Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Pero

Post 28 May 2013, 10:05

..a unda » wrote: vec peti put spominjes diktauru proletarijata. zasto? :D
Sjećam se trojki iz marksizma. :zubo:
..a unda » wrote: ne mora svaka diktatura bit losa kao sto mislis. opasnost je jedino u tome sto onda svak to tumaci onako kako mu odgovara, pa onda kaze..a sta fali mojoj diktaturi.
Meni je dobra diktatura oksimoron. Imaš ti neki primjer dobre diktature? :raspa:
..a unda » wrote: jel uopce znas sta je to diktatura proletarijata. barem marksisticku definiciju. :zubo: ..i sta tome fali?
Ništa. Ima jednu riječ previše za mene. Diktatura. :zubo:
..a unda » wrote: oces sad opet rec..ma jel ti, unda mislis, da treblinka i demokracija u hrv..bla, bla.. :raspa:
Kako si pogodio? :D
..a unda » wrote: demokracija nije samo postovanje zakona, jer se time moze dovesti u situaciju da svojom voljom postujes bilo koje zakone, da se prilagodis, cak i onim zakonima koji sa protivni humanosti.
Slažem se.
..a unda » wrote: dakle, u americi si imao demokraciju, imao zakone..pa cemu onda martin luter, odakle si njega sad izvukao i zasto?
Pa ti si spomenuo diskriminaciju, segregaciju i rasizam. Jel je bilo u američkoj demokraciji? Jel to Martinu Lutheru nije bilo milo?
..a unda » wrote: ne pitam te kako poslije necega, nego kako je uopce doslo do necega. i to u demokraciji?
Zloupotrebom. Nigdje nisam napisao da se demokraciju ne može zloupotrijebiti. Samo je meni najmanje nesavršen sistem.
..a unda » wrote: demokracija ne moze bit okretanje glave i ne zelja za prepoznavanjem npr pojava nekog fasizma, eufeminiziranjem i omalovazavanjem takvih pojava, misleci da ce netko drugi, neka nevidvljiva ruka to vec nekako uspjeti rijesiti, uspijet nositi se sa tom vrstom etabliranja slobode misljenja i da ce nekim tvojim zaokruzivanjem, biranjem, tvoja demokratska savjest biti mirna.
Opet ti o armagedonu. :D
..a unda » wrote: ljudska obaveza je da se neki zakoni ne smiju postovati, bez obzira sto ih netko zapakirao, uvezao, da bi tako tu demokraciju stavio u lance.
zakoni koji se slijepo postuju bez razumijevanja sto ti zakoni stite ili promoviraju, bez zelje za razumijevanjem, bez zelje da se nazovu onako kako ih treba nazvati, sasvim je vrlo plodno tlo ili cak i nezaustavljiv pocetak procesa koji je npr opisan sintagmom banalnost zla. :kokice:
Lijepo, ajmo malo ne poštovati zakone, koji nam ne odgovaraju. I da to bude osobna odluka. Npr. ja mislim da je Zakon o javnoj nabavi loš, zato što se omogućava pravu konkurenciju i i dalje ostavlja mogućnost za zamračivanje milijardi kuna, pretežno kroz tehničku sposobnost. Nitko me ne šljivi, ali ja ga eto neću poštovati. :D

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 28 May 2013, 10:11

Pero » wrote: Sjećam se trojki iz marksizma. :zubo:

Meni je dobra diktatura oksimoron. Imaš ti neki primjer dobre diktature? :raspa:

Ništa. Ima jednu riječ previše za mene. Diktatura. :zubo:

Kako si pogodio? :D

Slažem se.

Pa ti si spomenuo diskriminaciju, segregaciju i rasizam. Jel je bilo u američkoj demokraciji? Jel to Martinu Lutheru nije bilo milo?

Zloupotrebom. Nigdje nisam napisao da se demokraciju ne može zloupotrijebiti. Samo je meni najmanje nesavršen sistem.

Opet ti o armagedonu. :D

Lijepo, ajmo malo ne poštovati zakone, koji nam ne odgovaraju. I da to bude osobna odluka. Npr. ja mislim da je Zakon o javnoj nabavi loš, zato što se omogućava pravu konkurenciju i i dalje ostavlja mogućnost za zamračivanje milijardi kuna, pretežno kroz tehničku sposobnost. Nitko me ne šljivi, ali ja ga eto neću poštovati. :D
:facepalm:

ovo pocinje slicit na gluve telefone. :D

cuj, ili si shvatio ili nisi. ili zelis shvatit ili ne zelis. nema tu nekog bas velikog izbora. aj ti procitaj sto si prije ti napisao, a ne ja, pa ce ti mozda bit jasnije. :D

i, da, neke diktature u povijesti, u antici jos, smatrale su se dosta fer.
jel ti diktatura demokracije isto oksimoron? ..diktatura trzista? a dakuce.. :D
Pero

