Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Emericzy

Post 15 May 2013, 20:18

ex anais » wrote: inzistiranje da se to ne zove brak je jednostavno glupo. Ako nije diskriminatorno naprosto je glupo. Jer nema smisla. To je puki detalj ako se inzistira samo zbog imena. Ja bih voljela znati podlogu toga, što nekom znači to ime i zašto ga toliko brani od homoseksualaca. Tek onda mogu shvatiti ili ne shvatiti.
Čekaj, a zašto to malo ne pogledaš s druge strane.

Ajmo reći da je "insistiranje da se to ne zove brak je jednostavno glupo", kako ti kažeš. Ali, ako jest glupo, zašto onda pederi insistiraju da se to njihovo zove brak? Zašto ti onda njihovo insistiranje nije glupo?

A to je ono što ja cijelo vrijeme govorim. Pustite, zaboga, meni moju glupost na miru. Što će to vama. Smislite neku svoju glupost.

Emericzy

Post 15 May 2013, 20:21

ex anais » wrote:Kao da bi Uimeobiteljovci pristali da ovi imaju i neko drugo ime. :rofl:
Rekli bi, izmislite svoj brak pa ga onda nazivajte kako oćete. :rofl:
Da to kažu, ja se protiv tog njihovog prijedloga ne bi bunio. Ali nije to njihov cilj. Njihovi su ciljevi -- kao i ciljevi svih talibana -- puno zločestiji.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 May 2013, 20:50

Emericzy » wrote:..
Zato jer jest. Uvijek je bio. Tijekom čitave povijesti ustanove braka. Čak i u društvima u kojima je homoseksualnost bila potpuno prihvatljiva. Brak je formalna, zakonom regulirana zajednica muškarca i žene. Točka.

..
a nije. dvije tocke.. :kokice:

brak je nastalo od glagola brati. kakve to veze ima sa muskarcem i zenom? kako cemo to nategnut? :kokice: ..figurativno nategnut sam mislio.. :zubo:

s druge strane, talijanski, latinski, engleski poznaju rijec brak u kojoj je korijen materinstvo. rijec je ostala, funkcija se promijenila i sta sad? ni prva ni zadnja neprikladna terminoloska dosjelost. i to latinska, engleska, talijanska..

vremena se mijenjaju i zasto bit rob neceg sto ustvari ne postoji. ne vise. ne na takav nacin. uopce nije bitno kako ce se nesto zvat, ali za sad je to nesto kao brak, homoseksualci hoce da se to zove brak i sta..nece se zvat jer ti neces da se tako zove, jer ti mislis da je to glupo.
mislim, mocan ti je intelekt, stav i argument.. :giggle:

..i nikako mi nije jasno zasto ti mislis..osjecas..da se time sto homoseksualci oce da im se brak zove brakom ili nece ili ne znam, hoce da se izjednaci s brakom i posljedicama koje ta rijec danas nosi, a koje nije nosila u doba dinosaurusa ili starog zavjeta, nego se, eto, svasta strpalo pod brak stiteci ili namecuci necija prava nekom, tako da danas imamo ovo sto imamo..zasto to tebe toliko smeta? sta tebe briga oce li mate i ivan bit u braku? kakve ti stete imas od toga ako su oni u braku? ..aj, kakve?

ti i dalje mozes mislit sto god hoces, da je brak npr monogamna hetero zajednica u kojoj se moze radit ono sto si ti zamislio i sto hoces i kakvu stetu radi matin i ivanov brak i obitelj za tvoje misljenje, tvoj brak, tvoju lovu?

primjeri s bandicem i burekom su ono.. smijesni. meni se cini da na silu izmisljas neki strah i ugrozenost, samo da bi opravdao ono sto ustvari ne zelis otvoreno reci, nego hoces da se tvoj konzervativizam prihvati kao neki kozmopolitizam i otvorenost.
ne mozes izbjec, koliko god ti pisao neke subdisklejmere, da si potpuno na strani kaptola i toga da ti to nisi duzan trpiti i da ustvari imate zajednicki interes koliko god ti obrambeno racionalizirao i hinio odlucnu neodluku radikalnog razumijevanja sebe drugima.. :cheer:

mislim, homoseksualni pokoji brak ce ugrozit tvoj neki mir?
ma nagovorit cu sve one sta ce bit u tih sedam i po homoseksualnih brakova u narednih deset godina u zagrebu, da ti na smjene svaki dan prolaze ispred kuce, da te slijede po gradu i da ti svako dvajst metara zagrljeni prilaze, da ti pokazuju vjencani list i da ti govore..emerici, ne mos nas vise izbjec, donosimo ti arkadijski miiir..hi hi hi hi.. :vjesticji smijeh: :unda: :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 20:56

zabucao sam par postova prije neki kvot od nine..mislim i u kvotu i ostalo..sve je moje, nema nista nininog, tako da se zna.. :D
njen kvot je negdje nekako nestao, a ne mogu vise editirat..

nek se prodizi rok za editiranje barem na tri sata.. :cheer:
Emericzy

Post 15 May 2013, 21:12

nina williams » wrote: Zato što se ti stavljaš u poziciju onog tko odlučuje o smanjenju tuđe slobode, dok ju istovremeno sam uživaš.
Kakvu ja to slobodu pederima smanjujem??? Da bih ju smanjio, oni ju najprije moraju imati.

