O odgoju mačaka

Vau, mijau i pokoji au
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 May 2012, 20:35

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
klonka

Post 15 May 2012, 20:03

Zašto mace rade ono sa šapama (gnječe dekicu)?
gonj špadi
Leteća
babin nakurnjak

Post 15 May 2012, 21:32

Cicaju. :-)
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
klonka

Post 15 May 2012, 23:01

Cicala je do 4. mjeseca života, ne vjerujem da joj fali. :ne zna:
gonj špadi
Pješčana

Post 16 May 2012, 00:04

ovo nije za odgoj, ali je o mačkama.

dakle, kod nas živi ta jedna maca s mačićem. i izgleda da je ove zime zatrudnila i rodila (opet) kod susjede.
i onda su došli mačori i pojeli joj mačiće :facepalm:

ja sam znala da mužjaci znaju zadaviti, ali nisam znala za jedenje.

je li to normalno?

baš mi ju je bilo žao danas kad sam ju vidjela.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 16 May 2012, 11:22

klonka » wrote:Cicala je do 4. mjeseca života, ne vjerujem da joj fali. :ne zna:
Promatraj kad to radi. Vjerojatno kad je zadovoljna, dobro joj je itd. :)
Ljuta, uplasena ili nadrkana to ne radi.

Pjescana ne to nije normalno. Jesu ljudi mozda dirali te mace, mazili ih?
Jesu li macici bili bolesni?
Bilo je i slucajeva da je mama maca pojela svoje macice, ima vise objasnjenja i sva su pretuzna.
Leteća
babin nakurnjak

Post 16 May 2012, 12:38

klonka » wrote:Cicala je do 4. mjeseca života, ne vjerujem da joj fali. :ne zna:
Ostao refleks. To je jedna teorija. Druga je da si pripremaju "gnijezdo" u koje će leći, kao njihovi divlji preci. Treća je da te mačka planira ubiti. :cerek:

Image
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
klonka

Post 16 May 2012, 12:53

ombia » wrote:Promatraj kad to radi. Vjerojatno kad je zadovoljna, dobro joj je itd. :)
Kad mi se dolazi maziti u krilo, ali to radi odnedavno, prije je mijesila samo svoju dekicu. :D
gonj špadi
ombia

Post 16 May 2012, 13:02

klonka » wrote: Kad mi se dolazi maziti u krilo, ali to radi odnedavno, prije je mijesila samo svoju dekicu. :D
Smatraj se pocascena. :cerek: Promovirala te rang dekice. Nije to mala stvar.
I mene je moja pocastila tako, od tad imam slinave majce. :facepalm:
Potjeh

Post 22 May 2012, 22:30

Potjeh » wrote:Ah mace. Skrbiš se za njih, hraniš, maziš, radiš grebalice, čistiš za njima i sve te neke sitnce jer ih doživljavaš dijelom naše male obitelji a one - pogibaju. Kako to da moje mace nemaju ni taj jedan jedini život kako treba a kamoli njih navodnih 9 komada?

Od 4 udomljene sestre ostala nam je samo jedna maca od 18mjeseci. Naša najstarija maca a čini mi se da ni ona neće još dugo.

Iskreno rečeno, ne želim nikada više imati mace.
Evo, tek je dodatnih dva mjeseca života imala i posljednja naša maca. I njen plamen je gasnuo pod kotačima. :crying:

Još gore, slijedeća dva dana moram otići na dvije konferencije i ne mogu biti doma a trebao bih biti doma.
ombia

Post 22 May 2012, 22:38

:crying: :crying: :crying:

Potjese zasto im ne ogradis dio vrta zicom i ni ne pustas ih na ulicu? Ne mora zica iznad njih samo sa strane kao visoka a labava ograda koja visi prema unutra.
klonka

Post 16 Jul 2012, 12:21

Zvijer se zadnjih par dana škripi kad se zadiše. Trebam li biti zabrinuta ili kao svaka mlada :zubo: vlasnica životinje paničarim bezveze?
gonj špadi
vrrrlet

Post 16 Jul 2012, 13:15

Ja bih ju ipak pošpricao s WD-40. Tako ćeš biti sigurna da više ne škripi.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Éowyn

Post 21 Sep 2012, 17:43

Moj debeljko je narasao, još se udebljao i naučio čitati.

Image

Umeđuvremenu samo povećavam svoju mačju obitelj. Osim Pippina, sad još imam Froda i Arwen, a povremeno navrate Galadriel i Boromir. Prije nekoliko dana mi se u dvorište uselio i mali bijeli Legolas. Mislim da ću bankrotirati, a stalno se nove pojavljuju.
Desire makes slaves out of kings.
Pješčana

Post 22 Sep 2012, 08:46

Éowyn » wrote:Moj debeljko je narasao, još se udebljao i naučio čitati.