Post 28 May 2013, 10:13

Ko tebe kamenom, ti njega kruvom. :D
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 10:16

Pero » wrote:Ko tebe kamenom, ti njega kruvom. :D
..bogu hvala, bogu hvala.. :bicedobro: :D :D
karambol

Post 28 May 2013, 12:12

..a unda » wrote: ..nije sve u lovi. ima nesto i u nekretninama. i u ugovorima. :zubo:

razumijem sto zelis reci, ali nisi bas u pravu.

ali, ono sto si na pocetku rekao da treba trolat, s tim se slazem u potpunosti.. :cheer: :D

To je vječita borba. I traje...i nema instant rješenja. Evolucija semantike misli... :zubo:
nodens

Post 28 May 2013, 18:21

Silajn » wrote:
I, kako to mijenja ono što sam napisala? :gaah: :D

Ja ne bih nikome branila da govori, dapače, samo bih voljela da ljudi budu odgovorni za izgovoreno. Ipak svi govorimo najviše o sebi :zubo:
De ti malo elaboriraj ovo. Kakve *točno* konzekvence imaš na pameti za Blanku? Na koji način bi se manifestirala ta odgovornost, u ovom njenom konkretnom slučaju? Evo baš sam znatiželjan.

Također bi bilo zgodno da, kad već spominješ odgovornost, cca. navedeš kakve manifestacije odgovonosti bi htjela vidjeti u slučaju ministra nam Jovanovića.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 28 May 2013, 18:50

karambol » wrote:Ninocka jebga, opet sam na.tzv.prijenosniku ... :zubo:

To ok je ono ok, vise vas je I pobijedili ste danas. Jer kaj drugo mogu uciniti? Preseliti se? Otici? A ne. Bas necu. Ostat cu I biti kost u grlu. Gurat cu ono sto.mislim I do cega mi je.stalo bez prestanka I.na.razne.nacine.
Naravno da nije u redu. Naravno da je nazadno, za.mene. No, sranje se.moze pocistiti unatoc smradu I legendama u susjeda kako smo posranci...
Aj neka. Sviđa mi se taj stil.
Crkva gubi redovito, ali sporo. Kad god ima potrebu pokazivati zube, utjecaj znaci da se.mlin ne.vrti kako zele. Ne vrti se od davnina. Od radjanja znanosti do danas. Oni nemaju argumente. Cinjenice neke.znanstvene morali su prihvatiti I mucilo ih je kako ih uklopiti u dogme... I ova ce.prica ici tim smjerom.
Kad tad. Ili ce.se.kler morati prilagoditi jer ne zive od.nikoga vec.od love koju I'm daje vjernicki puk. I drzava, a to je od.raje takodjer...
Stvari se mijenjaju. Polako I sigurno.
Samo je.glupo da.se.na.to trosi lova, vrijeme I energija....
A ne znam...nekako mi se dviiljade godina čini jaaako sporo. :zubo: Ustvari, nije to ni dvi, to je maltene oduvijek. (Ako ne pravimo razliku među vjerama, neg samo promatraš općenito vjera vs. vlast.)
I ne vjerujem da će im usfalit novaca, mislim da su tudje sigurni. Ne vjerujem ni da će im usfalit ni vjernika. Generalno gledajući, većina ljudi na svijetu jesu vjernici. Neke vjere, jelte, nebitno sad koje. A, premda o podosta vjera ne znam više od par osnovnih stvari, o mnogima čak ni to, kad pogledam golu statistiku...većina tih svjeckih vjernika pripada onim vjerama koje su za moj ukus prekonzervativne. I onda, pod pretpostavkom da jih niko nije tjero puškom da se izraze ko vjernici, ispada da takvo (prekonzervativno) stanje odgovara većini. Daklem, nije njih (vjere) baš pritisla hića da se promijene...odnosno, čini mi se da mi se u promjene bolje ne ufat puno. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 19:11

nodens » wrote:.,.
Također bi bilo zgodno da, kad već spominješ odgovornost, cca. navedeš kakve manifestacije odgovonosti bi htjela vidjeti u slučaju ministra nam Jovanovića.
..ako mogu ja na ovaj dio, a ona kad odgovori. :cerek:

..velike manifestacije. :cheer: kad bi on kojom srecom ukinuo vjeronauk u skolama..sad..sutra.. to bi bio cin odgovornosti kakvu dugo, dugo vremena nismo vidjeli na ovim prostorima.
..dat mu sve..sve, sve dzaba..beneficije, penzije, njemu i njegovim, praunucima. stvarno ne znam ko bi mogao napravit vise za ovo drustvo, drzavu, naciju, stogod, od onoga ko vjeronauk naglavacke izbaci iz skola. ne znam sto bi bilo vece, znacajnije..ili to ili natjerat crkvu da svaku lipu koja joj kapne da pokaze drzavi i da na nju plati porez. :yess: :bliss:
nodens

