Čemu služi iPad?

Računala, IT, nove tehnologije, gadgeti...
Morticia

Post 05 Oct 2011, 15:42

:o

Kako god, u moju spavaću sobu ta čudovišta ne ulaze!
A i lajanje na iste što je manje moguće!

Jedino se za vas obići žrtvujem. :cerek: :rofl: :rofl: :rofl:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Ze.

Post 05 Oct 2011, 15:45

bliss » wrote:
Pa ako i nije još dokazana štetnost, ne znači da nije štetno. :ne zna: Mobiteli su prekratko prisutni da bismo samo tako mogli odbaciti mogućnost da im je zračenje štetno.
Upravo tako. Iz ovih linkova što sam stavio gore svatko neka izvuče zaključak kakav želi. Zasad ne postoje nekakvi dokazi, ali to ne znači da se neće pronaći. Dovoljno za biti na oprezu.
blue
Asgard

Post 05 Oct 2011, 15:47

Morticia » wrote::oKako god, u moju spavaću sobu ta čudovišta ne ulaze!
Što te budi ujutro?
Tiiiiiit tiiiiiit tiiiiiit tiiiiiit električna Image budilica ili vekerica?
Ze.

Post 05 Oct 2011, 15:53

blue » wrote: Što te budi ujutro?
Tiiiiiit tiiiiiit tiiiiiit tiiiiiit električna Image budilica ili vekerica?
Ista nema antenu. :B
blue
Asgard

Post 05 Oct 2011, 16:01

Al je uštekana u struju :o Ok, ok neću više :brukica:
Takvu budlicu bi za svaki slučaj držala kraj nogu, ne zbog zračenja nego da ju mogu grunut kad krene taaaaj :horor: zvuk.
dimnjak

Post 05 Oct 2011, 16:02

JPK » wrote: Ja sam zainteresiran za to da bude Android friendly, tj. da se može na njega s Tapatalkom.
potpis. Neka aplikacija. Da ne moram prek browsera. Ko sad.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 790 times
Been thanked: 1501 times
Post 05 Oct 2011, 16:06

bliss » wrote:
Pa ako i nije još dokazana štetnost, ne znači da nije štetno. :ne zna: Mobiteli su prekratko prisutni da bismo samo tako mogli odbaciti mogućnost da im je zračenje štetno.
Mah, to je podmetanje šumarskog lobija, što dokazuje i Biblija. Da nije tako, i Jahve bi Mojsija lijepo nazvao najnovijim iPhoneom, kako i priliči Bogu, ne bi se služio tako primitivnim komunikacijskim kanalima kao što su gorući grmovi.
Potpisi su za budale.
xibalba

Post 05 Oct 2011, 16:34

Gazda » wrote:Bogtemazo, neki dan sam gledao to čudo. Osim šta ima onu odgriženu jabuku na sebi, pa možeš s njim mahat okolo da svi vide, koliko sam shvatio jedino drugo šta možeš s tim je igrat igrice i gledat filmiće. Ali nemreš na net, nemreš uštekat u njega USB, nemaš word ili excel pa da možeš radit kao. Ima tu neka iBudala koja je na to spizdila iPare, da mi objasni kojem iKurcu to služi?! :confused:
Evo još jedne. ;)

Ja imam iPad 2.

Najprije da kažem da su mi malo... ahem... čudne... izjave da s iPadom (jedinicom ili dvojkom, svejedno) ne možeš na net :facepalm: (oznaka WiFi i 3G valjda je, kao i jabuka, samo statusni simbol :rolleyes:), da mu ne možeš priključiti tipkovnicu (možeš, i to istu onu wireless tipkovnicu koju dobiješ s - naprimjer - iMacom, ili je možeš kupiti posebno), jer dovoljno je u Google utipkati "iPad" pa da dođeš na Appleove stranice i pogledaš tehničke specifikacije.

