Bespuća trkeljaške zbiljnosti

Stare teme i začeci foruma
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 20 Feb 2013, 10:05

ex anais » wrote:Nisam ja Ingrid da se suvereno, samouvjereno, sramotim. Taj prof me zna, nije baš blagonaklon, tj. nekad davno je bio na takvom glasu, a onda je doktorirao i popizdio. Jednom se derao na mene kad sam ga došla samo pitati mogu li kod njega polagati ispit umjesto neke tamo profesorice, iz čista mira je urlao da pitam pročelnika ako njemu ne vjerujem iako ja uopće nisam rekla da mu ne vjerujem. A drugi put sam skoro proplakala da mi da potpis. :D
Tako da, recite da sam kukavica, ali ne mogu. Ne dok ne naučim.
Znam da je glupo, ali eto, nisam jača od sebe.

Uostalom, evo, za pet min ispit počinje ionako. Gotova priča.

Ništa, slijedi talijanski u petak...
znaci, nes se ni pojavit? :tuzni:

pa barem ajde tamo i zicaj od kolega sta su imali na pismenom. :ne zna:

cuj, vidis da je pravi domaci englez. zivcan, eto.
i svi ti oni popizde kad doktoriraju, ustvari, popizde i prije, zato i doktoriraju nekako..ali nemos popizdjenje lijecit novim popizdjenjem, jel tako tako je.. :cheer:

eto, mislim da bi se trebala barem interesirat sta je bilo na pismenom, lakse ce ti bit sljedeci put. i onda sjest i nasjest i pokusat naucit toliko kolko mislis da nece vikat na tebe..i na tvoj superego. :zubo:
tebi je sve nesto vaznije oko ispita, nego sam ispit. tj sve bi drugo u vezi ispita radile, osim ucila.. :zubo:
sve znas o svakom profesoru, osim o onom sto predaje.. :zubo: :D

eto, to si onda za sad rijesila, odlucila i sad je prioritet pustat paru na usi na taljanskom.. :D

Eks

Post 20 Feb 2013, 10:09

Pa jesam rekla da imam pismeni? Ne može se mijenjat ono što se učilo na trećoj godini, to je to. Imam i ne znam.

I malo ti čudno zamišljaš to "kupljenje materijala", ti stvarno misliš da će mi studenti, pogotovo bolonjci, tamo dilat neke materijale kad izlaze na pismeni? Ono, imaju u džepu pa će mi dat? Desi se tu i tamo da netko da nekakvu skriptu i to uglavnom stari studenti jedni drugima ili informaciju, ali ne vidim kako bih ja to dobila pismeni na pismenom. Evo jučer, na tal, veli lik da ni on ništa ne zna, kad opa, pita ona kad bi mi usmeni, on veli, može odma iza pismenog. A kao ništa ne zna. Sreća pa ga nije poslušala.
Eks

Post 20 Feb 2013, 10:12

I da, nije izgovor, ali ja stvarno nikad nisam bila uspješna u tom "snalaženju" i ono što bi drugima možda i progledali kroz prste, ja bih im uvijek nekako uspjela sjest na lijevu nogu, jebiga, uvijek bih nešto rekla u nezgodan tren, pitala u nezgodan tren i uvijek sam imala loša iskustva s profesorima, čak i dok sam, jel, učila i znala. Tako da ono, znam da sam blesava, ali imam i maleni ptsp, koji dakako nije nikakvo opravdanje, ali uvijek mislim da će netko nešto dreknut tamo na mene. Drugi izađu i ne znaju i nikom ništa. Kod mene baš nije bilo nikom ništa, ali ajd.

Da skratim, nemam dovoljno drskosti, samopouzdanja i kurcobolje. Eto. Takvi uspiju di god ih staviš. To je ono što si savjetovao Zec. Ali ajd iskreno, tko to može napravit? Takav se rodiš. Ili te opali neka mokra krpa pa takav postaneš nekako. Ali ajd, tko može stvoriti u sebi tu drskost ako je nema? jel ti možeš? Ne znam baš.
Lako meni ovdje laprdat na netu, ali u RL ja nemam niš od toga. Dođem tamo u stilu "nemoj me tuć" "ja sam ovdje biciklom".
..a unda
Undaminator

Post 20 Feb 2013, 10:17

ex anais » wrote:Pa jesam rekla da imam pismeni? Ne može se mijenjat ono što se učilo na trećoj godini, to je to. Imam i ne znam.