Post 28 May 2013, 19:13

Ja imam jedno pitanje za eksaču. :kava:

Dakle, što misliš o satovima tjelesnog u srednjoj školi? Je li u redu da su ženska i muška svlačionica odvojene - ili smatraš da bi se srednjoškolci i srednjoškolke trebali zajedno presvlačiti, tuširati itd? Drugim riječima, jesi li za nastavak ove rodno-spolne segregacije koja se i dalje provodi diljem zapadne civilizacije, ili smatraš da smo sazreli za jedinstvenu svlačionicu? Znaš kako su nekad crnci i bijelci bili segregirani... pa evo sad smo ih navodno integrirali... treba li to uvesti i u ovom pomalo primitivnom obliku rodno-spolne segregacije?
nodens

Post 28 May 2013, 19:20

..a unda » wrote: ..ako mogu ja na ovaj dio, a ona kad odgovori. :cerek:

..velike manifestacije. :cheer: kad bi on kojom srecom ukinuo vjeronauk u skolama..sad..sutra.. to bi bio cin odgovornosti kakvu dugo, dugo vremena nismo vidjeli na ovim prostorima.
..dat mu sve..sve, sve dzaba..beneficije, penzije, njemu i njegovim, praunucima. stvarno ne znam ko bi mogao napravit vise za ovo drustvo, drzavu, naciju, stogod, od onoga ko vjeronauk naglavacke izbaci iz skola. ne znam sto bi bilo vece, znacajnije..ili to ili natjerat crkvu da svaku lipu koja joj kapne da pokaze drzavi i da na nju plati porez. :yess: :bliss:
Bi li znao objasniti kakvu točno korist vidiš za sebe ili svoje potomke, kad bi Jovanović izbacio vjeronauk iz škola? Mislim, ja osobno nisam ni za ni protiv, u moje doba nije bilo nikakvog vjeronauka u školama, a kad je uveden, ja više nisam bio u školi... tako da nemam na temelju čega procijeniti tu razliku u mentalitetu ljudi, no ipak me čudi ovakva.... strast kod tebe. :ne zna: Onako, zvuči kao da si zbog činjenice vjeronauka u školama toliko duboko nesretan, da kad bi netko to maknio iz škola..... eeeeej da netko to hoće maknuti iz škola! Odmah bi život postao predivan... tako nešto? :zubo: Ili te nisam (opet) dobro shvatio... mislim, ako je nešto 'značajno' to valjda znači da ima ogromne reperkusije; pa me zanima kakve to društvene reperkusije nagađaš da bi se pojavile uslijed micanja vjeronauka iz škola, te na koji način se te (hipotetske) promjene reflektiraju na tebe ili na bilo koga tebi značajnog?
karambol

Post 28 May 2013, 19:21

nina williams » wrote:

Generalno gledajući, većina ljudi na svijetu jesu vjernici. Neke vjere, jelte, nebitno sad koje. A, premda o podosta vjera ne znam više od par osnovnih stvari, o mnogima čak ni to, kad pogledam golu statistiku...većina tih svjeckih vjernika pripada onim vjerama koje su za moj ukus prekonzervativne. I onda, pod pretpostavkom da jih niko nije tjero puškom da se izraze ko vjernici, ispada da takvo (prekonzervativno) stanje odgovara većini. Daklem, nije njih (vjere) baš pritisla hića da se promijene...odnosno, čini mi se da mi se u promjene bolje ne ufat puno. :zubo:
Ha, vjerovanje je zajebato, ali može biti i vrlo korisno...u svašta vjerujemo. I čini mi se da smo u zadnjem stoljeću, ma šta stoljeću, zadnjih 50ak godina skloni vjerovati više u vjerodostojno nego u ono očekivano, ono što bi trebali prihvatiti , a da za to nemamo neko osobno iskustvo.
Kako je rekao Hesse - "Nikada nisam živio bez vjere i ne bih niti dana bez nje mogao, ali sam cijeli svoj život mogao bez crkve."
Imam dojam da se sve više ljudi, barem ovih koje srećem, može poistovjetiti s ovom rečenicom, a to mi je znakovito. Znam da ova, a ni iduća generacija, neće prestati prakticirati katolicizam i deklarirati se kao vjernici, ali...brojke se rapidno smanjuju.
Crkva pak, čini mi se, ne da gubi korak već se gubi i nikako se ne snalazi pod naletima novih tehnologija koje omogućuju fascinantno brz protok informacija i koje oblikuju sasvim nove sfere života. Ljudi se sve manje plaše kazne s nebesa i gromova i munja. Klinčadija se želi prijaviti za put na Mars.
Crkvena retorika oslanja se na tzv. tradicionalne vrednote, nacionalne budnice i buđenje nekog straha. Hoću reći da su stvari danas, zahvaljujući svim dostignućima kojima dijelimo informacije, misli, slike...jasnije za vidjeti. Pogotovo klincima otvorenih umova.
Ima i onih drugačijih kojima su simboli vrijednosti i "vrijednosti" još nametnuti od kuće i okoline, ali ima ih sve manje.
Ma, treba proći puno vremena da se stvari promijene, ali mijenjaju se i ne znam kako će to ići dalje ni kako će završiti. Završiti, baš...neće završiti...
Zapravo...sve je do percepcije i načina kako će nam se ona razvijati i što će nam dati da vidimo i koje ćemo utjecaje usvojiti, a koje odbaciti..
I sad kad sam se ovako nalupetao, da završim s citatom:
Darth Vader: "Smatram vaš nedostatak vjere uznemirujućim."
:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 19:36

