masu, masu posla.. da ne govorim da bi mi nocas mogao otpast bojler sto sam ga danas montirao.
Bespuća trkeljaške zbiljnosti
Bitna je glavna rečenica i jel ona u prošlosti. Ako je ona u prošlosti, a ova u upravnom govoru je u prošlosti, onda ćeš ići unazad. Ko u onom primjeru "ha detto che era stanca". Ovo ovdje nije contemporaneita', ni anteriorita', nego praktički futur u prošlosti. Kad kažeš "dolazim i ja", to ustvari znači "doći ću". I onako po školski to bi bilo "Anna ha detto che sarebbe venuta anche lei". Ali mogu doći i ovakve neke kombinacije u obzir.ex anais » wrote:
Ma ne ide se uvijek. Pa gle ovo:
![]()
Aha, samo radnja može biti u istom vremenu?
Unda, neću ostale ispite polagat s vama, ovo je zadnji, obećajem.![]()
Pitam se koliko tek posla imaš na proljeće kad si se spremio učiti sa mnom...a unda » wrote:
masu, masu posla.. da ne govorim da bi mi nocas mogao otpast bojler sto sam ga danas montirao.
Aha, znači sve trpam u prošlost ako je glavna u prošlosti. Ček, koja je glavna?Zekoslawa wrote: Bitna je glavna rečenica i jel ona u prošlosti. Ako je ona u prošlosti, a ova u upravnom govoru je u prošlosti, onda ćeš ići unazad. Ko u onom primjeru "ha detto che era stanca". Ovo ovdje nije contemporaneita', ni anteriorita', nego praktički futur u prošlosti. Kad kažeš "dolazim i ja", to ustvari znači "doći ću". I onako po školski to bi bilo "Anna ha detto che sarebbe venuta anche lei". Ali mogu doći i ovakve neke kombinacije u obzir.
Iako, neće me to pitat.
je, sad si joj s latinskim olaksala. amo joj jos malo olaksat i rec joj da je to ustvari obicni pidzn sanskrt..Silajn » wrote:Jebote, ovo stvano jest dosadnoUčila sam talijanski, ne govorim ga, ali sve razumijem. Ex, to ti je stvarno pizdarija :upovjerenju: Sve njihove riječi i tvorbe su pojednostavljani latinski, jebeni seljaci su jezik učiili banalnim. Ove tvorbe koje tebe jebu su samo najpraktičniji izgovori onog što im se nije dalo. Mrmljaj.
..a unda » wrote: je, sad si joj s latinskim olaksala. amo joj jos malo olaksat i rec joj da je to ustvari obicni pidzn sanskrt..
Jesam vam pričala kako sam dobila pet iz svih ispita iz latinskog u prvom srednje kad ništa drugo nisam učila?
ali se ničeg ne sjećam pa badava
Ajme, koliko nas je.
Lešinari su namirisali krvex anais » wrote:
![]()
Jesam vam pričala kako sam dobila pet iz svih ispita iz latinskog u prvom srednje kad ništa drugo nisam učila?![]()
Ajme, koliko nas je.
..kako on najusi di se loce..odma se stvori..karambol » wrote:Koja birtijetina ovdje....cujem i kako flase zvekecu po gajbi....
Aaaa, sta vas je lipo vidit.. ex ovako marljivu ii zednu znanja s jedne strane i s one druge zecicu koja znanje nesebicno dijeli.
A i undu za kojeg mi se cini da odrzava atmosferu toplom tako da kuri vatru.
Ex, puno srece sutra na ispitu, nemoj panicarit i prestani bit perfekcionista. Ili bar smanji malo ocekivanja od sebe da moras sve znat.
Ne kazem da trebas imat stav ko Ingrid sto se tice engleskog, ali malo lezernosti u pristupu je dobrodoslo.
I da, dobro spavanje prije ispita je zdravo, mozak se rekupera i ujutro je friski i brze misli nego ako ces ga cijelu noc mucit sa strahovima i panikom. A naucit vise puno neces. Tako da ti je bolje ne pretjerat sa ponavljanjem nego se dobro naspavat
Ako sutra u odgovaranje uneses trecinu zestine i srcanosti koju si danas na revolucije i kontraravolucije, manje od trice neces dobit.
Ako nist drugo, zbog vatre u ocima.
A i undu za kojeg mi se cini da odrzava atmosferu toplom tako da kuri vatru.
Ex, puno srece sutra na ispitu, nemoj panicarit i prestani bit perfekcionista. Ili bar smanji malo ocekivanja od sebe da moras sve znat.
Ne kazem da trebas imat stav ko Ingrid sto se tice engleskog, ali malo lezernosti u pristupu je dobrodoslo.