Što se tiče toga što možeš raditi s iPadom, evo za što meni služi:

1) Čitam knjige na njemu i da, bolji mi je od Kindlea (muž čita na Kindleu, za slučaj da netko pomisli da govorim onak, bez veze, a da nikad taj uređaj nisam imala u rukama :mig:) jer ne treba svjetlo, a čitam navečer u krevetu.

Otkad ga imam, čitam više nego ikad prije, jer ne moram u ruci držati knjigu (što katkad zna biti nespretno i teško ako hoćeš ležati u udobnom položaju). A i epubi izgledaju savršeno na njemu. Ne umara mi oči čak ni nakon nekoliko sati čitanja u komadu. Potpuno je drukčiji osjećaj od čitanja na laptopu ili bilo kojem kompu. Pogotovo ako za boju papira odabereš sepiju.

Na njemu trenutno imam cijelu svoju e-biblioteku od 1100 knjiga, što u epub, što u mobi formatu. Postoji i app "Kindle for iPad", pa mogu s njega kupovati i čitati i sve knjige za Kindle.

Kad čitam usput i slušam glazbu (na slušalice, da nikome ne smetam), jer na njemu imam i nekoliko gigabajta pjesama u mp3 formatu.

2) Radim na njemu. Uzmem ga sa sobom i odem u Maksimir pa sjednem na klupicu i na friškom zraku sređujem prijevode koje sam napravila doma na kompu.

(Toliko o tome da nema Word - nema, ali ima Pages, koji je neusporedivo bolji i ljepši od Worda. Budući da i na kompu radim u Pagesu, a ne u Wordu, svejedno mi je.
Ima i virtualnu tipkovnicu, koja se pojavi čim prstom taknem mjesto u tekstu gdje želim nešto napisati. Da, ima hrvatska slova.)

3) Kad sam negdje, s njega provjeravam mailove i odgovaram na njih. (Nemam smartphone.)

4) Gledam i slušam podcaste, a nerijetko si s kompjutera u drugoj sobi streamam serije (koje muž ne gleda) na iPad pa ih (uz slušalice) gledam u krevetu.

5) Preko iPada skajpam (zvukom i slikom) - tj. besplatno razgovaram - s prijateljima u drugim zemljama, a pritom ne moram sjediti za kompjuterom. S onima koji imaju iPad ili iPhone razgovaram (opet, zvukom i slikom) preko FaceTimea (također besplatno).

Nije baš strašno važno, ali dobro dođe i kad kćeri treba savjet pri kupnji nečega, a meni se ne ide s njom. Recimo, proba hlače pa me fejstajma ("nazove") na iPad (ona ima iPhone) i pokaže mi kako joj stoje sa svih strana i pita mislim li da bi ih trebala kupiti.

Isto tako, kad je ovo ljeto bila na moru bez mene, razgovarale smo (ton i slika) do mile volje potpuno besplatno.

6) Mužu služi za prezentacije i kao elektronički portfolio. Lakše ga je nositi nego mapu punu radova ili laptop.

7) Kćer ga rabi i za igranje, surfanje po netu, čitanje časopisa i stripova, skladanje pjesama (u GarageBandu), crtanje, FB i sl.

8) Svi su mi moji dokumenti dostupni preko Dropboxa čak i kad nisam kod kuće pri kompjuteru i kad nemam laptop sa sobom.

Eto, to su stvari za koje iPad služi meni.

Je li mi neophodan? Nije. Sve sam to mogla i prije njega, s laptopa.
Bih li ga se odrekla? Ne bih. Nek su mi stvari neopisivo ugodnije i lakše otkad ga imam.