nodens » wrote:
Bi li znao objasniti kakvu točno korist vidiš za sebe ili svoje potomke, kad bi Jovanović izbacio vjeronauk iz škola? Mislim, ja osobno nisam ni za ni protiv, u moje doba nije bilo nikakvog vjeronauka u školama, a kad je uveden, ja više nisam bio u školi... tako da nemam na temelju čega procijeniti tu razliku u mentalitetu ljudi, no ipak me čudi ovakva.... strast kod tebe. :ne zna: Onako, zvuči kao da si zbog činjenice vjeronauka u školama toliko duboko nesretan, da kad bi netko to maknio iz škola..... eeeeej da netko to hoće maknuti iz škola! Odmah bi život postao predivan... tako nešto? :zubo: Ili te nisam (opet) dobro shvatio... mislim, ako je nešto 'značajno' to valjda znači da ima ogromne reperkusije; pa me zanima kakve to društvene reperkusije nagađaš da bi se pojavile uslijed micanja vjeronauka iz škola, te na koji način se te (hipotetske) promjene reflektiraju na tebe ili na bilo koga tebi značajnog?
da, znao bih. ne mora jovanovic, on je sad tu. bilo tko, netko..itko.

pa jel se mora sve procjenjivat na osnovu vlastitog iskusta? ono, nema nista ono..univerzalnije, objektivnije?

koja strast? strast prema vjeronauku ili protiv vjeronauka, isto je kao strast prema ili protiv reketa, ucjena. nema tu neke velike razlike, sve to stoji nasuprot slobode.

da, odmah bi zivot postao puno bolji. osjetno bolji. sa znacajnim, trendom perspektive.. tj, odmah.. ne bas odmah u smislu sati, dana, ali vrlo brzo, vrlo brzo. mislim, jasno je da su i ti vjeronauci i porezi opisani u vatikanskim ugovorima, ali meni je svejedno, ako padne jedno, pada i drugo, tako da.. ono..

znacajne..ne reperkusije, ne bih se tako izrazio. imamo mi ljepse rijeci poput..posljedice, dobrobiti, koristi, drustvene koristi, slobode.
tako da bezveze je govoriti kako bi se to odrazilo na mene, odrazilo bi se na svih, svi bi ugodnije i bolje zivjeli, zadovoljnije i jasno, kad ti je takvo okruzenje da se to odrazava i na individuu. :kokice:
nodens

Post 28 May 2013, 19:43

karambol » wrote:Crkva pak, čini mi se, ne da gubi korak već se gubi i nikako se ne snalazi pod naletima novih tehnologija koje omogućuju fascinantno brz protok informacija i koje oblikuju sasvim nove sfere života. Ljudi se sve manje plaše kazne s nebesa i gromova i munja. Klinčadija se želi prijaviti za put na Mars.
Crkvena retorika oslanja se na tzv. tradicionalne vrednote, nacionalne budnice i buđenje nekog straha. Hoću reći da su stvari danas, zahvaljujući svim dostignućima kojima dijelimo informacije, misli, slike...jasnije za vidjeti. Pogotovo klincima otvorenih umova.
Ima i onih drugačijih kojima su simboli vrijednosti i "vrijednosti" još nametnuti od kuće i okoline, ali ima ih sve manje.
Ma, treba proći puno vremena da se stvari promijene, ali mijenjaju se i ne znam kako će to ići dalje ni kako će završiti. Završiti, baš...neće završiti...
Kako čudno optimistično gledište.

Kakav 'brz protok informacija'? U praksi se te informacije svode na pitanje što je novog napravio Sulejman veličanstveni u zadnjoj epizodi omiljene sapunice. U praksi je danas lakše manipulirati ljudima nego ikad prije. Jer, prije 500 godina dobivao si svoju dozu pranja mozga jednom tjedno, sat vremena od lokalnog popa. Ostatak tjedna si gledao krave kako pasu i meditirao o pticama u letu. Danas si izložen medijskim 'informacijama' :rolleyes: 24/7 jer se od medijskih 'poruka' praktički nigdje ne možeš sakriti, osim ako nemaš na pameti život poput Grizzlyja Adamsa. Očekivati da se djeca zbog 'otvorenosti uma' snalaze u današnjem kaotičnom bombardiranju svakakvim informacijama, zaista mi je neshvatljiv optimizam. Jesi li čitao Životinjsku farmu? Evo jedne zgodne slikice:

