Zašto biste/ne biste bili u vezi sa sobom?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Eks

Post 06 Jun 2013, 16:23

Emericzy » wrote: Znači, tebi partner znači komociju. Meni osobno je to strano. Meni partner znači obogaćenje života. Budući da obogaćenja nema unutar 'zone komfora' -- to je početnica psihologije -- to znači da će me partner prema kojemu sam u startu komotan teško moći obogatiti.
Vrlo ružno pojednostavljivanje. :D
Ti poistovećuješ vjeru s vjerskim fundamentalizmom i s Crkvom u Hrvata. Pogrešno. To je pretjerano pojednostavljenje. Vjera je jedno, a Crkva, koja je politička organizacija, nešto sasvim drugo. Puno vjernika Crkvu jednostavno trpi jer joj ne vidi alternativu. A ni ta Crkva nije baš homogena u svojim stavovima i praksi.

Pisalo se dosta i o životu naših vjernika. Deklarirani vjernici u Hrvatskoj (i ne samo u Hrvatskoj) jednostavno ne žive po fundamentalističkim načelima. O tome govori golem broj podataka -- postotak razvoda braka, broj vanbračne djece, potrošnja kontracepcijskih sredstava, broj preljuba prema anketama, da spomenem samo one vezane uz seks. A mnogo ih je koji sa seksom nemaju veze, ali imaju s vjerom.

Potječem iz duboko religiozne obitelji koja tradicionalno mrzi Crkvu i malo drži to njezinih tzv. 'moralnih' pravila (koja zapravo s moralom imaju malo veze). Tako malo da nikad nisam imao ni najmanjeg problema ni od koga u obitelji zbog svog (često glasnog) agnosticizma. Niti sam ja probleme njima radio zbog vjere. U praktičnom smo životu svi uvijek živjeli po zdravorazumskim pravilima, a ne pravilima Crkve.
Mene apsolutno ne zanima tko koliko drži do Crkve i konformizam vjernika u nas i na koji način idu linijom manjeg otpora i bivaju dijelom nečega što je meni izuzetno mrsko. Jednostavno ne želim biti u vezi s njima, ne želim da me sasvim ozbiljno pitaju zašto nam djeca ne bi išla na školski vjeronauk itd. Širine i rastezljivost njihove religijske prakse ostavljam onima kojima to sve i nije toliko odbojno. Meni jest.
Preljubi i vanbračna djeca nisu nikakav dokaz ni za što jer svako pravo muško je uvijek imalo ljubavnicu ta tlane i sasvim dobro funkcioniralo unutar patrijarhata. Patrijarhat sasvim dobro hendla takve stvari, štaviše, potiče ih. Tako da, to mi definitivno ne znači da je netko open minded. Wohoo, vara ženu i naštancao je djecu po cijelom selu, koji mačor širokih vidika. :zubo:
I tu smo se krivo razumjeli. Ja govorim o odabiru. Kriteriji odabira nemaju baš nikakve veze s time tražiš li ti partnera ili ne. Jedno je načelo, a drugo je radnja.
Ne da mi se ići kopati i kvotati, ali prilično sam sigurna da si napisao traženje.
Tebi stvarno treba tečaj metafore.
Nauči me. :trep:
Mislim... :ne zna:
Nisam govorio o putovanju. Seljenje u Argentinu bilo je metafora za nalaženje partnera koji je jako drukčiji od tebe. I kao što će ti Argentina, ako se u nju odseliš, u mnogim stvarima biti totalno strana, na momente i neugodna, takav ti može biti i partner koji je od tebe jako drukčiji. I ako što je Argentina fascinantna zemlja koja ti može ponuditi svakojaka čuda, osebujne ljepote i kulturu, pa u njoj možeš naći fenomenalan novi život, voljno nadvladavajući neizbježne probleme, isto to može ti se dogoditi s vrijednim -- ali od tebe jako drukčijim -- partnerom.
Mda, možda nisam bila dovoljno jasna. Ja ne želim Argentinu partnera. Ja želim Hrvatsku partnera (nadam se nedoslovnom shvaćanju) ali koji nema ništa protiv da povremeno ja HR partner i on HR partner skoknemo do Argentine- ne, ne mislim na doslovno putovanje.
Nemam nikakvu potrebu od veze praviti penjanje na Kilimanjaro, ne pali me opiranje, ne pali me da mukotrpno moram osvajati nekog da bi nakon par godina vidjela da se različitost toliko isplati jer eto sličnost je puj puj i osiromašuje i kad se s nekim osjećaš kao doma to je bitno gore nego istraživanje raflezija u tropskim prašumama.
Ti govoriš kao da si stekla mudrost svijeta i svaki odmak od toga je sad loš.