Meni ne pada na pamet njima uskraćivati nikakve slobode. Osim da gaze po mom travnjaku. Imaju svoju livadu i nek na njoj rade što hoće. Nitko im ne uskraćuje travnjak kao takav. Ja im samo ne bih volio dati svoj.
Ničim, a ovo ne mogu dovoljno naglasit, zasluženu. Ništa ti, niti bilo tko heteroseksualan, nije napravio da ima pravo na brak. Kao što niko homoseksualan nije ništa napravio da mu se to pravo oduzme. .
Pa što ako pravo da brak zovem brakom nisam zaslužio? Ne mora se, Nina, sve u životu zaslužiti. Nisam zaslužio ni svoje gene ni pamet niti biblioteku koju mi je otac ostavio kad se preselio na Ahiret. Svejedno su moji i imam na njih puno pravo. I ne bih volio da mi se netko bilo u što od navedenog useli i pravi se da je to i njegovo, a ne samo moje.
Ne, ne žele biti u tradicionalnoj zajednici. Tradicionalna zajednica je ona između muškog i ženskog partnera.
Točno. Zašto joj onda žele dati tradicionalno ime i time mene ljutiti? Nek ga zovu drak, krak, prak ili vrak.
Traži se napuštanje nekih tradicija i definiranje braka kao zajednice i istospolnih partnera. Što, nako inercijalno, znači da više nije riječ o tradicionalnoj, neg o nekoj modernijoj, novoj, varijanti.
A mi tradicionalni nek se jebemo. Naše želje i sentimenti su irelevantni. Važne su želje i sentimenti pedera. Da bi se zadovoljila njihova želja za simbolom, meni se moj simbol treba oduzeti. Pardon, učiniti modernijim. :rolleyes:
Imam prijedlog, bilo bi mi drago da se ne shvati kao provokacija: probaj naći usporedbu upravo na braku i zabranama, mislim da bi ti to moglo približit moj stav. Jednu sam već spomenula, međurasne brakove. Ima ih još, npr. međuklasni. Može i s različitim vjerama, ima i tog. (Ovdje polazim od pretpostavke da ne bi podržao zakonsku zabranu braka između dvoje, ma nek budu muško i žensko :zubo: , ljudi koji su različite vjere/staleža/boje kože. U slučaju da bi podržao takve zabrane, ondak ću morat malo detaljnije objašnjavat.)
Joj, pa ti mene skroz krivo shvaćaš. Pa ništa ja nikome ne bih branio. Nek žive zajedno, nek imaju sva bračna prava, kao, recimo, nevjenčani heteroseksualni parovi. Ali, kao što se takav konkubinat ne zove brak nego 'vanbračna zajednica', nek se i pederska zajednica zove nekako drukčije, jer jebiga nije brak nego je nešto vanbračno. Ja ne govorim o pravima, nego o simbolima. I zato je usporedba s vegetarijancima koji jedu meso sasvim dobra.
Pozicija i nastup. Uzimanje sebe kao bitnijeg (Da ponovim, ničim nisi zaslužio tu poziciju, ništa što si napravio nije utjecalo na tvoj položaj koji ti dozvoljava brak s osobom po tvom izboru. Samo si se rodio takav. Također, niti homoseksualci nisu ništa napravili da im se dokida pravo koje ostali nekršitelji zakona imaju, ovdje: na bračni život i povlastice koje on sa sobom nosi. Samo su se rodili takvi.) i kao nekog ko će drugom reći 'ne, ne želim da imaš isto ono što zakon meni i sličnima daje i spriječit ću to ukoliko mogu' ponašaš se despotski. Ilitiga silnički.
Ne'š ti despocije, na Trkeljanju nekog proglasiti glupim…
Ne mogu ovdje vodit ideološke borbe. Nisam u stanju, ne znam kako, jer mi oto nikakako ne smije bit stvar ideologije, kako to ne vide oni koji suprotno misle... :tuzni:
A nego čega? Kako bi ti to riješila nego ideologijom? Lutrijom? Prebiranjem po ptičjim crijevima? Svi društveni propisi, pisani i nepisani, dio su ideološkog korpusa. Ne možeš tome pobjeći. Ako se i nećeš baviti ideologijom, ona će se ionako pozabaviti tobom.
Rastužuje me ovo što se događa.
I mene. Pederi sami sebi krivo čine. Kao Hrvati 1991. imaju povijesnu šansu urediti stvari kako treba. I kao Hrvati 1991. zajebat će ju. Zato jer ni jedni ni drugi ne vide dalje od 19. stoljeća. Budale.
Eve ti vic, prikladan, maksuz za tebe vidim daš ga ubrat:
...negdje u Bosni...
Štef sjedne u buregdžinicu.
Dolazi konobar: izvolte.
Burek s jabukom, veli Štef.
Nakon po sata Štef se okreće svuda oko sebe, konobara niđe. Prođe još 5 minuta kad evo ti njega, malo zadihanog. Veli: izvinte što ste čekali, izvolte burek, a evo i jabuku sam našo.
Eto. Mujo zna znanje, a Štef misli da zna. I ispada glup. Kao i pederi.
Emericzy

Post 15 May 2013, 21:20

..a unda » wrote:mislim, homoseksualni pokoji brak ce ugrozit tvoj neki mir?

Mir? Ne, mir neće ugroziti, ali će povećati ukupnu količinu gluposti na svijetu. Bit će glupi kao i Bandić, bez kojeg bih rado da smo prošli, burek od sira, koji nam nije trebao itd. itd.
ma nagovorit cu sve one sta ce bit u tih sedam i po homoseksualnih brakova u narednih deset godina u zagrebu, da ti na smjene svaki dan prolaze ispred kuce, da te slijede po gradu i da ti svako dvajst metara zagrljeni prilaze, da ti pokazuju vjencani list i da ti govore..emerici, ne mos nas vise izbjec, donosimo ti arkadijski miiir..hi hi hi hi.. :vjesticji smijeh: :unda: :zubo:
Poznavajuć pedere (a znam ih dosta) tvoj će nagovor biti potpuno nepotreban. Puno njih takve stvari ionako vole raditi. :rolleyes:
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 21:28

Emericzy » wrote:
Mir? Ne, mir neće ugroziti, ali će povećati ukupnu količinu gluposti na svijetu. Bit će glupi kao i Bandić, bez kojeg bih rado da smo prošli, burek od sira, koji nam nije trebao itd. itd.
pa svi cemo povecat i povecavamo ukupnu kolicinu gluposti na svijetu, ne samo bracni..bracki.. homoseksualci. doprinos gluposti nije nicija privilegija, tu smo barem svi dovoljno ravnopravni da ne bi trebalo vrsiti diskriminaciju.. :D
Poznavajuć pedere (a znam ih dosta) tvoj će nagovor biti potpuno nepotreban. Puno njih takve stvari ionako vole raditi. :rolleyes:
nemoj zezat? :kokice: ..prate te? :kokice:

..i stas sad? kako se mislis rijesit te tjeskobe? :kokice:

