Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Emericzy

Post 10 Feb 2013, 15:55

Margarita » wrote:Nekako, od svih predstava koje sam pogledala zadnjih godina, najbolja mi je "Leda". Vjerojatno zato što je tako dobar tekst teško usrati. Ni "Prolazi sve" nije bilo loše. A i "Fedrina ljubav" je bar u par fragmenata ostala u sjećanju. Izbor mi je, naravno, uvjetovan godinama i spolom. I publikom. Volim kad šute. Na"Kaubojima" sam šizila jer se klinčadija cerekala iz petnih žila kad je lik na pozornici prdnuo a ostalo vrijeme su žlabrali.
Leda je meni bila iznenađenje -- prvi put sam se s njom susreo za socijalizma, kad je Krleža bio irelevantan. Sad sam ju išao gledati reda radi i šokirao se koliko je taj tekst istinit, koliko savršeno pogađa u srž wannabe sitnokapitalističke atmosfere; kao da je napisana prošle godine. A i kao predstava dobro funkcionira.

Prolazi sve sam htio ne voljeti. Jako sam ju loše primio na samom početku. Međutim, što je dalje išla to mi se sve više sviđala i na kraju mi se učinila odličnom.

Kauboji su izvrsni. Izvrsni. Treba ih pogledati kad u gledalištu nema djece, ili im je bar niska koncentracija.

Pješčana

Post 12 Feb 2013, 23:39

irački film Nilufar, upravo na HTR3. za sad je :)
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Aristocat

Post 04 Mar 2013, 23:48

U subotu navecer pogledala do pola Anu Karenjinu. Zali boze tih $25 bacenih na cede.

Ne znam sto me vise iziritiralo: amerikanizacija price i glumaca, zuto crna kosa infantilnog Vronskog koji se vise cini kao nedoj...ni zigolo, glumica koja glumi Anu Karenjinu, samopouzdanje Ane kojim zraci na americki nacin, izgled Ane koji nije ni fatalan ni puten ni njezan nego olako porucuje: taman sam sazrela u braku, jos sam mlada i zeljna sam necega. K***a?
Redatelj koji imitira Mulen Ruz sa Nickole Kidman, pretencioznost da modelira jedno takvo djelo po svom cefu i prodaje ga onima na koje racuna da su procitali knjigu i sad im treba pogled iz novog kuta.
Naravno, americkog. :facepalm:

Ugavnom, ugasila sam negdje na sredini i opsovala im sve po spisku. Budaletine.

Ali zasto sam jucer u kinu pogledala onaj o ukradenom identitetu sa onom debeljucom. :)
Taj je dobar jer sam dobila od filma ono sto sam ocekivala: laganu americku komediju i slatku debeljucicu u glavnoj ulozi. :)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Mar 2013, 00:27

Amerika nije rad i znoj,
već goli kurac i stajski gnoj,
Ameri, majci vam uvalim
(da vam gensku sliku popravim)
ponos svoj...

Nema tog kulturnog blaga koji prokleti američki novcožderi ne mogu zasrat do balčaka.
Pješčana

Post 07 Mar 2013, 00:12

upravo na HRT3 film koji sam valjda gledala pred 25godina, W Allen obrađuje temu sexa :cerek:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Emericzy

Post 07 Mar 2013, 18:12

Danas kasno navečer na HRT1 Ubojstvo i margarite. Izvrstan. Gledajte. (U originalu se zove Matador)
Pješčana

Post 07 Mar 2013, 22:15

o čemu je? zvuči mi jako poznato, ali ne mogu se sjetiti...
Pješčana

Post 08 Mar 2013, 09:20

gledala dio, onda sam zaspala :)
ali bio si u pravu. zanimljiva priča, duhoviti dijalozi, sviđa mi se P Brosnan u nekulerskoj ulozi :D
išla sam malo čitati o filmu i saznala da su ga snimili za samo 40 dana.
ali

Post 12 Mar 2013, 02:28

Pogledala Argo večeras gotovo slučajno. Nije me privlačio ni dok je bio nominiran, a pogotovo nakon Oscara, ne znam zašto.
Mislim znam...Ben Affleck :rolleyes: Ajde da samo glumi, nego ga je i režirao :gaah:

I tako....
Film je odličan.