Projecting much? :D
Problem je što nisi.
Auu.
Nemaš pojma ni o čemu, a vani je golemi nepoznati svijet.
I šta ću sad. :tuzni:
Karikirat ću, ali to je u mojim očima nalik na ponašanje ribe u akvariju. Baciš ju u more, ali ona i dalje ostaje u granicama akvarija i ne želi iz njih izaći. Jer je u akvariju komotno. I stvarno, na nekoj razini jest komotno. Ta komocija akvarija jest objektivna činjenica, ali...
Sreća što ribice pamte tek koju sekundu pa ću ovaj izljev dociranja i patroniziranja ubrzo zaboraviti. Do neke sljedeće rasprave gdje ćeš mi objašnjavati kako ne znam što je za moje dobro. :D

Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 16:28

Emericzy » wrote: OK, postaje mi jasno zašto tražiš slične sebi. Tebi su razlike, zapravo, odbojne.

Meni, recimo, da mi crkvenarije nisu relativno uobičajena stvar, bio bi gušt otići na polnoćku. Kao agnostiku bio mi je gušt posjetiti Međugorje (to je spektakl kakvog ni u Malnarovoj Noćnoj mori nije bilo :cerek: ). Kao što sam Japance vodio na Mirogoj na Sisvete navečer da vide spektakl i bio im je veliki gušt i još smo satima pričali o duhovnosti uz kuhano vino.
A bi li ti ovako prestao podmetati, ne budi ti teško? :ne zna:

Da, ne volim ići na polnoćke i na hodošašća, kao što ne volim ići na utakmice, kao što ne volim ići na ribarske fešte, dočeke Blanke Vlašić ili nešto treće. Dosadno mi, brate mili. Nezanimljivo. Otrpim ako moram, ali mi je dosadno. Kao što najčešće ne volim teoretizirati po forumu jer se evo dovedem u situaciju da se moram opravdavati i braniti. :facepalm:
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 16:28

ex anais » wrote:
Vrlo ružno pojednostavljivanje. :D

Mene apsolutno ne zanima tko koliko drži do Crkve i konformizam vjernika u nas i na koji način idu linijom manjeg otpora i bivaju dijelom nečega što je meni izuzetno mrsko. Jednostavno ne želim biti u vezi s njima, ne želim da me sasvim ozbiljno pitaju zašto nam djeca ne bi išla na školski vjeronauk itd. Širine i rastezljivost njihove religijske prakse ostavljam onima kojima to sve i nije toliko odbojno. Meni jest.
Preljubi i vanbračna djeca nisu nikakav dokaz ni za što jer svako pravo muško je uvijek imalo ljubavnicu ta tlane i sasvim dobro funkcioniralo unutar patrijarhata. Patrijarhat sasvim dobro hendla takve stvari, štaviše, potiče ih. Tako da, to mi definitivno ne znači da je netko open minded. Wohoo, vara ženu i naštancao je djecu po cijelom selu, koji mačor širokih vidika. :zubo:

Ne da mi se ići kopati i kvotati, ali prilično sam sigurna da si napisao traženje.

Nauči me. :trep:
Mislim... :ne zna:

Mda, možda nisam bila dovoljno jasna. Ja ne želim Argentinu partnera. Ja želim Hrvatsku partnera (nadam se nedoslovnom shvaćanju) ali koji nema ništa protiv da povremeno ja HR partner i on HR partner skoknemo do Argentine- ne, ne mislim na doslovno putovanje.
Nemam nikakvu potrebu od veze praviti penjanje na Kilimanjaro, ne pali me opiranje, ne pali me da mukotrpno moram osvajati nekog da bi nakon par godina vidjela da se različitost toliko isplati jer eto sličnost je puj puj i osiromašuje i kad se s nekim osjećaš kao doma to je bitno gore nego istraživanje raflezija u tropskim prašumama.

Projecting much? :D

Auu.

I šta ću sad. :tuzni:

Sreća što ribice pamte tek koju sekundu pa ću ovaj izljev dociranja i patroniziranja ubrzo zaboraviti. Do neke sljedeće rasprave gdje ćeš mi objašnjavati kako ne znam što je za moje dobro. :D
Da.

Pročitaj što je Gazda zadnje napisao, da ja sad ne ponavljam.

