O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 10 Oct 2012, 11:49

Emericzy » wrote: Jelda? Ni ja se ne mogu odlučiti.
..
.. :S

..napokon. sta ja cijelo vrijeme govorim? ne zelis se odlucit. ne da ne mozes, mozes, mozes, ali neces. jer, kad bi se vidjela odluka, khm..onda bi neko mogao mislit ovo i ono, a to necemo. bolje bit neodlucan, manje rizicno.. :D

Emericzy

Post 10 Oct 2012, 12:43

..a unda » wrote:
.. :S

..napokon. sta ja cijelo vrijeme govorim? ne zelis se odlucit. ne da ne mozes, mozes, mozes, ali neces. jer, kad bi se vidjela odluka, khm..onda bi neko mogao mislit ovo i ono, a to necemo. bolje bit neodlucan, manje rizicno.. :D
To je argumentum ad Emericzys. Nije u redu tako raspravljati. Ovaj put ti dajem prolaz, ali samo zbog dosjetljivosti.
..a unda
Undaminator

Post 10 Oct 2012, 13:17

Emericzy » wrote: To je argumentum ad Emericzys. Nije u redu tako raspravljati. Ovaj put ti dajem prolaz, ali samo zbog dosjetljivosti.
hvala sto si mi dao prolaz. ali nisam ja nikud prosao, nisam ni htio. u tebe su i sukno i skare. dakle, razmisljaj pozitivno..sam si sebi dao prolaz, nemam ja tu nikakvih zasluga. :D
..a unda
Undaminator

Post 10 Oct 2012, 13:20

Emericzy » wrote:
Da. Zašto te to tako zbunjuje? Brodogradnja je kao organ, a država je kao čitavo tijelo. Pokoji organ se može ukloniti, pa i zamijeniti. Tijelo ne možeš. Osim reinkarnacijom. Jesi li mislio na reinkarnaciju? Na ponovo rađanje bratske i jedinske nam socijalističke? U novom, zdravom tijelu punom elana?

Možda bi se i moglo. Ako je Dr. Frankenstein mogao od mrtvih dijelova složiti nešto što je hodalo i donekle rezioniralo... štajaznam... Možda se opet može. Evo, probaj.

Hahahaha, kao da pitaš -- jesu li bitna crijeva i pluća ili tijelo? A gdje će jadne iznutrice ako im nema tijela?

Aha, zaboravio sam na djelo Dr. Frankensteina. Mene zna napasti onaj drugi, Alzenštajn ili kako se već zove, pa onda zaboravim. Ti bi možda krpao nešto od krepanih dijelova... OK, probaj. Ohne mich!

Image

Unda, ne razmišljam ja tako crno-bijelo -- ako si protiv revolucije, onda voliš kontrarevoluciju. Kaj god! To su ekstremi koji pašu mladima, praznoglavima i zapjenjenima. Mi razumni znamo da život nije takav.

Evo, objasnit će ti čiko: kontrarevolucija je isto tako revolucija. Kužiš? Zato se tako i zove. Ona je revolucija protiv revolucije. A ja sam ne volim nikakvi revoluciju, ni onu za ni onu protiv. Ja sam čovjek konzervativan, koji voli lagani građanski napredak, korak po korak, bez kamikaza i tsunamija.

To ne radi država. To rade vlade. Treba mijenjati vladu, a ne državu. Državu se kao kuću, popravlja, uređuje, dotjeruje i tako.

Zato da ne bih živio na ulici. Nemam neku drugu državu osim te. Ja bih ju pokušao urediti, a ne ju, kao što bi ti, toljagom po glavi i nogom u jaja.

Naravno da nije vječno. Ali, onako iskreno, što bi mislio o čovjeku koji zgrabi sjekiru i počne lupati po kući uzduž i popreko?

Istrče susjedi i pitaju ga koji mu je kurac, a on viče na njih: "Pustite me! Nije vječna! Nije vječna!"

Kažu oni njemu, budalo, pa gdje ćeš živjeti? To ti je jedina kuća. A on njima: "Prestanite ustrajati u idealizmu jednog & jedinog!!!"

I navali dalje sjekirom.

A što bi ti sad? Nemam ti ja nikakav recept. Nema nitko. To ti i govorim. Da nema nitko recept. I govorim ti da ne slušaš ove koji skaču po barikadama i viču. Nemaju ni oni pojma, a sve bi uokolo sebe htjeli porušiti jer im se ne sviđa. I onda će sjediti u ruševinama i tlačiti jedan drugoga. Ne, hvala. Ohne mich. Ja bih radije razmislio prije nego rušim. Pa, ako se ne sjetim nečeg boljega, radije bih bar sjedio u toj posranoj straćari nego među ruševinama pod vedrim nebom, s luđacima koji oko mene vitlaju sjekirama i deru se. A dolazi zima.

Image
emerici, emerici..okruglo, pa na kvadrat.. :D

kao prvo..os kao prvo ili kao trece? aj, nema veze redoslijed sad, dakle..kao prvo, ko te to naucio, tom organistictickom, biologistickom objasnjavanju svega, toj analogiji..drustvo je kao tijelo, drzava je kao tijelo, a organi su ovi i oni, neki otpadnu, neki narastu.

a zasto ne bi svijet bio tijelo? a drzave atavizmi poput dlaka na prsima. depilabilni atavizam, dakle. mislim, a zasto brodogradilista ne bi bila tijelo? ..tijela?
i nikako ne razumijem, kakve ti veze imas s brodogradilistima? kad si uopce napravio zadnji brod od papira? :zubo:
mislim, sta se mijesas, s kojim pravom? jel ja govorim da gredelj treba ili ne treba u stecaj? valjda ti ljudi tamo bolje znaju o cemu se radi i ne radi. meni je svejedno na neki nacin. u dalmaciji tramvaja nema, a ako zatreba neki vlak, lijepo se kupi, iznajmi..mislim, ako se vec bez vlaka ne moze zivjet. zasto bi se morali vlakovi kupovat u gredelja ili djakovica djure?
ili, zasto bih ja morao knjize kupovat u skolskoj knjigi? ili novine u europapresholdingmolding? ili po cokoladno mlijeko u konzum i samo konzum?
odakle to odjednom doslo? kako? zasto? s kojim pravom? demokratskim? kako bi bilo da ja sad dodjem u turopolje ili baniju i kazem..ne sadi kumpire, u kineza su veci kumpiri. i jeftiniji. sadi mandarine.

drugo, kako to da ovo je tijelo zamjena za drugo tijelo? koje je bilo jedno jedino? ono prije ili ovo sada. i zasto? i zasto ne bi bilo jos neko drugo to tvoje biolosko drustveno (nisam se ja prvi poceo igrat ovdje s eugenikom i sociogenikom) bilo bolje od ovog. npr ono u kojem ce brodogradilista radit na zadovoljstvo tog tijela, pa makar, jer vise nema zeljezare u sisku, ic po zeljezo u bosnu. uostalom i blize je i svakojako ekonomski drugacije isplativije nego po svaki kurac ic npr u zagreb ili graz ili minhen.
imamo ovdje blizu bosnu, suradjivalo na veliko se s bosnom i s dubokim balkanom jos davno prije zlatne ili kakve vec bule. nema ekonomskog smisla i razvoja ovih krajeva, pa i malo sire od dalmacije bez njenog zaledja. niej nama zaledje ni zagreb, ni bec ni budimpesta. jebiga, sta cu sad, nije. ekonomska logika juga hrvatske nije sjever hrvatske.

brodogradilista, zajedno s ostalom hrvatskom proizvodnjom je nestala zato sto je nekom drzava bila vaznija od ljudi i od zivota.
mislim, citaj malo horvata. ili, kako je bio jedan grafit u splitu..imamo hrvatsku, ali nemamo za pivu.

ako je ova drzava mogla bit nacrtana tako..onako, neka bude, onda svatko moze nacrtat neku drugu. nije to jedna jedina. kako ti to mislis? ko jebe drzavu i kako ce se zvat. jel tebi vaznija drzava ili kruh?
dakle, neka bude koja hoce, cak i ona koju ti unaprijed tendeciozno nazivas socijalistickom, unaprijed blasfemiziras i zatvaras ciklus, kao sto si i analogijom u kojoj si upotrijebio rijec kao (tijelo, organ), zavrsio svoj frankestajnovski i reinkarnirajuci logicki izvod bez toga.. kao.
ili, ovako ti govoris..pretpostavimo da je nesto bijelo. i nakon dvije recenice, kazes... buduci da smo zakljucili da je ono bilo bijelo, znaci da je bijelo istina.