:D
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 21:38

Emericzy » wrote: A nego čega? Kako bi ti to riješila nego ideologijom? Lutrijom? Prebiranjem po ptičjim crijevima? Svi društveni propisi, pisani i nepisani, dio su ideološkog korpusa. Ne možeš tome pobjeći. Ako se i nećeš baviti ideologijom, ona će se ionako pozabaviti tobom.
ma kakvi, koja ideologija, emerici, pobogu. sasvim jedna je stvar sto se zeli da se time bavi ideologija jer se misli da ce tu neko nesto i na taj nacin usicarit, ali to su price iz nekog drugog vremena kad su diskriminacije, segregacije i ostale prisile bile cak dobrodosle, a i neupitne.
valjda danas, u dvajstprvom stoljecu zelimo valjda sto prije, sto bolje i sto efikasnije rasturiti te neke barijere, rasne, spolne, rodne..
to nikako ne bi trebalo biti u domeni ideologije. pa kakva je to onda ideologija, o cemu se tu onda ustvari radi?

ali eto, nikako da to krene nekako lako, logicno, jednostavno, nego se forsira da se time bavi ideologija i u tome se uspijeva. zasto? kome to odgovara? sto se time dobiva i tko? a tko gubi? i sto gubi?
sta se briga ideologiju ko ce s kim spavat, bracno, vanbracno, sluzbeno, nesluzbeno? :confused:
MightyMe

Post 15 May 2013, 21:53

nina williams » wrote:
Zato što se ti stavljaš u poziciju onog tko odlučuje o smanjenju tuđe slobode, dok ju istovremeno sam uživaš. Ničim, a ovo ne mogu dovoljno naglasit, zasluženu. Ništa ti, niti bilo tko heteroseksualan, nije napravio da ima pravo na brak. Kao što niko homoseksualan nije ništa napravio da mu se to pravo oduzme.
Koje smanjenje slobode? Homoseksualci imaju identična prava kao i svi ostali. Kao što se i heteroseksualci ne mogu vjenčavati osobama istog spola, ne mogu ni homoseksualci. Nema baš nikakve razlike.
Ovo je malo blentava argumentacija, al je to u suštini to. :ne zna:

Inače, u suštini se slažem s Emeritzyjem. Isto tako, mislim da trebamo trebamo homoseksualcima pomoći na sve načine da se integriraju u društvo i trebamo činiti sve da se zaštite od raznoraznih stigmatiziranja i diskriminacije. Po meni, prvi korak toga bi trebao biti da si osvjestimo razlike između "nas" i "njih" te da iste razlike poštujemo. Zatvarajući oči pred tim razlikama mislim da samo činimo štetu. Proglašavanjem braka i jednog i drugog meni se čini da radimo upravo to. Mislim da bi društvo trebalo izmislit neku novu zajednicu s malo drugačijim svojstvima od braka. To i rade, šta ne? :misli:
A sad ima li društvo ikakve koristi od takve zajednice trebalo bi raspraviti.

Edit: I još mi ovo nije jasno. Klik.
Hipotetski. Kako referendumsko pitanje koje mijenja Ustav može biti protuustavno? Pa nije li upravo narod koji odlučuje kako će Ustav izgledati? Po nekoj mojoj logici referendum koji se tiče Ustava može odlučivati o apsolutno svemu, koliko god referendumska pitanja bila u datom trenu protuustavna jer je ionako intencija da se taj dio Ustava promijeni. Šta nije? :misli:
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 22:09

MightyMe » wrote:
Koje smanjenje slobode? Homoseksualci imaju identična prava kao i svi ostali. Kao što se i heteroseksualci ne mogu vjenčavati osobama istog spola, ne mogu ni homoseksualci. Nema baš nikakve razlike.
Ovo je malo blentava argumentacija, al je to u suštini to. :ne zna:

Inače, u suštini se slažem s Emeritzyjem. Isto tako, mislim da trebamo trebamo homoseksualcima pomoći na sve načine da se integriraju u društvo i trebamo činiti sve da se zaštite od raznoraznih stigmatiziranja i diskriminacije. Po meni, prvi korak toga bi trebao biti da si osvjestimo razlike između "nas" i "njih" te da iste razlike poštujemo. Zatvarajući oči pred tim razlikama mislim da samo činimo štetu. Proglašavanjem braka i jednog i drugog meni se čini da radimo upravo to. Mislim da bi društvo trebalo izmislit neku novu zajednicu s malo drugačijim svojstvima od braka. To i rade, šta ne? :misli:
A sad ima li društvo ikakve koristi od takve zajednice trebalo bi raspraviti.
..aj, majti, nemoj zajebavat. pustit cu zekoslavu s lanca na tebe.. :zubo: :D

sta fali..kakve stete ima ako se nazove brakom to sto ti ne zelis da se nazove brakom? mislim, neka se sve zove bilo kako, ali kakvu to zabunu moze izazvat ako kazemo da su mate i ivan u braku? zasto uopce mora ili m oze izazvat zabunu? sta je to u nasim glavama da izazove zabunu?
i, jel ce nam prije izazvat zabunu ili cemo prije imat jasniju sliku ako cujemo..ma, onaj mate i onaj ivan su ti u braku?

a zasto ti govoris..softver? zasto softver ne zoves fino na hrvatski.. male pamucarske vezilje? ..muske vezilje npr? poznati paski kukicari znani kao..mikrosoft? :kokice:
tradicija je bila da softver oznacava nesto dva er pi na e na minus i na entu plus konstanta..razlicito od onog sta svi danas znaju pod softver.. i sta sad? kako cemo onda zvat softver? sta mu nisu dali neko drugo ime..za taj niz, redoslijed naredbi, algoritam..sta ga nisu nazvali frzonza, nego bas softver?

edit..

sta korist, sta drustvo, sta zajednica? ko sta uopce od koga i cega ima koristi? koje drustvo ce to imat koristi? klasno, spolno, heteroseksualno, homoseksualno, mesanoseksualno? ..mislim, kakve koristi? sto je to korist i kome?
od robova su svi imali koristi. i aj sad im ti, lolo,daj neka prava pa da ne budu drustveno korisni.. :zubo: :D

edit edit..

sta ti nije jasno? da je referendum na koji se ide logikom inercije i procjene da je masovno mocniji, o tome da neki ljudi ne mogu usvojit djecu zato jer nisu obitelj i zato jer nisu u braku..d aje takav referendum ideoloski i da brutalno zadire u ljudske slobode i prava samo zato jer moze i samo zato da se na takav nacin ostvari neka sasvim konkretna politicka moc?
o cemu ce sutra bit referendum? da ko ne potpise da je zemlja ravna ploca na tri slona na kornjaci da nece smjet disat isti9 zrak kao ostali koji jos tu kornjacu mamuzaju? :kokice:
Perzefona

Post 15 May 2013, 22:11

ex anais » wrote:
Ali to je kao da kažeš da žene ne trebaju imati pravo glasa jer nisu iste kao muškarci, ne posjeduju penis i šta bi sad one htjele.
Pravo glasa nije žensko pravo, nego ljudsko pravo.