Vjernici s kojima se ja družim poprilično su tolerantniji i širokogrudniji od tebe.
Eks

Post 06 Jun 2013, 16:39

Emericzy » wrote: Da.

Pročitaj što je Gazda zadnje napisao, da ja sad ne ponavljam.

Vjernici s kojima se ja družim poprilično su tolerantniji i širokogrudniji od tebe.
Trčim, trčim. :zubo:

Ja uopće nemam problem s tim da nisam dovoljno širokogrudna i tolerantnija od vas koji mi to spočitavate. Sad ću ti objasniti zašto. Zato što je lako biti širokogrudan i tolerantan iz pozicije mainstream kulture. Ako si iole inteligentniji čovjek. Bit ću jako bezobrazna pa reći da je to "jeben i pošten" kategorija. Jeben u smislu da uzimaš od mainstream RKC kulture ono što ti odgovara, a pošten u smislu da ipak ne uzimaš one otvoreno diskriminatorne lekcije i braniš se da je vjera tvoja privatna stvar. Dok god te aktivno ne žulja sve ono što RKC predstavlja i njen utjecaj na društvo, dok god te ne žulja da je njen golem utjecaj omogućio nečije patnje i muke, bilo da je riječ o Srbima devedesetih ili gejevima danas, dok god te ne žulja njen ogavan stav prema ženama, dok god u svemu tome ne vidiš ništa strašno ni posebno loše, lako je biti tolerantan. Moj je odabir, svjesni odabir da prema svemu tome ne budem tolerantna. Ni prema svima koji su iz te pozicije jako tolerantni prema mom bogohuljenju i RKChuljenju. Neka hvala. Ne treba meni ta tolerancija. Ja ukazujem na tumorozno tkivo, ja ne mogu biti tolerantna i širokogrudna jer bih morala imati cijeli jedan društveni mainstream iza sebe i uzimati kao sa švedskog stola ono što želim da bih se mogla tako ponašati i osjećati. Ono u čemu ti dobro plivaš, meni je mulj koji treba razbistriti. Da, nisam tolerantna prema tome niti želim biti. Ne prema onome što širi netoleranciju na mala ili velika vrata. I to podmetanje netolerancije u nekom općem smislu je uvijek jedna te ista varka i ružno podmetanje jer sveopća širokogrudna tolerancija zahtijeva mnogo žmirenja (nekom je to spontano) i zapravo kurcobolje. Ne mogu biti tolerantna prema rasistima, fašistima, a bome ni prema vjernicima (mogu žmiriti na taj segment kad je riječ o prijateljima, ali u 24 h nekako moram i ja otvoriti oči, dakle partnerstvo otpada). Žao mi je. Netko tko drži štangu organiziranoj religiji i pritom mi tvrdi da eto ne drži nego se tu zatekao i ograđuje se, ali svejedno nema ništa protiv njenom uplivu u društvo ne može biti moj partner jer bi mu kad tad prisjelo jednako kao i meni.
Tako bih mogla biti i žena mafijaša i zatvarati oči na ljude koje je pobio. Neš ti nevinosti. Ili bolji primjer, žena tipa koji drži štangu mafijašu, ali eto, nikog nije ubio, samo je držao vreću- ako tako nešto postoji makar i na filmu.

I ono što mi strahovito smeta u raspravama s tobom, a nije ti prvi put da sve na kraju svedeš, ili zbog nedostatka volje, koncentracije ili čega već, na jeftina podmetanja na osobnom nivou. Nastaviš li s tom praksom, bojim se da se u rasprave s tobom neću ni upuštati osim u šaljivom ili podjebavalačkom tonu. A to mi nije običaj na forumima, izvan chatova.
Gazda