Image
:cerek: :cerek:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ifranko

Post 24 Sep 2012, 14:59

klonka » wrote:Zašto mace rade ono sa šapama (gnječe dekicu)?
Sve moje mace to rade ili sa dekicom kad se namještaju za spavanje ili na meni. Meni su rekli da to ostane macama kao refleks od cicanja i da to rade kada su sretne. Moje obično uz to i predu. Najbolje mi je (ali rijetko na žalost) kad mi se popnu na leđa, pa dobijem masažu :cerek:

Ovo da mačori jedu male, nisam još čula, znam samo da ih neki uspiju udaviti :ne zna:
ombia

Post 25 Sep 2012, 21:28

Éowyn » wrote:Moj debeljko je narasao, još se udebljao i naučio čitati.

Image

Umeđuvremenu samo povećavam svoju mačju obitelj. Osim Pippina, sad još imam Froda i Arwen, a povremeno navrate Galadriel i Boromir. Prije nekoliko dana mi se u dvorište uselio i mali bijeli Legolas. Mislim da ću bankrotirati, a stalno se nove pojavljuju.
:cerek: :cerek: :cerek:
ifranko

Post 19 Nov 2012, 15:31

Da li je netko od vas pokušao sa peletama umjesto pijeska u mačjim kahlicama? Kako su mace reagirale?! Ja sam jučer stavila u jedno (od dvije) pa budemo vidjeli.
baja

Post 20 Nov 2012, 17:15

ifranko » wrote:Da li je netko od vas pokušao sa peletama umjesto pijeska u mačjim kahlicama?
što je to?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 22 Dec 2012, 19:03

baja » wrote: što je to?
Ovo:
Image
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 22 Dec 2012, 23:51

ne, ali saznala sam da mačji pijesak djeluje protiv proklizavanja guma po zimi, pa ga neki voze sa sobom u hlasne dane :zubo:
Éowyn

Post 17 Mar 2013, 18:01

Trebam hitan savjet što da radim s macom. Malena živi u dvorištu i prilično je divlja. Nedavno smo primijetili da joj je izražen 3.kapak na oba oka, što je nama izgledalo kao upala pa smo je uspjeli uloviti i odvesti veterinaru.
Ispalo je da mala ima virusno i bakterijsko oboljenje i parazite. Kakav točno virus, nemam pojma, sestra je bila s njom kod veterinara.

Dva puta je dobila antibiotik i tabletice protiv parazita. Čitavo vrijeme je bila živahna kao i uvijek normalno je jela. Danas joj se čak taj 3. kapak skoro do kraja povukao.

I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon :ne zna:

Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače. U početku sam mislila da je samo nesretna jer je zatvorena u kući tako dugo, no počinjem se bojati da nije panleukopenija u pitanju.
Da li je moguće da je čitavo vrijeme imala tu bolest pa joj se stanje naglo pogoršalo? Da trčim s njom kod veterinara?
Zadnji put sam s Pippinom u sličnoj situaciji trčala kod veterinara (kad je još bio jako mali), pa je ispalo da ima samo želučanih problema.
Desire makes slaves out of kings.
Blesava

Post 17 Mar 2013, 18:20

Éowyn » wrote: I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon :ne zna:

Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače.
Meni se tvoj opis njenog stanja baš ne sviđa i ja bih, da sam na tvom mjestu, išla vetu...
Ne znam... uvijek mislim (bilo da se radi o ljudima ili kućnim ljubimcima) da je bolje puhati na hladno i da je najgore (a ustvari najbolje!) što mi se može dogoditi da me spiče kući jer sam brinula bez veze... :ne zna:
Draže mi je njihovo rolajzanje i izgubljeno vrijeme, nego pitanje "gdje ste bili do sad :eek: ?".

Sretno :grli:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Mar 2013, 18:22

Éowyn » wrote:Trebam hitan savjet što da radim s macom. Malena živi u dvorištu i prilično je divlja. Nedavno smo primijetili da joj je izražen 3.kapak na oba oka, što je nama izgledalo kao upala pa smo je uspjeli uloviti i odvesti veterinaru.
Ispalo je da mala ima virusno i bakterijsko oboljenje i parazite. Kakav točno virus, nemam pojma, sestra je bila s njom kod veterinara.

Dva puta je dobila antibiotik i tabletice protiv parazita. Čitavo vrijeme je bila živahna kao i uvijek normalno je jela. Danas joj se čak taj 3. kapak skoro do kraja povukao.

I danas je jako, jako mirna. Samo leži i spava. Kad je uzmem na ruke, pokazuje otpor kao i uvijek i cvili, ali ništa ne jede i ne pije čitav dan i nekako je letargična. I povraćala je jednom žutu tekućinu koja izgledom i mirisom podsjeća na šampon :ne zna:

Kad sam joj dodirnula trbušćić, činilo mi se da više cvili nego li inače. U početku sam mislila da je samo nesretna jer je zatvorena u kući tako dugo, no počinjem se bojati da nije panleukopenija u pitanju.
Da li je moguće da je čitavo vrijeme imala tu bolest pa joj se stanje naglo pogoršalo? Da trčim s njom kod veterinara?
Zadnji put sam s Pippinom u sličnoj situaciji trčala kod veterinara (kad je još bio jako mali), pa je ispalo da ima samo želučanih problema.
trci vetu!
Tea Tree

Post 17 Mar 2013, 18:25

Eowyn, odi vetu hitno, kad se zatvori treći kapak, to je znak žešćeg sranja, nemoj to olako shvaćati.
  • Information