Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 May 2013, 19:41

..dakle, emerici, budi jasan jednom..

1. tko to tebi otima simbole?
2. koji se to tebi simboli oduzimaju, otimaju?
3. kako se to otimaju?
4. zasto mislis da ti se otimaju? ostajes bez njih?
5. sto ti gubis tim otimanjem ili..eto, dijeljenjem tih tvojih simbola s drugima?
6. sto ti konkretno gubis tom otmicom simbolinjanki? ..kakvu to stetu trpis? ..u cemu se ona ocituje, kako bi je ti naveo, specificirao?

:kokice:

nina williams
Has thanked: 1 time

Post 16 May 2013, 19:55

Emericzy » wrote: Ma baš si nepismena, jebote. Čitaj što pišem. Za koji se kurac trudim pisati ako ne čitaš?

Nek se ubračuju kako i koliko hoće. Samo nek meni moju vrstu braka ostave na miru. Nek meni ostave moje simbole. Nepotrebni su im, jer homoseksualni 'brak' nije isti kao heteroseksualni. Drugim rječima, nek puste meni brak, a sebi uzmu drak, grak, krak, ili prak.

Nevjenčani heteroseksualci ne traže da njihova zajednica bude brak, a sličnija je braku od onoga što pederi imaju. Zašto to onda traže pederi? kakav im je to hir?

Pa da. I što tome fali? Sve redom grupe kojima konvencionalni brak ne treba. Ali oni kojima treba neka zajednica nalik na brak, trebali bi ju dobiti. Zašto ne? Hajde da razmislimo o tome kako bi drak, grak, krak, ili prak izgledao. Prije svega nek oni sami razmisle. Velika je to prilika -- pravno definirati međuljudske odnose od nule. Ne bi ju trebalo uprskati.

Kajjaznam. ja bih ipak gay zajednicu pitao imaju li što protiv da ja uđem u krak iako nisam krakast. Onako, već iz pristojnosti. Možda bi ljude smetalo, kajjaznam.

Onda ti mene krivo razumiješ. Mene prava nimalo ne smetaju, dok ne zadiru u druge. Nisam ja katoliban. (I njihova sam prava spreman braniti. Prava, ali ne i njihove gluposti.)

Eto, slažem se.

Love and krakiage, love and krakiage, go together like horse and carriage

Pa progutat će, naravno. I ja ću progutati. Bolje i tako nego da ti ljudi ne dobiju prava. Ali mogu jamrati.
Da samo nepismena... :rofl:
Slušaj ti vamo. Da, da, ti koji meni govoriš da ne čitam.
Postavio si tezu i cijelu priču vrtiš oko nje. Ako ti ne smeta uspostava neke nove institucije, pravno izjednačene s brakom, zašto onda pišeš sve ovo?
Hoću reć, kriva ti je teza. Ne traži se the brak, traži se jednak pravni okvir za nešto što je nebitno kako će se zvat. To da takvo što u nas još nema poseban naziv, pa se koristi riječ brak, to ti je trebalo bit jasno od samog početka.
I, kako god da okrenem, uvođenje te teze kao nešto što se podrazumijeva u najmanju se ruku čini neumjesno. Bilo da je:
-produkt neinformiranosti; jer drsko je ić govorit protiv, a dok ne znaš za što se neko zalaže
-produkt svjesne želje podmetanja krive teze. Neumjesnost ovog valjda ne trebam pojašnjavat.
Jer...Vlada RH, službeno, ne misli izjednačavat homoseksualne i heteroseksualne bračne/kračne/izvanbračne zajednice. I daaaaa, to jest jebeni službeni/zvanični/ne jednom izrečeni/urbi et orbi/dan na znanje putem raznih intervjua na televizijama i u novinama/.../ stav!
I da, upravo pizdim nako baš pravo. :gaah: Ako to ne znaš il si to voljan ignorirat, jebesemene za ikakim raspravljanjem.
I ne, to nema veze s tobom i takima u ovoj raspravi, to je univerzalan princip za rasprave u mene. Ako nešto ne znaš-ne raspravljaš prvo, neg prvo naučiš, informiraš se. Tek informiran (ne mora to zać u silne dubine, dovoljno je tek da se sam ne dovedeš u situaciju gdje se gorljivo zalažeš, pa čak i cijelu priču baziraš, za nešto što niko ni ne stavlja na tapetu), zauzimaš konačan stav, te raspravljaš.
Et, otpizdih, sad sam skroz fajn.
:w
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 16 May 2013, 20:05

