Što je obitelj?

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
Eks

Post 14 May 2013, 22:11

Emericzy » wrote: Pa ne branim im ja to. Ni jednom im riječju ja to nisam nijekao. Ali nek ne zovu to brakom i nek se ne pretvaraju da imaju istu zajednicu kao ja. Jer nemaju. I ne treba im.

Pa upravi zato jer nekome jest svetinja. Gle, očito i oni vide u toj simbolici nekakvu svetinju jer inače ne bi na tome insistirali. A ako jest svetinja, jebiga, i vidiš da jest, onda budi fin prema njoj. Nemoj mi od nje raditi travestiju.
Rađenje travestije, zašto? Zašto bi brak dvojice muškaraca ili dvije žene bio ruglo?

Eno, gledam maloprije na fejsu ovo: [spoiler]Image[/spoiler]

I to se promijenilo. Ne rugaju li se mladenke s trbuhom do zuba braku, posebno kad obuku bijelu vjenčanicu i još se vjenčaju u crkvi? Ili to nije ruglo samo zato što su žene, a udaju se za muškarca?

Meni se čini da je od braka s vremenom ostalo samo to da je to zajednica muškarca i žene, sve ostalo je već odbačeno s vremenom, djevičanstvo, dogovoreni brakovi, pravo prve noći ili kako već i sad se za tu tanašnu slamku hvata. Muškarac i žena, Adam i Eva. Stvarno? To je ta svetinja, koju su muškarci i žene s vremenom itekako pretvarali u travestiju ako ćemo inzistirati na tradiciji. I onda se pozivamo na očuvanje te zadnje slamke jer će inače propasti jedna divna forma. O sadržaju neću, tu tek ima materijala, ali o tome sad i ne govorimo.

Braniti tako nešto papirnato i krhko, što su već muškarac i žena izmijenili sami, tragikomično je čak. Doduše, ima nešto i u tome što bi meni da sam lezbijka bilo zapravo i ispod časti da svoju zajednicu nazivam brakom s obzirom na sve što danas brak predstavlja, a kamoli tek na ono što je nekad predstavljao.

Emericzy

Post 14 May 2013, 22:19

ex anais » wrote:
Rađenje travestije, zašto? Zašto bi brak dvojice muškaraca ili dvije žene bio ruglo?

Eno, gledam maloprije na fejsu ovo: [spoiler]Image[/spoiler]

I to se promijenilo. Ne rugaju li se mladenke s trbuhom do zuba braku, posebno kad obuku bijelu vjenčanicu i još se vjenčaju u crkvi? Ili to nije ruglo samo zato što su žene, a udaju se za muškarca?

Meni se čini da je od braka s vremenom ostalo samo to da je to zajednica muškarca i žene, sve ostalo je već odbačeno s vremenom, djevičanstvo, dogovoreni brakovi, pravo prve noći ili kako već i sad se za tu tanašnu slamku hvata. Muškarac i žena, Adam i Eva. Stvarno? To je ta svetinja, koju su muškarci i žene s vremenom itekako pretvarali u travestiju ako ćemo inzistirati na tradiciji. I onda se pozivamo na očuvanje te zadnje slamke jer će inače propasti jedna divna forma. O sadržaju neću, tu tek ima materijala, ali o tome sad i ne govorimo.

Braniti tako nešto papirnato i krhko, što su već muškarac i žena izmijenili sami, tragikomično je čak. Doduše, ima nešto i u tome što bi meni da sam lezbijka bilo zapravo i ispod časti da svoju zajednicu nazivam brakom s obzirom na sve što danas brak predstavlja, a kamoli tek na ono što je nekad predstavljao.
Pa eto, na tragu si mojeg razmišljanja. Ja sam protiv travestije. I protiv ovih koje si navela, ali one sad nisu predmet razgovora. Predmet razgovora je ova nova travestija.

Da sam peder, jako bi me, baš jako, smetalo faux-heteroseksualno tradicionalno vjenčanje. I pokušavam dokučiti razlog za takav idiotluk.

Kao što sam već rekao, riječ nije ni o čemu faktičkom nego o licitaru. Pusti moj licitar na miru i smisli nekakav svoj. I mirna Bosna.
Eks

Post 14 May 2013, 22:36

Emericzy » wrote: Pa eto, na tragu si mojeg razmišljanja. Ja sam protiv travestije. I protiv ovih koje si navela, ali one sad nisu predmet razgovora. Predmet razgovora je ova nova travestija.