Al dobro da si me podsjetila na feminizam. Da, mnoge su htjele baš to: da im se prizna pravo na penis, premda nemaju penis. Nisu se borile za rješavanje ženskih problema niti za ženska prava, hoteć postati muškarcima.

Tako mi se čini da rade i homoseksualci. Ne bore se za svoja prava, nego hoće heteroseksualna prava. Koja im trebaju jednako kao što ženama treba "pravo" da radi do 67. godine života, npr.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
MightyMe

Post 15 May 2013, 22:14

..a unda » wrote:
..aj, majti, nemoj zajebavat. pustit cu zekoslavu s lanca na tebe.. :zubo: :D

sta fali..kakve stete ima ako se nazove brakom to sto ti ne zelis da se nazove brakom? mislim, neka se sve zove bilo kako, ali kakvu to zabunu moze izazvat ako kazemo da su mate i ivan u braku? zasto uopce mora ili m oze izazvat zabunu? sta je to u nasim glavama da izazove zabunu?
i, jel ce nam prije izazvat zabunu ili cemo prije imat jasniju sliku ako cujemo..ma, onaj mate i onaj ivan su ti u braku?

a zasto ti govoris..softver? zasto softver ne zoves fino na hrvatski.. male pamucarske vezilje? ..muske vezilje npr? poznati paski kukicari znani kao..mikrosoft? :kokice:
tradicija je bila da softver oznacava nesto dva er pi na e na minus i na entu plus konstanta..razlicito od onog sta svi danas znaju pod softver.. i sta sad? kako cemo onda zvat softver? sta mu nisu dali neko drugo ime..za taj niz, redoslijed naredbi, algoritam..sta ga nisu nazvali frzonza, nego bas softver?
Ja oću samo reć da, u krajnjem slučaju, nazivanje homoseksualne brakom neće pomoći na rješavanju većeg problema. Ako će stvarno pomoć, onda nek se zove brakom, jebe me se. Al mislim da nema ama baš nikakve koristi od toga jer će samo to produbiti jaz između zadrtih glava s jedne i druge strane. Pa onda prefereiram da se to ne zove tako, pa i iz Emericzyjevih razloga.
Bara huda

Post 15 May 2013, 22:35

schmokljan » wrote:Usporedba s heteroseksualnim parovima bez mogućnosti imanja vlastite djece je toliko deplasirana, čak bi bila i podla da nije subinteligentna.
jelda da je. :D
Ah, tesko je biti genije u subinteligentnom svijetu.
Koliko god se trudio naviknuti, ipak zaboli kad vidis gdje u stvari zivis. I sto je jos gore, nista ne mozes protiv toga. :gaah:
Jer...kako subintelignentna bica dovesti do nivoa da barem pokusaju shvatiti genija? :ne zna: Vjerujem da cak ni ne trazis da ga shvate, ipak si svjestan da su im kapaciteti preograniceni za tako nesto, ali cijenio bi pokusaj shvacanja, dobru volju, ako nista drugo.
Nazlost, nista ni od toga. :(

A reci...zasto te zanimaju fizicki nemoguce ljudske zelje?
Kao ova dole.
I zasto vrsis selektiranje ljudi istih zelja i iste nemogucnosti ostvarivanja te zelje na osnovu spola?
schmokljan » wrote:Zašto homoseksualci žele produkt heterosekusalnog odnosa?

!
Koji to heteroseksualni parovi idu na usvajanje djece - parovi koji su probali prirodnom oplodnjom. Pa potpomognutom. Pa opet potpomognutom. Pa onda imali par neuspješnih začeća i traumatičnih abortusa. I, nakon svega, ti ljudi idu usvojiti djecu. I tko ima pravo reći da oni nisu zaslužili djecu?
Djecu ne usvajaju samo parovi koji su isprobali sve mogucnosti dobivanja svog 'genetskog produkta' , djecu usvajaju i ljudi koji imaju svoju vlastitu djecu, (dakle sposobni su ih zaceti bez medicinske pomoci) ali zele pruziti povoljnije uvjete razvoja nekom djetetu koje nije imalo srece da se rodi u obitelji koja ga zeli.
Ne vidim nista lose u tome.
Pa cak i glumice ili tko vec, koje ne zele trudnocom i porodom poremetiti svoj izgled a odluce usvojiti dijete i dati mu, ako nista drugo, krov nad glavom i redovne obroke, ne smatram crnim vrazima koji to rade iskljucivo u svrhu osobne promocije.

Usvajanje djeteta ako imas mogucnosti za to i pruzanje ljudske topline potrebne za razvoj je pozitivan cin. Za obje strane.

A kakav je princip homoseksualnog para - i mi smo obitelj, jest da smo svjesni da smo stupili u po prirodi jalovu zajednicu, ali mi želimo ista prava kao i hetero bračni druzi. Bez patnje, jasna stvar, patnja je promašeni, katolički koncept, a mi smo moderni i vjerujemo samo u prava, a patnje i obveze, to je za one druge, zaostale ljude.
Ja sam od onih sub, daj ovo malo pojasni. :D

O kakvoj patnji i obavezama pricas prije nego se dijete rodilo/usvojilo?
Mislis na muku trudnoce i poroda ( koji je zenski dio posla, kopulaciju koja prethodi tome ne bih racunala kao patnju :D ) ili na sto?

