Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Bara huda

Post 16 May 2013, 23:52

schmokljan » wrote:
Zašto bi se htjeli uklopiti, za koju pičku materinu? Žele se odreći jednog od ključnih kvaliteta kojeg ljudska jedinka uopće ima - neuklopljenosti? Pa koji su to porivi?
To ti je jedan od velikih sukoba u covjeku koji treba rijesiti sam sa sobom.
Biti prihvacen od zajednice, drustva u kojem jest a istovremeno biti svoj i poseban.
Kazu da gro neuroza dolazi upravo iz osobne nemogucnosti rjesavanja takvih konflikata. :D

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 May 2013, 23:52

Euklid » wrote:
Da li Silajn zna da si povalio pola ŽK-a a druga polovica čeka u redu? :kokice:
zk..zk.. zizekov kutak? :zubo:

silajn vjerojatno zna, pola tog jebenog zka isto sigurno zna, ali ja ne znam :zubo:
..tako da ne znam kako ti drugacije odgovorit nego sa..mu.

ok, rekao sam da ili ne, ali ..mu.. uvijek ostaje kao opcija, to se podrazumijeva u da ne pitalicama, to je ono, jel, sastavni dio te price.. :kokice:
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:54

Bara huda » wrote: To ti je jedan od velikih sukoba u covjeku koji treba rijesiti sam sa sobom.
Biti prihvacen od zajednice, drustva u kojem jest a istovremeno biti svoj i poseban.
Kazu da gro neuroza dolazi upravo iz osobne nemogucnosti rjesavanja takvih konflikata. :D
Glupost. Neuroze dolaze iz želje da se bude uklopljen, dakle, neuroze su posljedice malograđanštine, a malograđanština je stvar izbora. Vrlo jednostavno - za neuroze smo si sami krivi.
..a unda
Undaminator

Post 17 May 2013, 00:02

schmokljan » wrote:
Zašto bi se htjeli uklopiti, za koju pičku materinu? Žele se odreći jednog od ključnih kvaliteta kojeg ljudska jedinka uopće ima - neuklopljenosti? Pa koji su to porivi?
pa isto npr kao crnci. zasto bi htjeli se uklopit, imatz ista prava kao bijelci..ko uopce danas zeli bit bijelac? imaju jednu kljucnu kvalitetu crnci, da se ne moraju uklopit medju bijelce, a oni se toga odricu.

uvijek su meni ti crnci bili, ono..u najmanju ruku sumnjivi. apostali su i agresivni. sad, kako su poceli ravnopravnije se uklapat, vjerojatno ce to iskoristit i sve ce pojebat, i musko i zensko, i hrvate i hrvatice, i katolike i nekatolike, tako da cemo vjerojatno kroz neko vrijeme imat samo crnu rasu na ovoj nasoj baloti.

ustvari, sad kad tako razmisljam, hrvati, kao bijelci, jel, trebali bi imat visi neki cilj opstanka, visu neku seksualnu svijest i kao ekskluzivni pripadnici bijele rase, trebali bi se dusom i tijelom i rasplodom odrediti i ponasati kao proaktivni heterohrv..sori, heteroseksualci.. :kokice:
schmokljan

Post 17 May 2013, 00:05

Sad si svjesno išao izjednačavati ravnopravnost i uklopljenost. Pih.
Eks

Post 17 May 2013, 00:07

..a unda » wrote: sad, kako su poceli ravnopravnije se uklapat, vjerojatno ce to iskoristit i sve ce pojebat, i musko i zensko, i hrvate i hrvatice, i katolike i nekatolike, tako da cemo vjerojatno kroz neko vrijeme imat samo crnu rasu na ovoj nasoj baloti.
:rofl:

Homofobi se uvijek boje da će ih homoseksualci pojebati ili barem pokušati. A masa ih izgleda prilično atraktivno pa je to naravno i logičan strah. :rofl:
No što im brane brak, oli se boje da će ih oženiti? :misli:
Bara huda

Post 17 May 2013, 00:09

schmokljan » wrote:
Glupost. Neuroze dolaze iz želje da se bude uklopljen, dakle, neuroze su posljedice malograđanštine, a malograđanština je stvar izbora. Vrlo jednostavno - za neuroze smo si sami krivi.
A di ces vece neuroze od zelje da bude uklopljen u malogradjanstinu koja heteroseksualnost smatra ok stanjem a ostalo ne.
A ti se nikako ne mozes natjerat da volis suprotni spol.

Slusala sam svojedobno intervju sa Grudenom...pita ga voditelj da li uvijek dovede pacijenta do zakljucka...nesto takvo.
I na to mu Gruden kaze da to ovisi o procjeni psihe pacijenta.

Isprica primjer momka iz Zagore koji je dosao k njemu sa simptomima neuroza, ne sjecam se sto je bilo.
I kroz terapiju skuzi da je on homic. Ali kako je odrastao u okolini gdje se tako nesto smatra zlom gorim od smrti, Grudenova je procjena bila da ce covjek imati vecu korist od neotkrivanja te cinjenice nego da se pacijent sam mora nositi sa svim posljedicama koje bi bile da mu kaze kako je on zapravo gej.
Njegov je zakljucak bio da pacijentova psiha to ne bi mogla podnjeti.

Ti se slobodno busaj u prsa svojom nemalogradjanstinom, posebnoscu i snagom da podneses sve udarce zivota, ali ne mozes istu stvar tovariti na pleca nekome tko nije jak kao ti. :D
..a unda
Undaminator

Post 17 May 2013, 00:11

schmokljan » wrote:Sad si svjesno išao izjednačavati ravnopravnost i uklopljenost. Pih.
..a sta, jedno ne vodi drugom? ono..idem se malo neravnopravno uklopit? :kokice: ..idem najprije bit neravnopravan, tako cu se lakse uklopit. :kokice:
Eks

Post 17 May 2013, 00:12

Baro, ali nositi nerazrješen konflikt u sebi... Kako to može biti manje ubitačno od spoznaje što jesi? Pretpostavljam da nije riješio neuroze jer nije raspleo taj čvor. A sad, čega se Gruden bojao, da ne prolupa posve, šta?
schmokljan

Post 17 May 2013, 00:17

..a unda » wrote: ..a sta, jedno ne vodi drugom? ono..idem se malo neravnopravno uklopit? :kokice: ..idem najprije bit neravnopravan, tako cu se lakse uklopit. :kokice:
Ne, upravo obrnuto, Uklopljenost je smrt ravnopravnosti. Uklopljenost je fašizam/staljinizam. Uostalom, ti to dobro znaš.