Da sam peder, jako bi me, baš jako, smetalo faux-heteroseksualno tradicionalno vjenčanje. I pokušavam dokučiti razlog za takav idiotluk.

Kao što sam već rekao, riječ nije ni o čemu faktičkom nego o licitaru. Pusti moj licitar na miru i smisli nekakav svoj. I mirna Bosna.
Hm, nema to smisla. Jer ako tvrdiš da su to travestije onda što ostaje neokrnjeni simbol? Brak djevice i muškarca koji je zapravo kupuje od roditelja. Jel to tvoj simbol u koji ne želiš da diraju? Ili ok, pristajem i na varijantu braka djevice s muškarcem kojeg voli. To je znači to. Sve ostalo je travestija. I onda je naravno ovo sad nova travestija.

Samo, ja smatram da je sam korijen braka još gori od ovih travestija.

A možemo to i gledati na način da se brak s vremenom mijenjao, evoluirao. Jer jest. I svo to tobožnje propadanje braka i obitelji je zapravo naricanje za vremenima kad je žena bila vlasništvo koje nije moglo ni smjelo otići i razvrgnuti brak. O tome se radi kad se nariče o razvodima. Ja nemam problem s mladenkama koje se udaju trudne. Nemam problem protiv današnjih brakova. A onaj tko ima, bojim se da ne brani današnji brak nego nekadašnji.

Kad kažem da se muškarci i žene danas rugaju braku, da, rugaju se tom braku, reliktu prošlost, kojem se i treba rugati. Rugaju se tom besmislenom teroru djevičanstva, rugaju se čak i kad nažalost nisu toga svjesni pa se tako dešava da traže od svećenika da to ruglo blagoslovi- to mi je inače posebno drag moment. Rugaju se, a i svećenika ionako nije briga jer on odavno ne štiti zapravo koncept tog nakaradnog braka iz prošlosti, njemu je ipak više do održavanja kakve takve forme i on se također hvata za zadnju slamku- eto bar su muškarac i žena, a oprost grijeha će kupiti. I kupuju ga.
Licemjerstvo pršti na sve strane.

Ali ja se ne rugam ljudima koji se vjenčaju jer se vole i pritom ne svršavaju na tradiciju i na to da su bogomdani i zaslužili brak zato jer jedno ima penis, a drugo vaginu. Nego jer im intimno taj čin nešto znači. Njiima svaki respekt. Takvi imaju neke šanse da im brak i opstane. I ne vidim zašto takav brak koji je lišen svog onog nakaradnog balasta tradicije ne bi imali i homoseksualci.

A ove folklore u crkvi neka i dalje organiziraju oni koji tako vole. Neka štoviše to nazovu sveti brak, neka to zovu kako hoće, naziv je tu najmanje bitan. Bitno je ono na što se pozivaju, a to nema veze s ljubavlju. Jer uče svoju djecu da su maltene odabrana vrsta koja ima pravo na nešto samim time što se pali na suprotan spol.

I djetinjasto je to- evo im prava, ali ne damo im naziv!1 Djetinjasto jako. Jer je pokušaj unižavanja ljudi. Ako ti smatraš da je to travestija i da oni time unižavaju tvoj brak, ti si tim mišljenjem njih unizio.
Whereabout

Post 14 May 2013, 22:39

Emericzy » wrote: Da, naravno. Trebalo bi. I za koji kurac onda pederi grabe moj image braka, kad nije njihov. Ne bi li oni trebali imati svoj?

A nisu ga uspostavili zato jer bi bilo besmisleno. Čemu bi im on služio kad nisu imali legalnu zajednicu? Sad ju mogu imati, pa nek ju sad osmišljaju i ukrašavaju simbolima. Ali nek ne uzimaju moj licitar nego nek smisle nešto svoje. Jebote, zar ti ljudi stvarno nemaju nikakve mašte? A navodno su jako kreativni.. :rolleyes:
Potraži na Pinterestu kolekciju sličica Before Homosexuality pa vidi kako oni nisu bili dio kulture, i to dosta kreativan sudeći po naslikavanjima, i prije nego što smo ih shvaćali kao homoseksualce. Vraga nisu, bili su, s licitarima i svim, u počecima fotografije, u ponekad urnebesnim izdanjima. Treba, dakle, uzeti u obzir i da su stalno tu, s nama.
.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 May 2013, 22:55

Emericzy » wrote: Da, naravno. Trebalo bi. I za koji kurac onda pederi grabe moj image braka, kad nije njihov. Ne bi li oni trebali imati svoj?