Prave obaveze i nesigurnost pocinju kad dodjes sa zamotuljkom iz rodilista i pojma nemas sto i kako. Ili kad usvojeno dijete pocne zivjeti u femiliji.
Od onda briga ne prestaje, bio zaostao ili napredan. :D
A neće moći. Neka homoseksualni muški bračni par nađe homoseksualni ženski bračni par. Neka se lijepo oplode potpomognutom metodom, i tada će imati vlastitu djecu. I to je ok. Tek bi homoseksualni bračni par u kojega su oba partnera neplodna mogao dobiti pravo da usvaja.
jebiga, tebi je forma vaznija od sadrzaja. Ja na to ne gledam tako.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 22:40

MightyMe » wrote: Ja oću samo reć da, u krajnjem slučaju, nazivanje homoseksualne brakom neće pomoći na rješavanju većeg problema. Ako će stvarno pomoć, onda nek se zove brakom, jebe me se. Al mislim da nema ama baš nikakve koristi od toga jer će samo to produbiti jaz između zadrtih glava s jedne i druge strane. Pa onda prefereiram da se to ne zove tako, pa i iz Emericzyjevih razloga.
koji jaz? sta ce produbit?
ovo sto govoris, mene podsjeca na one navijacke ultrase koji se iskreno i uvjereno opravdavaju kad ih se pita zasto je njih dvajst izmlatilo namrtvo skoro ili neskoro njih pet navijaca drugog kluba i onda ovi u zgrazajucem cudjenju odgovore..pa provocirali su nas, dirali su nam u svetinju, u simbole naseg kluba, vikali su, pjevali, izrugivali se sa nasim klubom..oni su krivi, oni su prvi poceli i trebalo ih je zatuc..mi smo zrtve i to na rodjenom nasem stadionu.. :kokice:
nema tu zadrtih glava s obje strane. imas stranu koja je diskriminirana, tlacena i stranu koja nasrce na njih i pri tom ne bira sredstva.
nema tu nikakve relativizacije, nema tu nikakvih olaksavajucih okolnosti i razumijevanja za agresiju.. i treba se jednom shvatit, eskalaciju zaziva ova agresivna strana i tako namjerno vrsi ogroman drustveni pritisak, a zeli da odgovornost ne bude na njima.
situacija je to gdje prostora za taj neki dijalog..ne znam, ja ga ne vidim. onaj ko je planirao i inicirao ovu, a i ostale akcije, igra se vatrom bez ikakve zelje..tj upravo suprotno.. sa odlicno uhodanim i isprobanim mehanizmom skidanja svake odgovornosti sa sebe i kapitaliziranja sebi svih mogucih, nemogucih, vjerojatnih i nevjerojatnoidnih zasluga.. :kokice:
Bara huda

Post 15 May 2013, 22:49

MightyMe » wrote: Ja oću samo reć da, u krajnjem slučaju, nazivanje homoseksualne brakom neće pomoći na rješavanju većeg problema. Ako će stvarno pomoć, onda nek se zove brakom, jebe me se. Al mislim da nema ama baš nikakve koristi od toga jer će samo to produbiti jaz između zadrtih glava s jedne i druge strane. Pa onda prefereiram da se to ne zove tako, pa i iz Emericzyjevih razloga.
Pa ako je samo stvar nazva, moze se jedno zvati heteroseksualnom zakonski reguliranom zajednicom a drugo homoseksualnom zakonski reguliranom zajednicom.
Iliti hezr i hozr. :D

Kad vec brak gubi bitku s vremenom i promjenama. :D
I na svom prijasnjem znacenju.

Edit...fali mi z od zajednice na kraju.
Znaci hezrz i hozrz. :lux:
MightyMe

Post 15 May 2013, 22:59

..a unda » wrote: koji jaz? sta ce produbit?
ovo sto govoris, mene podsjeca na one navijacke ultrase koji se iskreno i uvjereno opravdavaju kad ih se pita zasto je njih dvajst izmlatilo namrtvo skoro ili neskoro njih pet navijaca drugog kluba i onda ovi u zgrazajucem cudjenju odgovore..pa provocirali su nas, dirali su nam u svetinju, u simbole naseg kluba, vikali su, pjevali, izrugivali se sa nasim klubom..oni su krivi, oni su prvi poceli i trebalo ih je zatuc..mi smo zrtve i to na rodjenom nasem stadionu.. :kokice:
nema tu zadrtih glava s obje strane. imas stranu koja je diskriminirana, tlacena i stranu koja nasrce na njih i pri tom ne bira sredstva.
nema tu nikakve relativizacije, nema tu nikakvih olaksavajucih okolnosti i razumijevanja za agresiju.. i treba se jednom shvatit, eskalaciju zaziva ova agresivna strana i tako namjerno vrsi ogroman drustveni pritisak, a zeli da odgovornost ne bude na njima.
situacija je to gdje prostora za taj neki dijalog..ne znam, ja ga ne vidim. onaj ko je planirao i inicirao ovu, a i ostale akcije, igra se vatrom bez ikakve zelje..tj upravo suprotno.. sa odlicno uhodanim i isprobanim mehanizmom skidanja svake odgovornosti sa sebe i kapitaliziranja sebi svih mogucih, nemogucih, vjerojatnih i nevjerojatnoidnih zasluga.. :kokice:
A slušaj, ja doživljavan i jedne i druge agresivne. Isto ka šta ti pitaš zašto bi meni smetalo da se to zove brak mogu ti odgovorit protupitanjen zašto oni inzistiraju na tome da se to zove brak. Jedina argumentacija s jedne i druge strane je: ZATO JER JA OČU TO TAKO!!! Mislin da je to debilno. Zato su mi i jedni i drugi agresivni. Istina, jedni su u boljem položaju od drugih, ali to ne opravdava postupke ovih drugih. Jebate, ne smiš reć da ne bi bia peder da te na križ ne razapnu. Takvo ponašanje mi se ne sviđa. Nema nikakvog razgovora, samo dernjava. Osin šta ovako malo piskaran ja san potpuno indiferentan po tom pitanju jer mislin da sad kao društvo imamo puno pametnijeg posla. Ali skoro san iša potpisat kad san vidija kako se ti "liberalni" ponašaju. Prodaju ta svoja uvjerenja tako da užgavaju liste za potpisat se. :facepalm:
Bara huda wrote: Pa ako je samo stvar nazva, moze se jedno zvati heteroseksualnom zakonski reguliranom zajednicom a drugo homoseksualnom zakonski reguliranom zajednicom.
Iliti hezr i hozr. :D

Kad vec brak gubi bitku s vremenom i promjenama. :D
I na svom prijasnjem znacenju.