Homoseksualci se žele uklopiti sa zakonskim rješenjima u kojima izjednačavaju svoje zajednice s heteroseksualnima, umjesto da kažu - naša zajednica nije brak, ona je puno više od toga, jer se mi nismo našli da bismo produžavali vrstu, nego da bismo se do kraja života, neovisno o potomstvu, voljeli. Ovo je nadljubav. I neka se naša zajednica zove nadbrak, iznad i onkraj heteroseksualne, darvinističke zajednice. Neka se ponose svojom različitošću. Malo ponosa, to je sve što tražim.
..a unda
Undaminator

Post 17 May 2013, 00:55

schmokljan » wrote:
Ne, upravo obrnuto, Uklopljenost je smrt ravnopravnosti. Uklopljenost je fašizam/staljinizam. Uostalom, ti to dobro znaš.

Homoseksualci se žele uklopiti sa zakonskim rješenjima u kojima izjednačavaju svoje zajednice s heteroseksualnima, umjesto da kažu - naša zajednica nije brak, ona je puno više od toga, jer se mi nismo našli da bismo produžavali vrstu, nego da bismo se do kraja života, neovisno o potomstvu, voljeli. Ovo je nadljubav. I neka se naša zajednica zove nadbrak, iznad i onkraj heteroseksualne, darvinističke zajednice. Neka se ponose svojom različitošću. Malo ponosa, to je sve što tražim.
..nije smrt, zasto? nije ni smrt ni nesmrt. mislim, zavisi..ne znam, zavisi u sto se uklapas. vjerojatno mislis na neko drustvo u..kako bih rekao..u cjelini?.
ne mora uopce bit nuzno da ako si ravnopravan da si automatski uklopljen u tu neku cjelinu, ali to je jedan od uvjeta.
pod uklopljenost mislis nesto kao prilagodjavanje ili ono..nema veze? ako gledam na uklopljenost u smislu prilagodjavanja, onda to prilagodjavanje mora ici u oba smjera, tako da to jel, ta uklopljenost, to prilagodjavanje, dinamican je to proces, nije ili nikako ne bi trebao biti statican.

uklopljenost jest i staljinizam, fasizam, ali je i kapitalizam, demokracija, religija.. sve su to prokrustovi kreveti. sad, sve zavisi s koje pozicije i kako gledamo, ali ako gledamo staticno, idealisticki nekako (u negativnom znacenju idealizma), inertno, konzervativno, onda u svakom slucaju mozemo govoriti da je smrt bilo cega ili dosta toga, uklapanje u takav sustav.

neka ti ljudi, koje zovemo ili koji se nazivaju homoseksualcima, sami kazu sto zele, a prije toga bi se i njima trebalo ponuditi sve ono, pod istim uvjetima sto imaju i drugi. mislim da bi to bilo fer. nije fer da ti drugima govoris sto bi oni trebali i sto je to vise, sto je to nize.
vjerojatno bi ti neki..bilo koji, homoseksualci, zene, dzedaji, itd, zeljeli samo ono sto vec imaju i drugi, ni vise ni manje i to ne samo na papiru.
to o nad ljubavi ti je malo isforsirano. uostalom, kazem, ne mozes ti govoriti drugima sto je njihov smisao. ja isto mogu zastupati ideju pametnog ili kakvog vec gena (pitam se..koliko je posto ustvari pametan? ), ali to ne znaci da ti drugi kojima ta vrsta smisla o odrzanju vrste nije bas nesto bitna ili cak nije niti moguca zbog razno raznih razloga, ne bi trebali imati formalnu, funkcionalnu i simbolicku razinu prava kao i ne znam..ostali koji se isto dinamicno profiliraju kroz svoje karakteristike i zele doseci unutar svog prepoznavanja, uklapanja ili cega vec, istu razinu prava. tj, sjajno bi bilo kad bi ostale grupacije prepoznale diskriminirane grupacije i same im ponudile neka vec postojeca ili unaprijediti, poboljsati malo citav taj sustav prava.

tako da, ponos mi je tu malo bitan, ali mozda bih mogao gledat da se i o ponosu radi, ne vecem ili manjem, nego o nekom koji ce se ravnopravno uklopiti bez da bude omalovazen na razne nacine, pa i simbolicno, zato da bi se ipak negdje i nekako odrzala razlika izmedju nas i njih..
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 17 May 2013, 01:06

ex anais » wrote:
Ali ima ljudi koji će te cijeniti zbog toga što se skrivaš. :lux: I smatrati te razumnom za razliku od nasilnih paunova.
Ti si zloooo jedno. :cerek:
Bara huda wrote: A di ces vece neuroze od zelje da bude uklopljen u malogradjanstinu koja heteroseksualnost smatra ok stanjem a ostalo ne.
A ti se nikako ne mozes natjerat da volis suprotni spol.

Slusala sam svojedobno intervju sa Grudenom...pita ga voditelj da li uvijek dovede pacijenta do zakljucka...nesto takvo.
I na to mu Gruden kaze da to ovisi o procjeni psihe pacijenta.

Isprica primjer momka iz Zagore koji je dosao k njemu sa simptomima neuroza, ne sjecam se sto je bilo.
I kroz terapiju skuzi da je on homic. Ali kako je odrastao u okolini gdje se tako nesto smatra zlom gorim od smrti, Grudenova je procjena bila da ce covjek imati vecu korist od neotkrivanja te cinjenice nego da se pacijent sam mora nositi sa svim posljedicama koje bi bile da mu kaze kako je on zapravo gej.
Njegov je zakljucak bio da pacijentova psiha to ne bi mogla podnjeti.