I malo ti čudno zamišljaš to "kupljenje materijala", ti stvarno misliš da će mi studenti, pogotovo bolonjci, tamo dilat neke materijale kad izlaze na pismeni? Ono, imaju u džepu pa će mi dat? Desi se tu i tamo da netko da nekakvu skriptu i to uglavnom stari studenti jedni drugima ili informaciju, ali ne vidim kako bih ja to dobila pismeni na pismenom. Evo jučer, na tal, veli lik da ni on ništa ne zna, kad opa, pita ona kad bi mi usmeni, on veli, može odma iza pismenog. A kao ništa ne zna. Sreća pa ga nije poslušala.
pa sta ja znam koje pismene imas i za koji jezik.. :gaah: :D

pa kupljenje nekog materijala zamisljam kao i svako drugo kupljenje materijala..dodjes, pitas, uzmes.. :zubo:
ok, pismene iz engleskog imas. to je aa. o engleskom ces mislit nakon talijanskog i cega vec jos. sad se posveti tom usmenom iz taljanskog, imas jos dan, dva i rijesi to, ocisti, ispit manje i ide se dalje.. :D
Eks

Post 20 Feb 2013, 10:22

..a unda » wrote: pa sta ja znam koje pismene imas i za koji jezik.. :gaah: :D
Pa jel išta radiš na ovom trkelju ili sidiš na ušima? :gaah:
Već si trebao znat i koju boju sjenila koristimo. :kava:
pa kupljenje nekog materijala zamisljam kao i svako drugo kupljenje materijala..dodjes, pitas, uzmes.. :zubo:
ok, pismene iz engleskog imas. to je aa. o engleskom ces mislit nakon talijanskog i cega vec jos. sad se posveti tom usmenom iz taljanskog, imas jos dan, dva i rijesi to, ocisti, ispit manje i ide se dalje.. :D
E. Još da prokljuvim što će me pitat. A imam nešto papirušina ovdje, ali me i dalje muči što s en emogu sjetiti onog prvog pitanja i Carduccija i što ne znam prevest na hrv te konstrukcije avrebbe, potrei. E da, zadnja rečenica je bila Se potessi, vorrei, se potrei, vorresti, nešto baš tako, neka igra riječima valjda ne znam
..a unda
Undaminator

Post 20 Feb 2013, 10:30

ex anais » wrote:I da, nije izgovor, ali ja stvarno nikad nisam bila uspješna u tom "snalaženju" i ono što bi drugima možda i progledali kroz prste, ja bih im uvijek nekako uspjela sjest na lijevu nogu, jebiga, uvijek bih nešto rekla u nezgodan tren, pitala u nezgodan tren i uvijek sam imala loša iskustva s profesorima, čak i dok sam, jel, učila i znala. Tako da ono, znam da sam blesava, ali imam i maleni ptsp, koji dakako nije nikakvo opravdanje, ali uvijek mislim da će netko nešto dreknut tamo na mene. Drugi izađu i ne znaju i nikom ništa. Kod mene baš nije bilo nikom ništa, ali ajd.

Da skratim, nemam dovoljno drskosti, samopouzdanja i kurcobolje. Eto. Takvi uspiju di god ih staviš. To je ono što si savjetovao Zec. Ali ajd iskreno, tko to može napravit? Takav se rodiš. Ili te opali neka mokra krpa pa takav postaneš nekako. Ali ajd, tko može stvoriti u sebi tu drskost ako je nema? jel ti možeš? Ne znam baš.
Lako meni ovdje laprdat na netu, ali u RL ja nemam niš od toga. Dođem tamo u stilu "nemoj me tuć" "ja sam ovdje biciklom".
ma pizdis bezveze. :D

pa neka vicu na tebe, pa sta. vikat ce jednom, vikat ce drugi put...vikat ce treci put..ma vikat ce i cetvrti, peti put..
e, pa jednom ce ti dopizdit, pa ces rec ovom..cekaaaj, stani malo, koji je tebi kurac? :raspa:
i onda vidis da je taj vikao..da su ti vikali na tebe samo zato jer ih je bilo strah da neko ne vice na njih, pa bi onda oni prvi poceli. :D

i sta to znaci..mene je srah, nemojte me tuc? pa ako je tako, ako si svjesna toga, onda najbolje doc u tu situaciju, pred tim potencijalnim vikacem i odma past na pod u klupko, lezat i govorit..nemojteme tuc, nemojteme tuc..

