NAkon godina i godina negledanja filmova , odlučim se na povrat filmofilskim aktivnostima.
I tako ni pet ni šest pogledam dva filma dnevno i na pokušaj gledanja Ane Karenjine ali ostaje samo na pokušaju. Naime, negledljiva ekranizacija prvenstveno zbog lošeg izbora glumaca. Tolstojevi likovi su vatreni, strasni ljudi a ovdje su prikazani u light verziji. Tipično za Amere mada su im bar dvoje glavnih glumaca rođeni Englezi a to je , rećemo, još gore. Neživo. Kulisa koja život prikazuje kazalištem je ovdje odbojna jer skreće ljubavnu žeravu na pusto gledanje tuđih nesretnih obitelji ..I što je ovdje nesretno uopće? Ostvarili su ljubav, prerpili osudu javnosti..ali to znam iz knjige ne iz filma jer , kako velim , meni je bio negledljiv dalje od 20 minuta koje sam teškom mukom istrpila čekajući ..nešto...
E, sad upravo odgledala Hičkoka . OK, Hopkins je Anthony

, ne može se što prigovoriti , Helen Miren je dala što se dalo dati ali preslab izazov za jednu glumicu od formata ko što je ona.
Vrijedi pogledati, napose ako nemate očekivanja ali neko ko što je Hič zaslužuje malo dublji pristup liku i djelu vrsnog majstora jeze.
Razočaralo me što se njegova opsjednutost plavušama nije uopće primjetila kao opsjednutost, pa tako za nekog ko uopće ne zna o toj njegovoj strasti i dalje ništa ne zna jer to nije uopće rečeno, a nama koji smo nešto o tome znali iz njegove biografije to je bljedunjavo i nejasno..
Film se oslanja na vrijeme stvaranja Psiha, njegovog djela iz kojih su svi nakon njega crpili inspiraciju na sto načina kopirajući nešto od tog: ili priču ili stil režiranja ili držanja stalne napetosti a znamo da su i dalje samo kopije. Žao mi je da se ni tu redatelj nije više izrazio osim s par scena i opisu teškog nastajanja zbog stroge cenzorske kontrole u to doba.
Al, ajde, valja utroši 90 minuta na to jer je oš neš to ipak zanimljiva priča o majstoru i njgovoj asistentici i životnoj suputnici.
Jučer sam pogledala Skyfall.
Loše.Ne da mi se reći zašto, pokušat ću ukratko. Bardem , odličan glumac , sudjelovanje u ovome može opravadati samo visokim honorarom. Ok, nek mu bude.
Bond je čovjek s devet života, a uvijek gospodin, ulickan, dotjeran, hladan i pribran, doveden do opisa štakora i to jednog od dvojice. Da Bardem to nije rekao, ne bismo to znali jer nit vidilo , nit se to psihološki isprofiliralo osim u krakom monologiću u kojem on objašnjava izvor i uzrok svog bijesa.
netipično za Bonda i po mome skromnom mišljenju pretjeran trud Bondu dati dušu i traumu iz djetinjstva.
Ma , nisam baš jasno rekla što želim reći, ali ni ne vrijedi. Skupa produkcija koja sliči na B produkciju ili na cobru 11.
Ispričat ću se unaprijed zbog kašnjanja s novim filmovima, kako rekoh, u zaostatku sam nekoliko godina, ali od vas se nadam i pokojoj preporuci.
oću reć, ispilat ću s komentarom za stare filmove, sori, kasnim