Ti se slobodno busaj u prsa svojom nemalogradjanstinom, posebnoscu i snagom da podneses sve udarce zivota, ali ne mozes istu stvar tovariti na pleca nekome tko nije jak kao ti. :D
Gruden je... :rozi: :mad: :( :rozi:
Malo-malo pa zvizne nešto što pas s maslom pojeo ne bi. Ne bih vjerovala njegovom zaključku ni kolko je crno pod noktom.
Perzefona

Post 17 May 2013, 07:12

Bara huda » wrote:Zurim se na bjuti slip pa cu probat ukratko. :D

Zamisljam se u ulozi osobe koja se seksualnim preferencijama i nicim drugim ne uklapa u postojece drustvo.
Dakle, radim, privredjujem, placam porez, ponasam se kao uobicajeni clan drustva u kojem jesam, na nosim perje na dupetu i nastojim biti sto nevidljivija. Ali volim zenu i ona voli mene i nas dvije se volimo.

No, ja ne smijem to javno reci a kamoli obznaniti
A budući da se uklapaš, dolaziš na posao i s vrata vičeš: "Ja volim muškarca"? De, daj probaj to napraviti, baš me zanima reakcija okoline. Vjerujem da će te svi blijdo pogledati i zakolutati očima, jer gle, koga briga?

Upotrijebila si izraz "javno reći". Dakle, znaš li heteroseksualce ili aseksualce, ili ikoje seksualce koji javno kud hode tud pronose svoje seksualne preferencije?

O Isuse!

Ne znam nikoga tko bi tako nešto napravio a da ne dobije odjeb, ironični komentar ili u najboljem slučaju šutnju ili kolutanje očima. Neš ti važnosti, ti si noćas kurca vidjela! Koga briga?
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Bara huda

Post 17 May 2013, 08:56

ex anais » wrote:Baro, ali nositi nerazrješen konflikt u sebi... Kako to može biti manje ubitačno od spoznaje što jesi? Pretpostavljam da nije riješio neuroze jer nije raspleo taj čvor. A sad, čega se Gruden bojao, da ne prolupa posve, šta?
Da, to je bila osobna procjena psihijatra koje je zlo manje.
U ovom slucjaju Grudena, mogao je biti netko drugi na njegovom mjestu. Meni je bilo zanimljivo sto je receno a ne tko je rekao.

Koliko se sjecam, radilo se o slabo obrazovanom 30-togodisnjaku koji je zivio u vrlo primitivnoj sredini u kojoj je homoseksualnost cak i kao naznaka potpuno neprihvatljiva.
On je bio vrlo homofoban, mrzio je pedere, smatrao ih izrodima ljudskog roda i nije bio svjestan svojih sklonosti.
Valjda ona spika o problemu duboko zakopanom u podsvjesti.

Cijeli njegov poznati svijet je bio izgradjena na jedan nacin i psihic je procijenio da bi mu rusenje tog svijeta i njegove kompletne stukture donjelo vise stete nego koristi. Da on ne bi bio u stanju to prihvatiti i da bi posljedice mogle biti gore nego ako ostane kako je.

Mislim da je rekao kako mu je prepisao neku terapiju koja je trebala ublaziti neuroze i da je to bilo to.
E sad, je li bio u pravu ili krivu, ne znam, ali kad gledas odnose medju ljudima....pa jebiga, kod nekih vidis da nisu u stanju hendlati istinu. Sad se moze filozofirati sto je to stina, kako je tko vidi, koliko ima istina i tako to, ali to nije point.

Stvar je osobne odluke da se procijeni situacija i reagira kako se misli da je najbolje. :D
Bara huda

Post 17 May 2013, 09:00

nina williams » wrote:
Ti si zloooo jedno. :cerek:

Gruden je... :rozi: :mad: :( :rozi:
Malo-malo pa zvizne nešto što pas s maslom pojeo ne bi. Ne bih vjerovala njegovom zaključku ni kolko je crno pod noktom.
Rekoh gore, meni je dalo misliti sto je receno, ne tko je rekao. Mogao je to rec netko drugi, vjerodostojniji, vece name, ista stvar.

Imas informaciju i trebas odluciti sto s njom. :ne zna:
Bara huda

Post 17 May 2013, 09:52

Perzefona » wrote:
A budući da se uklapaš, dolaziš na posao i s vrata vičeš: "Ja volim muškarca"? De, daj probaj to napraviti, baš me zanima reakcija okoline. Vjerujem da će te svi blijdo pogledati i zakolutati očima, jer gle, koga briga?
Naravno da ne, ja ne nosim perje na guzici. :durica:
Ali secem s muzem drzeci se za ruke, nemam problema dati mu pusu u javnosti kad ga docekam na aerodromu ili se dogovorimo naci pod repom. :D
Sto ne znaci da cu se zvaljakati ili seksati na javnom mjestu.

No to ne rade ni pederi, barem ja nisam imala prilike vidjeti ekstravagantne scene a nije da nisam bila tamo gdje im je to dozvoljeno.
Doduse, jednom sam u Amsterdamu, nadam se da je bilo diskretno :D , gledala slicnu scenu kad su se dvije zene ljubile filmski na terasi kafica. Meni je bilo fora za vidjeti, sjedile su za stolom u cosku, pricale i malo se mazile. :cerek:
Istina, ja bih tako gledala i dvoje starcadi (ko muz i ja sto smo) da se tako ponasaju na javnom mjestu, ali to pripisujem mojim voajerskim sklonostima. :cerek:

Ono sto sam htjela reci upisom je da se osobe homoseksualnih sklonosti nemaju pravo ponasati onako kako se ponasaju osobe heretoseksualnih sklonosti na javnom mjestu.
Ne radi se o ekstremnom perju nego o sasvim normalnom ponasanju kojim se pokazuje ljubavna povezanost s drugom osobom.

Uostalom, na znatno benignijim temama, kao sto je npr. dlakavost zena je znalo frcati perje, da ne kazem dlake. :D
Rijetke su one koje ce hodati dlakavih pazuha iako su im dlakava pazuha lijepa.
A sad probaj zamislit da se javno trebas deklarirati pripadnikom skupine koja se godinama smatra neprihvatljivom za zajednicu.
Ono, zna se da ih ima, da su tu, medju nama, ali sve dok sute i zive andrkavr, bez ikakve naznake da su tu, mogu suegzistirati.

