Što je tu dobro?

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 31 Jan 2013, 17:04

..evo mog prigodnicarskog popisa ljub pjesm - prilog za mali korak za covjeka, ali velki za srinka. :D

jestdej..

..jedna od najboljih psihijatrijskih pjesama. cesto se kaze da je ova pjesma balada. ne znam zasto. ovo nije balada, samo nesto rokerizirani i keltizirani hajiuku. odlicna je. nije mi nikako jasno kako je to ovaj mladunac mogao smislit. pada mi na pamet uz ovu pjesmu da su sve ljubavne pjesme vezane za..vrijeme.

ljeto 42. ..
predivno. odlican mix di se ne zna ko koga, ko bi koga, zatim stavljanje u zensku poziciju, pa ond ane samo u zensku, a opet..ma, ima tu slojeva, nije uopce takojednostavno koliko ovaj aranzman moze zvucati sladunjavo. a trebalo je orkestraciju neku napravit, ipak se radi o filmskoj glazbi. eto, ovo cu stavit kao ljubavnu pjesmu, obzirom na filmski kontekst. jestdej s druge strane je cjelina za sebe. ne moze se napravit film po tom predlosku. ne mo ze. ne smije, stovise. :kokice:
pesmu pisao skoro pa vodenjak. pobjego u ribe. inace da je napisao kao vodenjak bila bi nestio manje kicasto dekadentna, a nesto vise himnicki komercijalna. :zubo:
enivej, jos jedan koji je otkrivao svoju zensku stranu da napise ljubavnu pjesmu.

memoriz..
saundtrek opet. iako se u oridjidjiju ova pjesma zove d vej vi ver, a iz filma koji je nekada kod nas preveden kao..devojka koju sam voleo, ja je zovem..memoriz. bolji tekst nego note, ali ajd, od filma pa do pjesme, savrsena matrica. barbrin gucak, slika i prilika retforda, on u uniformi, ona kontrapunkt, a opet su tu uloge i uniforme, tema pjesme tajmingzirana, ono, ludilo..skolski primjer filma i zanra. nista dodat, nista oduzet, a sad, jel to dovoljno i zasto je dovoljno, to je drugo pitanje..

com vat mej..
eto, ispalo da je i jos jedan saundtrek u ovom izboru. iz filma mulin rudz. da se razumijemo, film nisam gledao, niti cu, ali navodim pjesmu kao primjer vremenske komponte u ljubavnim pjesmama. tj, ovo i nije bas ljubavna pjesma, nego zaljubljena pjesma i kao takva, jasno, okrece se prema buducnosti, za razliku od melankonickih stanja kad prizivamo aveti proslosti.
namjerno sam stavio ovaj remiks, jer je kako tako slusljiv, ima neke dinamike i ritma, a original..to se ne da slusat, osim ako se zeli zaspat.

senca pjeta...
ana hodza, oxa, votevr. evo, nema filma, nema slikovnog ukrasa, nesto kao jestdej, ali za razliku od malog zbunjenog wtf makartnija, ovdje imamo gotovu zenu i koja ljubavnu pjesmu prosiruje na podrucje strasti. namjerno nisam stavio neku peglaniju verziju, nego premijeru uzivo sa sanrema, tog vrhunca spektakla prema kojemu je evrovizija dernek u radosicu gornjem.
eto, poslusat malo oxu, sta piva. tako izgleda kad te albanka oce i ganja. nemas di pobic, nemas se di skrit.
krv ti isssovu, sta je ovo..barbra se sa svojim moduliranim guckom i registrom moze sakrit u rupu. a da oxa ovdje ima dredlokse, cini mi se da nema bas, meni bi bila ista kao onaj predator, ali i ovako dovoljno slici.
sve ove moje navedene pjesme tipa izgubljeni u paralelnom svemiru, stanu u tri takta ove pjesme, a nasi, kompletni fosili, zajedno s parnim valjkom od ive robica, pa do ovih postmondernih kindla, izgledaju kao djecje brojalice..ono, jedna ruka, druga ruka, obje ruke. odlicna je oxa, o dli cna..

eto.. :kokice:

Bara huda

Post 31 Jan 2013, 22:49

..a unda » wrote: ukratko, zivot je psihijatrija. :zubo: :D
prigodna glazbena podloga :daz:

Ali nije sve uvijek psihijatrija, ima i lucidnih trenutaka.
U kojima se mogu analizirati tekstovi slagera i onda se svadjat ili slagat.
Sa tekstovima, jelte. :zubo:
Emericzy

Post 01 Feb 2013, 07:50

..a unda » wrote:..evo mog prigodnicarskog popisa ljub pjesm - prilog za mali korak za covjeka, ali velki za srinka. :D

jestdej..