Volim stvari koje mi život čine ugodnijim i lakšim. Ako si ih mogu priuštiti, kupit ću ih bez imalo grižnje savjesti. I uživati u njima ovako kako uživam u svom iPadu. :)
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
vrrrlet

Post 05 Oct 2011, 16:40

Uuuuu. :kokice:
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Gazda

Post 05 Oct 2011, 16:48

xibalba wrote: Volim stvari koje mi život čine ugodnijim i lakšim. Ako si ih mogu priuštiti, kupit ću ih bez imalo grižnje savjesti. I uživati u njima ovako kako uživam u svom iPadu. :)
Jesi li se odrekla laptopa?
Hroboatos

Palo mi je na pamet, osim uobičajenih- možda griješim, jer ne poznajem tehnologiju I-P i nisam to vidio:

* osim kretenskih igrica i ostalih debilana, ti uređaji bi mogli poslužiti odlično za, recimo, liječnike
koji su na putu, a imaju bitne informacije o pacijentima koji mogu doći u teško stanje.
Tada liječnik dobija cijeli karton i snimku stanja preko I-Ph i da pravorijek podređenima što da rade
u eventualnoj kritičnoj situaciji.

Slično je s menadžerima i bilo kojom profesijom koja je fizički odijeljena od mjesta zbivanja,
a nuždan je njezin stav i mišljenje "što da se radi". Nema boljega od mogućnosti prijenosa
informacija i reakcije na to.

Vojska bi sigurno našla i druge primjene, no rekao bih da je osim zabave
glavna korist- instant skup obavijesti za osobu koja treba donijeti odluku, a nema vremena za odlaganje
i čekanje.
Gazda

Hroboatos » wrote:Palo mi je na pamet, osim uobičajenih- možda griješim, jer ne poznajem tehnologiju I-P i nisam to vidio:

* osim kretenskih igrica i ostalih debilana, ti uređaji bi mogli poslužiti odlično za, recimo, liječnike
koji su na putu, a imaju bitne informacije o pacijentima koji mogu doći u teško stanje.
Tada liječnik dobio cijeli karton i snimku stanja preko I-Ph i da pravorijek podređenima što da rade
u eventualnoj kritičnoj situaciji.

Slično je s menadžerima i bilo kojom profesijom koja je fizički odijeljena od mjesta zbivanja,
a nuždan je njezin stav i mišljenje "što da se radi". Nema boljega od mogućnosti prijenosa
informacija i reakcije na to.

Vojska bi sigurno našla i druge primjene, no rekao bih da je osim zabave
glavna korist- instant skup obavijesti za osobu koja treba donijeti odluku, a nema vremena za odlaganje
i čekanje.
Da, to je zašto imaš telefon. :D
Hroboatos

Post 05 Oct 2011, 16:50

Gazda » wrote: Da, to je zašto imaš telefon. :D
Ne možeš preko telefona internistu koji je 500 km dalje poslati sliku stanja- doslovno
sliku, s obiljem informacija, a da on odluči što da se radi- naravno, drugi liječnici, ali
odluka je njegova.
Gazda

Post 05 Oct 2011, 16:53

Hroboatos » wrote:
Ne možeš preko telefona internistu koji je 500 km dalje poslati sliku stanja- doslovno
sliku, s obiljem informacija, a da on odluči što da se radi- naravno, drugi liječnici, ali
odluka je njegova.
Kužim, zapravo oni koji posjeduju iDrk su menadžeri i doktori. :cerek:
Hroboatos

Post 05 Oct 2011, 16:57

Gazda » wrote: Kužim, zapravo oni koji posjeduju iDrk su menadžeri i doktori. :cerek:
Ne govorim o sadašnjem stanju, nego koliko ta sprava može biti istinski korisna.
Može, kao i mobitel, neovisno o tom što je bar 80% prometa preko mobitela bezvezno.
xibalba

Post 05 Oct 2011, 16:57

Gazda » wrote: Jesi li se odrekla laptopa?
Ne. iPad mi nije zamjena za laptop.

Za posao mi treba kompjuter s većim ekranom i prevenstveno s mogućnošću rada ne samo u tekst procesoru nego i Photoshopu i InDesignu.

