Zanimljiv kafić u Beču.
O odgoju mačaka
ovo nije za odgoj, ali je o mačkama.
dakle, kod nas živi ta jedna maca s mačićem. i izgleda da je ove zime zatrudnila i rodila (opet) kod susjede.
i onda su došli mačori i pojeli joj mačiće
ja sam znala da mužjaci znaju zadaviti, ali nisam znala za jedenje.
je li to normalno?
baš mi ju je bilo žao danas kad sam ju vidjela.
dakle, kod nas živi ta jedna maca s mačićem. i izgleda da je ove zime zatrudnila i rodila (opet) kod susjede.
i onda su došli mačori i pojeli joj mačiće
ja sam znala da mužjaci znaju zadaviti, ali nisam znala za jedenje.
je li to normalno?
baš mi ju je bilo žao danas kad sam ju vidjela.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Promatraj kad to radi. Vjerojatno kad je zadovoljna, dobro joj je itd.klonka » wrote:Cicala je do 4. mjeseca života, ne vjerujem da joj fali.
Ljuta, uplasena ili nadrkana to ne radi.
Pjescana ne to nije normalno. Jesu ljudi mozda dirali te mace, mazili ih?
Jesu li macici bili bolesni?
Bilo je i slucajeva da je mama maca pojela svoje macice, ima vise objasnjenja i sva su pretuzna.
Ostao refleks. To je jedna teorija. Druga je da si pripremaju "gnijezdo" u koje će leći, kao njihovi divlji preci. Treća je da te mačka planira ubiti.klonka » wrote:Cicala je do 4. mjeseca života, ne vjerujem da joj fali.

Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Evo, tek je dodatnih dva mjeseca života imala i posljednja naša maca. I njen plamen je gasnuo pod kotačima.Potjeh » wrote:Ah mace. Skrbiš se za njih, hraniš, maziš, radiš grebalice, čistiš za njima i sve te neke sitnce jer ih doživljavaš dijelom naše male obitelji a one - pogibaju. Kako to da moje mace nemaju ni taj jedan jedini život kako treba a kamoli njih navodnih 9 komada?
Od 4 udomljene sestre ostala nam je samo jedna maca od 18mjeseci. Naša najstarija maca a čini mi se da ni ona neće još dugo.
Iskreno rečeno, ne želim nikada više imati mace.
Još gore, slijedeća dva dana moram otići na dvije konferencije i ne mogu biti doma a trebao bih biti doma.
Moj debeljko je narasao, još se udebljao i naučio čitati.

Umeđuvremenu samo povećavam svoju mačju obitelj. Osim Pippina, sad još imam Froda i Arwen, a povremeno navrate Galadriel i Boromir. Prije nekoliko dana mi se u dvorište uselio i mali bijeli Legolas. Mislim da ću bankrotirati, a stalno se nove pojavljuju.

Umeđuvremenu samo povećavam svoju mačju obitelj. Osim Pippina, sad još imam Froda i Arwen, a povremeno navrate Galadriel i Boromir. Prije nekoliko dana mi se u dvorište uselio i mali bijeli Legolas. Mislim da ću bankrotirati, a stalno se nove pojavljuju.
Desire makes slaves out of kings.
Sve moje mace to rade ili sa dekicom kad se namještaju za spavanje ili na meni. Meni su rekli da to ostane macama kao refleks od cicanja i da to rade kada su sretne. Moje obično uz to i predu. Najbolje mi je (ali rijetko na žalost) kad mi se popnu na leđa, pa dobijem masažuklonka » wrote:Zašto mace rade ono sa šapama (gnječe dekicu)?
Ovo da mačori jedu male, nisam još čula, znam samo da ih neki uspiju udaviti
Éowyn » wrote:Moj debeljko je narasao, još se udebljao i naučio čitati.
Da li je netko od vas pokušao sa peletama umjesto pijeska u mačjim kahlicama? Kako su mace reagirale?! Ja sam jučer stavila u jedno (od dvije) pa budemo vidjeli.
Trebam hitan savjet što da radim s macom. Malena živi u dvorištu i prilično je divlja. Nedavno smo primijetili da joj je izražen 3.kapak na oba oka, što je nama izgledalo kao upala pa smo je uspjeli uloviti i odvesti veterinaru.
Ispalo je da mala ima virusno i bakterijsko oboljenje i parazite. Kakav točno virus, nemam pojma, sestra je bila s njom kod veterinara.
Dva puta je dobila antibiotik i tabletice protiv parazita. Čitavo vrijeme je bila živahna kao i uvijek normalno je jela. Danas joj se čak taj 3. kapak skoro do kraja povukao.
I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon
Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače. U početku sam mislila da je samo nesretna jer je zatvorena u kući tako dugo, no počinjem se bojati da nije panleukopenija u pitanju.
Da li je moguće da je čitavo vrijeme imala tu bolest pa joj se stanje naglo pogoršalo? Da trčim s njom kod veterinara?
Zadnji put sam s Pippinom u sličnoj situaciji trčala kod veterinara (kad je još bio jako mali), pa je ispalo da ima samo želučanih problema.
Ispalo je da mala ima virusno i bakterijsko oboljenje i parazite. Kakav točno virus, nemam pojma, sestra je bila s njom kod veterinara.
Dva puta je dobila antibiotik i tabletice protiv parazita. Čitavo vrijeme je bila živahna kao i uvijek normalno je jela. Danas joj se čak taj 3. kapak skoro do kraja povukao.
I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon
Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače. U početku sam mislila da je samo nesretna jer je zatvorena u kući tako dugo, no počinjem se bojati da nije panleukopenija u pitanju.
Da li je moguće da je čitavo vrijeme imala tu bolest pa joj se stanje naglo pogoršalo? Da trčim s njom kod veterinara?
Zadnji put sam s Pippinom u sličnoj situaciji trčala kod veterinara (kad je još bio jako mali), pa je ispalo da ima samo želučanih problema.
Desire makes slaves out of kings.
Meni se tvoj opis njenog stanja baš ne sviđa i ja bih, da sam na tvom mjestu, išla vetu...Éowyn » wrote: I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon![]()
Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače.
Ne znam... uvijek mislim (bilo da se radi o ljudima ili kućnim ljubimcima) da je bolje puhati na hladno i da je najgore (a ustvari najbolje!) što mi se može dogoditi da me spiče kući jer sam brinula bez veze...
Draže mi je njihovo rolajzanje i izgubljeno vrijeme, nego pitanje "gdje ste bili do sad
Sretno
trci vetu!Éowyn » wrote:Trebam hitan savjet što da radim s macom. Malena živi u dvorištu i prilično je divlja. Nedavno smo primijetili da joj je izražen 3.kapak na oba oka, što je nama izgledalo kao upala pa smo je uspjeli uloviti i odvesti veterinaru.
I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon![]()
-
- Information
-