Post 06 Jun 2013, 16:48

ex anais » wrote:
Ja uopće nemam problem s tim da nisam dovoljno širokogrudna i tolerantnija od vas koji mi to spočitavate. Sad ću ti objasniti zašto. Zato što je lako biti širokogrudan i tolerantan iz pozicije mainstream kulture. Ako si iole inteligentniji čovjek. Bit ću jako bezobrazna pa reći da je to "jeben i pošten" kategorija. Jeben u smislu da uzimaš od mainstream RKC kulture ono što ti odgovara, a pošten u smislu da ipak ne uzimaš one otvoreno diskriminatorne lekcije i braniš se da je vjera tvoja privatna stvar. Dok god te aktivno ne žulja sve ono što RKC predstavlja i njen utjecaj na društvo, dok god te ne žulja da je njen golem utjecaj omogućio nečije patnje i muke, bilo da je riječ o Srbima devedesetih ili gejevima danas, dok god te ne žulja njen ogavan stav prema ženama, dok god u svemu tome ne vidiš ništa strašno ni posebno loše, lako je biti tolerantan. Moj je odabir, svjesni odabir da prema svemu tome ne budem tolerantna. Ni prema svima koji su iz te pozicije jako tolerantni prema mom bogohuljenju i RKChuljenju. Neka hvala. Ne treba meni ta tolerancija. Ja ukazujem na tumorozno tkivo, ja ne mogu biti tolerantna i širokogrudna jer bih morala imati cijeli jedan društveni mainstream iza sebe i uzimati kao sa švedskog stola ono što želim da bih se mogla tako ponašati i osjećati. Ono u čemu ti dobro plivaš, meni je mulj koji treba razbistriti. Da, nisam tolerantna prema tome niti želim biti. Ne prema onome što širi netoleranciju na mala ili velika vrata. I to podmetanje netolerancije u nekom općem smislu je uvijek jedna te ista varka i ružno podmetanje jer sveopća širokogrudna tolerancija zahtijeva mnogo žmirenja (nekom je to spontano) i zapravo kurcobolje. Ne mogu biti tolerantna prema rasistima, fašistima, a bome ni prema vjernicima (mogu žmiriti na taj segment kad je riječ o prijateljima, ali u 24 h nekako moram i ja otvoriti oči, dakle partnerstvo otpada). Žao mi je. Netko tko drži štangu organiziranoj religiji i pritom mi tvrdi da eto ne drži nego se tu zatekao i ograđuje se, ali svejedno nema ništa protiv njenom uplivu u društvo ne može biti moj partner jer bi mu kad tad prisjelo jednako kao i meni.
Tako bih mogla biti i žena mafijaša i zatvarati oči na ljude koje je pobio. Neš ti nevinosti. Ili bolji primjer, žena tipa koji drži štangu mafijašu, ali eto, nikog nije ubio, samo je držao vreću- ako tako nešto postoji makar i na filmu.
Dobro, ali ti pizdiš na crkvu kao instituciju (s pravom), a ovdje se govori o tome da vjernik može označavati širok spektar osoba, od krezubog vokalogutajućeg srbokoljača, preko bapca koji glasa za lokalnog lopova jer joj pop tako kaže, preko nekog tko ne voli crkvu ali okrsti dijete jer je to tradicija, do nekog tko vjeruje u postojanje nekakvog boga, ali ga živo zaboli kurac za crkvu i pljune kad vidi popa na cesti. A ti ovdje postavljaš tezu da je netko tko vjeruje automatski Hitler.
Eks

Post 06 Jun 2013, 16:54

Gazda » wrote:
Dobro, ali ti pizdiš na crkvu kao instituciju (s pravom), a ovdje se govori o tome da vjernik može označavati širok spektar osoba, od krezubog vokalogutajućeg srbokoljača, preko bapca koji glasa za lokalnog lopova jer joj pop tako kaže, preko nekog tko ne voli crkvu ali okrsti dijete jer je to tradicija, do nekog tko vjeruje u postojanje nekakvog boga, ali ga živo zaboli kurac za crkvu i pljune kad vidi popa na cesti. A ti ovdje postavljaš tezu da je netko tko vjeruje automatski Hitler.
Karikiram donekle. Razumijem ja to, ali to jest kategorija "jeben i pošten" i ja potpuno shvaćam da se netko kome RKC nije apsolutno i do kraja odbojna kao meni, može naći s takvom osobom na pola puta i može čak iz znatiželje koji put otići na polnoćku i to smatrati obogaćivanjem sebe itd, ali ja to ne mogu jer su meni ti simboli s godinama postali odbojni i ne želim da moja djeca budu dio te tradicije makar na formalnoj razini.