A nisu ga uspostavili zato jer bi bilo besmisleno. Čemu bi im on služio kad nisu imali legalnu zajednicu? Sad ju mogu imati, pa nek ju sad osmišljaju i ukrašavaju simbolima. Ali nek ne uzimaju moj licitar nego nek smisle nešto svoje. Jebote, zar ti ljudi stvarno nemaju nikakve mašte? A navodno su jako kreativni.. :rolleyes:
..cek malo. odakle sad od jednom svojatanje, odakle sad odjednom..najprije ne znas ko je gluplji, onda.. ne otimajte moju glupost, nadjite vi vasu glupost, moja glupost je brend i zasticena, a ako vi idete otimat moju glupost, to onda nije nista drugo nego agresija..?

sto je sljedece? ..znamo mi sto se radi kad je netko agresivan prema mom imidzu, kojeg baj d vej dijele i drugi, stoga..znamo mi sto nam je radit kad smo napadnuti & ugrozeni?

..zanimljivo. :kokice:
schmokljan

Post 15 May 2013, 01:06

Zašto homoseksualci žele produkt heterosekusalnog odnosa?

Imaju li pravo ateisti željeti zagrobni život? Ne, štoviše, izruguju ga. Neka homoseksualci pokažu ateističku dosljednost. To je sve što tražim. Ateističku dosljednost!
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 01:48

schmokljan » wrote:Zašto homoseksualci žele produkt heterosekusalnog odnosa?

Imaju li pravo ateisti željeti zagrobni život? Ne, štoviše, izruguju ga. Neka homoseksualci pokažu ateističku dosljednost. To je sve što tražim. Ateističku dosljednost!
....sta zasto? :kokice: ..i uopce zasto? :kokice:

sta ti znas kakvih sve zagrobnih zivota ima? kakvih zivota uopce? i kakve to veze ima s ateizmom, neateizmom? :kokice:

koji je to produkt heteroseksualnog odnosa, ako mislimo ovdje na brak, obitelj? kakva sad dosljednost, sta? homnoseksualci, svi, neki, vecina, manjina, nema veze..zele to neko institucionalno heteroseksulano vrednovanje, priznatost, izjednacavanje..pa sta? jel ti imas monopol na nesto, brend neki zasticeni?

bolje bi bilo da se to neko nehajenje za tudje odnose, to neko glumljenje da nas nije briga sta drugi rade, tu neku dosljednost primjenimo na sebi i da kazemo npr..ja ocu tako i tako i ako drugi oce tako i tako, sta to mene briga, sta ja imam tu izgubit? :kokice:
schmokljan

Post 15 May 2013, 01:50

Govorio sam o djeci, ne o braku.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 02:01

schmokljan » wrote:Govorio sam o djeci, ne o braku.
pa sta ja znam sta je za tebe..produkt. :D

zato sam i rekao, spomenuo sam brak i obitelj, htio sam ti ostavit koridor.. :zubo:

mislim, mozemo mi sad govorit racionalno o djeci kao produktu ili kao o nekom socioloskom ili antropoloskom predmetu, tj pojavi, ali cak i tako..u cemu je problem? hoce bit roditelji i sta.. ti ces im rec..e, bas necete bit roditelji, zato jer necete. mogli bi ste, ali to ne zelite. e, zato jer vi to tako ne zelite, onda ja to isto tako vama ne zelim..
mislim, ono, s kojim pravom ces im to rec, uskratit, zabranit..? :kokice:
Whereabout

Post 15 May 2013, 02:01

Zašto ja ne izrađujem sama svoje cipele? :o
.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 02:03

Whereabout » wrote:Zašto ja ne izrađujem sama svoje cipele? :o
..jer ne znas. :zubo:
Whereabout

Post 15 May 2013, 02:05

..a unda » wrote: ..jer ne znas. :zubo:
Zato si uzmem već napravljene. :cerekava:
.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 02:08