pa sto i da mislim da bi to mogla bit neka socijalisticka ili nadsocijalisticka ili subsocijalisticka drustvena ili politicka tvorevina ili organizacija? samo neka ne bude fasisticka ili podvala muda pod bubrege, socijalisticka, ali nacional. sve je bolje od toga.
a iskustvo nije isto sto i rivajvl, kao sto je nekad i postojala kritika, ali se o tome ne zeli govoriti, jer ako se ne govori, ne postoji.
rivajvl smo imali devedesetih i evo do cega je doveo.
i da..socijalizam nije mrtav, bez obzira sto ti mislio i cime se tjesio. ali, ne bu proslo da se taj socijalizam proda pod nacionalni. :raspa:

dakle, sta nisi devedesetih razmislio i mijenjao vladu? a ne drzavu? sta nisi stao kuci devedesetih i pijuckao bijelo vino? zasto si uzeo sjekiru i poceo lupat po kuci?
stavrno, ne razumijem te tvoje kic analogije drustva, drzave i tijela, kuce..o cemu ti pricas? kuca je kuca, drzava je drzava, tijelo je tijelo. ekonomija je ekonomija, psihijatrija je psihijatrija.

ti govoris s pozicija sile, jer se uzdas da si pripadnik misljenja vecine. promijeni se to u cas, a u sto ces se onda uzdat? ili ces bit opet u stanju branit tu kucu koja uopce to nije, nego si ti to izmislio da bi mogao imat opravdanje za neke postupke na koje ces, eto, bit natjeran i tako ces sa sebe skinut odgovornost, jer, eto, kucu treba branit, a najradje bi gradjanski zivio svoj zivotic, ne bi se stel mesati, ali jebiga, dodje vrijeme kad se zbaci borgeze habitusic i legitimno se puste ocnjaci u pravom svjetlu. :D

tako da ti ni ta tvoja toljaga koju dajes meni u ruke nece pomoc u glumljenju unaprijed zrtve koja stane i razmisli, osim onda kada ne razmisli i krene.
toljagu nemam, niti ce bit potrebna, niti je moras zazivat. promjene ce se dogoditi, ali ne na nacin na koji ti mozda ocekujes. tj, promjene se vec dogadjaju, a ne eskaliraju ih oni oje ocekujes na ulici. eskaliraju ih najvise oni koji prekinu sutnju jedino kad kazu..ne talasaj. oni kojima je drzava kuca, a drzava, znamo definiciju, prerogative drzave...kako ono, koristenje sile..policija..vojska, sta sve ono?
e, pa ako su ti prerogativi usmjereni na ocuvanje manjinske dobiti, koristi, koja se stice iskoristavanjem vecine, onda to tijelo, kako ti kazes, moze donekle trajat, poslije se rascijepi, odvoji, trazi svoje puteve i tokove, zivot.
nema tu nikakvog straha i brige. kazem, u ovim krajevima nije malo ljudi koji su nadzivjeli nekoliko drzava, pa nema nikakvog razloga da tako ne bude i u buduce. i to je ono zaista najoptimisticnije. ne recept, kako ti kazes, a nitko te nije pitao za recept, nego samo za dosljednost (ne u nedosljednosti :zubo: ), nego izbor. izbor, izbori postoje, rjesenje postoji. ne ovi farsa izbori kojima ce se svako cetiri godine legitimizirati memla, plaseci ljude da je bolje i tako jer ce se u suprotnom i ovaj put ponoviti povijet kao tragedija, nego pravi izbori kojima ce se moci zaista kontrolirati drustveni i politicki zivot, pa ako ne s ovom vladom, s nekom drugom, ako ne s ovom drzavom, s nekom drugom..
samo se treba angazirat i ne sutjet. ne nasjedat na ucjenu strahom, jer straha nikakvog, naime i nema.

..nije bitna kuca, bitan je covjek. nije valjda da smo dosli do toga da kuca izgradi covjeka. ili mozda jesmo? :D

..aj karmela. :cheer:
vrrrlet

Post 10 Oct 2012, 22:35

..a unda wrote:
..nije bitna kuca, bitan je covjek. nije valjda da smo dosli do toga da kuca izgradi covjeka. ili mozda jesmo? :D

Ali gospon Unda, kuća izgradi čoveka. Odnosno, ne izgradi kuća čovjeka, već čovjek po svom scenariju izgradi nju, ali u nju je reflektirao jako puno sebe. Pošto već tisućama godina imamo alate kojima možemo napraviti arhitektonski suvislu kuću, odličnu štoviše, u radnom društvu par ljudi dobre volje, nešto malo znanja i pameti, a u svega par mjeseci, a pošto dan-danas većina ljudi živi u stanovima u kojima ja ne bih držao psa, a za čiju pojavnost otplaćuje desetljetne kredite, bilo da su to vile po Podsljemenu, neboderi po Splitu III ili pastirske kuće po Velebitu, za zaključiti je da su neolitička znanja previše za usvojiti prosječnom čovjeku današnjice, odnosno, da tu bilježnicu neolitičke pameti prosječan ljud današnjice nije nimalo sposoban naučiti napamet i kreativno primjeniti.

Dakle, te revolucije koje bi ti dizao bi dizao s ljudima koji nisu sposobni naučiti bilježnicu napamet? (to sam te zapravo već pitao, ali te to nisam pitao već jako dugo :) )

Glede teme, sugrađani su nam petnaestak godina gledali kako Česi imaju veći BDP, a manje plaće, i to im je bilo ok. Sve što mogu reći onima koji su glasali u hrvatskoj demokraciji, a pogotovo onima koji nisu glasali u istoj, je da se napuše tri kurčine. Svojim izborima, odnosno neizborima, na vlasti su držali ljude koji nam nisu dizali cijenu struje, laskali nam da smo bogomdani i pravi ljepuškasti Hrvati koji zaslužuju jeftiniju struju od Čeha koji rade više a imaju manje, a sada kada su se Česi izvukli iz komunističkih govana, a polako se izvlače i iz kapitalističkih, našim sugrađanima su krivi, naravno, drugi, iako još nismo izašli niti iz komunizma.

Zapravo, nismo mi ni izašli iz svojih selendra, ovaj narod paora i nije nego da nad njime vladaju. Meni je jedino žao što se umjesto građanina moram igrati hajduka, ali pošto mi je to ionako u krvi, jebe me se.

Glede Mikiya i SRHriziranja, nekako ne mogu pozitivno misliti o umu koji je sposoban izjaviti da je sistem u kojem se ne smije kritizirati vlast bolji od sistema u kojem se vlast ipak smije kritizirati, čak i ako te nitko ne čuje. Prvi nikada ne može biti normalan, a drugi ipak, ponekad, porijetko, može.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Emericzy

Post 11 Oct 2012, 11:06

..a unda » wrote:ko te to naucio, tom organistictickom, biologistickom objasnjavanju svega, toj analogiji..drustvo je kao tijelo, drzava je kao tijelo, a organi su ovi i oni, neki otpadnu, neki narastu.
Mama, tata i učiteljica. A kasnije sam puno čitao.
a zasto ne bi svijet bio tijelo?
Zašto na vrbi ne raste grožđe? Evolucija nije otišla tim smjerom. Bar za sada. Bit će i toga. Evo, ovi novi feudalci sanjaju baš o takvom poretku. Cijeli će svijet jednog dana biti First Solomon Brothers Morgan Nomura.
a drzave atavizmi poput dlaka na prsima. depilabilni atavizam, dakle.
Unda, a da se ti pripremiš za nastavu? Treba nešto i znati. Što radiš kod kuće? Igraš igrice?

Države nikad i nisu bile drukčije nego depilabilne. Danas su ovakve, sutra onakve. Danas jesu, sutra nisu. Tome se koliko-toliko opiru samo one koje su okružene morem, pa ih nije lako fizički pokoriti -- a i te znaju tu i tamo mijenjati ime, vlasnika i osobne karakteristike. Moja je baka četiri države promijenila a da se od kuće nije maknula.
mislim, a zasto brodogradilista ne bi bila tijelo? ..tijela?
Pa, jesu neka vrsta tijela, uvjetno rečeno, ali eto, nisu nezavisna. Leže već desetljećima u komi, na aparatima. Budući da ta briga košta strašno puno, svaki novi upravitelj bolnice koji dođe želi te aparate isključiti, ali onda nastaje vika, dižu se i kuka i motika, djeca plaču, babe nariču, osnivaju se stožeri za obranu, radnici kriče "Mi smo ovo gradili svojim rukama!" kao da u drugim zemljama tvornice i navozi niču iz sjemena i samo ih treba zaliejvati... I onda upravitelj odustane i dalje odvaja silnu lovu, e da bi bila tišina.
i nikako ne razumijem, kakve ti veze imas s brodogradilistima? kad si uopce napravio zadnji brod od papira? :zubo:
mislim, sta se mijesas, s kojim pravom? jel ja govorim da gredelj treba ili ne treba u stecaj? valjda ti ljudi tamo bolje znaju o cemu se radi i ne radi.
Srećom, puno veze nemam, osim što je i mojih dinara, kuna i eura otišlo u njihov krvotok. Dakle, žao mi je da lova i dalje odlijeće kroz prozor. Puno bih radije da se tim radnicima, kad već nitko nije sposoban s tim jadom od navoza napraviti ništa smisleno, plaća nekakav minimalac do penzije, pa da sjede doma. Državi, a time posredno i nama, bilo bi jeftinije.
meni je svejedno na neki nacin. u dalmaciji tramvaja nema, a ako zatreba neki vlak, lijepo se kupi, iznajmi..mislim, ako se vec bez vlaka ne moze zivjet. zasto bi se morali vlakovi kupovat u gredelja ili djakovica djure?
Točno. Pogodio si. Ne možda konkretan primjer, jer je Gredelj mogo samostalno opstati, a ĐĐ i opstaje, za razliku od brodogradilišta, ali pogodio si princip.

