Što je tu dobro?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Mar 2013, 15:00

Blesava » wrote: Bullshit. Ne bih se nikako složila.. Kolike sam pute htjela vidjeti sviđanje, The ljubav, toplinu,... a nisam. Bilo mi je savršeno jasno što vidim, a što ne. Ok, mozda sam znala fulati nijanse prepoznatih emocija, mozda sam brkala zavist i ljubomoru, mozda sam obicnu simpatiju u mladosti željela pa i uspjela pročitati kao ljubav, ali... Pliz, nemoj reci da bas nikako ne vidiš emociju?
Pazi, da se razumijemo: naravno da je to potrebno cijelo lice (pa i tijelo), a nipošto ne samo The pogled u kojem sve pise, ali... Naravno da se vidi.

Ova konkretna priča jest dio performancea, ali, dogovoren ili ne, u predmetnom pogledu (+ izrazu lica) su se itekako dale pročitati emocije.

Dogovoreno ili ne, u ovom kontekstu je sasvim nebitno. I filmovi su dogovorena gluma, pa nam glumci itekako pokažu i prenesu emocije...
Ja znam kako, zašto i koliko u toj izvedbi vidim sebe, ali, vidjela ti to ili ne, emocije su, barem nekakv njihov polaritet, bile prilično jasne.
:kokice:

Image

..ili, ako se ne slazes, onda..

Image

Blesava

Post 16 Mar 2013, 16:59

..a unda » wrote:
:kokice:

..ili, ako se ne slazes, onda..
Nemam se zašto neslagati, štoviše.

No, očito je potrebno definirati predmet rasprave - ja sam, naime, mislila da pričamo o životnim, a ne eksperimentalnim situacijama :hekla:
Beau

Post 16 Mar 2013, 18:11

Unda i perze, sta vi sad hocete rec?
Da se nista ne moze iscitati iz aj kontakta i badi lenvidza kod ljudi koje poznajemo godinama?
Buahaha.

Jer blesava je pricala o ljudima iz svog zivota, a ne ovima sa videa.

Ove slike, unda, mogu rusiti mit o intuciji ili slicno, ali ne i ovo o cemu blesava prica.

Servirani ljudi na ekranima uz njeznu muziku u pozadini su jedno, a rl ljudi drugo.
Blesava

Post 16 Mar 2013, 19:06

BoDerek » wrote:
Ma, pazi, ja se na trenutak čak i jesam pozvala na par s videa, ali i njihova priča ima kontekst.
Njihove oči imaju okvir - lice, njihova tijela ne lebde u vakuumu. Drugim riječima - daju se i tu pročitati emocije.
Ali, da, dominantno sam pričala o svom životu, o ljudima kojeznam. Ako iz njihova izraza lica neću moći pročitati ili barem pretpostaviti pozadinske emocije, temeljito ću se zapitati kako stojim sa socijalnom i emocionalnom kognicijom :ne zna:
Naravno da ću se itekako ograditi od čitanja emocija s očiju iza burke, naravno da ću s priličnom dozom opreza dešifrirati emocionalne izraze nepoznatih, ali... :zec: (jako mi se sviđa ovaj :zec: smiley :cerek: ), imalo mudulirani očni kontakt (koji je uobičajeno prisutan kod zdravih ljudi), dozvoljava naslućivanje, pa i prepoznavanje emocija.

Mislim, sad bi na tu temu mogla nabaciti fotku iz ponekog eksperimenta s bebama i njihovim prepoznavanjem emocija, ali ne pada mi na pamet... :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 19:23

nije se ni prije rascistilo i onda dodje ex i sjebe sve s onim videom. :D

1. koje su to eksperimentalne situacije?
2. koja je razlika?
3. ovo drugo pitanje mi je mocno..podsjeca me kad je mujo pitao hasu..koja je razlika izmedju pijevca.
4. sta, kakvo citanje iscitavanje gramatika emocija? zasto..sta..cemu..di..sta..kuda..posto..?
4. o cemu se uopce trenutno prica, o kome i zasto?
1.a) loop..jel onaj performans eksperimentalna ili neeksperimentalna situacija?

itd, itd..