Edit...fali mi z od zajednice na kraju.
Znaci hezrz i hozrz. :lux:
Ne bi virovala koliko bi to puno učinilo. :D
schmokljan

Post 15 May 2013, 23:10

Bara huda » wrote: jelda da je. :D
Ah, tesko je biti genije u subinteligentnom svijetu.
Koliko god se trudio naviknuti, ipak zaboli kad vidis gdje u stvari zivis. I sto je jos gore, nista ne mozes protiv toga. :gaah:
Jer...kako subintelignentna bica dovesti do nivoa da barem pokusaju shvatiti genija? :ne zna: Vjerujem da cak ni ne trazis da ga shvate, ipak si svjestan da su im kapaciteti preograniceni za tako nesto, ali cijenio bi pokusaj shvacanja, dobru volju, ako nista drugo.
Nazlost, nista ni od toga. :(

A reci...zasto te zanimaju fizicki nemoguce ljudske zelje?
Kao ova dole.
I zasto vrsis selektiranje ljudi istih zelja i iste nemogucnosti ostvarivanja te zelje na osnovu spola?

Djecu ne usvajaju samo parovi koji su isprobali sve mogucnosti dobivanja svog 'genetskog produkta' , djecu usvajaju i ljudi koji imaju svoju vlastitu djecu, (dakle sposobni su ih zaceti bez medicinske pomoci) ali zele pruziti povoljnije uvjete razvoja nekom djetetu koje nije imalo srece da se rodi u obitelji koja ga zeli.
Ne vidim nista lose u tome.
Pa cak i glumice ili tko vec, koje ne zele trudnocom i porodom poremetiti svoj izgled a odluce usvojiti dijete i dati mu, ako nista drugo, krov nad glavom i redovne obroke, ne smatram crnim vrazima koji to rade iskljucivo u svrhu osobne promocije.

Usvajanje djeteta ako imas mogucnosti za to i pruzanje ljudske topline potrebne za razvoj je pozitivan cin. Za obje strane.

Ja sam od onih sub, daj ovo malo pojasni. :D

O kakvoj patnji i obavezama pricas prije nego se dijete rodilo/usvojilo?
Mislis na muku trudnoce i poroda ( koji je zenski dio posla, kopulaciju koja prethodi tome ne bih racunala kao patnju :D ) ili na sto?

Prave obaveze i nesigurnost pocinju kad dodjes sa zamotuljkom iz rodilista i pojma nemas sto i kako. Ili kad usvojeno dijete pocne zivjeti u femiliji.
Od onda briga ne prestaje, bio zaostao ili napredan. :D

jebiga, tebi je forma vaznija od sadrzaja. Ja na to ne gledam tako.
Time što si homoseksualne parove branila uspoređivanjem sa samoživim glumicama koje bi imale, djecu, ali ne bi rađale, si potvrdila moje stavove, do kojih nužno ne držim.

No moram se nekako boriti protiv fejsbuk aktivizma mojih fejsbuk prijatelja, a kako na uvrede na fejsu mahom šute, širim područje borbe, tako mi Uelbeka!
Bara huda

Post 15 May 2013, 23:23

schmokljan » wrote:
Time što si homoseksualne parove branila uspoređivanjem sa samoživim glumicama koje bi imale, djecu, ali ne bi rađale, si potvrdila moje stavove, do kojih nužno ne držim.
Moras svoj genij spusti na prizemniju raznu jer ja ne branim niti napadam homoseksualne parove ili samozive glumice.
Govorim o ljudskoj zelji za imanjem nekog tko ti je blizak, koga ces ti, a i on tebe, dozivljavati kao 'svog' a da biolosko rodjenje nije neophodan uvijet kojim se do toga dolazi.

Dopalo mi se ovo o tvojim stavovima do kojih nuzno ne drzis. :lux:

No moram se nekako boriti protiv fejsbuk aktivizma mojih fejsbuk prijatelja, a kako na uvrede na fejsu mahom šute, širim područje borbe, tako mi Uelbeka!
ajde, ajde za poslom....nemoj da borba ceka! :D
schmokljan

Post 15 May 2013, 23:33

Jasno da ti se dopalo. Nisam ja, pobogu, samo istina, svjetlo i put. :zmaj: Ja sam i test inteligencije i ukusa, naime.
Bara huda

Post 15 May 2013, 23:42

schmokljan » wrote:Jasno da ti se dopalo. Nisam ja, pobogu, samo istina, svjetlo i put. :zmaj: Ja sam i test inteligencije i ukusa, naime.
A jesam li prosla? A? A? A? :ne zna:
Aj lazi da jesam, tebe nista ne kosta a ja cu ic sretna spavat. :cerek:
Pješčana

Post 16 May 2013, 00:22

schmokljan » wrote:
Koji to heteroseksualni parovi idu na usvajanje djece - parovi koji su probali prirodnom oplodnjom. Pa potpomognutom. Pa opet potpomognutom. Pa onda imali par neuspješnih začeća i traumatičnih abortusa. I, nakon svega, ti ljudi idu usvojiti djecu. I tko ima pravo reći da oni nisu zaslužili djecu?
hetero par koji želi posvojiti djecu , pa ni ne pokušava zatrudniti? misliš da su takvi manje zaslužili djecu?
ili, ako se nisu mučili prije toga, nemaju pravo na domsku djecu?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 16 May 2013, 00:43

..a unda » wrote:zabucao sam par postova prije neki kvot od nine..mislim i u kvotu i ostalo..sve je moje, nema nista nininog, tako da se zna.. :D
njen kvot je negdje nekako nestao, a ne mogu vise editirat..

nek se prodizi rok za editiranje barem na tri sata.. :cheer:
Zbucao, bome zbucao, ja sve gledam onih par riječi i znadem da jih nisam napisala... :zubo:
Zato ću ja sad polako i pažljivo, jedan post-odgovor jednoj osobi.
Jer nešto slutim da bi me mogla tvoja boljetica uvatit.