Nema razloga da se meni i tebi uzima novac da bi se plaćalo održavanje škvera koji ne uspije pokriti ni svoje troškove, a kamo li ostvariti dobit? Ako smo već toliko glupi, pa radnike ne umijemo uposliti profitabilno, kao što to umiju u pametnijim zemljama, bolje im je onda socijalnu pomoć dati direktno, a ne održavati enormno skupa Potemkinova sela kupujući njihove skupe proizvode koje smo jeftinije mogli kupiti negdje drugdje.
ili, zasto bih ja morao knjize kupovat u skolskoj knjigi? ili novine u europapresholdingmolding? ili po cokoladno mlijeko u konzum i samo konzum?
odakle to odjednom doslo? kako? zasto? s kojim pravom? demokratskim? kako bi bilo da ja sad dodjem u turopolje ili baniju i kazem..ne sadi kumpire, u kineza su veci kumpiri. i jeftiniji. sadi mandarine.
Pa, ako ti koje spominješ žive od tvoje love, ne uspjevši opstati od svojih krumpira, da, imao bi im pravo tako nešto reći. Zašto da puštaš da se razbacuju tvojom lovom? Mislim, ti možeš, ali meni nije milo i ja se bunim. A nekako mi je žao i tvoje love. Mogla bi se ona pametnije iskoristiti. Gledaj koliko love fali školstvu. Zašto te ljude ne bismo pomogli umjesto brodogradilišta? Koji će nam kurac tankeri i bulk carrieri? A obrazovana djeca su krasna stvar. Taman da i van odu raditi i živjeti, nekako ti milo oko srca dođe kad ih vidiš. Što ima divnije od pametne djece?
drugo, kako to da ovo je tijelo zamjena za drugo tijelo? koje je bilo jedno jedino? ono prije ili ovo sada. i zasto?
Pa, zato jer ono staro nije bilo osobito dobro. Vreća rogova koja je glumila tijelo. Nitko te rogove nagovorit da rade skupa i harmonično. Sve se htjelo silom i propagandom, a nije se slušalo ljudsku prirodu. Diletanti su to sklopili skupa, a još su bili i zaluđeni megalomani. Kao kad blesavi Kerum hoće od Splita napraviti Rio de Janeiro. Ima neke sirove ideje u glavi, nešto mutno, čuo je od popa citate iz Biblije, a u rukama ima vlast i tuđi novac. Pa navalio.

Ne kažem, dalo bi se od Splita svašta napraviti. Hjoj... stvarno bi. Ali ne onako kako je sirovi zaluđeni Kerum to naumio. Tako i to staro i novo tijelo. Staro nije valjalo, onako nespretno i silom sklepano. Pa se raspalo. A rasturili ga makli kerumčići, svaki sa svojom nastranom idejom što će učiniti sa svojim dijelom. Nesretan je ovo kraj svijeta, moj Unda. Igralište suludih ambicija, pješčanik pun diletantskih graditelja kula koji ni grabljice ni lopatice nemaju, samo prazne kantice u koje bi trpali...
i zasto ne bi bilo jos neko drugo to tvoje biolosko drustveno (nisam se ja prvi poceo igrat ovdje s eugenikom i sociogenikom) bilo bolje od ovog. npr ono u kojem ce brodogradilista radit na zadovoljstvo tog tijela, pa makar, jer vise nema zeljezare u sisku, ic po zeljezo u bosnu. uostalom i blize je i svakojako ekonomski drugacije isplativije nego po svaki kurac ic npr u zagreb ili graz ili minhen.
imamo ovdje blizu bosnu, suradjivalo na veliko se s bosnom i s dubokim balkanom jos davno prije zlatne ili kakve vec bule. nema ekonomskog smisla i razvoja ovih krajeva, pa i malo sire od dalmacije bez njenog zaledja. niej nama zaledje ni zagreb, ni bec ni budimpesta. jebiga, sta cu sad, nije. ekonomska logika juga hrvatske nije sjever hrvatske.
Slažem se da se moglo bolje. Naravno da se moglo. I to uvijek. Mogli su bolje i Anžuvinci. Ali nisu, jebiga. Ugarska je mogla bolje, ali nije iskoristila priliku, jebiga. Ni Austrija se isprva nije baš snašla, pa je onda počela malo pametnije, pa je onda opet sprtljala i spetljala. Jebiga. I Aleksandar je mogao bolje, ali nije htio ili nije umio ili nije mogao, štajaznam. I Tito. I Tuđman. I Račan. I Sanader... Naravno da su svi mogli bolje. Ali nisu htjeli, znali ili mogli i nisu iskoristili šansu. Ili su grabili krive šanse. Pa im se sve prije ili kasnije urušavalo. Falilo im je znanje, grabljice, lopatice, a često i volja.
brodogradilista, zajedno s ostalom hrvatskom proizvodnjom je nestala zato sto je nekom drzava bila vaznija od ljudi i od zivota.
Ne znaš ti puno ako sve to trpaš u isti koš. Brodogradilišta su propala zato jer ih je politika vodila poput socijalne ustanove umjesto poput poduzeća. A Uljanik su, recimo, organizirali Norvežani. Oni su postavili pravila igre. I Uljanik je poslovao kao pravo poduzeće. I gle čuda -- opstao. A socijalne su ustanove, vidiš, propale.
mislim, citaj malo horvata.
Da čito! Vino pio s njime. Osobno ga poznavao. Dva intervjua s njime napravio. Prevodio mu članke na engleski.

Image

Pametan je bio Horvat. I onaj je Marković isto bio pametan na svoj način. A to su samo dvojica. Bilo je u toj Jugi pameti.

Samo, propustio si primijetiti da se 'društvo' uvijek borilo protiv tih ljudi. I onda i sada. Jugoslavija nije funkcionirala po Horvatovim pravilima. On je sjedio u svojoj sjajnoj vili nad Zagrebom i primao strane stručnjake i novinare i pametno im pričao, ali u Jugi ga nije slušao nitko. Markovića su budale namazale katranom i posipale perjem i protjerale iz grada i proglasile se šerifima čim su dobile šansu.
ako je ova drzava mogla bit nacrtana tako..onako, neka bude, onda svatko moze nacrtat neku drugu. nije to jedna jedina. kako ti to mislis? ko jebe drzavu i kako ce se zvat. jel tebi vaznija drzava ili kruh?
Slažem se. Recimo, Rab bi vjerojatno mogao opstati kao republika. Istra svakako. Lošinj već skoro jest takav, po nuždi, više nego po izboru. Slavonija bi mogla, ali oni se među sobom nikada neće dogovoriti. I tako dalje. A opet, mogla bi i Europa. Mogla je i Austrougarska, da je bila pametnija. Sve je moguće, moj Unda, kad ima pameti. Al jebiga -- kad je nema. Štaš sad?
dakle, neka bude koja hoce, cak i ona koju ti unaprijed tendeciozno nazivas socijalistickom, unaprijed blasfemiziras i zatvaras ciklus, kao sto si i analogijom u kojoj si upotrijebio rijec kao (tijelo, organ), zavrsio svoj frankestajnovski i reinkarnirajuci logicki izvod bez toga.. kao.
ili, ovako ti govoris..pretpostavimo da je nesto bijelo. i nakon dvije recenice, kazes... buduci da smo zakljucili da je ono bilo bijelo, znaci da je bijelo istina.

pa sto i da mislim da bi to mogla bit neka socijalisticka ili nadsocijalisticka ili subsocijalisticka drustvena ili politicka tvorevina ili organizacija? samo neka ne bude fasisticka ili podvala muda pod bubrege, socijalisticka, ali nacional. sve je bolje od toga.
a iskustvo nije isto sto i rivajvl, kao sto je nekad i postojala kritika, ali se o tome ne zeli govoriti, jer ako se ne govori, ne postoji.
rivajvl smo imali devedesetih i evo do cega je doveo.
i da..socijalizam nije mrtav, bez obzira sto ti mislio i cime se tjesio. ali, ne bu proslo da se taj socijalizam proda pod nacionalni. :raspa:
Hahahahahaha... rugala se tava loncu. Ti kažeš da ja skačem na tvoj socijalizam, a pritom puno gore skačeš na moj kvazi-fašizam. Sve su to samo imena, moj Unda. Nije važno što na kutiji piše nego što u njoj jest.
dakle, sta nisi devedesetih razmislio i mijenjao vladu? a ne drzavu? sta nisi stao kuci devedesetih i pijuckao bijelo vino? zasto si uzeo sjekiru i poceo lupat po kuci?
:rofl: Nisam ja, matere mi. To su radili razni miloševići i tuđmani i mesići. Ja sam se krstio i mislio, "ovi su ludi". Navijao sam za Antu Markovića, a kad se Milošević uzdigao do sedla, pomislio sam, jebi se ti i tvoja velika Srbija; radije ću s ovim seronjama u posranoj Hrvatskoj nego s tobom u posranoj Srboslaviji.

