Zašto biste/ne biste bili u vezi sa sobom?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Jun 2013, 14:53

Zekoslawa » wrote: Bo, aj trčat uz nasip. :zubo:

bolje niz...

'if you fall, i'll be there' (floor)
Lyla

Post 06 Jun 2013, 15:05

Gazda » wrote: Jesam, ali tek postkoitalno. Kakve se sve žrtve moraju podnositi zbog obične slike. :zecohop:
Spavao si s forumasicama???!!!

I sta su ti rekle? :S
Gazda

Post 06 Jun 2013, 15:07

Lyla » wrote: Spavao si s forumasicama???!!!

I sta su ti rekle? :S
"Dobro, okej, evo, pošaljem ti sutra sliku".
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:24

Zekoslawa » wrote: Bo, aj trčat uz nasip. :zubo:
ok
Euklid wrote:

bolje niz...
ok
Gazda wrote: Jesam, ali tek postkoitalno. Kakve se sve žrtve moraju podnositi zbog obične slike. :zecohop:
A jel ti onda nakon šta te napucaju pošalju sliku noge? :o :zubo:
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 15:26

Bara huda » wrote: Religija ne mora uvijek biti u suprotnosti sa opcenitim stavovima dviju osoba koje su uparene makar bila razlicita.
Možda ne igra neku veliku ulogu ako je religija različita, ali meni se nekako čini da igra ulogu razlika religiozan/nereligiozan. I to ne zato što bih ja religioznu osobu a priori eliminirala, nego mi se čini da bi takvo što s vremenom nužno dovelo do famoznih "nepomirljivih razlika u karakteru". Meni ovakvoj nepojmljiva je bilo kakva sklonost ritualima, simbolima, bilo kakvo identificiranje s nečim nadindividualnim, bilo da se radi o religiji, domoljublju, navijačima ili nečemu trećem. To bi vjerojatno meni vrlo brzo postala razlika u svjetonazoru, nevažno o kakvom se točno identifikacijskom okviru radi.

Jednako kao što bi mi bilo pomalo teško funkcionirati s nekim dijametralno suprotnih interesa. Da, volim se odmaknuti od sebe i svojih interesa, ali mi je teško zamislivo da nađem nešto puno zajedničkoga recimo s nekim korporativcem koji ne kuži i ne zanima ga moj svijet. Ne što ne bih htjela i što bih a priori isključila tu mogućnost, nego što mi se još nije dogodilo da s takvim nekim nađem zajednički jezik, a ne vjerujem i da hoće.
Gazda

Post 06 Jun 2013, 15:26

BoDerek » wrote:A jel ti onda nakon šta te napucaju pošalju sliku noge? :o :zubo:
Ne, al dobra ideja. Ajmo prekinut.
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 15:29

BoDerek » wrote: ok

ok
ok

Al nemoj reć da ti nismo rekli. :kokice:
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:29

Gazda » wrote:
Ne, al dobra ideja. Ajmo prekinut.
:rofl: kako si dovitljiv :o

Prvo ću istrčat nasip da te što jače napucam :rofl:
Gazda

Post 06 Jun 2013, 15:30

BoDerek » wrote: :rofl: kako si dovitljiv :o

Prvo ću istrčat nasip da te što jače napucam :rofl:
Pa nećeš me napucat uživo, nego ćeš mi poslat sliku, na netu smo, zaboga.
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:33

Zekoslawa » wrote: Možda ne igra neku veliku ulogu ako je religija različita, ali meni se nekako čini da igra ulogu razlika religiozan/nereligiozan. I to ne zato što bih ja religioznu osobu a priori eliminirala, nego mi se čini da bi takvo što s vremenom nužno dovelo do famoznih "nepomirljivih razlika u karakteru". Meni ovakvoj nepojmljiva je bilo kakva sklonost ritualima, simbolima, bilo kakvo identificiranje s nečim nadindividualnim, bilo da se radi o religiji, domoljublju, navijačima ili nečemu trećem. To bi vjerojatno meni vrlo brzo postala razlika u svjetonazoru, nevažno o kakvom se točno identifikacijskom okviru radi.
Mislim da malo pretjerujete što se tiče vjernika.
Nisu svi vjernici tako stereotipni. Ja ih poznajem gro koji se gnušaju stavova koje propagira crkva :ne zna:
Čak i među onima koji su svake nedjelje na misi.

Stvarno, uopće mi ne igra nikakvu ulogu je li netko vjernik ili nije.
Da li je netko zatucanih i konzervativnih stavova, to da.