Huxley vs. Orwell
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 28 May 2013, 19:46

karambol » wrote:
Ha, vjerovanje je zajebato, ali može biti i vrlo korisno...u svašta vjerujemo. I čini mi se da smo u zadnjem stoljeću, ma šta stoljeću, zadnjih 50ak godina skloni vjerovati više u vjerodostojno nego u ono očekivano, ono što bi trebali prihvatiti , a da za to nemamo neko osobno iskustvo.
Kako je rekao Hesse - "Nikada nisam živio bez vjere i ne bih niti dana bez nje mogao, ali sam cijeli svoj život mogao bez crkve."
Imam dojam da se sve više ljudi, barem ovih koje srećem, može poistovjetiti s ovom rečenicom, a to mi je znakovito. Znam da ova, a ni iduća generacija, neće prestati prakticirati katolicizam i deklarirati se kao vjernici, ali...brojke se rapidno smanjuju.
Crkva pak, čini mi se, ne da gubi korak već se gubi i nikako se ne snalazi pod naletima novih tehnologija koje omogućuju fascinantno brz protok informacija i koje oblikuju sasvim nove sfere života. Ljudi se sve manje plaše kazne s nebesa i gromova i munja. Klinčadija se želi prijaviti za put na Mars.
Zapravo...sve je do percepcije i načina kako će nam se ona razvijati i što će nam dati da vidimo i koje ćemo utjecaje usvojiti, a koje odbaciti..
I sad kad sam se ovako nalupetao, da završim s citatom:
Darth Vader: "Smatram vaš nedostatak vjere uznemirujućim."
:zubo:
Dvi su mi se stvari vrtile po glavi dok sam čitala tvoj post...jedna je vezana za neku NASA-inu ekspediciju od prije...a možda i 15-ak godina, čiji je cilj bio i prikupljanje eventualnih podataka o životu van Zemlje. Povodom svega toga Vatikan je izdo priopćenje, vrlo zgodno (kako samo rijetki znaju) sročeno :zubo: o tom kako Biblija ne poriče život i na drugim mjestima i kako su sigurni da je njiov Bog i tamo bio i kako, ukoliko se život neđe i nađe, mogući (aha, mogući) izostanak križa kao simbola, i Isusa, na tim mjestima ne govori ništa o tom da Bog™ nije tamo sve stvorio, jer Isus je sin za Zemlju i ovdašnje ljude...ko što rekoh, zgodno priopćenje. Pokriju se neki i prije neg što drugi skuže da bi moglo zahladit.
Druga stvar koja mi se vrtila po glavi bili su Endimijoni i Hiperijoni (od Dana Simmonsa) i metafora o uskrsnuću KC nakon što je, s vremenom i tehnologijom, bila (ponovo) svedena na sektu.

Džaba, čini mi se da su vaik tri-četiri-pet koraka ispred. :zubo:
A šta da se radi, već tisućljeća iskustva su tu u igri. Nije baš lako njizi zajebat.
nodens

Post 28 May 2013, 19:48

..a unda » wrote:da, znao bih. ne mora jovanovic, on je sad tu. bilo tko, netko..itko.

pa jel se mora sve procjenjivat na osnovu vlastitog iskusta? ono, nema nista ono..univerzalnije, objektivnije?

koja strast? strast prema vjeronauku ili protiv vjeronauka, isto je kao strast prema ili protiv reketa, ucjena. nema tu neke velike razlike, sve to stoji nasuprot slobode.

da, odmah bi zivot postao puno bolji. osjetno bolji. sa znacajnim, trendom perspektive.. tj, odmah.. ne bas odmah u smislu sati, dana, ali vrlo brzo, vrlo brzo. mislim, jasno je da su i ti vjeronauci i porezi opisani u vatikanskim ugovorima, ali meni je svejedno, ako padne jedno, pada i drugo, tako da.. ono..

znacajne..ne reperkusije, ne bih se tako izrazio. imamo mi ljepse rijeci poput..posljedice, dobrobiti, koristi, drustvene koristi, slobode.
tako da bezveze je govoriti kako bi se to odrazilo na mene, odrazilo bi se na svih, svi bi ugodnije i bolje zivjeli, zadovoljnije i jasno, kad ti je takvo okruzenje da se to odrazava i na individuu. :kokice:
Pa ok, evo ti si socijalni altruist, briga te za društvo, a ne samo za sebe i sebi bližnje... recimo da prihvatim tu tezu...