Slično je s vjernicima koji intimno vjeruju, ali su potpuno ograđeni od Crkve. Teško mi je izolirati tu duhovnu dimenziju u smislu da ona ni na koji način ne utječe na ostale stavove i ponašanja osobe koji su nekompatibilni mojima. Ali tu bih možda, samo možda, čak i mogla popustiti. Morala bih vidjeti to u praksi. Dosad sam najmanje sretala takve vjernike, a puno češće one koji ipak ne vide mnogo zla u RKC bez obzira što nikad ne idu na misu. Sretala sam čak i ljude koji se ne deklariraju kao vjernici niti zaista vjeruju, a opet su modelirani prema mainstream kulturi sasvim dovoljno da ono na što se meni diže kosa na glavi njima ne samo da nije big deal nego su spremni i podržati to. Radije onda biram ljude koji dišu kao ja. Osjećam se slobodnije. Emeru je sloboda u različitostima, a mene neke od tih različitosti čine zatvorenom u akvarij.
Gazda

Post 06 Jun 2013, 17:01

ex anais » wrote:
Karikiram donekle. Razumijem ja to, ali to jest kategorija "jeben i pošten" i ja potpuno shvaćam da se netko kome RKC nije apsolutno i do kraja odbojna kao meni, može naći s takvom osobom na pola puta i može čak iz znatiželje koji put otići na polnoćku i to smatrati obogaćivanjem sebe itd, ali ja to ne mogu jer su meni ti simboli s godinama postali odbojni i ne želim da moja djeca budu dio te tradicije makar na formalnoj razini.

Slično je s vjernicima koji intimno vjeruju, ali su potpuno ograđeni od Crkve. Teško mi je izolirati tu duhovnu dimenziju u smislu da ona ni na koji način ne utječe na ostale stavove i ponašanja osobe koji su nekompatibilni mojima. Ali tu bih možda, samo možda, čak i mogla popustiti. Morala bih vidjeti to u praksi. Dosad sam najmanje sretala takve vjernike, a puno češće one koji ipak ne vide mnogo zla u RKC bez obzira što nikad ne idu na misu. Sretala sam čak i ljude koji se ne deklariraju kao vjernici niti zaista vjeruju, a opet su modelirani prema mainstream kulturi sasvim dovoljno da ono na što se meni diže kosa na glavi njima ne samo da nije big deal nego su spremni i podržati to. Radije onda biram ljude koji dišu kao ja. Osjećam se slobodnije. Emeru je sloboda u različitostima, a mene neke od tih različitosti čine zatvorenom u akvarij.
Ne, ti razmišljaš u crno-bijelo načinu. Slično sam i ja razmišljao, ali kako vrijeme ide, naučiš da neke stvari nisu apsolutne. Neka osoba koja je bila vjernik i išla u crkvu, 10 godina kasnije prezre crkvu iz istih razloga kao i ti. Ili u nekim stvarima budu liberalniji od tebe, iako za sebe misliš da si liberalna osoba koja zastupa vrijednosti suprotne onima koje zastupa institucija kao crkva. Nadalje, ne možeš za svoje stavove reći da su apsolutno ispravni, a ako se zatvaraš različitima od sebe, nećeš nikad vidjeti stvari iz nekog novog, neobičnog kuta. Najzad, ako i ne voliš nešto dobro je to upoznati, em zato da se ne nađeš u situaciji da se toga bojiš jer to nešto ne razumiješ, em jer bolje poznavanje toga može biti i čisto stvar opće kulture. To što ne volim crkvu ne znači da se neću smijati kiču u Belcu, ljepoti firentinskog Duoma ili jednostavnoj eleganciji plave džamije, na primjer.
Eks

Post 06 Jun 2013, 17:09

Gazda » wrote:
Ne, ti razmišljaš u crno-bijelo načinu. Slično sam i ja razmišljao, ali kako vrijeme ide, naučiš da neke stvari nisu apsolutne. Neka osoba koja je bila vjernik i išla u crkvu, 10 godina kasnije prezre crkvu iz istih razloga kao i ti. Ili u nekim stvarima budu liberalniji od tebe, iako za sebe misliš da si liberalna osoba koja zastupa vrijednosti suprotne onima koje zastupa institucija kao crkva. Nadalje, ne možeš za svoje stavove reći da su apsolutno ispravni, a ako se zatvaraš različitima od sebe, nećeš nikad vidjeti stvari iz nekog novog, neobičnog kuta. Najzad, ako i ne voliš nešto dobro je to upoznati, em zato da se ne nađeš u situaciji da se toga bojiš jer to nešto ne razumiješ, em jer bolje poznavanje toga može biti i čisto stvar opće kulture. To što ne volim crkvu ne znači da se neću smijati kiču u Belcu, ljepoti firentinskog Duoma ili jednostavnoj eleganciji plave džamije, na primjer.

