Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Emericzy

Post 10 Sep 2012, 22:20

Euklid » wrote:sutra na htv1:

easy rider

za ljubitelje vjetra u kosi...
Isuse, ti su dečki još stariji od mene. Je li to nijemi film ili su već izmislili zvuk?

blue
Asgard

Post 12 Sep 2012, 12:05

Morticia » wrote:Shame

Odlično. :S

[spoiler]Nego, recite vi meni, mislite li da su oni oboje bili seksualno zlostavljani od oca/skrbnika ili su imali incestuoznu vezu u djetinjstvu?[/spoiler]
Odličan film, odlična izvedba :top:

Mislim da njihov izvorni problem nije do seksa nego do psihičke sjebanosti (vjerojatno da, iz djetinjstva, s obzirom da su oboje na isti, samo suprotan način, trknuti) pa se kod njega manifestira kao nemogućnost postizanja bliskosti, a kod nje kao ovisnička potreba za tim. Njezina priča mi nije seksualna, ona je prvenstveno priljepak i svakom jebaču na kojeg naiđe i svojem bratu, pretpostavljam da bi se ona isto ponašala i sa prijateljicom ili djecom da ih ima.
*jezebel*

Post 12 Sep 2012, 14:41

pogledala spijuna, predivno je paranoidan. :cerek: najdrazi momenti su mi pankeri, zarulja, gliser, razgovor o pozoristu (e sta covek mora da trpi...) i nitroglicerin. naglasak na nitroglicerin. :rofl:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Morticia

Post 12 Sep 2012, 18:56

blue » wrote:
Odličan film, odlična izvedba :top:
[spoiler]Oni oboje imaju ponasanje kako se po "skolski" ponasaju osobe koje su kao djeca bile zrtve seksualnog zlostavljanja.
Oboje jako, jako sjebani, bez samopostovanja, pretjerano seksualizirani, u jednoj sceni se njoj ma rukama vidi barem 5 tragova pokusaja samoubojstva.
On bjezi od nje jer ga podsjeca na djetinjstvo i traume.[/spoiler]

Sve u svemu tko kaze da je ovo film o "ovisnosti o seksu" nema pojma ni o ljudima ni o filmu. :zubo:

Btw, oprostite na kretenskom osvrtu, tipkam s moba pa pojednostavljujem. :o
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 13 Sep 2012, 08:54

Gledala Prometeja.

:facepalm:
Katastrofa.

Počela gledati Ljudi u crnom 3.
:rofl:
Genijalci. :zubo: :cerek:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Sep 2012, 21:47

Veceras na htv2: Soul Kitchen :top:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Emericzy

Post 16 Sep 2012, 21:53

blaze » wrote: nego šta!

ps: glavni glumac ti je kompić colina farrella is brugesa, a filmove povezuje i "politička nekorektnost", u ovom filmu na račun amera, opako :zubo:
Jučer konačno gledao The Guard. Opaka zajebancija! Silno sam se zabavljao. Od prve do zadnje minute. Hvala na preporuci.
bumbamara

Post 17 Sep 2012, 11:08

Meridu hrabru (crtić) u kinu. Zgodna pričica. Preporučujem svima koji inače vole crtiće.
*jezebel*

Post 19 Sep 2012, 15:36

opa, pa mi imamo jos dobrih filmova!
martin u oblacima. :)
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Pero

Post 24 Sep 2012, 15:36

Emericzy » wrote:Začin za brak

Sladak film, apsolutno vrhunski glumci. Nek obavezno gleda svatko tko je u braku najmanje deset godina.
Pogledao. Početak još simpa, a onda katastrofa. Zapravo, samo bih promijenio scenarij i glumce. Umjesto onih rođenih četrdesetih, stavio bih rođene pedesetih. Npr. Andy Garciu i Sharon Stone. Onda scena u kinu ne bi bila tako šašava. :zubo:
blue
Asgard

Post 24 Sep 2012, 16:46

U zadnje vrijeme gledam skandinavske krimiće i baš su mi simpatični :top:
Volim žanr, volim sjever, super se poklopilo :cerek:
blaze

Post 24 Sep 2012, 18:47

blue » wrote:U zadnje vrijeme gledam skandinavske krimiće i baš su mi simpatični :top:
Volim žanr, volim sjever, super se poklopilo :cerek:
ja čitam skandinavske krimiće :zubo: :)
odličan mi je bio 'tri sekunde'
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Morticia

Post 26 Sep 2012, 09:54

U zadnje vrijeme pogledala sam-

L'auberge espagnole
Nisam pretjerano oduševljena, glavni glumac mi je strašno antipatičan.

Les poupées russes
Nastavak gore navedenog.
Ovaj je nešto bolji, smisleniji, ali glavni glumac je i dalje antipatičan. :o

2 days in Paris
:cerek:
Prekrasan.
Maestralna Julie Delpy, koja je inače i režiser i pisac ovog filma, plus glumi glavnu ulogu (odlično :o) i još štošta. :S
Odličan, odličan Adam Goldberg. :top:
Lijepa priča, prekrasan Pariz, odlični dijalozi, na neke scene sam rikavala od smijeha. :S

Dredd
:rofl:
A što reći? :zubo:
Ma čak mi i nije bio loš, volim tu postapokaliptičnu atmosferu i filmove s tom tematikom.
Emericzy