E sad, je li baš taj bio za Oscara ove godine dalo bi se naklapati, ali jebemu uspio je dočarati napetost tako da sam si pogrizla usnice a malo mi je falilo da ne počnem i moliti :S
josip150

Post 12 Mar 2013, 19:06

Django Unchained, predobar film, glumci, prica sve odlicno.
MightyMe

Post 12 Mar 2013, 20:10

Mislin da iman oba filma, al nikako uvatit vrimena da ih pogledan. Sad bar iman malo više motiva.
Pješčana

Post 12 Mar 2013, 21:25

josip150 » wrote:Django Unchained, predobar film, glumci, prica sve odlicno.
jel dobar? baš si mislim skinut ga, ako ga ima po torentima
Serenità

Post 12 Mar 2013, 22:38

Pješčana » wrote: jel dobar? baš si mislim skinut ga, ako ga ima po torentima
Mislila sam pisati o njemu, nikako uhvatiti vremena. Ne mogu reći da nisam Tarantinov fan kad praktički ništa njegovo nisam ni gledala, tj. ono šta znam da jesam, bilo je tako davno da se ni ne sjećam radnje, kao ni dojmova. Uglavnom, meni je ovo bilo predobro. Christoph Waltz je odličan glumac, odvaljivala sam na njegove replike, po meni definitivno je zaslužio Oscara, samo bih ga ja kandidirala za glavnu ulogu jer previše se pojavljuje u filmu da bi bio sporedna.

Sam Django, tj. Jamie Foxx bio je osjetno slabiji, barem meni. Podsjetio me na Willa Smitha u Hancocku, iste mimike, način govora...

[spoiler]Scena s KKK jedna je od najsmješnijih ikad! Onaj uvrijeđeni odlazak čovca čija je žena radila maske - neprocjenjivo :S[/spoiler]

Arga nisam gledala, baš me ne privlači, ali toliko ga nahvališe da ću morati.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Emericzy

Post 13 Mar 2013, 07:15

ali » wrote:Pogledala Argo večeras gotovo slučajno. Nije me privlačio ni dok je bio nominiran, a pogotovo nakon Oscara, ne znam zašto.
Mislim znam...Ben Affleck :rolleyes: Ajde da samo glumi, nego ga je i režirao :gaah:

I tako....
Film je odličan.

E sad, je li baš taj bio za Oscara ove godine dalo bi se naklapati, ali jebemu uspio je dočarati napetost tako da sam si pogrizla usnice a malo mi je falilo da ne počnem i moliti :S
Affleck je bitno bolji režiser nego glumac. Iako je u Argu čak dobro odglumio svoje. To mu je jedna od boljih uloga. Meni je Argo odličan, ali isto se pitam je li baš najbolji ove godine.
ali

Post 13 Mar 2013, 11:55

Emericzy » wrote: Affleck je bitno bolji režiser nego glumac. Iako je u Argu čak dobro odglumio svoje. To mu je jedna od boljih uloga. Meni je Argo odličan, ali isto se pitam je li baš najbolji ove godine.
Nisam gledala filmove koje je režirao pa sam zbilja bila jako skeptična. No uopće nemam mu što zamjeriti režiserski za ovakav tip filma, dapače.
Sad me zaintrigiralo, morati ću nabaviti prva dva.

Da, dobro je odglumio jer si je dao ulogu prilično šutljivog kulera :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 13 Mar 2013, 23:18

Serenità » wrote:
Mislila sam pisati o njemu, nikako uhvatiti vremena. Ne mogu reći da nisam Tarantinov fan kad praktički ništa njegovo nisam ni gledala, tj. ono šta znam da jesam, bilo je tako davno da se ni ne sjećam radnje, kao ni dojmova. Uglavnom, meni je ovo bilo predobro. Christoph Waltz je odličan glumac, odvaljivala sam na njegove replike, po meni definitivno je zaslužio Oscara, samo bih ga ja kandidirala za glavnu ulogu jer previše se pojavljuje u filmu da bi bio sporedna.

Sam Django, tj. Jamie Foxx bio je osjetno slabiji, barem meni. Podsjetio me na Willa Smitha u Hancocku, iste mimike, način govora...

[spoiler]Scena s KKK jedna je od najsmješnijih ikad! Onaj uvrijeđeni odlazak čovca čija je žena radila maske - neprocjenjivo :S[/spoiler]

Arga nisam gledala, baš me ne privlači, ali toliko ga nahvališe da ću morati.
Meni je Lisac baš bio dobar, ko jebe Kovača.

Premda inače ne volim filmove s pjevačkim legendama...
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 710 times
Been thanked: 1261 times
Post 17 Mar 2013, 18:44

Večeras se uzvraća udarac. :cerek: Imperator je negativac samo takav, kakav Darth Vader, on je pikzibner. :rolleyes:

I da, nije nimalo slučajno što je taj film najbolji - Lucas ga nije režirao (nego Kershner), a ni pisao scenarij (nego Kasdan i Brackett).