Upotrijebila si izraz "javno reći". Dakle, znaš li heteroseksualce ili aseksualce, ili ikoje seksualce koji javno kud hode tud pronose svoje seksualne preferencije?
Mislim da heteroseksualni ljudi to cesto rade, naravno u diskretnoj formi, ne lupanjem kurcem po stolu kad vide zgodnu zenu ili brisanjem lokvice ispod nogu kad im privlacan muskarac da do znanja da su mu privlacne.

Cak i prikrivene seksualne aluzije medju hetero osobama nisu big deal, pogotovo ako su si dopadljivi medjusobno. Uostalom, probaj zamislit svoju reakciju na istu izjavu upucenu tebi od strane muskarca i zene.

Ne znam nikoga tko bi tako nešto napravio a da ne dobije odjeb, ironični komentar ili u najboljem slučaju šutnju ili kolutanje očima. Neš ti važnosti, ti si noćas kurca vidjela! Koga briga?
Ljudi, a nekad i zene :D se ne tako rijetko vole pohvaliti da su jebali. Imas topic na ljisu bas o tome. Valjda zadovoljstvo i srecu koje osjecaju kao posljedicu jebanja zele podijeliti sa svijetom, makar i anonimno.

Obicno se muskarci medjusobno tapsu...evala majstore, neka si, svaka cast, aajmooo nasi...i tako :rofl:
Ali samo ako se radi o zeni, barem u ovom okruzenju. Ne vjerujem da bi reakcija bila ista kad bi u prici bila dva muskarca. :D
Emericzy

Post 17 May 2013, 11:19

ex anais » wrote:
Da neki Haićanin dođe u Hrvatsku i dobije državljanstvo, vjerujem da bi njegova prava trebala biti jednaka pravima Hrvata.
Slažem se. Ali vidiš, i ti prepoznaješ potrebu prethodnog dobivanja državljanstva. Znači, prepoznaješ vlasništvo nad zemljom i pravo da domaćin njome upravlja. Pa čak i da regulira pristup toj zemlji, izdajući dozvole. Na temelju čega? Ničega osim povijesti, tradicije.

A bila si govorila da se vlasništvo treba zaslužiti. I da tradicija tu ništa ne znači.

Vraga ne znači. Možda ti tu činjenicu ne prepoznaješ, ali civilizacija = tradicija. Da, praktički možeš staviti između ta dva pojma znak jednakosti. U svakoj se generaciji 99,99 posto civilizacije prenosi dalje, a samo se 0,01 posto mijenja -- ako baš mora. Ljudi, srećom, nisu pretjerano skloni promjenama. Vole stabilnost.

Tradiciju ne treba 'opravdavati', što ti od mene tražiš. Tradicija je zatečeno stanje, ono što smo dobili rođenjem. To je ono sa čime živimo. To je voda u kojoj kao ribe plivamo. Opravdati treba želju za promjenom, a ne trediciju. I mijenjati samo ako je opravdanje promjene dovoljno uvjerljivo.

Tradicionalno, brak je 'moj', a ne pederski. To je 'moja' nematerijalna baština. Zašto bih ju ja objašnjavao? Treba li objašnjavati ojkanje i bećarac i pašku čipku? Ne. Ljudi to imaju tko zna otkad i paše im.

Ljutili bi se Pažani da im sad čipku svojataju Kinezi i počnu ju raditi pod imenom 'paška čipka'. I još hodaju uokolo svijetom i na sav glas viču MI NISMO PAŽANI!!! NISMO!!! MI NOSIMO PAUNOVO PERJE U GUZICI!!!

Ona više ne bi bila baš 'paška', je l' tako da ne bi? Hajde, vidiš i ti valjda da ne bi. Ne bi bila ista u srcu, jebiga, pa sve da su Pažani ne znam koliko tolerantni. Ne bi njima kruna s glave od toga pala, ali baš bi im bilo prokleto žao da se cijela stvar skroz razvodnila i posrala -- a ionako je bila ugrožena i održavalo ju je samo ponešto entuzijasta -- i bili bi kivni na glupe Kineze. Što nisu mogli smisliti nešto svoje? Koji kurac im je baš paška čipka trebala za taj njihov cirkus? Pa ne služi ničemu konkretnom. Samo je tradicionalni simbol i srcu je draga.

Meni baš ne paše da mi 'moju' tradiciju, 'moj' simbol drugi mijenja i u njeg uvaljuje tkoznašto. Ako netko osjeća potrebu za njime, nekakvu nužnost za njegovo biće, najprije nek onda on objasni zašto ju baš mora imati, zašto ne izmisli nešto svoje i zašto ja taj simbol ne bih branio od njegovog svojatanja.

Hajde, kaži sad ti meni. Zašto pederima baš treba da imaju 'brak', a ne prak, vrak ili krak? Što je to vitalno u ovom simbolu? Koliko vidim, ne poštuješ ga pretjerano, kao što ga ne poštuje većina onih koji bi ga lako dali pederima. Ponavljam i potcrtavam, govorim o simbolu, o tradicionalnom braku, a ne o nekom pravnom institutu koji bi imao jednaka prava i status kao brak.
Po tvome onda ni Haićanin nema što hodati po svetom hrvatskom tlu ako neki tamo homoseksualac (ja ne znam, valjda ih očito zamišljaš u hordama, a ne kao manjinu) nema što petljati u simbol svetog braka.
Naravno da ima pravo hodati. I svašta drugo. Ali očekujem od njega da brine o tome kako se ja osjećam. Pa da pokuša ne raditi nešto što mene iritira, pogotovo kad je riječ o čistoj simbolici, dakle ne o nekakvoj njegovoj životnoj potrebi.
Moralno im osporavaš. A na temelju čega. Ja stalno pokušavam dokučiti taj tvoj temelj. Nejasan mi je.
Nekoliko puta sam ti jasno napisao: Osporavam im pokušaj jedinstva nakon što su sami odabrali nejedinstvo. Nakon što su deklarirali da žele živjeti na svoj, slobodan, pederski način, s perjem u guzici, a ne na moj malograđanski heteroseksualni. Ja pristajem na to da oni tako žive. (Uostalom, što ja imam pristajati? Njihov život. nek žive kako oni hoće.) Ali to nije dovoljno. Nije im dovoljno što su postigli tu javnu separaciju i njezino poštivanje. Sad se oni takvi separatni žele vratiti i živjeti na tobože moj način. Sorry, ja to ne bih. Pustite moj način meni. Vi imate svoj.