..jedna od najboljih psihijatrijskih pjesama. cesto se kaze da je ova pjesma balada. ne znam zasto. ovo nije balada, samo nesto rokerizirani i keltizirani hajiuku. odlicna je. nije mi nikako jasno kako je to ovaj mladunac mogao smislit. pada mi na pamet uz ovu pjesmu da su sve ljubavne pjesme vezane za..vrijeme.

ljeto 42. ..
predivno. odlican mix di se ne zna ko koga, ko bi koga, zatim stavljanje u zensku poziciju, pa ond ane samo u zensku, a opet..ma, ima tu slojeva, nije uopce takojednostavno koliko ovaj aranzman moze zvucati sladunjavo. a trebalo je orkestraciju neku napravit, ipak se radi o filmskoj glazbi. eto, ovo cu stavit kao ljubavnu pjesmu, obzirom na filmski kontekst. jestdej s druge strane je cjelina za sebe. ne moze se napravit film po tom predlosku. ne mo ze. ne smije, stovise. :kokice:
pesmu pisao skoro pa vodenjak. pobjego u ribe. inace da je napisao kao vodenjak bila bi nestio manje kicasto dekadentna, a nesto vise himnicki komercijalna. :zubo:
enivej, jos jedan koji je otkrivao svoju zensku stranu da napise ljubavnu pjesmu.

memoriz..
saundtrek opet. iako se u oridjidjiju ova pjesma zove d vej vi ver, a iz filma koji je nekada kod nas preveden kao..devojka koju sam voleo, ja je zovem..memoriz. bolji tekst nego note, ali ajd, od filma pa do pjesme, savrsena matrica. barbrin gucak, slika i prilika retforda, on u uniformi, ona kontrapunkt, a opet su tu uloge i uniforme, tema pjesme tajmingzirana, ono, ludilo..skolski primjer filma i zanra. nista dodat, nista oduzet, a sad, jel to dovoljno i zasto je dovoljno, to je drugo pitanje..

com vat mej..
eto, ispalo da je i jos jedan saundtrek u ovom izboru. iz filma mulin rudz. da se razumijemo, film nisam gledao, niti cu, ali navodim pjesmu kao primjer vremenske komponte u ljubavnim pjesmama. tj, ovo i nije bas ljubavna pjesma, nego zaljubljena pjesma i kao takva, jasno, okrece se prema buducnosti, za razliku od melankonickih stanja kad prizivamo aveti proslosti.
namjerno sam stavio ovaj remiks, jer je kako tako slusljiv, ima neke dinamike i ritma, a original..to se ne da slusat, osim ako se zeli zaspat.

senca pjeta...
ana hodza, oxa, votevr. evo, nema filma, nema slikovnog ukrasa, nesto kao jestdej, ali za razliku od malog zbunjenog wtf makartnija, ovdje imamo gotovu zenu i koja ljubavnu pjesmu prosiruje na podrucje strasti. namjerno nisam stavio neku peglaniju verziju, nego premijeru uzivo sa sanrema, tog vrhunca spektakla prema kojemu je evrovizija dernek u radosicu gornjem.
eto, poslusat malo oxu, sta piva. tako izgleda kad te albanka oce i ganja. nemas di pobic, nemas se di skrit.
krv ti isssovu, sta je ovo..barbra se sa svojim moduliranim guckom i registrom moze sakrit u rupu. a da oxa ovdje ima dredlokse, cini mi se da nema bas, meni bi bila ista kao onaj predator, ali i ovako dovoljno slici.
sve ove moje navedene pjesme tipa izgubljeni u paralelnom svemiru, stanu u tri takta ove pjesme, a nasi, kompletni fosili, zajedno s parnim valjkom od ive robica, pa do ovih postmondernih kindla, izgledaju kao djecje brojalice..ono, jedna ruka, druga ruka, obje ruke. odlicna je oxa, o dli cna..

eto.. :kokice:
Zanimljivo. Zahtijeva pomniju analizu.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 01 Feb 2013, 08:00

Sam je sve analizirao, dijagnosticirao i odredio terapiju.