:D
Eks

Post 16 Mar 2013, 19:29

Ja vas ne želim čitati otkad sam vas pročitala, mislim noćas :misli: . Meni je to dirljivo, prekrasno i iskreno, nadasve iskreno, a vi lamentirajte do vječnosti. :cheer:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 19:37

BoDerek » wrote:Unda i perze, sta vi sad hocete rec?
Da se nista ne moze iscitati iz aj kontakta i badi lenvidza kod ljudi koje poznajemo godinama?
Buahaha.

Ove slike, unda, mogu rusiti mit o intuciji ili slicno, ali ne i ovo o cemu blesava prica.

Servirani ljudi na ekranima uz njeznu muziku u pozadini su jedno, a rl ljudi drugo.
o cemu blesava prica, nista mi vise nije jasno. :D

ako ona prica o ljudima iz svog zivota, ne zanima me. :zubo: ..ne sta me ne zanima samo jer me ne zanima, nego iz postovanja prema tim ljudima, ai prema blesavoj..ne zanima me. :D
ocemo sad sve svest na nase price i dozivljaje koje nismo mogli razumjet, artikulirat, pustit ih da se slegnu..a di cemo onda tako doc?

ponovno, zasto bi itko iscitavao aj kontakte badi lengvidze ljudi moje poznamo godinama ili smo ih vidjeli prvi put prije tri sekunde?
pa cemu onda sluze te neke emocije (koje ocito, valjda, cesto precjenjujemo) ako ih moramo iscitavat, citat?
one slike ne ruse nikakav mit o intuiciji. prvo, jer intuicija nije bas mit, a drugo..nemaju bas ni veze sa intuicijom.
cak, dapace..ako vec ih se mora povezat s intuicijom, onda se prije oslanjaju na njih i tako tvore.. nema veze, htio sam rec nesto o jeziku, metajeziku, rezultantama, razvoju.. tako nesto. :D

servirani ljudi na ekranima su..jest..mozda dio ove price, ali govoreci o emocijama bodi leguidzima aj kontaktima i ostalim kontaktima, mislim da vise imaju veze sa novim ili starim fosilima, tosonom, nego o onome sto se, cini mi se, pokusava ovdje reci i o cemu se pokusava ovdje govoriti, a nisam bas siguran da znam sto je to.. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 19:39

ex anais » wrote:Ja vas ne želim čitati otkad sam vas pročitala, mislim noćas :misli: . Meni je to dirljivo, prekrasno i iskreno, nadasve iskreno, a vi lamentirajte do vječnosti. :cheer:
pa ko ti sta govori? svakome je nesto dirljivo, prekrasno..iskreno. mislim, nemoj bas sve shvacat osobno tako.
ne cini mi se da se ovdje govori o tebi.. :D

i di si ti do sad, a? :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 19:43

Bara huda » wrote:..

Koliko pitanja, a tako je tesko odgovoriti? Zato....zapitajmo sami sebe, u trenucima mira i tisine, kad se prepustamo zen fazi ....mozda dodjemo do zanimljivih, a ako imamo srece, cak i lucidnih odgovora na pitanje smisla i bitka.
..
a zasto bi uopce trebalo odgovarati? mozemo se samo jos vise pitati, bez ikakvih..zato. pitanja nisu nadomjestak odgovoru ili laksi put do odgovora. neka pitanja, neka..vec je velika stvar postaviti ih, odgovori i nisu bas toliko nesto bitni.. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 19:55

Perzefona » wrote: Huh... kako da vam svima ovo obazrivo kažem? Jer ne odgovaram samo Blesavoj, nego svima koji su iz tog performansa iščitali to što već jesu?

Ništa ti ne vidiš pod milim bogom u toj eye-contact provjeri do li onog što želiš vidjeti i što misliš da vidiš. Svoju iluziju.

