Emericzy » wrote:
Kakvu ja to slobodu pederima smanjujem??? Da bih ju smanjio, oni ju najprije moraju imati.
Meni ne pada na pamet njima uskraćivati nikakve slobode. Osim da gaze po mom travnjaku. Imaju svoju livadu i nek na njoj rade što hoće. Nitko im ne uskraćuje travnjak kao takav. Ja im samo ne bih volio dati svoj.
Pa imaju je. Svaki se homoseksualac može (i smije) ubračit s osobom suprotnog spola. Nije im brak, u takvom slučaju, nemogućnost. Ali kad kažu 'ja sam homoseksualno čeljade i ubračio bi se s istim takim' ti kažeš: ne. Što će reć da im se određuje kako se smiju ženit/udavat.
Pa što ako pravo da brak zovem brakom nisam zaslužio? Ne mora se, Nina, sve u životu zaslužiti. Nisam zaslužio ni svoje gene ni pamet niti biblioteku koju mi je otac ostavio kad se preselio na Ahiret. Svejedno su moji i imam na njih puno pravo. I ne bih volio da mi se netko bilo u što od navedenog useli i pravi se da je to i njegovo, a ne samo moje.
Gene nisi mogao zaslužiti, jer su ti i dodijeljeni prije nego si bio u prilici zasluživati išta.
Zakon je omogućio tvom ocu da raspolaže svojom imovinom i po željama je ostavi kome hoće. Mogao je sastaviti oporuku ili je, ugrubo bar, znao što zakon govori o podjeli imovine ukoliko oporuke nema.
Njih je zakon izostavio, kao da ne postoje. Istovremeno je (skoro) svim drugima omogućio brak. Postavila bih ti pitanje glede zagrade. Znaš li tko se ne smije ubračivat u Hrvatskoj? Mislim da su u pitanju samo djeca (čini mi se da se s 14, il 16, godina može uz roditeljski pristanak), mentalno retardirani i oni koji istovremeno žele više od jednog bračnog partnera. I, eto, homoseksualci.
Točno. Zašto joj onda žele dati tradicionalno ime i time mene ljutiti? Nek ga zovu drak, krak, prak ili vrak.
S tim se skroz slažem. (Dapače mislim da to nije ni homoseksualcima problem.) Samo, nek se pravno izjednači s brakom i nek se omogući svima. Dakle, ko oće od heteroseksualaca stupit u
krak, može. Ko oće nek ide u crkvu. Al nek svi imaju ista prava nakon što potpišu nekakav dokument.
A mi tradicionalni nek se jebemo. Naše želje i sentimenti su irelevantni. Važne su želje i sentimenti pedera. Da bi se zadovoljila njihova želja za simbolom, meni se moj simbol treba oduzeti. Pardon, učiniti modernijim.
Bilo bi najbolje da se svi jebu. S partnerom po izboru.
Mislim da si nešto krivo shvatio s tom simbolikom. Puno je manje riječi o simbolu, a puno više o pravima koja iz braka proizilaze.
Joj, pa ti mene skroz krivo shvaćaš. Pa ništa ja nikome ne bih branio. Nek žive zajedno, nek imaju sva bračna prava, kao, recimo, nevjenčani heteroseksualni parovi. Ali, kao što se takav konkubinat ne zove brak nego 'vanbračna zajednica', nek se i pederska zajednica zove nekako drukčije, jer jebiga nije brak nego je nešto vanbračno. Ja ne govorim o pravima, nego o simbolima. I zato je usporedba s vegetarijancima koji jedu meso sasvim dobra.
Ehhhhm, u boldanom i jest poanta. U podvučenom je, pak, problem. Nevjenčani parovi u izvanbračnoj zajednici
nemaju ista prava kao i ljudi u braku. Vjenčani list ti momentalno povezuje dvoje ljudi, na određeni način, pred zakonom. Izvanbračna zajednica se izjednačuje s brakom tek nakon 3 godine (ili kraće, ako dobiju dijete). U tri se godine svašta desi. U tri godine jedno umre iljadu puta i homoseksualni izvanbračni partner nema penziju, dok heteroseksualni ubračeni ima i ako obudovi sutradan od ubračivanja.
Daklem, izvanbračna zajednica-NE, krak-DA.
A nego čega? Kako bi ti to riješila nego ideologijom? Lutrijom? Prebiranjem po ptičjim crijevima? Svi društveni propisi, pisani i nepisani, dio su ideološkog korpusa. Ne možeš tome pobjeći. Ako se i nećeš baviti ideologijom, ona će se ionako pozabaviti tobom.
Ja bi da neki progutaju. Kad baš pitaš za želje. Et. Ko što su neki muškarci morali progutat davanje glasa ženama.
To je samo želja, da se razumijemo. Da sam u poziciji u kojoj stvarno moram smišljat način, smislila bi neki manje agresivan.