Whereabout » wrote:
Zato si uzmem već napravljene. :cerekava:
mislim, ko o cemu, vi zenske o cipelama. jel postoji iti jedna tema, ista, bilo sta, bilo kakav odnos, zajednica, posao, ljubav, zivot.. sto vi necete na kraju svest na cipele? :kokice:

:D
Whereabout

Post 15 May 2013, 02:12

Svaki čovjek ima pravo na roditeljstvo ako pokaže certifikat o HS (heteroseksu) iz longitudinalnog istraživanja.
.
Eks

Post 15 May 2013, 02:20

..a unda » wrote: mislim, ko o cemu, vi zenske o cipelama. jel postoji iti jedna tema, ista, bilo sta, bilo kakav odnos, zajednica, posao, ljubav, zivot.. sto vi necete na kraju svest na cipele? :kokice:

A šta ti, hodaš bos :rolleyes:

Di je sad ali. :zubo: (uvijek kad joj pišem nick mislim da se neće skužit da je nick nego veznick)
Emericzy

Post 15 May 2013, 08:18

ex anais » wrote:evo im prava, ali ne damo im naziv!1 Djetinjasto jako. Jer je pokušaj unižavanja ljudi. Ako ti smatraš da je to travestija i da oni time unižavaju tvoj brak, ti si tim mišljenjem njih unizio.
Pa upravo to sam i htio. Uniziti ih. Reći im da su glupi.

Jer umjesto da stvore nešto svoje, posežu za simbolikom koja nije njihova. Posežu za svijetom od kojeg su se javno odmakli i sve nas druge glasno uvjerili da je u redu što su se odmaknuli.

Razumiješ li to?

Ti kritiziraš karakter i simboliku konvencionalnog braka i imaš potpuno pravo ali to nije naša tema.

Naša tema je za koji kurac za tim karakterom i tom simbolikom sad posežu pederi? Gle, njima sve te gluposti koncepta braka koje spominješ ostaju netaknute. Oni na te gluposti još dodaju jednu svoju: totalnu irelevantnost. Nakon što su se s golemim trudom izborile za to da im se prizna da je OK da žive u vodi, ribe se sad silom bore da im se da pravo da voze bicikl.

Mene, biciklista, to iritira. Od mojeg biciklizma rade dodatni cirkus, kao da i inače već nije u problemima. Mislim, neka im, podnijet ću ja to, nije da mi je to neki životni problem, ali mi je jednostavno idiotski.
Emericzy

Post 15 May 2013, 08:25

Whereabout » wrote:
Potraži na Pinterestu kolekciju sličica Before Homosexuality pa vidi kako oni nisu bili dio kulture, i to dosta kreativan sudeći po naslikavanjima, i prije nego što smo ih shvaćali kao homoseksualce. Vraga nisu, bili su, s licitarima i svim, u počecima fotografije, u ponekad urnebesnim izdanjima. Treba, dakle, uzeti u obzir i da su stalno tu, s nama.
Ma znam ja da jesu. Znam da je dobra trećina kulture njihov proizvod. Nisu meni pederi strani. Poznajem ja njih prilično dobro. Nisam nikakav homofob. Zato mi i jest idiotska čitava ta njihova priča o izdvajanju. A ni sami ne znaju što bi s njom. Najprije bi bili drukčiji (a ne razumijem zašto jer ih zapravo samo seks od nas razdvaja) a onda ipak ne bi bili drukčiji. Piškiću kakiću. I to uz timpane i talabase i fanfare i paunovo perje u guzici.
Margarita

Post 15 May 2013, 09:28

Emericzy » wrote:
Jer umjesto da stvore nešto svoje, posežu za simbolikom koja nije njihova. Posežu za svijetom od kojeg su se javno odmakli i sve nas druge glasno uvjerili da je u redu što su se odmaknuli.
Zašto ta simbolika ne bi bila njihova onoliko koliko je tvoja ili moja? Većina ljudi koje poznajem je pomalo odmaknuta na neku svoju stranu na neki svoj način. Ali se pokrivamo istom simbolikom. Ono, moglo bi se, jel, da svaki čovjek svoj brak nazove nekim svojim imenom, ali bio bi metež s duplo više imena nego brakova.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 10:01

Emericzy » wrote:
Pa upravo to sam i htio. Uniziti ih. Reći im da su glupi.

Razumiješ li to?

Ti kritiziraš karakter i simboliku konvencionalnog braka i imaš potpuno pravo ali to nije naša tema.