Isusati, sad mi je palo na pamet da sam odjednom, nehotice skužila performans. :eureka: :lupa se po čelu:

Žena hoće pokazati koliko smo skloni iluzijama i koliko nam treba malo da izmislimo i osjetimo čudesa. :lux:

Onak, dogovoreni susret maj es nakon deset godina. Dogovarali su se i vidjeli su se dok su planirali taj performans. A mi smo se tako spremni ganuti, potresti, dirnuti tom izvedbom. Ne vidimo mi tu njih, nego sebe i ufuravamo se. I bude nam lijepo. I treba nam to.

Eto, to je htio taj performans reć: trebaju nam iluzije, volimo iluzije, volimo osjećati, onda imamo dojam da živimo. Valjda.

Inače, slažem se s Undom. :cerek:
pa da..ali ne..tj da..tj, ako si vec dosla do te razine shvacanja, a zasto ne odes jos korak, zasto se zaustavljas?

mislim, eto, zao mi je sto je ovaj taj performans i video posluzio za to i sto u njemu..ili njime dolazimo do neceg, a garantiram ti da to njemu nije bila namjera ili bas tolika namjera.
nemojmo mistificirat, nemojmo pretjerivat taj performans je plosniji i povrsniji nego sto bi to mozda htjeli.

doduse, ima tu neki pokusaj kodiranja na drugoj nekoj..drugom nekom nosacu informacija, ali nije se islo dalje od pocetka, pa se onda, rekao bih lukavo, pokusalo prepustit svakome i svacemu da se trazi svoj neki put tim ogledalcem.
kad kazem..lukavo..onda mislim na to da se prepustilo drugima da definiraju o cemu se radi i onda se to osvojata. ono, parazitluk skoro.. :D
Perzefona

Post 16 Mar 2013, 20:02

Zašto, zašto.... :rolleyes:

Vidiš da je exinu srcu prirastao. I šta sad da ja, šta? Njoj bude žao, a meni je svejedno. Eto zašto.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Eks

Post 16 Mar 2013, 20:02

Perzefona » wrote:Zašto, zašto.... :rolleyes:

Vidiš da je exinu srcu prirastao. I šta sad da ja, šta? Njoj bude žao, a meni je svejedno. Eto zašto.
Svatko ima svoj "oči su ti ocean". :o :zubo:
Beau

Post 16 Mar 2013, 20:03

Unda nisam zapravo mislila da je intuicija mit, vec da su mit ljudi s jebackom intuicijom kojima se nikad nije dogodilo da nekog krivo procjene na prvu :zecorolleyes:

Ovo ostalo mi se ne da sad, jerbo si prosirio pricu.

Ex, mene je video ganuo i jako mi se svidja.
Iznervirao me trenutak kad je u kljucnom trenutku zasvirala muzikica ne bi li nas tako jos snaznije uvjerili u to sto vidimo.

I ne mislim da je to neki ekstra moment za odabrane.
Da je tebi pokazati snimku neke tvoje rl situacije s voljenom osobom u odredjenom emotivnom trenutku, i da dodaju glazbenu pozadinu, a tek jos malo slow motiona...pih plakala bi od ganuca :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 20:08

Perzefona » wrote:Zašto, zašto.... :rolleyes:

sta joj bude zao?

ono, da se razumijemo, otaj performans..ili na kraju je cak ispao i neka scenska radinost, dramica, nije to tako lose.
mislim, ipak je bolje bit u situaciji di se moze vidjet tako nesto, nego ic na koncert tosona. :D
Eks

Post 16 Mar 2013, 20:12

..a unda » wrote: sta joj bude zao?

ono, da se razumijemo, otaj performans..ili na kraju je cak ispao i neka scenska radinost, dramica, nije to tako lose.
mislim, ipak je bolje bit u situaciji di se moze vidjet tako nesto, nego ic na koncert tosona. :D
Aj više muči. Ridao si na to pa te sad sram i onda se pokušavaš izvući pred nama s tom pozom filozofa, mislioca, interpretatora štoviše.