Ali za to trebam upoznati osobu, a ne dobiti odgovor na pitanje je li vjernik.
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 15:35

ex anais » wrote: Zato što jesu. Kod prijatelja mogu kako tako ishendlati neke stavove, kod partnera ne želim morati hendlati.
Znači, tebi partner znači komociju. Meni osobno je to strano. Meni partner znači obogaćenje života. Budući da obogaćenja nema unutar 'zone komfora' -- to je početnica psihologije -- to znači da će me partner prema kojemu sam u startu komotan teško moći obogatiti.
Ne bih mogla biti s vjernikom. Probala sam nešto slično i definitivno to nije za mene. Ti možda naginješ konzervativnijem spektru pa ti to nije dealbreaker, meni jest. Ne želim partneru morati tumačiti zašto feministice nisu apriori mrziteljice muškaraca, svađati se oko toga da patrijarhat jest postojao i postoji i dan danas, uvjeravati ga da gay je ok i sl. To već troši priličnu količinu mojih živaca. Ovisi valjda koliko ti je do nečeg stalo. Ako si negdje u sredini spektra i možeš poštivati nečiju vjeru, super. Ja ne mogu. Kod nekih drugih odnosa mogu nekako nastojati odvajati te stvari od osobe, ali u vezi to ne želim morati.

Ne želim vrijeđati nečije vjerske osjećaje, a u svakodnevici zbilja je teško živjeti s nekim tko prakticira svoju vjeru dočim ja o organizaciji koja stoji iza njegove vjere imam grozomorno mišljenje. A ako je i ne prakticira, opet mi je na neki način iritantno. Nije tako bilo uvijek, došlo je s godinama. Vjerojatno kao rezultat katoličke represije i svega negativnog što ona vuče. Ne mogu biti s nekim tko smatra da je abortus ubojstvo, bez obzira što ja mislim da to nije u rangu odlasku zubaru i što ne bih to olako shvatila, ali naprosto ne mogu biti s nekim kome je ok da žene iskrvaruju po mesarskim stolovima i to smatra nužnom kolateralnom žrtvom da spasi embrije. To je samo jedan primjer, a ima ih ohoho još. Naprosto, bitne su nam drukčije stvari i to stvari koje su meni dosta bitne. Da sam neutralna onda bih mogla, ali nisam neutralna.
Ti poistovećuješ vjeru s vjerskim fundamentalizmom i s Crkvom u Hrvata. Pogrešno. To je pretjerano pojednostavljenje. Vjera je jedno, a Crkva, koja je politička organizacija, nešto sasvim drugo. Puno vjernika Crkvu jednostavno trpi jer joj ne vidi alternativu. A ni ta Crkva nije baš homogena u svojim stavovima i praksi.

Pisalo se dosta i o životu naših vjernika. Deklarirani vjernici u Hrvatskoj (i ne samo u Hrvatskoj) jednostavno ne žive po fundamentalističkim načelima. O tome govori golem broj podataka -- postotak razvoda braka, broj vanbračne djece, potrošnja kontracepcijskih sredstava, broj preljuba prema anketama, da spomenem samo one vezane uz seks. A mnogo ih je koji sa seksom nemaju veze, ali imaju s vjerom.

Potječem iz duboko religiozne obitelji koja tradicionalno mrzi Crkvu i malo drži to njezinih tzv. 'moralnih' pravila (koja zapravo s moralom imaju malo veze). Tako malo da nikad nisam imao ni najmanjeg problema ni od koga u obitelji zbog svog (često glasnog) agnosticizma. Niti sam ja probleme njima radio zbog vjere. U praktičnom smo životu svi uvijek živjeli po zdravorazumskim pravilima, a ne pravilima Crkve.
Ti si pričao o svjesnom traženju različitog partnera. Meni je to nepojmljivo. Em što ne tražim nikoga, em što kad bih svjesno tražila, tražila bih nekog sličnih interesa i stavova.
I tu smo se krivo razumjeli. Ja govorim o odabiru. Kriteriji odabira nemaju baš nikakve veze s time tražiš li ti partnera ili ne. Jedno je načelo, a drugo je radnja.
Je, ali ja s partnerom želim biti doma. Možemo zajedno putovati, ali srž naše veze mora biti u bivanju doma.
Tebi stvarno treba tečaj metafore.

Nisam govorio o putovanju. Seljenje u Argentinu bilo je metafora za nalaženje partnera koji je jako drukčiji od tebe. I kao što će ti Argentina, ako se u nju odseliš, u mnogim stvarima biti totalno strana, na momente i neugodna, takav ti može biti i partner koji je od tebe jako drukčiji. I ako što je Argentina fascinantna zemlja koja ti može ponuditi svakojaka čuda, osebujne ljepote i kulturu, pa u njoj možeš naći fenomenalan novi život, voljno nadvladavajući neizbježne probleme, isto to može ti se dogoditi s vrijednim -- ali od tebe jako drukčijim -- partnerom.