Kužiš, ne vršim ja invaziju na njihov način života nego oni na moj. Umjesto da mirno žive kraj mene, ja da živim na svoj način, sa svojim simbolima, a oni na svoj, sa svojim. I da si te simbole ne moramo jedni drugima tumačiti i opravdavati.
Ovo dociranje i predmnijevanje da ja njih za razliku od tebe ne poznajem je izrazito ružno, ad hominem i nešto što ti ne možeš znati, a uostalom i netočan i ireleventan podatak. Osim ako misliš da te činjenica što imaš prijatelje pedere alibira od tvojih stavova prema njima. I molim te da se u budućim raspravama suzdržiš od takvog dociranja i gatanja. Na toj razini ne želim raspravljati.
Pa… onda nemoj. I prouči malo logičke pogreške prije nego nešto nazivaš ad hominem.

Kako da ti to objasnim? Određena razina poznavanja materije u nekom društvenom sukobu ipak je potrebna. Ne možeš tek tako zastupati jednu stranu jer ti se načelno sviđa, prije nego znaš o čemu se radi. Kužiš, napadaju Assada zbog bojnih otrova i teroriziranja stanovništva, a sad Carla del Ponte veli da su pobunjenici ti koji upotrebljavaju bojne otrove, a oni sami priznaju veze s Al Quaedom. Jebiga. A svi smo načelno svim srcem bili na strani jadnih pobunjenika. Koji i dalje, naravno, ostaju jadni, a Assad i dalje ostaje zločinac, ali slika se ipak poprilično mijenja.

Ono što sam htio reći jest da ja pedere poznajem poprilično dobro već desetljećima. Iz jako intimne blizine. Ne govorim ni o kakvim teoretskim pederima, nego o zajednici koja mi je vrlo bliska. Jako mi je teško povjerovati da ti imaš i blizu tako detaljno poznavanje njihove zajednice kao ja. Ali, ako ipak imaš (što je, naravno, moguće), povlačim ono što sam rekao. I samo se još više čudim tvojem bezrezervnom zalaganju za simbolično pravo koje im je potpuno nepotrebno.
Jesu li crnci prvo pokušali namoliti bijelce, jesu li žene prvo pokušale objasniti muškarcima ... kamon. To slaganje koje navodiš, hah, to je kao kad se muškarac koji baš nije naklonjen ženskim pravima izvrsno slaže s ženom koja je šovinizam internalizirala toliko da više od njega prezire žene. To je kao kad moj susjed haespeovac veli da ima prijatelje Srbe koji su stvarno super, ono kao iznimke koje potvrđuju pravilo. Da nastavim niz?
Možeš ga nastaviti ako želiš. Ali trebala bi problematiku pogledati malo detaljnije, a ne ovako površno, automatski. Amerikanci bi to zvali knee-jerk reakcija. Problem nije tako jednostavan.

Ne govorimo mi generalno o ljudskim pravima. To sam prilično jasno nekoliko puta naglasio. Stvarna i tvarna prava smo apsolvirali. BNaravno da ona tim ljudima pripadaju. Govorimo o simbolima.

A o simbolima nisam baš voljan razgovarati s onim crncima koji su obrnuti rasisti (pretpostavljam da znaš o čemu govorim) niti sa feministkinjama koje muškarce proglašavaju neprijateljima žena (i to isto znaš, pa ne moram tumačiti). To su zajednice koje su se same izdvojile iz moje zajednice, naglašavajući svoju drukčijost i posebnost, umjesto da u njoj nastoje živjeti.
To što ti smatraš paunovim repom zataknutim u guzicu je bilo nužno da i tvoji prijatelji imaju nekakva prava ili da barem ne moraju skrivati tko su. Znaš li možda nešto o internaliziranoj homofobiji? Ne moraju svi na ulice s šarenim perjem, niti su sve žene morale podržavati feministice onomad, jer sasvim sigurno je bilo žena koje su se u takvo društvo bez prigovora uklapale no to ne znači da su one bile ikakav primjer za išta. Osim primjer da je žena ženi vuk kao valjda i peder pederu peder.
Da, znam to. Da stvarno čitaš što pišem, bila bi pročitala da sam to eksplicitno napisao. Rekao sam već da mi je jasno da su se morali boriti i da je ta borba vjerojatno trebala uključivati i sredstva koja meni nisu simpatična. To smo, dakle apsolvirali. Mi sad govorimo o svijetu u kojem su osnovna prava LGBT zajednice više-manje prihvaćena. I govorimo o simboličnom koraku dalje. Koji je po meni glup i nepotreban, a osobno me smeta.
Ti se slažeš fino baš onako kako ti rekoh, dok oni znaju svoje mjesto. Što bi ti da ti netko od tvojih prijatelja kaže da želi da mu budeš kum na gejpederskom vjenčanju? :kokice:
Samo mi nemoj sad reći da su tvoji prijatelji razumni ljudi. Zamisli eto da jedan popizdi i upita te to. Što bi mu rekao? :)
Pa… vraga su svi razumni. kao i hetoreseksualci i pederi su mješavina svega i svačega. Učestvovao sam i u važnijim događajima od toga. Ne u vjenčanju, jer to prije nije bilo moguće. A sada, biti kum? Sad bih, naravno, za drage ljude pristao. Zajebavao bih ih mrtvački zbog toga, ali napravio bih to. Kažem, ne pada meni kruna s glave zbog njihovih glupih ideja, ali mi jesu glupe. I ne vidim zašto im to iskreno ne bih rekao.
A katolička propaganda nije "in your face"? Majkemi, kad vidim što neki rade i koliko glasno to rade i koliko me od moje šeste godine otkad je Hrvatska samostalna država :cheer: siluju sa svojim primitivizmom, meni dođe da si zabijem paunov rep u guzicu i paradiram pred njima.
Naravno. Pa što onda? Je li ovo topic o svačijim glupostima i neukusu? Nije. Sad pričamo o pederima. To što i drugi rade idiotarije ne čini pederske idiotarije ništa manje idiotskima.
Ne, meni su oni bili iritantni upravo dok se nad njima vila šarena zastava potlačenih i dok su glasno trubile potlačene vuvuzele. Ali OK, razumijevao sam potrebu za borbom, pa sam prelazio preko načina i sredstava te borbe.
Dok se nisu dirnuli u zadnji bastion normalnosti kako je rekla ali. E tu nećete. Možete se približiti ogradi, ali ćete dobiti pec po prstima ako pokušate biti posve jednaki meni. Ja jesam za vaša prava, ali ne baš da mi budete posve ravnopravni. :zubo: Ne dirajte moje prstenje. Mislim... [/quote]
Podvaljuješ. Prilično podlo. Iako sam na puno mjesta eksplicitno objasnio. Mene ne smeta da budu jednaki. Smeta me da budu isti, jer mene i moj brak onda silom izjednačuju sa sobom i svojim brakom. A to nije isto. Ima jednaka prava na postojanje i funkcioniranje -- ali nije isto. I ako je njima važno da bude isto, meni je važno da ne bude. Ne shvaćam zašto je tebi njihova želja za istošću (koju su prethodno popljuvali GALAMEĆI da nisu isti) vrijednija od moje želje za različitošću. Pogotovo ako je riječ o simbolu koji je tebi, izgleda, glup.
Da, deklarativno bi volio. Dok ti se previše ne približe.
Da prostiš, sereš. Buniš se kad ti kažem da pedere poznajem jako blisko, sasvim 100% sigurno bliskije od tebe 110 puta, nazivaš to (pogrešno) ad hominem, a sad odjednom meni pripisuješ da mi je mrska njihova prevelika blizina. Daj se dogovori sasa sa sobom o svojim metodama rasprave.