Bedasto je pitati, "što nisi devedesetih razmislio i mijenjao vladu a ne državu?" Opcija mijenjanja vlade nije se nudila. Nudila su se, bazično, dva revolucionarna sranja kao opcije. Sjeti se, neku podnošljivu Jugoslaviju tada nije nudio nitko osim Markovića, a poslije njega jedna šačica čudaka. Svi igrači koji su imali u rukama imalo jake karte imali su opasne, revolucionarne namjere.

Sudjelovao sam samo u ratu. A rat je drugo. Taj rat nije bio revolucija, nego posljedica revolucije.
ti govoris s pozicija sile, jer se uzdas da si pripadnik misljenja vecine. promijeni se to u cas, a u sto ces se onda uzdat? ili ces bit opet u stanju branit tu kucu koja uopce to nije, nego si ti to izmislio da bi mogao imat opravdanje za neke postupke na koje ces, eto, bit natjeran i tako ces sa sebe skinut odgovornost, jer, eto, kucu treba branit, a najradje bi gradjanski zivio svoj zivotic, ne bi se stel mesati, ali jebiga, dodje vrijeme kad se zbaci borgeze habitusic i legitimno se puste ocnjaci u pravom svjetlu. :D
Opet te hvataju nuspojave? Dobro se pokrij i pij puno tekućine.

Pripadnik mišljenja većine zadnji sam put bio (možda) kad su The Beatles izdali The White Album i kad sam pomislio, jebote, ovo je vrh vrhova; poslije ovog se samo može nizbrdo; bolje nije moguće. Nađi mi jednu stvar koju sam na dva foruma napisao u zadnjih šest godina koja bi se mogla nazvati mišljenjem većine.

Znaš ti da je to što ja pišem glas pameti, a ne glas većine i to te boli, jer se protivi onome što ti je dogma. A vidiš da ima smisla i sve. I to onda rađa frustracije. Zato i pišeš tako konfuzno, umjesto organizirano, odmjereno i argumentirano, poput mene.
izbori postoje, rjesenje postoji. ne ovi farsa izbori kojima ce se svako cetiri godine legitimizirati memla, plaseci ljude da je bolje i tako jer ce se u suprotnom i ovaj put ponoviti povijet kao tragedija, nego pravi izbori kojima ce se moci zaista kontrolirati drustveni i politicki zivot, pa ako ne s ovom vladom, s nekom drugom, ako ne s ovom drzavom, s nekom drugom..
samo se treba angazirat i ne sutjet. ne nasjedat na ucjenu strahom, jer straha nikakvog, naime i nema.
Ima ljudi koji misle i da cghemtrails postoje. I reptili koji potajno upravljaju svijetom. Ali nije dovoljno reći, Postoje! Postoje!

Da bi ti razuman čovjek povjerovao i da bi se angažirao, moraš mu reći koje to rješenje postoji. Kakvo rješenje? Tko će ga provesti? Na koji način? Kako će riješiti loše posljedice? Kužiš, mora postojati ozbiljan plan.

Kužiš, i 1968. godine par njih je vikalo, "Rješenje postoji, samo se treba angažirat i ne šutjet; ne nasjedat na ucjenu strahom, jer straha nikakvog nema!" Meni to njihovo rješenje nije bilo baš jasno, pa čak ni vidljivo. I naravno, palo sve u vodu. Onda je jedna malo drukčija hrpica 1971. došla i vikala "Rješenje postoji, samo se treba angažirat, straha nema!" Pa je onda opet treća grupa nešto slično vikala 1991. Ti to vičeš sada. Tata mi je pričao da su različite grupe vikale slične stvari 1941. i 1945.

Kažu knjige da se to vikalo i 1918. Sasvim sigurno i prije toga. Možda je i Uga-Buga stajao pred špiljom i ovima unutra govorio više-manje isto. I znaš što se uvijek dogodi kad ljudi poslušaju? Veliko sranje i stradanje.
Emericzy

Post 11 Oct 2012, 11:26

vrrrlet » wrote:sugrađani su nam petnaestak godina gledali kako Česi imaju veći BDP, a manje plaće, i to im je bilo ok. Sve što mogu reći onima koji su glasali u hrvatskoj demokraciji, a pogotovo onima koji nisu glasali u istoj, je da se napuše tri kurčine. Svojim izborima, odnosno neizborima, na vlasti su držali ljude koji nam nisu dizali cijenu struje, laskali nam da smo bogomdani i pravi ljepuškasti Hrvati koji zaslužuju jeftiniju struju od Čeha koji rade više a imaju manje, a sada kada su se Česi izvukli iz komunističkih govana, a polako se izvlače i iz kapitalističkih, našim sugrađanima su krivi, naravno, drugi, iako još nismo izašli niti iz komunizma.
Lajkam.
nekako ne mogu pozitivno misliti o umu koji je sposoban izjaviti da je sistem u kojem se ne smije kritizirati vlast bolji od sistema u kojem se vlast ipak smije kritizirati, čak i ako te nitko ne čuje. Prvi nikada ne može biti normalan, a drugi ipak, ponekad, porijetko, može.
Lajkam.
..a unda
Undaminator

Post 11 Oct 2012, 13:57

vrrrlet » wrote:

Ali gospon Unda, kuća izgradi čoveka.
..znao sam, znao. javio se cehovski duh. bratstvo.. :rofl: :D

kako vidim da si pobjegao u ekavicu, vjerojatno si sljedbenik bogdanovica, graditelja i ovaplotitelja jedne od najlepsih socijalistickih, dakle, univerzalnih, recentnih humanistickih misli uopce, ne samo kod nas. :raspa:
Odnosno, ne izgradi kuća čovjeka, već čovjek po svom scenariju izgradi nju, ali u nju je reflektirao jako puno sebe. Pošto već tisućama godina imamo alate kojima možemo napraviti arhitektonski suvislu kuću, odličnu štoviše, u radnom društvu par ljudi dobre volje, nešto malo znanja i pameti, a u svega par mjeseci, a pošto dan-danas većina ljudi živi u stanovima u kojima ja ne bih držao psa, a za čiju pojavnost otplaćuje desetljetne kredite, bilo da su to vile po Podsljemenu, neboderi po Splitu III ili pastirske kuće po Velebitu, za zaključiti je da su neolitička znanja previše za usvojiti prosječnom čovjeku današnjice, odnosno, da tu bilježnicu neolitičke pameti prosječan ljud današnjice nije nimalo sposoban naučiti napamet i kreativno primjeniti.

Dakle, te revolucije koje bi ti dizao bi dizao s ljudima koji nisu sposobni naučiti bilježnicu napamet? (to sam te zapravo već pitao, ali te to nisam pitao već jako dugo : ) )

Glede teme, sugrađani su nam petnaestak godina gledali kako Česi imaju veći BDP, a manje plaće, i to im je bilo ok. Sve što mogu reći onima koji su glasali u hrvatskoj demokraciji, a pogotovo onima koji nisu glasali u istoj, je da se napuše tri kurčine. Svojim izborima, odnosno neizborima, na vlasti su držali ljude koji nam nisu dizali cijenu struje, laskali nam da smo bogomdani i pravi ljepuškasti Hrvati koji zaslužuju jeftiniju struju od Čeha koji rade više a imaju manje, a sada kada su se Česi izvukli iz komunističkih govana, a polako se izvlače i iz kapitalističkih, našim sugrađanima su krivi, naravno, drugi, iako još nismo izašli niti iz komunizma.

Zapravo, nismo mi ni izašli iz svojih selendra, ovaj narod paora i nije nego da nad njime vladaju. Meni je jedino žao što se umjesto građanina moram igrati hajduka, ali pošto mi je to ionako u krvi, jebe me se.

Glede Mikiya i SRHriziranja, nekako ne mogu pozitivno misliti o umu koji je sposoban izjaviti da je sistem u kojem se ne smije kritizirati vlast bolji od sistema u kojem se vlast ipak smije kritizirati, čak i ako te nitko ne čuje. Prvi nikada ne može biti normalan, a drugi ipak, ponekad, porijetko, može.
ok, nije bila potrebna korekcija, znam ja da nisi potpuno propuvao. :D ..hoces rec da kuca izgradi covjeka tako sto covjek izgradi kucu, pa se onda oni pricaju i covjek se dalje gradi kucom, a kuca, jebiga, sta je tu je, sta ce jadna, kao da je ona birala ko ce je gradit.
po tebi, kuca je, dakle, refleks? sto imas vise novaca, bolje reflektiras? unosnije? : D

to sto ti govoris gdje bi zivio, a gdje ne, nisam razumio..sta fali splitu 3? elitizam? vis? skarda? brod? izolacija? :raspa:

ok, ima tu sad vec dosta novokomponiranih interpolacija, straha od cistog (neizgradjenog) prostora, pohoda svetih stolica, ali split tri nije bas tako lose zamisljen, pa i realiziran kao sto ti mislis. jes litl dak (dapace)..

