Psihokauč - upomoć!!!!

Blago onom tko rano poludi
Zekoslawa

Post 07 Feb 2013, 23:19

ex anais » wrote:
Nisam mislila na to, to je sranje, nego nešto, nešto.. ne znam, mislila sam da ti znaš. :o
Pa jel ima nekih drugih ljudi u drugim gradovima, hint: metropola i to, tamo uvijek ima veće šanse, I guess?
Ti ljudi koji su mi pričali priče jesu iz metropole, a moj posao snova isto tako.
U metropolu ne mogu napamet, jel. Prvo treba imati zbog čega ići tamo.

Eks

Post 07 Feb 2013, 23:20

Zekoslawa » wrote: A, to. :trep:

Evo, i kako ću ja ovakva uspit u životu. :zubo:
Oš doć čistit na moj faks kad i ja budem, da skupa radimo? Imaju internet.
Zekoslawa

ex anais » wrote:
Oš doć čistit na moj faks kad i ja budem, da skupa radimo? Imaju internet.
O, bogati, ona bi faks? Do toga treba doći, ja sam mislila više ovako na stubišta, kafiće i to. :zubo:
Silajn

Zekoslawa » wrote: Ma jok, ko će dat para za to.
Zainteresirani :o Je l' ti se da uopće više učit? Ako da, nađi stipendirani Psd, trebat će ti možda godinu dana, a ako se makneš iz ove vukojebine, primijetit ćeš da ima puno studentskih poslova uz koje se da živjet. Meni je frend na doktoratu radio u knjižnici, jedna cura je prevodila za fakultetski portal, ali najveći car (danas je profesor) je prao suđe i konobario jer mu je to bilo, citiram, najmanje zamorno. Ako i ne odeš na daljenje školovanje, mislim da treba odgibat odavde prvo, a onda kukat nad sudbom kletom, Najozbiljnije.
Eks

Zekoslawa » wrote: Ti ljudi koji su mi pričali priče jesu iz metropole, a moj posao snova isto tako.
Ajoj. Nisam znala.
Ovo za postdiplomski bi još bilo najbolje, iako se sjećam da si nedavno govorila o parama i to... Ne znam, nisam od neke pomoći. :grli:
Eks

Post 07 Feb 2013, 23:21

Zekoslawa » wrote: O, bogati, ona bi faks? Do toga treba doći, ja sam mislila više ovako na stubišta, kafiće i to. :zubo:
A da, i u čišćenju pucam navisoko. ;snob: :raspa: :rofl:
Silajn

Post 07 Feb 2013, 23:23

Zekoslawa » wrote:
Pf, odi zbog koncerata. Trebaš bolji razlog? :gaah: :gaah:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 07 Feb 2013, 23:24

Silajn » wrote:
Pf, odi zbog koncerata. Trebaš bolji razlog? :gaah: :gaah:
..je, zbog koncerata ce ic. to je za nijansu bolje nego da ide zbog tramvaja.. :zubo:
Silajn

Post 07 Feb 2013, 23:24

..a unda » wrote: ..je, zbog koncerata ce ic. to je za nijansu bolje nego da ide zbog tramvaja.. :zubo:
Isto je.
Zekoslawa

Post 07 Feb 2013, 23:26

Silajn » wrote:
Zainteresirani :o Je l' ti se da uopće više učit? Ako da, nađi stipendirani Psd, trebat će ti možda godinu dana, a ako se makneš iz ove vukojebine, primijetit ćeš da ima puno studentskih poslova uz koje se da živjet. Meni je frend na doktoratu radio u knjižnici, jedna cura je prevodila za fakultetski portal, ali najveći car (danas je profesor) je prao suđe i konobario jer mu je to bilo, citiram, najmanje zamorno. Ako i ne odeš na daljenje školovanje, mislim da treba odgibat odavde prvo, a onda kukat nad sudbom kletom, Najozbiljnije.
Nema zainteresiranih. Odjebali su me. :o

Čujte, ako ja vama sad kažem o čemu se radi, tako mogu reći ime i prezime. Ali vjerujte mi na riječ da ja izvan Zagreba nemam baš što tražiti. Odnosno, ono što bih ja htjela i što mene zanima, prilično je usko područje vezano za naše prostore. Tako da ono, neću ići na poslijedipl. iz kroatistike vani, to otpada. Ostaje mi Zagreb. A iz Zagreba nije došla nikakva ponuda kad sam diplomirala. Dakle, zasad ništa.

