Bespuća trkeljaške zbiljnosti

Stare teme i začeci foruma
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 19:54

ex anais » wrote:Isto tako je i sa seminarom kojeg ne znam napisati i poviješću koje se više ne sjećam i literaturom koju ne želim čitati, o jebenim ustašama i četnicima. To je šest predmeta koje ja jednostavno ne mogu. Trebala sam odustati dok još nisam zajebala i sebe i starce. Ne mogu i gotovo.
Okej, Zeko se diže pepela iz drugi dio. Stara, znaš ti kolko je meni ispita bilo ostalo za ljetni i jesenski rok? Jedanaest + diplomski. Jesam diplomirala najesen? Jesam, bogami, jesam. Jest da se nisam okupala cijelo ljeto, ali bože moj, preživjela sam i to.

Dakle, može se. Točka.
..a unda wrote: ..unda a due ..a tre prrr, kuatro mrau, due mao e una pfffphffft.. :cheer:
Na čemu si ti? :facepalm: :D

Eks

Post 04 Feb 2013, 19:55

Zekoslawa » wrote: Stara... Znaš ti koliko sam ja imala iz talijanskoga u srednjoj? Okej, prvi razred pet. U drugom sam već na polugodištu imala jedinicu. Do kraja četvrtoga sam uredno imala dvojku. Ne da sam taj predmet prezirala, nego ono... I znaš šta sam onda napravila? Uzela Parliamo italiano, uzela talijanski umjesto engleskoga na maturi, položila prijemni iz talijanskoga i ostalo je povijest... Da viš kako se to može naučiti kad imaš kakve-takve osnove. O, da, može. Slat ću ti vježbice svaki dan ko Ofci zareze. Lektora za diplomski imaš. Mukte. Prema tome... ne pizdi, okej? Sve ćeš ti to riješiti. :)
Ne sjećam se ničega, nemam pojma više ni što je fosse jebeni, jel to konjuktiv, koji k... ne znam. A moram pisati poslovna pisma. :S Očajna sam kad pogledam u tu knjigu, svako malo zavirujem u rječnik, skužim da pola riječi ne znam ionako i da nema boga da ću ja to napisat na ispitu i onda odustanem.
Diplomski nije na tal. ali sram me doći ženi i ne znati talijanski uopće.
elma

Post 04 Feb 2013, 19:55

Zec, daj mi molim te nađi na internetu cover te knjige Parliamo italiano :) Ako je to knjiga uopce sto spominjes :D
Eks

Post 04 Feb 2013, 19:56

Zekoslawa » wrote: Okej, Zeko se diže pepela iz drugi dio. Stara, znaš ti kolko je meni ispita bilo ostalo za ljetni i jesenski rok? Jedanaest + diplomski. Jesam diplomirala najesen? Jesam, bogami, jesam. Jest da se nisam okupala cijelo ljeto, ali bože moj, preživjela sam i to.

Dakle, može se. Točka.
:eek:

U jebote.
On je uvijek na istom. :ne zna:
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 19:58

ex anais » wrote:
Ne sjećam se ničega, nemam pojma više ni što je fosse jebeni, jel to konjuktiv, koji k... ne znam. A moram pisati poslovna pisma. :S Očajna sam kad pogledam u tu knjigu, svako malo zavirujem u rječnik, skužim da pola riječi ne znam ionako i da nema boga da ću ja to napisat na ispitu i onda odustanem.
Diplomski nije na tal. ali sram me doći ženi i ne znati talijanski uopće.
Ali ako si to ikad znala, onda se to vrati u sekundi čim se malo ušemiš. Ja isto mislim da veze nemam engleski, ali čim krenem nešto čitati, pisati, rješavati kakvu vježbicu, prisjetim se koliko zapravo znam. Nemoj bezumno štrebetati to šta imaš za ispit. Počni od nečega laganoga, čisto da se malo prisjetiš i da si digneš samopouzdanje. Najveći neprijatelj u učenju jezika je strah i stid, to znaš. Dakle, uzmi si nešto i čitaj na glas, pričaj sama sa sobom. Ima i nekih stranica s vježbicama, iskopat ću ti linkove. Ajde, samo hrabro. :)
Eks