MightyMe » wrote: Nisan te povata, spor san nešto danas. Ja govorim u kontekstu: ako se danas nešto ne smije, a sutra smije. O takvom proširenju prava. Koje je za sve isto. Šta to ne postoji u netotalističkim režimima? :ne zna:
Veća ljudska prava, to ne postoji. Ne gleda se tako. Imaš smanjenje prava ako, recimo, ubiješ nekog jer ti se ćefnulo. A na to se gleda ko na nešto što si sam sebi skrivio, tj. oduzimaju ti se prava jer si ugrozio tuđa.
Al nema većih, zakonom definiranih, tih stvari. Štajaznam kako da ti to objasnim...nema prvog stanja iako ima drugog kad je žena trudna. Et, ovim bi ti se sve trebalo razbistrit. :rofl:
(Poanta je u perspektivi i tim nekim pravnim principima.)
schmokljan

Post 16 May 2013, 22:39

Kako predivno, u državi u kojoj je 1.2 milijuna ljudi siromašno, lažna ljevica podvali priču o izjednačavanju brakova, a lažna desnica to uzdigne na pitanje od nacionalne važnosti.

A i trkelj malo živne, Svi imaju svoj stav. Moj je stav da vam želim još puno dokonih rasprava, vi dokoni, knjiški ljudi.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 May 2013, 23:05

to samo govori da smo se dobrano navikli na kukavičja jaja
do te mjere da više ni ne primjećujemo da su kukavičja...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Bara huda

Post 16 May 2013, 23:06

schmokljan » wrote:Kako predivno, u državi u kojoj je 1.2 milijuna ljudi siromašno, lažna ljevica podvali priču o izjednačavanju brakova, a lažna desnica to uzdigne na pitanje od nacionalne važnosti.

A i trkelj malo živne, Svi imaju svoj stav. Moj je stav da vam želim još puno dokonih rasprava, vi dokoni, knjiški ljudi.
A milo moje, daj reci di da dodjem vidati tvoje krvave rane zadobivene u borbi psi o prsi sa mrskim neprijateljem.
Nemoj mi sad reci da ti nemas krvavih rana i da si...dokon, knjiski covjek.
Da ne kazem nesto gore. Kao npr...trkeljas. :eek:

Ja to odbijam povjerovati. :durica:
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:09

Ne, doista, što se s ljudima događa?

U trenucima dok Žižek subverzivno ždere kod predsjednika jedne slučajne države, te time jasno daje do znanja da je jedina subverzivna opcija ubit se žderanjem, kad se sam sebi već toliko gadiš, vi raspravljate o bračnim modusima ekipe koja ne želi prenositi svoje gene. Kompletni nonsens.
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:11

schmokljan » wrote:Kako predivno, u državi u kojoj je 1.2 milijuna ljudi siromašno, lažna ljevica podvali priču o izjednačavanju brakova, a lažna desnica to uzdigne na pitanje od nacionalne važnosti.

a zemlja putuje trideset kilometara u sekundi. dok sam ovo napisao, vec smo prosli najmanje sto kilometara. e, ali kako ti kupus..svi skupa, zajedno sa suncem picimo 220 kilometara u sekundi. to znaci..dok sam ovo napisao, vec smo iljadu kilometara tamo gdje nikad nismo bili..

a ti nama o jedan pojint dva miljona siromasnih u hrvatskoj.. :kokice:

enivej, dok mi tako picimo, nesto se treba radit i to, sto ti govoris, ima tu istine..neke, ali nije bas to sve tako kako ti oplosnis..
naime, ako vec tako picimo i ako se nesto treba radit, ako nam vrijeme treba nekako proc, onda je bolje da vrijeme ide svojim nekim tokom, a ne da se vraca unatrag, tamo smo vec bili.. :kokice:
karambol

Post 16 May 2013, 23:12

Fakat. :zubo: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:19

schmokljan » wrote:Ne, doista, što se s ljudima događa?

