex anais » wrote:Mrš. :rofl: :D
Znam da nije poseban, ali je ipak zercu posebniji od šta ja znam Rijeke pa čak i Zagreba. :D Ali dobro, to nije neka poštena usporedba.
Paaaaa, i nije baš. Ima, vjerovala ili ne, heterogenu strukturu stanovništva, različite svjetonazore, lijepe i ružne dijelove, kao i svaki drugi grad. Osim možda Kabula. :D
Beau

Post 07 Jun 2013, 11:28

ex anais » wrote:

Moji stavovi i jesu proizašli iz dvadesetogodišnjeg silovanja simbolima, tradicijom, religijom makar i na pukoj najformalnijoj razini. Jebiga, to je teret grada u kojem živim. Trebalo bi poprilično odmaka i vremena da nakon što sam teškom mukom našla dva ateista u vlastitom gradu :zubo: krenem gledati na cijelu stvar drukčije. Meni je sloboda biti izvan toga, izvan cijele te priče o patriotizmu, lokalpatritiozmu, Bog i Hrvati i sl. I stvar nije tako plošna niti su te otvorene karikature jedini predstavnici te priče, upoznala sam razne varijante. Ne tvrdim da su moji stavovi aposlutna istina, ali zasad je tako kako jest, možda s vremenom bude drukčije no otom potom. Meni je "upoznati različite" značilo upoznati nevjernike, a ne vjernike. Vjernike u svim njihovim oblicima ja jako dobro poznajem, odrasla sam s njima.
Ne, ne poznaješ ih u svim oblicima. Očito ni ne želiš poznavati.
Ovo kako ti gledaš na to, najnebuloznija je i najrigidnija cjelokupna slika što sam dosad vidjela kod liberalnih i tolerantnih (a u te ubrajam i sebe).

Nisam vjernik, to želim apsolutno naglasiti kad razgovaram s tobom.
Nemam talenta za vjeru, o crkvi imam IZRAZITO NEGATIVNO mišljenje. A i o SVIMA onima koji nemaju izrazito negativno mišljenje o crkvi :giggle:

Dakle tako.

Ali. Ne da je moguće vjerovati i potpuno se odvojiti od djelovanja crkve, nego je to vrlo često upravo tako. A tako bi i trebalo biti.
Pa jebemu mater, biti vjernik ne znači biti član neke partije, stranke, udruge nego znači vjerovati da bog postoji, jel.
A to što crkva u ime boga, tog istog boga u kojeg vjeruje i vjernik, radi pizdarije i zlorabi položaj i vjeru, kakve bi s tim vjernik trebao imati veze i zašto?? Ne vjernik, nego njegova vjera.
Pa neće netko prestat vjerovat jer je fra Šime Prč pojebo tri sela. Niti zbog toga što je crkva kriminalna organizacija. Jebiga, neće i ne treba, jer je ta vjera po definiciji iznad toga i zapravo nema veze s time što lopovi postoje svugdje i uvijek.

Uvjerena sam da čovjek stavove o gejevima, nacijama, krađi, ubojstvima, kriminalu, preljubima, poštenju i inom izgradi neovisno o samoj vjeri.

I zbog toga, to je li netko vjernik ili ateist, ne dovodim baš u nikakvu korelaciju s njegovim stavovima i životnim djelovanjem. Ozbiljno. Znam da se s ovim neće većina složiti. I uvijek me nenormalno nervira kad vječito ponavljaju i naglašavaju Ivo Josipović, agnostik, Stipe Mesić, ateist . Kao da bih ja sad samim time trebala nešto zaključit o njima. Kao da bi mi ta informacija išta trebala govoriti.

Smatram da to što, recimo, vjernik ne krade nije zbog toga jer je čuo u crkvi da bog tako hoće, već zbog toga jer je osvijestio životnim iskustvom da ne želi činiti drugima takvu štetu i da će na taj način biti sretniji. Znači, baš potpuno jednako kao i ateist (ukoliko ne krade).
I tako je sa svim stavovima i sa ukupnim svjetonazorom.
Niti je licemjernije kad vjernik ukrade nego ateist. Ne, nije. Jer vjerovanjem u boga nisi potpisao nikakvo jebeno članstvo i obvezao se na ne znam šta.