Učiti se meni da, svakako da mi se da. Ali ne baš bilo što. Doktorat je isto malo preskup da bih upisivala prvo što se nudi.

A maknuti se odavde jest plan. Ali rekoh gore gdje se eventualno mogu maknuti u ovoj varijanti. I zašto se ne mogu maknuti baš tek tako. Odnosno, zašto treba prvo naći posao, pa onda gibati.

Za ono poslova što se prijavim, ne gledam uopće jel Split il Zagreb. Odem ja gore bez problema, samo moram imati zašto otići.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 07 Feb 2013, 23:28

..a unda wrote: ..je, zbog koncerata ce ic. to je za nijansu bolje nego da ide zbog tramvaja.. :zubo:
Silajn wrote:
Isto je.
Koncerti u Zagrebu su rijetki i smrde?
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
..a unda
Undaminator

Post 07 Feb 2013, 23:28

Silajn » wrote:
Isto je.
ustvari nije. tramvaji su nabrijaniji, narocito kad skrecu u frankopansku..to mi je ono..uf, adrenalin skace..
Silajn

Post 07 Feb 2013, 23:33

ElliQuinn » wrote:

Koncerti u Zagrebu su rijetki i smrde?
Paaaaa... :zubo:
Éowyn

Post 08 Feb 2013, 07:17

Zec ako ikad postanem sefica mafije, mozes doci u Zagreb i cistiti sjediste moje zlocinacke organizacije :raspa: a u slobodno vrijeme se mozes voziti u tramvajima :zubo:
Desire makes slaves out of kings.
Bara huda

Post 08 Feb 2013, 10:08

Zekoslawa » wrote: Ma ja sam najviše ljuta na sebe što nikad nisam radila neke sitne, čisto ljudske, studentske poslove. Tek toliko da mogu reći da sam nešto sitno raduckala i da znam kako to izgleda. ....:
probaj onda sad tako radti, tu i tamo, sve i sva.
Koliko ja kuzim, struka i ljubav prema poslu ti je usko vezana uz Hr s jedne strane, ali sa druge znas bar dva jezika cime ti se siri mogucnost rada izvan domaje.

Tu sad mozes cuvati djecu, nac kojeg starca pa mu biti od pomoci na koji sat dnevno ili barem za drustvo.
Konobarenje isto nije lose za pocetak, morat ces naviknut sebe da komuniciras sa ljudima s kojima najradije ne bi, ali je dobro za celicit se jer od ljudi tesko mozes pobjec. Zato je bolje sebe priviknut na smrad dok si mladji. :D
Sad ce skoro i sezona, slusaj glasine di se sta trazi od sezonskih poslova, baci i ti parangal medju rodbinom ili poznatima da si otvorena za poslove, ne moras samo sobaricarit, moze recepcija ( jezike znas), animacija djece ili ostalih gostiju, malo naucis o povijesti pa mozes vodit kakvu grupu turista.
Ako je i van mjesta stanovanja, nema veze, barem ces biti prisiljena uopznati nove ljude a onda se zna nac i zrno zita. Mozda cak i kakav zgodan momak od krvi i mesa a ne od snova. Znas ono...i corava koka se moze spotaknut pa da joj se posreci. :D
Sto ti se doma nece dogoditi.

Ako si dovoljno avanturisticki nastrojena, mozes ic na godinu dana negdje van ko baby siterica, ima i preko agencija da ne ispadne da te netko proda u bijelo roblje prije nego sto se snadjes.

Kazes da si vjesta s pisanjem, mozes i tu nesto proizvodit samo mora bit materijal koji ce se prodavat.
Kako seks uvijek prodaje proizvod, vidi imas li smisla za takav necin izrazavanja i onda udri po tome. :zubo:

Uglavnom, pitaj ljude i pricaj s njima, znam da ti se nece ali to ne kosta nista osim mozda zivaca, ali njih ionako treba trosit jer sto ih manje imas, manje te stvari smeta.