mislim, sta imas od toga da pokusavas stajat uspravno dok vice na tebe i trpit. ako vec ocest trpit, onda trpi do kraja i odma na pod, u klupko i ruke preko glave..mislim, ono, idi do kraja, ne uvijek nesto napola. :D

ali, nema dzaba. da dodjes do toga, mora bit i prvi put, i drugi, i treci, i cetvrti..jedino tako mos naucit i jednom rec sebi..dopizdilo mi je list po podu, nisam vise sebi zabavna. :D
..a unda
Undaminator

Post 20 Feb 2013, 10:45

ex anais » wrote:
Pa jel išta radiš na ovom trkelju ili sidiš na ušima? :gaah:
Već si trebao znat i koju boju sjenila koristimo. :kava:

E. Još da prokljuvim što će me pitat. A imam nešto papirušina ovdje, ali me i dalje muči što s en emogu sjetiti onog prvog pitanja i Carduccija i što ne znam prevest na hrv te konstrukcije avrebbe, potrei. E da, zadnja rečenica je bila Se potessi, vorrei, se potrei, vorresti, nešto baš tako, neka igra riječima valjda ne znam
abate, ebe, ebe, abate, ei..to su ti kondicionali. :D

ovo zadnje ti nije nikakva igra rijecima nego slaganje vremena..konsekucijo temporum..sikvns ov tensis..konkordanca dei tempi.
jednostavna pravila, nekoliko ih je, spranca obicna..matrica. ono, pizdarija, a efektno. kad nekome kazes nesto s tim slaganjem vremena na njihovom jeziku, padnu na guzicu. ne moras nista znat pod milim bogom ako os pricat te jezike. trebas samo znat zastajkivat, hmljat, mumljat, imat par postapalica poput uel, so, insoma, kvindi, be..upotrijebit neko pravilo za slaganje vremena, cak i ako ti ne treba uopce za to sto oces rec i ispast ces sekspir i dante osobno..ma sta oni.. ma eliot i eko.. :D :D
Eks

Post 20 Feb 2013, 10:57

Ma moram to prevest na hrvatski, u tome je problem. Ajd, prevedi mi. Mislim, ne znam to prevesti.
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 11:31

Periodo ipotetico je pogodbena rečenica, dovraga i bestraga. Znači, upamti Rundeka i Bi mogo da mogu. :zubo:
Imaš onih par tipova: possibilita', realta', irrealta' i onda se ovisno o tome slažu vremena. A slično tome imaš i u hrvatskom s pogodbama.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Feb 2013, 12:34

Zec, ajde brzo zovi tamo gdje trebaš zvat, stigao je 1 mali prijevod za tebe.
Ova ne može naći tvoj broj u mobitelu a hitno te treba.

hint: nije religijska poezija
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 20 Feb 2013, 12:38

Jel može neko nazvat Zekoslawu i javiti joj?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 13:03

Evo, jesam. Nema mjesta panici. :)
Eks

Post 20 Feb 2013, 14:36

Znači, nećeš morat lovit Raspudića? :xlux:

Sinoć sam išla spat i jutros se uzrujala pa sam zaboravila reć dvi pametne, a i neš se od moje pameti usrićit ionako pa ne znam šta bi ti rekla osim da držim fige da nađeš posao (ne mislim na čišćenje :zubo: ) :grli:
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 14:49

ex anais » wrote:Znači, nećeš morat lovit Raspudića? :xlux:

Sinoć sam išla spat i jutros se uzrujala pa sam zaboravila reć dvi pametne, a i neš se od moje pameti usrićit ionako pa ne znam šta bi ti rekla osim da držim fige da nađeš posao (ne mislim na čišćenje :zubo: ) :grli:
Uh, kad bi ovako upadalo svako malo, bila bih na konju. :moli: :bliss: Drž' te fige, drž' i ne puštaj!