Moji stavovi i jesu proizašli iz dvadesetogodišnjeg silovanja simbolima, tradicijom, religijom makar i na pukoj najformalnijoj razini. Jebiga, to je teret grada u kojem živim. Trebalo bi poprilično odmaka i vremena da nakon što sam teškom mukom našla dva ateista u vlastitom gradu :zubo: krenem gledati na cijelu stvar drukčije. Meni je sloboda biti izvan toga, izvan cijele te priče o patriotizmu, lokalpatritiozmu, Bog i Hrvati i sl. I stvar nije tako plošna niti su te otvorene karikature jedini predstavnici te priče, upoznala sam razne varijante. Ne tvrdim da su moji stavovi aposlutna istina, ali zasad je tako kako jest, možda s vremenom bude drukčije no otom potom. Meni je "upoznati različite" značilo upoznati nevjernike, a ne vjernike. Vjernike u svim njihovim oblicima ja jako dobro poznajem, odrasla sam s njima.
Lastan

Post 06 Jun 2013, 20:58

Zekoslawa » wrote:Eto. :kokice:

Aj prvo vi, pa ću onda ja.
Hm. Čini mi se da sam jednoć davno na US-u na Onom Drugom Forumu otvorio istu ovu temu. :D
Great minds? :D

Uglavnom, ne bih bio u vezi sa sobom.
Jest da savršeno dobro znam što me pali, što je definitivan plus, ali nekako mi to nije posebno bitno kad se ne privlačim. Naročito ne na taj način. :raspa:

Najgore od svega, dopizdio bih si. I onda bih se ostavio. Ili otjerao. Ili nešto.
I bila bi to prevelika psihopatologija čak i za mene. :ne zna:
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 21:10

Ne znam, jesi ti govorio o sobu ili kome? :zubo:

Vjerojatno si mi bio negdje u podsvijesti kad sam otvarala temu. Tek sam kasnije osvijestila otlkud mi je poznata, ali nisam svjesno išla na to. Zapravo je tema nastala stihijski, meni došao neki ispovjedni trenutak da se priupitam, pa sam ga kanalizirala u temu. Na kojoj će mi biti lakše utoliko što će i drugi sebe izgaditi. :zubo:

Al jebiga, na kraju se sve svelo na soba. :zecoD:
Lastan

Post 06 Jun 2013, 21:13

Zekoslawa » wrote:Fakin sob. :rofl: :rofl: :rofl:

Popoku, naravno da pitam zašto bi itko bio u vezi s vama, ne zašto biste bili sa sobom. :zec:
Ah. Pardon. :D

Dakle, to je pitanje još kompliciranije. Nemam pojma zašto bi netko bio sa mnom.
Što je najgore, već mi godinama cura odbija reći što vidi u meni. :D

Čangrizav sam, svadljiv, a nisam nešto ni zgodan.
Nemam ni para, a čujem da je to dost bitno. :D
Sjeban sam na preko nekoliko načina.

Nije da nemam i pozitivnih strana, ali nisam baš siguran koje su. :zubo:
Lastan

Post 06 Jun 2013, 21:14

Zekoslawa » wrote:Ne znam, jesi ti govorio o sobu ili kome? :zubo:

Vjerojatno si mi bio negdje u podsvijesti kad sam otvarala temu. Tek sam kasnije osvijestila otlkud mi je poznata, ali nisam svjesno išla na to. Zapravo je tema nastala stihijski, meni došao neki ispovjedni trenutak da se priupitam, pa sam ga kanalizirala u temu. Na kojoj će mi biti lakše utoliko što će i drugi sebe izgaditi. :zubo:

Al jebiga, na kraju se sve svelo na soba. :zecoD:
Jednom sam na fakultetskom forumu otvorio temu "Suočite se sa sobom!"

Oni koji bi je otvorili, vidjeli bi veliku sliku soba kako bleji u njih. :raspa:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 Jun 2013, 21:44

Meni ovi upisi o vjernicima zvuče otprilike isto kao: svi Srbi su velikosrbi, homoseksualci pedofili, Crnogorci lijeni, ... :o a i ovo o 'istosti' mi zvuči kao da pjevački zbor ima 30 soprana tako nešto ...

Evolucija, prilagodba svačemu nečemu, ... nema 'evolucije', a onda ništa, biti napredni amiš. :D
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 21:53

Karl Jozef » wrote:Meni ovi upisi o vjernicima zvuče otprilike isto kao: svi Srbi su velikosrbi, homoseksualci pedofili, Crnogorci lijeni, ... :o a i ovo o 'istosti' mi zvuči kao da pjevački zbor ima 30 soprana tako nešto ...