Ti govoriš kao da si stekla mudrost svijeta i svaki odmak od toga je sad loš. Problem je što nisi. Nemaš pojma ni o čemu, a vani je golemi nepoznati svijet. Karikirat ću, ali to je u mojim očima nalik na ponašanje ribe u akvariju. Baciš ju u more, ali ona i dalje ostaje u granicama akvarija i ne želi iz njih izaći. Jer je u akvariju komotno. I stvarno, na nekoj razini jest komotno. Ta komocija akvarija jest objektivna činjenica, ali...
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:35

Gazda » wrote: Pa nećeš me napucat uživo, nego ćeš mi poslat sliku, na netu smo, zaboga.
A što si ti ove koje su ti postkoitalno slale sliku jebo na netu? :confused:

A tako, pa što ne reče...
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 15:44

BoDerek » wrote: Mislim da malo pretjerujete što se tiče vjernika.
Nisu svi vjernici tako stereotipni. Ja ih poznajem gro koji se gnušaju stavova koje propagira crkva :ne zna:
Čak i među onima koji su svake nedjelje na misi.

Stvarno, uopće mi ne igra nikakvu ulogu je li netko vjernik ili nije.
Da li je netko zatucanih i konzervativnih stavova, to da.

Ali za to trebam upoznati osobu, a ne dobiti odgovor na pitanje je li vjernik.
A po čemu se onda, dovraga, prepoznaje vjernik? Može biti ili institucionalni vjernik, što znači da prakticira nekakve rituale, drži do nekih simbola, institucija i koječega, a što mi je nespojivo sa mnom. Ili može jednostavno biti religiozan, a što opet znači identificiranje s nečim transcedentalnim i nadindividualnim, a što je neposjivo sa mnom. Nijanse su, dakako, moguće, i zato kažem da mi ideja sama po sebi nije odbojna, ali u principu oni koje bih ja nazvala vjernicima iz prvoga ili drugoga razloga na neki način obično nisu spojivi s mojom vrijednostima i mojim svjetonazorom. Ne mislim pritom ništa nužno negativno, ali jednostavno se ne beremo u tim stvarima.
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 15:46

Zekoslawa » wrote:Jednako kao što bi mi bilo pomalo teško funkcionirati s nekim dijametralno suprotnih interesa. Da, volim se odmaknuti od sebe i svojih interesa, ali mi je teško zamislivo da nađem nešto puno zajedničkoga recimo s nekim korporativcem koji ne kuži i ne zanima ga moj svijet. Ne što ne bih htjela i što bih a priori isključila tu mogućnost, nego što mi se još nije dogodilo da s takvim nekim nađem zajednički jezik, a ne vjerujem i da hoće.
Ali zašto bi, zaboga, bila s nekim tko "ne kuži i ne zanima ga tvoj svijet"?

I zašto misliš da bi "korporativac" (ma što on bio) bio takav?

Evo, imaš onog našeg nogometaša koji objavljuje filozofske tekstove.

Reći ćeš da takvog još nisi vidjela. naravno da nisi, ako tražiš slične sebi. Tako nikad i nećeš.
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:50

Zekoslawa » wrote: A po čemu se onda, dovraga, prepoznaje vjernik? Može biti ili institucionalni vjernik, što znači da prakticira nekakve rituale, drži do nekih simbola, institucija i koječega, a što mi je nespojivo sa mnom. Ili može jednostavno biti religiozan, a što opet znači identificiranje s nečim transcedentalnim i nadindividualnim, a što je neposjivo sa mnom. Nijanse su, dakako, moguće, i zato kažem da mi ideja sama po sebi nije odbojna, ali u principu oni koje bih ja nazvala vjernicima iz prvoga ili drugoga razloga na neki način obično nisu spojivi s mojom vrijednostima i mojim svjetonazorom. Ne mislim pritom ništa nužno negativno, ali jednostavno se ne beremo u tim stvarima.
Za mene je vjera prije svega intimni doživljaj....
Ne vidim razloga zbog čega netko ne bi bio vjernik u tišini, nenametljivo.
Može nenametljivo čak i štovati neke simbole i rituale.

Umjesto na tekmu, ovaj će otić u crkvu :ne zna:

Kako točno to narušava kvalitetu tvog života?
Osim ako imaš predrasude...
Gazda

Post 06 Jun 2013, 15:51

BoDerek » wrote: A što si ti ove koje su ti postkoitalno slale sliku jebo na netu? :confused:

A tako, pa što ne reče...
A šta si ti mislila, zar se to može drugačije :confused:
Emericzy » wrote: Ali zašto bi, zaboga, bila s nekim tko "ne kuži i ne zanima ga tvoj svijet"?