Glede edita, mislim da je stvar u tome da, nakon što napišeš novi post, nijedan svoj stari ne moš editirat. Daklem, nije samo do vremena.
Eks

Post 16 May 2013, 00:50

Emericzy » wrote: Čekaj, a zašto to malo ne pogledaš s druge strane.

Ajmo reći da je "insistiranje da se to ne zove brak je jednostavno glupo", kako ti kažeš. Ali, ako jest glupo, zašto onda pederi insistiraju da se to njihovo zove brak? Zašto ti onda njihovo insistiranje nije glupo?

A to je ono što ja cijelo vrijeme govorim. Pustite, zaboga, meni moju glupost na miru. Što će to vama. Smislite neku svoju glupost.
Meni nije jasno zašto ti misliš da imaš kopirajt na tu glupost. Nisi mi još uvijek na to odgovorio. Odgovor da je nešto oduvijek takvo i to nešto što se kroz stoljeća itekako drastično izmijenilo nije argumentirani odgovor.

Stvar je u tome da tebi ta glupost nešto znači. I ne želiš da na isti način znači njima. Jer za njih su predodređene neke druge stvari jer si ti tako zamislio. Neće oni sjedat kraj tebe u autobusu... ups, to je iz neke druge priče. Ali je posve jednako.

Zapravo mi je tužno da ne shvaćaš koliko tvoj stav nije ništa bolji od uimeobiteljovaca. Oni su barem u svojim nastojanjima otvoreni, nema celofana. Ti podržavaš pedere dok je jasno da nad njima vije zastava "mi smo pederi i sve to što to implicira u "normalnom" društvu". Podržavaš ih takve potlačene. Kao ravnopravni te ne zanimaju. To je onda travestija i glupost.
Malo mi je to kao kad se bijela gospođica zbliži sa robinjom koja je služi, zavoli je kao rođenu mater, ali ipak reda mora biti, ne pada joj na pamet da bi robinja ikad htjela biti slobodna. Pa napući usnice i onako začuđeno upita: Ta, što će njoj sloboda? Zašto bi netko crn razmišljao o tome? To je naša bjelačka stvar, oduvijek!

Što se alternative tiče, da, trenutno s njom nemam problema jer mi ne iskače iz paštete i nema utjecaj na moj život. Bar ne drastični. Ako bi počela imati, imala bih s njom jednak problem kao s katolicizmom.
Perzefona wrote: Pravo glasa nije žensko pravo, nego ljudsko pravo.

Al dobro da si me podsjetila na feminizam. Da, mnoge su htjele baš to: da im se prizna pravo na penis, premda nemaju penis. Nisu se borile za rješavanje ženskih problema niti za ženska prava, hoteć postati muškarcima.

Tako mi se čini da rade i homoseksualci. Ne bore se za svoja prava, nego hoće heteroseksualna prava. Koja im trebaju jednako kao što ženama treba "pravo" da radi do 67. godine života, npr.
Tako je. Isto je i s pravom na brak. To je ljudsko pravo. Ne muškožensko pravo. Uopće implicirati da je to muško-žensko pravo samo zato jer je tako oduvijek bilo nije nikakav argument. Oduvijek su se tukla i djeca, i šta sad. :ne zna:
Ako je nešto oduvijek, ne znači da je uklesano u kamenu zauvijek i da je ispravno, humano i pravedno.

Nisu mnoge žene htjele to. Neke. Mnoge ne. A bez njih bi se još vješale krvave plahte i čkomilo kraj peći pa ne bih danas ni objašnjavala Emericzyju da nema kopirajt na brak samim time što slučajno voli suprotan spol. Mogao mu je grah drukčije pasti. Ali nije. I umjesto da bude sretan što mu je samim time daleko lakše u životu što se toga tiče, on bi iz nekakvog blesavog principa otežavao onima koji su unaprijed ionako šikanirani i koji su vrlo daleko od nekakve opće prihvaćenosti, a pokušavati im pritom podmetati nogu nije lijepo. Imaju i bez toga dovoljno teškoća.
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 16 May 2013, 01:54

Emericzy » wrote: Kakvu ja to slobodu pederima smanjujem??? Da bih ju smanjio, oni ju najprije moraju imati.

Meni ne pada na pamet njima uskraćivati nikakve slobode. Osim da gaze po mom travnjaku. Imaju svoju livadu i nek na njoj rade što hoće. Nitko im ne uskraćuje travnjak kao takav. Ja im samo ne bih volio dati svoj.
Pa imaju je. Svaki se homoseksualac može (i smije) ubračit s osobom suprotnog spola. Nije im brak, u takvom slučaju, nemogućnost. Ali kad kažu 'ja sam homoseksualno čeljade i ubračio bi se s istim takim' ti kažeš: ne. Što će reć da im se određuje kako se smiju ženit/udavat.
Pa što ako pravo da brak zovem brakom nisam zaslužio? Ne mora se, Nina, sve u životu zaslužiti. Nisam zaslužio ni svoje gene ni pamet niti biblioteku koju mi je otac ostavio kad se preselio na Ahiret. Svejedno su moji i imam na njih puno pravo. I ne bih volio da mi se netko bilo u što od navedenog useli i pravi se da je to i njegovo, a ne samo moje.
Gene nisi mogao zaslužiti, jer su ti i dodijeljeni prije nego si bio u prilici zasluživati išta.
Zakon je omogućio tvom ocu da raspolaže svojom imovinom i po željama je ostavi kome hoće. Mogao je sastaviti oporuku ili je, ugrubo bar, znao što zakon govori o podjeli imovine ukoliko oporuke nema.
Njih je zakon izostavio, kao da ne postoje. Istovremeno je (skoro) svim drugima omogućio brak. Postavila bih ti pitanje glede zagrade. Znaš li tko se ne smije ubračivat u Hrvatskoj? Mislim da su u pitanju samo djeca (čini mi se da se s 14, il 16, godina može uz roditeljski pristanak), mentalno retardirani i oni koji istovremeno žele više od jednog bračnog partnera. I, eto, homoseksualci.
Točno. Zašto joj onda žele dati tradicionalno ime i time mene ljutiti? Nek ga zovu drak, krak, prak ili vrak.
S tim se skroz slažem. (Dapače mislim da to nije ni homoseksualcima problem.) Samo, nek se pravno izjednači s brakom i nek se omogući svima. Dakle, ko oće od heteroseksualaca stupit u krak, može. Ko oće nek ide u crkvu. Al nek svi imaju ista prava nakon što potpišu nekakav dokument.
A mi tradicionalni nek se jebemo. Naše želje i sentimenti su irelevantni. Važne su želje i sentimenti pedera. Da bi se zadovoljila njihova želja za simbolom, meni se moj simbol treba oduzeti. Pardon, učiniti modernijim. :rolleyes:
Bilo bi najbolje da se svi jebu. S partnerom po izboru. :cerek:
Mislim da si nešto krivo shvatio s tom simbolikom. Puno je manje riječi o simbolu, a puno više o pravima koja iz braka proizilaze.
Joj, pa ti mene skroz krivo shvaćaš. Pa ništa ja nikome ne bih branio. Nek žive zajedno, nek imaju sva bračna prava, kao, recimo, nevjenčani heteroseksualni parovi. Ali, kao što se takav konkubinat ne zove brak nego 'vanbračna zajednica', nek se i pederska zajednica zove nekako drukčije, jer jebiga nije brak nego je nešto vanbračno. Ja ne govorim o pravima, nego o simbolima. I zato je usporedba s vegetarijancima koji jedu meso sasvim dobra.
Ehhhhm, u boldanom i jest poanta. U podvučenom je, pak, problem. Nevjenčani parovi u izvanbračnoj zajednici nemaju ista prava kao i ljudi u braku. Vjenčani list ti momentalno povezuje dvoje ljudi, na određeni način, pred zakonom. Izvanbračna zajednica se izjednačuje s brakom tek nakon 3 godine (ili kraće, ako dobiju dijete). U tri se godine svašta desi. U tri godine jedno umre iljadu puta i homoseksualni izvanbračni partner nema penziju, dok heteroseksualni ubračeni ima i ako obudovi sutradan od ubračivanja.
Daklem, izvanbračna zajednica-NE, krak-DA.