Među milijun pjesama, instrumentala ili meditativne glazbe, ja se punim/praznim, smirujem i opuštam sve to zajedno na ovo: Dakle, violine..što to o meni govori? :giggle:
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 08:59

Emericzy » wrote: Zanimljivo. Zahtijeva pomniju analizu.
ma kakva pomnija analiza.. :rolleyes:

nu, na ti..

Non ci fermeranno le paludi o la neve,
la tua capitale oramai s'intravede,
giorno dopo giorno la tua vita cavalco...
Sono il generale più crudele del fronte,
non faccio prigionieri e la mia spada è lucente,
terra dopo terra ogni tua fortezza io assalto...
Ti troverò...
Ti prenderò...
Ti porterò...
Per sempre con me...
Ti stringerò...
conquisterò...
proteggerò...
E senza pietà
io ti amerò con tutto questo amore mio...
E senza pietà
diventerò una fonte
nel deserto...
ti disseterò...
Le mie mani, le tue mani in questa battaglia,
è un agguato a tradimento in questa boscaglia,
rotolare insieme lungo il fiume dei sentimenti...
Ti troverò...
Ti prenderò...
Ti porterò...
Per sempre con me...
Ti stringerò...
conquisterò...
proteggerò...
E senza pietà
E senza pietà
diventerò una fonte
nel deserto...
ti disseterò...
Non avere paura di me...
anche il buio più fondo
può valere un azzardo...quel brivido in più...
che sei tu...
Senza pietà
io ti amerò con tutto questo amore mio
e senza pietà
diventerò il tuo regno
dolce sogno...
io ti vincerò...
io ti darò me stessa e questo cuore mio
e senza pietà...
ti bagnerò le labbra
con le labbra
ti disseterò...

nti prasicu sta je ovo..pari filmska potjera di se u trti konan barbarin drzi za ramba jer nemaju vise di pobic niti uzmaknut. s jedne strane provalija, s druge ana oxa, pa ti vidi..

sve te angle, sase, jute..germane, sve to, od sekspira do silera, bajrona i udo jirgensa, sve to treba promuckat i bacit. to ne valja nista. njihova poezija je kao i njihov pogled..blijeda i gleda pijanim pogledom kroz tebe u prazno.
nema do mediterana.. mozemo mi govorit sta ocemo, jest da djidji ne zna drzat pusku i grupno cistit puskicu ko njemac i englez, ali se radjaju s poetikom u genu. moze hegel na glavi odat i tvrdit da su oni nasljednici antike, ali zakurac, nema tu vokala ni likvida u misli, ima samo slozenica, pa ti misao izgleda ko ruka sa pet laktova, a svaki lakat iscasen..ono, parostrojna misao, a najveca poezija su im osim tvornica, burze. :giggle:

nek vam zekoslawa ovo prevede, jer ako ja prevedem bit ce to kosovo polje, sa musom kesedzijom, kraljevicem markom, vilom ravijojlom, hasanaginicom, trojom i sve sto ide uz to.. :cheer:

:D
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 09:03

Chilimama » wrote:Sam je sve analizirao, dijagnosticirao i odredio terapiju.
pa da. u emericiju se napokon budi postmoderna, htio bi reanalizirat analizu. ok, nikad nije kasno..bolje ikad nego nikad. :D
Među milijun pjesama, instrumentala ili meditativne glazbe, ja se punim/praznim, smirujem i opuštam sve to zajedno na ovo: Dakle, violine..što to o meni govori? :giggle:
ne znam.. meni je ovo pjesma za ljeto, kao i pjesma za snijeg. skoro pa mogu uz ovu pjesmu zamislit laru i zivaga kako u saonicama praporcaju.. :ne zna:

Donna Sole

Post 01 Feb 2013, 09:08

..a unda » wrote: ne znam.. meni je ovo pjesma za ljeto, kao i pjesma za snijeg. skoro pa mogu uz ovu pjesmu zamislit laru i zivaga kako u saonicama praporcaju.. :ne zna:

Vjerojatno je i Max Steiner tako mislio pa ju je stvorio za Summer Place..limunadicu ..no, svakako meni godi uhu neovisno o klimatskim promjenama, mjesečevim mijenama i godišnjim dobima..čak ni o stanju na računu ...što li to govori o meni :misli:

:lol:

edit: kako me nervira ovaj plavi lol jelda je budalast
kurvanjski avatar, a
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 09:17

Chilimama » wrote:

Vjerojatno je i Max Steiner tako mislio pa ju je stvorio za Summer Place..limunadicu ..no, svakako meni godi uhu neovisno o klimatskim promjenama, mjesečevim mijenama i godišnjim dobima..čak ni o stanju na računu ...što li to govori o meni :misli: :lol:
pa to govori o tebi..da si na dobrom putu. mislim, od neceg se treba pocet, bilo od ovog, bilo od fosila, bilo od ljubavnih pjesama di se zaziva majka stara (zasto nikad evocirana majka nije mlada? ..zasto ne bi bilo..majko mlada, da li cujes jecaja zov..ili kako vec ide..:ne zna: ), dakle, pocnes od tog npr stajnera, sve fino, lijepo, onda to promuckas, bacis i krenes dalje, ljepse, zrelije.. :D
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 11:04

..amo dalje.
ocete cackat, idi mi dodji mi..e, sacete slusat, isukrstami..vama je do zajebancije, jel? ..e, pa nece ici, sad kad ste htjeli, sacete sidit tu i slusat do kraja.. :kokice:

od vjecnosti do kica..

evo, sta ovdje ima dobro? sve je dobro, ali to nije bilo dovoljno. kruva povr pogace se tilo. dakle i opet..

andrea boceli..kon te partiro..

sanremo, naravno. da se razumijemo. sve te pjesme o kojima mi razmisljamo, s kojima se prepoznajemo kad smo u depresiji i u nostalgicno optimistickoj rezignaciji tipa..ca smo na ovom svitu..zato jer nemamo dovoljno love za ic u soping popunjavanjuci tako nase frustracije onim sto nam uopce ne treba, nastale su industrijskom proizvodnjom, slozene u prokrustove produkcijske kutije spremne za serviranje i instant konzumaciju. psihologija i manipulacija su tu vrlo razvijene, cak bih rekao da je psihologija tu dosla do kraja, da se nema tu uopce vise sta novo napravit ili pronac, tuce se direktno u tih nekoliko emocionalnih struna, ne ostavljajuci mjesta za nista drugo. jedino nesto jos ima slobodnog prostora za djelovanje u uvertirama kad treba zaokupiti paznju da ne svrlja po konkurenciji i ima mjesta u periodu prije bing benga, tj da se paznja unaprijed usmjeri i zaokupi, tako da s nestrpljenjem iscekujemo nadu u prepustanje manipulacijom.
ako je to tako, onda barem, ako voljno zelimo biti potrosaski aktivnim dijelom te industrije, misleci da nekom potrosackom interakcijom ostvarujemo neku slobodu ili da imamo neku moc unutar demokracije i da tako nasim grupnim impulsicima mozemo nekako i mi manipulirat i utjecat da se te piramde mozda malo pomaknu..dakle, onda barem treba potpuno zaronit u spektakl (a to je i sve ono oko njega) i ic na najbolje, a to je sanremo.

evo dakle, boceli, premijera na san remu. prava drama. sa katarzom, sa svim. i to u formi od par minuta. i to u formi marsa. ne planete, nego vojnickog stupanja. nije bas usiljeni mars, ali odluka je tu, agdje je ljubav tu je i odluka, pa da.
kako god okrenes, perfektno, ostavlja bez daha, katarza kulja, ljubavna pjesma samo takva.
i eto, dozivljaj je tu, imamo ga, imali smo tu cast da prepoznamo dio sebe, nova realnost je nastala i nezaobilazna je. skoro pa univerzalno rekao bih.