Evolucija, prilagodba svačemu nečemu, ... nema 'evolucije', a onda ništa, biti napredni amiš. :D
Šta si ti sad doša, kuriti frkicu? :zecorolleyes:

Nije isto i mašio si ceo fudbal, eto ti sad na. Ja ne mogu imati posla s vjernicima znaš zašto? Zato što sam previše tašta da bih priznavala bogaisusa i ne znam ni ja šta. :zubo:
I jedini bog koji se u mojoj kući priznaje jesam ja sama. :raspa:
Aristocat

Post 06 Jun 2013, 21:54

Lastan » wrote: Ah. Pardon. :D

Ostroumnost? :)
schmokljan

Post 06 Jun 2013, 22:01

Lastan » wrote: Ah. Pardon. :D

Dakle, to je pitanje još kompliciranije. Nemam pojma zašto bi netko bio sa mnom.
Što je najgore, već mi godinama cura odbija reći što vidi u meni. :D

Čangrizav sam, svadljiv, a nisam nešto ni zgodan.
Nemam ni para, a čujem da je to dost bitno. :D
Sjeban sam na preko nekoliko načina.

Nemaš para jer im se nisi posvetio. Svadljiv si jer pretjerano voliš biti u pravu. Sjeban si manje nego što si tepaš. Nisi zgodan jer se ne odričeš jednog zalogaja previše. A usto odbijaš biciklirati. Tvoja cura je samo dovoljno pronicljiva, dakle, okladila se na budućeg Lastana. Live with it!
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 06 Jun 2013, 22:07

Zekoslawa » wrote: Šta si ti sad doša, kuriti frkicu? :zecorolleyes:
:o
Nije isto i mašio si ceo fudbal, eto ti sad na. Ja ne mogu imati posla s vjernicima znaš zašto? Zato što sam previše tašta da bih priznavala bogaisusa i ne znam ni ja šta. :zubo:
To meni zvuči kao reći, previše sam tašt za demokraciju :zubo: ili previše sam tašt da bih priznavao tapetara pored soboslikara. :D
I jedini bog koji se u mojoj kući priznaje jesam ja sama. :raspa:
Jel' to ono multikulti nešto ... :zubo:
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 22:18

Ne, samodopadnost domesticus vulgaris. :ne zna:
Lastan

Post 07 Jun 2013, 00:24

Aristocat » wrote:
Ostroumnost? :)
Općenito nisam sasvim siguran u to što bi se smatralo pozitivnim, a što negativnim stranama.

Nakon onog svog iskustva na jako glupom korporativnom psihotestu na razgovoru za posao složio sam odgovore gdje u svoje pozitivne karakteristike stavljam npr. lijenost, a u negativne iskrenost i inteligenciju.
Sve je relativno, moj Alberte.
Emericzy

Post 07 Jun 2013, 07:02

ex anais » wrote:Ja uopće nemam problem s tim da nisam dovoljno širokogrudna i tolerantnija od vas koji mi to spočitavate. Sad ću ti objasniti zašto. Zato što je lako biti širokogrudan i tolerantan iz pozicije mainstream kulture.
Lako je biti uskogrudan i netolerantan iz pozicije alternative. Za to ti samo treba malo obrazovanja. Malo je teže nadvladati uskogrudnost i netoleranciju. Ne bi trebalo biti teže, jer primjera za gnjilu zloću alternative ima koliko hoćeš (dovoljno je tek površno baciti oko na povijest komunističkih pokreta), ali očito jest.

Meni je potpuno, totalno, apsolutno svejedno s koje si pozicije uskogrudna i netolerantna. I podjednako mi je bijedno.

Jedino mi žao bude kad to vidim kod obrazovanog čovjeka. Šteta potencijala i obrazovanja. Šteta da se čovjek koji ima mogućnost razmišljanja oda tako komotnoj poziciji. Jer da, komotno je biti uskogrudan i netolerantan. Uštedi razmišljanje. Uštedi jako neugodno -- a nažalost nužno -- stalno preispitivanje vlastitih pozicija. Puno, puno lakše je kliziti kao podmazan po tračnicama dogme.
I ono što mi strahovito smeta u raspravama s tobom, a nije ti prvi put da sve na kraju svedeš, ili zbog nedostatka volje, koncentracije ili čega već, na jeftina podmetanja na osobnom nivou.
Ono što mi strahovito smeta u raspravama s tobom -- a nije ti prvi put -- to je što sve na kraju svedeš na osobnu razinu, a ta te razina jako žulja. I onda se počneš vrijeđati.
Nastaviš li s tom praksom, bojim se da se u rasprave s tobom neću ni upuštati osim u šaljivom ili podjebavalačkom tonu. A to mi nije običaj na forumima, izvan chatova.
Iskreno rečeno, a koja je korist bila od naših dosadašnjih rasprava? Nikakva. Ti i ja jednostavno nemamo dovoljno zajedničkih temelja da bismo na njima mogli zasnovati razumnu raspravu. Iz moje perspektive, ti si toliko dogmatska da sve svodiš na ideološku karikaturu, na razinu pamfleta. Crno-bijelo, kako ti reče Gazda. S time nije moguće diskutirati. Možeš ili povlađivati ili se svađati.