Naša tema je za koji kurac za tim karakterom i tom simbolikom sad posežu pederi? Gle, njima sve te gluposti koncepta braka koje spominješ ostaju netaknute. Oni na te gluposti još dodaju jednu svoju: totalnu irelevantnost. Nakon što su se s golemim trudom izborile za to da im se prizna da je OK da žive u vodi, ribe se sad silom bore da im se da pravo da voze bicikl.

Mene, biciklista, to iritira. Od mojeg biciklizma rade dodatni cirkus, kao da i inače već nije u problemima. Mislim, neka im, podnijet ću ja to, nije da mi je to neki životni problem, ali mi je jednostavno idiotski.
..ako su glupi, onda su jedino glupi zato sto se s tobom nisu konzultirali, potrazili savjet..mudrost zivotnu neku i sretni i veseli zen-odskakutali.
..ali, onda ima tu vise onih koji su glupi. citav svijet je skoro glup, a sad napokon znamo i zasto.. :zubo:

eto, kad se nema kuda, onda je tu uvijek pouzdana simbolika. nasa tema nije karakter i simbolika tog, kako ti kazes..konvencionalnog braka, jer je svaki valjda hetero brak konvencionalan, narocito oni brakovi koji valjda sluze da bi se napokon konvencionalno ko munjeni sapun mogao prasit sa strane..iako bi ti htio da to bude nasa tema ili glavni dio teme, nekako dovuc ili konvencionalno govoreci, dojebat temu do toga. :zubo:

eto i simbolicno govoreci, sad mi pada na pamet sto bi to sve bio konvecionalan brak. valda isto kao i sve sto je konvencionalno..konvencionalni rat npr?
tako bi imali i brak. konvencionalni brak i specijalni, atomski ili kakav vec brak. mislim, ima logike ako vec postoji atomska, nuklearna obitelj.
dakle, konvencionalna obitelj bi bila nuklearna, a homoseksualna obitelj bi bila..termonuklearna? ..subverzivna obitelj? ..trol obitelj?
ma nek bude sta oce, ali nuklearna nece..to je ime vec zauzeto. hrvat-zauzeto.

oce ribe vozit biciklu i sta sad. ako ostale ribe oce vozit biciklu, oce i oni. prilagodjavaju se, sta sad.
sta bi oni sad trebali osnivat da te oni ne nadrazuju, a ti tako volis bit ne nadrazen. konvencionalno nenadrazen, jel. trebali bi bi osnovat svoju vodu, svoj zrak, svoj svijet, svoju crkvu..sve svoje, sve..i gle, mic po mic, oni ce bit ti koji su konvencionalni, a nase pravo na konvencionalnost, dominantnu konvencionalnost, nestat ce, mi cemo se morat njima prilagodjivat, nasa utocista ostat ce razorena, atomska obitelj nije, prasenje sa strane nece, atomski ce nam uzet od obitelji krv, a kad nam uzmu krv, zna se da ode i zemlja i tako, frka prava, praiskonski strah, isti onaj koji je nastao prije big benga, prije, dakle, onog neceg sto zovemo svasta nesto, pravi onaj strah, jedan i jedini osjecaj koji iskreno i zaista postoji, iz kojeg je sve nastalo, koji bijase u pocetku, doduse kao rijec, u pocetku bijase rijec, ali koja rijec..frka, jebote..eto, ta rijec, te rijeci bijase u pocetku, a mi to izromantizirali, pa ukonvencionirali i mislimo ko zna sta je uzviseno receno za pocetak..
neki govore da u pocetku bijase receno..ovo je mali korak za mene, a veliki za..upsss.. :bonk: :p

dakle, morat cemo napokon priznat, da postoje, koliko god to nama bilo neshvatljivo, da postoje nacisti homoseksulaci, fasisti homoseksualci, proleteri homoseksualci, vjernicki fanatici homoseksualci, talibani i katolibani, zidovi homoseksualci, aboridzini homoseksualci, dalmatinci homoseksualci, konvencionalni, nekovencionalni homoseksualci, anarhisti homeoseksualci i da, iako neki ne zele te neke konvekcijske, jel, simbole za sebe, zele za one koji ih zele, to sto to tebe nadrazuje, oni zaista s time nemaju nikakve veze. ni ka kve. a narocito ih nije briga sto je tebi sve to glupo te idiotski. imaju ljudi i svojih problema..ne treba im jos i uzvisivanje sebe unizavanjem drugih.. :D
Lyla