Ne, nije mi mrska njihova blizina. Uopće. Nesimpatična mi je njihova egzaltirana plemenska separatnost. Kao i svaka druga takva; nisu pederi po tome ništa specijalno. Jednako su glupi kao i brojna druga plemena. Ja sam, eto, protivnik plemenske kulture. Smatram ju lošom i štetnom ukoliko se ne zadržava na pukom folkloru.
Ovo o čemu pričaš ne ide preko noći. Sasvim je normalni dio procesa. Kao što se ni žene ni crnci nisu preko noći prestale baviti svojom potlačenošću, tako neće ni pederi. Da tebe netko drži u podrumu pedeset godina, ti bi odmah prihvatio da si slobodan čim bi te pustili, otresao veselo prašinu s koljena i bio onako svoj, slobodan duhom?
Vjerojatno ne. Zato sam i naglasio da razumijem i potrebu za borbom i potrebu za određenim, meni nesimpatičnim, sredstvima te borbe. Pa što? Moram li zato automatski prihvaćati od njih sve? Moram li, samo zato što se oni bore, prihvatiti, lao onomad sudac Vuković, da se u obrambenom ratu ne mogu počiniti zločini? Naravno da mogu. I naravno da u pederskoj borbi bude svega i svačega. I ja kažem što mi se od te borbe sviđa, a što ne, i što smatram greškom.
Ali daj onda digni glas i protiv svih onih vjenčanja koja nisu po tvom ukusu. Ili dok imaju kurac i pičku smiju raditi što hoće? I onda to nije neukusno, nije ruganje simbolici, iako još nismo utvrdili ni od čega se ta simbolika sastoji, onda je čisto ok.
Naravno da jest. I nisam se jednom sukobio s talibanima. Ali otkad je ovo topic o tome? I ne vidim kako to katolička glupost umanjuje pederske gluposti
Uspoređivanje s vanbračnim zajednicama je totalno promašeno jer pederi također imaju pravo na jedno i na drugo.
Moralno pravo. Ljudsko pravo.
Da, pravno gledano, imaju pravo i na jedno i na drugo. A ja imam pravo reći da mi je jedno od tog dvoga glupo i promašeno, te da me smeta, a da mi se drugo čini OK i primjereno. Na dugi rok možda i štetno. Kao i mnoge druge želje koje se ljudima ostvare.
Emericzy

Post 17 May 2013, 12:05

ex anais » wrote:
Pa da. Kao što je Cockta ista Coca Cola. Osim što nije. Al jebeš ga. Sirotinji sirotinjsko. :mudri: A i neki se kunu da je Cockta bolja.
ex anais » wrote:Mislim da sam shvatila Emericzyja. :o
Meni je Cockta bljak. I one Cole po tri kune isto. I sky cole. I drago mi je da se ne zovu cola cola. Neka si imaju svoje toksine. :usama: Samo, ja sam kolafašist.

Eto vidiš da razumiješ.

Dok sam još pio ta sranja, Coca Cola mi je bila fina, a Pepsi mi je bila bljak. A Cockta uvijek preslatka.

I pizdio sam kad bi mi konobar na moju narudžbu Coca Cole donio Pepsi. Popizdio bih.

Možda glupo, ali tada, dok sam bio u toj cola-furki, jako mi je bilo bitno da mi se Pepsi ne miješa u to u čemu uživam. A o Cockti da ne govorimo.