Reći ćeš da takvog još nisi vidjela. naravno da nisi, ako tražiš slične sebi. Tako nikad i nećeš.
Pa zato što je u zoni komfora, u kojoj su utvrđene vrijednosti (religiozni ljudi pale gejpedere plamenobacačem, korporativci su svi kao onaj iz Američkog psiha, itd) i zastrašujuće je i teško dopustiti si izaći iz te male zone u kojoj je sve jasno. U suštini, nije osobito različit način razmišljanja od načina razmišljanja jednog vjerskog fanatika, samo što je dogma takva da rezultira manjim ugnjetavanjem drugih.
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 15:53

Emericzy » wrote: Ali zašto bi, zaboga, bila s nekim tko "ne kuži i ne zanima ga tvoj svijet"?

Ne, naprotiv. Imam kolegu nogometaša koji se bavi proučavanjem povijesti slavenskih jezika. :zubo:

Dala sam ekstreman primjer dokle može ići ta različitost i kako na nekom mjestu u spektru ipak može biti tu mač, ništa drugo. :ne zna:
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 15:56

BoDerek » wrote: Za mene je vjera prije svega intimni doživljaj....

Ma ne narušava meni ništa, za boga miloga. Neka on ide u svoju crkvu, ja ću u svoje nešto drugo. Super, zašto ne. Samo se lako može dogoditi da nemamo gdje zajedno otići. Naprimjer, da se njemu ide na hohočašće u Međugorje, a meni ne. Pa mu se ide na polnoćku, a meni ne. Pa mu se ide nešto treće, a meni ne. I onda ćemo reći da imamo različite interese, jel tako?
Beau

Post 06 Jun 2013, 15:58

Zekoslawa » wrote: Samo se lako može dogoditi da nemamo gdje zajedno otići.
Može, naravno. Ali i ne mora.
Kao i s pripadnikom bilo koje druge....skupine, profila...nečega :misli:
Ne volim o ljudima na taj način razmišljat, kako pripadnicima skupina, zajednica...
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 16:02

BoDerek » wrote: Može, naravno. Ali i ne mora.
Kao i s bilo kim drugim...
Pa upravo to i rekoh. :ne zna:
Ne smeta mi sama spoznaja da je netko vjernik, kao što mi ne smeta da je po zanimanju ovo, po podrijetlu ono, a po nacionalnlosti ono treće. Sasvim mi je svejedno. Ali eto, dosad se još nije dogodilo da se s vjernicima nađem u toj vrsti odnosa. Slučajno ili ne, ne znam. Kod frendova mi to nije nikakav problem, ko što reče eksača. Ali za nešto više od toga, e tu već treba dijeliti malo više toga.
karambol

Post 06 Jun 2013, 16:03

Emericzy » wrote:
Boktemazo! Koji je to? :zubo:
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 16:10

BoDerek » wrote: Za mene je vjera prije svega intimni doživljaj....

Tako stvarnu vjeru i ja doživljavam. Sve drugo je folklor sagrađen oko vjere.
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 16:13

karambol » wrote:
Boktemazo! Koji je to? :zubo:
Zajeb! Nije naš nego srpski. Ali je hrvatski Srbin iz Gotovininog kraja.

http://tacno.net/novosti/ivan-ergic-fud ... arbarstvo/
Zekoslawa

Post 06 Jun 2013, 16:18

Do9bro, Vugrinec je slikar, čini mi se. :zubo:
Emericzy

Post 06 Jun 2013, 16:21

Zekoslawa » wrote: Ma ne narušava meni ništa, za boga miloga. Neka on ide u svoju crkvu, ja ću u svoje nešto drugo. Super, zašto ne. Samo se lako može dogoditi da nemamo gdje zajedno otići. Naprimjer, da se njemu ide na hohočašće u Međugorje, a meni ne. Pa mu se ide na polnoćku, a meni ne. Pa mu se ide nešto treće, a meni ne. I onda ćemo reći da imamo različite interese, jel tako?
OK, postaje mi jasno zašto tražiš slične sebi. Tebi su razlike, zapravo, odbojne.

Meni, recimo, da mi crkvenarije nisu relativno uobičajena stvar, bio bi gušt otići na polnoćku. Kao agnostiku bio mi je gušt posjetiti Međugorje (to je spektakl kakvog ni u Malnarovoj Noćnoj mori nije bilo :cerek: ). Kao što sam Japance vodio na Mirogoj na Sisvete navečer da vide spektakl i bio im je veliki gušt i još smo satima pričali o duhovnosti uz kuhano vino.
  • Information