I da, dobro spavanje prije ispita je zdravo, mozak se rekupera i ujutro je friski i brze misli nego ako ces ga cijelu noc mucit sa strahovima i panikom. A naucit vise puno neces. Tako da ti je bolje ne pretjerat sa ponavljanjem nego se dobro naspavat
Ako sutra u odgovaranje uneses trecinu zestine i srcanosti koju si danas na revolucije i kontraravolucije, manje od trice neces dobit.
Ovo je čudno. Jutros sam čitala nešto gdje se jedna žena žalila da joj je eksplodirao bojler. Mislim, živa je i sve je ok, ali eto...karambol » wrote:
Silajn je frka bojlera sto ga je Unda namontiro pa se mrvu opustila da pregrmi noc...
Vapije da ce doc iduci tjedan u zgb....ne bi je nitko pozvao veceras, ha? Ono, uzmi stvari i bjez....
Inače, sanjala sam da je umrla Jelena Veljača i da sam užasno tužna zbog toga. Mislim da ludim od učenja, nema šta drugo bit.
ex anais » wrote:Aha, znači sve trpam u prošlost ako je glavna u prošlosti. Ček, koja je glavna?
Iako, neće me to pitat.
Koja je glavna rečenica u rečenici "Anna je rekla da će doći i ona?" Jel moguće da ti to mene pitaš? Aj sad mućni glavom. Priti pliz.
I ne trpaš sve u prošlost, nego razmisliš šta je u pitanju, jel contemporaneita', anteriorita' ili je pak posteriorita'. I kad ja kažem da ti za slaganje vremena treba tablica, onda ti ništa. Jest, to se uvijek prikazuje s pomoću tablice, koje u tvojoj vrloj srpskoj skripti nema, i zato si ne možeš vizualizirati strelice di šta ide i sve to.
Aha, znači sve trpam u prošlost ako je glavna u prošlosti. Ček, koja je glavna?
Iako, neće me to pitat.[/quote]
Trebala bi si nest drmnit...ex anais » wrote:
Ovo je čudno. Jutros sam čitala nešto gdje se jedna žena žalila da joj je eksplodirao bojler. Mislim, živa je i sve je ok, ali eto...
Inače, sanjala sam da je umrla Jelena Veljača i da sam užasno tužna zbog toga. Mislim da ludim od učenja, nema šta drugo bit.
Il' nekog...
Fala, BaroBara huda » wrote:Aaaa, sta vas je lipo vidit.. ex ovako marljivu ii zednu znanja s jedne strane i s one druge zecicu koja znanje nesebicno dijeli.
A i undu za kojeg mi se cini da odrzava atmosferu toplom tako da kuri vatru.![]()
Ne kazem da trebas imat stav ko Ingrid sto se tice engleskog, ali malo lezernosti u pristupu je dobrodoslo.![]()
Imam još nešto vremena do sutra popodne. E da sam Ingrid, ne bih se ovako maltretirala.
Tc, amaterikarambol » wrote:
Silajn je frka bojlera sto ga je Unda namontiro pa se mrvu opustila da pregrmi noc...
Vapije da ce doc iduci tjedan u zgb....ne bi je nitko pozvao veceras, ha? Ono, uzmi stvari i bjez....
kako to? ja sam pao iz latinskog i svega se sjecam. da sjecam..os koju perifrasticnu pasivnu?ex anais » wrote:
![]()
Jesam vam pričala kako sam dobila pet iz svih ispita iz latinskog u prvom srednje kad ništa drugo nisam učila?![]()
Ajme, koliko nas je.
ustvari, necu..od sad samo za lovu konjugiram latinski. obicni glagoli u indikativu 2 eura glagol/vrijeme. svaki dodatni nacin + 2 eura. perifrasticni..5 eura.
dosta je bilo dzabe..
[/quote]Zekoslawa » wrote:
Koja je glavna rečenica u rečenici "Anna je rekla da će doći i ona?" Jel moguće da ti to mene pitaš? Aj sad mućni glavom. Priti pliz.
I ne trpaš sve u prošlost, nego razmisliš šta je u pitanju, jel contemporaneita', anteriorita' ili je pak posteriorita'. I kad ja kažem da ti za slaganje vremena treba tablica, onda ti ništa. Jest, to se uvijek prikazuje s pomoću tablice, koje u tvojoj vrloj srpskoj skripti nema, i zato si ne možeš vizualizirati strelice di šta ide i sve to.
Aha, znači sve trpam u prošlost ako je glavna u prošlosti. Ček, koja je glavna?
Iako, neće me to pitat.
ana je rekla: doći ću
Glavna je Ana je rekla.
-
- Information
-