Za fun (i katkad malo posla) imam iPad.
Those who cannot remember the past are condemned to repeat it without a sense of ironic futility.
Gazda

Post 05 Oct 2011, 17:01

Moram reć da je onaj šef koji nije naučio svog djelatnika da mu na telefon iznese perfektan sažetak situacije u 2 rečenice - kurac a ne šef. Pa jesi li ti gazda da pikaš po tablici ili da donosiš bitne odluke?

iXibalba, koliko vidim, tvoj iPad radi ono šta radi i laptop ili knjiga. I dalje nisam iUvjeren.
JPK

Post 05 Oct 2011, 17:09

Morticia » wrote:Dakle, štetno zračenje mobitela je uistinu mit?
Mislim da nitko ne moze tocno reci je li bezopasno ili je malo stetno, ali znatno stetno sigurno nije jer bi posljedice bile puno ocitije.
Biti i mniti svemiropolisno
xibalba

Post 05 Oct 2011, 17:11

Gazda » wrote:iXibalba, koliko vidim, tvoj iPad radi ono šta radi i laptop ili knjiga. I dalje nisam iUvjeren.
:rofl:
Pa ni ne pokušavam te uvjeriti. Samo sam ti odgovorila na pitanje što radim na iPadu.

Nije tu stvar u ili-ili. Kao što rekoh, iPad nije zamjena za laptop ili bilo koje drugo računalo, a zamjena za knjigu onoliko je koliko i bilo koji e-reader.

Služi tome da čovjeku neke stvari olakša, a neke druge učini ugodnijima. Barem meni.
Gazda

Post 05 Oct 2011, 17:15

xibalba » wrote:
:rofl:
Pa ni ne pokušavam te uvjeriti. Samo sam ti odgovorila na pitanje što radim na iPadu.

Nije tu stvar u ili-ili. Kao što rekoh, iPad nije zamjena za laptop ili bilo koje drugo računalo, a zamjena za knjigu onoliko je koliko i bilo koji e-reader.

Služi tome da čovjeku neke stvari olakša, a neke druge učini ugodnijima. Barem meni.
Previše si komotna i rastrošna, neću te tražiti slike sisa. Pardon.
xibalba

Post 05 Oct 2011, 17:19

Gazda » wrote: Previše si komotna i rastrošna, neću te tražiti slike sisa. Pardon.
A kvragu. Da sam znala da ćeš mi zbog toga uskratiti to zadovoljstvo, ne bih ga bila kupila. :tuzni:
dimnjak

Post 05 Oct 2011, 17:35

xibalba » wrote:
A kvragu. Da sam znala da ćeš mi zbog toga uskratiti to zadovoljstvo, ne bih ga bila kupila. :tuzni:
uvijek postoji sansa, da ak kupi ajfon, moze dobit lajvstrim, besplatno, tvojih sisa :D
ne gubi nadu!

dropbox je zakon. i moze se do njega i prek androida <3
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Gazda

Post 05 Oct 2011, 18:02

dimnjak » wrote: uvijek postoji sansa, da ak kupi ajfon, moze dobit lajvstrim, besplatno, tvojih sisa :D
ne gubi nadu!

dropbox je zakon. i moze se do njega i prek androida <3
Prvo, neću kupiti iBrzoglas.
Drugo, sve da mi i može poslati lajvstrim, ne želim ga! :D
Ashtaroth

Post 05 Oct 2011, 20:20

Ze. » wrote: Za kraj, mislim da su Windoze najbolji OS za desktop računala. Ne zbog neke turbo kvalitete, nego zbog populanosti i dostupnosti softvera. Ne mislim sad na neke networking alate za koje preferiram Linux, nego svakodnevni rad. Za servere je druga priča, mijenjam Win server za Linux any given sunday.
Mislim da si konzerva :B

Naime, pogledaj ŠTO prosječno čeljade radi na kompu?
0. ima laptop
1. surfa
2. baci fotke na komp i malo ih cropa, okrene, promijeni kontrast
3. natipka motivacijsko pismo
4. čita knjigu :rofl:
5. igra flash igrice, gejmeri imaju desktop kompove, jer moraju moći ugurati ogromne grafičke unutra :D

Ništa od toga nije win-only niti su programi ne znam kako komplicirani :ne zna:
Imaš picassu, imaš firefox/operu/seamonkey, imaš libreoffice, imaš pdf reader... vlc player..