Dakle, možeš li bar malo pobliže - kako bi to život postao bolji, ne razumijem? Imali bi veći standard? Rad bi im postao zanimljiv, a ne dosadan? Političari bi postali pošteniji, više... altruistični LOL a manje bi gledali svoju guzicu (*)? Mislim, jasno mi je da ne možeš precizno odgovoriti, ali bilo što suvislo, ovako generalni rant protiv vjeronauka me malo podsjeća na mene :rofl: glede nekih drugih stvari... onako, skroz nejasno kako zamišljaš to buduće društvo, tu utopiju, taj raj na zemlji - u kojem nema vjeronauka. :zubo:

(*) edit: tu gore sam zaboravio dodat... zgodne pičke bi davale svakom k'o poželi... :rofl: - samo da nema vjeronauka? LOL. Nisam sad ziher što bi bio ženski ekvivalent ovom 'zgodne pičke bi davale svakom' :misli: - ako probam doslovnu paralelu ispalo bi 'rasni pastuhi bi jebali do iznemoglosti svaku koja poželi' - ne mogu ocijeniti je li to ono što bi žene htjele od života...
Eks

Post 28 May 2013, 19:54

nodens » wrote:Ja imam jedno pitanje za eksaču. :kava:

Dakle, što misliš o satovima tjelesnog u srednjoj školi? Je li u redu da su ženska i muška svlačionica odvojene - ili smatraš da bi se srednjoškolci i srednjoškolke trebali zajedno presvlačiti, tuširati itd? Drugim riječima, jesi li za nastavak ove rodno-spolne segregacije koja se i dalje provodi diljem zapadne civilizacije, ili smatraš da smo sazreli za jedinstvenu svlačionicu? Znaš kako su nekad crnci i bijelci bili segregirani... pa evo sad smo ih navodno integrirali... treba li to uvesti i u ovom pomalo primitivnom obliku rodno-spolne segregacije?
Ja sam za to da se svi jebu. Od vrtića pa nadalje. Sve vodi ka tome, nodense, sve. Ako ne prođe ovaj referendum, bit ćemo jebeni. Neće to biti svlačionice nego jebaonice. Pa ti vidi kuda to vodi. Nećeš moći izaći na ulicu da te netko ne pojebe. I mlado i staro. Trčat će za tobom da te razdjeviče.
nodens

Post 28 May 2013, 20:00

ex anais » wrote:Ja sam za to da se svi jebu. Od vrtića pa nadalje. Sve vodi ka tome, nodense, sve. Ako ne prođe ovaj referendum, bit ćemo jebeni. Neće to biti svlačionice nego jebaonice. Pa ti vidi kuda to vodi. Nećeš moći izaći na ulicu da te netko ne pojebe. I mlado i staro. Trčat će za tobom da te razdjeviče.
Moje pitanje je bilo ozbiljno... :cerek: ali dobro, eto preferiraš sarkazam u ovom trenutku. Ako ti kojim slučajem jednom u budućnosti padne na pamet da ozbiljno odgovoriš, neću se pobuniti... dapače. :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 20:17

nodens » wrote:
Pa ok, evo ti si socijalni altruist, briga te za društvo, a ne samo za sebe i sebi bližnje... recimo da prihvatim tu tezu...

Dakle, možeš li bar malo pobliže - kako bi to život postao bolji, ne razumijem? Imali bi veći standard? Rad bi im postao zanimljiv, a ne dosadan? Političari bi postali pošteniji, više... altruistični LOL a manje bi gledali svoju guzicu (*)? Mislim, jasno mi je da ne možeš precizno odgovoriti, ali bilo što suvislo, ovako generalni rant protiv vjeronauka me malo podsjeća na mene :rofl: glede nekih drugih stvari... onako, skroz nejasno kako zamišljaš to buduće društvo, tu utopiju, taj raj na zemlji - u kojem nema vjeronauka. :zubo:

(*) edit: tu gore sam zaboravio dodat... zgodne pičke bi davale svakom k'o poželi... :rofl: - samo da nema vjeronauka? LOL. Nisam sad ziher što bi bio ženski ekvivalent ovom 'zgodne pičke bi davale svakom' :misli: - ako probam doslovnu paralelu ispalo bi 'rasni pastuhi bi jebali do iznemoglosti svaku koja poželi' - ne mogu ocijeniti je li to ono što bi žene htjele od života...
nisam, nisam..koja teza? sta socijalni altruist, sta je to? ..nisam ja to. to si ti nesto zabucao. :D

e, tako je imali bi veci standard, rad bi im postao zanimljiviji, politicari da..mislim posteniji, stvorili bi se uvjeti da ta neka politika, demokracija prodise, bilo bi vece kontrole nad njima, sve to sto si ti rekao.

nema tu nekog detaljiziranja ukratko. kaptol je gadan problem u hrvatskoj, sto on zamuti, sto pametnih ne moze odmutit, tako da..ono..samim tim povlacenjem kaptola iz drzave, zadiranja u financije, u politiku, prestanak ucjenjivanja, automatski ce stvorit atmosferu i tlo pogodno za strelovit napredak, tek onda cemo se moc pocet bavit stvarnim problemima i efikasno ih rjesavat.