Eto, idem se smrzavat, ako mi jos sto padne na pamet..... :ne zna:
karambol

Post 08 Feb 2013, 10:18

Éowyn » wrote:Zec ako ikad postanem sefica mafije, mozes doci u Zagreb i cistiti sjediste moje zlocinacke organizacije :raspa: a u slobodno vrijeme se mozes voziti u tramvajima :zubo:
Čime će se baviti tvoja "organizacija"? :zubo:

Ono...znam neke ljude...i tak... :zubo:
Margarita

Post 08 Feb 2013, 10:28

Pitaj po školama stranih jezika. Frendica mi radi u jednoj. Ima par sati po firmama, ponešto individualnih za direktore, malo prevodi za udžbenike a malo neke dokumente za EU.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 08 Feb 2013, 11:18

Bara huda » wrote: Eto, idem se smrzavat, ako mi jos sto padne na pamet..... :ne zna:
Image
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 08 Feb 2013, 11:24

..sutra ce u spliz patat snijeg.. sori..padart bnijeg..:rolleyes:

..ponovno..

sutra ce u splitu padat snijeg.. :bliss:
Éowyn

Post 08 Feb 2013, 12:21

karambol wrote:
Čime će se baviti tvoja "organizacija"? :zubo:

Ono...znam neke ljude...i tak... :zubo:
Planiram preuzeti gradevinsku mafiju :raspa:
Desire makes slaves out of kings.
..a unda
Undaminator

Post 08 Feb 2013, 12:25

Éowyn » wrote:
..baustel asasin? ..daj zemlju i cimenat ili cu te ovon puntizelom po gnjatima.. :mad:
..a unda
Undaminator

Post 08 Feb 2013, 12:30

..skovrcit cu ta ka armaturu..rekla mu je eowynka, znana u podzemlju nisko i visokogradnje kao zena pogleda mb 30..
karambol

Post 08 Feb 2013, 13:36

Éowyn » wrote:

O, Imoćanka...? :zubo:
Eks

Post 08 Feb 2013, 18:05

Bara huda » wrote:
Tu sad mozes nac kojeg starca pa mu biti od pomoci na koji sat dnevno
:zubo: :zubo:

Nisam mogla izdržat, oprosti Baro. Lijep savjet je. :)
Zekoslawa

Post 08 Feb 2013, 18:32

Uglavnom, da ne kvotam sad sve posebno, hvala vam svima, ljudi, na savjetima, dosjetkama, ponudama i svemu ostalome. :)

Što se tiče ovoga što mi je na raspolaganju a da se tiče struke - pokušavam, rovarim, šaljem molbe, mećala sam i oglase za instrukcije, nudim se... Ali eto, zasad ništa od toga. Mislim, mogla bih stavljati oglase sadržaja "pišem seminare, diplomske i završne radove", ali to mi je ispod časti, radije ću gladovati. A ovo ostalo, znate već kako to ide - treba biti strpljiv dok se nađe kakva stalna klijentela i dok se malo ne pročuje. A ja zasad uglavnom cirkuliram među uskim krugom poznanika, kojima na kraju ni ne naplatim ako im što i obavim, kakvu lekturicu ili nešto.

E sad, mali je problem i to što ja da bih uopće došla do ikakvoga posla u struci, moram malo poraditi na krpanju nekih rupa, popuniti čime CV i obaviti sve te predradnje koje su nužne da bih bila uopće ikako konkurentna na tržištu rada, jel. Pa se zabavljam time čekajući da nešto upadne. I pitam se koliko mi je uopće isplativo raditi nešto skroz drugo zbog čega mi ne bi ostalo vremena za te stvari. Između ostaloga i zbog toga odgađam neki ozbiljniji angažman na traženju poslova i poslića. Računam da mi se možda više isplati makar volontirati u struci, čisto da nečim popunjavam CV, nego zaraditi koju kunu na bilo čemu. Dakako, tako razmišljam dok mogu tako razmišljati i dok mi nije zagustilo da oću-neću moram čuvati starčeke, konobariti ili šta već. A onda mi ponekad djeluje kao da se na taj način samo zavaravam i tješim i opravdavam da nešto radim i tako se vrtim u krug...

Mah, naići će nešto valjda, štajaznam.

P.S. Marge, problem sa školama stranih jezika je u tome što su i oni počeli tražiti nastavnički smjer, a ja sam prevoditelj. A polaganje pedagoških predmeta košta nekakavih desetak tisuća kuna, a i ne mogu to prije jeseni i da hoću.
  • Information