Post 04 Feb 2013, 19:59

Zekoslawa » wrote: Ali ako si to ikad znala, onda se to vrati u sekundi čim se malo ušemiš. Ja isto mislim da veze nemam engleski, ali čim krenem nešto čitati, pisati, rješavati kakvu vježbicu, prisjetim se koliko zapravo znam. Nemoj bezumno štrebetati to šta imaš za ispit. Počni od nečega laganoga, čisto da se malo prisjetiš i da si digneš samopouzdanje. Najveći neprijatelj u učenju jezika je strah i stid, to znaš. Dakle, uzmi si nešto i čitaj na glas, pričaj sama sa sobom. Ima i nekih stranica s vježbicama, iskopat ću ti linkove. Ajde, samo hrabro. :)
Znala sam gramatički dio.. vokabular mi je grozan, nikad nisam radila na tome.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 19:59

elma » wrote:Zec, daj mi molim te nađi na internetu cover te knjige Parliamo italiano :) Ako je to knjiga uopce sto spominjes :D
Parliamo italiano ti je pretpotopni udžbenik tal. za srednje. Još je moja mater učila po njemu. Ali je sjajan. Toliko jednostavan i pregledan, idealan za samostalno učenje. Puni je naziv Parliamo italiano, conosciamo l'Italia.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 20:01

ex anais » wrote:
Znala sam gramatički dio.. vokabular mi je grozan, nikad nisam radila na tome.
To ti isto misliš. Mi smo se na faksu isto tako šokirali kad smo čuli brojke koliki vokabular ima prosječni student, samo što ga nije ni svjestan jer ga ne koristi.

Mislim, naravno da će biti bogatiji ako više čituckaš, parlaš, vamo, tamo, ali velik je dio toga pasivan leksik za koji ni ne znaš da znaš, pa ti se stvori kad ga ni ne očekuješ.
elma

Post 04 Feb 2013, 20:02

Zekoslawa » wrote: Parliamo italiano ti je pretpotopni udžbenik tal. za srednje. Još je moja mater učila po njemu. Ali je sjajan. Toliko jednostavan i pregledan, idealan za samostalno učenje. Puni je naziv Parliamo italiano, conosciamo l'Italia.
Grazie per l'informazione! Bez člana?! :misli: Ne ide mi :durica:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 04 Feb 2013, 20:02

ex anais » wrote:Nema smisla.
..ti znas da nema smisla? ti? opaa, bogatiii..manemoj? aj pricaj nam malo o smislu, nti. veeze ti o smislu nemas..veze..:gaah:

:D

Ne mogu ja sad naučiti cijeli jezik. Ono što sam znala, zaboravila sam. Nisam ni s eng bolja. Jednostavno nema smisla. Ne mogu se sramotit. Ne znam osnovne stvari, ne znam ništa. Ono što sam trebala znati i iz čega sam imala četiri i pet na prvoj i drugoj, ja to više ne znam. Ne mogu ženi doć na oči tako, imam diplomski kod nje. Isuse, koja je ovo lakrdija. :facepalm:
pa nece te cijeli jezik ni pitat. :ne zna:

bolje da si zaboravila. kamo srece kamo srece da si zaboravila, lakse bi ga sad naucila. :D

e da si blize..u deset dana od nule do bilo kojeg ispita te naucim. cak do raspudicevog. prolaz garantiram, ocjenu ne, ali to sto naucis neces citav zivot zaboravit. ali, deset dana, osam do deset sati cistog rada. :raspa:
niko ne zna osnove nicega. ni zekoslawa. cak ni ja. :zubo: ..cak ni ta profesorica. ne zna. ne moze znat. ko to zna sta su osnove. to su bajke.
dakle, ne brini se, nego se uvati ucit..jezike je gust ucit.

lecijone prima..rekao mi brat fratelo da mu date noz koltelo da ocisti ribu pesu.. :cheer:

MightyMe

Post 04 Feb 2013, 20:03

Tako ja stojim s njemačkim. U glavi imam gramatičke konstrukcije, ali nemam riječi za ispunit ih. :D
elma

Post 04 Feb 2013, 20:04

E, zec, to postoje samo 2 ta udžbenika, tj. dvije razine, jel?
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 20:04

MightyMe » wrote:Tako ja stojim s njemačkim. U glavi imam gramatičke konstrukcije, ali nemam riječi za ispunit ih. :D
aba varum? :kokice: :zubo:
elma

Post 04 Feb 2013, 20:06

A meni se dogodi da dođem do neke razine znanja s jezikom i ne ide dalje, pisala sam "jutros" o tome na Medijima.
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 20:06

Zekoslawa » wrote: Okej, Zeko se diže pepela iz drugi dio. Stara, znaš ti kolko je meni ispita bilo ostalo za ljetni i jesenski rok? Jedanaest + diplomski. Jesam diplomirala najesen? Jesam, bogami, jesam. Jest da se nisam okupala cijelo ljeto, ali bože moj, preživjela sam i to.