ne znam kakve bi bile tvoje paralele i kakva su tvoja iskustva ik kavi su tvoji ekvivalenti, ali ako oces tako mislit, moze, iako ne znam zasto mislis da toga nema i sada? sad, jel to pravilo, jel to masovno ili nije, to ti odluci, ti imas valjda ta neka iskustva, zvuci mi kao da znas o cemu govoris, pa procijeni po sebi, ne znam.. napravi dovoljno zgodne ekvivalente.. :kokice: :D
nodens

Post 28 May 2013, 20:32

..a unda » wrote:nisam, nisam..koja teza? sta socijalni altruist, sta je to? ..nisam ja to. to si ti nesto zabucao. :D
Kao što rekoh, to znači da ti je stalo do apstraktnog koncepta 'društva', a ne gledaš samo svoju guzicu i eventualno interese svojih 'bližnjih'.

..a unda » wrote:e, tako je imali bi veci standard, rad bi im postao zanimljiviji, politicari da..mislim posteniji, stvorili bi se uvjeti da ta neka politika, demokracija prodise, bilo bi vece kontrole nad njima, sve to sto si ti rekao.
Znači, zaista smatraš da bi standard porastao kad bi se izbacio vjeronauk iz škola? :misli:

Pa moram priznati da mi to zvuči kao interesantna tvrdnja, nisam siguran kako to točno povezuješ, na prvi pogled zvuči kao i ideja da bi zgodne pičke davale svakome, samo da eto nema homoseksualaca u društvu, ili bar da budu tiho... :ne zna: :rofl:

..a unda » wrote:nema tu nekog detaljiziranja ukratko. kaptol je gadan problem u hrvatskoj, sto on zamuti, sto pametnih ne moze odmutit, tako da..ono..samim tim povlacenjem kaptola iz drzave, zadiranja u financije, u politiku, prestanak ucjenjivanja, automatski ce stvorit atmosferu i tlo pogodno za strelovit napredak, tek onda cemo se moc pocet bavit stvarnim problemima i efikasno ih rjesavat.
Ček, povlačenje kaptola iz države je sad neki novi moment? Rekao si samo 'izbacivanje vjeronauka iz škole', pa sam na to odgovarao, jel. A glede povlačenja kaptola iz države, to je daljnja tema za diskusiju, moglo bi se i o tome... čim riješimo pitanje kako će to povlačenje vjeronauka iz škola dovesti do općeg blagostanja i sreće ljudi. :zubo:

..a unda » wrote:ne znam kakve bi bile tvoje paralele i kakva su tvoja iskustva ik kavi su tvoji ekvivalenti, ali ako oces tako mislit, moze, iako ne znam zasto mislis da toga nema i sada? sad, jel to pravilo, jel to masovno ili nije, to ti odluci, ti imas valjda ta neka iskustva, zvuci mi kao da znas o cemu govoris, pa procijeni po sebi, ne znam.. napravi dovoljno zgodne ekvivalente.. :kokice: :D
Ne bih opet o meni... :zubo:
karambol

Post 28 May 2013, 20:43

Ne mogu kvotat, pa ovako...

Nodense...mislim da je danasnji svijet kompilacija obiju prica iz tvog priloga. I mislim da je stvar percepcije kako ce se stvari dalje odvijati. Percepcija nam se tek prilagodjava I uci se nositi s tim izazovima koje vidimo, cujemo, citamo intenzitetom koji se ne moze usporediti s onim od prije 500 godina. Nismo jos spremni nositi se sa svim tim. Tek se prilagodjavamo. Zato ima svega. Ima pametnih koji u tome vide potencijale koje neki ne vide. Npr.zaglupiti raju I oblikovati im glave da slusaju I cine onako kako ih se vodi... moramo evoluirati. Ukoliko prije ne razbucamo sve...:zubo:

Nina...eh, vidi sad. To sto kazes me rastuzuje na jedan nacin. Ne ti vec cinjenica da imaju visetisucljetno iskustvo nosenja sa svijetom, nagomilano politicko I vladarsko iskustvo, a ne znadu izici na kraj s ovom danasnjom rajom...govori mi da su ljudi u svojoj biti jos uvijek skloni bedastom samozavaravanju...
..a unda
Undaminator

Post 28 May 2013, 21:32

nodens » wrote:
Kao što rekoh, to znači da ti je stalo do apstraktnog koncepta 'društva', a ne gledaš samo svoju guzicu i eventualno interese svojih 'bližnjih'.