Svaka čast na ideji, ali George doista ne zna pisati dijaloge, a i kao režiser brlja. :raspa:
Potpisi su za budale.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 17 Mar 2013, 19:40

Stitch » wrote:Večeras se uzvraća udarac. :cerek: Imperator je negativac samo takav, kakav Darth Vader, on je pikzibner. :rolleyes:

I da, nije nimalo slučajno što je taj film najbolji - Lucas ga nije režirao (nego Kershner), a ni pisao scenarij (nego Kasdan i Brackett).

Svaka čast na ideji, ali George doista ne zna pisati dijaloge, a i kao režiser brlja. :raspa:
Sreća njegova da je kvaliteta holivudskih filmova rasla samo kod specijalnih efekata.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Pješčana

Post 23 Mar 2013, 22:44

the Expendables.
gledala sam ih u kinu i bili su mi :cerek:
ali prošlo je neko vrijeme, i opet sam šokirata količinom botoksa na Silvestru.
meni je taj film baš gledljiv. volim te glumce, ne očekujem više od tuče i bljeskova i ponekog duhovitog razgovora, i to sam dobila.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 25 Mar 2013, 08:46

NAkon godina i godina negledanja filmova , odlučim se na povrat filmofilskim aktivnostima.
I tako ni pet ni šest pogledam dva filma dnevno i na pokušaj gledanja Ane Karenjine ali ostaje samo na pokušaju. Naime, negledljiva ekranizacija prvenstveno zbog lošeg izbora glumaca. Tolstojevi likovi su vatreni, strasni ljudi a ovdje su prikazani u light verziji. Tipično za Amere mada su im bar dvoje glavnih glumaca rođeni Englezi a to je , rećemo, još gore. Neživo. Kulisa koja život prikazuje kazalištem je ovdje odbojna jer skreće ljubavnu žeravu na pusto gledanje tuđih nesretnih obitelji ..I što je ovdje nesretno uopće? Ostvarili su ljubav, prerpili osudu javnosti..ali to znam iz knjige ne iz filma jer , kako velim , meni je bio negledljiv dalje od 20 minuta koje sam teškom mukom istrpila čekajući ..nešto...
E, sad upravo odgledala Hičkoka . OK, Hopkins je Anthony :zubo: , ne može se što prigovoriti , Helen Miren je dala što se dalo dati ali preslab izazov za jednu glumicu od formata ko što je ona.
Vrijedi pogledati, napose ako nemate očekivanja ali neko ko što je Hič zaslužuje malo dublji pristup liku i djelu vrsnog majstora jeze.
Razočaralo me što se njegova opsjednutost plavušama nije uopće primjetila kao opsjednutost, pa tako za nekog ko uopće ne zna o toj njegovoj strasti i dalje ništa ne zna jer to nije uopće rečeno, a nama koji smo nešto o tome znali iz njegove biografije to je bljedunjavo i nejasno..
Film se oslanja na vrijeme stvaranja Psiha, njegovog djela iz kojih su svi nakon njega crpili inspiraciju na sto načina kopirajući nešto od tog: ili priču ili stil režiranja ili držanja stalne napetosti a znamo da su i dalje samo kopije. Žao mi je da se ni tu redatelj nije više izrazio osim s par scena i opisu teškog nastajanja zbog stroge cenzorske kontrole u to doba.
Al, ajde, valja utroši 90 minuta na to jer je oš neš to ipak zanimljiva priča o majstoru i njgovoj asistentici i životnoj suputnici.

Jučer sam pogledala Skyfall.
Loše.Ne da mi se reći zašto, pokušat ću ukratko. Bardem , odličan glumac , sudjelovanje u ovome može opravadati samo visokim honorarom. Ok, nek mu bude.
Bond je čovjek s devet života, a uvijek gospodin, ulickan, dotjeran, hladan i pribran, doveden do opisa štakora i to jednog od dvojice. Da Bardem to nije rekao, ne bismo to znali jer nit vidilo , nit se to psihološki isprofiliralo osim u krakom monologiću u kojem on objašnjava izvor i uzrok svog bijesa.
netipično za Bonda i po mome skromnom mišljenju pretjeran trud Bondu dati dušu i traumu iz djetinjstva.

Ma , nisam baš jasno rekla što želim reći, ali ni ne vrijedi. Skupa produkcija koja sliči na B produkciju ili na cobru 11.