Post 26 Sep 2012, 09:57

Morticia » wrote: 2 days in Paris
:cerek:
Prekrasan.
Maestralna Julie Delpy, koja je inače i režiser i pisac ovog filma, plus glumi glavnu ulogu (odlično :o) i još štošta. :S
Odličan, odličan Adam Goldberg. :top:
Lijepa priča, prekrasan Pariz, odlični dijalozi, na neke scene sam rikavala od smijeha. :S
E, što mi je drago da ti se sviđa... :top:

Ja sam silno uživao. Zapravo, prvih dvadesetak minuta mi je film išao jako na žice. Kad sam se priviknuo i uživio, oduševio me. Rijetko pametan film iako izgleda kao zajebancija.
Morticia

Post 26 Sep 2012, 10:02

Emericzy » wrote: E, što mi je drago da ti se sviđa... :top:

Ja sam silno uživao. Zapravo, prvih dvadesetak minuta mi je film išao jako na žice. Kad sam se priviknuo i uživio, oduševio me. Rijetko pametan film iako izgleda kao zajebancija.
Slažem se.
U nju sam se zaljubila još onda kad sam pogledala Before Sunrise i Before Sunset i uvijek me iznova oduševi.
Prekrasna je, iako nije klasično lijepa, puna neke topline.
I odlično joj pristaje ova uloga, pomalo ćaknute, neurotične, osjetljive žene.

Zanimljivo je kako sam na početku filma totalno drugačije doživjela njihov odnos, tj. njih dvoje.

Sve u svemu, jako mi se sviđa francuska ležernost. :cerek:
dejzi

Post 26 Sep 2012, 14:07

Ja sam počela gledat 2 days in Paris i bio mi je dosadan pa sam odustala. :ne zna:
Rijetko prekinem film, ali taj dan baš nisam imala volje. I sad mi se ne da probat ponovno.

Zadnje sam pogledala Gospođu ministarku. :cerek:
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Morticia

Post 26 Sep 2012, 14:38

dejzi » wrote:Zadnje sam pogledala Gospođu ministarku. :cerek:
Mene recimo taj film poprilično razočarao.
Ona je, kao i uvijek, božanstvena, ali sam film...
Bljeh.
Nekako je mlak, mislim da se od Thatchericinog života mogla napisati puno, puno zanimljivija i kompleksnija priča.
Ovo mi je bilo poprilično bljutavo.
dejzi

Post 26 Sep 2012, 16:49

Morticia » wrote:
Mene recimo taj film poprilično razočarao.
Ona je, kao i uvijek, božanstvena, ali sam film...
Bljeh.
Nekako je mlak, mislim da se od Thatchericinog života mogla napisati puno, puno zanimljivija i kompleksnija priča.
Ovo mi je bilo poprilično bljutavo.
Ne to, isuše. :D

Ovo.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Morticia

Post 26 Sep 2012, 17:27

E bas sam Gospodja Idiot. :o :brukica:
ombia

Post 26 Sep 2012, 22:53

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Sep 2012, 14:17

O ljudima i bogovima, nedjelja htv2, 23:00.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 04 Oct 2012, 09:19

Danak anđelima.
Apsolutno šarmantan film. Kino skoro puno. Opraštam mu reklamiranje škotskog viskija (kad bi barem tako nešto snimili naši za plavac) i Houdinijevsko cicanje istog iz bačve kroz jedno 30 metara dugu pol colnu plastičnu cijev. Baš bih ga rado ponovno pogledao za koju godinu.

Shame
Europa sablasno prazna. Valjda 20 ljudi. Dobro, bio je i radni dan. Sjetim se kad smo kao studenti gledali iz prvog reda Prohujalo s vihorom, jer nismo mogli dobiti bolje karte.
Kad je film završio, ja izustih - egoistični manijak. I dobijem prijekoran pogled. Onda pokušam to elaborirati. I dobijem još jedan isti pogled. Onda preformuliram u - seksualni ovisnik. I dobijem blaži pogled.
Možda je to više film za žene.
Mene priča o tipu kojeg pali sve živo osim običnog seksa 1 na 1, uključivo i oralni seks s muškarcem, nije nekako dojmila. Da McQueen nije smatrao za shodnim da gledam Fassbendera 3 minute kako se vozi liftom, možda bi stigao utrpati i koju BDSM scenu.
A u liftu za podzemnu garažu padne mi napamet istinita anegdota od pred koju godinu o direktoru jedne naše renomirane firme u državnom vlasništvu:
Hahaha, sinoć sam ševio svoju vlastitu ženu i baš mi je bilo dobro.
Hahaha, ti si seksualni manijak, uživaš u seksu sa svojom ženom.
Margarita

Post 04 Oct 2012, 09:33

"Začin za brak" -
nisu mi uvjerljivi, nimalo. Žena od sedamdesetak godina koja glumi ženu od pedesetak godina koja glumata curicu od pet godina s onim treptanjem od sreće kad vidi restoran ili tugom neprebolnom ako frajeru padne kad je vidi.

"Danak anđelima" -
simpatičan film, ugodan optimizam, šarmantni glumci.

"Shame" -
što bi reko Pero: "Zašto smo ovo uopće išli gledati kad to imamo i doma?"
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Morticia

Post 04 Oct 2012, 09:38

Shame uopće nije film o ovisnosti o seksu. :ne zna:

To je film o ljudima koji su bili zlostavljana djeca. :ne zna:
karambol

Post 04 Oct 2012, 09:58

I kako da se sada jedan prosječno obrazovan filmofil odluči za taj Shame?? :ne zna: :zubo:
  • Information