Zekoslawa » wrote:
Ma ja sam najviše ljuta na sebe što nikad nisam radila neke sitne, čisto ljudske, studentske poslove. Tek toliko da mogu reći da sam nešto sitno raduckala i da znam kako to izgleda. ....:
probaj onda sad tako radti, tu i tamo, sve i sva.
Koliko ja kuzim, struka i ljubav prema poslu ti je usko vezana uz Hr s jedne strane, ali sa druge znas bar dva jezika cime ti se siri mogucnost rada izvan domaje.
Tu sad mozes cuvati djecu, nac kojeg starca pa mu biti od pomoci na koji sat dnevno ili barem za drustvo.
Konobarenje isto nije lose za pocetak, morat ces naviknut sebe da komuniciras sa ljudima s kojima najradije ne bi, ali je dobro za celicit se jer od ljudi tesko mozes pobjec. Zato je bolje sebe priviknut na smrad dok si mladji.
Sad ce skoro i sezona, slusaj glasine di se sta trazi od sezonskih poslova, baci i ti parangal medju rodbinom ili poznatima da si otvorena za poslove, ne moras samo sobaricarit, moze recepcija ( jezike znas), animacija djece ili ostalih gostiju, malo naucis o povijesti pa mozes vodit kakvu grupu turista.
Ako je i van mjesta stanovanja, nema veze, barem ces biti prisiljena uopznati nove ljude a onda se zna nac i zrno zita. Mozda cak i kakav zgodan momak od krvi i mesa a ne od snova. Znas ono...i corava koka se moze spotaknut pa da joj se posreci.
Sto ti se doma nece dogoditi.
Ako si dovoljno avanturisticki nastrojena, mozes ic na godinu dana negdje van ko baby siterica, ima i preko agencija da ne ispadne da te netko proda u bijelo roblje prije nego sto se snadjes.
Kazes da si vjesta s pisanjem, mozes i tu nesto proizvodit samo mora bit materijal koji ce se prodavat.
Kako seks uvijek prodaje proizvod, vidi imas li smisla za takav necin izrazavanja i onda udri po tome.
Uglavnom, pitaj ljude i pricaj s njima, znam da ti se nece ali to ne kosta nista osim mozda zivaca, ali njih ionako treba trosit jer sto ih manje imas, manje te stvari smeta.
Eto, idem se smrzavat, ako mi jos sto padne na pamet.....