u cehe se ne bas razumijem. imam dovoljno svoji problema da bi se jos bavio i njihovim. kad vec spominjes igranje hajduka :zubo: zar se ne vidi da je hajduk osnovan u ceskoj? u momentu kad dodju ideje izmedju pivcane..pivopijcane egzaltacije i okamenjenog utup stanja kad se celo nekako smanjuje, a svijest suzuje? ima tu nesto umjetno. ako je vec se morao ic negdje vani osnovat, puno logicnije i normalnije je bilo da se osnuje u firenci, padovi, bolonji, ma milanu cak.. sta ima split sa pragom? ili minhenom.? ili berlinom? budimpestom? to su suprotni koncepti. kulture. misli. vedute i vizure, ako ima uopce vizura. nikakve kompatibilnosti. nikakve. mislim, glede teme, jel..
ok, osim u nekom univerzalnom antropoloskom ili kulturoloskom smislu, ali onda split ima tako veze i sa tokijem. ok, gledajuci tako mozda mu je tokijo na neki nacin i blizi, razumljiviji, zenastiji. : ne zna:

i ne znam za cehe, ali kod nas.. komunizam? dakle, ja cu ponavljat onoliko koliko bude potrebno da ne dodje do toga da se metafora instalira kao inercijski aksiom. ne mozes izac, otic, iz, od negdje, ako toga nije bilo.
zao mi je sto mozda rusim temelj necije doktrine, ali komunizma, narocito kod nas, nije bilo..ono..nije. kako cu sad to crtat i objasnjavat, kad se tu nema sta crtat i objasnjavat.
malo mi suludo izgleda da idem sad crtat da je postojao komunizam, kako bih ga mogao izbrisat ili rec da je, bogu hvala i blazenom stepincu, izbrisan.
nije mi jasno cemu to sluzi i kome?

ne sjecam se za biljeznicu, ali ako i to nije neka metafora toliko opcepoznata da je prestala bit metafora, zasto bi itko ucio biljeznicu napamet? kakavu biljeznicu? ono, biljeznicu na crte kao niz listova, teka ili s necim od nekog napisanim unutra? ne sjecam se da me itko ikad ucio ili tjerao ucit neku biljeznicu napamet. :confused:
za svaki slucaj, ponovit cu..u skolasticko doba ajd, dril je neki postojao, nesto kao burzoasko sviranje klavira u smislu reprogramiranja mozga etidama ili rastavljanje puske zavezanih ociju, tako sam vremenom mogao, vjerojatno i sad mogu po bilo kojem kriteriju izverglati probudjen pod uzbunom u tri ujutro, bilo koju latinsku ili grcku deklinaciju, a narocito konjugaciju, ukljucivsi perifrastike, pomocnike i iznimke, ali uvijek se radi o drilu, iako mislim da je za razvijanje sinapsa i pristup sistematizaciji (makar mnogi pragmaticari govore da su to anakrona, nepotrebna znanja, ona koja se valjda tesko mogu unovciti bez i sa metaforickim halo efektom i pakiranjem), puno zahvalnije prepoznati grcke duale u konfiguraciji nekih otoka dok plovis mimo njih, nego moc repetirat beretu jednom rukom. ( :giggle: )

dakle, na koju to biljeznicu, ustvari, mislis? manifest neki, sta? koji simbol mi je promakao? uostalom, ako se o revoluciji radi (vidim da i ti o revoluciji razmisljas na arkadijski nacin : zubo: ), a s kim bi je ti dizao? i protiv koga? i radi cega, za sto? ili jednostavo zelis biti slobodan onako kako je zapisano, jer..zivot je prekratak, lakse je vratiti se u poznato, nego biti kreativan, krenuti u nepoznato? u kakvom drustvu uopce zelis zivjet? : megaheklanje:
mislim, kako to rec, ako te boli kua, onda te boli kua za sve, briga te sto neko oce neku revoluciju..kao da to stabilne ljude moze promijenit ili izbacit iz nekog misljenja, stava, zelje?

sto se tice srhziranja, jedan korolaric... iskustva o kritiziranju vlasti onda su kako kakva, kako cija. mislim, ako je netko onda kritizirao tu vlast, tu neslobodu, da bi sada bio zadovoljan ovom instaliranom slobodom, onda mislim da se tu ne radi samo o nekoj, bilo kojoj patologiji, nego o primjenjenoj patologiji.
jednostavno, ako se i danas zelimo baviti kritikom, pa i kritiziranjem, ajmo najprije vidjet sto je bilo lose i zasto, i sto je bilo dobro i zasto..i kome, kome sve? kakve su bile koristi, kakve su bili nedostaci, gdje smo bili prije toga i gdje smo bili deset ili dvadeset godina nakon pocetka tog procesa, a gdje smo sad.
ako smatramo da je danasnja sloboda napredak jer se odustalo jesti svoja govna da bi jeli tudja, molim, sto se mene tice nemam nista protiv te kritike, zelje i stava, ali ja ne zelim da mi se tudja govna predstavljaju kao poboljsanje kvalitete zivota, zdravlja ili kao dobrodosle investicije, kao pamet i plemenita kultura pruzena meni divljaku, pa mi jos govore ako to ne zelim kusat.. eto, kakvi su..govna pred svinje. :D

dakle, da bi se imalo neemotivan stav prema necemu, treba malo vidjet o cemu se radi, sukobit neke rezultate, neku analizicu napravit. nije opravdanje sto cetrdesetak godina jednog mitskog prostora i vremena uopce nije analizirano, vrednovano, kontekstualizirano. tek se sad pocinje..i to ne kod nas, posvecivati vise paznje tome i gle, bez obzira na neku sad svjetsku krizu (da odem dalje u odnosu na prijasnji post, ne da mislim da se radi o nekoj svjetskoj krizi, mislim da se radi o promasenom dozivljaju i formulaciji ili definiciji, kriza uopce ne postoji, potpuni je simulakrum, marketinska invencija, koja je uztoliko realna jer smo je, to, pristali zivjeti), pocinje se sasvim zanimljivo vrednovati, da ne kazem..valorizirati, taj nas nekadasnji mitski prostor i vrijeme, dramaturski taj spoj s radnjom i..zasto ne rec..radom. kakvim takvim, ali radom. reci da je ovo danas muljanje i snalazenje neki rad, reci da su rad spekulacije nekretninama na kojima se bazira nas bedepe, to nije rad, to je suprotno, to je steta..rad na stvaranju stete. kako bi se to drugacije nazvalo..destrukcijom? ali ono, sustavnom i totalnom. slobodno izabranom, ocekivanom, zeljenom, od svih nas potpomognutom kao da smo na anti radnim akcijama koje je organizirao ne znam..bozanic? banac? cicak cak? : raspica:
mislim, dajmo malo slobodu najprije sebi u razmisljanju, pa onda trazimo to od drugih. :raspa:
karambol

Post 11 Oct 2012, 15:01

..a unda » wrote:

kako vidim da si pobjegao u ekavicu, vjerojatno si sljedbenik bogdanovica, graditelja i ovaplotitelja jedne od najlepsih socijalistickih, dakle, univerzalnih, recentnih humanistickih misli uopce, ne samo kod nas. :raspa:

dakle, da bi se imalo neemotivan stav prema necemu, treba malo vidjet o cemu se radi, sukobit neke rezultate, neku analizicu napravit. nije opravdanje sto cetrdesetak godina jednog mitskog prostora i vremena uopce nije analizirano, vrednovano, kontekstualizirano. tek se sad pocinje..
E, to ovdašnji provoditelji te analize neće moći bez emocija...možda, ali teško, teško... sumnjam.
A opet, što bi ta analiza obrađivala? Statistiku, dojmove... :ne zna:
Uvijek će to imati emotivan stav, kako god se okrene i tko god da to radi... I vi pišete s vidljivim emotivnim nabojem i to mi je skroz ok jer mislim da se drukčije ne može.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time
Zodiac:

Post 11 Oct 2012, 16:31

Image

(Powered by frubar.net)
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 11 Oct 2012, 20:05

emerici, pa jebenti..reci, jel ti imas mozda u vozackoj da mos vozit onu kategoriju..koja ono kategorija moze vozit valjak? i to onaj sto ima sa strane kao konj one.. kako se zovu.. naocnjaci? ono da se gleda samo naprijed, ali i tu su instalirani retrovizori, tako da, jebiga, ne znam kako se to moze vozit, da idjes naprijed valjkom, a gledas natrag, ali ti to radis.. :D

malo cu skratit kvotove ti..
Emericzy » wrote: M...
e, pa sori, mislim da si spreman za nova znanja. :zubo: pogledaj malo, kad govoris vec da si puno citao, tko se sve i sto se sve i kada objasnjava tim organistickim analogijama.
nitko vise ozbiljan ili barem tko zeli da ga se smatra ozbiljnim, ne upotrebljava takve analogije za objasnjavanje drustvenih procesa ili odnosa. ok, osim mozda osiguravajucih drustava, ali oni oni su i onako u rangu neke religije.
Z...
kakve veze ima grozdje s mojim pitanjem? i s vrbom? koja evolucija? mislis na industrijsku revoluciju, na burzoasku revoluciju, na stvaranje nacija, pa onda je to sad nekako postalo evolucijom? nakon sto je sveti benetikt zastitnik bankara. nije jos? kako to, kad su benediktinci poceli primjenjivati nesto sto se zove cijenom novca.
sta ce bit i oce li, ko to zna sta ce bit. zavisi koliko se bude sutjelo.