Znači, zaista smatraš da bi standard porastao kad bi se izbacio vjeronauk iz škola? :misli:

Pa moram priznati da mi to zvuči kao interesantna tvrdnja, nisam siguran kako to točno povezuješ, na prvi pogled zvuči kao i ideja da bi zgodne pičke davale svakome, samo da eto nema homoseksualaca u društvu, ili bar da budu tiho... :ne zna: :rofl:

Ček, povlačenje kaptola iz države je sad neki novi moment? Rekao si samo 'izbacivanje vjeronauka iz škole', pa sam na to odgovarao, jel. A glede povlačenja kaptola iz države, to je daljnja tema za diskusiju, moglo bi se i o tome... čim riješimo pitanje kako će to povlačenje vjeronauka iz škola dovesti do općeg blagostanja i sreće ljudi. :zubo:

Ne bih opet o meni... :zubo:
ne znam ja sta to znaci, sta ti mislis da meni znaci zato jer ti mislis da meni znaci, a dakle, takav sam. :D

i ti cepkas? nikad vi sumu vidit necete. :D

ma to je isto, povlacenje, izbacivanje, ovoga, onoga.. previse ic u detalje je ono..sizofreno? nek se povuce, nek se izbaci, samo neka se crkva, kaptol, makne od drzave na dovoljnu distancu i neka radi ono sto govori da radi. ni vise, ni manje. kako bi se to reklo u mom selu..nek nas vise ne jebe, eto. nek nas pusti na miru. :D
kako god se to formuliralo, meni je svejedno, posljedica toga, funkcija toga, relacija toga bit ce..sloboda.

necemo nista rjesavat jedno, pa onda drugo, odvlacit drustvene snage od nemila do nedraga. to je sve spojeno, vjeronauk uklonjen iz skola, dakle iz svjetovnog obrazovanja, zestoko nacima taj paralelni, paradrzavni, parazitski financijski sustav..i obrnuto. zajedno sa svim akcijama kojima kaptol penetrira u prerogative drzave, ustvari vrseci neku omni funkciju drustvene kontrole.
idelano bi bilo kad bi sve to se povuklo ili potjeralo brzo. nesto kao..zamisli.. probudis se, a vise nije rat..ili neka frka. mos di oces, sta oces.. pa ako to nije pretpostavka za neki boljitak, ne znam sto je.

to tvoje pepavljenje, te ovo, te ono..to je bespotrebno. to je cepkanje. valja gledat sustavno, modularno.
procvali bi u roku odmah da se maknu. takoo je kako ti ja kazem, jedan kroz jedan..nema tu nikakve sumnje.. :D
blaze

Post 28 May 2013, 22:45

brak bi trebalo skroz ukinuti
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Tea Tree

Post 28 May 2013, 23:05

blaze » wrote:brak bi trebalo skroz ukinuti
Gle nju! :cerek:

Ma neka prvo svima bude dostupan pa ćemo ga se suglasno svi riješiti. Samo smeta. :zubo:
Pero

Post 29 May 2013, 06:59

..a unda » wrote: ma to je isto, povlacenje, izbacivanje, ovoga, onoga.. previse ic u detalje je ono..sizofreno? nek se povuce, nek se izbaci, samo neka se crkva, kaptol, makne od drzave na dovoljnu distancu i neka radi ono sto govori da radi. ni vise, ni manje. kako bi se to reklo u mom selu..nek nas vise ne jebe, eto. nek nas pusti na miru. :D
kako god se to formuliralo, meni je svejedno, posljedica toga, funkcija toga, relacija toga bit ce..sloboda.

necemo nista rjesavat jedno, pa onda drugo, odvlacit drustvene snage od nemila do nedraga. to je sve spojeno, vjeronauk uklonjen iz skola, dakle iz svjetovnog obrazovanja, zestoko nacima taj paralelni, paradrzavni, parazitski financijski sustav..i obrnuto. zajedno sa svim akcijama kojima kaptol penetrira u prerogative drzave, ustvari vrseci neku omni funkciju drustvene kontrole.
idelano bi bilo kad bi sve to se povuklo ili potjeralo brzo. nesto kao..zamisli.. probudis se, a vise nije rat..ili neka frka. mos di oces, sta oces.. pa ako to nije pretpostavka za neki boljitak, ne znam sto je.
unda, a što ti ne pokreneš prikupljanje potpisa za referendum za micanje vjeronauka iz škola, micanje kaptola od države na tebi dovoljnu distancu, whatever?
Ili misliš da je prikupljanje potpisa samo za zatucane sindikaliste i klerofašiste, a ne za undističku elitu? :D
Ili se bojiš da bi ti zapalili štand ako ga staviš na Rivu, stavi ga pored Franje, pa ćeš imati policijsku zaštitu. :zubo:
Ili da barem pokreneš facebook anketu, jes da bi ti izborno tijelo bilo manje, ali ipak... :ne zna:
Il ti ne vjeruješ u demokraciju nego bi rada prosvijećeni apsolutizam? :cerek:
blaze

Post 29 May 2013, 07:24

pero, zakasnilo se. ako se pokreće referendum za nešto čega nema ni u stvarnosti ni u ustavu (zato ga, uz homofobni, zovem i preventivni :-D), onda je unda trebao pokrenuti referendum za izbacivanje vjeronauka iz škole još prije nego što je i uveden :-)
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
  • Information