Post 15 May 2013, 11:04

Moj dragi pokojni prijatelj Grabo je htio u vojne pilote.
I upisao on faks. I svako jutro u 7:00 obrijan, pocesljan i obucen sjedne na krevet u studenjaku i ceka da zazvoni sat. Podigne cimera i ode na vjezbe. Svaki dan, ustrajno, marljivo, zdravo zivio, nije imao ni jednu plombu u zubima. Nije uspio. Pao je na prvom ispitu iz letenja koji nije imao pravo ponavljat.
I mi smo svi mislili, u jebote, ak Grabo nije upo, ko su onda ti decki koji postanu vojni piloti? Elijeni? Mutanti? Ko?
Al ono, nekako ti drago da je selekcija takva. Drago ti je sto postoje kriteriji. Iako ti je zao Grabe.
Cula sam price i o nekim paraplegicarima sta su htjeli bit vojni piloti. Nije ih zanimala ni nuklearna fizika, ni filozofija, ni matematika ni rad s djecom.
Elem, vojni piloti il nista drugo.
E sad, bila je neka inicijativa da se unutrasnjost vojnog aviona u potpunosti adaptira za paraplegicare, ali nisu se ljudi koji o tom odlucuju mogli usuglasit jel fizicki zdrav i kondicioniran macho koji polozi sve testove bolji u funkciji buduceg vojnog pilota ili je prilagodba aviona paraplegicnom pilotu dovoljna za zracne ratove.
Obicna raja je govorila jebo vas avion za paraplegicare, imas ovih voljnih i zdravih krkana koliko hoces, skoluj ga i obrazuj te napravi od njega vojnog pilota (a kad ih jednom ne bude dovoljno, prilagodi avion pa nek ga voza i ovaj, dotad cemo ionako svi crknut od gladi.)
Danas se manje vise ostalo na onom sto raja misli. Iako je neminovno da ce interes za zvanjem vojnog pilota jenjavati jer civilizirani, jedri muskarci se sve vise bave dizajnom interijera. Sto je ok. U takvom jednom buducem hrabrom, novom svijetu, bit ce mjesta i za paraplegicne pilote koji ce vozit prilagodjene avione.
Konacno, nista to ionako nece utjecat na opcu sigurnost jer ce to bit manje vazno. Nece, naime, bit vode.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 11:19

..sta? :kokice: ..layla, sta, sta? :kokice:

jel mos ti pricat normalno? sta smo mi ovdje, pjesnici? sta ti oces rec, nista mi nije jasno. da se palis na pilote? da se palis na pilote u vodi? da ostanes bez zraka kad si sa pilotom u vodi?
da svak ko nije pilot je peder? ..barem oni koji nisu poletili. ok, oni koji lete, a nisu piloti, latentni su heteroseksualci?
mislim sta, sta..

i kakve veze ima opca sigurnost s vodom i kakve fakin jebene veze imaju piloti s..vodom? ono, piloti su, briga ih sto nece bit vode, kujis? :gaah:

Bara huda

Post 15 May 2013, 11:31

schmokljan » wrote:Zašto homoseksualci žele produkt heterosekusalnog odnosa?
Zato sto se ljudske zelje ne poklapaju uvijek s fizickim mogucnostima.
Tako bi mogao pitati...zasto neplodna zena ili muskarac zele biti roditelji ako su neplodni?

To sto ti zoves 'produktom heteroseksualnog odnosa' je spajanje jajasca i spermija a daljnja sudbina tog 'produkta' je ovisna o sasvim drugim faktorima, da ne kazem, okolnostima.
Nekome je priroda uskratila fizicku mogucnost 'produkcije' buducih produktivaca, produktitelja...mah...onih koji ce producirati nove produkte :D , ali im ocito nije uskratila zelju za svim ostalim sto slijedi nakon ciste produkcije i rodjenja 'produkta'.