U trenucima dok Žižek subverzivno ždere kod predsjednika jedne slučajne države, te time jasno daje do znanja da je jedina subverzivna opcija ubit se žderanjem, kad se sam sebi već toliko gadiš, vi raspravljate o bračnim modusima ekipe koja ne želi prenositi svoje gene. Kompletni nonsens.
subverzivniji je nego sto mislis. cujem da je savjetnik grckom janisu. :kokice:

prije mjesec dana grcka ljevica siriza napravila koaliciju sa fasistickim anelom.. os jedne kokice da stavim. evo kokica.. :kokice:

..pa ti sad racunaj. :raspa:

ko kaze da ne zele prenositi svoje gene? jel to negdje pise ili si ti to ono, mukotrpno izderivirao? :D
Bara huda

Post 16 May 2013, 23:29

Zurim se na bjuti slip pa cu probat ukratko. :D

Zamisljam se u ulozi osobe koja se seksualnim preferencijama i nicim drugim ne uklapa u postojece drustvo.
Dakle, radim, privredjujem, placam porez, ponasam se kao uobicajeni clan drustva u kojem jesam, na nosim perje na dupetu i nastojim biti sto nevidljivija. Ali volim zenu i ona voli mene i nas dvije se volimo.

No, ja ne smijem to javno reci a kamoli obznaniti trazeci od drustva da me tretira kao ravnopravnog clana koji sasvim lijepo funkcionira u svim ostalim djelovima ali moja intima mora biti jako skrivena od pogleda drugih koji nisu kao ja.
Njih moja intima vrijedja, ne svidja im se, to sto se meni ne dopada njihova heteroseksualna intima i pokazivanje iste...pa tko mi je kriv, kad sam u manjini.

Iako moja 'bolest' nije zarazna, znaci ne moze preci na druge koji su rezstentni, ona je jednostavno ruzna za gledanje. Uvredljiva. Toliko da i dalje moram skrivati da sam ono sto jesam. Ako zelim biti prihvaceni clan drustva.
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:30

Dakle, unda, nemaš nikakav smisleni odgovor?
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:31

karambol » wrote:Fakat. :zubo: :zubo:
..mislis? :kokice:

pa ako je fakat, onda jos malo jahanja.. nasa galaksija, zajedno sa nasim suncem, zajedno sa zemljom, zajedno sa hrvatskom koja se jos od prije vrti..kolko ono..500 metara u sekundi (?), zajedno sa 1 pojint dva siromasnih i ostatkom bogatih hrvata i zajedno sa schmokljanom, pici zajedno s jos nekim galaksijama susjednim, iljadu kilometara u sekundi..

i aj ti sad nemoj popit jednu pivu da ti se prestane mantat.. :D
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:32

Bara huda » wrote:Zurim se na bjuti slip pa cu probat ukratko. :D

Zamisljam se u ulozi osobe koja se seksualnim preferencijama i nicim drugim ne uklapa u postojece drustvo.
Dakle, radim, privredjujem, placam porez, ponasam se kao uobicajeni clan drustva u kojem jesam, na nosim perje na dupetu i nastojim biti sto nevidljivija. Ali volim zenu i ona voli mene i nas dvije se volimo.

No, ja ne smijem to javno reci a kamoli obznaniti trazeci od drustva da me tretira kao ravnopravnog clana koji sasvim lijepo funkcionira u svim ostalim djelovima ali moja intima mora biti jako skrivena od pogleda drugih koji nisu kao ja.
Njih moja intima vrijedja, ne svidja im se, to sto se meni ne dopada njihova heteroseksualna intima i pokazivanje iste...pa tko mi je kriv, kad sam u manjini.

Iako moja 'bolest' nije zarazna, znaci ne moze preci na druge koji su rezstentni, ona je jednostavno ruzna za gledanje. Uvredljiva. Toliko da i dalje moram skrivati da sam ono sto jesam. Ako zelim biti prihvaceni clan drustva.
Nisam znao da je tema o gej prajdu, mislio sam da govorimo o usvajanju djece plodnih muškaraca koji ne žele oplođivati.
..a unda
Undaminator

Post 16 May 2013, 23:33

schmokljan » wrote:Dakle, unda, nemaš nikakav smisleni odgovor?
..kako to mislis? sta te zanima? aj me ti pitaj sta te zanima, a ja cu ti odgovarat sa da ili ne.. :kokice:
Eks