I tada sam znao da to sve skupa nije bogznakako važno, ali doživljaj je svejedno bio tu. I nije bio problem svakoga zadovoljiti uz malo razmišljanja, pažnje i pristojnosti.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 17 May 2013, 12:08

Ok, sve dobro zboriš, ali ja bi ipak rekla da je čipka čipka pa čak i kad je kineska..ne mora biti ni lijepa, i po tvom ni mom ukusu ali je i dalje čipka
oću reći da se taj brak može zvati brak i kad je homoseksuialni ili heteroseksualni
pače, paška se zove paška da se zna da nije idrijska ili poljska ali ima ju sve one svoju tradiciju , ljepotu, vrijednost
mislim, ja ne bi inzistirala na nazivlju te veze, ali bi svakako inzistirala na proširenju i jasnijoj definiciji veza ma bile one tradicionalne, građanske, crkvene, homoseksualne ili vanbračne.
Ovim načinom zakidanja tj neusklađivanja svih veza pred zakonom, zapravo svi pojednici iz tih veza pa tako i ja i ti postajemo nezaštićeni.
Možda se to sad ne vidi, ali problemi postoje a zakon o obitelji nam je šupalj, papir sve trpi a kad dođe do sporova u bakorazvodnim parnicama, u ostavinskim raspravama, ikad kad nam je zakon i zaštita potrebna, sve nekako zakaže...:ne zna:
kurvanjski avatar, a
Emericzy

Post 17 May 2013, 12:11

Sorry, ne mogu još i tebe. Samo za tebe trebalo bi mi još toliko vremena kao za sve ostalo, jer ti sve to što oni kažu napišeš triput zakučastije. I triput dulje. A već sam ovako u cajtnotu s prijevodima.
Emericzy

Post 17 May 2013, 12:20

nina williams » wrote: Da samo nepismena... :rofl:
Slušaj ti vamo. Da, da, ti koji meni govoriš da ne čitam.
Postavio si tezu i cijelu priču vrtiš oko nje. Ako ti ne smeta uspostava neke nove institucije, pravno izjednačene s brakom, zašto onda pišeš sve ovo?
Hoću reć, kriva ti je teza. Ne traži se the brak, traži se jednak pravni okvir za nešto što je nebitno kako će se zvat. To da takvo što u nas još nema poseban naziv, pa se koristi riječ brak, to ti je trebalo bit jasno od samog početka.
Jes' kurac tako. Tamo gdje je stvar već prošla, to je The Brak. O tome i govorim. U Hrvatskoj još nije, ali je samo pitanje vremena. I nemoj misliti da će u nas smisliti neko pametno rješenje. Toga u hrvatskoj povijesti nikad nije bilo. U nas se do koliko-toliko dobrih rješenja dolazi tek u spašavanju žive glave od prethodnih gluposti.
I, kako god da okrenem, uvođenje te teze kao nešto što se podrazumijeva u najmanju se ruku čini neumjesno. Bilo da je:
-produkt neinformiranosti; jer drsko je ić govorit protiv, a dok ne znaš za što se neko zalaže
-produkt svjesne želje podmetanja krive teze. Neumjesnost ovog valjda ne trebam pojašnjavat.
Jer...Vlada RH, službeno, ne misli izjednačavat homoseksualne i heteroseksualne bračne/kračne/izvanbračne zajednice. I daaaaa, to jest jebeni službeni/zvanični/ne jednom izrečeni/urbi et orbi/dan na znanje putem raznih intervjua na televizijama i u novinama/.../ stav!
I da, upravo pizdim nako baš pravo. :gaah: Ako to ne znaš il si to voljan ignorirat, jebesemene za ikakim raspravljanjem.
I ne, to nema veze s tobom i takima u ovoj raspravi, to je univerzalan princip za rasprave u mene. Ako nešto ne znaš-ne raspravljaš prvo, neg prvo naučiš, informiraš se. Tek informiran (ne mora to zać u silne dubine, dovoljno je tek da se sam ne dovedeš u situaciju gdje se gorljivo zalažeš, pa čak i cijelu priču baziraš, za nešto što niko ni ne stavlja na tapetu), zauzimaš konačan stav, te raspravljaš.
Et, otpizdih, sad sam skroz fajn.
:w
Ma Vlada RH danas priča svašta, a sutra će napravit koješta drugo. Nisu oni nikakvo mjerilo.

Ja ti kažem što bih ja volio: Meni brak, pederima krak, lezbijkama prak. Sve isto osim u imenu. A onda dalje nek si svatko prčka po 'svojemu' i mijenja i modificira i prilagođuje.

A djecu ionako ne bih dozvolio nikome, pa o toj osjetljivoj temi ne trebamo ni raspravljati.
Emericzy

Post 17 May 2013, 12:38

Chilimama » wrote:Ok, sve dobro zboriš, ali ja bi ipak rekla da je čipka čipka pa čak i kad je kineska..ne mora biti ni lijepa, i po tvom ni mom ukusu ali je i dalje čipka
oću reći da se taj brak može zvati brak i kad je homoseksuialni ili heteroseksualni
pače, paška se zove paška da se zna da nije idrijska ili poljska ali ima ju sve one svoju tradiciju , ljepotu, vrijednost
mislim, ja ne bi inzistirala na nazivlju te veze, ali bi svakako inzistirala na proširenju i jasnijoj definiciji veza ma bile one tradicionalne, građanske, crkvene, homoseksualne ili vanbračne.
Ovim načinom zakidanja tj neusklađivanja svih veza pred zakonom, zapravo svi pojednici iz tih veza pa tako i ja i ti postajemo nezaštićeni.
Možda se to sad ne vidi, ali problemi postoje a zakon o obitelji nam je šupalj, papir sve trpi a kad dođe do sporova u bakorazvodnim parnicama, u ostavinskim raspravama, ikad kad nam je zakon i zaštita potrebna, sve nekako zakaže...:ne zna:
Sve točno. Sve bismo to trebali zapravo staviti na stol i posložiti pametnije, ali to ljudi nikad ne rade tako. Kad im i dođe prilika da nešto mijenjaju kompletno, onda tek sve useru. (Spomenuo sam već Hrvate 1991. nisam li?)
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 17 May 2013, 13:00

ja baš zato na to gledam suosjećajući
naime, svi bismo se zajedno trebali izboriti na popravak obiteljskog pa i ostalih zakona a u tom bi nam slučaju bila nepotrebna borba za neka prava ovih ili onih manjina, zajednica, hendikepiranih i sličnih ugroženih skupina
dakle, svaka nesloga i svako raskoljivanje i mimoilaženje nam ide na štetu...ali štetu sviju nas
pridružimo se dakle svakom nastojanju da netko bude sretniji a posebno zato jer se to ne dira u tuđu sreću i prava
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 17 May 2013, 13:09

Emericzy » wrote: Sorry, ne mogu još i tebe. ..
..ma ne, ne..ma boze moj, razumijem, naravno..ne, nikako, nemoj ti mene, slobodno ti mene zaobidji, necu se ja ljutit, druge ti, njih ti..samo ti njih namiri..ma kakvi, ne trebas se ispricavat, dapace, nemas zasto, samo ti njih slobodno.. lako je zamene.. ne brini se ti nista.. samo ti njih dobro, meni ce bit drago.. :cheer:

:zubo:
Perzefona

Post 17 May 2013, 13:53

Bara huda » wrote:
Naravno da ne, ja ne nosim perje na guzici. :durica:
Ali secem s muzem drzeci se za ruke, nemam problema dati mu pusu u javnosti kad ga docekam na aerodromu ili se dogovorimo naci pod repom. :D
Sto ne znaci da cu se zvaljakati ili seksati na javnom mjestu.