A ti vjernici koji mrze i kradu, pa to bi jednostavno radili i da nisu vjernici. Kao što ima i nevjernika koji mrze i kradu.

Crkva je u kategoriji jeben i pošten, a ne intimni vjernik. Intimni vjernik se oslanja na svoju osobnu vjeru i na svoj vlastiti osjećaj poimanja dobra i zla.
Boli njega briga šta crkva cirkusira, odnosno trebalo bi mu se gadit još i više nego tebi, puno više. Ako kojim slučajem i ode u crkvu, ni to ne znači potvrdu slaganja s crkvom. Jednostavno ne znači, odnosno može, ali i ne mora. A ti sad trubi šta hoćeš.

A o trpanju svih vjernika u isti koš sa približno jednakim stavovima, reći ću samo primjer iz svoje kuće.

Dakle, ako moji roditelji, koji potječu iz duboko religiozne obitelji, iz teške vlaške vukojebine, zadrte do ibera, gdje se dan danas njeguje ustašluk i teško desničarenje..
Dakle ako su moji starci, stari i neobrazovani konzervativni ljudi, vjernici koji idu u crkvu čitav život, mogli devedesetih NE mrzit Srbe, od '90. do danas glasat iskuljučivo za lijevu opciju, prezirat fašizam nacizam itakoto, ne mrzit gejeve, ne potpisat za referendum iako su svakodnevno nalijetali na štandove....

.. e onda zamisli koliko je šarolikih vjernika među mladima u urbanim sredinama. Mislim o čemu pričamo? I ti meni kažeš da upoznaješ uvijek jedne te iste tipove vjernike.
Ma kako da ne!

I još samo za kraj. Poznajem i ja pun kurac tih zadrtih vjernika mrzitelja, da ne bi bilo da negiram takvo što. Poznajem i osuđujem to jednako kao i ti.
Ali razliku između mene i tebe ću objasniti na primjeru Blanke Vlašić.
Ja za njen stav nemam razumijevanja, osuđujem ga, ali imam razumijevanja za njen javni istup i podržavam pravo na isti. A to je bitna razlika!

I to što su intimni vjernici u velikoj manjini, to je odraz cijelog stanja u društvu, u kojem i crkva ima veliku ulogu, pa je velikim dijelom i odgovorna. Da je bilo više sreće i pameti, moglo je bit puno više ovih intimnih vjernika.
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:35

Bo, dozvoli da su moja iskustva drukčija. Još nikad nisam srela vjernika koji nije za U ime obitelji barem jednim dijelom, eto, banalan ili ne tako banalan primjer. Ne želim nijansirati takve stvari. Makar pod cijenu da mi vas par predbacuje rigidnost i crno bijeli stav. Tvoji starci su teža iznimka. Ako toga nisi svjesna onda zaista nema neke osnove da o ovome razgovaramo. Znam kako sam odgojena i znam koliko se taj odgoj kosio sa svime što sam slušala u školi i od poznanika, prijatelja pa čak i danas od sasvim "liberalnih" ljudi kojima se ispred nečijeg imena omakne "e znaš, onaj Srbin". Tako da, sori, poštujem vašu sliku svijeta, ali očito živimo u dvjema realnostima. I nisam jedina koja to vidi. To što sam ovdje u manjini ne znači da je tako posvuda. Ima još ljudi koji vide slične stvari.

Također, apropos intimnih vjernika, mislim da sam ih u jednom postu razlučila od onih koji štuju tradiciju pa šalju dijete na vjeronauk i generalno parcijalno Crkvi zamjeraju stvari. I također, rekla sam da ih ne želim za PARTNERA. Tako da, molim, malo više čitanja ne bi škodilo.
To što ja nisam upoznala intimne vjernike ne znači da ne postoje. Ove druge jesam i kao što rekoh, imam ih pravo ne željeti za partnera i imati svoje razloge za to. Sviđali se oni vama ili ne.
Gazda

Post 07 Jun 2013, 11:40

BoDerek » wrote: I još samo za kraj. Poznajem i ja pun kurac tih zadrtih vjernika mrzitelja, da ne bi bilo da negiram takvo što. Poznajem i osuđujem to jednako kao i ti.
Ali razliku između mene i tebe ću objasniti na primjeru Blanke Vlašić.
Ja za njen stav nemam razumijevanja, osuđujem ga, ali imam razumijevanja za njen javni istup i podržavam pravo na isti. A to je bitna razlika!