Post 16 May 2013, 23:33

Bara huda » wrote:Zurim se na bjuti slip pa cu probat ukratko. :D

Ali ima ljudi koji će te cijeniti zbog toga što se skrivaš. :lux: I smatrati te razumnom za razliku od nasilnih paunova.
Eks

Post 16 May 2013, 23:34

schmokljan » wrote:
Nisam znao da je tema o gej prajdu, mislio sam da govorimo o usvajanju djece plodnih muškaraca koji ne žele oplođivati.
Da možeš oploditi muškarca, bi li to napravio? Stisnuo zube i junački prionuo?
Bara huda

Post 16 May 2013, 23:37

schmokljan » wrote:
Jebiga, krivo si mislio.
Tema je o uklapanju ljubitelja istog spola u vecinsko drustvo onih koji ljube osobe suprotnog spola. I nikako im se ne svidja da im takvi kvare...ono sto imaju i na sto su navikli. :D
Eks

Post 16 May 2013, 23:38

Oće meni netko protumačit tu jedinstvenu simboliku koju bi pederi oskvrnuli? :misli:
Euklid
old school

Post 16 May 2013, 23:43

..a unda » wrote: aj me ti pitaj sta te zanima, a ja cu ti odgovarat sa da ili ne.. :kokice:
Da li Silajn zna da si povalio pola ŽK-a a druga polovica čeka u redu? :kokice:
'if you fall, i'll be there' (floor)
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:43

Bara huda » wrote: Jebiga, krivo si mislio.
Tema je o uklapanju ljubitelja istog spola u vecinsko drustvo onih koji ljube osobe suprotnog spola. I nikako im se ne svidja da im takvi kvare...ono sto imaju i na sto su navikli. :D
Zašto bi se htjeli uklopiti, za koju pičku materinu? Žele se odreći jednog od ključnih kvaliteta kojeg ljudska jedinka uopće ima - neuklopljenosti? Pa koji su to porivi?
Donna Sole

Post 16 May 2013, 23:47

schmokljan » wrote:
Zašto bi se htjeli uklopiti, za koju pičku materinu? Žele se odreći jednog od ključnih kvaliteta kojeg ljudska jedinka uopće ima - neuklopljenosti? Pa koji su to porivi?

možda ljubav prema svom životnom partneru i želji za odgajanjem djeteta kojem mogu pružiti ljubav obrazovanje dom
kurvanjski avatar, a
Bara huda

Post 16 May 2013, 23:47

ex anais » wrote:
Ali ima ljudi koji će te cijeniti zbog toga što se skrivaš. :lux: I smatrati te razumnom za razliku od nasilnih paunova.
Znam.
Zato to i radim. Skrivam se.
Da ne dobijem po picki. :(

Jebiga, kad gledas obicno jednostavno malogradjansko prezivljavanje u odnosu prema potisnutoj ili skrivenoj seksualnosti...biras ono sto je lakse.
Sutis i trpis. Mozes odseliti tamo gdje je vise po tvom ali i to prije u teoriji nego u praksi.
Eks

Post 16 May 2013, 23:50

Bara huda » wrote: Znam.
Zato to i radim. Skrivam se.
Da ne dobijem po picki. :(

Jebiga, kad gledas obicno jednostavno malogradjansko prezivljavanje u odnosu prema potisnutoj ili skrivenoj seksualnosti...biras ono sto je lakse.
Sutis i trpis. Mozes odseliti tamo gdje je vise po tvom ali i to prije u teoriji nego u praksi.
Je, samo što dobivaš šutnjom i trpljenjem osim glađenja guzice onima koji iz hira ili mržnje, posve su im nebitni motivi, ne žele da budeš ravnopravan član zajednice nego da barem nosiš nekakav znak da potvrđuješ da jesi onaj koji ima manja prava.
A da ne kažem nesreće i jada kad se homoseksualci zbog nečijih prizemnih stavova moraju ženiti i time ne unesreće samo sebe...
schmokljan

Post 16 May 2013, 23:51

Chilimama » wrote:

možda ljubav prema svom životnom partneru i želji za odgajanjem djeteta kojem mogu pružiti ljubav obrazovanje dom
Aha, to je dakle, govorimo o visokoprihodovnim parovima. Pa što niste odmah rekli da je u pitanju zahtjev tranzicijskih pobjednika? Dakle, money talks, a ne ljudska prava, jerbo se neće djeca davati homoseksualnoj sirotinji. Sramota!
  • Information