U..
najdraze mi je igrat igrice tako da je pustim, a onda se ona sama igra. koji put tako lakse razmisljam. nesto kao kad ti koji put treba neki bijeli sum u pozadini da bi se koncentrirao.

dakle, vidis da mozes kad hoces. nakon sto si ovo napisao, jos uvijek ostajes kod..jedne jedine i cudjenja kako neko moze uopce mislit o jednoj jedinoj kao o svakakvoj, nikakvoj, zamjenjivom, bilo kakvom, ali jedinoj? jednoj?
dakle, problem je u drzavi, a ne ide ti se negdje, ne seli ti se? sta radit onda? mijenjas vlade, jel. jedna vlada, druga treca, a problem sve gori. sta onda mislit nego da je problem u drzavi. pa onda, mijenja se drzava, ustroji se neka nova, udruzis se s jos nekim ili se krene putem manjih tih, jel, drzavica ili cega vec, gdje ce zivot bit bolji i ugodniji.
kazem, nije ni rim propao dekretom.
pa nisi se valjda ozenio za drzavu. mislim, gore nego da si se ozenio...kao da si potpisao predbracni ugovor u kojem stoji da ces u slucaju rastave ako te drzava prevari, sve dat drzavi samo zato jer je volis i jer je jedna jedina? :)
P..
jesu li ili nisu li tijela. kakva je to..neke vrste tijelo? kakvu uvjeti? ti se ustvari citavo vrijeme zelis izrazavati u okviru neke teorije informacija, sustava, ali te ne ide, pa onda svedes to na tijelo i jebiga, jasno da onda nemas vise kuda nego zapizdit u organe, organizme, tijela i sve svest na ono kako je pradida govorio kad je sidra tu bacao..ili plugove, sta se vec baca kad se zeli pokazati kontinuitet tradicije mudrosti u vrdoljakovom biotradiciosocoloskom moja baba stilu. : D

u drugim zemljama postoje i privatne bolnice. neko dodje, tko zna kako i odakle, izvadi pare zeleci imati jos vise para i npr, napravi bolnicu. potraznja je tu velika. narocito velika medju onima koji imaju novaca.
nije tu bilo nikakve kuke i motike. tu radi jedino sina i katran i perje i progon, jasno nakon sto vrati do centa ono sto je ojamio.
kod nas iskoristis resurse koji su nekada nosili naziv drustvenih, tj ulozis nista ili dignes kredit na to sto mislis privatizirat, ono, hipoteka ti je nesto sto nije tvoje i jos koristis sredstva iz budzetadaju ti ih, jer se brines za zdravlje ljudi.
mislim, nije mi jasno kako uopce mozes nesto usporedjivat ovdje i gdje vec ti se usporedjuje ko maksim po diviziji.

S...

T..

N..
pa zasto se toliko zrtvujes. nemoj molim te vise, meni dodje za plakat od samilosti kad te cujem. kazi lijepo, vi tamo, kreteni koji ne date brodogradnju, ne zelim imat s vama vise posla, ne zelim vam davat moje pare, odvajam se. jebitese i vi i vasa brodogradilista, a da o drugom i ne govorim. vi meni ne trebate..dosta je bilo ovoga & toga. necu vas nista trazit, ali ni vi mene nista vise ne trazite. ne dam, nemam. idem zivjet u drzavi zajedno s varazdinom, koprivnicom, bjelovarom, sa svetom murom na dravi..dogovorimo se za granicu. ahoooj.. :w

mislim, cemu forsirat? drugi ne zele zivjet kako ti hoces, a ti ne zelis financirat tudje ludosti i da drugi dzabe locu i zderu,a ti da za to crncis. mislim, poptpuno si u pravu, ali ono..potpuno.

iako, stilske vjezbe samo radi, retoricki i hipoteticki, da si ti mogao, da si bio u toj mogucnosti, imao te ovlasti, dakle, simuliram, bi li ti, lolo, zatvorio skverove 1995? ..ocemo malo zesce..1993? ili, ajd, amo do kraja 1991, dok su jos bili na navozu neki brodici ili 1992? aj, iskreno sebi odgovori? ono, amo djaci kuci, dosta je bilo kurbinog pira..brodogradilista su vam neprofitabilna, razlaz.
dakle, u okvirima ove simulacije, ne pet godina prije ili poslije.
mislim, ako ne bi onda zatvorio, onda zaboravi temu i skverove, bavi se nekom drugom tematikom. a ako bi zatvorio, he he, siguran si da bi? :giggle:

P...

pa nego od cije love zive? mislim, ima kumpira i ovdje, ali mogu ih kupit jedino preko konzuma, ako razumijes da se ne pogubimo u detaljima.
nadalje, zasto bih ja financirao skolstvo koje je..ne znam..ne znam kako bih to opisao..od revolucija u pravopisima svako dvije godine, preko revolucija u povijesti, pa do cega ono..ah, da, vjeronauka?
ili, platis ispite na faksu i onda odes vani radit ili ostanes ovdje radit, mases s diplomom jer te i onako niko drugo nista ne pita.
mislim da je jasno da onaj ko ima za platit ispit da ga posao vec ceka. kako se to zove..proizvodnja za poznatog kupca?
to da financiram? da financiram, pa eto, lokalno cu, jos smo u samo jednoj dezeli : zubo:, sveuciliste u kojem se ukidaju predmeti o proucavanju nasilja il predmeti koji proucavaju ovdasnju modernu, jel, onu koja se ne bi smjela proucavat, akod dekana kad udjes izgleda kao da si usao na bogosloviju, a ne na, recimo, filozofski.
predivno obrazovana djeca, ali cime?. super sutrasnji kadrovi. jedni jedini, a da kakvi ce bit. gaudeamus igitur..

P..
dakle, ok, eto, prije nije bilo dobro, sad je jos gore. onu je trebalo mijenjat, ovu treba po svaku cijenu spasavat.
daj mi reci jedan razlog zasto? ajd, os ekonomski, vidim da se palis na ekonomske pristupe. vjerojatno one koji ekonomiju objasnjavaju, opisuju i razumijevaju organisticki. : D
nemoj sad vrdat. koji su racionalni (ne iracionalni) razlozi da je ona drzava koja je imala pet ili deset puta bolju bilancu, perspektivu, red i drustvo po civilno drustvenim mjerilima skoro potpuno spremno da udje u tu evropu kojoj mi sada dohrljavamo nekako spoticuci se u frci i strahu zelimo je se docepati, trebalaje, dakle, propast jer nije bila dobra, a ova za koju zaista mozemo rec da zivi po duhu svetome, jer se ne zna od cega drugog, je nezamjenjiva?
dakle, pitam, tko je tu lud, zasto i koliko? mislim, koji je smisao te drzave, a stalno se spominje neka ekonomija, neka lova, neka sloboda, neka kvaliteta zivota, a svega toga svakim danom sve manje.
zar je konj na trgu bana republike, koji je baj d vej, vrlo sumnjive identifikacije i metafore, toliko vrijedan da ustvari postaje oltar na kojem cemo svi bit zrtvovani?
jel tebi jasno sto ja pitam? jel tebi jasno dok se misli da je ova jedna i jedina, da ce to tako i bit, da je to terminalno razmisljanje ovog drustva ili ako bas hoces velike pateticne rijeci koristit.. kulture? nema dalje. nema bolje. nema nista..

a, eto, ja mislim da je ovo zanimljiv dio svijeta. jedino mi je zao sto nemamo jos i vulkane.

N..
ma, jel ti to zelis mozda sve drzavne institucije i firme privatizirat?
a inu politika ne vodi? a djuru djakovica politika ne vodi? a igeha politika ne vodi? a konzum politika ne vodi? o bankama necu, one su te koje vode politiku i koje su prije privatizacija bila glavni servis jedne ili neke politike, kao sto su glavni servis bile svicarske banke trecem rajhu..do kraja. treceg rajha.
zaista, ne znam puno, ako i to. ali, zasto se i ostali skverovi ne bi mogli drugacije organizirat? zasto vec nisu? mislim, jel ih zato treba ukinut i posadit, ne znam, hotele neke? zar u uljaniku vecinu dionica nije do sad nedavno imala drzava, dakle, politika, pa ih je prenijela na radnike?
jel tebi jasno da je to sve vezano, spojeno. da ako brodogradilista jednostavno ukines, jer se tebi ne da dalje razmisljat i dosadila su ti, da ukidas jos stosta, a ne rijesavas skoro nista, tj neznatno, a stvaras jos gore?
kazem, ako ne zelis tako razmisljat, onda je to tvoje pravo i tvoja sirina gledanja, ali onda budi dosljedan u tom principu, pa pogledaj gdje sve tvoja lova ide i jel ti to zelis i zasto zelis jedno, a ne zelis drugo.
to tvoje pravo da na ovaj ili onaj nacin racionaliziras ne bi li pretpostavio da tako mozes imat neku korist, to pravo moras onda i drugima dopustit, moras dopustit da svatko gleda svoje interese, organizira svoju okolinu, odredjuje svoje cijene i svoje poreze i da odlucuja kako ce i gdje usmjeravati svoj novac, pa koliko ga ima da ima.
ovo sto ti govoris, put kojim ides, moze imati samo dva izlaza. ok, tri, ako uracunamo jos godine i godine sivila. mozemo imati druge administrativne i funkcionalne cjeline vezane za druge administrativne centre ili mozemo imat crnilo, nacional arbajt maht fraj, red, rad, disciplina i molitva.
dakle, ak ja ne znam, nemoj se pravit da ti ne razumijes o cemu se radi, a radi se o onom cega se ti upravo, kao bojis, jedino, ne znam zasto mislis da bi to nesto sto bi moglo masovno krenuti ulicama trebalo nuzno bit lijevo orijentirano? sasvim je suprotno. kao sto je sasvim moguce da to suprotno bude prihvaceno od nekog sloja koji ce sutjet da se ne bi eto, stvarala nelagoda neka u svom zivotnom ritmu.
sta ti mislis da je njih 600 pivopijaca samo stvorilo to sto je stvorilo, bez sutnje srednje ili osrednje klase koja je time pristajala, dakle, sve aktivnije razvijala to sto se dogadjalo?
D..
manje pit, vise slusat. : D