Nema sumnje da ti o mojim stavovima imaš podjednako loše mišljenje. Prema tome, nitko neće izgubiti ništa (osim možda ljubitelji verbalnih okršaja) ako se ubuduće budemo ignorirali.

Ako pak odabereš podjebavalački to, a bože moj; izdržat ću. Ima par ljudi koji mi to stalno rade. Evo, Unda me zajebava gdje stigne, kad god ima energije. Sve pet.
Gazda

Post 07 Jun 2013, 08:28

Karl Jozef » wrote: svi Srbi su velikosrbi,
Ne velikosrbi nego četnici. Nećemo pretjerivati s političkom korektnošću.

Nego, Lastane, kako emigracija? :karl:
Gazda

Post 07 Jun 2013, 08:30

ex anais » wrote:Moji stavovi i jesu proizašli iz dvadesetogodišnjeg silovanja simbolima, tradicijom, religijom makar i na pukoj najformalnijoj razini. Jebiga, to je teret grada u kojem živim. Trebalo bi poprilično odmaka i vremena da nakon što sam teškom mukom našla dva ateista u vlastitom gradu :zubo: krenem gledati na cijelu stvar drukčije. Meni je sloboda biti izvan toga, izvan cijele te priče o patriotizmu, lokalpatritiozmu, Bog i Hrvati i sl. I stvar nije tako plošna niti su te otvorene karikature jedini predstavnici te priče, upoznala sam razne varijante. Ne tvrdim da su moji stavovi aposlutna istina, ali zasad je tako kako jest, možda s vremenom bude drukčije no otom potom. Meni je "upoznati različite" značilo upoznati nevjernike, a ne vjernike. Vjernike u svim njihovim oblicima ja jako dobro poznajem, odrasla sam s njima.
A ti misliš da su ljudi u drugim gradovima manje uskogrudni? Da si možda izašla iz njega, vidjela bi da tvoj grad i nije tak poseban kak si voliš misliti.

Sad podjebavam, ali nisam mogao odoljeti :D
Aristocat

Post 07 Jun 2013, 08:43

Lastan » wrote:

Nakon onog svog iskustva na jako glupom korporativnom psihotestu na razgovoru za posao složio sam odgovore gdje u svoje pozitivne karakteristike stavljam npr. lijenost, a u negativne iskrenost i inteligenciju.
[/color]

Jep. Ostroumno si zakljucio da je zbog tih itih razloga tako - bolje. :)
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 07 Jun 2013, 08:46

Emericzy » wrote:

Nema sumnje da ti o mojim stavovima imaš podjednako loše mišljenje. Prema tome, nitko neće izgubiti ništa (osim možda ljubitelji verbalnih okršaja) ako se ubuduće budemo ignorirali.

.
Nisam ljubitelj okršaja pa ni verbalnih , a forumske rasprAVe volim. Vi ste mi bii skroz simpatični .ex je mlada što joj još uvijek daje na nekoj vrsti naaivnosti prem poimanju svijeta...ali nikako ne želim reći da je naivna i da se ne zna izražavati pa i s tobom. Ja se ne bi usudila s nekima od vas ulazit u konfrontacije... :misli: jel se tako kaže? :zubo:

eh, da ...teško mi se složit sa sobom pa reći zašto sa sobom ne bi bila :misli:
kurvanjski avatar, a
nodens

Post 07 Jun 2013, 10:59

ex anais » wrote:Ne želim partneru morati tumačiti zašto feministice nisu apriori mrziteljice muškaraca, svađati se oko toga da patrijarhat jest postojao i postoji i dan danas,
Sorry što se ubacujem, ali ova žena ima štošta za reći na tu temu... :zubo:
  • Information