I to što su intimni vjernici u velikoj manjini, to je odraz cijelog stanja u društvu, u kojem i crkva ima veliku ulogu, pa je velikim dijelom i odgovorna. Da je bilo više sreće i pameti, moglo je bit puno više ovih intimnih vjernika.
Dobro, gle, ona je navodno mlada (meni to znači nekog do 20 i kusur godina). Dok se još formiraš i gradiš stavove, razumljivo je da lakše funkcioniraš u apsolutnim pojmovima, jer nisi još imao priliku susresti se sa svim nijansama života i spoznati koliko je život slojevit i često kontradiktoran. I ja sam kad sam bio mali mislio jednostavno: desničari zlo, ljevičari kul. Onda upoznaš ljevičara koji je totalni kreten i desničara koji je u puno toga sasvim ok osoba, i koji je takav možda samo zato što su mu partizani ubili starce pa si ne može pomoći da bude protiv "lijeve" opcije. Pa shvatiš da nije sve crno-bijelo.

Ako naša kolegica ima ove stavove a recimo 30 godina, onda to samo znači da nije mrdnula nosom iz svog malog kutka u životu.
Lastan

Post 07 Jun 2013, 11:41

Gazda » wrote:Nego, Lastane, kako emigracija? :karl:
Polako s bijednim provokacijama, molit ću. Jer me trenutno zapravo ispituješ kako diploma, a to se u pristojnu društvu ne pita. :D
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:42

Gazda » wrote:
Dobro, gle, ona je navodno mlada (meni to znači nekog do 20 i kusur godina). Dok se još formiraš i gradiš stavove, razumljivo je da lakše funkcioniraš u apsolutnim pojmovima, jer nisi još imao priliku susresti se sa svim nijansama života i spoznati koliko je život slojevit i često kontradiktoran. I ja sam kad sam bio mali mislio jednostavno: desničari zlo, ljevičari kul. Onda upoznaš ljevičara koji je totalni kreten i desničara koji je u puno toga sasvim ok osoba, i koji je takav možda samo zato što su mu partizani ubili starce pa si ne može pomoći da bude protiv "lijeve" opcije. Pa shvatiš da nije sve crno-bijelo.

Ako naša kolegica ima ove stavove a recimo 30 godina, onda to samo znači da nije mrdnula nosom iz svog malog kutka u životu.
Ako ste stekli dojam da mislim da su svi ljevičari kul onda ili vi ne čitate dobro ili sam se ja krivo odnosno nedovoljno jasno izjasnila. Nebitno. Da, imam skoro trideset.
Gazda

Post 07 Jun 2013, 11:43

ex anais » wrote:
Ako ste stekli dojam da mislim da su svi ljevičari kul onda ili vi ne čitate dobro ili sam se ja krivo odnosno nedovoljno jasno izjasnila. Nebitno. Da, imam skoro trideset.
To je sasvim nebitno, kako i ti kažeš. Mogao sam isto tako napisati i "smatra da su svi vjernici hitler".
Beau

Post 07 Jun 2013, 11:45

Shvaćam i ja podjelu na lijevo i desno jebemu. I gajim također predrasude.

Ali ti si eks, kao i zeka, isključila svaku mogućnost da budeš sa bilo kakvim vjernikom.

Meni to tako glupo zvuci da ti nemrem opisat. I onda si još na dvije stranice držala i racionalizirala taj stav kao da je ispravan. E pa nije.