A nego čega? Kako bi ti to riješila nego ideologijom? Lutrijom? Prebiranjem po ptičjim crijevima? Svi društveni propisi, pisani i nepisani, dio su ideološkog korpusa. Ne možeš tome pobjeći. Ako se i nećeš baviti ideologijom, ona će se ionako pozabaviti tobom.
Ja bi da neki progutaju. Kad baš pitaš za želje. Et. Ko što su neki muškarci morali progutat davanje glasa ženama.
To je samo želja, da se razumijemo. Da sam u poziciji u kojoj stvarno moram smišljat način, smislila bi neki manje agresivan.
Eks

Post 16 May 2013, 02:31

Emericzy » wrote: Zato jer jest. Uvijek je bio. Tijekom čitave povijesti ustanove braka. Čak i u društvima u kojima je homoseksualnost bila potpuno prihvatljiva. Brak je formalna, zakonom regulirana zajednica muškarca i žene. Točka
Ja ti opet velim da je brak oduvijek bio i štošta drugo što se s vremenom odbacilo. Djevice, vlasništvo, dogovoreni brakovi, nepostojanje mogućnosti razvoda. Sve je to brak bio. Više nije, bar ne na Zapadu. Zadnja linija "obrane" tog "oduvijek braka" je da je on zajednica muškarca i žene. Pa bih te pitala. Da si mogao, bi li se bunio da se nedjevice udaju? Da si mogao bi li se bunio protiv izumiranja dogovorenih brakova i davao argumente zašto je brak iz ljubavi promašen? Da si mogao bi li se bunio protiv toga da žena ima pravo na razvod?
Ako bi, onda je sve jasno.
Ako ne bi, onda zašto se buniš na ovo što nikoga ničim ne ugrožava (osim nečiji ponos valjda) i nema prisile ni žrtava s ijedne strane? Zašto ti to baš smeta? Ne možeš se izvrdavati da je brak oduvijek ovakav i onakav jer je brak bio oduvijek svakakav. I danas je također svakakav. Ako je taj "oduvijek brak" tvoja simbolika pa onda fino uzmi i krvave plahte, pravo vlasništva nad ženom i sve ostalo što se eto napustilo iako su vjerojatni mnogi i tad jamrali da to tako ne može i da je tradicija tradicija. Uzmi sve, to je taj tvoj brak. Ili jednostavno prihvati da se stvari redefiniraju. U skladu s vremenom. I da je jedino ono što se ne redefinira Crkva. Onda lijepo reci- da, ja se u suštini ipak slažem s talibanima, ali ne bi htio da me zovete tako. Pa te nećemo zvati tako nego ćemo izmisliti neki drugi naziv. Nema problema.
Pravo pitanje bilo bi zašto ne bi svi imali pravo na nekakav cirkus nalik na brak. I stvarno, zašto ne bi? Ne vidim nikakvog razloga. Kao što postoje burek (pita od mesa) i sirnica (pita od sira). I oboje je dobro.
Što je to "cirkus nalik na brak"?
Brak je toliko potpuno heteroseksualna institucija da ju nikada nije bilo potrebno na taj način eksplicitno definirati. To se u potpunosti podrazumijevalo.
Kao i "da prostite, ovo je moja žena." To se pogotovo podrazumijevalo. Shvaćaš li koliko je bedasto nešto argumentirati "ali to je tako od stoljeća sedmog :mama: "?
Nisi jedini. Problem je samo što bi se htio nekako emancipirati od onih koji su ti jednako fuj kao i pederi. Ali jebiga, dijelite isti stav.
Ovi katolički talibani ne rade to ni zbog kakve zaštite ustanove braka. Pederi samu instituciju ni na koji način ne ugrožavaju, a niti ju katolibani realno štite. To je jednostavna borba za politički utjecaj.
Ugrožavaju tvoje pravo da se tvoj brak zove brak. Jer ako se brak neke Ane i Luce zove brak onda je tvoja simbolika tebi oduzeta. Kažem ti, ponašaš se kao bijelac koji ne želi sjediti u istom autobusu s crncem jer neka si dovraga imaju svoje autobuse i neka ti ne lome bagrenje. Ne štitiš ni ti brak kao ni katolibani. Ne znam što uopće štitiš. Nekakav fiktivni uklesani zakon jednako kao što je uklesano da Bog voli Hrvate.
  • Information