jos jednom dakle..dakle, juga je sama bila na granicnom podrucju ekonomske i/ili trzisne samostalnosti, tj cjelovitosti...svrsishodnosti, kako oces.
ova drzava je ispod svih, tj minimalnih kriterija, nesposobna da sama opstane, a to znaci neki oblik udruzivanja u neku drugi ekonomski sistem, a to vremenom znaci i drustveni, kulturni. to cemo imati formalno sad u eu. vec sutra, ko zna gdje.
s tobom samo treba bit strpljiv i pustit te pet minuta pricat i postavit tu i tamo neko pitanje. sam sebe pobijes nakon..koliko, cek, pet recenica? :D

emerici, sam protiv sebe vodis s 5:4...

Slažem se. Recimo, Rab bi vjerojatno mogao opstati kao republika. Istra svakako. Lošinj već skoro jest takav, po nuždi, više nego po izboru. Slavonija bi mogla, ali oni se među sobom nikada neće dogovoriti. I tako dalje. A opet, mogla bi i Europa. Mogla je i Austrougarska, da je bila pametnija. Sve je moguće, moj Unda, kad ima pameti. Al jebiga -- kad je nema. Štaš sad?
pa ako je nema doce. po tebi takvom nece. nije bilo ni ostalih, pa su dosle, a i osle.
Hahahahahaha... rugala se tava loncu. Ti kažeš da ja skačem na tvoj socijalizam, a pritom puno gore skačeš na moj kvazi-fašizam. Sve su to samo imena, moj Unda. Nije važno što na kutiji piše nego što u njoj jest.
nisam nikad rekao da je socijalizam mila majka. cak nisam rekao ni da je nuznost. mene je sram cak i smatrat se socijalistom, ali da bi bilo dobro zivjet negdje gdje ce se prava i moc rasporediti sto manje monopolistickije, s pozitivnom, eto, diskriminacijom prema slabijima, to da, tu sam negdje.
ti, invece, koliko se sjecam, koristio se rijec fasizam kao barem blisko objasnjenje svojih ideja, ako vec ne nesto drugo. ok, malo si ga umotao u neki celofan, pokusao mu dat humanisticki legitimitet nekim svojim invencijama, ali, mislim, ne mos od fasizma napravit napravit zeku i potocic..
: rofl: ..
eto, vidis kako te lako natjerat. samo treba pravi algoritam pogodit. ok, da je bas bio neki tezak program za napravit, pa i nije, sto jos uvijek ne znaci da je inteligentno ic u rat i sto jos uvijek ne znaci da su npr prosvjedi po spanjolskoj ili grckoj gori od tog rata.
cuj, mozes jedino sebi priznat, ako zelis, ali sta se imas opravdavat i racionalizirat. jesi li mogao stat doma i gledat kako se nesto valja ulicama. jesi, mogao si. ali nisi htio.
sad ne zelis gledat kako se nesto slabije valja ulicama i prijetis de da ces u tom slucaju ostat doma.
amo bit iskreni, onaj rat bi i bez tebe isto zavrsio da si ostao doma, kao i bilo sto sto ce se ovdje dogodit, na to opet neces imat nikakvog utjecaja. mos ti mislit drugacije o sebi misleci da ce te i drugi takvim vidjet, ali time neces nista promijenit. narocito zato sto i ne zelis nista mijenjat. tebi je super, ali bolje je plakat mizeriju. sta je sigurno, sigurno.. : zubo:

B..
koja opcija? ko radi te opcije? jel ti neko osobno nudio opcije doma ili si ih isao trazit po nami ili gdje si vec onda kupovao?
cuj, rat je bio posljedica revolucije. super. bit ce ti to i okolo govoris, s ponosom?
bile su opcije. bila ti je opcija. npr ujdi. ujdi od horvata. ali, sta ces on je pametan, vino si pio s njim, osobno ga poznavao, prevodio, intervjue radio i..kurac, horvate moj. stoj mi dobro, sutra cu rec da nije bilo opcija, jebiga, znas ti nas, jebo ti nas. :D
O..
dakle, da se vratim na 300. sori, ne na 300, to je spartaaaaaaaa. na njih 600 da se vratim. sutnja, nereagiranje, papa in boka, gradjanski srednji i osrednji sloj su bili prevaga i glavna sila za dominaciju nacizma u njemackoj. odgovarao im je. nije njih 600 reklo..sad cemo se nalokat pivine i i svi ce se usrat u gace. nije tako bilo. najprije su se svi usrali u gace, onda je doslo njih 600. ostalo je povijest. iako je neki zele promijenit i dalje to ostaje povijest.
dakle, o tome ti govorim. ti uopce nisi bitan kao ti, ne moras bas toliko davat sebi na znacaju.

meni je skoro sve sto si ti napisao sasvim kompatibilno s misljenjem vecine. koji put kad te se malo nagazi, onda se pocnes kolebat, ali cim vidis da si predaleko otisao, evo tebe kuci, u toplo, kod vecine, mejnstrima ili kako vec oces. :D
Z..
cuj ok, jest pamet, a ja pisem konfuzno, znam, ipak je to samo za moju eliticu. ali dalje ostaje tvoja nelogicnost i konzistentna nekozinstentnost. u takvoj okolini, ko treba argumente ili kako se vec to inflacijski zove, tj kako cemo vec tome tepat.. : D
I...
vikao si i ti. i sad kad si se ti izvikao, mudrujes drugima..nije to dobro, nije, poslusajte mene.

mocno, nema sta.

ok, ok, nema rjesenja, nema rjesenja, sori. sori sto sam se usudio reci da postoji problem. agdje je problem, po definiciji ima i rjesenja.
to sto ti mislis da nema rjesenja jer ti ga nitko nije ponudio, pa da ti onda to mozes blagoslovit i rec ingejdz, ne znaci da ga nema. ne znaci da nesto ne postoji zato jer ti za to ne znas. a i zasto bi trebao znat? sta to tebi vrijedi? ako bude po tebi plan dobar, ti ces rec..ja sam u tome, kao sto si i horvatu rekao? :giggle:
ovo sto govoris me podsjeca na one studentske prosvjede kad su isto pitali..a sta vi ocete? kad su rekli sta oce, onda su opet pitali..a sta vi ocete? kad su poceli studenti im crtat i slovkat kao zadnjim kretenima, onda su ih pitali..a ko ce to provest, a studenti su rekli..pa vi. onda su ovi pitali kako, a studenti su im rekli i kako i zasto i kuda i radi cega i zbog cega i di je lova i di nije lova i gdje treba lova. onda su ih opet ovi pitali..a gdje je plan. naravno, to je vec bilo zajebavanje, ali onda su studenti izveli da primorac sam sebi vice..ostavka, ostavka. i dao ostavku. dao se u forenzicare. sto god to bilo..

to bi meni znacilo, barem od onda, da kad te netko pita koji je plan i kako ga izvest i jos sto podpitanja kojima se pokusava cimaviti i opstruirati, da ti koji to pitaju upce ne znaju sto je to plan, ako su ga ikada i napravili.
mislim pisanje rasporeda nije plan, kao ono sto zovemo programirenje videa ili televizije, uopce nije programiranje, iako hakerski zvuci.
ili, jel imaju spanjolci sad neki plan? grci? planski su dosli do toga gdje jesu. na kojoj strani ulice ili plana bi ti bio u spanjolskoj ili grckoj?
ili jesi li ti bio onda na cvjetnom? ako nisi, zasto nisi? ako jesi, zasto jesi? koji si plan i nacin zatupao? ne samo plan, ideju. i kako si i kome svojim ponasanjem doprinio? retoricki pitam. ponavljam, retoricki pitam. jel trebam i treci put ponovit?

emerici, emerici.. :giggle:
Emericzy

Post 11 Oct 2012, 20:20

..a unda » wrote:emerici
Lijepo sam ti ja savjetovao, pokrij se i što više tekućine, ali to je razgovor s gluhim. Gledaj kako ti se pogoršalo... :rolleyes:
..a unda
Undaminator