..i onda, imamo ovo.

tj, ako je krenulo, amo dalje eksploatirat, san remo je san remo, ali dva puta je dva puta. kon te partiro vise nije dovoljno, permutacije i kombinacije tog prezenta i futura i zbunjujuce rezultante vise nisu dovoljne i naglasak se stavlja na proslost, jer.. tajm tu sej gudbaj se odnosi na proslost, sigurnu proslost, a buducnost je neizvjesna, ono..znamo sto ostavljamo, ali ne znamo nalazimo.
potpuna promjena smisla i svega necega. sto se mene tice ta se pjesma mogla i preimenovat u naslov koji ce glasit..jebiga.
da bi se jos vise oslikalo i ocrtalo, dakle da bi se jos vise apstrakcija priblizila fomi, umetnuta je kao prateci sukladni kontrapunkt i sara.
ono, da se slucajno ne bi pomislilo da je to pederska ljubavna pjesma. od i onako gradjanskog, potentno trzisno gradjanskog, snobovskog (snobizam u smislu elite koja koketira s vulgusom da bi se tako sebi digla neka ljudska vrijednost koja spoznaje samu sebe privilegirano slusajuci amaterski belkanto po ulicama napulja, a sve to jos i dzabe) komercijalna ideja je stupila na malogradjansko trziste, sire, trziste svih trzista, tu je prava lova.
dakle, jos se malo zakicastilo sarom io njenim tako za popizdit simpaticnim izgovorom..kaon ce paricirou.. i da bi se na kraju razumjelo sto to ona uopce govri, izgovara i pjeva, potreban je prijevod koji glasi..tajm tu sej gudbaj.
eto, taj nam je sad duo donio jos nesto vise, dupla katarza, tocno kotirana da se ne bi izgubili. dramaturgija je presla u prepoznatljivi program, matricu. nisu to ini dramaturski elementi koji se crtaju skiciraju, traze kombinacije i nove rezultante, to je trzisna matrica. koga briga sto je katarza opalila pistoljem vec u prvom cinu i sad samo gledamo dim. platili smo za katartzu i nema da izostane inace ih vse bum tuzil.

ali, kako to vec ide, uvijek moze bolje. bez obzira sto je to bolje danas, ustvari, gore. ma, stavbr je samo odluke.
tako da je doslo do povratka izvornom i iskonskom, i sad se treba ista kokos i treci put pojest, treba penetrirat do svih medijskih kutaka i zakutaka i onda dobijemo ovo..

ne znam di je..lago di garda..di lugano? ..komo? ..ali sve imamo. brod, planine, patke, vrtove, odrine, vile..sve. kao one slike di stavimo glavu u one rupe pa izgleda kao da smo na havajima.
ma da se barem radi o tresu. tres se moze reciklirat barem ili barem tres danas postoji slobodan izbor, ali ne. to je stvarno to, simulakrum katarze treceg reda. i simulakruma i katarze. la kokos e finita.

:cheer:
Emericzy

Post 01 Feb 2013, 12:14

..a unda » wrote:nema do mediterana..
Zato svi s njega bježe. Zato imaš više Talijana u Americi nego u Italiji. A kad bi se još zbrojili i oni u južnoj Americi i sjevernoj Europi (i oni u nemediteranskoj sjevernoj Italiji, koji su ionako više Austrijanci nego Talijani)... Sve ih puca nostalgija i Isla Bonita (dobro, znam da to nije talijanski) ali svejedno nitko ne ide doma na Mediteran. Pače, vuku još k sebi u te ružne, nepoetske zemlje žene i djecu i nećake i kogasvene.

Mediteran je lijep kad si gazda, ili kad ne moraš biti tamo nego se dođeš zajebavati. Tamo ostanu samo razni Unde i Čondići, jedan na jednom kraju ekstrema, a drugi na drugom. Normalni se razbježe.
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 12:20

Emericzy » wrote: Zato svi s njega bježe. Zato imaš više Talijana u Americi nego u Italiji. A kad bi se još zbrojili i oni u južnoj Americi i sjevernoj Europi (i oni u nemediteranskoj sjevernoj Italiji, koji su ionako više Austrijanci nego Talijani)... Sve ih puca nostalgija i Isla Bonita (dobro, znam da to nije talijanski) ali svejedno nitko ne ide doma na Mediteran. Pače, vuku još k sebi u te ružne, nepoetske zemlje žene i djecu i nećake i kogasvene.