Ono, klinci ne znaju kopipejst fajlova, ali vise na FBu i 'oni se znaju koristiti računalima' :facepalm:
No, to je prosječno korištenje, to je uobičajeno korištenje. Za TO je potpuno svejedno na kojem si OSu. Netko mu pokaže 'klik klik' i ovaj ponavlja 'klik klik'.

Imali smo anketu, 200 ljudi prve godine, 'koje programe znate koristiti': internet, i to nisu svi napisali
Od ozbiljnih stvari, kad preskočimo iluziju 90% njih koji misle da znaju koristiti cijeli MS office... ostaje par studenata sa indesign/photoshopom/autocadom, jedan-dva programiranja, jedan-dva dreamweavera, jedan 'program za obradu videa'... ahda, i jedan je napisao da zna instalirati win i podesiti antivirus. Mislim da sam pokrila sve egzotične odgovore :misli:
Mislim da je ukupni broj studenata nekih 20, koji su napisali IŠTA osim MS office paketa.
40 ih je napisalo da se 'računalom služe minimalno'

Kad su trebali odgovoriti na pitanja word, pp, excel - od 9 pitanja, i njih 80% koji kažu da su radili u word/pp-u i da znaju osnovne stvari - nekih 70% je odgovorilo nešto na ta pitanja. Nešto = ima veze, u 80% slučajeva je to daleko od točnog odgovora. :zubo:

Postotci su paušalni, mogu kopati stvarne, ako baš moram.

Actually, ljudi sa kojima se družim su na nekoj linux distri ili macu, a nije da su svi sistemci, niti geekovi. Ono što im treba - postoji, free je i ne ruši se :zubo:

Kad bi u hrvatskoj svi plaćali win+office, čisto sumnjam da bi bila takva popularnost.

Što se I* tiče, nemam, jedino tamo simpa mi je jabučica, stvari koje može i* može i nešto drugo, a jeftinije.

Morticia » wrote:
Nisam stručnjak, ali mislim da to uopće nije za usporedbu.
Jer frižider nema antene koja traži i šalje signal pri čemu ti elektromagnetski valovi udaraju direktno u mozak.
Čak i da ima, frižider ne držiš satima kraj glave.

Al' ok, ti misliš da je priča o zračenju mobitela mit, očito. :ne zna:
Kod mobitela je zapravo daleko opasnija toplina, to je ono što je i dokazano.
Muški koji mobitele smjeste među jaja dok voze, ili oni kojima se uha pregrijavaju dok telefoniraju - bi trebali promijeniti navike.

Opet, našlo se da takvo grijanje glave, koje načelno je nepoželjno - može mislim Alzheimera usporiti. :misli:

Generalno - mislim da treba ići sa 'ne pretjerivati'. Ako te oči bole - makni se, odmori se. Ako ti je vruće uho - prebaci na speakerphone, ili nazovi na fiksni telefon - manje grije ta slušalica nego što isijava zagrijana baterija mobitela.
Držanje laptopa na koljenima - ista stvar, toplina, muškima problem.

Leđa se isto umaraju kad sjedimo, lakše je leći. Kombinirati stvari i naći najbolje za sebe, a voditi se za time da nam bude ugodno dok to nešto radimo, ako nam nije ugodno - probamo tražiti alternativna rješenja - npr neke bežične slušalice koje ne moraš držati i manje griju, ako ti je posao takav da moraš 'visiti na telefonu' i slično.
Ashtaroth

Post 05 Oct 2011, 20:21

JPK » wrote: Ja sam zainteresiran za to da bude Android friendly, tj. da se može na njega s Tapatalkom.
Pridružujem se žicanju :mig:
  • Information