Ispričat ću se unaprijed zbog kašnjanja s novim filmovima, kako rekoh, u zaostatku sam nekoliko godina, ali od vas se nadam i pokojoj preporuci.
oću reć, ispilat ću s komentarom za stare filmove, sori, kasnim :facepalm:
kurvanjski avatar, a
Bara huda

Post 27 Mar 2013, 01:27

Chilimama » wrote:
Ispričat ću se unaprijed zbog kašnjanja s novim filmovima, kako rekoh, u zaostatku sam nekoliko godina, ali od vas se nadam i pokojoj preporuci.
oću reć, ispilat ću s komentarom za stare filmove, sori, kasnim :facepalm:
samo nastavi pilat ovako kako si ovo ispilala, meni se dopalo.
Nisam gledala prva dva pa ne mogu rec kakvi su, nadam se da cu ih gledat, ali jesam Bonda i smetalo me sto je Bond postao pussy a ne ubojica i jebac od formata kao sto je prije bio.
Prvo se nasao duboko uvredjen i povredjen sto je M rekla Moneypenny da ga upuca pa se osamljen durio i utapao tugu u alkoholu, pa je velikodusno isao spasavati tajnu sluzbu da bi na kraju cmoljio za mamom M.

Ne, ne, Bond je nekad bio vise ...Bond, James Bond. :D

Psiho sam gledala kad sam imala negdje 14-15, bio mi je prestrasan. Ja nikad prije nisam cula za taj film i nisam imala pojma sta me ceka u mraku kina. Gledala sam ga popodne, oko 4, u Kinoteci, i bome se nisam naspavala te noci a ni par sljedecih. :zecoD:
Prestravilo me. :zecoeek:
Emericzy

Post 27 Mar 2013, 06:50

Bara huda » wrote:samo nastavi pilat ovako kako si ovo ispilala, meni se dopalo.
I meni.
Nisam gledala prva dva pa ne mogu rec kakvi su, nadam se da cu ih gledat, ali jesam Bonda i smetalo me sto je Bond postao pussy a ne ubojica i jebac od formata kao sto je prije bio.
Prvo se nasao duboko uvredjen i povredjen sto je M rekla Moneypenny da ga upuca pa se osamljen durio i utapao tugu u alkoholu, pa je velikodusno isao spasavati tajnu sluzbu da bi na kraju cmoljio za mamom M.

Ne, ne, Bond je nekad bio vise ...Bond, James Bond. :D
Postao je realniji.

Vama ne trebaju muškarci. :hekla: Trebaju vam lijepe sličice. :kava:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 27 Mar 2013, 10:22

Emericzy » wrote: I meni.

Postao je realniji.

Vama ne trebaju muškarci. :hekla: Trebaju vam lijepe sličice. :kava:
Tek se sad vidi koliko su bivši Bondovi bezvezni. Mislim da bi se ovaj dopao Flemingu.
Emericzy

Post 27 Mar 2013, 11:00

judolino » wrote: Tek se sad vidi koliko su bivši Bondovi bezvezni. Mislim da bi se ovaj dopao Flemingu.
Imaš pravo. To mi nije palo na pamet. Ali tko osim tebe i mene čita Jamesa Bonda?
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 28 Mar 2013, 14:44

Hvala na potpori, dajete mi volje za gledanje mada sam se pomalo istupila kao gledatelj, vjerojatno od sve manje i manje umjetničkog u filmskom stvaralaštvu zadnjih godina kad se sve ili veliki dio oslanja na puku tehniku i specijalne efekte, simulacije, a sve manje na znanje zanata režije i glume.

No, da se pohvalim svojim zadnjim filmom Flight.
Novo Zemekisovo ostvarenje s Danzelom u glavnoj ulozi.

Sasvim solidno djelce, dobro zanatski odrađeno, Danzel glumi ko što glumi,, a dodatnu uspješnost daje mu i trajna izražajnost lica mijenjajući se od emocije do emocije. Nimalo zanemarivo s obzirom da se glavni glumac u par sati morao mijenjati od samouvjerenog i bahatog, do nesigurnog, uplašenog, skrušenog i još svašta nešto tipa kojemu se svijet raspada.
Film ima dostatnu dozu dramatičnosti s obzirom da je tema pomalo prožvakana. Naime avionske nesreće i junaštvo već se dovoljno dugo razvlače da je ovaj film uletio poput prskalice među petardama i baš zato se izdvaja iz dosadašnjih proizvoda.

Svakako mu prednost daje dobra gluma ali i režija koja nam je ponudila priču bez suvišnih detalja a ipak s dosta metafore i moralnih pouka usprkos latentnoj predvidivosti.
Likovi nisu crno bijeli, nego su svi pomalo sivkasti ali s "pjegicama" u boji pa se vide i emocije raznih vrsta, ali i raznolikost osobina ljudi u neprilikama. Tako se i naš junak od heroja brzo pretvori u psa koji grize ruku koja ga hrani ali nimalo nobično s obzirom na strah koji ga muči uzrokovan slabošću na više polja, razočarenjem u sebe i ljude . Sve je to za ljude , reklo bi se, a tako i ovaj film uz kojeg vrijedi provesti dva sata .
kurvanjski avatar, a
  • Information