A da je jasno u kakvoj kaljuži živimo, jasno je i meni.
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:45

Gazda » wrote: To je sasvim nebitno, kako i ti kažeš. Mogao sam isto tako napisati i "smatra da su svi vjernici hitler".
Pa da. Oli nisu? :ne zna: Mogla sam si uštediti plahtu. :misli:
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:47

BoDerek » wrote:Shvaćam i ja podjelu na lijevo i desno jebemu. I gajim također predrasude.

Ali ti si eks, kao i zeka, isključila svaku mogućnost da budeš sa bilo kakvim vjernikom.

Meni to tako glupo zvuci da ti nemrem opisat. I onda si još na dvije stranice držala i racionalizirala taj stav kao da je ispravan. E pa nije.

A da je jasno u kakvoj kaljuži živimo, jasno je i meni.
ex anais » wrote:
Slično je s vjernicima koji intimno vjeruju, ali su potpuno ograđeni od Crkve. Teško mi je izolirati tu duhovnu dimenziju u smislu da ona ni na koji način ne utječe na ostale stavove i ponašanja osobe koji su nekompatibilni mojima. Ali tu bih možda, samo možda, čak i mogla popustiti. Morala bih vidjeti to u praksi.
Beau

Post 07 Jun 2013, 11:49

Vau, čak bi i mogla popustiti. Ali nisi sigurna.
A i teško zamišljaš takvo što.

Meni je to rigorozno :ne zna:
Zekoslawa

Post 07 Jun 2013, 11:50

Bo, nemoj me ljutit, nadrkana sam danas. Il me citiraj di sam to rekla, il zauvik šuti. :gaah:

A uostalom, znaš da je bog mučki provokator, pa ću ionako sto posto završiti s vjernikom. :zubo:
Beau

Post 07 Jun 2013, 11:52

Zekoslawa » wrote:Bo, nemoj me ljutit, nadrkana sam danas. Il me citiraj di sam to rekla, il zauvik šuti. :gaah:

A uostalom, znaš da je bog mučki provokator, pa ću ionako sto posto završiti s vjernikom. :zubo:
:rofl:

Negdje si rekla, možda ne tim riječima, al ostavljala si dojam :raspa:

Pa naravno da hoćeš. S Karom :love: :onaj smajlić vjenčanja:
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:53

BoDerek » wrote:Vau, čak bi i mogla popustiti. Ali nisi sigurna.
A i teško zamišljaš takvo što.

Meni je to rigorozno :ne zna:
Pa jest, ja ne govorim da nije rigorozno. Svi mi imamo kriterije za partnera koji su nekome rigorozni. Koje su šanse da se moji stavovi poklope sa stavom nekog vjernika? Ukoliko takve šanse postoje, probala bih, ali kao što rekoh, skeptična sam prema tome i morala bih to vidjeti. Ne znam što se toliko čudiš, nisam ni prva ni zadnja koja je rekla da ne bi bila s vjernikom. To je posve legitimno. Netko ne bi bio s nekim tko ima sto i pedeset kila i 160 cm. Ili s nekim tko živi na visokoj nozi i posjećuje mjesta koja tom drugom nisu napeta, dakle, posve jedan drugi lifestyle. Da, ja s većinom vjernika imam i drugi problem osim pukog drukčijeg životnog stila, ali može se komotno podvesti i pod to. Sumnjam da imamo mnogo bitnih dodirnih točaka.

I pazi sad, ja sam bila s nekom vrstom vjernika i ktome s desničarem. Imam nekakvo iskustvo, kakvo takvo i nije mi se svidjelo. To ne znači da neki vjernik i desničar ne bi bio super meni, ali imam pravo ne birati to svjesno.
karambol

Post 07 Jun 2013, 11:54

Zekoslawa » wrote:Bo, nemoj me ljutit, nadrkana sam danas. Il me citiraj di sam to rekla, il zauvik šuti. :gaah:

S bogoslovom koji se fura na duhovne vježbe... :zubo:

Nećeš, nećeš, ali da je šaljivdžija...je...i veliko oko ima... :zubo:
Beau

Post 07 Jun 2013, 11:58

ex anais » wrote:
Koje su šanse da se moji stavovi poklope sa stavom nekog vjernika?