A ako nisi na to, na nešto jesi. Daj to nešto.
Perzefona

Post 16 Mar 2013, 20:21

ex anais » wrote:
Svatko ima svoj "oči su ti ocean". :o :zubo:
:o :rofl:

Unda, opleti ju. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 20:22

BoDerek » wrote:Unda nisam zapravo mislila da je intuicija mit, vec da su mit ljudi s jebackom intuicijom kojima se nikad nije dogodilo da nekog krivo procjene na prvu :zecorolleyes:

Ovo ostalo mi se ne da sad, jerbo si prosirio pricu.

Ex, mene je video ganuo i jako mi se svidja.
Iznervirao me trenutak kad je u kljucnom trenutku zasvirala muzikica ne bi li nas tako jos snaznije uvjerili u to sto vidimo.

I ne mislim da je to neki ekstra moment za odabrane.
Da je tebi pokazati snimku neke tvoje rl situacije s voljenom osobom u odredjenom emotivnom trenutku, i da dodaju glazbenu pozadinu, a tek jos malo slow motiona...pih plakala bi od ganuca :rofl:
mislim da imam tu jebacku, kako kazes, intuiciju i..kolko se sjecam, nikad mi se nije dogodilo da sam nekog..sta je suprotno od krivo.. da sam nekoga pravo ili tocno..ili dovoljno pravo ili tocno prosudio na prvu. ma ni na trecu, cak.. :D
ono, zaludu intucija ako si..kako bi to rekao..glup? :D
ali, da se zercu pokusam opravdat, ako vec ne podicit :D, ne sjecam se ni da sam intuiciju koristio za te neke procjene.
vise mi se cini da to ima veze, ako vec ne sa fromovim zaboravljenim jezikom, onda nesto u vezi instinkta.
koji put..ili cesce nego sto mislimo, nema se vremena ni za intuiciju, a reagirat valja. stas, zato valjda imam bolji odnos sa zivotinjama, nego sa ljudima. odnos u smislu razumijevanja da se razumijemo.. :D
mos me slobodno zvat..unda, zivotinjo. :D

ovo, to, svodjenje i izvlacenje pravila iz osobnih iskustava, to mi je uvijek bilo nekako..ne znam, ono..neugodno. :o

ee, da je meni bilo pokazat neke moje reakcije nekad..ne znam jesam li vec spreman za to, ali mislim da bih za dosta njih se smijao do ganuca.
ok, mozda bi to bilo smijeh, plac, smijeh, plac, ono, histerija, ali siguran sam da bi se na kraju ipak zavrsilo smijehom.
jebiga, ne valja samog sebe bas tako ozbiljno shvacat.. :D
Eks

Post 16 Mar 2013, 20:22

Perzefona » wrote: :o :rofl:

Neće moći. Ja imam čarobnu riječ. Cohen. Unda, Cohen. :zzzec:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 20:29

Perzefona » wrote: :o :rofl:

kako to mislis? :kokice:

sta si ti..neka forumska madam? :kokice: :D

moram se..hocu se morati vratiti na fromka. on negdje, cini mi se..ne znam vise gdje..svugdje mozda? ..on onako dosta fino govori distinkciji sentimentalnosti i senzibilnosti.
koliko se sjecam, navija za senzibilitet. :D

e, sad, di se ko brusit, doklei koliko..a cuj, zivot je to. :D
Beau

Post 16 Mar 2013, 20:34

Unda, ovo za intuiciju, ne mogu se slozit vise nego sto se slazem :o

Ali zar nisi cuo od mase ljudi kako na taj nacin dokazuju svoju intuiciju.
Zato sam bila to rekla.
Ajme sve ti moram crtat :o

A ovo, plakao smijao, isti k.
Ali nismo ni svjesni svih tih nasih izraza lica i kolko su zivotniji od ovih s ekrana.