Post 11 Oct 2012, 20:27

Emericzy » wrote: Lijepo sam ti ja savjetovao, pokrij se i što više tekućine, ali to je razgovor s gluhim. Gledaj kako ti se pogoršalo... :rolleyes:
daj, pricaj, sta ste ti i horvat pricali o ujdiju? jel ti to bio dobar plan, opcija? jesi li barem glasao za njega? :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times
Zodiac:

Post 11 Oct 2012, 21:32

vrrrlet » wrote:Glede Mikiya i SRHriziranja, nekako ne mogu pozitivno misliti o umu koji je sposoban izjaviti da je sistem u kojem se ne smije kritizirati vlast bolji od sistema u kojem se vlast ipak smije kritizirati, čak i ako te nitko ne čuje. Prvi nikada ne može biti normalan, a drugi ipak, ponekad, porijetko, može.
Kakve veze ima usporedba dvaju sistema s cinjenicama da je u SRH bio laksi zivot od ovog u RH...ono kad gospodarstvo stigne na '89,cujemo se...
Emericzy

Post 12 Oct 2012, 09:50

..a unda » wrote: daj, pricaj, sta ste ti i horvat pricali o ujdiju? jel ti to bio dobar plan, opcija? jesi li barem glasao za njega? :D
To je bilo prije nego mu se mozak smekšao, pa ga naveo na UJDI.
..a unda
Undaminator

Post 12 Oct 2012, 11:29

Emericzy » wrote: To je bilo prije nego mu se mozak smekšao, pa ga naveo na UJDI.
pa sta je toliko falilo tom ujdiju? zajednicko trziste? koje je neizbjezno, baj d vej..

znaci, i nije bas bio toliko pametan? ili je od pameti poludio? dakle, bilo je opcija za mijenjanje vlade, ali ti si htio nesto drugo? lukav si, lukav..ko lisica.. :giggle:

e, moj emerici.. samo da mi je znat koliko ljudi u ovoj zemlji ima poput tebe, istog trenutka bih ti rekao koja i kakva joj je buducnost.. :mudri: :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 12 Oct 2012, 11:30

Euklid » wrote:Image

(Powered by frubar.net)
ovo je odlicno. trebalo bi to uvest u skole. :D
karambol

Post 12 Oct 2012, 11:47

..a unda » wrote:
pa sta je toliko falilo tom ujdiju? .. :mudri: :raspa:
ujdi...hm, loš marketinški potez s loše osmišljenim nastupom na političkom tržištu...U vrijeme velikih Hrvata, velikih Srba, novorođenih Bošnjaka i svih ostalih oni su bili za jugoslavenku demokratsku inicijativu... Kao da je ikome bilo jasno koji kurac sad taj čudnobradi hoće...mislim na glasačku većinu. Ono, jugoslavenska, sad kad su se nanovo rodili nacionalni osjećaji, pa demokratsku - koji je to qrac? Je l' to, ono, k'o amerikanci što imaju i još, na koncu, inicijativa...eeee, inicijativa...Ta, što je to? Spremnost, imanje ideje, prijedloga, sklonosti za nešto...?
Znam kako su komentirali pučani po birtijama i placu tada. Koji kurac sad ovi hoće?
Bili su nesposobni izreći ovome puku prihvatljivim i razumljivim riječima koje ideje imaju i kako ih misle ostvariti...
I tako se oni uvijek razočaraju. Pučanstvo i Elita... Rijetko kada imaju satove podešene na isto vrijeme... Ma, i kalendare, također...
..a unda
Undaminator

Post 12 Oct 2012, 11:59

karambol » wrote:
E, to ovdašnji provoditelji te analize neće moći bez emocija...možda, ali teško, teško... sumnjam.
A opet, što bi ta analiza obrađivala? Statistiku, dojmove... :ne zna:
Uvijek će to imati emotivan stav, kako god se okrene i tko god da to radi... I vi pišete s vidljivim emotivnim nabojem i to mi je skroz ok jer mislim da se drukčije ne može.
pa, te ..ta analiza.. ukljucuje i statistike i dojmove i sinoptiku i komparaciju i dedukciju..mislim, nije da ces bas dobit gotove brojeve koje ces moc koristiti bez da ih povezes nekom naracijom i, ajd, nadnaracijom, apstrakcijom.

ono sto se odvijalo pedesetak godina ovdje, sada, s distance neke, pocinje se promatrati. za sada jos uvijek po segmentima i ono sto se uspije sistematizirat i prezentirati, to su samo kamencici u mozaiku, ali kako se koji djelic sistematizira, analizira, necu pretjerat da su komentari i interpretacije pune cudjenja, u pozitivnom smislu, ako cudjenje uopce, eto, moze imat te neke predznake..
Euklid
old school
Been thanked: 1 time
Zodiac:

Post 12 Oct 2012, 12:01

[quote="..a unda »"
ovo je odlicno. trebalo bi to uvest u skole. :D[/quote]

možda ima kakvih profača/ica na trkelju pa nek uvedu :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 12 Oct 2012, 12:25

karambol » wrote:
ujdi...hm, loš marketinški potez s loše osmišljenim nastupom na političkom tržištu...U vrijeme velikih Hrvata, velikih Srba, novorođenih Bošnjaka i svih ostalih oni su bili za jugoslavenku demokratsku inicijativu... Kao da je ikome bilo jasno koji kurac sad taj čudnobradi hoće...mislim na glasačku većinu. Ono, jugoslavenska, sad kad su se nanovo rodili nacionalni osjećaji, pa demokratsku - koji je to qrac? Je l' to, ono, k'o amerikanci što imaju i još, na koncu, inicijativa...eeee, inicijativa...Ta, što je to? Spremnost, imanje ideje, prijedloga, sklonosti za nešto...?
Znam kako su komentirali pučani po birtijama i placu tada. Koji kurac sad ovi hoće?
Bili su nesposobni izreći ovome puku prihvatljivim i razumljivim riječima koje ideje imaju i kako ih misle ostvariti...
I tako se oni uvijek razočaraju. Pučanstvo i Elita... Rijetko kada imaju satove podešene na isto vrijeme... Ma, i kalendare, također...
ma, to o ujdiju je bilo namijenjeno da emerici dodje na svoje, na vrdanje, gimnasticiranje.. :D

mislim, u zaru sovinizma, nacionalizma, rivajvla neuspjesno potiskivanog fasizma i ostalih kompenzacija razumu, netko ko se hvali s nekim poznanstvom ili cak kao istomisljenik nekih ideja, okrece mu ledja, proglasava razum ludilom, tvrdeci da je slobodni odabir ludila jedina opcija zivljenja i prezivljavanja.

uostalom, kako se uopce moze govoriti o nekom politickom marketingu onda? cak mozemo i govoriti da je ujdi bio podvala tajnih ondasnjih sluzbi i, kako bi se danas reklo, agencija, iako se danas sve stavlja pod nazivnik udbe zeleci i tako zacementirati demonizaciju svega i svacega, ali jest bila demokratska opcija, vise inicijativa, nego stranka, koja nije dobro prosla. kud je krenuo poslije ujdi i zasto, to nije bitno, ali u prvoj postavi su bili horvat, bogdan bogdanovic, kangrga, supek, vranicki..jesu li svi ti ljudi bili poludjeli starci?
jel mi uopce danas znamo tko su oni i sto su znacili, ne samo kod nas?

mislim, tko sije ludilo, ne moze znjeti pamet.. :ne zna:
Emericzy

Post 12 Oct 2012, 14:42

..a unda » wrote:
pa sta je toliko falilo tom ujdiju? zajednicko trziste? koje je neizbjezno, baj d vej..

znaci, i nije bas bio toliko pametan? ili je od pameti poludio? dakle, bilo je opcija za mijenjanje vlade, ali ti si htio nesto drugo? lukav si, lukav..ko lisica.. :giggle:

e, moj emerici.. samo da mi je znat koliko ljudi u ovoj zemlji ima poput tebe, istog trenutka bih ti rekao koja i kakva joj je buducnost.. :mudri: :raspa:
Malo. Koji put mi se čini da sam jedini.
..a unda
Undaminator

Post 12 Oct 2012, 15:13

Emericzy » wrote: Malo. Koji put mi se čini da sam jedini.
ako je zaista tako, onda nema frke..

kazem, ako je tako.. :raspa:

:D

evo ti nesto za uspomenu, hajduk zivi vjecno.. Image

kuzis zito okolo..klasje.. :raspa:
Emericzy

Post 12 Oct 2012, 17:52

..a unda » wrote:evo ti nesto za uspomenu, hajduk zivi vjecno.. Image

kuzis zito okolo..klasje.. :raspa:
a ispod žita... zna se.
kukuriku
Zodiac:

Post 13 Oct 2012, 02:31

ja sam samo došla reć emeru da ja i isto volim šona bina. :raspa:
a o vlaDi zokija m mislim da su nesposobni i žalosno pesimistični.
jebem vas take i nesposobne i pesimistićne.
pa deder bar LAŽITE!!!
Nek(v)arljiva.
  • Information