Mediteran je lijep kad si gazda, ili kad ne moraš biti tamo nego se dođeš zajebavati. Tamo ostanu samo razni Unde i Čondići, jedan na jednom kraju ekstrema, a drugi na drugom. Normalni se razbježe.
..i slusaju uda jirgensa. :zubo:

ne znam bas da bjeze. ako bjeze, sta se onda ovdje ima dolazit? :zubo:
Emericzy

Post 01 Feb 2013, 12:22

..a unda » wrote: ..i slusaju uda jirgensa. :zubo:

ne znam bas da bjeze. ako bjeze, sta se onda ovdje ima dolazit? :zubo:
Odmorit, zajebavat, naspavat i vratit se doma. Što drugo? Ako si mlad, zbarit kakvu Čehinju.
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 12:24

Emericzy » wrote: Odmorit, zajebavat, naspavat i vratit se doma. Što drugo? Ako si mlad, zbarit kakvu Čehinju.
..eto, sad mi jasno zasto svi bjeze. nema mjesta za ove koji dolaze. :zubo:
Donna Sole

Post 01 Feb 2013, 18:54

Sanremo :cerek: ah, srce mi odma jače lupa...i sve, ali sve me podsjeća na mladost ajmo reć ovo:

Marcella Bella...ma dobro, nego
Zašto pričamo o glazbi kad je tema sladunjavost u susretima s bivšima, ako se ne varam a pjesma je bila samo okidač za načet topik o disanju usta na usta nakon prekida , jelte...mislim na disanje baš. i na davanje života nečemu što je krepalo..ili nije? :misli:
kurvanjski avatar, a
Zekoslawa

Post 01 Feb 2013, 19:55

..a unda » wrote: nek vam zekoslawa ovo prevede, jer ako ja prevedem bit ce to kosovo polje, sa musom kesedzijom, kraljevicem markom, vilom ravijojlom, hasanaginicom, trojom i sve sto ide uz to.. :cheer:

Ne treba to prevoditi, imamo obradu. :raspa:
Ti troverò...
Ti prenderò...
Ti porterò...
Per sempre con me...
Ti stringerò...
conquisterò...
proteggerò...
E senza pietà
E senza pietà
diventerò una fonte
nel deserto...
Evo. :raspa:
Margarita

Post 01 Feb 2013, 19:56

Krepalo, ne krepalo, nada umire prva. Dugo joj treba, ali je prva. Poslije nje se tijelo raspe. Kad dođe druga nada, počne se regenerirati.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Bara huda

Post 01 Feb 2013, 21:36

..a unda » wrote:

nti prasicu sta je ovo..pari filmska potjera di se u trti konan barbarin drzi za ramba jer nemaju vise di pobic niti uzmaknut. s jedne strane provalija, s druge ana oxa, pa ti vidi..

sve te angle, sase, jute..germane, sve to, od sekspira do silera, bajrona i udo jirgensa, sve to treba promuckat i bacit. to ne valja nista. njihova poezija je kao i njihov pogled..blijeda i gleda pijanim pogledom kroz tebe u prazno.
nema do mediterana.. mozemo mi govorit sta ocemo, jest da djidji ne zna drzat pusku i grupno cistit puskicu ko njemac i englez, ali se radjaju s poetikom u genu. moze hegel na glavi odat i tvrdit da su oni nasljednici antike, ali zakurac, nema tu vokala ni likvida u misli, ima samo slozenica, pa ti misao izgleda ko ruka sa pet laktova, a svaki lakat iscasen..ono, parostrojna misao, a najveca poezija su im osim tvornica, burze. :giggle:

nek vam zekoslawa ovo prevede, jer ako ja prevedem bit ce to kosovo polje, sa musom kesedzijom, kraljevicem markom, vilom ravijojlom, hasanaginicom, trojom i sve sto ide uz to.. :cheer:

http://lyricstranslate.com/hr/senza-pie ... losti.html

Nasla prevod :cheer:

Meni to pri pari da se ane uzgala od zvizdana sta je tuka i kako se nije mogla nikako oladit i ugasit tu vatru u sebi, onda je dosla na san remo, uostalom...vidi je kako je obucena, goli trbuh, gola skina, sandale na bosu nogu ...i otpivala...bez milosti cu te, a ni ti nemaj milosti prema meni.
Nesto ka rade koncar sta je vika svojedobno, ali on je iz drugih razloga vika.:D

Tako da bi ja rekla da je to sve do klime i podneblja, di ces ti na sjeveru vidit komad zenske koze a da nije lice i ruke, sve je to zamotano da se ne smrzne.
A i ne mozes lec i grijat se na suncu, slabo je to sunce, zubato, treba stalno bit u pokretu, netso muvat, radit, da se ne smrznes,....i onda ispadnu marljivi i radisni a bez maste sto se tice ljubavi.
Istina, nije da jesu mastoviti, ali i to se moze pripisati uvjetima u kojima zive.
Ne mozes prakticirat kama sutru ako moras bit pokriven.
A otkrit se ne mozes jer je ladno.
Pa ti budi tu pametan.
I tako je to zatvoren krug, zima hladi strast, a sto je strasti manje, to je i hladnije.

Tamo di je sunce jako, jaka je i strast, prvo jer je toplo pa su vec to dobre predispozicije za strasvenost, a dugo...kad bude tako vruce da ne mozes radit, onda imas vremena za smisljat sta bi moga radit kad malo padne temperatura.
A cim covjek ima vremena za mislit...gresne mu misli na pameti.
Eto...ko je rekao....besposlen um ...igralise od djavla.

Ali kad gledas danas sa svom ovom globalizacijom i putovanjima sjeveraca na jug, to i ne ispadne lose kad se sve zbroji.
Toplina juga raskravi hladne odozgora, a gostoljubivi i usluzni galebi su spremni zrtvovat se za dobrobit turizma i eto obostranog zadovoljstva. :cheer:
Margarita

Post 01 Feb 2013, 21:43

Ljubav je kao unutarnja sauna. Baš te briga ima li sunca ili ga nema. Snijeg je dobar, jako je dobar, baciš se u njega da te ohladi. Na jugu je teže, zato pjevaju.
karambol

Post 01 Feb 2013, 21:47

Dobro, a sto je tu dobro? :zubo:
Bara huda

Post 01 Feb 2013, 22:00

karambol » wrote:Dobro, a sto je tu dobro? :zubo:
Pa to...da se mozes oladit snijegom kad se uzgas. Ako vec nemas s cim drugim.

Ali...mislim da je veci problem zapalit se bez sunca. :misli: :D
karambol

Post 01 Feb 2013, 22:15

Ja mislim da je tu dobro sto smo dosli do spoznaje kako neki od nas komotno mogu raditi kao didzejevi u, recimo, nekoj ustanovi za ugodno starenje...
:zubo:
Margarita

Post 01 Feb 2013, 22:18

Gledala sam kitove na jugu, dalekom hladnom jugu. I pingvine. Skupljali su se u zaljevu za parenje. I sve je kipilo od strasti na tom hladnom jugu. Onaj koji se znoji kad ga sunce peče možda se ne znoji za tebe. Tako i oni ostavljeni, da se vratim temi, isijavaju samo još vlastitu toplinu.
Aristocat

Post 01 Feb 2013, 22:26

Margarita » wrote: Tako i oni ostavljeni, da se vratim temi, isijavaju samo još vlastitu toplinu.
Nece dugo. :)
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 22:27

Bara huda » wrote:

Nasla prevod :cheer: ..
..bravo. meni se narocito svidja onaj stih.. Na svoj kapital sada ciljaš ..:cheer: :D

daj, aj ovaj tvoj post pukni na guugl translejt. nekada sam to radio sa svojim postovima, znalo je bit zabavno.. :D
..a unda
Undaminator

Post 01 Feb 2013, 22:31

karambol » wrote:Ja mislim da je tu dobro sto smo dosli do spoznaje kako neki od nas komotno mogu raditi kao didzejevi u, recimo, nekoj ustanovi za ugodno starenje...
:zubo:
evo nesto za vas mlade.. :cheer: :agrosex:
  • Information