Nego cim nam nesto djeluje filmski, mislimo kako im je bolje nego nama
Ne valja se shvacat ozbiljno, slazem se, ofkors.
Perzefona

Post 16 Mar 2013, 20:46

..a unda » wrote: kako to mislis? :kokice:

sta si ti..neka forumska madam? :kokice: :D
Prije nego se nadurim, dajem ti šansu da mi objasniš zbog čega točno. Kažeš li mi da sam forumska svodilja ili da sam razmažena i umišljena? :misli: :ceka:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 21:00

Perzefona » wrote: Prije nego se nadurim, dajem ti šansu da mi objasniš zbog čega točno. Kažeš li mi da sam forumska svodilja ili da sam razmažena i umišljena? :misli: :ceka:
:facepalm:

..dobro, aj, nesporazum. kulturoloske razlike. u mom selu kad za neku kazes..opleti je :o :rofl: .. zna se sta idje. :ne zna:

:D
Perzefona

Post 16 Mar 2013, 21:09

:eek:

Bolje da žutim i nijemo se durim. :durica:
..a unda
Undaminator

Post 16 Mar 2013, 21:10

Perzefona » wrote::eek:

Bolje da žutim i nijemo se durim. :durica:
aj, ti zuti, ja cu se zelenit.. :D
Bara huda

Post 16 Mar 2013, 21:46

Dokle ste dosli?
Sta je sad tema?
O cemu se prica?
Pise?
Ko je na udaru?
Ko udara?
Ko oplice a ko je opleten?
Ko je lud a tko zbunjen?
I najvaznije ...ko tu koga :zec: i u koje misto? :zvrko:

Molim, ne odgovarat na pitanja jer ce ispast da odgovori povlace nova pitanja i onda nikad kraja pitanjima i odgovorima. :zecoD:

Sta hocu rec...
U vezi pjesme fosila, videa, Oxe i ostalog sto se spominjalo ali sam zaboravila.

Ja nekako na to gledam iznutra. Iz onog sta je undi mrsko gledat kod drugih. :zecoD:

Nije svaka pjesma, situacija, video ili sta vec jednako dozivljena u nasim razlicitim emocionalnim stanjima.
Stvari koje sam znala vrlo intenzivno dozivjeti u odredjenim trenucima, recimo....rasplakat se na pjesmu, razveselit na neku vinjetu vidjenu na ulici kod potpunih neznanaca, traziti simboliku u situacijama koje su obicne i svakodnevne....sve moje reakcije su vecinom ovisile o mom trenutnom emocionalnom ( ili hormonalnom) unutrasnjem sastavu.
Jerbo je moja reakcija na istu stvar bila maltene suprotna u razlicitim vremenskim periodima.
Ja drugog objasnjenja sebi ....zasto me nekad nesto izbaci iz cipela a drugi put isto to maltene ni ne primjetim, ili ako primjetim i sjetitim se svoje prijasnje reakcije na istu stvar budem sama sebi smijesna...nisam znala dati osim tog da su moje razlicite reakcije na istu stvar posljedica mog emocionalnog rastrojstva ili ustrojstva. :ne zna:

Sjecam se scene...ja mlada majka, djetesce koji tjedan, hormoni divljaju, ne znam di sam i kamo idem, svega previse....i tako ja dojim cedo svoje u sobi i gledam kroz prozir macku kako je izvela macice vani na krov kuce preko puta, legla na popodnevno sunce a oni malo po njoj plaze, malo sisu, malo se igraju...sve sto macici i macka vec rade. E, to je meni imalo takvu snaznu poruku, tako sam to duboko dozivjela, suze pocele same curit....simbolika trenutka....kako smo se uspjele ona majka i ja majka naci u isto vrijeme na istom mjestu...ma to je bilo nesto neopisivo.
Ima tome nesto godina da je bilo i danas ne bih bila u stanju dozivjeti istu stvar na nacin na koji sam je onda dozivjela. Sjecam se dozivljaja ali emocije koje sam onda prozivljavala ne mogu osjetiti. A znam da jesam prozivljavala.

Tako gledam i na pjesme koje nas nekad potaknu na nesto, a nekad na nista. Sve ovisi o nasem unutrasnjem bicu. Koje je podlozno promjenama.
  • Information