Ma ne, nećemo se složit oko ovoga.
I zar se stavovi baš moraju 100% poklapati.
Lyla

Post 07 Jun 2013, 11:59

Gazda » wrote:

Da.
Ja sam sad u fazonu da se pitam koliko je moje sve manje razumijevanje za ''lijevo'' sad i bioloski uvjetovano.:D
Imam problem da sve teze nalazim nekog iz ''lijeve misli'', a da mi ne izgleda ko moderna, pozerska ovca bez nekog zaista vlastitog stava i refleksije onog sto zaista jest.
E sad, posto sam poprilicno nedavno i sama bila grlom u jagode ''lijevo'' pa su mi i poprilicno nedavno takvi ''lijevi'' poceli ic na zivce, ne znam jel to zato sto ja starim i postajem cangrizava, zadrta babet'na il ja intimno nisam nikad ni bila dovoljno ''lijevo''? :ne zna:
Eks

Post 07 Jun 2013, 11:59

BoDerek » wrote: :rofl:

Ma ne, nećemo se složit oko ovoga.
I zar se stavovi baš moraju 100% poklapati.
Ne moraju. Ali ako on propituje bi li trebao potpisati U ime obitelji, ne bi to dobro prošlo. :D
Jes, ima vjernika tipa onog popa što je nedavno umro i zalagao se za prava homoseksualaca itd, ali kao što rekoh, skeptična sam, oprezna i morala bih to vidjeti. Ne popa, ofkors. :D
Beau

Post 07 Jun 2013, 12:01

E pa taj ni kod mene ne bi prošao :D
Taj što potpisuje u ime obitelji.
Eks

Post 07 Jun 2013, 12:02

BoDerek » wrote:E pa taj ni kod mene ne bi prošao :D
Taj što potpisuje u ime obitelji.
Ne kažem da bi nužno potpisao, ali ono, zamisli da propituje i da mu ipak nije toliko jasno čemu sva ta pompa oko tih gejeva, ono, ako je on intimni vjernik, mogu i oni biti intimni gejevi. :ne zna: :D I ono, ne bi baš trebali posvajati djecu, za sve je on, ali djecu ne. :mudri:
Sad zamišljam situaciju, ali ima i toga.
Dakako, toga ima i kod nevjernika.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Jun 2013, 12:03

Gazda » wrote: Paaaaa, i nije baš. Ima, vjerovala ili ne, heterogenu strukturu stanovništva, različite svjetonazore, lijepe i ružne dijelove, kao i svaki drugi grad. Osim možda Kabula. :D
..split je isto posebniji. heterogen. raznovrstan.. ima ja i ima svi ostali. naravno da ovi ostali su ono.. grad ko grad, ko je vidio jednog vidio je sve. :kokice:
Beau

Post 07 Jun 2013, 12:05

ex anais » wrote:
Ne kažem da bi nužno potpisao, ali ono, zamisli da propituje i da mu ipak nije toliko jasno čemu sva ta pompa oko tih gejeva, ono, ako je on intimni vjernik, mogu i oni biti intimni gejevi. :ne zna: :D I ono, ne bi baš trebali posvajati djecu, za sve je on, ali djecu ne. :mudri:
Sad zamišljam situaciju, ali ima i toga.
Dakako, toga ima i kod nevjernika.
Pa ovo propitkivanje za djecu i tako to, a da je u svemu ostalome baš fantastičan :o , bi mu za početak progledala kroz prste i imala ga pod povećalom čekajući prvi krivi korak :o
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Jun 2013, 12:06

..pls, amo samo nesto..amo ne spominjat vise heterogen i homogen. meni su te dvije rijeci sumnjive. vrlo sumnjive..
Gazda

Post 07 Jun 2013, 12:07

..a unda » wrote: ..split je isto posebniji. heterogen. raznovrstan.. ima ja i ima svi ostali. naravno da ovi ostali su ono.. grad ko grad, ko je vidio jednog vidio je sve. :kokice:
Ma Split je u totalnom kurcu. Ja ne bih nikad mogao biti sa Splićankom, kad bi mi počela kukat o oblacima i kiši u Zagrebu glava bi mi se zapalila.

• Information