Raspudića ćemo loviti revijalno. :giggle:

I nisam jutros izila kefir, ali sam planirala ići po pečat i biti aktivna i onda ovo upalo. I bogami, stresno je to. Sjurila sam se na laptop, nisam ni kavu popila, tj. čaj, ni zapalila, a i popiškila sam se samo napola. Al sam sretna, oću da mi svaki dan bude ovako stresan. :xlux:
Eks

Post 20 Feb 2013, 14:56

U to ime Image

Ja uopće ne znam što je taj Raspudić popularan... Tako mi treba što ne pratim dnevnike i novine i išta.

I, sad krećeš prevodit il ćeš prvo pojest bananu? :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 20 Feb 2013, 14:57

:Raspudić team: :usama: :D
Eks

Post 20 Feb 2013, 14:59

Karl Jozef » wrote::Raspudić team: :usama: :D
Ma znam, znam da je desni, čak mislim da ga je Šehić negdje opanjkavao pa ga se po tome sjećam, ali ne znam što je on, što radi, što, što? :gaah: :rofl:
Karlinjo

Post 20 Feb 2013, 15:01

Talijanist je na FFZG. :D
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 15:01

ex anais » wrote:U to ime Image

Ja uopće ne znam što je taj Raspudić popularan... Tako mi treba što ne pratim dnevnike i novine i išta.

I, sad krećeš prevodit il ćeš prvo pojest bananu? :D
Ništa banana, ništa išta, već sam prevela. Ovo su hitni prijevodi od karticu-dvije, tako da sam se bacila na posao iste sekunde.

Raspudić je popularan zato što je pametan, mlad, seksi i sve to. Unda će ti više reći. :D

Ti tamo muči, ovnusino. :rolleyes:
Karlinjo

Post 20 Feb 2013, 15:03

Zekoslawa » wrote: Ništa banana, ništa išta, već sam prevela. Ovo su hitni prijevodi od karticu-dvije, tako da sam se bacila na posao iste sekunde.
Ovo je nešto kao da si za vatrogasca završila. :D Trebaš si nabaviti neki 112 i sl. broj. :D
Ti tamo muči, ovnusino. :rolleyes:
Što sad napravih? :o
Eks

Post 20 Feb 2013, 15:03

Na FFZG? Poukte, to ko da Unda dođe u Vatikan.

Ali što je, neki kritičar, kolumnist, koji vražji kurac? :durica:
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 15:04

ex anais » wrote:Na FFZG? Poukte, to ko da Unda dođe u Vatikan.

Ali što je, neki kritičar, kolumnist, koji vražji kurac? :durica:
Sve ikad. Nemoj biti lijena guglati, kad moš mene, Karla i sve ikad, onda moš i Raspudića. :D
Eks

Post 20 Feb 2013, 15:05

Ok, nebudlijena, guglala sam.

Obožava espresso, ne podnosi instant kavu, a omiljelo jelo su mu tripice. Ima 31 godinu i šira ga javnost prepoznaje kao jednog od dvojice aktera mostarske udruge „Urbani pokret“ koja je inicirala podizanje spomenika Bruceu Leeju, o čemu su izvještavali svi svjetski mediji. On je Nino Raspudić, asistent na katedri za talijansku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prevoditelj, pisac ljubavnih romana i, napokon - čovjek čiji um uvijek „glisira“.

Ranjavam se upravo.

TRIPICE?
Zekoslawa

Post 20 Feb 2013, 15:06

Karl Jozef » wrote: Ovo je nešto kao da si za vatrogasca završila. :D Trebaš si nabaviti neki 112 i sl. broj. :D
A bogami, počet će me hvtatai nervoza srijedom. Već razmišljam kako ću ja ovako ako se zateknem izvan kuće, a ne smijem odbiti za živu glavu jer tko zna kad će me onda itko idući put zvati. Stresno, bogami, stresno. :tuzni: Ali neka je. :xlux:
Što sad napravih? :o
Uobičajeno. :kava:
Karlinjo

Post 20 Feb 2013, 15:06

ex anais » wrote: TRIPICE?
Nekakva crijeva. :D
  • Information