No to ne rade ni pederi
U čemu je onda problem? :ne zna: Misliš da se oni ne smiju zagrliti na aerodromu?
Ono sto sam htjela reci upisom je da se osobe homoseksualnih sklonosti nemaju pravo ponasati onako kako se ponasaju osobe heretoseksualnih sklonosti na javnom mjestu.
Ne radi se o ekstremnom perju nego o sasvim normalnom ponasanju kojim se pokazuje ljubavna povezanost s drugom osobom.
A vjenčani list dao bi im to pravo, tvrdiš? Ma daj...

Šta, nestali bi svi homofobi i idioti sa zemaljske površine kad jednom oni dobiju pravo na brak?
Uostalom, na znatno benignijim temama, kao sto je npr. dlakavost zena je znalo frcati perje, da ne kazem dlake. :D
Rijetke su one koje ce hodati dlakavih pazuha iako su im dlakava pazuha lijepa.
Eto, sama si rekla. Ljudi ne rade ono što okolinu iritira. I to ne zbog plemenitosti i obzira prema okolini, nego zbog vlastite guzice. Šta im treba glupo razjašnjavnje s okolinom koju preziru? Procijene važnost dlaka i odmjere je naspram važnosti dojma koji ostavljaju na okolinu i opredijele se. Ako oni žele hodati dlakavi, neka pojme da se drugi ne mogu, a uostalom i ne žele praviti da su obrijani. Prokleti dlakofobi!

A sad probaj zamislit da se javno trebas deklarirati pripadnikom skupine koja se godinama smatra neprihvatljivom za zajednicu.
E, vidiš, to mi je problem. Ne mogu zamisliti da to TREBAM. Zašto trebam? Tko to od mene traži? Tko to zadire u moju intimu, tko me to ispituje i s kojim pravom? Aha, nije da trebam, nego želim. Pa tako onda reci.
Ono, zna se da ih ima, da su tu, medju nama, ali sve dok sute i zive andrkavr, bez ikakve naznake da su tu, mogu suegzistirati.
Gle, točno. :ne zna: Svi hodamo undercover. Među nama su i preljubnici, ljubavnice, drolje, impotentni muškarci, frigidne žene, nimfomanke, erotomani i likovi s kojekakvim seksualnim sklonostima, swingeri, monogamni, poligamni, kupci i prodavači ljubavi. I svi bi mi oni jednako išli na živce da od svojih seksualnih života rade kapelicu. Ma katedralu. Jer gejevi se ni po čemu ne razlikuju od ostalih, osim po tome s kim se seksaju. Zašto sam ja loša osoba i homofob ako me to nije briga? :ne zna:
Cak i prikrivene seksualne aluzije medju hetero osobama nisu big deal, pogotovo ako su si dopadljivi medjusobno. Uostalom, probaj zamislit svoju reakciju na istu izjavu upucenu tebi od strane muskarca i zene.
Evo, probala sam. Ako odjebem muškarca koji mi se nabacuje, ja sam samo nezainteresirana. Ako odjebem ženu, ja sam homofob. Narušavam njezina prava. :kava:
Ljudi, a nekad i zene :D se ne tako rijetko vole pohvaliti da su jebali. Imas topic na ljisu bas o tome. Valjda zadovoljstvo i srecu koje osjecaju kao posljedicu jebanja zele podijeliti sa svijetom, makar i anonimno.
Ne znam zašto mi sama u ruke stavljaš oružje. Anonimno. To je ključna riječ. Gle, obično javnost ne zanima tko se s kim i kako ševi.
Obicno se muskarci medjusobno tapsu...evala majstore, neka si, svaka cast, aajmooo nasi...i tako :rofl:
Ali samo ako se radi o zeni, barem u ovom okruzenju. Ne vjerujem da bi reakcija bila ista kad bi u prici bila dva muskarca. :D
Gle, izgleda da ih ja doživljavam puno ravnopravnijima od tebe. Jer meni je muškarac koji stavlja na sva zvona kako je i koga povalio seljačina i prostak. I s time se može tako hvaliti samo u isto takvoj okolini. Gej koji bi to radio isto bi mi bio seljačina i prostak.

Pokušavam si sad zamisliti kako bi to izgledalo da mi pauzu na poslu uzme kolegica koja se vjenčala s drugom kolegicom. Kao što to često rade kolege, donose one užasne namještene fotošopirane fotke sa svojih svadbi ili svadbi svoje djece. Gnjave zaneseno sa sastojcima svadbene torte, daju adrese salona u kojem je kupljena vjenčanica od tog i tog materijala, nabrajaju repertoar glazbenika, pokazuju kumu i hvale se kako je to kći/sestra nekog lika koji bi meni trebao biti poznat, ali nije pa me sram, pa mi onda naširoko objašnjava koji je to lik i po čemu ga trebam znati, kad je bio na TV ili novinama jer je ono prije par mjeseci kad se pisalo o... :rolleyes: Gle, meni to ide na jetra i ja nemam dovoljno drskosti da to odjebem, pa to gledam i slušam i pizdim u sebi što mi ode pauza, ili molim boga da naiđe druga žrtva, više njih, pa da izmigoljim.

I ako sad to budu radili gej parovi, a ja zakolutam očima, hoću li biti homofob?
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
  • Information