I sto bi sad ti ljudi, sjebani od majke prirode, bilo neplodniscu, bilo nezeljenjem/ nedizanjem/ nevlazenjem na suprotni spol trebali napraviti?
Zatrt zelju u sebi, poklopit se usima i sutit tu di su ili se odseliti tamo gdje ce svi biti kao i oni? I onda u miru genetskim inzinjeringom 'producirati produkte' koje ce nakon nekog vremena segregirati prema tome jesu li voljni nastaviti produkciju na njihov nacin ili ih vratiti medju pristalice 'produkcije' klasicno-bioloskim metodama. :ne zna:

zasto ga ne bi imali pravo pozeljeti, pogotovo u trenutku straha od smrti? :ne zna:
To je ljudski, ljudi se mijenjaju a pogotovo kad se nadju u strahu.
Neki ne zele djecu u feritlnoj dobi pa se predomisle kasnije, neki imaju djecu pa bi radije da ih nemaju a Mick Jagger je davno govorio kako bi se radije ubio nego da sa 30 pjeva i skakuce po pozornici a evo ga i danas, zivog i skakucuceg. :D

Sto se tice homoseksualizma i vanjskog pokazivanja, puno tu ovisi o okolini u kojoj jesi. Istu stvar cu dozivjeti drugacije u Zagrebu, Amsterdamu ili Dubaiu.
U Arapskom svijetu je drzanje dva muskarca za ruke u setnji stvar koja se ne dozivljava kao izraz ljubavi nego prijateljstva. Nesto kao kad se kod nas dvije cure uvate sotobraco pa tako secu po rivi. :D
U Amsterdamu maltene necu ni zapaziti tako nesto jerbo je sam grad jednostavno takve tolerantne atmosfere. I ne, nema pretjerivanja i isticanja homoseksualnosti po cesti, barem ne nista vise nego i kod heteroseskualnih parova.
Lyla

Post 15 May 2013, 11:46

Hocu reci, Unda, da je zivot kurva, a onda jos i umres. I ti i ja i peder. Svako sa svojom ranom.
..a unda
Undaminator

Post 15 May 2013, 11:56

Lyla » wrote:Hocu reci, Unda, da je zivot kurva, a onda jos i umres. I ti i ja i peder. Svako sa svojom ranom.
..a nije zivot kurba, nego je takav kakav je. mi se, eto, nekako pokusavamo svercat. :D

ali, da, ako sam te razumio, slazem se. ipak, ne vidim kakve veze ima tema..sta je obitelj, pa onda jos i brak, pa sve nesto oko toga, sa pilotima, paraplegicarima, vodom, onim sto mi mislimo da su kriteriji, a ustvari ko zna o cemu se tu radi..dakle, kakve veze ima da je zivot sranje..sto jest, sa npr usvajanjem djece homoseksualnih parova.. (kako se to vec kaze i u kojem padezu), koji se eto, oce nazvat obitelj i oce bit u braku?
..ili oces da i ja pocnem pricat price, npr da ispricam kako je mate iz strmendoca isao prodat jedinu kravu u sinj pa kad je prodao, zapio kriterij? :kokice:

Lyla

Post 15 May 2013, 12:17

..a unda » wrote: ..a nije zivot kurba, nego je takav kakav je. mi se, eto, nekako pokusavamo svercat. :D

ali, da, ako sam te razumio, slazem se. ipak, ne vidim kakve veze ima tema..sta je obitelj, pa onda jos i brak, pa sve nesto oko toga, sa pilotima, paraplegicarima, vodom, onim sto mi mislimo da su kriteriji, a ustvari ko zna o cemu se tu radi..dakle, kakve veze ima da je zivot sranje..sto jest, sa npr usvajanjem djece homoseksualnih parova.. (kako se to vec kaze i u kojem padezu), koji se eto, oce nazvat obitelj i oce bit u braku?
..ili oces da i ja pocnem pricat price, npr da ispricam kako je mate iz strmendoca isao prodat jedinu kravu u sinj pa kad je prodao, zapio kriterij? :kokice:

Ma znas sta mene najvise muci, da ti pravo kazem... krenem ja tako razmisljat sta bi bilo da zivot nije kurva, nego da je kita ruzicastog cvijeca recimo? I onda skontam da to onda znaci da niko nikog ne bi ni trebao usvojit. :cerek: I taman se izgubim u rozim bojama kadli me opandrci pesimizam. Eee...ali kakav je to svijet u kojem pederi nemaju koga usvojit? :horor: Tuzan i crn. I shvatim da zivot nije eto takav kakav je, a mi samo u njemu zivimo, nego je zivot defakto kurva, jebiga.
  • Information