Dakle, može se. Točka.

:confused:

knjizevni talijanski. centar italije.. :ne zna:
Eks

Post 04 Feb 2013, 20:07

Zekoslawa » wrote: To ti isto misliš. Mi smo se na faksu isto tako šokirali kad smo čuli brojke koliki vokabular ima prosječni student, samo što ga nije ni svjestan jer ga ne koristi.

Mislim, naravno da će biti bogatiji ako više čituckaš, parlaš, vamo, tamo, ali velik je dio toga pasivan leksik za koji ni ne znaš da znaš, pa ti se stvori kad ga ni ne očekuješ.
Je, al nekad nam je bivša prof znala govorit riječi na ispitu koje nismo znali, a to je bilo pradavno.. i tad sam imala rupa, ali ona je gledala samo gramatiku pa ono, izvlačila sam se. A ne znam.

..a unda wrote: ..ti znas da nema smisla? ti? opaa, bogatiii..manemoj? aj pricaj nam malo o smislu, nti. veeze ti o smislu nemas..veze..:gaah:
Evo ga na. :zubo:
pa nece te cijeli jezik ni pitat. :ne zna:
Imam treću i četvrtu godinu, kako neće, to je naprednija razina.
e da si blize..u deset dana od nule do bilo gojeg ispita te naucim. cak do raspudicevog. prolaz garantiram, ocjenu ne, ali to sto naucis neces citav zivot zaboravit. ali, deset dana, osam do deset sati cistog rada. :raspa:
:rofl:
Ne znam, sram me zapravo jer su mi jezici išli u srednjoj i žalosno je što sam to zapustila i što su mi sad oni ispali najveći bauk.

A kako ću napisat seminar iz marketinga, pisala sam ga i brisala i nemam pojma što ona uopće hoće i znam da će me poslat u kurac kad joj to dam, neće bit prvi put. Već mi je jedan križala.
Povijest sam već dvaput bacala "u zid" čitajući Suvremene četnike i Tajni rat Srbije i ostale pizdarije. Ne mogu ja to čitat i bok. Jednostavno ne mogu.
Tako da.. jezici su još najmanji problem. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 20:07

elma » wrote:A meni se dogodi da dođem do neke razine znanja s jezikom i ne ide dalje, pisala sam "jutros" o tome na Medijima.
jesi. i briga koga tamo. :zubo: :D

to ti je obicno pocetna razina..ta, od koje se ne mos odmaknut. :D
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 20:09

Ajme, kote se tri posta po sekundi, nervoza me vata. :zubo:

Je, elmo, ima dva dijela tog Parliama. Ima i onaj Proggetto italiano, ali nije po njemu baš lako samostalno, premda je malo suvremeniji.
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 20:11

E, ovdje ima zgodnih vježbica.

http://www.dienneti.it/italiano/stranieri.htm
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 20:11

ma, zaboravite taj parliamo. ovo nadjite, ovo.. :kokice:

Image
MightyMe

Post 04 Feb 2013, 20:13

..a unda » wrote: aba varum? :kokice: :zubo:
Ich habe nicht jako dugo vremena Deutch gesprochen.
..a unda
Undaminator

..nti slikurine, kolka je.. :facepalm:
Eks

..a unda » wrote:..nti slikurine, kolka je.. :facepalm:
Jebote, ubij nas. :rofl: :rofl:
Zekoslawa

Post 04 Feb 2013, 20:14

..a unda » wrote:..nti slikurine, kolka je.. :facepalm:
Ma undo, ne mogu s Katerinovim učiti osnove. On predstavlja problem i pojedinim studentima. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 04 Feb 2013, 20:15

MightyMe » wrote:
Ich habe nicht jako dugo vremena Deutch gesprochen.
jako dugo vremena.. :rolleyes:

fil lungic cajtic se kaze.. :gaah:

cuj, najbolje bi bilo uz jednu mladu svabicu. mislim, najlakse, najbrze, najkvalitetnije se nauci njemacki tako.. :ne zna: :D
  • Information