Emericzy » wrote:
Ma baš si nepismena, jebote. Čitaj što pišem. Za koji se kurac trudim pisati ako ne čitaš?
Nek se ubračuju kako i koliko hoće. Samo nek meni moju vrstu braka ostave na miru. Nek meni ostave moje simbole. Nepotrebni su im, jer homoseksualni 'brak' nije isti kao heteroseksualni. Drugim rječima, nek puste meni brak, a sebi uzmu drak, grak, krak, ili prak.
Nevjenčani heteroseksualci ne traže da njihova zajednica bude brak, a sličnija je braku od onoga što pederi imaju. Zašto to onda traže pederi? kakav im je to hir?
Pa da. I što tome fali? Sve redom grupe kojima konvencionalni brak ne treba. Ali oni kojima treba neka zajednica nalik na brak, trebali bi ju dobiti. Zašto ne? Hajde da razmislimo o tome kako bi drak, grak, krak, ili prak izgledao. Prije svega nek oni sami razmisle. Velika je to prilika -- pravno definirati međuljudske odnose od nule. Ne bi ju trebalo uprskati.
Kajjaznam. ja bih ipak gay zajednicu pitao imaju li što protiv da ja uđem u krak iako nisam krakast. Onako, već iz pristojnosti. Možda bi ljude smetalo, kajjaznam.
Onda ti mene krivo razumiješ. Mene prava nimalo ne smetaju, dok ne zadiru u druge. Nisam ja katoliban. (I njihova sam prava spreman braniti. Prava, ali ne i njihove gluposti.)
Eto, slažem se.
Love and krakiage, love and krakiage, go together like horse and carriage
Pa progutat će, naravno. I ja ću progutati. Bolje i tako nego da ti ljudi ne dobiju prava. Ali mogu jamrati.
Da samo nepismena...
Slušaj ti vamo. Da, da, ti koji meni govoriš da ne čitam.
Postavio si tezu i cijelu priču vrtiš oko nje. Ako ti ne smeta uspostava neke nove institucije, pravno izjednačene s brakom, zašto onda pišeš sve ovo?
Hoću reć, kriva ti je teza. Ne traži se
the brak, traži se jednak pravni okvir za nešto što je nebitno kako će se zvat. To da takvo što u nas još nema poseban naziv, pa se koristi riječ brak, to ti je trebalo bit jasno od samog početka.
I, kako god da okrenem, uvođenje te teze kao nešto što se podrazumijeva u najmanju se ruku čini neumjesno. Bilo da je:
-produkt neinformiranosti; jer drsko je ić govorit protiv, a dok ne znaš za što se neko zalaže
-produkt svjesne želje podmetanja krive teze. Neumjesnost ovog valjda ne trebam pojašnjavat.
Jer...Vlada RH,
službeno, ne misli izjednačavat homoseksualne i heteroseksualne bračne/kračne/izvanbračne zajednice. I daaaaa, to jest jebeni službeni/zvanični/ne jednom izrečeni/urbi et orbi/dan na znanje putem raznih intervjua na televizijama i u novinama/.../ stav!
I da, upravo pizdim nako baš pravo.

Ako to ne znaš il si to voljan ignorirat, jebesemene za ikakim raspravljanjem.
I ne, to nema veze s tobom i takima u ovoj raspravi, to je univerzalan princip za rasprave u mene. Ako nešto ne znaš-ne raspravljaš prvo, neg prvo naučiš, informiraš se. Tek informiran (ne mora to zać u silne dubine, dovoljno je tek da se sam ne dovedeš u situaciju gdje se gorljivo zalažeš, pa čak i cijelu priču baziraš, za nešto što niko ni ne stavlja na tapetu), zauzimaš konačan stav, te raspravljaš.
Et, otpizdih, sad sam skroz fajn.